Pop Vakuutus ei suostu korvaamaan autovarkautta.

Anonyymi

Tämä ei mene minun oikeustajuntaani, sillä artikkelissa Pop Vakuutus ei pystynyt myös itsekkään mitenkään todistamaan että omistaja olisi toiminut jotenkin huolimattomasti. 2008 vuosimallin Fiat Punto varastettiin kotipihasta ja päättivät evätä varkausvakuutuksen. Omistaja ihmettelee suuresti että miten se varkaus sitten pitäisi todistaa että olisi oikeutettu maksamaansa vakuutukseen?

Suosittelen vahvasti vaihtamaan yhtiötä autovakuutuksista. Jos tämä menee läpi (tulevassa oikeudenkäynnissä), niin muutkin vakuutusyhtiöt yhtyvät tähän. Varkausvakuutus onkin rahasampo kun ei tarvitse oikeasti korvata jos mitään näyttöä ei ole esim. valvontakameran kuvaa.

"Ei korvausta

Lopulta torstaina 28. heinäkuuta tuli päätös, jossa kerrottiin, ettei vakuutus korvaa tapaukseen liittyen mitään.

– Heidän mukaansa autossa oli ajonestolaite, jollaisia pystyy ohittamaan vain ammattilaisvarkaat, jotka eivät kiinnostu näin vanhoista autoista.

Auto oli hyväkuntoinen vuoden 2008 Fiat Punto, jota oli huollettu ja remontoitu.

Halla teki asiasta Facebook-päivityksen. Kommenteissa moni kertoi, että autovarkaat kiinnostuvat usein juuri vanhemmista autoista, koska niihin on helpompi päästä sisään.

Vakuutusyhtiö perusteli päätöstään myös sillä, että kummatkin avaimet olivat tallessa, jolloin todistusvastuu auton varastamisesta siirtyi Hallalle itselleen.

– Jos minulla ei olisi avaimia, niin vastaus olisi ollut, että oma vika. Nyt kun oli molemmat avaimet ja auto oli lukossa, niin yhtiön mukaan ainoa vaihtoehto on, että sinne on päästy avaimilla, jotka olivat minulla.

– Toisin sanoen vakuutusyhtiö syyttää minua epäsuorasti vakuutuspetoksesta.

Halla pitää perusteluja erikoisina.

– Minkä takia me maksamme vakuutuksia, jos ne eivät korvaa vahinkoja? Mielestäni se, että auto häviää pihasta, on aika suuri vahinko. Ymmärrän, että heidän pitää olla tarkkoja, mutta miten ihmeessä minun oletetaan todistavan tämä varkaus.

Halla on ottanut tapauksen pohjalta yhteyttä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fineen."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/aff76ef6-b2a1-431c-87b9-e857b37f9883

7

706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kauan sitten käräjöivät, kun oli varastettu ajonestolla varustettu Bemari. En muista mikä oli lopputulos, mutta vakuutusyhtiö oli sillä kansalla ettei autoa ole voitu varastaa.
      Toinen puoli jutussa on se, että naisella lienee vähän vakuutuksia, ja se hankaloittaa tunnetusti korvauspuolta.

    • Anonyymi

      Näin ensinnäkin arvoton autohan tuo vanha punto on, että en näe miksi vakuutus ei halua sitä paria tonnia antaa. Toisekseen kyllä auton kun auton varastaa helposti sillaisella tonnin maksavalla obd tabletilla mitä korjaamotkin käyttää, vaikka sanoisin että tuo punto lähtee kyllä varmaa pelkästään ruuvarillakin käyntiin.

    • Anonyymi

      Samaa minäkin mietin että muutaman tonnin auton takia tulee nyt niin paha mainehaitta että irtisanotut vakuutukset tulevaisuudessa tekee jopa satojen tuhansien eurojen loven vakuutusmaksujen keräykseen kun satoja asiakkaita pakenee vastalauseena.

      Ajonestolaite on vain tekninen laite, joka voidaan kyllä ohittaa oikeilla tiedoilla ja välineillä. Vaatii aidosti opiskelua, mutta se murtaminen on mahdollista. Samaan tapaan kuin valtavia kassakaappeja pidetään murtovarmoina niin tietyt kikat niihinkin pätee ammattivarkailla. Samaan tapaan myös tietokonejärjestelmiä murretaan eli hakkeroidaan vaikka pitäisi olla kovat suojaukset. Se että vedotaan "ei voi olla mahdollista" ei pidä paikkaansa, sillä pitkällä aikavälillä kyllä keinot keksitään.

    • Anonyymi

      Taustalla voi olla myös jotain, mikä olisi auton omistajalle epäedullista tuoda julki ja tämän jälkeen kaikki ymmärtäisi miksi korvausta ei makseta.

    • Anonyymi

      Artikkelissa olisi kyllä mahdollinen "kiusallinen" seikka kerrottu vakuutusyhtiön toimesta, koska muutenhan otetaan iso mainehaitan riski epäluotettavana vakuutusyhtiönä. Muutenkin tuskin lehteen olisi suostunut auton omistaja haastateltavaksi jos pelko että "kiusallinen" seikka tulee kuitenkin ilmi ja vielä julkisesti.

    • Anonyymi

      Olisin kiinnostunut rahoittamaan kyseisen oikeudenkäynnin POP-pankkia vastaan. Tällä on yhteiskunnan kannalta merkitystä, rapautuisiko varkausvakuutuksen tarkoitus. Olen satavarma, että hyvän juristin kanssa tämä tulee satavarmasti kotiin.

    • Anonyymi

      -25€ alennus POP Vakuutukseen koodilla MUEMSE

      www.popvakuutus.fi/ref/MUEMSE

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3886
    2. 209
      3078
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe