Kastaminen käytännössä

Anonyymi

K A S T E K Ä Y T Ä N N Ö S S Ä
Kun joku tahtoo ottaa vastaan pelastuksen, on tehtävämme rukoilla hänen kanssaan, vakuuttaa hänelle Jumalan armoa ja syntien anteeksiantoa Jeesuksen Nimessä ja veressä. Kehotamme kasteelle tulevaa varmistamaan, että hän on ottanut vastaan Jeesuksen omaksi henkilökohtaiseksi pelastajakseen. 2 Kor. 6:1,2. Jumalan armon vastaan ottaneelle julistamme vielä kastevedessä synninpäästön. / ”.. kaikki, minkä te päästätte maan päällä, on päästetty taivaassa.” Matt. 18:18. ”Joiden synnit te annatte anteeksi, niille ne ovat anteeksi annetut.” Joh. 20:23. Sitten hänet voidaan kastaa.
Kastajana voi toimia kuka tahansa veli, Joka on Jumalan seurakunnan yhteydessä! Kuitenkin on hyvä jättää kastaminen sellaisille seurakunnan luottamusta nauttiville, jotka ovat saaneet siihen sisäisen kutsun. Paavalillakaan ei ollut kastajan tehtävää. Hän julisti evankeliumia. Toiset suorittivat kääntyneiden kastamiset. Tosin hänkin kastoi muutamia. 1 Kor.1:14-17 ; 3:6.
– Raamatun hengelle on vieras ajatus, että sisaret voisivat toimia kastajina. Sellaisesta ei ole Raamatussa opetusta tai esimerkkiä.

Kaste on seurakunnallinen ja pyhä toimenpide, ei irrallinen ”uimareissukastelu”. Esim. Kandaken hoviherran kastanut Filippos oli siunattu seurakuntavirkaan (Apt. 6:3-7 / Apt. 8:26-39) ja oli siis seurakunnan lähettiläs. ”Veljemme ovat seurakuntien lähettiläitä, he ovat Kristuksen kunnia.” 2 Kor. 8:23. Kastetilaisuudessa oli myös todistajia, vaunun ajajat ym. seurueen jäsenet. Kasteen pitää tapahtua ”kahden tai kolmen todistajan” läsnä ollessa. 2 Kor. 13:1.

Kastajan velvollisuus on ottaa selville kasteelle tulevan sydämen tila, onko hän luopunut syntielämästään. Näkyvät ja näkymättömät synnit tulee jättää ristin juureen ennen kastetta. Syntien harjoittajaa ei sovi kastaa. Haureuden eri muodot, juopottelu, tupakointi yms. ihmiselämää tuhoavat syntitottumukset saa jättää ristin juureen. ”Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi.” Joh. 1:12. Kastettavalle on oltava selvää, ettei hän enää tahdo elää synnissä. Ps. 1. Hän tahtoo, että Jeesus on elämän Henkilö numero yksi.
Kastettavan tulee myös ennen kastetta erota kaikista uskonnoista; Suomessa esim. evankelisluterilaisesta kansankirkosta. Ei ole oikein kastaa Raamatulle vieraan uskontokunnan jäseniä. 2 Kor. 6:14-18.
Mutta parannus jatkuu siis läpi ajallisen elämän. Ja Jeesus antaa aikaa korjata elämän virheasetelmat. ”Olen antanut hänelle aikaa kääntyä.” Ilm. 2:21.

Kasteelle tulevan kanssa selvitetään pelastusasia ja ristin sijaisuhrin merkitys. Näin teemme pitkäänkin uskossa olleille, jotka ovat tulossa kasteelle. Näin ihmiselle aukenee Jeesuksen veren kautta saatu pelastus. Room. 3:23-25. Tämän evankeliumin kautta ihminen pelastuu eli kokee uudestisyntymisen Pyhän Hengen kautta. Ja näin ”uusi luomus” voidaan kastaa Jeesuksen Kristuksen nimeen. 2 Kor. 5:17. Synnin tiellä eletty elämä haudataan kasteen hautaan. Room. 6:4. Sitä tarkoittaa ”pestä pois syntisi”. Apt. 22:16.

Ota siis vastaan Jumalan armo rukoillen (Matt. 18:18,19. 2 Kor. 6:1) ja ilmoittaudu kasteelle. Kastaja sitten vielä julistaa sinulle kastaessaan koko siihenastisen syntielämän anteeksi annetuksi. Joh. 20:23. Hän julistaa sinut rukoillen irti Adamin suvun jäsenyydestä ja kiinni uuteen sukuhaaraan, Jeesukseen Kristukseen. Kastaja sanoo: ”KASTAN SINUT (oma nimesi …) Herran Jeesuksen Kristuksen nimeen”, painaen samalla sinut veden alle. Näin haudataan Adamin suvun jäsenyys, ja ylös nostetaan uusi luomus Kristuksessa Jeesuksessa. Adamin suvun synti pestiin pois ja haudattiin. ”Niin kuin siis yhden ihmisen (Adamin) rikkomus on koitunut kaikille ihmisille kadotustuomioksi, niin myös yhden ihmisen (Jeesuksen) vanhurskas teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuuden vuoksi monet ovat tulleet syntisiksi, niin myös yhden ihmisen kuuliaisuuden ansiosta monet tulevat vanhurskaiksi.” Room. 5:18,19. 6:3,4. Apt. 2:38,41. Tiit. 3:5.

Kastepaikan tulee olla sellainen, että ihminen voidaan painaa kokonaan veden alle. Näin Raamattu opettaa: ”Johannes kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä. Ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.” Joh. 3:23. Tarvittiin siis ”paljon vettä”.
”Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi Hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.” Apt. 22:16.

Kasteella käyneen arvoasema on Raamatun opetuksen mukaan ”Kristuksessa”, ja kastamaton on ”Adamissa”. Gal. 3:26-29. 2 Kor. 5:17.

Muutamat ovat saaneet myös Pyhän Hengen kasteen välittömästi noustessaan kastevedestä ylös; he ovat kohottaneet kätensä ja alkaneet kiittää Jeesusta uusin kielin. Monet ovat kyllä saaneet henkikasteen jo ennen vesikastetta rukoillessamme sitä, jotkut vasta myöhemmin. Apt. 10:43-48. Mutta Pyhä Henki asuu sydämessäsi siitä alkaen, jolloin otit vastaan Jeesuksen sydämeesi asumaan. Efes. 1:13. Room. 8:9.

70

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä.
      Jos ihminen ”nöyrtyy ja rukoilee ja etsii minun kasvojani ja kääntyy pahoilta teiltään, niin minä kuulen taivaassa, annan anteeksi sen synnit.” 2 Aikak. 7:14.
      Ja sitten on vuorossa kaste.

      Pelastusta haluavan tulee kääntyä rukouksessa Jumalan puoleen anomaan armahdusta katuen ja parannusta tehden. 2 Kor. 12:21.

      • Anonyymi

        myös Kristukseen kastetun tulee tehdä parannusta päivittäin ,
        > aamurukous > iltarukous, ja myös ehtoolliselle osallistuminen.

        kukaan ei ole "lihassa" eläessään "valmis", > tekemällä parannuksen KERRAN ELÄMÄSSÄÄN !


    • Anonyymi

      Vastaansanomatonta.

    • Anonyymi

      Ei uskossa ollut, kastamatoman ryövärin kristillisten Kaikkivaltias Jeesus otti mukaansa Paratiisiin.
      Kuka ottaa laittomuuden kristityt ja minne?
      Matteuksen mukaan:
      24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
      24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."
      25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

      • Anonyymi

        kastekäskyä ei vielä edes ollut , kun Jeesus armahti ristinryövärin.

        "Tietääksenne , että ihmisen Pojalla on valta MAAN PÄÄLLÄ antaa syntejä anteeksi"
        Matt: 9: 6

        Kastekäskyn Jeesus antoi VASTA ylösnousemuksensa jälkeen.


    • Anonyymi

      Helluntailaisten kasteet on yhtä tyhjän kanssa. Pelkkä vesikaste ja rituaali. synnit jää. hellarikasteet on lahkokasteita, käännynnäiskasteita ei-kristillisen helluntailaisten lahkon jäseniksi.

      Kristillisellä kasteella on kolme varmaa todistajaa.

      1. Joh. 5:8

      Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

    • Anonyymi

      Raamatun aikana kasteella oli kova kiire, koska kasteessa pestään synnit pois. Kaste tarkoittaa pelastusta ja Kristuksen ruumiiseen liittämistä. Ikuista elämää Kristuksessa Jeesuksessa.

      Ap. t. 22:16

      Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

      Ap. t. 16:33

      Heti paikalla, keskellä yötä, vanginvartija otti heidät hoiviinsa ja pesi ruoskaniskujen haavat, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin heti.

    • Anonyymi

      Jokainen käsittää, että ei Amerikkalaiset sodomiamiehet perusta mitään kristillisiä seurakuntia.
      Helluntailaisuus on paha eksytys, villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja

      • Anonyymi

        helluntailaisuus on semmonen eksytys, "että parempaa saa hakea"
        "sieltä et pääse, ennenkuin maksat viimeisenkin rovon"


    • Anonyymi

      Luterilaisesta harhauskonnosta pääsee helposti irti. Sitä on pyydettävä anteeksi Jumalalta rukoillen ja katuen, ettei ole aikaisemmin eronnut kirkkouskonnosta.
      Lapsikasteen eksytys saa aikaan vankiloiden täyttymistä kun luterilaiset rikolliset täyttävät sellit. Tiedätkö , että yli 70% Suomen vankiloiden asukeista on luterilaisia? Loput ovat pääosin uskonnottomia ja m-terroristeja yms.

      • Anonyymi

        Ovatko he uskovie luterilaisia?

        Tiedätkö paljonko vankiloissa olevista on helluntailaisia?

        Onneksi helluntailaisesta harhauskonnosta pääsee helposti irti


      • Anonyymi

        Kyllä on niin naurettava kommentti ettei taida olla uskova ollenkaan tuollaisen laukoja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on niin naurettava kommentti ettei taida olla uskova ollenkaan tuollaisen laukoja

        Kasteenpalvojilla on hirveä hätä, kun täällä opetetaan raamatullista uskovien kastetta.
        Siksi kaikki kynnelle kykenevät vauvakastefanaatikot ryntäävät palstalle mitätöimään Jumalan sanaa. He hokevat noita samoja fraasejaan, kun eivät enää keksi mitään uutta puolustaakseen harhaoppiaan.


      • Anonyymi

        Hyvä että myönsit! Liittuisikö jotenkin pimeisiin menoihisi?


    • Anonyymi

      BEM-asiakirja (Baptism, Eucharist, Ministry) on Kirkkojen maailmanneuvoston Faith and Order-komission vuonna 1982 Limassa julkaisema kastetta, ehtoollista ja virkaa käsittelevä ekumeeninen asiakirja. Se kokoaa jo 1950-luvulla aloitetun ekumeenisen työskentelyn saavutuksia.

      https://archive.org/details/wccfops2.118/page/4/mode/2up
      baptism upon personal profession of faith is the most clearly attested pattern in the New Testament documents.

      kaste henkilökohtaisen uskon tunnustamisen perusteella on selkeimmin todistettu malli Uuden testamentin asiakirjoissa.

      • Anonyymi

        se vaan , että ainakaan helluntailaisuudessa:
        "ei pääse TOTUUDEN tuntemiseen" !!!

        "ovat aina opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä TOTUUDEN tuntemiseen"
        2 Tim: 3: 7

        eksyttävissä lahkoissa ei todellakaan voi päästä totuuden tuntemiseen.
        jäljitelmä on jäljitelmä > "vaikka voissa paistais" !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        se vaan , että ainakaan helluntailaisuudessa:
        "ei pääse TOTUUDEN tuntemiseen" !!!

        "ovat aina opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä TOTUUDEN tuntemiseen"
        2 Tim: 3: 7

        eksyttävissä lahkoissa ei todellakaan voi päästä totuuden tuntemiseen.
        jäljitelmä on jäljitelmä > "vaikka voissa paistais" !

        mistä pääsit selville että tuo raamatunkohta puhuu helluntaista, kerro?

        jospa se puhuukin luterilaisista, nehän ovat viissataa vuotta istuneet kirkon penkissä eivätkä vieläkään tajua raamatusta mitään !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mistä pääsit selville että tuo raamatunkohta puhuu helluntaista, kerro?

        jospa se puhuukin luterilaisista, nehän ovat viissataa vuotta istuneet kirkon penkissä eivätkä vieläkään tajua raamatusta mitään !

        Siitä että eivät tajua Raamatusta mitään vaikka par patisataa vuotta heiluneet penkeissään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mistä pääsit selville että tuo raamatunkohta puhuu helluntaista, kerro?

        jospa se puhuukin luterilaisista, nehän ovat viissataa vuotta istuneet kirkon penkissä eivätkä vieläkään tajua raamatusta mitään !

        jospa ny ei puhu luterilaisista eikä ortodoksisuudesta, eikä mistään KRISTINUSKON kirkoista.
        helluntailaisuus on MYÖHEMMIN 1900 -luvulla tuotu EKSYTYS. Ja piste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jospa ny ei puhu luterilaisista eikä ortodoksisuudesta, eikä mistään KRISTINUSKON kirkoista.
        helluntailaisuus on MYÖHEMMIN 1900 -luvulla tuotu EKSYTYS. Ja piste.

        Ja aurinko varmaan yhä kiertää sakastia, eikö vain !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja aurinko varmaan yhä kiertää sakastia, eikö vain !

        ja pohjan akka kiertelee tapulin ympärillä, niin se aika vaan on jämähtänyt sinne kirkkotarhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja pohjan akka kiertelee tapulin ympärillä, niin se aika vaan on jämähtänyt sinne kirkkotarhaan.

        kirkkotarhaan,

        "Minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi" Mark: 11: 17

        helluntai-lahko tuotu 1900 -luvulla muutaman sodomiaa harjoittavan miehen tuomana, joista yksi sai jo pian vankilatuomion sodomian harjoittamisesta, vieläpä seurakuntansa nuorten poikien kanssa.

        helluntailaisetko "kaikkien kansojen rukoushuone" , > 1900 -luvulla tuotu . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja pohjan akka kiertelee tapulin ympärillä, niin se aika vaan on jämähtänyt sinne kirkkotarhaan.

        Vaarilla aina mielessä pohjanakat aj tapulit

        Kai se auronko kiertää kellaria...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaarilla aina mielessä pohjanakat aj tapulit

        Kai se auronko kiertää kellaria...

        Lutherhan ei voi erehtyä, kun hän väitti, että aurinko kiertää maapalloa.

        Että sellainen oppi noilla kasteenpalvojilla.


      • Anonyymi

        Tarkoitatko tuolla teremillä "lapsitöuta" sitä mitä symbolinpalvojat tekee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko tuolla teremillä "lapsitöuta" sitä mitä symbolinpalvojat tekee?

        Kyllä ja ilman parhamin tunnnustamista ei voi pelastua

        Se on uudestikastajien harhaoppi numero yksi, symboliensa ohella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ja ilman parhamin tunnnustamista ei voi pelastua

        Se on uudestikastajien harhaoppi numero yksi, symboliensa ohella

        En siitä tiedä mutta tuo hellari on täysi vitsi kun aina kristisoi lutheria ja nytsanoo ettei hän voi erehtyä.

        Muutekin tuo kasteenpalvojista puhuminen kertoo että hänellä itsellään on toinen herra kuin ylösnoussut Jeesus Kristus, mikä kyllä huomaa hänen teksteistään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En siitä tiedä mutta tuo hellari on täysi vitsi kun aina kristisoi lutheria ja nytsanoo ettei hän voi erehtyä.

        Muutekin tuo kasteenpalvojista puhuminen kertoo että hänellä itsellään on toinen herra kuin ylösnoussut Jeesus Kristus, mikä kyllä huomaa hänen teksteistään.

        Sitähän se on. Toinen tuo sen mantra on tuo alhaalta syntyminen jolla se yrittä kumota Jeesuksen sanat "vedestä ja Hengestä"


    • Anonyymi

      Myös Suomen Vapaakirkolla on baptistien kaste käytäntö
      https://www.svk.fi/kaste/
      Vapaakirkon yhdyskuntajärjestyksen mukaan kristillinen kaste toimitetaan uskoville veteen upottamalla Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.
      Kasteessa ihminen tunnustautuu Kristuksen seuraajaksi. Ihmisen usko ei ole kasteen peruste, vaikka kaste suoritetaankin vain uskoville. Kaste perustuu Kristuksen sovitustyöhön, jonka lähtökohtana on Jumalan armo ja rakkaus. Ilman ihmisen henkilökohtaista uskoa ei kasteella katsota olevan merkitystä eikä se pelkkänä suorituksena voi pelastaa ihmistä.
      Kaste on rajana maailman ja Jumalan valtakunnan välillä. Sen asema on merkittävä juuri tästä syystä. Uskovalle ja seurakunnalle kaste on ilon ja voiton juhla, koska se todistaa sovituksen voimasta.

      • Anonyymi

        kasteessa huomioon myös peristynti, mikä koskee koko ihmissukua, niin oli jo Vanahan liiton aikanakin ,

        "Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon jokainen poikalapsi teidän keskuudessanne
        kahdeksan päivän vanhana, niin hyvin kotona syntynyt palvelija kuin muukalaiselta ,
        keneltä tahansa, rahalla ostettu, joka ei ole sinun jälkeläisiäsi.

        "Ympärileikattakoon sekä kotonasi syntynyt että rahalla ostamasi; ja niin minun LIITTONI on
        merkitty teidän lihaanne iankaikkiseksi liitoksi. 1 Moos: 17: 12-13

        "Tämän esikuvan mukaan, vesi nyt, TEIDÄTKIN pelastaa - kasteena, joka ei ole lihan
        saastan poistamista, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton"
        1 Piet: 3: 21

        lihasta me nykyisetkin ihmiset synnytään, (vrt. merkitty teidän LIHAANNE , 1 Moos: 17),
        ja Jeesus sanoo:
        "mikä lihasta on syntynyt ON liha" Joh:3:6
        "Älä ihmettele, että minä sanon sinulle, teidän TÄYTYY syntyä uudesti ylhäältä" 1 Joh: 3: 7

        miten nyt mukamas kaikki syntyis synnittömänä, kun Jeesus sanoo:
        "mikä lihasta on syntynyt ON liha"
        Vanhan liiton aikana ei edes vauvat olleet Jumalan liitossa ennen ympärileikkausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kasteessa huomioon myös peristynti, mikä koskee koko ihmissukua, niin oli jo Vanahan liiton aikanakin ,

        "Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon jokainen poikalapsi teidän keskuudessanne
        kahdeksan päivän vanhana, niin hyvin kotona syntynyt palvelija kuin muukalaiselta ,
        keneltä tahansa, rahalla ostettu, joka ei ole sinun jälkeläisiäsi.

        "Ympärileikattakoon sekä kotonasi syntynyt että rahalla ostamasi; ja niin minun LIITTONI on
        merkitty teidän lihaanne iankaikkiseksi liitoksi. 1 Moos: 17: 12-13

        "Tämän esikuvan mukaan, vesi nyt, TEIDÄTKIN pelastaa - kasteena, joka ei ole lihan
        saastan poistamista, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton"
        1 Piet: 3: 21

        lihasta me nykyisetkin ihmiset synnytään, (vrt. merkitty teidän LIHAANNE , 1 Moos: 17),
        ja Jeesus sanoo:
        "mikä lihasta on syntynyt ON liha" Joh:3:6
        "Älä ihmettele, että minä sanon sinulle, teidän TÄYTYY syntyä uudesti ylhäältä" 1 Joh: 3: 7

        miten nyt mukamas kaikki syntyis synnittömänä, kun Jeesus sanoo:
        "mikä lihasta on syntynyt ON liha"
        Vanhan liiton aikana ei edes vauvat olleet Jumalan liitossa ennen ympärileikkausta.

        Vedenpalvojille sopii hyvin tuo vanhan liiton aikainen käytäntö: ""Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon jokainen poikalapsi teidän keskuudessanne"

        Mutta me kristityt emme enää vaella lain mukaan, vaan UT:ssä on kirjoitettu:
        "Kristus on lain loppu jokaiselle, joka uskoo."

        Tuo pitää paikkansa: ""Älä ihmettele, että minä sanon sinulle, teidän TÄYTYY syntyä uudesti ylhäältä" 1 Joh: 3: 7

        YLHÄÄLTÄ. Pyhästä hengestä, eikä alhaalta vedestä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedenpalvojille sopii hyvin tuo vanhan liiton aikainen käytäntö: ""Sukupolvesta sukupolveen ympärileikattakoon jokainen poikalapsi teidän keskuudessanne"

        Mutta me kristityt emme enää vaella lain mukaan, vaan UT:ssä on kirjoitettu:
        "Kristus on lain loppu jokaiselle, joka uskoo."

        Tuo pitää paikkansa: ""Älä ihmettele, että minä sanon sinulle, teidän TÄYTYY syntyä uudesti ylhäältä" 1 Joh: 3: 7

        YLHÄÄLTÄ. Pyhästä hengestä, eikä alhaalta vedestä!

        "Vedenpalvojille sopii hyvin tuo vanhan liiton aikainen käytäntö:"

        Ahaam nyt tuo pelle haukkuu juutalaisia vedenpalvojiksi. Hän on kuitenin itse on ainoa vedenpalvoja

        "Mutta me kristityt emme enää vaella lain mukaan"

        Totta, ME kristityt emme vaealla lain mukaan mutta uudestikastajat vaeltavat.

        "YLHÄÄLTÄ. Pyhästä hengestä, eikä alhaalta vedestä!"

        Hahahah ,taas tuo typerä uudestikasteenpalvoja yritää sönköttää alhaalta syntymistä vaikkei kukaan muu ole sellaisessta puhunut. Uudestisyntyminen tapahtuu ylhäältä vedestä ja Hengestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vedenpalvojille sopii hyvin tuo vanhan liiton aikainen käytäntö:"

        Ahaam nyt tuo pelle haukkuu juutalaisia vedenpalvojiksi. Hän on kuitenin itse on ainoa vedenpalvoja

        "Mutta me kristityt emme enää vaella lain mukaan"

        Totta, ME kristityt emme vaealla lain mukaan mutta uudestikastajat vaeltavat.

        "YLHÄÄLTÄ. Pyhästä hengestä, eikä alhaalta vedestä!"

        Hahahah ,taas tuo typerä uudestikasteenpalvoja yritää sönköttää alhaalta syntymistä vaikkei kukaan muu ole sellaisessta puhunut. Uudestisyntyminen tapahtuu ylhäältä vedestä ja Hengestä.

        Sitä hän on, ei kukaan sitä kristittynä pidäkään. Sehän pilkkaa Jeesuksen sanoja noilla alhaalta syntymispuheillaan. Johtuu siitä että Jeesuksen sanat sellaisenaan eivät sovi hänen harhaoppiinsa. S


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä hän on, ei kukaan sitä kristittynä pidäkään. Sehän pilkkaa Jeesuksen sanoja noilla alhaalta syntymispuheillaan. Johtuu siitä että Jeesuksen sanat sellaisenaan eivät sovi hänen harhaoppiinsa. S

        Vanhan liiton ympärileikkaus on Uuden liiton kasteen esikuva,

        "Tämän esikuvan mukaan , vesi nyt teidätkin pelastaa - kasteena"
        1 Piet: 3: 21

        uudestisyntyä > "VEDESTÄ ja HENGESTÄ" , niin sanoo Jeesus Raamatussa.

        vähän erikoista se, että helluntailaiset saa oikein pilkka-hepulin , siis Vanhan testamentin
        ympärileikkaus, siis ON Jumalan Sanaa.

        ympärileikkaus ESIKUVANA , ei ole mitään lain alla olemista, huh, huijaa.

        mikä se helluntailaisten > "tämän esikuvan mukaan", mikä se esikuva helluntailaisilla on ??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan liiton ympärileikkaus on Uuden liiton kasteen esikuva,

        "Tämän esikuvan mukaan , vesi nyt teidätkin pelastaa - kasteena"
        1 Piet: 3: 21

        uudestisyntyä > "VEDESTÄ ja HENGESTÄ" , niin sanoo Jeesus Raamatussa.

        vähän erikoista se, että helluntailaiset saa oikein pilkka-hepulin , siis Vanhan testamentin
        ympärileikkaus, siis ON Jumalan Sanaa.

        ympärileikkaus ESIKUVANA , ei ole mitään lain alla olemista, huh, huijaa.

        mikä se helluntailaisten > "tämän esikuvan mukaan", mikä se esikuva helluntailaisilla on ??

        Joo niitä ärsyttää Jeesuksen sanat. Siksi ne saa aina hepulin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vedenpalvojille sopii hyvin tuo vanhan liiton aikainen käytäntö:"

        Ahaam nyt tuo pelle haukkuu juutalaisia vedenpalvojiksi. Hän on kuitenin itse on ainoa vedenpalvoja

        "Mutta me kristityt emme enää vaella lain mukaan"

        Totta, ME kristityt emme vaealla lain mukaan mutta uudestikastajat vaeltavat.

        "YLHÄÄLTÄ. Pyhästä hengestä, eikä alhaalta vedestä!"

        Hahahah ,taas tuo typerä uudestikasteenpalvoja yritää sönköttää alhaalta syntymistä vaikkei kukaan muu ole sellaisessta puhunut. Uudestisyntyminen tapahtuu ylhäältä vedestä ja Hengestä.

        "Pyhästä Hengestä YLHÄÄLTÄ"

        "jos joku ei synny VEDESTÄ ja HENGESTÄ , EI hän voi päästä sisälle Jumalan
        valtakuntaan"
        Joh: 3: 5

        helluntailainen KIELTÄÄ Jeesuksen sanat.

        "Jos joku KIELTÄÄ minut ihmisten edessä, sen minäkin olen KIELTÄVÄIsäni edessä, joka
        on taivaassa" Matt: 10: 33


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Pyhästä Hengestä YLHÄÄLTÄ"

        "jos joku ei synny VEDESTÄ ja HENGESTÄ , EI hän voi päästä sisälle Jumalan
        valtakuntaan"
        Joh: 3: 5

        helluntailainen KIELTÄÄ Jeesuksen sanat.

        "Jos joku KIELTÄÄ minut ihmisten edessä, sen minäkin olen KIELTÄVÄIsäni edessä, joka
        on taivaassa" Matt: 10: 33

        siis ei mitään logiikkaa noissa arvalla vedetyissä raamatunkohdissa, eikä mitäämn tajua mit ne tarkoittaa, kunhan huudetaan, " suuri on luterilainen vauvakaste.::"!!

        missä tulokset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhan liiton ympärileikkaus on Uuden liiton kasteen esikuva,

        "Tämän esikuvan mukaan , vesi nyt teidätkin pelastaa - kasteena"
        1 Piet: 3: 21

        uudestisyntyä > "VEDESTÄ ja HENGESTÄ" , niin sanoo Jeesus Raamatussa.

        vähän erikoista se, että helluntailaiset saa oikein pilkka-hepulin , siis Vanhan testamentin
        ympärileikkaus, siis ON Jumalan Sanaa.

        ympärileikkaus ESIKUVANA , ei ole mitään lain alla olemista, huh, huijaa.

        mikä se helluntailaisten > "tämän esikuvan mukaan", mikä se esikuva helluntailaisilla on ??

        kuka sulla kertoi että ympärileikkaus olisi muka jokin vauvakasteen esikuva, kuka s eoli, hauturiko vaiko virsitaulun kääntäjä!?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kuka sulla kertoi että ympärileikkaus olisi muka jokin vauvakasteen esikuva, kuka s eoli, hauturiko vaiko virsitaulun kääntäjä!?!

        Paavali kertoi että ympärileikkaus on kasteen esikuva, mutta ethnä sinä Paavalia usko

        vai kysytkö kuka se Paavlai oli, oliko se vasta altaassa uitettu molottaja?!?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavali kertoi että ympärileikkaus on kasteen esikuva, mutta ethnä sinä Paavalia usko

        vai kysytkö kuka se Paavlai oli, oliko se vasta altaassa uitettu molottaja?!?!

        kas kun ei helluntailaiset huuda Jumalalle siitäkin, että:
        mitä ne kahdeksanpäivän ikäiset vauvat mistään ympärileikkauksesta ymmärtää . . .

        kristillistä kastetta , Jeesuksen käskyä ne ivaa ja pilkkaa,
        - ei ne vaavit mitään ymmärrä , että sellainen OMA VANHURSKAUS, eivätkä usko
        Jeesuksen käskyä !!

        on kyllä sellainen eksytys, että ketään muita kasteen pilkkaajia ei löydy niin paljon, kuin on hellutalaisuus-eksytys.

        "Miksi te huudatte "Herra, Herra, ettekä tee niinkuin minä tahdon"

        "Kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä
        Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" Mt: 28: 19

        helluntailaiset luulee olevansa "viisaita tutkijoita", kun osaavat kastekäskystä olla "viisaampia" kuin Jeesus .
        osaahan ne helluntailaiset Apostolien teot , jopa .
        ainoo mitä osaavat, on: "annas kun minä näytän mallia", käsittämättä mitään koko asian sisällöstä . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavali kertoi että ympärileikkaus on kasteen esikuva, mutta ethnä sinä Paavalia usko

        vai kysytkö kuka se Paavlai oli, oliko se vasta altaassa uitettu molottaja?!?!

        Laitappa esiin missä Paavali sellaisia kertoo ympärileikkauksesta !

        taidat sekottaa ohitusleikkauksen taikka sossun tukien leikkaukest keskenään, ne on teille tutumpia !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kas kun ei helluntailaiset huuda Jumalalle siitäkin, että:
        mitä ne kahdeksanpäivän ikäiset vauvat mistään ympärileikkauksesta ymmärtää . . .

        kristillistä kastetta , Jeesuksen käskyä ne ivaa ja pilkkaa,
        - ei ne vaavit mitään ymmärrä , että sellainen OMA VANHURSKAUS, eivätkä usko
        Jeesuksen käskyä !!

        on kyllä sellainen eksytys, että ketään muita kasteen pilkkaajia ei löydy niin paljon, kuin on hellutalaisuus-eksytys.

        "Miksi te huudatte "Herra, Herra, ettekä tee niinkuin minä tahdon"

        "Kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä
        Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" Mt: 28: 19

        helluntailaiset luulee olevansa "viisaita tutkijoita", kun osaavat kastekäskystä olla "viisaampia" kuin Jeesus .
        osaahan ne helluntailaiset Apostolien teot , jopa .
        ainoo mitä osaavat, on: "annas kun minä näytän mallia", käsittämättä mitään koko asian sisällöstä . .

        "kas kun ei helluntailaiset huuda Jumalalle siitäkin, että:
        mitä ne kahdeksanpäivän ikäiset vauvat mistään ympärileikkauksesta ymmärtää . . "?????

        Mitä vauvojen pitäisi ymmärtää?
        Nehän ovat tukevasti Jumalan sylissä, vaikka lut kirkko yrittää julmalla perisyntiopillaan repiä vauvat sieltä pois. Julmaa tuollainen Jumalan halveksiminen:
        Ps 22
        "Sinähän vedit minut äitini kohdusta,
        sinä annoit minun olla turvassa äitini rinnoilla;
        sinun huomaasi minä olen jätetty
        syntymästäni saakka,
        sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kas kun ei helluntailaiset huuda Jumalalle siitäkin, että:
        mitä ne kahdeksanpäivän ikäiset vauvat mistään ympärileikkauksesta ymmärtää . . .

        kristillistä kastetta , Jeesuksen käskyä ne ivaa ja pilkkaa,
        - ei ne vaavit mitään ymmärrä , että sellainen OMA VANHURSKAUS, eivätkä usko
        Jeesuksen käskyä !!

        on kyllä sellainen eksytys, että ketään muita kasteen pilkkaajia ei löydy niin paljon, kuin on hellutalaisuus-eksytys.

        "Miksi te huudatte "Herra, Herra, ettekä tee niinkuin minä tahdon"

        "Kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä
        Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" Mt: 28: 19

        helluntailaiset luulee olevansa "viisaita tutkijoita", kun osaavat kastekäskystä olla "viisaampia" kuin Jeesus .
        osaahan ne helluntailaiset Apostolien teot , jopa .
        ainoo mitä osaavat, on: "annas kun minä näytän mallia", käsittämättä mitään koko asian sisällöstä . .

        apostolien kastetutkijan kastetutkimus nyt unohtui sanomatta, koita skarpata seuraavisa mantroissasi !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitappa esiin missä Paavali sellaisia kertoo ympärileikkauksesta !

        taidat sekottaa ohitusleikkauksen taikka sossun tukien leikkaukest keskenään, ne on teille tutumpia !

        Etkö tiedä missä tuo kohta on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "kas kun ei helluntailaiset huuda Jumalalle siitäkin, että:
        mitä ne kahdeksanpäivän ikäiset vauvat mistään ympärileikkauksesta ymmärtää . . "?????

        Mitä vauvojen pitäisi ymmärtää?
        Nehän ovat tukevasti Jumalan sylissä, vaikka lut kirkko yrittää julmalla perisyntiopillaan repiä vauvat sieltä pois. Julmaa tuollainen Jumalan halveksiminen:
        Ps 22
        "Sinähän vedit minut äitini kohdusta,
        sinä annoit minun olla turvassa äitini rinnoilla;
        sinun huomaasi minä olen jätetty
        syntymästäni saakka,
        sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta."

        Tuo Psalmin kirjoittaja ei ole vauva, eikä siinä puhuta mitään Jumalan sylistä. Sen sijaan Raamattu opettaa että kaikki ovat syntisiä

        Eie auta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö tiedä missä tuo kohta on?

        ei sitä ole missään katkismusta lukuunottamatta.


    • Anonyymi

      mitä niiden kahdensanpäiväisten olisi pitänyt ymmärtää, eihän siinä ollut kyse mistään taivasosuudesta, oli kyse kansaan kuulumisesta !

      olette te varsinaisia sokeuden perikuvia, mutta onhan teillä pitkät isien sokeuden perinteet takana joten sen ymmärtää, kun siitä asti kun keihäillä pisteltiin palttinahousujen låpi takamukseen on lutterin harhoja kumarrettu ja seurattu!

      • Anonyymi

        Ei varmaan mitään, ethän sinäkään ymmärrä mitään.

        Olet sokea tappohaluinen pelle joka aina puhuu keihäistä ja lutterista. Siinäpä se


      • Anonyymi

        "kahdeksan päivän ikäiset"

        "ja niin minun LIITTONI on merkitty teidän lihaanne IANKAIKKISEKSI liitoksi"
        1 Moos: 17: 13

        helluntailainen sanoo "kansaan kuulumisesta" . . .
        Paavali puhuu paljonkin Vanhan liiton ympärileikkauksesta, ja:

        "Tämän ESIKUVAN mukaan , VESI nyt TEIDÄTKIN pelastaa - kasteena"
        1 Piet: 3: 21

        mut, ei aukee helluntailaisuudessa Raamatun Sana.

        niillä "laput silmillä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "kahdeksan päivän ikäiset"

        "ja niin minun LIITTONI on merkitty teidän lihaanne IANKAIKKISEKSI liitoksi"
        1 Moos: 17: 13

        helluntailainen sanoo "kansaan kuulumisesta" . . .
        Paavali puhuu paljonkin Vanhan liiton ympärileikkauksesta, ja:

        "Tämän ESIKUVAN mukaan , VESI nyt TEIDÄTKIN pelastaa - kasteena"
        1 Piet: 3: 21

        mut, ei aukee helluntailaisuudessa Raamatun Sana.

        niillä "laput silmillä"

        kivasti olet elänyt vanhaksi kun jo mooseksen aikana kuuluit ympärileikkauksen piiriin!

        ja sitten hypättiinkin jo Pietariin joka puhuu sellaista josta ei sakastissa mitään tajuta !

        koita pitää pääsi veden alle puoleksi tunniksi ja kerro miten vesi pelasti ok !


      • Anonyymi

        hävettääkö kirkkosi historia...!

        no se on terveen merkki jos hävettää, onneksi olkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kivasti olet elänyt vanhaksi kun jo mooseksen aikana kuuluit ympärileikkauksen piiriin!

        ja sitten hypättiinkin jo Pietariin joka puhuu sellaista josta ei sakastissa mitään tajuta !

        koita pitää pääsi veden alle puoleksi tunniksi ja kerro miten vesi pelasti ok !

        Etkö tiedä mikä on esikuva vai mitä mäkätät?

        Vesi pelastaa kasteena sanoo Raamattu. Jos et usko sitä niin turha alkaa kitisemään. Laita itse pää veden alle ja katso mitä tapahtuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hävettääkö kirkkosi historia...!

        no se on terveen merkki jos hävettää, onneksi olkoon.

        Hävettääkö sinua kirkkosi historia ja sen perustaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "kahdeksan päivän ikäiset"

        "ja niin minun LIITTONI on merkitty teidän lihaanne IANKAIKKISEKSI liitoksi"
        1 Moos: 17: 13

        helluntailainen sanoo "kansaan kuulumisesta" . . .
        Paavali puhuu paljonkin Vanhan liiton ympärileikkauksesta, ja:

        "Tämän ESIKUVAN mukaan , VESI nyt TEIDÄTKIN pelastaa - kasteena"
        1 Piet: 3: 21

        mut, ei aukee helluntailaisuudessa Raamatun Sana.

        niillä "laput silmillä"

        Miksihän koko senaikainen ihmiskunta HUKKUI, vaikka veden olisi pitänyt pelastaa?
        Ei edes esikuvana oleminen pelastanut heitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksihän koko senaikainen ihmiskunta HUKKUI, vaikka veden olisi pitänyt pelastaa?
        Ei edes esikuvana oleminen pelastanut heitä.

        Koska vesi ei pelasta vetenä vaan vesi pelastaa KASTEENA

        Hyvä kun kyselet kun et näköjään itse tiedä edes perusasioista.


    • Anonyymi

      mitähän nämä sakastilaiset kuvittelee loputilillä saavansa palkaksi kun roikkuvat foorumilla vuodesta toiseen ja kiivailevat jonkun paavin munkin päähänpälkähtämistä, ei sitä käsitä ei !

      se on kai se aurinko joka yhä kiertää sakastia, se se sekottaa noiden päitä.

      • Anonyymi

        onneksi tuo luterilaisuus on jäänyt marginaaliseksi ilmiöksi isommassa kuvassa!

        täällä taikauskoisessa suomalaisessa korpimaisemissa jossa kalevala on yhä suuri vaikuttaja ja puita halataan kun voimat loppuu, täällä ne lutterin kertomukset menee täydestä, kun kukaan ei mieti mitään ei ajattele mitään eikä varsinkaan usko mitään terveen opin muotoja.

        pikkulapsia on hätäkastettu ja vähemmän hätäisesti, mitä siitä on ollut apua ja hyötyä kenenkään sielunasioihin, ei yhtään mitään !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        onneksi tuo luterilaisuus on jäänyt marginaaliseksi ilmiöksi isommassa kuvassa!

        täällä taikauskoisessa suomalaisessa korpimaisemissa jossa kalevala on yhä suuri vaikuttaja ja puita halataan kun voimat loppuu, täällä ne lutterin kertomukset menee täydestä, kun kukaan ei mieti mitään ei ajattele mitään eikä varsinkaan usko mitään terveen opin muotoja.

        pikkulapsia on hätäkastettu ja vähemmän hätäisesti, mitä siitä on ollut apua ja hyötyä kenenkään sielunasioihin, ei yhtään mitään !

        Ei ollut uudestiupottamiessta hyötyä kenenkään sielulle, vaikka Ramattu vihjaa jotakin kasteeseen liityvän, hui hai, sanoo uudestikastaja


    • Anonyymi

      Älkää hihulit jaksako.

    • Anonyymi

      kas siellä n eon kuten aina, kytiksellä vauvakasteverkon päässä suoltamassa lapsellisia ropaskoitaan pitkin foorumeita !

      ei paina työt, luukulta eletään ja pitsaa lykitään sormet rasvassa kuten koko kastepuhelin !

      kertokaa nyt mitä suomen lutterkansa on vauvakasteestaan hyötynyt häh, ei kai kukaan niin hoopo ole että kuvittelee sillä olevan jotain taivasmerkitystä eihän sentään, lukutaidon maassa vuonna 2022 !

    • Anonyymi

      on noilla kuvitelmat, että se vesidesi olisi jotain muuta kuin hanavettä taikka lidlin pullovettä joka päätyy viemäriin rituaalien jälkeen hooohoijaa ja on sentään vuosi 2022 !!

      ja että jumalattomat kummit ja samaa sarjaa pappi olisivat nyt kellosta katsoen vänkäämässä vaavia jumallanpolvelle vaikka hän on siellä kaiken aikaa, on niitä vain oppeja, tuskin missään viidakossa on hassumpia hehe !!

      • Anonyymi

        ja samat tyypit sitten puhuu kastamattomista pakanoista jos ei ol e kirkon pelastuputken läpi kontannut !

        kun suomalainen on noin sata prosenttinen pakana vaikka seisoisi vesiputouksen alla kaiken aikaa, mutta kun on taikauskoinen kalevalan kasvatti lutterin varjossa niin mihinkäs sitä pilkuistaan pääsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ja samat tyypit sitten puhuu kastamattomista pakanoista jos ei ol e kirkon pelastuputken läpi kontannut !

        kun suomalainen on noin sata prosenttinen pakana vaikka seisoisi vesiputouksen alla kaiken aikaa, mutta kun on taikauskoinen kalevalan kasvatti lutterin varjossa niin mihinkäs sitä pilkuistaan pääsee.

        eikö helluntaikirkon pelastusputken läpi mennäkään niin vaan?

        tuo taikauskoinen kalevalaa oppaanaan pitävä parhamin varjossa määkivä kasa ei pääse mihinkään noista pilkuistaan.


      • Anonyymi

        Jeesuksen käskythän ei näitä sata vuotta sitten tulleille lahkoille käännytetyt merkitse mitään., riittää, kun huutaa vaan "Herra, Herra",

        siellä ne huutaa yhteen ääneen "Herra kosketa, Herra kosketa" . . .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eikö helluntaikirkon pelastusputken läpi mennäkään niin vaan?

        tuo taikauskoinen kalevalaa oppaanaan pitävä parhamin varjossa määkivä kasa ei pääse mihinkään noista pilkuistaan.

        siis todeeella kirkollinen rakkautta huokuva kommentti !

        ei puutu kuin kuuma kaularauta ja paljon risuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siis todeeella kirkollinen rakkautta huokuva kommentti !

        ei puutu kuin kuuma kaularauta ja paljon risuja.

        Helluntaikirkollista rakkautta nuo viestisi täynnä

        pitäisiko mennä hoitoon?


    • Anonyymi

      Tuo katkera vanhus ei koskaan puhu mitään asiaa, se on vaaan lutteria ja vaaveja ja katkismusta ja kalevalaa. Mielisairas tapaus

      Kukaan ei pidä tuota katkeraa kristittyjen vihaajaa minkään sortin uskovana

      • Anonyymi

        Kieltämättä vihaa huokuu siitä

        jonkinlainen maagikon ja ateistin välimalli... kaukana krisitystä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kieltämättä vihaa huokuu siitä

        jonkinlainen maagikon ja ateistin välimalli... kaukana krisitystä

        vaikuttaa, että helluntailaisuus enempikin katkera . . .


    • Anonyymi

      Hätäkokous sakastissa;

      asialistalla

      1$ - arvioidaan olkiukkokääkän terveydentilaa kaikella voimalla

      2$ päätetään kokous ja jaetaan päivystysvuorot, sovitaan palkkoista.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1147
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1022
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      887
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe