Kireä kielijänne ja sen leikkaus. +tarina siitä miten asia tuli ilmi .

Anonyymi

Minulla on kireä kielijänne mutta en ole sitä kunnolla huomannut tai kiinnittänyt siihen koskaan huomiota.
Noin viikko sitten löysin youtubesta videon jossa puhuttiin kielestä ja sen oikeanlaisen asennon vaikutuksista terveyteen ja ulkonäköön, kun kokeilin laittaa kieleni asentoon niinkuin videossa käsekettiin, oikea puoli meni kyllä hyvin kitalakeen mutta vasen puoli jäi lerpottamaan alas.
Sitten ajattelin ettei vasen puoli kielestäni ole yhtä vahva kuin oikea puoli joten katsoin kielen vahvistua videoita ja aloin tekemään treeniä mutta huomasin ettei mikään liike tunnu muualla kuin oikealla puolella ja kun tein kielellä venytyksiä niin huomasin että eihän mun kieli veny edes melkeinkään ulos suustani ilman että kieli jänteeni osuu ala hampaisiin.
Olin muulloinkin huomannut ettei kieleni veny pitkälle mutta olen ajatellut että on ihan normaalia että joillakin on lyhyempi kieli kuin muilla.
Mutta tällä kertaa työnsin kieleni väkisin ulos suustani kivusta kielijänteessäni välittämättä ja onnistuin saamaan kieleni lähes nenään saakka, olin todella vaikuttunut mutta saman tien kun laskin kieleni tunsin kivun kielijänteessäni ja kun peilistä sitä katsoin niin huomasin kuinka se oli ottanut vahinkoa hampaistani. Kipu ei siis ole mikään kovin kova eikä juurikaan tunnu ellei venyttele kieltä.
Mutta tämä teki minut vihdoinkin ymmärtämään mikä on vikana kun joskus jotku sanat ovat tulleet suustani oudon kuuloisina tai en osaa viheltää koska kielijänteeni on jännällä tavalla kireä että se jättää vasemman puolen kielstä lähes kokonaan käyttökyvyttömäksi.
Sitten kun hieman googlettelin että mikä on ongelma niin löysin tietoa kireästä kielijänteestä ja siihen liittyvästä leikkauksesta ja kun katselln kuviani niin minun kielijänteeni ei ole kuitenkaan ole niin kireä kuin joillakin ihmisillä mutta löysin kuitenkin samanlaisella kielijänteellä varustetun kuvan.

Mutta sitten asiaan eli missä tämä kielijänne kannattaa leikkauttaa, paljonko se maksaa ja tehdäänkö se suomessa laaserilla vai ihan perus leikkaamalla? Itse haluaisin laaserilla koska se näytti videossa paljon mukavammalta, turvallisemmalta eikä vuodattanut paljon verta.

2

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se videolinkki?

    • Anonyymi

      Kapea jänne ihan vain katkaistaan veitsin tai saksin. Paksu jänne z-plastioidaan. Helppo homma niille jotka näitä tekee. Eikä näissä juuri mitään komplikaation riskiäkään ole. Myös potilaalle helppo. Jos ensikontakti ei näitä itse tee (esim menet terkkariin tai yksityiselle joka lähinnä vain paikkaa hampaita) niin siitä vaikea neuvotella pääsyä pienkirurgiaa uskaltavalle ja osaavalle tekijälle. Ota suoraan yhteys vaikka providental.fi Kalevankadulla Helsingissä, niin saat helpotusta kireän jänteen ongelmaasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe