Lapsuuden muisto

Anonyymi

Varhaisista kouluajoista 70 vuoden takaa muistan että vain köyhillä oli huonot ja mädät hampaat. Onko nykyään näin myös?

3

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itsellä samanlaiset muistot vaikka jo silloin oli myös kouluhammaslääkärin tarkastukset jota aina pelättiin.

    • Anonyymi

      Nykyään kaikille lapsille ja nuorille on sosiaaliseen asemaan katsomatta ilmainen hammashoito. Risat hampaat kertovat tyhmyydestä, ei köyhyydestä, vaikka nämä usein onkin sama asia.

    • Anonyymi

      Viellä on kaunis hymy , vaikka olen syntynyt köyhässä perheessä 50 luku.Jäännyt orvoksi 1964. Omat hampaani on minulla yhä,tulen 70v!Tilaston mukaan yksin elävänä,kuulu suomen köyhin. Työeläkkeni on ainoa tulon lähde mumona. Siti käyn yksityinen hammaslääkäri joka vuosi.Omista valinosta,pystyn säästämän rahan. Omat kaunit hyvät hampaat on 2 aikisella lapsellani 50v ja 46v. Eli 70 luvun lasilla.Vaikka emme oleet rikaita! Sama heidän jälikipolevella eli lapsen lapsilla hyvät hampaat.Hampaat toki kini geenit. Suurin tuhooja makea.limpsat,karkti sipsit.jatkuva napostelu ja ei hammasläkärissä käynit.Tupakka tuhoaa ajan kanss hampaat. Kuin sokeritauti vie ne. Jos ei käy ajalla hammaslääkäri tarkistuttaa hampaita. Esim. varakas henkilö tupakoi.Tupakointi eli nikotiini ,estää ikenien veren vuodon.Sillä ien rajan siälle kerty tupakasta plakkia ja paktereita. Et näe sitä itse et tunne. Vain hammasläkäri välineillä ne löytyy., Ihminen vaikka rahaa ei menen suun hampaiden terveystarkitus.Tai lääkäri. Hän sai sydis,selvis. Löyty kolestrolit, sokeri tauti. Edeleen ei hoidatanut hampaat. sokeri tauti vei hampaita,tupakoi ja lopulta hänen toidnen sydis vei hänen henkensä55v.Rahasta ei puute. mutta hän seltti elossa.hammaslääkäri kallista.Kun teke matkan eropan ulkopuolelle. Menen laitaa halvalla ipladit.Ei tarvinut mennä kun kuoli hoitamatomin hampaiden takia.Suusta leviää pakterit aivoihin ja veren kierton.Terv.HYMYILEVÄ VANHA MUTSIKAUNINE HOIDETUINE OMINEN HAMPAINEN, EI RIKAS TILASTOJEN MUKAAN, VAAN KÖYHÄ.TERV.PÄÄKAUPUNKI SEUTU. anteeksi lukihäiriöisen teksit virheet tai huono ilmaisu taito.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe