Elätkö kuin taivaan lintu

Anonyymi

Aloitan nyt keskustelun uskoville siitä miten noudatat yhtä raamatun kohtaa niin että koet tekeväsi oikein. "Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. ….Älkää siis murehtiko…"
Luen Kotimaa-lehteä, jossa toimittaja otti tämän aiheen esille jotenkin näin. Ei lintu huoleton ole, koko päivän raataa hakemassa ruokaa poikasilleen ja itselleen. Entä pitkä lento etelään ja takaisin, se vasta raskasta on. Eli puurtamista koko elämä..
Miten sinä itse noudatat tätä kohtaa. Mikä on arjessa raamatun mukaista. Pitääkö koko ajan kehittyä, opiskella uutta, vaurastua, edistyä, kilvoitellen välttää paheita vaalien kehoaan ja mieltään, auttaa ja hoitaa muita. Mikä on riittävästi, että tämä raamatun kohta tulee täytetyksi ja oikein eletyksi ja että koet eläväsi raamatun mukaan. Vai onko oikein elää niin että juuri ja juuri selviytyy kokoamatta mitään ja varautumatta mihinkään.
Tällä aloituksella kokeilen, miten voisin pitää juuri tämän yhden ketjun vain heillä, jotka uskovat Jumalaan ilman että ei-uskova tulee solvaamaan ja tökkimään.

41

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ”Otsasi hiessä pitää sinun leipäsi syömän.”
      ”Jumala ei laiskoja ruoki.”


      Jokaisella on vastuu tehdä työtä ja ansaita leipänsä. Mutta meillä uskovilla on lepo Jumalassa.

      • Anonyymi

        No sulla voi olla lepo jumalissa meillä on lepo pojassa ristiin naulitussa. ✝️. Kristityt on yleensä auttamassa toisia kuten rakentamassa sairaaloita.


      • Anonyymi

        No jaa nykyään on niin erilaista kuin Mooseksen aikaan. Egyptin NIILILLÄ.


    • Anonyymi

      Täytyy lintu parkojen kuulkaa lentää ja noukkia niitä hyönteisiä ja matoja toukkia kuitenkin siinä saa liikuntaa kun kuljettaa pesään ötököitä että joku valhe tos taas on et kokoo kuitenkin rakentaa pesää ja vie sinne ruokaa no ei tietysti kylvä muuta kun paskantaa ja synnyttää uusia.

    • Anonyymi

      No opiskelu kuuluu elämään että osaa tehdä jotain ja osaa tehdä ruokaa käyttää välineitä korjata hampaita mitä karkit on rikkonut ja etsiä eksyneitä konkreettisesti metsistä ja kutoa villasukkia. Et siinä sitten lepää kun puuhastelee hoitaa lapsia pesee vanhuksia harhaa hiuksia.

      • Anonyymi

        Korjata hampaita ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjata hampaita ?

        Jeesus sanoi: 'Älkää korjatko hampaita, sillä eivät linnutkaan omiaan korjaa.'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoi: 'Älkää korjatko hampaita, sillä eivät linnutkaan omiaan korjaa.'.

        Voisiko asia johtua siitä että linnuilla ei ole hampaita? 😹


    • Anonyymi

      Joo tosiaan rankkaa on käydä kaupassa katsoo teurastettua lihakasaa sitten eläin ruokakaupassa näkee niiden luut nahkat kuivattuna. Aika rankkaa elukka synnyttää meille omia lapsiaan syötäväksi.

      • Anonyymi

        Ymmärrän tunteesi - inhoan tuota myös itse yli kaiken. Kun pääsemme pois täältä, ei tarvitse enää sietää, että syömme toisiamme


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän tunteesi - inhoan tuota myös itse yli kaiken. Kun pääsemme pois täältä, ei tarvitse enää sietää, että syömme toisiamme

        hitler oli kavissyöjä 🤣


    • Anonyymi

      ArtoTTT

      Aloittaja ehkä nyt käsittää kohdan hiukan väärin, kun pääpointti oli turhan murehtimisen lopettaminen.

      Matt. 6:
      30Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset!

      31»Älkää siis murehtiko: ’Mitä me nyt syömme?’ tai ’Mitä me juomme?’ tai ’Mistä me saamme vaatteet?’ 32Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. 33Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. 34Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet.

      • Anonyymi

        jumalan kansaa kuulemma 6 miljoonaa uuniin ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jumalan kansaa kuulemma 6 miljoonaa uuniin ?

        Onpa kumma kohta tosiaan - pukea kedon ruoho, joka joutuu uuniin. Puhutaanko elon viljasta ja tästä paikasta 1.Kor.3:13?


      • Anonyymi

        Älä sinä ArtoTTT vääristele minun ymmärrystäni. Linnuista minä kysyn, juuri se on Minun pointtini. Otin tuon viimeisen lauseen ihan eri jakeesta, mutta se ei ollut se pointi tähän tarinaan.
        Toki saat sinä kirjoitaa sen mitä sinä ymmärrät, minä en sinun älyäsi arvostele niin kuin sinä minun. Ken itsensä ylentää...


    • Anonyymi

      Eivätkä uskovaiset lepää.
      Oravanpyörässä hankkivat maallista mannonaa kieli pitkänä.😛
      ,.😁

    • Anonyymi

      Ei yhtään vastausta kysymyksiini. No, ehkä ette ole ajatelleet asiaa. Tai asia ei ole teille kiinnostava. Minulle on ja kerron oman näkemykseni. Pidin itseäni vähän syntisenä, kun olen aikamoinen puurtaja. Ajattelin että teen väärin, kun en osaa heittäytyä herran huomaan vaan säästän, varaudun, hoidan ja ajattelen liikaa tulevaisuutta.
      Tuo Kotimaan pieni teksti ja raamatunkohdan tulkinta tuli kuin se olisi juuri minulle tarkoitettu. Nyt ajattelen että sopivasti aherran, pyrin ja tavoittelen, hoidan, huolehdin ja järjestän. Nyt en enää pidä itseäni syntisenä kun miellän itseni tämän uudenlaisen linnun kaltaiseksi. Eipä tiennyt kirjoittaja ajatustaan kirjoittaessaan, tulkitessaan, miten hyvän työn teki. Koin armon. Kiitos hänelle.

      • Anonyymi

        jos et ahertaisi niin talven pakkasiin olisit menehtynyt , se on suomalaisten perimässä !


      • "Nyt ajattelen että sopivasti..."

        Tuossa on se avain: sopivasti. Tai kohtuullisesti jne.


    • Anonyymi

      Jeesus kehoittaa ihmisiä, jotka joutuvat ahdinkoon, kokeilemaan Jeesukselta pyytämistä. Kun ihminen joutuu ahdinkoon, josta ei näe ulospääsyä, hänen on vietävä asiansa Jeesukselle, Hän auttaa varmasti, koska hän on niin luvannut ja avustus prosessi alkaa. Apu tulee heti tai myöhemmin, eikä aina niin, kuin haluaisimme, vaan paljon parempana ja kokonaisvaltaisena tapahtumana. Saatamme huomata kaiken järjestyvän uskomattoman hyvin, tai vain rauhana, joka tulvii mieleemme, aiheuttaen halun riemukkaaseen ylistykseen. Sielumme laulaa, kuin lintu keväällä ,Jumalan ylistystä. Tämä ylistys on tärkeää, sillä se avaa sielumme ovet selälleen, josta Jeesus tulee sisään Herraksemme, Pyhän Hengen muodossa elämään, tuoden meille hiljaisen lujan ja koetuksiakestävän kristinuskon. Pyhä Henkemme ohjaa meitä elämän aallokossa, kun vain ilkeämme turvautua Häneen tapauskohtaisesti.

      • Anonyymi

        Mongoloidi uskoi jeesukseen ja parani 🤣


    • Anonyymi

      Ei Jeesus kieltänyt tekemästä työtä. Eikä ihminen ole onnellinen laiskotellessaan.
      Turha murehtiminen on vain kielletty.

      Mutta pitäisikö meidän varautua niinhin lopun ajan vainoihin ja vaikeisiin aikoihin.

    • Anonyymi

      Jeesus on luvannut pitää omistaan huolen ja sen Hän varmasti tekeekin lupauksensa mukaan. Mutta tietenkin meidän tarkoitus on elää täällä normaalia, Jeesuksen evankeliumin toleranssin sisällä, pysyvää elämää. Meidän on hankittava leipämme, eihän se kylvämättä kasva ja niittämättä, puimatta ja jauhamatta leiväksi muutu.

      • Anonyymi

        Kelasta kuten suojattinne ja itse valtion kassasta Röistänne palkan saatte !


    • Anonyymi

      Riippuu linnusta , minä olen ison lokin nähnyt tappavan pulun .
      Piti sitä päästä kiinni ja ravisti puolelta toiselle .
      Puhut nyt evoluutiosta ei se alue kuulu kristitylle , olette kuin Käet 🤣

    • Anonyymi

      Jos Raamattu on Jumalan eli Luojan sanaa, niin hän ei selvästikään tuntenut kovin hyvin luomakuntaa. Suomessakin on useita lintulajeja, jotka kokoavat varastoja. Ja suuri osa Suomeen talveksi jäävistä linnuista kuolee talvella nälkään, kun taivaallinen Isä eikä kukaan muukaan niitä ruoki.

    • Anonyymi

      Uskovaiset eivät jaa omastaan kuin Jeesus vaan pitävät kaiken itselleen, eikä mikään maallinen omaisuus riitä.
      Näin hyvin tulkitsevat aloitustakin.
      Oikeistokristityt.
      😁

      • Anonyymi

        Seuraava aloitus olisikin ollut, koetko eläväsi oikein sen raamatun kohdan kanssa, jossa kehotetaan ihokkaansa ja muutakin omaisuuttaan jakamaan muiden kanssa. Mutta en aloita. Ihan niinkuin kirjoittajat eivät ymmärtäsi mitä kysyn. Paria lukuunottamatta vastaavat yleisesti kolmannessa persoonsassa eivätkä kysymääni asiaan hekään.
        Mutta omasta puolestani voin vastata tähän omastaan antamiseen. Olen tehnyt yhden asian selväksi. Omaa auttamis-työtäni annan ilmaiseksi paljon ja usein. Rahaa annan julkisiin keräyksiin, yksittäsille vain läheisilleni ja vain kun katson että he tarvitsevat. Heille se kuuluu, "isien pahat teot kostautuvat komanteen ja neljänteen polveen, Muutan sitä, isien hyvät teot siunaantuvat kolmannelle ja neljännelle polvelle. Ihan rohkeasti ja oma-aloitteisesti ja katson tekeväni oikein.
        Lainannut olen vähän vieraammillekin - korotta. Pääosin saanut takaisin.
        Jos Jumala katsoo tämän toimintani vääräksi, sitten olen siinä asiassa syntinen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Seuraava aloitus olisikin ollut, koetko eläväsi oikein sen raamatun kohdan kanssa, jossa kehotetaan ihokkaansa ja muutakin omaisuuttaan jakamaan muiden kanssa. Mutta en aloita. Ihan niinkuin kirjoittajat eivät ymmärtäsi mitä kysyn. Paria lukuunottamatta vastaavat yleisesti kolmannessa persoonsassa eivätkä kysymääni asiaan hekään.
        Mutta omasta puolestani voin vastata tähän omastaan antamiseen. Olen tehnyt yhden asian selväksi. Omaa auttamis-työtäni annan ilmaiseksi paljon ja usein. Rahaa annan julkisiin keräyksiin, yksittäsille vain läheisilleni ja vain kun katson että he tarvitsevat. Heille se kuuluu, "isien pahat teot kostautuvat komanteen ja neljänteen polveen, Muutan sitä, isien hyvät teot siunaantuvat kolmannelle ja neljännelle polvelle. Ihan rohkeasti ja oma-aloitteisesti ja katson tekeväni oikein.
        Lainannut olen vähän vieraammillekin - korotta. Pääosin saanut takaisin.
        Jos Jumala katsoo tämän toimintani vääräksi, sitten olen siinä asiassa syntinen.

        ”Seuraava aloitus olisikin ollut, koetko eläväsi oikein sen raamatun kohdan kanssa, jossa kehotetaan ihokkaansa ja muutakin omaisuuttaan jakamaan muiden kanssa.”

        Olen muutaman kerran tuonut tämänkin Jeesuksen opetuksen tänne ja saanut melkoista palautetta. Ei taida monikaan hauta edes ajatella tätä opetusta?


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        ”Seuraava aloitus olisikin ollut, koetko eläväsi oikein sen raamatun kohdan kanssa, jossa kehotetaan ihokkaansa ja muutakin omaisuuttaan jakamaan muiden kanssa.”

        Olen muutaman kerran tuonut tämänkin Jeesuksen opetuksen tänne ja saanut melkoista palautetta. Ei taida monikaan hauta edes ajatella tätä opetusta?

        Täällä on yhä enemmän pilkkaa ja saastaa, ei ehkä ole enää kohtuullista puhua täällä hengellisistä asioista ja heittää helmiä sikojen eteen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Täällä on yhä enemmän pilkkaa ja saastaa, ei ehkä ole enää kohtuullista puhua täällä hengellisistä asioista ja heittää helmiä sikojen eteen.

        No, jokainen päättää sen, miten suhtautuu. En ihan helpolla meinaa antaa periksi.


    • Anonyymi

      Kai tässä tarkoitettiin turhan murehtimisesta. Ihminen kun on taipuvainen olla huolissaan kaikenlaisesta turhasta, mistä ei tarvitsisi olla huolissaan.
      Lintuihin vertaamalla hän tarkoitti vapautta huolista. Ei linnut murehdi, mitä söisivät tai joisivat ja mitä päällensä pukisivat. He ovat vapaana näistä huolista.
      Yrittääkö aloittaja tehdä linnustakin turhan purjehtijan.

      Oikeastaan kun olen katsonut luonto-ohjelmia. Niillä se vasta onkin jatkuvaa olemassa olon taistelua. Joten syytä kyllä olisi olla huolissaan varsinkin nyt kun ilmastonmuutos syö lajeja toinen toisensa perään. Elin mahdollisuudet kapenevat koko ajan puhumattakaan muista uhista. Esim. tulla syödyksi jne.

    • Anonyymi

      Kyllä minä olen huolissani tietyistä asioista kuten maailman rauhasta, tämän ajan lapsista ja nuorista minkälaisessa maailmassa he joutuvat elämään, yleensä tulevaisuudesta. Mutta en minä ruuasta ja juomasta ole huolissaan. Suomessahan ainakin ruokaa riittää. Lihavuus kun on jo kansantauti, ja minulle kyllä kelpaa huonommatkin kuteet, ei tarvi olla merkkivaatteita.
      Onko se niin, että kullakin ajalla on omat vitsauksensa, mistä olla huolissaan. Juu en osaa olla huolehtimasta kuin taivaan lintu.

    • Aloittajalle: En elä niin kuin taivaan lintu, mutta Jumala huolehtii myös taivaan linnuista.

    • Anonyymi

      Lintukohta tarkoittaa, että on osattava asennoitua Jumalan huolenpitoon niin kuin lintunen, joka ei näe huomisesta huolta. Jeesus siis opetti luottavaisesta asenteesta tässä kohtaa.

    • Otit mielenkiintoisen kohdan.
      Mielestäni tuo on enemmän vertauskuva, sillä jokainen, joka vähäänkään tuntee oikeita lintuja, tietää juuri tämän ”Ei lintu huoleton ole, koko päivän raataa hakemassa ruokaa poikasilleen ja itselleen.”

      Mutta se pitää paikkansa, etteivät linnut murehdi – eivät sitä, mitä tulevaisuudessa voisi ehkä tapahtua. Ne elävät tässä ja nyt.

      ”Mikä on arjessa raamatun mukaista. Pitääkö koko ajan kehittyä, opiskella uutta, vaurastua, edistyä, kilvoitellen välttää paheita vaalien kehoaan ja mieltään, auttaa ja hoitaa muita.”

      Itsensä kehittäminen on mielestäni meille hyväksi. Uuden oppinen, taitojen kehittäminen tai vaikka kilvoittelu on ihmiselle hyväksi. Raja menee siinä, mitä varten sitä tekee. Nykyään niin opinnoissa kuin työelämässä vaaditaan jatkuvaa uuden omaksumista, edistystä, tehokkuutta jne. Mikä puolestaan ei ole meille hyväksi.
      Lähestyn asiaa siis siten, että mikä on meille hyväksi, on Jumalan tarkoitus.

      ”Vai onko oikein elää niin että juuri ja juuri selviytyy kokoamatta mitään ja varautumatta mihinkään.”

      Mitä tulee vaurastumiseen, siinä on paljon mietittävää. Jeesus opettaa, että vain tarpeellisen verran voi haalia varakkuutta ja omaisuutta. Mikä sitten on tarpeellisen verran? Ehkä se ei jokaiselle ole sama asia, riippuen siitä, missä asuu, mikä ammatti on tai millainen elämäntilanne on.

      Ehkä ihmisen tulee varautua aina jonkin verran, sillä päivä kerrallaan eläminen harvoin johtaa mihinkään hyvään vaan päinvastoin, liian usein taloudellisiin katastrofeihin sekä muihin vakaaviin ongelmiin.

    • Anonyymi

      Paljonhan niitä on sosiaalituilla eleleviä vaikka töitäkin olisi tehtäväksi.

      • Anonyymi

        Loukkaat romaneja.
        😠


      • Miten tuo liittyy tähän aiheeseen?

        Juu, moni työssäkäyvä joutuu turvatumaan toimeentulotukeen, koska on niin pieni palkka. Ja sosiaalitukia saa hyvin monet, sillä mm. lapsilisä sekä eläke ovat sellaisia.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        Miten tuo liittyy tähän aiheeseen?

        Juu, moni työssäkäyvä joutuu turvatumaan toimeentulotukeen, koska on niin pieni palkka. Ja sosiaalitukia saa hyvin monet, sillä mm. lapsilisä sekä eläke ovat sellaisia.

        Somaleita ei saa vetää lokaan.
        Kela kortti kuuluu kaikille, töissä tai et!


    • Anonyymi

      > Älkää siis murehtiko…"
      Luen Kotimaa-lehteä, jossa toimittaja otti tämän aiheen esille jotenkin näin. Ei lintu huoleton ole, koko päivän raataa hakemassa ruokaa poikasilleen ja itselleen. Entä pitkä lento etelään ja takaisin, se vasta raskasta on. Eli puurtamista koko elämä..

      Puurtaminen ei ole sama kuin murehtiminen. Oletko sinä saanut mitään hyvä murehtimalla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1795
    2. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      74
      1415
    3. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1392
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      295
      1290
    5. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      28
      1189
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      116
      1132
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1049
    8. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      977
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      899
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      848
    Aihe