Sähkön hinta nousee- mistä ratkaisuja Suomelle?

Anonyymi

Sitä on kuulemma kyllä keksitty uusia tapoja hyödyntää sekä merivettä, että tuulta, mutta mitkä olisivat sellaisia kohtuullisen nopean aikataulun ratkaisuja, jottei meidän kaikkien arjen kuluista suurin osa olisi jatkossa sähkölasku...
https://ilmastopaketti.fi/sekalaista/sahkonhinta-2022/

16

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainut mahdollisuus on palauttaa käytöstä poistetut voimat käyttöön, jos se teknisesti on vielä mahdollista. Silloinkaan päästöt eivät yllä useankaan maan päästöjen tasolle. Nyt ei tarvitse olla "mallioppilas".

      • Anonyymi

        Käsittääkseni joitakin hiilivoimaloita on jätetty ns. varalle huoltovarmuuden vuoksi, sekä myös turvevoimaloita. Ei edes vihreät vastustaneet hallituksessa kun turvevoimalat otettiin mukaan hankkeeseen. Heidän vuosia kestäneet perättömyydet turpeen suhteen voi kuitenkin tulla Suomelle kalliiksi kun mahdollisesti joudutaan jopa uusia voimaloita rakentamaan.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tulevaisuudessa sähkönhinta nousee yhä lisääntyvän kulutuksen myötä. Sitä ei tule helpottamaan investoinnit tuulivoimaan eikä ydinvoimaan kun niiden perustamiskustannukset maksaa aina loppukäyttäjä eli yksityinen kuluttaja. Teollisuus saa tukien myötä edullisempaa sähköä kuin tavallinen kadunläpsyttelijä.
      Sähkönhinta seuraa tiiviisti muiden energiamuotojen hintaa mm. öljy ja fossiiliset polttoaineet ovat vaikuttavat suoraan sähkönhintaan.

    • Anonyymi

      Tämä pitäisi kostaa SIPILÄLLE Sipilän hallitus sai aikaan UNIPERIN ostös

    • Anonyymi

      Tuulivoimaa on rakennettu viime vuosina osana vihreää siirtymää mutta siitä tulikin osa Ukrainan sotaan liittyvän energiasodan huoltovarmuutta.

      Toki tuulisähkövoima on satunnaisvoimaa niikuin myös aurinkoenergia. Ja sitten tuleekin se mutta. Siitä on paljon apua energiakriisissä Suomen kaltaisessa maassa jossa on paljon vesivoimaa.

      Jos Euroopan energiahuolto selviää ensi talven ilman venäläistä maakaasua ja öljyä, se on voittanut ekan erän Venäjän ja Lännen välisessä nokittelussa.

      Euroopan aseet energiasodassa ovat raha, tekninen osaaminen ja yhtä köyttä vetäminen.

      Tietysti voimalan rakentaminen paperisotineen vie monta vuotta mutta tämä koskee vain isoja voimaloita, aurinkopaneelien asentaminen omakotitalon katolle onnistuu kyllä paljon nopeammalla aikataululla ja pienemmällä byrokratialla.

      Aurinkopaneeli katolla on myös osa kansallista huoltovarmuutta.

    • Anonyymi

      Olen ymmärtänyt, että vaikka sinulla olisi parikymmentä paneelia katolla ja ne on yhdistetty valtakunnan verkkoon, sähkökatkon aikana ne ovat hyödyttömiä. Pitäisi olla Invertteri ja kytkin, jolla erottaudut sähköverkosta saadaksesi itsellesi edes valoisaan aikaan sähköä.

      • Anonyymi

        Kyllä, vain osa aurinkosähköjärjestelmistä kykenee saarekekäyttöön sähkökatkon sattuessa, säätimessä pitää olla erillinen kytkin sitä varten. Niin ja järjestelmässä pitää olla myös akku.

        Keskellä talvea aurinkopaneeleista tulee tosin aika vähän sähköä. Mutta sähkölaitos ei ota kantaa siihen onko kiinteistössä tuotettu sähkö peräisin paneeleista, tuulimyllystä vai mistä.

        Tietokoneita varten tehdyt UPS-laitteet riittävät kyllä radiota ja telkkaria varten mutta ei enää sähköhellaa varten.

        Olet varmaankin kuullut puhetta sähkön säännöstelyyn liittyvistä kiertävistä sähkökatkoista. Ne tuskin koskevat kotitalouksia. Suurimman osan sähköstä kun käyttävät isot tehtaat. Kotitalouksien sähkökatkot ovat kyllä viimesijainen keino säännöstellä sähköä.

        Miksei muuten sähköautojen latausasemien hinnat ole sidoksissa sähkön pörssituntihintaan? Siinäpä liikeidea jollekin. Se keskittäisi autojen lataamista tuulisiin päiviin jolloin sähkön hinta on alhaalla.


      • Anonyymi

        Sähkölaitoksen (Helen sähköverkko Oy) kanta asiaan:

        "Mikäli verkon kanssa rinnankäyvää tuotantolaitosta halutaan käyttää myös varavoimana sähkökatkoissa, tulee järjestelmään asentaa kaksoiskytkentämahdollisuus, jossa toisella kytkennällä tuotantolaitos toimii verkon kanssa rinnan ja toisella kytkennällä täysin verkosta erotetussa saarekkeessa. Tämä vaatii erillisen kytkimen ja lisälaitteiston. Kun sähköverkko on jännitteetön, saarekekäytössä oleva laitos ei saa olla yhteydessä sähköverk-koon. Tämä on ehdottoman välttämätöntä verkon viankorjaus- ja asennustöiden turvallisuuden takia."

        https://www.helen.fi/globalassets/sahkonsiirto/tekninen_liitepdf


    • Anonyymi

      polkupyörän dynamo.

    • Anonyymi

      Jos kaikki sähköntuotanto olisi nykyäänkin öljyn, kivihiilen ja maakaasun varassa niin kuin silloin vuonna teko ja hammas, niin sähkön hinta olisi aikakin kymmenkertainen nykyhetkeen nähden ja sähkökatkot kiertäisivät kotitalouksia jo täyttä päätä.

      Mutta onneksi on tuulivoimaa jotta sähkö on halpaa edes joskus.

      Aurinkovoima on nouseva tähti Suomen sähkömarkkinoilla.

      • Anonyymi

        Eiköhän seuraavaksi maan hallitus keksi aurinkovoima veron.
        Sitten tulee tuulivoima vero,vielä maalämpövero,niin avott.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      koko syy sähkön hinnan nousuun on EU pakotteet siinä nähdään kuin kun muutama suuri maa päättää mitä tehdään . sähkö on riittävästi ostaa venäjältä ja jättää politikoinnin pois

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe