Miksi uuden auton matka Hangosta jälleenmyyjälle voi kestää pitkään?

Anonyymi

Miten paljon aikaa menee tarkistuksissa, kuljetusvaurioiden korjauksissa ja lisävarusteiden asennuksissa?
Voiko auto "unohtua" joskus pidemmäksi aikaa jonnekin alueen nurkaan?
Ovatko kesällä kaikki lomalla niin että kesällä kestäisi pidempään?

Kannattaisiko lisävarusteet, kuten vetokoukku, asennuttaa vasta auton saamisen jälkeen, jotta niiden asennusta ei joutuisi jonottamaan Hangossa?

Odotetaanko talvirenkaita? Vai voidaanko auto toimittaa ainakin kesällä niin, että talvirenkaat saisi hakea myöhemmin syksyllä?

Olisi hyvä olla joku seurantajärjestelmä. Tieto jälleenmyyjälle ja asiakkaalle siitä, että auto saapunut Hankoon, on tarkistuksissa, asennuksissa, jos odottaa jotain tai jonottaa, kuljetuspäivä tiedossa, kuljetuksessa jne.

14

3791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö näitä asioita nyt kannattaisi kysellä myyjältä.
      Täällä ei asiaa kukaan tosiaan tiedä!

    • Anonyymi

      Hangosta lähtee autoja kokoajan valtakuntaan ja ne pitää saada kuljetusrekkaan pakattua järkevästi, eikä niitä saada joka paikkaan heti kun saapuvat satamaan.¨
      Lisävarusteet taidetaan asentaa vasta myyjän liikkeessä. Talvirenkaat tulee liikkeen sopimus rengasmyymälästä ja usein ne jää sinne säilytykseen ja voi vaihdattaa ne alle kun asiakas haluaa.

    • Anonyymi

      Se olisikin mielenkiintoinen seurantaohjelmisto joka kertoo ajantasaista tietoa tehtaan- sieltä satamaan- laivaan- satamaan- sieltä välivarastoon- sieltä rekkaan ja liikkeeseen. Ja kaikki tämä auton ostajalle, kannattaisi hieman miettiä mitä haluaa.

      • Anonyymi

        Niin kuin pakettien seuranta postissa tai matkahuollolla. Autossa voisi olla toimituksen aikana viivakoodilappu, kuten paketeissa, joka luetaan aina kun edetään käsittelyssä. Seurantasivulta voisi tilaaja käydä kurkkaamassa, mikä vaiheessa on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin kuin pakettien seuranta postissa tai matkahuollolla. Autossa voisi olla toimituksen aikana viivakoodilappu, kuten paketeissa, joka luetaan aina kun edetään käsittelyssä. Seurantasivulta voisi tilaaja käydä kurkkaamassa, mikä vaiheessa on.

        Ja minkä firman ohjelma tuon pitäisi sinun mielestäsi olla? Tuossa ketjussa on nimittäin useampi firma ja tekijä ja silloin asia on hieman mutkikkaampi kuin kokematon nuori voisi ymmärtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja minkä firman ohjelma tuon pitäisi sinun mielestäsi olla? Tuossa ketjussa on nimittäin useampi firma ja tekijä ja silloin asia on hieman mutkikkaampi kuin kokematon nuori voisi ymmärtää.

        Onko Hangon Tulliniemessä tapahtuvan toimituksen ja käsittelyn seurannan idea huono sen takia, kun ei voi päättää sitä, että minkä firman ohjelmaa käytettäisiin seurannassa? Miksi ei voisi olla yhtä yhteistä ohjelmaa, vaikka siellä olisi useita firmoja?


      • Anonyymi

        Näin tuoreeltaan muutamaa vuotta myöhemmin on hieman huvittuneena naurettava tälle "kannattaisi hieman miettiä mitä haluaa" heitolle, kun parasta aikaa uutta Toyotaa odotellessani olen juuri näitä mainitsemiasi vaiheita seurannut autonvalmistajan omasta MyT-sovelluksesta kuin Postin pakettia konsanaan.

        Lievätkö lukeneet juuri tätä keskustelupalstaa ja pistäneet koodaten, vai mitä kautta tällaista on lähdetty toteuttamaan, mutta eittämättä ihan hyvään suuntaan ollaan menossa.

