Nyt elämme aikoja, jolloin on samanaikaisesti globaaleja uhkia, jotka voivat johtaa ihmisten kannalta vakaviin katastrofeihin. Vaikutukset ulottuisivat kyllä silloin Suomeenkin. Tässä vähän listausta näistä megatrendeistä.
1. Ilmastokriisi. Vaikutukset alkavat jo näkyä. Niitä ovat laajat metsäpalot, myrskyjen ja tulvien lisääntyminen, helteiden ja muiden äärisääilmiöiden kasvu. Suomessa tämä näkyy ehkä vasta siinä, että Tenojoen lohikanta rapistuu. Suomesta voi tulla houkutteleva muuttokohde, kun Saharan autiomaa alkaa vähitellen siirtyä Euroopan puolelle. Suomen osalta suurin vaikutus saattaakin olla siinä, että maastamme tulee erittäin houkutteleva siirtolaisuuden kohde. Ilmastokriisin ongelma on siinä, että kaikki tapahtuu liian nopeasti. Tarvittaisiin 50 vuoden siirtymäajan sijasta 500 vuoden siirtymäaikaa.
2. Globalisaation mullistus. Globalisaatio on laittanut valtioiden talouksia uusiksi. On hyötyjiä niin valtioiden kesken kuin niiden sisällä. Länsimaissa hyötyjiä ovat koulutetut ja sijoittajat. Häviäjiä ovat kouluttamattomat ja teollisuusduunarit. Viime mainitut ovat edustaneen yhteiskunnallista keskiluokkaa, mutta putoavat kovaa vauhtia alaluokkaan. Tämä on aikaansaanut oikeistopopulismin nousun niin USAssa kuin Euroopassakin. Pahimmillaan se tulee johtamaan sisällissotaan USAssa parin vuoden kuluttua, kun on seuraavien presidentinvaalien aika. Tässä taistellaan ideologisesti samalla siitä, mikä merkitys kansallisvaltiolle annetaan. Liberaalit ihmiset korostavat yksilön vapautta ja ihmistä kaiken keskiössä, konservatismi on siirtymässä kohden totalitaristista ajattelua, minne putler on jo osaltaan maailmaa vienyt.
3. Pandemiat. Koronapandemia oli kiusallinen asia, mutta se oli sitä aika tasapuolisesti ja globaalisti. Se oli yhteinen uhka ja siten se joksikin aikaa yhdisti maailmaa yhteistä vihollista vastaan. Tässä mielessä pandemia oli siis jopa positiivinen asia, Tässä mielessä jokin uusi vastaava pandemia voisi olla jopa tervetullut, jos se ei hukkaisia niin paljon ihmiskunnan energiaa tavallaan turhaan. Luultavasti pandemia tuli ja meni eli on tällä kertaa siis ohi.
4. Energia. Ilmastokriisi ja Ukrainan sota ovat nostaneet energiakysymykset keskiöön. Hiukan ihmettelen sitä, miksi Suomessakin elämöidään vihreää siirtymää vastaan, vaikka se näyttäisi pitemmällä tähtäimellä olevan nimenomaan Suomen tapaisen maan etu. Riippuvuus tuontienergiasta vähenisi ja se loisi Suomelle mahdollisuuksia kehittää uusia teknologioita energian tuotantoon. Ongelmissa ovat ne, jotka tuottavat ja kuluttavat paljon fossiilista energiaa. Tuottajista ensimmäisinä suuriin vaikeuksiin joutuu Venäjä ja kuluttajista niihin on jo joutunut Saksa. Voimme olla kiitollisia siitä, että olemme olleet etunojassa vihreän siirtymän suhteen emmekä ole Saksan kaltaisessa vaikeassa tilanteessa. On päivän selvää, että globaalisti kuljetaan pois fossiilisista polttoaineista. Siksi kannattaa olla ajoissa voittajien puolella.
5. Sodat. Globaalit häviäjät tarttuvat aseisiin. putler on sen jo tehnyt tajutessaan varmaan, että Venäjä on fossiilienergia riippuvaisena valtiona kulkemassa kohden taloudellista katastrofia. Muitakin ja paljon hullumpia syitä tälle sotaretkelle on, mutta en tässä nyt perkaa niitä enempää. Myös USAn sisällissota on mahdollinen ja senkin syynä on luuseriongelma ja sen luoma frustraatio. Ilmastonmuutos takuuvarmasti siirtolaisuuden vuoksi ja muista syistä tulee johtamaan vähintään paikallisiin sotiin. Todennäköisesti maailmassa ollaan vähitellen siirtymässä toisen maailmansodan jälkeisestä suhteellisen rauhallisesta ajanjaksosta taas sotien aikakauteen. Toivottavaa olisi, ettei kuitenkaan suursotien tuhoisaan aikakauteen.
6. Ruoka. Ilmastomuutoksen vuoksi ravinto alkaa paikallisesti loppua ja se on suuri syy tulevaan siirtolaisuuteen. Ihmisiä on silloin liikaa eikä maapallon ruuantuotanto kykene elättämään kaikkia. Ruuantuotannon mahdollisuudet vähenevät ilmastonmuutoksen seurauksena, kun maata alkaa aavikoitua ja meristä kalakannat vähentyä.
Näitä uhkatekijöitä on niin paljon, että maapallon asukkaiden pitäisi yhdistää voimansa taisteluun niitä vastaan. Valitettavasti ennustaisin, että turha toivo. Itsekkyys voittaa aina järjen.
Uhkien ympäröimä maailma
50
81
Vastaukset
- Anonyymi
Hyvin kiteytetty!
Minkäslaisia ajatuksia sinussa MPP herättää tämä EU:n tilanne siinä valossa, kun Saksa on oman energiakriisinsä vankina ja samaan aikaan Italiassa ollaan ennakoitu kaatuneen Draghin hallituksen seuraajaksi nationalistihallitusta, joka muodostuisi Lega Nordin, Viiden tähden puolueen sekä Italian-veljet puolueen koalitiosta?
Saksan pankit ovat vahvasti lainoittaneet Italiaa, joka ei talouttaan näytä saavan millään keinoin kuntoon ja jos tuo Italian varsin venäjämyönteinen hallitusskenaario toteutuu, niin Italia saattaa tehdä varsinaisen täyskäännöksen EU:ssa. Olaf Scholtzina olisi hemmetin huolissani Saksan pankkien puolesta. Onko Saksalle tärkeä vientimaa ja Euroopan kolmanneksi suurin talous muuttumassa Turkin kaltaiseksi vempulaksi? Italian entisen valuutan, liiran arvo näkyy maan taloudessa yhä ja maa ei olisi selvinnyt todennäköisesti näinkään pitkälle, elleivät pitkämieliset unionin kanssakumppanit olisivat järjestelmällisesti tukeneet. Valitettavasti näyttäisi siltä, että ihan turhaan.Kiitos.
Eihän tuo Italian tilanne ole pitkiin aikoihin mitään myönteisiä tuntoja herättänyt. Draghi oli tietysti jonkinmoinen järki Italiassa ja nyt näyttää pahalta. Italia on erittäin velkaantunut ja talouskasvu surkeaa. Italia on tavallaan pienoiskuva koko Euroopan ongelmasta.
Näen tämän asiassa laajemmassa kontekstissa. Ilman paneutumista siihen, ongelma ei tule ratkeamaan. Se laajempi kuva on Euroopan ja erityisesti eteläisen Euroopan taantumuksellisuus. Samaa taantumuksellista ajattelutapaa Suomessa edustavat Kepu ja persut, joten siitä yhteys tämän palstan aihepiiriin. Eurooppa ja varsinkin eteläinen Eurooppa on vanhastaan hyvin vahvasti maatalouspainotteinen yhteisö. Se elää vuosikierron mukaan. Kylvetään ja korjataan sato vuodesta toiseen. On nähty, että kehitys ja menestys on niissä yhteiskunnissa, missä arvostetaan matematiikan ja fysiikan opetusta ja kehitystä. Usein ne ovat valtioita, joissa ei ole merkittäviä luonnonvaroja tai maataloudelle otollisia olosuhteita. Sellainen pakottaa ne innovoimaan ja sen tuloksena matematiikan ja fysiikan arvostus on noussut. Ja tulokset puhuvat puolestaan. Se on ollut oikea oivallus ja tulee olemaan sitä pitkään jatkossakin. Italia ei siis lukeudu niihin edistyksellisiin valtioihin, jotka olisivat ymmärtäneet kehittyä tai edes kulkea kehityksen vanavedessä. Aika usein tämä meillä Suomessakin unohdetaan, mutta onneksemme ei kuitenkaan samassa mitassa kuin esim. Italiassa. Hyvä esimerkki on Italian pohjoinen naapuri Sveitsi. Sen on ollut pakko panostaa ihmisten älyyn ja niinpä siitä on tullutkin yksi maailman vauraimpia maita.
Koko EU on keskittänyt merkittävän osan voimavaroistaan maatalouspolitiikkaan. Voiko mitään typerämpää kuvitella. Ei pidä ihmetellä, että Eurooppa laahaa USAn ja nyt myös monen Aasian maan perässä. Euroopan riesana on sen maatalouspainotteinen kulttuuri, joka jarruttaa kehittymistä. Suomen onnena on ollut pohjoinen sijainti, joka on onneksemme pakottanut meitä investoimaan ihmisen älyyn sen sijaan, että hautaisimme vähät varamme siinä toivossa, ettei halla panisi satoamme tai ettei se lakoaisi tuulten voimasta. Tässä mielessä on vahinko, että Britannia erosi EUsta. Se olisi tuonut EUhun enemmän innovatiivista painoa maatalouskeskeisyyden sijaan.
Italian uusi hallitus tulee painottamaan nationalismia ja protektionismia eli tuhoamaan Italian kehittymisen viimeisetkin toiveet. Todennäköisesti seuraa myös jakoa Italian sisällä eli näkemykset köyhän ja korruptoituneen etelän ja teollistuneen ja kehityskykyisemmän pohjoisen välillä kasvavat. Italian merkitys erityisesti eurossa on suuri, joten sillä rintamalla suuria vaikeuksia on edessä. Voi olla, että sen seurauksena euro on pakko lopettaa ja rajata uudella tavalla. Vaikutukset koskevat erityisesti Saksan pankkeja, joten Saksakin alkaa vähitellen olla melkoisessa pulassa.
Italiassa on aina ollut USA-vastaisuutta. Epäilen, että se johtuu siitä, että USA teki maihinnousun Italiaan sodan aikana ja oli tavallaan valtio joka kukisti Italian sodassa. Muistan kun itse vierailin turistina vuosikymmeniä sitten Italiassa ja minulla sattui olemaan päälläni t-paita, joka tekstin perusteella viittasi USAhan ja minua varmaan luultiin jenkiksi. Mitään hyväntahtoisia katseita en saanut osakseni. Tilanne muuttui heti, kun vaihdoin paidan toiseen. Tämä tietynlainen USA-kielteisyys voi osaltaan selittää sen, miksi Italia on Euroopan maista kaikkein Venäjä-myönteisempiä Unkarin ja Serbian ohella. Venäjä ja Italia eivät tainneet olla sodassa suoraan taistelemassa toisiaan vastaan. Italian suhteen kannattaa Euroopassa olla kyllä todella huolissaan, vaikka oikeistopopulismin nousun myötä huolissaan pitää olla monesta muustakin maasta.- Anonyymi
Mielipidepankki kirjoitti:
Kiitos.
Eihän tuo Italian tilanne ole pitkiin aikoihin mitään myönteisiä tuntoja herättänyt. Draghi oli tietysti jonkinmoinen järki Italiassa ja nyt näyttää pahalta. Italia on erittäin velkaantunut ja talouskasvu surkeaa. Italia on tavallaan pienoiskuva koko Euroopan ongelmasta.
Näen tämän asiassa laajemmassa kontekstissa. Ilman paneutumista siihen, ongelma ei tule ratkeamaan. Se laajempi kuva on Euroopan ja erityisesti eteläisen Euroopan taantumuksellisuus. Samaa taantumuksellista ajattelutapaa Suomessa edustavat Kepu ja persut, joten siitä yhteys tämän palstan aihepiiriin. Eurooppa ja varsinkin eteläinen Eurooppa on vanhastaan hyvin vahvasti maatalouspainotteinen yhteisö. Se elää vuosikierron mukaan. Kylvetään ja korjataan sato vuodesta toiseen. On nähty, että kehitys ja menestys on niissä yhteiskunnissa, missä arvostetaan matematiikan ja fysiikan opetusta ja kehitystä. Usein ne ovat valtioita, joissa ei ole merkittäviä luonnonvaroja tai maataloudelle otollisia olosuhteita. Sellainen pakottaa ne innovoimaan ja sen tuloksena matematiikan ja fysiikan arvostus on noussut. Ja tulokset puhuvat puolestaan. Se on ollut oikea oivallus ja tulee olemaan sitä pitkään jatkossakin. Italia ei siis lukeudu niihin edistyksellisiin valtioihin, jotka olisivat ymmärtäneet kehittyä tai edes kulkea kehityksen vanavedessä. Aika usein tämä meillä Suomessakin unohdetaan, mutta onneksemme ei kuitenkaan samassa mitassa kuin esim. Italiassa. Hyvä esimerkki on Italian pohjoinen naapuri Sveitsi. Sen on ollut pakko panostaa ihmisten älyyn ja niinpä siitä on tullutkin yksi maailman vauraimpia maita.
Koko EU on keskittänyt merkittävän osan voimavaroistaan maatalouspolitiikkaan. Voiko mitään typerämpää kuvitella. Ei pidä ihmetellä, että Eurooppa laahaa USAn ja nyt myös monen Aasian maan perässä. Euroopan riesana on sen maatalouspainotteinen kulttuuri, joka jarruttaa kehittymistä. Suomen onnena on ollut pohjoinen sijainti, joka on onneksemme pakottanut meitä investoimaan ihmisen älyyn sen sijaan, että hautaisimme vähät varamme siinä toivossa, ettei halla panisi satoamme tai ettei se lakoaisi tuulten voimasta. Tässä mielessä on vahinko, että Britannia erosi EUsta. Se olisi tuonut EUhun enemmän innovatiivista painoa maatalouskeskeisyyden sijaan.
Italian uusi hallitus tulee painottamaan nationalismia ja protektionismia eli tuhoamaan Italian kehittymisen viimeisetkin toiveet. Todennäköisesti seuraa myös jakoa Italian sisällä eli näkemykset köyhän ja korruptoituneen etelän ja teollistuneen ja kehityskykyisemmän pohjoisen välillä kasvavat. Italian merkitys erityisesti eurossa on suuri, joten sillä rintamalla suuria vaikeuksia on edessä. Voi olla, että sen seurauksena euro on pakko lopettaa ja rajata uudella tavalla. Vaikutukset koskevat erityisesti Saksan pankkeja, joten Saksakin alkaa vähitellen olla melkoisessa pulassa.
Italiassa on aina ollut USA-vastaisuutta. Epäilen, että se johtuu siitä, että USA teki maihinnousun Italiaan sodan aikana ja oli tavallaan valtio joka kukisti Italian sodassa. Muistan kun itse vierailin turistina vuosikymmeniä sitten Italiassa ja minulla sattui olemaan päälläni t-paita, joka tekstin perusteella viittasi USAhan ja minua varmaan luultiin jenkiksi. Mitään hyväntahtoisia katseita en saanut osakseni. Tilanne muuttui heti, kun vaihdoin paidan toiseen. Tämä tietynlainen USA-kielteisyys voi osaltaan selittää sen, miksi Italia on Euroopan maista kaikkein Venäjä-myönteisempiä Unkarin ja Serbian ohella. Venäjä ja Italia eivät tainneet olla sodassa suoraan taistelemassa toisiaan vastaan. Italian suhteen kannattaa Euroopassa olla kyllä todella huolissaan, vaikka oikeistopopulismin nousun myötä huolissaan pitää olla monesta muustakin maasta.Sosialidemokraatit uskovat Engelsin hömppäluonnonoppiin ja marxilaiseen luokkataisteluteoriaan työnarvossa
- Anonyymi
Mielipidepankki kirjoitti:
Kiitos.
Eihän tuo Italian tilanne ole pitkiin aikoihin mitään myönteisiä tuntoja herättänyt. Draghi oli tietysti jonkinmoinen järki Italiassa ja nyt näyttää pahalta. Italia on erittäin velkaantunut ja talouskasvu surkeaa. Italia on tavallaan pienoiskuva koko Euroopan ongelmasta.
Näen tämän asiassa laajemmassa kontekstissa. Ilman paneutumista siihen, ongelma ei tule ratkeamaan. Se laajempi kuva on Euroopan ja erityisesti eteläisen Euroopan taantumuksellisuus. Samaa taantumuksellista ajattelutapaa Suomessa edustavat Kepu ja persut, joten siitä yhteys tämän palstan aihepiiriin. Eurooppa ja varsinkin eteläinen Eurooppa on vanhastaan hyvin vahvasti maatalouspainotteinen yhteisö. Se elää vuosikierron mukaan. Kylvetään ja korjataan sato vuodesta toiseen. On nähty, että kehitys ja menestys on niissä yhteiskunnissa, missä arvostetaan matematiikan ja fysiikan opetusta ja kehitystä. Usein ne ovat valtioita, joissa ei ole merkittäviä luonnonvaroja tai maataloudelle otollisia olosuhteita. Sellainen pakottaa ne innovoimaan ja sen tuloksena matematiikan ja fysiikan arvostus on noussut. Ja tulokset puhuvat puolestaan. Se on ollut oikea oivallus ja tulee olemaan sitä pitkään jatkossakin. Italia ei siis lukeudu niihin edistyksellisiin valtioihin, jotka olisivat ymmärtäneet kehittyä tai edes kulkea kehityksen vanavedessä. Aika usein tämä meillä Suomessakin unohdetaan, mutta onneksemme ei kuitenkaan samassa mitassa kuin esim. Italiassa. Hyvä esimerkki on Italian pohjoinen naapuri Sveitsi. Sen on ollut pakko panostaa ihmisten älyyn ja niinpä siitä on tullutkin yksi maailman vauraimpia maita.
Koko EU on keskittänyt merkittävän osan voimavaroistaan maatalouspolitiikkaan. Voiko mitään typerämpää kuvitella. Ei pidä ihmetellä, että Eurooppa laahaa USAn ja nyt myös monen Aasian maan perässä. Euroopan riesana on sen maatalouspainotteinen kulttuuri, joka jarruttaa kehittymistä. Suomen onnena on ollut pohjoinen sijainti, joka on onneksemme pakottanut meitä investoimaan ihmisen älyyn sen sijaan, että hautaisimme vähät varamme siinä toivossa, ettei halla panisi satoamme tai ettei se lakoaisi tuulten voimasta. Tässä mielessä on vahinko, että Britannia erosi EUsta. Se olisi tuonut EUhun enemmän innovatiivista painoa maatalouskeskeisyyden sijaan.
Italian uusi hallitus tulee painottamaan nationalismia ja protektionismia eli tuhoamaan Italian kehittymisen viimeisetkin toiveet. Todennäköisesti seuraa myös jakoa Italian sisällä eli näkemykset köyhän ja korruptoituneen etelän ja teollistuneen ja kehityskykyisemmän pohjoisen välillä kasvavat. Italian merkitys erityisesti eurossa on suuri, joten sillä rintamalla suuria vaikeuksia on edessä. Voi olla, että sen seurauksena euro on pakko lopettaa ja rajata uudella tavalla. Vaikutukset koskevat erityisesti Saksan pankkeja, joten Saksakin alkaa vähitellen olla melkoisessa pulassa.
Italiassa on aina ollut USA-vastaisuutta. Epäilen, että se johtuu siitä, että USA teki maihinnousun Italiaan sodan aikana ja oli tavallaan valtio joka kukisti Italian sodassa. Muistan kun itse vierailin turistina vuosikymmeniä sitten Italiassa ja minulla sattui olemaan päälläni t-paita, joka tekstin perusteella viittasi USAhan ja minua varmaan luultiin jenkiksi. Mitään hyväntahtoisia katseita en saanut osakseni. Tilanne muuttui heti, kun vaihdoin paidan toiseen. Tämä tietynlainen USA-kielteisyys voi osaltaan selittää sen, miksi Italia on Euroopan maista kaikkein Venäjä-myönteisempiä Unkarin ja Serbian ohella. Venäjä ja Italia eivät tainneet olla sodassa suoraan taistelemassa toisiaan vastaan. Italian suhteen kannattaa Euroopassa olla kyllä todella huolissaan, vaikka oikeistopopulismin nousun myötä huolissaan pitää olla monesta muustakin maasta.Kiitos perusteellisesta vastauksesta. Mielenkiintoista olisi tietää, miten jakautunut Italia kokee sisäisesti nämä asiat. Ajaako tämä tilanne, jossa toinen puoli maata menestyy ja toinen ei, maata kokonaisuutena syvempien ristiriitojen tielle? Koituuko etelän syvät ongelmat myös vauraan pohjoisen kohtaloksi? Wärtsilähän jo ilmoitti lopettavansa Triesten tehtaan ja siirtävänsä tuotannon Suomeen. Italia reagoi vahvasti ja sieltähän jo uhiteltiin, ettei maa mahdollisesti tulisi ratifioimaan Suomen Nato-jäsenyyttä.
- Anonyymi
"Itsekkyys voittaa aina järjen."
Erikoisen hyvän kirjoituksen lopussa mainitset noin. Erikoisen hyvässä kirjoituksessasi on edelleen kuitenkin tuo säilyttämäsi lapsellisuus "putlerista".
Kyllä aikuinen ihminen menettää tuollaisella lapsellisella nimittelyllä uskottavuuttaan, pitäisi sinun se lakitaustasikin huomioiden itsekin ymmärtävän. Minua tuollainen lapsellisuus ärsyttää.
Mutta voittaako itsekkyys järjen? Vai ajaako järki itsekkyyteen?
Älykäs ihminen voi tällaisia asioita pohtia, mutta luonto se vaan silti etenee omaa tahtiaan, se sopeutuu Homo Sapiensin aiheuttamiin tuhoihinkin omalla tavallaan ja sillä on siihen aikaa.
Mielenkiintoista muuten, että ihminen on evoluutioteorian mukaan apinoiden sukua, mutta Suomessakin valtauskonnon mukaan edelleen pysyttäydytään jossain luomiskertomuksessa, jossa nainenkin luotiin Aatamin kylkiluusta. Tuollainen paskan jauhaminen kirkon toimesta on jo rikolliseen toimintaan verrattavissa olevaa valehtelua, ellei pahempaakin.Olen sallinut itselleni joitain lapsellisuuksia ja yksi niistä on tämä putler. Se kertoo vain itselleni, että olen myös tunteiden vallassa oleva ihminen, joka tuntee äärimmäistä ärtyneisyyttä ja vihaakin sellaista ihmistä kohtaan, joka huoletta tappaa tuhansia ihmisiä.
Muutoin olen kyllä samaa mieltä ja oikeastaan kaikestakin, kun myönnän lapsellisuuteni tuossa yhdessä asiassa.- Anonyymi
Jarkeva ihminen ei koskaan ajaudu tilanteeseen, josta alykas ihminen ei selviytyisi.
Minulla on australialainen nappaimisto. joka ei tunnista ookkosia. Itse asun edelleen Puolassa ja uunin kupeelta kirjoitan, kerrattain lahetin kuvankin tanne. - Anonyymi
Aatamijuttuhin uskovat kepulaiset ja tukevat teologiahömpän pitämistä yliopistossa ja sen kasvattamista muhammudin kylkiluihin
imaamiopetuksella, Saarikko ajaa sitäkin yliopistoon - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aatamijuttuhin uskovat kepulaiset ja tukevat teologiahömpän pitämistä yliopistossa ja sen kasvattamista muhammudin kylkiluihin
imaamiopetuksella, Saarikko ajaa sitäkin yliopistoonJa uskonnon opettaja Laura Huhtasaari (PS) kertoo evoluutioteorian olevan täysin mahdoton ajatus.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201710272200487647 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja uskonnon opettaja Laura Huhtasaari (PS) kertoo evoluutioteorian olevan täysin mahdoton ajatus.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201710272200487647Millaistahan ihmisen elämä on, jos uskoo Huhtasaaren ja muiden hihhulien tavoin tuollaisiin kylkiluujuttuihin? Ja uskooko ne edes aidosti, vai onko heidän uskontonsa ja uskonsa pelkkää vallan käyttöä?
Vallan käyttöä, joka joissain tapauksissa on ajanut uskonlahkon ja oman perheen sisälläkin jopa itsemurhiin? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja uskonnon opettaja Laura Huhtasaari (PS) kertoo evoluutioteorian olevan täysin mahdoton ajatus.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201710272200487647Ihminen saa olla uskovainen ilman irvistelyä
Kaikki tukiRäsäselle
mutta kepupskat pitävät verorahoilla teologista opetusta tieteenä ja lisää islamiayrittää vieläSaarikko imaamiopetuksella - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Millaistahan ihmisen elämä on, jos uskoo Huhtasaaren ja muiden hihhulien tavoin tuollaisiin kylkiluujuttuihin? Ja uskooko ne edes aidosti, vai onko heidän uskontonsa ja uskonsa pelkkää vallan käyttöä?
Vallan käyttöä, joka joissain tapauksissa on ajanut uskonlahkon ja oman perheen sisälläkin jopa itsemurhiin?Kepu maksattaakylkiluujutut teologisessa tiedekunnassa verorahoilla irvokas porukka kuin maa taloustuet
- Anonyymi
Turhaan näitä toistat, ei persutrolli kuitenkaan ollut tajua.
Pitää vaan solvata demareita ja varsinkin Sanna Marinia.Minuun teki aikoinaan koululaisena vaikutuksen, kun luin Aleksis Kiven Seitsemää veljestä. Yksi vaikuttava kohtaus oli se, kun veljeksiin yritettiin koulun penkillä takoa lukemisen ja oppimisen taitoja. Ja kyllä se pikkuhiljaa tehosi. Ensimmäinen opinhaluinen oli pikku Eero ja kovakalloisin Juhani. Eli jos on sinnikäs, niin ehkä se ei ihan turhaa ole.
Mielipidepankki kirjoitti:
Minuun teki aikoinaan koululaisena vaikutuksen, kun luin Aleksis Kiven Seitsemää veljestä. Yksi vaikuttava kohtaus oli se, kun veljeksiin yritettiin koulun penkillä takoa lukemisen ja oppimisen taitoja. Ja kyllä se pikkuhiljaa tehosi. Ensimmäinen opinhaluinen oli pikku Eero ja kovakalloisin Juhani. Eli jos on sinnikäs, niin ehkä se ei ihan turhaa ole.
Veljekset alkoivat oppia lukemaan, kun oivalsivat sen hyödyllisyyden itse. Oli siihen motiivina sitten vaikka vain naimisiin pääsy. Sillä lukkarilla ei ollut pedagogisia taitoja yhtään. Eero oli parempi, vaikka Juhani hermostuikin hänen ylimielisyyteensä. Ehkä tuo persu kokee meidätkin vähän eeromaisiksi.
Asiaa puhut, mutta silti sinulta jäi suurelta osin käsittelemättä keskeisin ongelma, ongelmien ydin.
Ihminen, laji, jonka pääluku oli vielä vuonna 1800 noin yksi miljardi, paskoo ja pilaa koko biosfääriä enenevässä määrin. Jos tämä laji otusta toimisi oikein, se pyrkisi säilyttämään itseään ympäröivän luonnon sellaisena, että sillä itselläänkin olisi tulevaisuus. Ihmisotus ei kykene tuhoamaan koko biosfääriämme, se on selvä. Tuhat vuotta ihmisen jälkeen Itämerikin on taas ihan muuta kuin nykyinen kuonalammikko.
Tätä taustaa vasten nykyiset kähinät ovat hiekkalaatikkosotia pullisteluineen. Minä kuitenkin uskon -ja mikäli olen sinua oikein vuosien varrella tulkinnut- , sinäkin uskot lajimme hyvyyteen ja sitä kautta sen tulevaisuuteen. Vielä koittaa aika, jolloin humanismi saa pääroolin ja ihminen löytää oman ekologisen lokeronsa siinä mittasuhteessa, mitä kestävä kehitys edellyttää.
Mitä nykyhetkeen tulee, olemme syöksykierteessä kohti synkkyyttä mm. esittämiesi uhkakuvien muodossa. Luotan silti lajiimme ja sen muuntumiskykyyn globaalien haasteiden edessä.- Anonyymi
Siinä se on optimisti humanisminsa kanssa toiveajattelemassa asioita siltä pohjalta, että unohtaa juuri sen oleellisen, eli sen, ettei ihminen ole luonnon kiertokulussa oleellinen asia, vaikka onkin nimennyt itsensä luomakunnan kruunuksi.
Anonyymi kirjoitti:
Siinä se on optimisti humanisminsa kanssa toiveajattelemassa asioita siltä pohjalta, että unohtaa juuri sen oleellisen, eli sen, ettei ihminen ole luonnon kiertokulussa oleellinen asia, vaikka onkin nimennyt itsensä luomakunnan kruunuksi.
Luonto ei todellakaan tarvitse ihmistä, mutta ihminen tarvitsee vitaalista luontoa. Jos ihminen ei opi läksyään eli sitä, että se on vain pieni osa biosfäärimme monimuotoisuutta, ja jos se ei opi elämään luonnon asettamin reunaehdoin, sitten lajimme joutaa sukupuuttoon. Uskon kuitenkin että meissä on potentiaalia jos näin haluamme, ja mehän haluamme :-)
- Anonyymi
Aragoni kirjoitti:
Luonto ei todellakaan tarvitse ihmistä, mutta ihminen tarvitsee vitaalista luontoa. Jos ihminen ei opi läksyään eli sitä, että se on vain pieni osa biosfäärimme monimuotoisuutta, ja jos se ei opi elämään luonnon asettamin reunaehdoin, sitten lajimme joutaa sukupuuttoon. Uskon kuitenkin että meissä on potentiaalia jos näin haluamme, ja mehän haluamme :-)
Mutta etkö itse ole aktiivi- iässä kuluttanut kuin hullu hikopäässä ja vähät välittänyt ja nyt vanhana saarnaat koululaisen ainekirjoitustasoista lepertelyä KOHDISTAMATTA kritiikkiä mihinkään
Ehkä tämä liittyy ketjussa aiemmin esitettyyn kysymykseen, voittaako itsekkyys järjen vai johtaako järki itsekkyyteen. En tiedä varmaa vastausta ja tuskin sitä kukaan muukaan tietää.
Kun ihminen ei ole ihmiset eikä edes kansa, se tarkoittaa sitä, että meillä on suuria vaikeuksia nähdä ja ymmärtää kokonaisuuksia. Oma perunakellari tai lähikuppila on monelle se oman maailman ääriraja. Muurahaisillakin on paremmat eväät ymmärtää kokonaisuus, kun ne ahertavat saman keon ympärillä sitä yhdessä rakentaen. Oma napa on se lähin napa, minkä ainoastaan tunnemme. Emme me todellisuudessa - tai ainakaan suuri osa - välitä edes omien lastemme ja lastenlastemme tulevaisuudesta, kun kyse on elinympäristöstä. Voimme toki antaa perintönä kasan rahaa, mutta mitä he sillä tekevät, jos kärvistelet 50 asteen lämmössä. Ostavat kasan jääkaappeja ja menevät aina sinne päiväksi viilentymään?
Tiede on valovuosia edellä ihmistä. Se tarkoittaa, että vain kaikkein fiksuimmilla on ollut halu ymmärtää kokonaisuuksia. Mutta ei se paljon auta, jos heidän määräänsä on joitain promilleja koko ihmismäärästä, jonka suurin mielenkiinto on siinä, mikä on bensan päivähinta. Juuri bensan päivähinta on se, joka tuntuu määrittävän ihmisen typeryyttä kaikkein eniten. Yksi kansanedustajakin keskitti vaalikampanjansa pensan kohonneeseen hintaan hyvinvointialuevaaleissa. Kyllä se kertoo jotain olennaista hänen edustamansa tavan ihmisen maailmasta. Ei se juuri muuta anna kuin epätoivoa ihmisen ajattelukyvyn tasosta ja tulevaisuuden odotuksista. Sama kuin menisi sairaalaan tervehtimään loppusuoralla olevaa vanhempaansa ja sanoisi, että on näitä kertoja rajoitettava, kun pensan hinta on noussut pari senttiä.
Minä en oikein jaksa panna toivoa ihmisen muuntautumiskykyyn. Jopa pääministerimme kerran sanoi, että hän on tässä ja nyt -ihminen. Se laski hänen arvoaan silmissäni monta pykälää, kun ongelma on juuri se, että meitä tässä ja nyt ihmisiä on aivan liikaa ja juuri se on ongelman ydin.
- Anonyymi
Kehitys maalaisetovat har joittaneet hyvin raakojasotia vuosik ausia, jalisääntyvät niin että Nigeriaylitää 2050Usan väkiluvun, kaikki työttömiä
EsimerkkinäSudan jossapohjoisen a rabitkävivät ver istäsotaa ainakin 70 vuotta etelänneh kereitä vastaan jaislamia jossa shiiatjas unnit ovat sotineet ainakin 1000 vuotta. Pitää kir joittaa näin kun ko nepoistaa - Anonyymi
Luettelemasi uhkat ovat lähinnä lööppilehdistön, tai nykyisin klikkausmedian luomia uhkia. Osa myös punavihreän politiikan määrittämiä uhkia, ei todellisia
Ilmastonmuutos ei ole todellisuudessa juurikaan muuttanut maailmaa, eikä missää tapauksessa ole uhka. Tilastojen mukaan niin myrskyt kuin metsäpalotkin ovat vähentyneet, ja tulvien esiintyminen johtuu maanpinnan peittämisestä, siis kaupungistunmista, maanpinta asfaltoidaan jolloin vesi valuu ryöpsähdyksittäin jokiin ja aiheuttaa tulvan. Todellinen uhka on kaupungistuminen.
Globalisaatio ei myöskään ole uhka, saat armottomassa USA vihassasi käännettyä senkin uhkaksi.
Pandemioita on ollut aina, ja paljon paljon pahempia kuin vaikkapa tämä Covid. Medikalisaatio on vaan saanut ihmiset hysteerisiksi, mitään tautia ei enää siedetä, Pandemiatt eivät ole uhka, kirjoituksesi osoittaa vain sinunkin olevan lööppijournalismin uhri.
Energiassa suurin hölmöys on ollut vihreiden ajama ydinvoimavastaisuus, niin meillä kuin muualla. Ydinvoima on päästötöntä puhdasta ja tehokasta. Suomessa energiaa saadaan metsistä jotka kasvavat rivakasti ja tuottavat uusiutuvaa energiaa eikä pelkkää sattumvoimaa. Siksipä metsien hyödyntämistä vastustetaan samaisten vihreiden toimesta. Heille kun ei kelpaa mikään järkevä
Sodatkin ovat vähentyneet, vaikka Venäjä nyt käy brutaalia sotaa Ukrainassa. Sodan uhka on pieni-
Ruuan mahdollinen puute ei ole ilmastonmuutoksen aiheuttamaa, vaan hillitsemättömän väestönkasvun. On vain punavihreää propagandaa syyttää ilmastomuutosta ruokakriiseistä, kait sen verran sentään ymmärrät.- Anonyymi
Näkemyksesi on kuin Linkolan ja oikeistopopulismin sekoitusta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näkemyksesi on kuin Linkolan ja oikeistopopulismin sekoitusta.
Joopa joo
Sanon sivusta, puppulauseiden kirjoittelu ilman kohdennettua kritiikkiä on täyttä pskanpuhetta
Pitkiä pöpinöitä porukalta joka ei tee asialle tietenkään mitään muttei edes ymmärrä ongelman skaalaa. (Väestöräjähdys jonka YK jne on aiheuttanut lapsikuolleisuuden vähentämisellä, on vaarallisin uhka ihmiskunnalle: talo on täynnä) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Näkemyksesi on kuin Linkolan ja oikeistopopulismin sekoitusta.
Linkola olikin järkivihreä, aito luonnontuntija, aivan toista kuin nykyiset nuorten kaupunkilaisnaisten idealismiin pohjaavat vihreät.
Vaan kerroppa sitten oma näkemyksesi, mikä meitä uhkaa? Ilmastokysymyksissä voit olla uskossasi vahva. En kykene kääntämään uskovaisen päätä. Ilmastouhka ei ole poliitikkojen eikä lööppilehdistön luoma uhka. Sen esille nostaneet ovat tiedemiehiä, jotka ovat näitä asioita tutkineet.
Globalisaation osalta vastauksesi on perin omituinen. En ole itse pitänytkään globalisaatiota uhkana vaan päin vastoin mahdollisuutena parempaan. Maailma tarvitsee paljon monipuolisempaa globalisaatiota torjuakseen esittämiäni uhkia. Sen sijaan reagointi globalisaatioon on se uhka. Ja tämä negatiivinen reagointia on nyt ollut melkeinpä voimakkainta USAssa. Koko Trumpin politiikkahan perustui globalisaatiouhkaan. Hänen edeltäjänsä ja seuraajansa ovat kyllä globalisaation kannalla enkä minä sitä Amerikkaa pahana pidä.
Sodat tai niiden tuhot kyllä vähentyivät toisen maailmansodan suurtuhoista, mutta minun katseeni olikin tulevassa. Nyt ennusmerkit näyttävät pahalta ja Venäjä on siirtämässä maailmaa siihen, että suhde sotiin alkaa arkipäiväistyä. Länsimaissa kynnys sotimiseen on onneksi vähentynyt, mutta juuri siihen Venäjän tapaiset diktatuurit luottavat, kun alkavat sotia. Ettei länsi kuitenkaan siihen pahemmin reagoi. Asia taitaa vaan olla niin, että kun tällaiset venäjät menevät tarpeeksi pitkälle, siihen on pakko reagoida. Jo nyt länsi käy jonkinlaista sijaissotaa Venäjää vastaan aseistamalla Ukrainaa. Mitä enemmän Ukraina panee hanttiin, sen enemmän länsi alkaa auttaa, koska se näkee siinä voiton mahdollisuuden.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Linkola olikin järkivihreä, aito luonnontuntija, aivan toista kuin nykyiset nuorten kaupunkilaisnaisten idealismiin pohjaavat vihreät.
Vaan kerroppa sitten oma näkemyksesi, mikä meitä uhkaa?Sen verran korjaan että Pena ei ollut vihreä hänen kaverinsa Eero Paloheimo oli.
Mutta erosi vihreistä niiden räävittömän politiikan takia
Olen kerran äänestänyt vihreitä nimittäin Paloheimoa, kun vihreät yrittivät pudottaa hänet eduskunnasta keskittämällä ääniään muille, hän pääsi nipin napin
https://www.suomenuutiset.fi/eero-paloheimo-vihreista-massamuuton-puolustaminen-taydellista-typeryytta/ Anonyymi kirjoitti:
Joopa joo
Sanon sivusta, puppulauseiden kirjoittelu ilman kohdennettua kritiikkiä on täyttä pskanpuhetta
Pitkiä pöpinöitä porukalta joka ei tee asialle tietenkään mitään muttei edes ymmärrä ongelman skaalaa. (Väestöräjähdys jonka YK jne on aiheuttanut lapsikuolleisuuden vähentämisellä, on vaarallisin uhka ihmiskunnalle: talo on täynnä)Väestöräjähdys on paha ongelma, joka minulta jäi mainitsematta. Siinä olet oikeassa. Mutta ei se räjähdys johdu lapsikuolleisuuden vähentymisestä vaan köyhyydestä ja takapajuisuudesta. Kehittyneissä maissa syntyvyys on liian vähäistä, kehittymättömissä liian suurta. Se johtaa mm. siirtolaisuuteen.
Ongelman yhtenä ratkaisukeinona on globalisaatio, joka on todistettavasti vetänyt kehitysmaita kukoistukseen. Selvin esimerkki tästä on Kiina ja eräät muut Aasian valtiot. Kun elintaso nousee, syntyvyys vähenee. Kun taikausko vähenee, syntyvyys alenee.- Anonyymi
Mielipidepankki kirjoitti:
Ilmastokysymyksissä voit olla uskossasi vahva. En kykene kääntämään uskovaisen päätä. Ilmastouhka ei ole poliitikkojen eikä lööppilehdistön luoma uhka. Sen esille nostaneet ovat tiedemiehiä, jotka ovat näitä asioita tutkineet.
Globalisaation osalta vastauksesi on perin omituinen. En ole itse pitänytkään globalisaatiota uhkana vaan päin vastoin mahdollisuutena parempaan. Maailma tarvitsee paljon monipuolisempaa globalisaatiota torjuakseen esittämiäni uhkia. Sen sijaan reagointi globalisaatioon on se uhka. Ja tämä negatiivinen reagointia on nyt ollut melkeinpä voimakkainta USAssa. Koko Trumpin politiikkahan perustui globalisaatiouhkaan. Hänen edeltäjänsä ja seuraajansa ovat kyllä globalisaation kannalla enkä minä sitä Amerikkaa pahana pidä.
Sodat tai niiden tuhot kyllä vähentyivät toisen maailmansodan suurtuhoista, mutta minun katseeni olikin tulevassa. Nyt ennusmerkit näyttävät pahalta ja Venäjä on siirtämässä maailmaa siihen, että suhde sotiin alkaa arkipäiväistyä. Länsimaissa kynnys sotimiseen on onneksi vähentynyt, mutta juuri siihen Venäjän tapaiset diktatuurit luottavat, kun alkavat sotia. Ettei länsi kuitenkaan siihen pahemmin reagoi. Asia taitaa vaan olla niin, että kun tällaiset venäjät menevät tarpeeksi pitkälle, siihen on pakko reagoida. Jo nyt länsi käy jonkinlaista sijaissotaa Venäjää vastaan aseistamalla Ukrainaa. Mitä enemmän Ukraina panee hanttiin, sen enemmän länsi alkaa auttaa, koska se näkee siinä voiton mahdollisuuden.Ilmasto on lämmennyt, ei sitä kukaan kiellä. Luettelemiasi myrskyjä tai metsäpaloja muutos ei kuitenkaan ole lisännyt, tilastot sen kertovat. Se, että niistä uutisoidaan reaaliajassa on saanut tyhmimmät uskomaan niiden lisääntyneen. Ilmastonmuutos on myös saanut maapallon vihertymään, siis kasvustoa on nyt enemmän, mikä myös vähentää uhkia.
Uhkakuvasi pandemioista on myös käsitämätön, ennen pandemia saattoi tappaa kolmanneksen väestöstä, nyt vain muutaman promillen, kehitysmaissakin vain muutaman prosentin. Tässäkin näkyy median kohkaus, mittasuhteet unohtuvat ja kaltaisesi lööppiuutisten varassa vaikka omaa ajattelua elävä alkaa uskoa tuollaisiin uhkiin
Globalisaatoissa USA ei ole uhka, vaikka suunnattomassa USA vihassasi sen aina nostat esiin. Uhka on paremminkin Venäjä, joka sulkeutuu globalisaatiosta ja jää jälkeen kehityksestä. Lopulta se kulminoituu kansannousuina joista voi seurata ongelmia myös naapureille.
Sodat ovat yleisesti ottaen muuttaneet muotoaan, kehittyneemmät täsmäaseet eivät kylvä joukkotuhoa vaan eliminoivat vain vastapuolen sotilasvoimaa. Toki Venäjän käymä sota Ukrainassa on tästä karmea poikkeus, joka kuitenkin tulee olemaan viimeisiä laatuaan. Nyt armeijat kautta maapallon ymmärtävät modernien asejärjestelmien tuomat vahvuudet. Samaten sen, ettei tuollaiseen perinteiseen sotaan kannata edes suuren sotilasmahdin ryhtyä. Kynnys sodan aloittamiselle nousee, ei laske kuten väität. - Anonyymi
"Globalisaatio ei myöskään ole uhka, saat armottomassa USA vihassasi käännettyä senkin uhkaksi. "
Miten sait käännettyä MPP:n kirjoituksesta tuollaisen tulkinnan esiin? Anonyymi kirjoitti:
Ilmasto on lämmennyt, ei sitä kukaan kiellä. Luettelemiasi myrskyjä tai metsäpaloja muutos ei kuitenkaan ole lisännyt, tilastot sen kertovat. Se, että niistä uutisoidaan reaaliajassa on saanut tyhmimmät uskomaan niiden lisääntyneen. Ilmastonmuutos on myös saanut maapallon vihertymään, siis kasvustoa on nyt enemmän, mikä myös vähentää uhkia.
Uhkakuvasi pandemioista on myös käsitämätön, ennen pandemia saattoi tappaa kolmanneksen väestöstä, nyt vain muutaman promillen, kehitysmaissakin vain muutaman prosentin. Tässäkin näkyy median kohkaus, mittasuhteet unohtuvat ja kaltaisesi lööppiuutisten varassa vaikka omaa ajattelua elävä alkaa uskoa tuollaisiin uhkiin
Globalisaatoissa USA ei ole uhka, vaikka suunnattomassa USA vihassasi sen aina nostat esiin. Uhka on paremminkin Venäjä, joka sulkeutuu globalisaatiosta ja jää jälkeen kehityksestä. Lopulta se kulminoituu kansannousuina joista voi seurata ongelmia myös naapureille.
Sodat ovat yleisesti ottaen muuttaneet muotoaan, kehittyneemmät täsmäaseet eivät kylvä joukkotuhoa vaan eliminoivat vain vastapuolen sotilasvoimaa. Toki Venäjän käymä sota Ukrainassa on tästä karmea poikkeus, joka kuitenkin tulee olemaan viimeisiä laatuaan. Nyt armeijat kautta maapallon ymmärtävät modernien asejärjestelmien tuomat vahvuudet. Samaten sen, ettei tuollaiseen perinteiseen sotaan kannata edes suuren sotilasmahdin ryhtyä. Kynnys sodan aloittamiselle nousee, ei laske kuten väität.Näistä metsäpaloista ja myrskyistä olisi mukava nähdä niitä tilastoja.
Pandemiauhkakuvani ei ollut terveydellinen vaan taloudellinen. Tuskin koskaan mikään muu pandemia kuin korona on aiheuttanut yhtä suuria käyttäytymismuutoksia kuin juuri korona. Se että yhteiskunta menee lock-down tilaan on nykyaikana merkityksellinen.
Globalisaatiossa USA on nimenomaan uhka. Koko idea globalisaatiosta on paljolti syntyisin USAssa ja anglosaksisessa maailmassa, kun puhutaan taloudellisesta globalisaatiosta. Kuten jo aiemmin sanoin, pidän globalisaatio mahdollisuutena, en uhkana. Uhkaksi se muuttuu globalisaation vastustamisen kautta. Siinäkin USA on eturintamassa, Trumpin ja republikaanien kautta. Republikaanit aloittivat globalisaation, jonka vastustajiksi he ovat nyt Trumpin johdolla kääntyneet. USA johtaa meidät ulos globalisaatiosta, jos joku. Kyllä se protektionismin tauti sitten tarttuu myös Eurooppaan.
Näkemykseesi sodan luonteen muuttumisesta en usko. Venäjä voi voittaa sodan vain aiheuttamalla vastapuolessa riittävästi kärsimystä ja kauhua. Ja siihen se pyrkii. Sotaan ryhtyvät vain epätoivoiset valtiot kuten Venäjä. Ne aavistavat oman tuhonsa ennakolta ja näkevät sodan viimeisenä kuolleen kissan pomppuna.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Globalisaatio ei myöskään ole uhka, saat armottomassa USA vihassasi käännettyä senkin uhkaksi. "
Miten sait käännettyä MPP:n kirjoituksesta tuollaisen tulkinnan esiin?Lue ja ymmärrä. MPP näkee USA:n olevan uhka koska siellä on joitakuita, joille America is first. USA viha, se on MPP:n tavaramerkki josta hän ei pääse.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lue ja ymmärrä. MPP näkee USA:n olevan uhka koska siellä on joitakuita, joille America is first. USA viha, se on MPP:n tavaramerkki josta hän ei pääse.
Lue ja ymmärrä itse ennen kuin alat muita neuvomaan. Käännät asiaa nyt ihan päälaelleen. Sinä(?) väitit ketjussa MPP:n kääntäneen globalisaation uhkaksi, nyt käännät ja väännät asiaa uudelle mutkalle, kun itse et ymmärtänyt lukemaasi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lue ja ymmärrä. MPP näkee USA:n olevan uhka koska siellä on joitakuita, joille America is first. USA viha, se on MPP:n tavaramerkki josta hän ei pääse.
Mistäköhän poliittisesta leiristä nousee uhka USA:ssa uudelle sisällisodalle? Capitol-kukkulan valtaus kertoo karua kertomaansa, kun autoritaarinen johtaja lietsoo yksinkertaisen kannattajakuntansa uskottelevansa heille täyttä puutaheinää. USA:n Timo Soini hillotolppapalkkomielteineen tai pikemminkin Ano Turtiainen? Hänhän se on puhissut uudesta Suomen sisällissodasta.
Kyllä tällainen asetelma protektionistien vallankumoushalujen kanssa on uhka koko maailmantaloudelle. USA uhkaa kääntyä sisäänpäin ja se raivaa tilaa oikeistopopulistiselle diktatuurille niin USA:n kuin Venäjänkin kohdilla. - Anonyymi
Mielipidepankki kirjoitti:
Näistä metsäpaloista ja myrskyistä olisi mukava nähdä niitä tilastoja.
Pandemiauhkakuvani ei ollut terveydellinen vaan taloudellinen. Tuskin koskaan mikään muu pandemia kuin korona on aiheuttanut yhtä suuria käyttäytymismuutoksia kuin juuri korona. Se että yhteiskunta menee lock-down tilaan on nykyaikana merkityksellinen.
Globalisaatiossa USA on nimenomaan uhka. Koko idea globalisaatiosta on paljolti syntyisin USAssa ja anglosaksisessa maailmassa, kun puhutaan taloudellisesta globalisaatiosta. Kuten jo aiemmin sanoin, pidän globalisaatio mahdollisuutena, en uhkana. Uhkaksi se muuttuu globalisaation vastustamisen kautta. Siinäkin USA on eturintamassa, Trumpin ja republikaanien kautta. Republikaanit aloittivat globalisaation, jonka vastustajiksi he ovat nyt Trumpin johdolla kääntyneet. USA johtaa meidät ulos globalisaatiosta, jos joku. Kyllä se protektionismin tauti sitten tarttuu myös Eurooppaan.
Näkemykseesi sodan luonteen muuttumisesta en usko. Venäjä voi voittaa sodan vain aiheuttamalla vastapuolessa riittävästi kärsimystä ja kauhua. Ja siihen se pyrkii. Sotaan ryhtyvät vain epätoivoiset valtiot kuten Venäjä. Ne aavistavat oman tuhonsa ennakolta ja näkevät sodan viimeisenä kuolleen kissan pomppuna.Tilastoja on vaikka kuinka. Meillä kohkataan esim. Australian hurjista paloista. Vielä 1900 luvun alussa metsää paloi siellä jopa 5 miljoonaa hehtaaria vuosittain, nyt kauheina pidettyinä palovuosina noin 2 miljoonaa hehtaaria.
Sama kehitys muuallakin, jopa Venäjällä, jossa edes sammutuksen tehostumista ei juurikaan ole havaittu.
Pandemia ei loppujen lopuksi suuria taloudellisia menetyksiä aiheuttanut kuin turhaan kuluttamiseen, kuten hupimatkailuun. Teollisuustuotannossa ei mullistuksia tapahtunut, eikä edes rakentaminen notkahtanut meillä eikä maailmalla. Turhan kuluttamisen joutaakin saada muistutus. Eihän sen turhempaa puuhaa ole kuin vaikkapa matka Thaimaaseen rannalle makaamaan.
Hallituksemme kyllä jakoi auliisti koronatukia ties minne ja millä perusteilla, mutta se taas on hallituksemme ymmärtämättömyyttä, ei todelliseen taloudelliseen tilanteeseen perustuvaa.
USA on osoittanut tänä vuonna kuinka se johtaa globaalia maailmaa. Ukrainan sodan seurauksena Euroopaan on tullut niin USA:n sotilasvoimaa kuin taloudellisia satsauksia. Nesteytetyn kaasun tuonti tuplaantuu ja muutakin taloudellista aktiviteettia on menossa. USA on siis kaikkea muuta kuin uhka globalisaatiolle. Ellei sitten maailmaa tarkastele tuollaisen USA vihan läpi kuin sinä teet.
Venäjä tulee itsekin ymmärtämään, ettei tuollainen silmitön tuhoamissota enää johda mihinkään. Lännessä se on jo huomattu, ja satsattu teknologiaan. Muualla seurataan kehitystä. Sotaan ryhtymisen kynnys nousee kun sen hinta kasvaa, ei ihmishengillä mitattava hinta, vaan sodankäynnin kustannus silloin kun miljoonia maksavia täsmäaseita käytetään. Venäjä sotii nyt itsensä sotilaalliseksi kääpiöksi jolle jää vain ydinasepelote. Niin kauan kun ydinaseet pysyy siiloissaan, sodat ja niiden tuhot pienenevät. Usko pois. Anonyymi kirjoitti:
Lue ja ymmärrä itse ennen kuin alat muita neuvomaan. Käännät asiaa nyt ihan päälaelleen. Sinä(?) väitit ketjussa MPP:n kääntäneen globalisaation uhkaksi, nyt käännät ja väännät asiaa uudelle mutkalle, kun itse et ymmärtänyt lukemaasi.
Kiitos. Koen asian siten kuten esität ja mukavaa, kun on sellaisia, joille luetun ymmärtäminen ei tuota vaikeuksia.
On selvää, etten näe ylipäätään mitään valtiota sinällään uhkana millekään. Uhkat tulevat siitä, jos jossakin valtiossa pääsee valtaa sotahullu tyranni tai väkivaltaa lietsova ääriajattelija ja eripuran kylväjä. Trump on nimenomaan se viimeksi mainittu ja hänen toimintansa jatkuminen voi johtaa sisällissotaan. Uhka tulee juuri siitä, että USAssa on joitakuita joille America is first sillä tavalla kuin Trump sen muotoilee.
Jos nyt jotakin valtiota pitäisi vihata, niin kyllähän ylivoimaisena ykkösenä on näinä aikoina putinin Venäjä. Bidenin USAlle voi sen sijaan toivottaa menestystä, jotta se onnistuisi patomaan trumpismin ja yhdentämään valtion asukkaita.Anonyymi kirjoitti:
Tilastoja on vaikka kuinka. Meillä kohkataan esim. Australian hurjista paloista. Vielä 1900 luvun alussa metsää paloi siellä jopa 5 miljoonaa hehtaaria vuosittain, nyt kauheina pidettyinä palovuosina noin 2 miljoonaa hehtaaria.
Sama kehitys muuallakin, jopa Venäjällä, jossa edes sammutuksen tehostumista ei juurikaan ole havaittu.
Pandemia ei loppujen lopuksi suuria taloudellisia menetyksiä aiheuttanut kuin turhaan kuluttamiseen, kuten hupimatkailuun. Teollisuustuotannossa ei mullistuksia tapahtunut, eikä edes rakentaminen notkahtanut meillä eikä maailmalla. Turhan kuluttamisen joutaakin saada muistutus. Eihän sen turhempaa puuhaa ole kuin vaikkapa matka Thaimaaseen rannalle makaamaan.
Hallituksemme kyllä jakoi auliisti koronatukia ties minne ja millä perusteilla, mutta se taas on hallituksemme ymmärtämättömyyttä, ei todelliseen taloudelliseen tilanteeseen perustuvaa.
USA on osoittanut tänä vuonna kuinka se johtaa globaalia maailmaa. Ukrainan sodan seurauksena Euroopaan on tullut niin USA:n sotilasvoimaa kuin taloudellisia satsauksia. Nesteytetyn kaasun tuonti tuplaantuu ja muutakin taloudellista aktiviteettia on menossa. USA on siis kaikkea muuta kuin uhka globalisaatiolle. Ellei sitten maailmaa tarkastele tuollaisen USA vihan läpi kuin sinä teet.
Venäjä tulee itsekin ymmärtämään, ettei tuollainen silmitön tuhoamissota enää johda mihinkään. Lännessä se on jo huomattu, ja satsattu teknologiaan. Muualla seurataan kehitystä. Sotaan ryhtymisen kynnys nousee kun sen hinta kasvaa, ei ihmishengillä mitattava hinta, vaan sodankäynnin kustannus silloin kun miljoonia maksavia täsmäaseita käytetään. Venäjä sotii nyt itsensä sotilaalliseksi kääpiöksi jolle jää vain ydinasepelote. Niin kauan kun ydinaseet pysyy siiloissaan, sodat ja niiden tuhot pienenevät. Usko pois.Ensi torstaina näistä metsäpaloista ym. taitaa tulla tv:stä dokumentti. Ehkä se viisastuttaa meitä enemmän.
Pandemia aiheutti valtioiden velkaantumista, koska elvytys oli jokin vuoisi sitten ennätysmäistä. Se oli erityisen tuhoisaa esim. eteläisen Euroopan matkailulle. Edelleen se on yksi syy matkalla taloudelliseen taantumaan. Ennen muuta Kiina on jatkanut kovia lock-down toimia, jotka edelleen häiritsevät vakavasti taloutta. Eivätköhän ekonomistit pyri jonkun ajan kuluttua arvioimaan pandemian vaikutusta talouteen. Itse en lähde sitä tämän enempää mutu-pohjalta arvioimaan.
En pidäkään Bidenin johtamaa USAta uhkana. Päinvastoin olen samaa mieltä kanssasi siitä, mitä sanot. Paitsi tietysti siitä, että tarkastelisin asioita muka USA-vihan kautta. Valitettavasti Trumpin USA on ihan eri kuin Bidenin tai Obaman johtama USA. Trumpin johtama USA oli pelottava kokemus ja vielä pelottavammaksi sen tekee se, jos hän havittelee toista presidenttikautta. Silloin USA alkaa olla myös uhka globalisaatiolle. Trumphan on oikein puheissaan korostanut vihaavansa globalisaatioita. Hän nimittelee poliittisia vastustajiaan globalisteiksi erotukseksi itsestään ja MAGA-väestään.
Itse en usko Venäjän ymmärtävän oikein mitään järjellisesti. Venäjän johto on joutunut paniikkiin, koska sillä ei ole keinoja eikä halujakaan kääntää Venäjää toiseen suuntaan, ei siis edes siihen suuntaan, missä Kiina on toiminut suunnannäyttäjänä. Eikä sotia voiteta tulevaisuudessakaan korkean teknologian asejärjestelmillä. Niitä voidaan käyttää eri valtioiden välisissä suursodissa, mutta mitään yleispätevää tehoa niillä ei ole. Israelhan olisi jo aikapäiviä sitten ratkaissut Palestiina-ongelman, jos ratkaisu löytyisi korkeasta aseteknologiasta. Se on siinä ylivertainen naapureihinsa verrattuna. Kun tällainen epäsuhta vallitsee valtioiden välillä, heikompi osapuoli turvautuu sissisotaan. Sen teho nähtiin esim. Vietnamissa (USA) ja Afganistanissa, kun Venäjä yritti miehittää maata. Venäjän koko idea perustuu nykyisin sotilaalliseen voimaan ja sitä hoetaan siellä lapsille iltasatuinakin. Ei sellainen uskonto käänny noin vain.- Anonyymi
Mielipidepankki kirjoitti:
Kiitos. Koen asian siten kuten esität ja mukavaa, kun on sellaisia, joille luetun ymmärtäminen ei tuota vaikeuksia.
On selvää, etten näe ylipäätään mitään valtiota sinällään uhkana millekään. Uhkat tulevat siitä, jos jossakin valtiossa pääsee valtaa sotahullu tyranni tai väkivaltaa lietsova ääriajattelija ja eripuran kylväjä. Trump on nimenomaan se viimeksi mainittu ja hänen toimintansa jatkuminen voi johtaa sisällissotaan. Uhka tulee juuri siitä, että USAssa on joitakuita joille America is first sillä tavalla kuin Trump sen muotoilee.
Jos nyt jotakin valtiota pitäisi vihata, niin kyllähän ylivoimaisena ykkösenä on näinä aikoina putinin Venäjä. Bidenin USAlle voi sen sijaan toivottaa menestystä, jotta se onnistuisi patomaan trumpismin ja yhdentämään valtion asukkaita.Kirjoitat yllä sanatarkasti: "Globalisaatiossa USA on nimenomaan uhka. "
Siis nimen omaan USA on mielestäsi uhka. Miksi kiemurtelet ja seliseliselittelet taas kerran ? - Anonyymi
Mielipidepankki kirjoitti:
Ensi torstaina näistä metsäpaloista ym. taitaa tulla tv:stä dokumentti. Ehkä se viisastuttaa meitä enemmän.
Pandemia aiheutti valtioiden velkaantumista, koska elvytys oli jokin vuoisi sitten ennätysmäistä. Se oli erityisen tuhoisaa esim. eteläisen Euroopan matkailulle. Edelleen se on yksi syy matkalla taloudelliseen taantumaan. Ennen muuta Kiina on jatkanut kovia lock-down toimia, jotka edelleen häiritsevät vakavasti taloutta. Eivätköhän ekonomistit pyri jonkun ajan kuluttua arvioimaan pandemian vaikutusta talouteen. Itse en lähde sitä tämän enempää mutu-pohjalta arvioimaan.
En pidäkään Bidenin johtamaa USAta uhkana. Päinvastoin olen samaa mieltä kanssasi siitä, mitä sanot. Paitsi tietysti siitä, että tarkastelisin asioita muka USA-vihan kautta. Valitettavasti Trumpin USA on ihan eri kuin Bidenin tai Obaman johtama USA. Trumpin johtama USA oli pelottava kokemus ja vielä pelottavammaksi sen tekee se, jos hän havittelee toista presidenttikautta. Silloin USA alkaa olla myös uhka globalisaatiolle. Trumphan on oikein puheissaan korostanut vihaavansa globalisaatioita. Hän nimittelee poliittisia vastustajiaan globalisteiksi erotukseksi itsestään ja MAGA-väestään.
Itse en usko Venäjän ymmärtävän oikein mitään järjellisesti. Venäjän johto on joutunut paniikkiin, koska sillä ei ole keinoja eikä halujakaan kääntää Venäjää toiseen suuntaan, ei siis edes siihen suuntaan, missä Kiina on toiminut suunnannäyttäjänä. Eikä sotia voiteta tulevaisuudessakaan korkean teknologian asejärjestelmillä. Niitä voidaan käyttää eri valtioiden välisissä suursodissa, mutta mitään yleispätevää tehoa niillä ei ole. Israelhan olisi jo aikapäiviä sitten ratkaissut Palestiina-ongelman, jos ratkaisu löytyisi korkeasta aseteknologiasta. Se on siinä ylivertainen naapureihinsa verrattuna. Kun tällainen epäsuhta vallitsee valtioiden välillä, heikompi osapuoli turvautuu sissisotaan. Sen teho nähtiin esim. Vietnamissa (USA) ja Afganistanissa, kun Venäjä yritti miehittää maata. Venäjän koko idea perustuu nykyisin sotilaalliseen voimaan ja sitä hoetaan siellä lapsille iltasatuinakin. Ei sellainen uskonto käänny noin vain.Jos kyseessä on Ylen esittämä dokumentti, niin kehotan tiukan kriittiseen katseluun, Ylellä kun on tapana esittää valikoidusti ilmastonmuutokseen liittyvää materiaalia.
Keski-Euroopan metsätuhot (muutkin kuin metsäpalot) laitetaan usein millään tapaa perustelematta ilmastonmuutoksen syyksi, todetaan vain näin olevan, vaikka syynä esim Saksan kuusikoiden kuolemille on väärä metsänhoito. Sama Espanjan kuivuneilla alueilla. Siellä pohjavedet on pumpattu olemattomiin ja metsä kuolee. Ei ilmastonmuutoksen, vaan halpojen tomaattien tuotannon vuoksi. Niiden joita Suomeenkin tuodaan tonneittain, ja joita sinäkin eettisyydestä piittaamaton syöt kotimaista tuotantoa karsastaessasi.
Itäisessä Euroopassa on sitten kommunistisen ajan perinteinä ties mitä metsiä ja luontoa tuhonneita jälkiä. On padottuja jokia ja kuivattuja järviä, joiden kohdalla on pelkkää herkästi palavaa pusikkoa, ja niin edespäin. Jopa jokien kulkusuuntia yritettiin muuttaa. Kolhoosit olivat isoja ja viljely yksipuolista, eikä alueet ole toipuneet noista ajoista. Silti sekin usein laitetaan ilmastonmuutoksen syyksi. Sanotaan ilmastomuutoksen aiheuttavan aavikoitumista vaikka kyseessä on muu ihmisen toiminta ja sen seuraukset,
Ole siis tarkkana ettet sorru propagandaan, ja väiteisiin joita ei perustella.
- Anonyymi
Kannattaa katsoa blogissa esitetty video siitä, millaista pskasakkia kepu on hallituksessa päästänyt Suomeen työperäisen maahanmuuton valekaavussa. Kepun politiikka, matutus ja putinhyysäntä on todella uhka suomalsisille
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pelisuomi/blogini-13-02-2022-jonka-jouduin-poistamaan-oman-turvallisuuteni-takia/ - Anonyymi
Väestön liikakasvu, eli kulutuksen liikakasvu on rikkaidenmaitten ongelma, ei köyhien.
Vaikka aina toisinpäin halutaan asia väkisin vääntää, mitenkäs muuten.
Rikkaitten yletön kulutusmahdollisuus tuhoaa luonnonvaroja ja eniten siellä, jossa rikkaita on suhteessa vähiten.
Koska kulutushärpäkkeet [aikuisten leikkikalut] tuotetaan köyhyydessä ja myydään rikkaudessa.
Saammeko siis rikkaat kuriin, etteivät tuhoa maapalloa, rikkaudellaan?
Sillä köyhät eivät pysty maapalloa tuhoamaan.- Anonyymi
Nancy Pelosi lentää kohti Singaporea kohta laskeutuu, joten Kiinan viesti meni perille.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nancy Pelosi lentää kohti Singaporea kohta laskeutuu, joten Kiinan viesti meni perille.
Nancy Pelosi lentää kohti Singaporea kohta laskeutuu, joten Kiinan viesti meni perille.
vostok sotaharjoitus, mutta samalla lähtee sotarintamalle kiinalaista panssaria ukkoo, usa vaa vinkuu merkitsemätön maa, dollarikin wc paperia.
https://www.bitchute.com/video/tqkcJ3dNJ1s4/
CHINESE SEND TANKS TO RUSSIA VILLAGE OF POKROVSKOYE NEAR BAKHMUT AFTER IT WAS CAPTURED BY RUSSIAN FORCES
https://www.bitchute.com/video/msyzUp8LOLin/
sellainen 4 vko bakhmut vallattu
8-12 viikkoon venäjällä menee teki se mitä vain, sen verran hyvin ehtinyt kaivautua ukrainan armeija vuosien saatossa, mutta lopulta tappio väjäämätön.
Russia invites UN and Red Cross experts to investigate POW camp bombing
andyz7
https://www.bitchute.com/search/?query=russia&kind=video&sort=new
Bakhmut sen jälkee on 1 kaupunki Donbassin alueella, suora yhteys aina moldovaan tai harkovaan suoraa päätietä, toki ylöspäin kiovaan, kun katsotte karttaa. kyllä se ukraina ikävä kyllä häviää tämän juurikin ennen joulua.
ihmettelen miksi kysyt? jos et ota asioista selvää medioista. eilen klo 16.19 pelosi laskeutui honoluluun venäjän aikaa,
Joe Bidenillä Covid uudestaan eilen klo 21.51 tieto, suomessa vasta nyt hehe.
veikaan että neuvologinen sairaus parkisonin tauti Joe Bidenillä vanhaasti alkaa näyttään siltä, päälle muistisairaus sekä näkökyvyn heikkeneminen, isoilta lapuilta lukeninen, ennelta sovitut toimittajat saavat puheenvuorot jne mitä todennäköisemmin näemme vielä 2022 aikana paljon koomisia juttuja joita Joe Biden tekee, tai jopa joutuu jättämään Presidentin viran kamalalle - Anonyymi
Täyttä kepusontaa
Kepujuntit ovat kielitaidottomia Hesarin ja Maaseudun tuholaiduuden varassa tiedoissaan
Kehitysmaat ovat kaiken ongelma
Niiden korjaus aloitettiin väärästä päästä poistamalla lapsikuolleisuutta joka tuhosi ne
Tätä ei kepujuntti kielitaidottomana tiedä
Kehitysmaat eivät keksi mitään eivät osaa viljellä kuin pirtiiviljelyä ja aiheuttavst sodat ja massamuutot kutenSomalia Suomeen
Naurettavaa että jatkuvia sotia käyvä Afrikka on riippuvainen UKRAINAN viljasta
Angola käyttää 50 vuotta vanhoja Portugalilaisten karttoja ja laivat ajavat karille
Kehitysmaa Venäjä ei pysty valmistamaan edes juustoa vaan Väyrynenhaluaa viedä sitä Kremliinja nuolaisee niiden preseen
Elämäni varrella on ollut monta kansainvälistä kriisiä ja tuntuu jälkikäteisen historian valossa, että on ollut hyvän onnen varassa ettei niistä yksikään ollut levinnyt maailmanlaajuiseksi konfliktiksi.
Meitä kaikkia koskeva ja pahin uhka on tuo ilmastokriisi. Se sitten tulee aiheuttamaan melko monta muuta mainistemaasi uhkaa. Mikäli ilmastokriisiä, maapallon lämpenemistä ei saada hallintaan niin lopputulos tulee olemaan surkea.- Anonyymi
Mikään tieteellinen tutkimus tai fakta ei tue tuota ilmastonmuutos hypoteesiasi.
Perusteleppa siis tarkemmin miksi ilmastonmuutos on suurin uhkamme.
Hieno avaus Sinulta! Hienoja ovat jatkosikin ja olethan saanut myös hyviä vastauksia sellaisiin kykeneviltä. Itselläni ei ole enää kykyä samanlaisiin, ei ajatuksellista eikä sanantaidollistakaan, mutta mielelläni tuollaisia luen edelleen. En nytkään edes yritä puuttua ihaillen näkemästäni muuhun, mutta jäin miettimään, että missähän yhteydessä pääministerimme mahtoi sanoa olevansa tässä ja nyt -ihminen? Haluttiinkohan kuulla häneltä mielipidettä jostain menneestä tai tulevasta? Sellaiseen olisi ollut luontevaa vastata noin, sillä kyllä pääministerillämme on nyt ollut ihan tarpeeksi ajateltavaa ja tekemistä tässä ja nyt.
- SOTILASaito
Marin ei kykene isompia kokonaisuuksia näkemään, joten on luimisteltava tässä ja nyt.
Olen arvioinut edelleen riittävästi ihmisiä ymmärtääkseni, että Marin on keisari ilman vaatteita. - Anonyymi
SOTILASaito kirjoitti:
Marin ei kykene isompia kokonaisuuksia näkemään, joten on luimisteltava tässä ja nyt.
Olen arvioinut edelleen riittävästi ihmisiä ymmärtääkseni, että Marin on keisari ilman vaatteita.Keisari Sipilä keekoili sitten lainahöyhenissä ja jälki sen mukaista.
Politiikka on edunvalvontaa ja Marin hallitus onnistunut siinä hyvin.
Koska hallituksen suosio on komeasti yli 60% joten kansa tietää, ettei sipilöitä pidä sietää.
Ellei ole masokisti?
- Anonyymi
Pahimmat uhkat ovat
1) Vihapuhepoliisi Keijo Kaarisade. Keijottaminen uhkaa sananvapautta, kun lehdet joutuvat sulkemaan yleisönosastot tultuaan keijotetuksi.
2) Päivi Räsänen. Ei Valtakunnansyyttäjä voi olla väärässä, Räsäsen puheet ovat vihapuhetta pahimmillaan. Pahimmillaan sitaatit suoraan raamatusta. Se uhkaa monikulttuurisuuutta.
3) Metsätalous. Juntit eivät osaa kasvattaa edes metsiä oikein, joten meitä uhkaa metsäkato joka taas uhkaa kaupunkilaista elämäntapaa. Emma Karin on ryhdyttävä toimeen, hänellä kun on oikea tieto metsien hoidosta. Kaupunkilaisen elämäntyylin päästöt on muiden, siis metsien omistajien, kompensoitava täysimääräisinä.
Tässä alkuun
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan vä
Suomalaisista nuorista miehistä huolestuttava tutkimus – Joka neljäs hyväksyy naisiin kohdistuvan väkivallan Joka neljä3892918Irak aikoo laskea tyttöjen avioitumisikää yhdeksään vuoteen
Myös avioero naisen aloitteesta kielletään https://yle.fi/a/74-201236944402729- 1221566
- 461325
Olenko alkoholisti? Mielipiteitä kaipaan
En oikein tiedä mitä tällä haen, oli vaan pakko päästä avautumaan jonnekkin missä voi sen tehdä anonyymisti..Olen 32 vuo911168Etkö sinä ymmärrä että minähän
Rakastuin sinuun? Olin ihan pskana kauan kun en tiennyt mitä kävi. Eikä minusta ole suoraan sitä sanomaan että kaipaan s26911- 56883
Olet vain todella
Tärkeä. Niin tärkeä että sattuu. Toivottavasti olet nähnyt silmistäni kaiken sen.39855Phj vihreään käärijän 2.0 omintakeista osaamista?
Mitä ihmettä on meneillään? Kunnan johtamisessa langat yksiin käsiin? Seuraisiko keskittämisestä mitään oleellista hyvi121832En vaan jaksa
Enää tätä, kun asiat ei etene mihinkään. Jos ja kun kohdataan, kohtelen sua kuin kaikkia muitakin. Eihän se poista sitä30819