Sähkön hinta nousee- mistä ratkaisuja Suomelle?

Anonyymi

Sitä on kuulemma kyllä keksitty uusia tapoja hyödyntää sekä merivettä, että tuulta, mutta mitkä olisivat sellaisia kohtuullisen nopean aikataulun ratkaisuja, jottei meidän kaikkien arjen kuluista suurin osa olisi jatkossa sähkölasku...
https://ilmastopaketti.fi/sekalaista/sahkonhinta-2022/

15

218

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ainut mahdollisuus on palauttaa käytöstä poistetut voimat käyttöön, jos se teknisesti on vielä mahdollista. Silloinkaan päästöt eivät yllä useankaan maan päästöjen tasolle. Nyt ei tarvitse olla "mallioppilas".

   • Anonyymi

    Käsittääkseni joitakin hiilivoimaloita on jätetty ns. varalle huoltovarmuuden vuoksi, sekä myös turvevoimaloita. Ei edes vihreät vastustaneet hallituksessa kun turvevoimalat otettiin mukaan hankkeeseen. Heidän vuosia kestäneet perättömyydet turpeen suhteen voi kuitenkin tulla Suomelle kalliiksi kun mahdollisesti joudutaan jopa uusia voimaloita rakentamaan.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Tulevaisuudessa sähkönhinta nousee yhä lisääntyvän kulutuksen myötä. Sitä ei tule helpottamaan investoinnit tuulivoimaan eikä ydinvoimaan kun niiden perustamiskustannukset maksaa aina loppukäyttäjä eli yksityinen kuluttaja. Teollisuus saa tukien myötä edullisempaa sähköä kuin tavallinen kadunläpsyttelijä.
   Sähkönhinta seuraa tiiviisti muiden energiamuotojen hintaa mm. öljy ja fossiiliset polttoaineet ovat vaikuttavat suoraan sähkönhintaan.

  • Anonyymi

   Tämä pitäisi kostaa SIPILÄLLE Sipilän hallitus sai aikaan UNIPERIN ostös

  • Anonyymi

   Tuulivoimaa on rakennettu viime vuosina osana vihreää siirtymää mutta siitä tulikin osa Ukrainan sotaan liittyvän energiasodan huoltovarmuutta.

   Toki tuulisähkövoima on satunnaisvoimaa niikuin myös aurinkoenergia. Ja sitten tuleekin se mutta. Siitä on paljon apua energiakriisissä Suomen kaltaisessa maassa jossa on paljon vesivoimaa.

   Jos Euroopan energiahuolto selviää ensi talven ilman venäläistä maakaasua ja öljyä, se on voittanut ekan erän Venäjän ja Lännen välisessä nokittelussa.

   Euroopan aseet energiasodassa ovat raha, tekninen osaaminen ja yhtä köyttä vetäminen.

   Tietysti voimalan rakentaminen paperisotineen vie monta vuotta mutta tämä koskee vain isoja voimaloita, aurinkopaneelien asentaminen omakotitalon katolle onnistuu kyllä paljon nopeammalla aikataululla ja pienemmällä byrokratialla.

   Aurinkopaneeli katolla on myös osa kansallista huoltovarmuutta.

  • Anonyymi

   Olen ymmärtänyt, että vaikka sinulla olisi parikymmentä paneelia katolla ja ne on yhdistetty valtakunnan verkkoon, sähkökatkon aikana ne ovat hyödyttömiä. Pitäisi olla Invertteri ja kytkin, jolla erottaudut sähköverkosta saadaksesi itsellesi edes valoisaan aikaan sähköä.

   • Anonyymi

    Kyllä, vain osa aurinkosähköjärjestelmistä kykenee saarekekäyttöön sähkökatkon sattuessa, säätimessä pitää olla erillinen kytkin sitä varten. Niin ja järjestelmässä pitää olla myös akku.

    Keskellä talvea aurinkopaneeleista tulee tosin aika vähän sähköä. Mutta sähkölaitos ei ota kantaa siihen onko kiinteistössä tuotettu sähkö peräisin paneeleista, tuulimyllystä vai mistä.

    Tietokoneita varten tehdyt UPS-laitteet riittävät kyllä radiota ja telkkaria varten mutta ei enää sähköhellaa varten.

    Olet varmaankin kuullut puhetta sähkön säännöstelyyn liittyvistä kiertävistä sähkökatkoista. Ne tuskin koskevat kotitalouksia. Suurimman osan sähköstä kun käyttävät isot tehtaat. Kotitalouksien sähkökatkot ovat kyllä viimesijainen keino säännöstellä sähköä.

    Miksei muuten sähköautojen latausasemien hinnat ole sidoksissa sähkön pörssituntihintaan? Siinäpä liikeidea jollekin. Se keskittäisi autojen lataamista tuulisiin päiviin jolloin sähkön hinta on alhaalla.


   • Anonyymi

    Sähkölaitoksen (Helen sähköverkko Oy) kanta asiaan:

    "Mikäli verkon kanssa rinnankäyvää tuotantolaitosta halutaan käyttää myös varavoimana sähkökatkoissa, tulee järjestelmään asentaa kaksoiskytkentämahdollisuus, jossa toisella kytkennällä tuotantolaitos toimii verkon kanssa rinnan ja toisella kytkennällä täysin verkosta erotetussa saarekkeessa. Tämä vaatii erillisen kytkimen ja lisälaitteiston. Kun sähköverkko on jännitteetön, saarekekäytössä oleva laitos ei saa olla yhteydessä sähköverk-koon. Tämä on ehdottoman välttämätöntä verkon viankorjaus- ja asennustöiden turvallisuuden takia."

    https://www.helen.fi/globalassets/sahkonsiirto/tekninen_liitepdf


  • Anonyymi

   polkupyörän dynamo.

  • Anonyymi

   Jos kaikki sähköntuotanto olisi nykyäänkin öljyn, kivihiilen ja maakaasun varassa niin kuin silloin vuonna teko ja hammas, niin sähkön hinta olisi aikakin kymmenkertainen nykyhetkeen nähden ja sähkökatkot kiertäisivät kotitalouksia jo täyttä päätä.

   Mutta onneksi on tuulivoimaa jotta sähkö on halpaa edes joskus.

   Aurinkovoima on nouseva tähti Suomen sähkömarkkinoilla.

   • Anonyymi

    Eiköhän seuraavaksi maan hallitus keksi aurinkovoima veron.
    Sitten tulee tuulivoima vero,vielä maalämpövero,niin avott.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   koko syy sähkön hinnan nousuun on EU pakotteet siinä nähdään kuin kun muutama suuri maa päättää mitä tehdään . sähkö on riittävästi ostaa venäjältä ja jättää politikoinnin pois

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 356
   3441
  2. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   9
   2157
  3. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   2067
  4. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   415
   1829
  5. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   234
   1409
  6. Anna Puu, 40, julkaisi ennen-jälkeen -kuvat happopistoshoidosta: "Ei ihan hirveesti tee mieli..."

   Anna Puu on kertonut Instassa käyneensä kauneusklinikalla. Hän kertoo kärsineensä kaulan juonteista ja paljastaa googlanneensa "kaulan kiristys" -hak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   14
   1312
  7. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   16
   1306
  8. Maajussi Arho lähti tv-sarjaan hälläväliä asenteella - Mieli muuttui: "Oli aika yllätyksellinen..."

   Arho on tainnut sulattaa monen tv-katsojan sydämen... Ja ehkä se maajussin sydänkin on sulanut jollekin tietylle morsiolle. Lue Arhon haastattelu: h
   Maajussille morsian
   16
   1289
  9. Päivän Zieppi

   Mikä on Sara-tytön some-vastaisku, kun 7eiska on julkaissut mimmistä kuvan, jossa kaksoisleuka näkyy selvästi? Itkupotkuraivari tulollaan. Jeejee. Onn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   1260
  10. Mitä Alfatv:lle todella kuuluu?

   Tämän klo 18.00 Uutisplus AlfaTV:n päätoimittaja Hannu Haukka ja hallituksen puheenjohtaja Andreas Wirth vastaavat kysymyksiin koskien AlfaTV:n tilann
   Luterilaisuus
   342
   1055
  Aihe