        Vaikka tilauksen seuranta nyt onkin tänä päivänä olemassa, on kuitenkin todettava, että melko piru henkilöksi on se joka tätä ideaa on lähtenyt toteuttamaan. Itsehän seuraan Postin/Matkahuollon paketteja kuumeisen pakkomielteisesti n. tunnin välein siitä hetkestä, kun lähetys kirjataan seurantajärjestelmään. Uutta autoa seuratessa täytyi jo pakottaa itsensä hieman etäämmälle sovelluksesta, kun tätä saapumista on nyt odoteltu kaiken kaikkiaan yli neljä kuukautta.


      • Anonyymi

        Toyotalla on tämä palvelu😊


    • Anonyymi

      Mietin sitä, että miksi Hangossa Tulliniemessä on useita tuhansia autoja ulkona odottelemassa. Miksi autojen pitää olla siellä viikkoja ostajien niitä odottaessa?
      Ks. Google mapsin satelliittikuva Hanko Tulliniemi.

      Montako autoa Tulliniemeen tulee keskimäärin päivässä?

      Viime vuoden myydyimmät autot:
      https://www.netwheels.fi/tuotteet/mittaristo/myydyimmat-automallit-2021/

      Tuosta näkee, että esim. Toyota Corollaa myydään 5320 viime vuonna, joten niitä olisi tullut keskimäärin 14,6 kpl päivässä. Toyota Yaris 3704 eli 10,1 autoa päivässä. Scoda Octavia 3676 eli 10 kpl päivässä, jne.

      Kymmentä myydyintä autoa oli tullut yhteensä 28411 kpl, eli 77,8 kpl päivässä. Listan seuraavista useista kymmenistä autoista ei tule tuotakaan määrää lisää kuin top-10:stä tulee.

      Voisiko niitä autoja tarkastaa, käsitellä, varustella ja laittaa eteenpäin sellaista tahtia niin, että siellä olisi kerrallaan korkeintaan vain muutaman päivän autot? Silloin sinne ei tarvittaisi tilaa kuin muutamalle sadalle autolla.

      Entä jos joistain autosta puuttuu vaikka Suomen varusteluja varten tilattu tavaratilan verkko tai vetokoukku, ja valmistajalla on yllättäen maanjäristyksen takia yli kuukauden tauko tuotannossa ja toimituksissa, niin jääkö auto pelkästään tuon takia sinne ulos odottamaan kuukaudeksi? Moni kuitenkin ottaisi auton vastaan ilman niitäkin ja voisi hakea ja asennuttaa ne myöhemminkin sitten kun ne aikanaan vaikka maahantuojan huoltoon saapuvat.

      Ehkä eivät lähde kuljettamaan pienemmille paikkakunnille uusia autoja ennen kuin samaan suuntaan tai samaan autokauppaan on menossa isompi määrä kerralla...
      Mutta luulisin, että isommille paikkakunnille, kuten pääkaupunkiseudulle, pitäisi olla menossa autokuormia viikoittain.

      • Anonyymi

        Kyllä kuljetusautot kulkee vajaanakin jos ei ole täyttä kuormaa tarjolla kokoajan.


    • Anonyymi

      Ajelevat ja rallaavat sillä. Mitä kalliimpi ja erikoisempi auto sitä pitempään.
      Tehtaan moodissa niin ei kerrytä kilsoja mittariin.
      Tän takia olen kavereiden kanssa hakenut autot aina tehtaalta luovutettuna ettei siihen mitkään Hangon siirtäjät ym ”varustelijat” koske.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hyvä kirjoitus. Ja sitten kun vielä nämä koko kansan sankarit _AHTAAJAT_ päättää mennä lakkoon, niin sitten odetellaan vielä kauemmin kun satamissa mikään ei liiku....


    • Anonyymi

      "Olisi hyvä olla joku seurantajärjestelmä. Tieto jälleenmyyjälle ja asiakkaalle siitä, että auto saapunut Hankoon, on tarkistuksissa, asennuksissa, jos odottaa jotain tai jonottaa, kuljetuspäivä tiedossa, kuljetuksessa jne."
      Sellainen on kun valitsee automerkkinsä oikein.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1619
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1341
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1089
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1061
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      2
      953
    8. 5
      945
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      932
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      924
    Aihe