hiilidioksiidi

Anonyymi

vähän ilmasto asiaa....

miksi hiilidioksiidin päästö määrä pitää vähentää...
kun se ei ole noussut kun n. 0.01% 60 vuodessa.
jos hiilidioksiidin määrä vähenee paljon kasvit kuolee ( vihreät)

kasvit tarvitsee vettä, aurinkoa ja hiilidioksiidiä että ne kasvaa.
ja kun kasvaa ne tuottaa happea, sokeria ja tärkelystä.

ja jos on enemmän happea ilmassa niin syntyy enemmän otsoonia

2

77

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on kyllä kasvanut viimeisten sadan vuoden aikana noin 40 %. Sekoitatko hiilidioksidipitoisuuden määrän ja pitoisuuden kasvun keskenään?

   Vesihöyry, hiilidioksidi ja metaani ovat tärkeimmät kasvihuonekaasut. Kasvihuoneilmiössä kaasukehä päästää auringon lämpösäteilyn tietyt aallonpituudet läpi, mutta ei maasta heijastuvaa säteilyä takaisin avaruuteen. Sen sijaan heijastuva säteily lämmittää kaasukehää.

   Vesihöyry ei ole ilmaston lämpenemisen kannalta ongelma, koska riittävä määrä vesihöyryä tiivistyy sateeksi. Ilmakehän hiilidioksidin hajoamiseen kuluu lähes 100 vuotta. Mitä enemmän ilmakehään päätyy hiilidioksidia, sitä voimakkaammin koko planeetan keskilämpötila kastaa. Hiilidioksidia on nyt ilmakehässä enemmän kuin kertaakaan miljooniin vuosiin. Eli sen pitoisuus on korkeampi kuin kertaakaan koko ihmissuvun olemassaolon aikana.

   Maapallon keskilämpötila on kasvanut hieman yli asteen suhteessa esiteolliseen aikaan. Se ei vaikuta uhkaavalta, mutta ilmasto ja biosfääri ovat herkkiä pienillekin muutoksille. Nyt on käynnissä maailman kuudes sukupuuttoaalto, eli lajeja kuolee sukupuuttoon päivittäin. Sään ääri-ilmiöt lisääntyvät:

   - monsuunikierto on horjahtanut perinteisesti luotettavalta sykliltään, mikä johtaa vuoroin tulviin ja vuoroin kuivuuteen kaakkois-Aasiassa.
   - kuivat kesät ja äärimmäiset hellejaksot yleistyvät Euroopassa ja yhdysvalloissa. Eurooppa ja Pohjois-Amerikka kuivuvat. Esimerkiksi Euroopan jokien pinta oli kesällä alimmillaan 500 vuoteen.
   - Muutokset aiheuttavat voimistuneita myrskyjä.
   - Lämpenemisen seurauksena kuivuus uhkaa 30 ja 60 leveyspiirin välillä olevia maailman ravinnontuotannon tärkeimpiä alueita.
   - Toisaalta hyvin kylmät ja runsaslumiset talvet voivat yleistyä Suomessa, mutta niitä seuraa yhä useasmmin lumeton ja lämmin talvi; tasapaino on järkkynyt.
   - Suomessa keskilämpötilan kasvu vaikuttaa mm. metsiin. Lehtipuut yleistyvät ja havupuiden määrä vähenee.

   Tavoite oli, ettei ilmasto lämpenisi enempää kuin 1,5 astetta vuoteen 2050 mennessä, mutta tässä tavoitteessa ei pysytä. Nykymenolla maapallon keskilämpötila nousee vuosisadan loppuun mennessä 4-5 astetta. Se tarkoittaa merien nousua jamiljoonien asukkaiden rannikkokaupunkien altistumista jatkuville tulville; ravinnontuotannon romahdusta, suurten päiväntasaajan ympärillä sijaitsevien alueiden muuttumista asumiskelvottomiksi; makean veden puutteita; ja jatkuvasti lisääntyviä ilmasto-, ruoka- ja vesipakolaisten määriä kohti Eurooppaa ja muita elinkelpoisia alueita.

   Yksinkertaisesti: Ilmastonmuutoksen torjuntaan tähtäävät toimet ovat jo nyt halvempia kuin ilmaston keskilämpötilan kasvun aiheuttamien sään ääri-ilmiöiden tuhojen korjaukset (tulvat, rankkasateet, kuivuudet, metsäpalot, hurrikaanit jne.). Taloudellinen ja sosiaalinen hinta sään ääri-ilmiöiden vaikutuksista tulee kasvamaan jatkuvasti ainakin vuosisadan loppuun asti.

   Kiihtyvän kasvihuoneilmiön selittää oikeastaan vain ihmisten aiheuttamat hiilidioksidipäästöt; sitä ei selitä auringon aktiivisuus, joka on alhaisimmillaan 100 vuoteen, tai vaihtelut maan kiertoradassa. Nyt lämpötila on kohonnut 100 vuodessa sen, mihin aiemmin on kulunut tuhansia vuosia.

  • Anonyymi

   No koska halutaan tappaa kasvit.
   Siten myös niiden tuottama happi vähenee.
   Tavoite on -90% populaation muutos.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3252
  2. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   201
   2013
  3. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   65
   1556
  4. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   234
   1527
  5. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   101
   1219
  6. Ajattelen sua joka ainoa päivä

   kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
   Tunteet
   27
   1169
  7. Kun viimeksi näin sinut nainen

   Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
   Ikävä
   31
   1146
  8. Annathan vielä kerran anteeksi?

   Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
   Ikävä
   60
   1083
  Aihe