Päämäärätietoisten miesten päämäärät

ja naisten / muiden kanssaihmisten suhtautuminen niihin 🤔

Tätä ominaisuuttahan miehissä pidetään kai aika arvostettavana, mutta mieleeni tuli lähinnä se, mitkä päämäärät on "hyväksyttäviä" tai nähdään positiivisessa valossa?

Tuli vain mieleen lähinnä sen takia, että voinen tässä kohtaa jo kirjoittaa mitä tuo pitkälti yli vuoden päivät jauhamani El Plan tarkoittaa, eli siis omalla kohdallani toteamista työkyvyttömäksi ihan aikuisten oikeisiin töihin, sekä kohtuullisen pienen työeläkekertymän saamista kertasuorituksena. Kokonaisvaltaiseen vointiini, diagnooseihini, lausuntoihini sekä verotuspäätöksiin nämä asiat siis perustuu eikä mihinkään "Daytona-projekteihin" eikä ole ollut suoraan sidoksissa ilmoitusten määrään sivustollani.

Mitä tämä kohdallani käytännössä merkitsee, niin tuon kauppakassin ostohinnan luottokortti-osuuden poismaksamista välittömästi, varsinaisen oikean autoni peltihommien teettämisen jollain aikataululla, hiukan sähköyhtiön suuntaan sisäänpäin kun on tullut hyödynnettyä jotain joustoa tms. ja ihan nyt lyhyellä aikavälillä mahdollisuuden pitää noin 2-4vk totaalinen "kesäloma" joka muuten alkoi eilen. Ja vaikka jatkossa summat on aika lailla sellaisia, mitä mä ns. oikean työurani ja terveydentilani puolesta osapuilleen ansaitsenkin, niin kuitenkin steppi ylöspäin sairauspäivärahaan verrattuna ja stabiloi paljon asioita keskipitkällä aikavälillä.

Mutta vaikkapa osittain provisiopalkkaiseen (parempipalkkaiseen) trendikkääseen työhön joka vie aikaa käytännössä 24/7, isoon asuntolainaan, sijoittamiseen, salituloksiin jne. verrattuna, niin kuinkahan moni nainen mahtaisi oikeastaan hahmottaa Master 🅱lanini, pitää sitä edes sosiaalisesti hyväksyttävänä, eikä olisi kateellinen jos itse tekee matalapalkka-alan työtä ja on vaikkapa yhäri 🤔 Ja tästä voi oikeastaan jättää kokonaan pois nämä mun "luokkasodat" ja aiemmat kiukutteluni siihen liittyen. Mulle riittää tieto siitä että sähkösopimukseni on voimassa 6/24 ja kaikilla ei, check engine muttei omissa, ja se että kun kaivoni kuivui niin ulkoistin puurokattiloiden ja kalsongien pesemisen niin paljon paremman brändin koneisiin että vau miten puhdasta.

Pointtina lähinnä se, että tulenkohan mä jälleen olemaan vapaa-aikani ja osittaisen taloudellisen riippumattomuuteni vanki, ja miten näistäkin asioista naisille ja/tai uusille tutuille kertoo 🙄 Yrittäjyyden korostaminen mutta samalla entistäkin flegmaattisempi asenne herättäisi varmasti melkoisia ristiriitoja, tollasen asian selittäminen edes jotenkuten saati onnistuneesti heti alkuun ei kuulosta kovinkaan hyvältä tai helpolta idealta, ja jotenkin pitäisi välttää antamasta liiankaan riippumatonta vaikutelmaa ettei joudu elättäjäksi, saati mitenkään epäilyttävää vaikutelmaa jos esim. näyttää kuvia entisestä Jaguarista tms. 🙄 Puhumattakaan siitä, miten itse näen tämän Putinin käynnistämän inflaation, hampaita purren ammattilaisille selitetyn "sota-ahdistuksen", ja esim. lausunnoissa inhorealistisen yksityiskohtaisesti kuntokuvaillun kotini koko prosessia edesauttaneina asioina. 😅 Miten ihmeessä senkin selittää, että se ei ole mitenkään nollasummapeliä ettenkö tuntisi sympatiaa Donbassin alueen siviiliuhreja kohtaan tai ettenkö pitäisi jokaisen nuoren sotilaan kaatumista sinänsä surullisen turhana asiana, mutta hieman opportunistisesti, sopivalla tuurilla, ja korttinsa oikein pelaten suomalainen pienituloinenkin voi olla konfliktin/inflaation "voittaja" vaikka hyvin harvinaista se varmasti onkin, eikä omalla kohdallakaan mitenkään absoluuttisesti vaan suhteellisesti.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä jokaisella ihmisellä tulee olla elämässään jotain tavoitteita ja päämääriä. Muutoin ihminen vain ajelehtii tuuliajolla ja virran vietävänä. Sellainen yksilö on varsin rasittavaa seuraa.

      Se on sitten kuitenkin ihan eri kysymys, että mitä niiden päämäärien pitäisi olla. Urheilulainauksena, yksi pyrkii maailmamestaruuteen, toiselle riittää piiritasolla pärjääminen ja kolmas haluaa vain ylittää omia rajojaan, vertaamatta niitä muihin.

      • Anonyymi

        Ja mitä näitä sun juttujas on lukenut, niin sinun suurin oongelmasi tuntuu olevan pinnan alla kuitenkin kytevä voimakas kilpailuvietti. Sä vertaat itseäsi jatkuvalla syötöllä muihin ja pohdit mitä muut miettivät. Haluaisit itse kilpailla, mutta et koe kykeneväsi siihen. Vähän kuin kuntourheilija, jolla ei ole mahdollisuutta (eikä fyysisiä ominaisuuksia) aivan tolkuttomaan harjoitteluun, kokisi huonoa itsetuntoa, kun ei kykene tekemään maailmanennätyksiä.

        Homma lähtee siitä, että hyväksyt itsesi ja selvität itse itsellesi mitä sinä haluat. Muihin vertaamalla ja muiden ajattelemisia miettimällä olo ei parane.


      • Jep, eikä tämä tietenkään ole ollut elämäni eka iso päämäärä eikä todellakaan viimeinenkään. Se että olen sivutoimiseksi luokiteltuna ja pienituloisen/ALV-velvollisuudettoman määritelmän täyttäen puuhastellut liki 12 vuotta työjuttuja toiminimeni kautta, samalla koulutustani vastaavaa työtä hakien ja kursseilta sairaalan päivystykseen päätyen, niin on tottakai omassa pikkuisessa mittakaavassaan vaatinut tietynlaista päämäärätietoisuutta ja siinäkin asiassa muuten aika paljon opportunismia. Monesti voitto tehdään ostohetkellä 🤷‍♂️ Sekä se, että vaikka toimisi täysin oikein, niin monesti joitakin asioita pitää osata suunnitella oikein, osata vaatia ammattilaisilta asioita, ja olla tekemättä sitä perusvirhettä että esittää asioiden tai oman fiiliksen olevan paremmalla tolalla kuin mitä ne oikeasti on.

        Mun päämäärät työurani suhteen ei ole/olleet AMK-insinöörin työ eikä edes amistutkintoani vastaavat akkojen hommat, kun ei musta ollut niihin, ja yritystoiminnan laskelmat työmarkkinatukea täydentävänä lisätulona on tehty aikoinaan kahden hengen taloudessa asuessa. Eli siinä mielessä tämä oli omien rajojeni puitteissa melkoinen master plan, ja pitää ihan katsoa millainen oma vointi keskipitkällä aikavälillä on, mutta periaatteessa nyt ei ole niin tiukkoja kannustinloukkuja kaikkeen mahdolliseen kuin aiemmin.

        Urheilusta sen verran, että kun nuorella aikuisiällä ajoin kartingia sen 12 kisaa, joista muistaakseni 9 vuosina 2010-2011 ja 3 vuosina 2012-2014 (1 kisa/ vuosi), niin kyllä mä 18-vuotiaana olin ehkä hitusen naiivi ja elättelin toiveita työurasta lajin parissa sen perusteella että ajan hyvin vaikkakin sinänsä pelkässä harrastelusarjassa. Vaikka en radalla niinkään loistanut, ja siinä Dan Wheldonia ja meitä yhdistänyttä mystistä kilpailunro. 77:aa sivuavassa ketjussa kerroinkin, että varsinkin 2010-2011 sain järkyttävästi romua aikaan, kilpakumppanin auton kippaamaan voltit, selvisin itse aina säikähdyksellä jne. niin silti toivoin ikäänkuin verkostoituvani itseäni parempien, vanhempien ja ansioituneimpien kuskien kanssa ja kun moni heistä touhusi lajiin liittyen yrittäjänä, niin oli mulla omiakin verkkoja silloin vesillä, mutta lopulta totesin vanhat ooppelit enemmän omaksi osaamisalueekseni. 😅 Mä otin lajin alkuun ehkä vähän turhankin tosissani, keräsin paineita, yliajoin shitboxiani, en raaskinut tai jaksanut reenata/testata, niin ei siitä hyvää jälkeä tullut. Noi kolme viimeistä kisaani otin paljon rennommalla mentaliteetillä, hyödynsin muiden epäonnea, kikkailin painoilla oikeissa erissä jne. ja nautin täysillä siitä kisapäivän tunnelmasta sekä faktasta että sain harrastaa hinkumaani lajia muutaman vuoden ajan. 😃

        Sittemmin noi mun rallipeliharrastukseni on olleet sellaisia, että kaverini ei ole enää kiinnostunut näkemään kanssani kun olen hienosäätänyt identtisen rattini, pelin setuppini yms. ihan nextille levelille, tehnyt mielikuvaharjoituksia B:stä kartturina jne. mutta toisaalta nykyään on paljon sitä kautta gamertag-kavereita Espanjasta, Ranskasta ja Kanadasta asti. En mä itseäni e-urheilijaksi kehtaa kutsua, mutta keskivertoa paremmaksi simupelaajaksi todennäköisesti, ja se riittää mulle. Pääasia että on hauskaa, ja taito se on sekin hakeutua juuri oikeisiin klubeihin tai liigoihin missä pääsee välillä loistamaan, ei joudu täysin nolatuksi, eikä toisaalta vastustajina ole kuitenkaan mitään kakaroita gamepadilla TCS päällä 😅
        Ylen dokkarissa oli hieno kohtaus, missä nuori lapsinäyttelijä ajaa vanhalla jäärata-autolla, kuva vaihtui nykyhetken ikäiseen Vataseen saman auton ratissa jäällä lapsenomainen ilo kasvoilla, ja joku naisääni sanoi "Aja sydämesi kyllyydestä. Aja hallinnan äärirajoilla. Mutta älä aja kovempaa, kuin mitä suojelusenkelisi lentää."
        Myönnetään että tuossa kohtaa aloin itkemään, vaikka lähellä se kävi siinäkin kun itse maximum attack Markku Alen riisui aurinkolasinsa Toivosen kolaripaikalla ja pyyhki kyyneliään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja mitä näitä sun juttujas on lukenut, niin sinun suurin oongelmasi tuntuu olevan pinnan alla kuitenkin kytevä voimakas kilpailuvietti. Sä vertaat itseäsi jatkuvalla syötöllä muihin ja pohdit mitä muut miettivät. Haluaisit itse kilpailla, mutta et koe kykeneväsi siihen. Vähän kuin kuntourheilija, jolla ei ole mahdollisuutta (eikä fyysisiä ominaisuuksia) aivan tolkuttomaan harjoitteluun, kokisi huonoa itsetuntoa, kun ei kykene tekemään maailmanennätyksiä.

        Homma lähtee siitä, että hyväksyt itsesi ja selvität itse itsellesi mitä sinä haluat. Muihin vertaamalla ja muiden ajattelemisia miettimällä olo ei parane.

        Voit olla osittain oikeassakin, aloin kirjoittamaan pitkää vastaustani ennen kun olin lukenut tuon täydennyksen.


      • Anonyymi
        hondakuski kirjoitti:

        Voit olla osittain oikeassakin, aloin kirjoittamaan pitkää vastaustani ennen kun olin lukenut tuon täydennyksen.

        Elämässä on asioita, joihin pystyy vaikuttamaan. Sitten elämässä on myös niitä asioita, joihin ei pysty vaikuttamaan, Minä nopeammin lakkaa murehtimasta ja manaamasta niitä asioita, joihin ei pysty vaikuttamaan ja keskittyy vain niihin, joihin pystyy vaikuttamaan (jos haluaa), niin sitä paremmin ihminen voi. Surkuttelu ja itsesäälikin ovat ihan normaaleja tunteita, mutta pidemmässä juoksussa niistä on vain haittaa. Ihminen pelaa niillä korteilla, jotka hänelle on jaettu ja se ei siitä mihinkään muutu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Elämässä on asioita, joihin pystyy vaikuttamaan. Sitten elämässä on myös niitä asioita, joihin ei pysty vaikuttamaan, Minä nopeammin lakkaa murehtimasta ja manaamasta niitä asioita, joihin ei pysty vaikuttamaan ja keskittyy vain niihin, joihin pystyy vaikuttamaan (jos haluaa), niin sitä paremmin ihminen voi. Surkuttelu ja itsesäälikin ovat ihan normaaleja tunteita, mutta pidemmässä juoksussa niistä on vain haittaa. Ihminen pelaa niillä korteilla, jotka hänelle on jaettu ja se ei siitä mihinkään muutu.

        Toi on ihan totta, en mä tule koskaan saamaan takaisin isovanhempieni säästämää pesämunaa, jota valitettavasti ei vauvaiässäni oltu merkitty virallisesti mulle kuuluvaksi, vaan äitini peri ne, ja pisti muutamassa vuodessa menemään. Tämä on siis ihan hiljattain kuulemani tieto sen lisäksi, että maa-alueiden ja kerrostaloasuntojen arvo olisi puolen miljoonan paikkeilla nykyrahassa, ja pääomatulojakin varmaan nettona yli tonnin niistä olisi saanut kuussa. Tarkkaa summaa tuosta "pesämunasta" näiden "normijuttujen" kuten kolmen asunnon lisäksi mä en tiedä, mutta kuulemma joskus 80-90 luvulla isoäitini nimi olisi vilahdellut jossain verokalenterilehdissä tms. tai mikä se verotietojen julkaisuformaatti nyt on silloin ollutkaan, mutta kuitenkin. Ei noista asioista varmaan koskaan pääse kokonaan yli ja jättää ne omanlaisensa jäljet, mutta olen mä oppinut niiden kanssa elämään. Ja nyt tämä kissankultainen kädenpuristus vakuutusyhtiön ja kelan suunnalta toki paikkaa noita traumoja jonkin verran ja tuntuu edes pieneltä voitolta/onnistumiselta. 😅

        Hyvin sanottu tuo, että ihminen pelaa niillä korteilla jotka hänelle on jaettu. Niin mä oikeastaan olen tehnytkin koko aikuisikäni, tein tässäkin asiassa, ja aion tehdä tulevaisuudessakin. Mutta nekin kortit pitää osata pelata oikein 😁 Rohkenisin melkeinpä väittää, että jos 7 diagnoosini joukossa olisi masennus, niin se olisi ensinnäkin voinut aiheuttaa itselleni jotenkin välinpitämätöntä suhtautumista koko El Plania kohtaan, "ihan sama" asennetta lääkärien/kelan kanssa ja talouden raha-asioita kohtaan muutenkin. Tottakai eri ihmisten toimintakyky ja pelisilmä vaihtelee, samoin tuuri ja elämäntilanteet muutenkin, mutta noin yleisesti ottaen tämä meni omalta osaltani aivan eri tavalla kuin mitä tarinoita olen kuullut ihan jopa liikuntarajoitteisten henkilöiden pompottamisesta näissä asioissa.


      • hondakuski kirjoitti:

        Jep, eikä tämä tietenkään ole ollut elämäni eka iso päämäärä eikä todellakaan viimeinenkään. Se että olen sivutoimiseksi luokiteltuna ja pienituloisen/ALV-velvollisuudettoman määritelmän täyttäen puuhastellut liki 12 vuotta työjuttuja toiminimeni kautta, samalla koulutustani vastaavaa työtä hakien ja kursseilta sairaalan päivystykseen päätyen, niin on tottakai omassa pikkuisessa mittakaavassaan vaatinut tietynlaista päämäärätietoisuutta ja siinäkin asiassa muuten aika paljon opportunismia. Monesti voitto tehdään ostohetkellä 🤷‍♂️ Sekä se, että vaikka toimisi täysin oikein, niin monesti joitakin asioita pitää osata suunnitella oikein, osata vaatia ammattilaisilta asioita, ja olla tekemättä sitä perusvirhettä että esittää asioiden tai oman fiiliksen olevan paremmalla tolalla kuin mitä ne oikeasti on.

        Mun päämäärät työurani suhteen ei ole/olleet AMK-insinöörin työ eikä edes amistutkintoani vastaavat akkojen hommat, kun ei musta ollut niihin, ja yritystoiminnan laskelmat työmarkkinatukea täydentävänä lisätulona on tehty aikoinaan kahden hengen taloudessa asuessa. Eli siinä mielessä tämä oli omien rajojeni puitteissa melkoinen master plan, ja pitää ihan katsoa millainen oma vointi keskipitkällä aikavälillä on, mutta periaatteessa nyt ei ole niin tiukkoja kannustinloukkuja kaikkeen mahdolliseen kuin aiemmin.

        Urheilusta sen verran, että kun nuorella aikuisiällä ajoin kartingia sen 12 kisaa, joista muistaakseni 9 vuosina 2010-2011 ja 3 vuosina 2012-2014 (1 kisa/ vuosi), niin kyllä mä 18-vuotiaana olin ehkä hitusen naiivi ja elättelin toiveita työurasta lajin parissa sen perusteella että ajan hyvin vaikkakin sinänsä pelkässä harrastelusarjassa. Vaikka en radalla niinkään loistanut, ja siinä Dan Wheldonia ja meitä yhdistänyttä mystistä kilpailunro. 77:aa sivuavassa ketjussa kerroinkin, että varsinkin 2010-2011 sain järkyttävästi romua aikaan, kilpakumppanin auton kippaamaan voltit, selvisin itse aina säikähdyksellä jne. niin silti toivoin ikäänkuin verkostoituvani itseäni parempien, vanhempien ja ansioituneimpien kuskien kanssa ja kun moni heistä touhusi lajiin liittyen yrittäjänä, niin oli mulla omiakin verkkoja silloin vesillä, mutta lopulta totesin vanhat ooppelit enemmän omaksi osaamisalueekseni. 😅 Mä otin lajin alkuun ehkä vähän turhankin tosissani, keräsin paineita, yliajoin shitboxiani, en raaskinut tai jaksanut reenata/testata, niin ei siitä hyvää jälkeä tullut. Noi kolme viimeistä kisaani otin paljon rennommalla mentaliteetillä, hyödynsin muiden epäonnea, kikkailin painoilla oikeissa erissä jne. ja nautin täysillä siitä kisapäivän tunnelmasta sekä faktasta että sain harrastaa hinkumaani lajia muutaman vuoden ajan. 😃

        Sittemmin noi mun rallipeliharrastukseni on olleet sellaisia, että kaverini ei ole enää kiinnostunut näkemään kanssani kun olen hienosäätänyt identtisen rattini, pelin setuppini yms. ihan nextille levelille, tehnyt mielikuvaharjoituksia B:stä kartturina jne. mutta toisaalta nykyään on paljon sitä kautta gamertag-kavereita Espanjasta, Ranskasta ja Kanadasta asti. En mä itseäni e-urheilijaksi kehtaa kutsua, mutta keskivertoa paremmaksi simupelaajaksi todennäköisesti, ja se riittää mulle. Pääasia että on hauskaa, ja taito se on sekin hakeutua juuri oikeisiin klubeihin tai liigoihin missä pääsee välillä loistamaan, ei joudu täysin nolatuksi, eikä toisaalta vastustajina ole kuitenkaan mitään kakaroita gamepadilla TCS päällä 😅
        Ylen dokkarissa oli hieno kohtaus, missä nuori lapsinäyttelijä ajaa vanhalla jäärata-autolla, kuva vaihtui nykyhetken ikäiseen Vataseen saman auton ratissa jäällä lapsenomainen ilo kasvoilla, ja joku naisääni sanoi "Aja sydämesi kyllyydestä. Aja hallinnan äärirajoilla. Mutta älä aja kovempaa, kuin mitä suojelusenkelisi lentää."
        Myönnetään että tuossa kohtaa aloin itkemään, vaikka lähellä se kävi siinäkin kun itse maximum attack Markku Alen riisui aurinkolasinsa Toivosen kolaripaikalla ja pyyhki kyyneliään.

        Ja sen verran pitää vielä lisätä, että mä tavallaan kyllä mietin mitä ihmiset musta ajattelee, mutta ehkä vähän eri tavalla kuin moni muu, enkä anna näiden keskiluokkaisten normien/odotusten vaikuttaa ratkaisuihini elämässä vaan tavallaan seuraan kiinnostuneena muiden ihmisten reaktioita milloin mihinkin 😅 En tätäkään asiaa ajattele suoraan niin että kelpaanko naisille, tai oikeastaan tässä sopii pohtia onko miehen uraa tärkeimpänä asiana pitävät naiset edes tavoittelemisen arvoisia (=omaa tasoani) vaan ajattelen enemmän että tulenko tässäkin asiassa jälleen kerran täysin väärinymmärretyksi neroksi 😅 🙄 Vaikka ei toi nyt sinänsä mikään saavutus tai ylpeyden aihe ole tän ikäisenä, mut miten musta tuntuu että tulevaisuudessa eniten kuulee kommentteja ihmisiltä ketkä tekevät matalapalkka-alan töitä ja käteen voi pahimmillaan jäädä kuussa kaikkien asumiskulujen yms. jälkeen vähemmän kuin mulla 🙄 Mutta onko se mun vika, ja voisiko vaikkapa asuntovelattomuuttani, joustavaa aikatauluani ja liukuvaa/runsaahkoa vapaa-aikaani nähdä edes joskus positiivisessa valossa, ja varsinkin asumis/polttopuu/maaseutu -juttuja jonkinlaisena itseisarvona, äijien juttuna ja aikaansaannoksina kuten itse ne näen, eikä lähes poikkeuksetta turn offina 🙄


      • Anonyymi
        hondakuski kirjoitti:

        Ja sen verran pitää vielä lisätä, että mä tavallaan kyllä mietin mitä ihmiset musta ajattelee, mutta ehkä vähän eri tavalla kuin moni muu, enkä anna näiden keskiluokkaisten normien/odotusten vaikuttaa ratkaisuihini elämässä vaan tavallaan seuraan kiinnostuneena muiden ihmisten reaktioita milloin mihinkin 😅 En tätäkään asiaa ajattele suoraan niin että kelpaanko naisille, tai oikeastaan tässä sopii pohtia onko miehen uraa tärkeimpänä asiana pitävät naiset edes tavoittelemisen arvoisia (=omaa tasoani) vaan ajattelen enemmän että tulenko tässäkin asiassa jälleen kerran täysin väärinymmärretyksi neroksi 😅 🙄 Vaikka ei toi nyt sinänsä mikään saavutus tai ylpeyden aihe ole tän ikäisenä, mut miten musta tuntuu että tulevaisuudessa eniten kuulee kommentteja ihmisiltä ketkä tekevät matalapalkka-alan töitä ja käteen voi pahimmillaan jäädä kuussa kaikkien asumiskulujen yms. jälkeen vähemmän kuin mulla 🙄 Mutta onko se mun vika, ja voisiko vaikkapa asuntovelattomuuttani, joustavaa aikatauluani ja liukuvaa/runsaahkoa vapaa-aikaani nähdä edes joskus positiivisessa valossa, ja varsinkin asumis/polttopuu/maaseutu -juttuja jonkinlaisena itseisarvona, äijien juttuna ja aikaansaannoksina kuten itse ne näen, eikä lähes poikkeuksetta turn offina 🙄

        Jaa, ehkä ikä korjaa sen, että jaksaa pohtia muiden miettimisiä. Valtaosalla ihmisistä ikä tekee sen. Nuorempana sitä jaksaa pohtia ja murehtia mitä muut miettivät. Vaan jossain kohtaa kolmenkympin jälkeen suurimmalla osalla käy niin, että tajuaa, että who fucking cares. Elämä eletään itselle, ei muille. Ja sekin sanonta on ihan totta, että nuoruus menee hukkaan nuorissa. Valtaosa ihmisistä, kun kuluttaa sen nuoruuden miettien ja murehtien muita ja suorittaen muille. Harva osaa jo nuoresta haistattaa pitkät muiden vaateille.


      • Anonyymi
        hondakuski kirjoitti:

        Jep, eikä tämä tietenkään ole ollut elämäni eka iso päämäärä eikä todellakaan viimeinenkään. Se että olen sivutoimiseksi luokiteltuna ja pienituloisen/ALV-velvollisuudettoman määritelmän täyttäen puuhastellut liki 12 vuotta työjuttuja toiminimeni kautta, samalla koulutustani vastaavaa työtä hakien ja kursseilta sairaalan päivystykseen päätyen, niin on tottakai omassa pikkuisessa mittakaavassaan vaatinut tietynlaista päämäärätietoisuutta ja siinäkin asiassa muuten aika paljon opportunismia. Monesti voitto tehdään ostohetkellä 🤷‍♂️ Sekä se, että vaikka toimisi täysin oikein, niin monesti joitakin asioita pitää osata suunnitella oikein, osata vaatia ammattilaisilta asioita, ja olla tekemättä sitä perusvirhettä että esittää asioiden tai oman fiiliksen olevan paremmalla tolalla kuin mitä ne oikeasti on.

        Mun päämäärät työurani suhteen ei ole/olleet AMK-insinöörin työ eikä edes amistutkintoani vastaavat akkojen hommat, kun ei musta ollut niihin, ja yritystoiminnan laskelmat työmarkkinatukea täydentävänä lisätulona on tehty aikoinaan kahden hengen taloudessa asuessa. Eli siinä mielessä tämä oli omien rajojeni puitteissa melkoinen master plan, ja pitää ihan katsoa millainen oma vointi keskipitkällä aikavälillä on, mutta periaatteessa nyt ei ole niin tiukkoja kannustinloukkuja kaikkeen mahdolliseen kuin aiemmin.

        Urheilusta sen verran, että kun nuorella aikuisiällä ajoin kartingia sen 12 kisaa, joista muistaakseni 9 vuosina 2010-2011 ja 3 vuosina 2012-2014 (1 kisa/ vuosi), niin kyllä mä 18-vuotiaana olin ehkä hitusen naiivi ja elättelin toiveita työurasta lajin parissa sen perusteella että ajan hyvin vaikkakin sinänsä pelkässä harrastelusarjassa. Vaikka en radalla niinkään loistanut, ja siinä Dan Wheldonia ja meitä yhdistänyttä mystistä kilpailunro. 77:aa sivuavassa ketjussa kerroinkin, että varsinkin 2010-2011 sain järkyttävästi romua aikaan, kilpakumppanin auton kippaamaan voltit, selvisin itse aina säikähdyksellä jne. niin silti toivoin ikäänkuin verkostoituvani itseäni parempien, vanhempien ja ansioituneimpien kuskien kanssa ja kun moni heistä touhusi lajiin liittyen yrittäjänä, niin oli mulla omiakin verkkoja silloin vesillä, mutta lopulta totesin vanhat ooppelit enemmän omaksi osaamisalueekseni. 😅 Mä otin lajin alkuun ehkä vähän turhankin tosissani, keräsin paineita, yliajoin shitboxiani, en raaskinut tai jaksanut reenata/testata, niin ei siitä hyvää jälkeä tullut. Noi kolme viimeistä kisaani otin paljon rennommalla mentaliteetillä, hyödynsin muiden epäonnea, kikkailin painoilla oikeissa erissä jne. ja nautin täysillä siitä kisapäivän tunnelmasta sekä faktasta että sain harrastaa hinkumaani lajia muutaman vuoden ajan. 😃

        Sittemmin noi mun rallipeliharrastukseni on olleet sellaisia, että kaverini ei ole enää kiinnostunut näkemään kanssani kun olen hienosäätänyt identtisen rattini, pelin setuppini yms. ihan nextille levelille, tehnyt mielikuvaharjoituksia B:stä kartturina jne. mutta toisaalta nykyään on paljon sitä kautta gamertag-kavereita Espanjasta, Ranskasta ja Kanadasta asti. En mä itseäni e-urheilijaksi kehtaa kutsua, mutta keskivertoa paremmaksi simupelaajaksi todennäköisesti, ja se riittää mulle. Pääasia että on hauskaa, ja taito se on sekin hakeutua juuri oikeisiin klubeihin tai liigoihin missä pääsee välillä loistamaan, ei joudu täysin nolatuksi, eikä toisaalta vastustajina ole kuitenkaan mitään kakaroita gamepadilla TCS päällä 😅
        Ylen dokkarissa oli hieno kohtaus, missä nuori lapsinäyttelijä ajaa vanhalla jäärata-autolla, kuva vaihtui nykyhetken ikäiseen Vataseen saman auton ratissa jäällä lapsenomainen ilo kasvoilla, ja joku naisääni sanoi "Aja sydämesi kyllyydestä. Aja hallinnan äärirajoilla. Mutta älä aja kovempaa, kuin mitä suojelusenkelisi lentää."
        Myönnetään että tuossa kohtaa aloin itkemään, vaikka lähellä se kävi siinäkin kun itse maximum attack Markku Alen riisui aurinkolasinsa Toivosen kolaripaikalla ja pyyhki kyyneliään.

        "akkojen hommat"

        Naisia halventava ilmaisu ☝

        - Sheena


      • Anonyymi kirjoitti:

        "akkojen hommat"

        Naisia halventava ilmaisu ☝

        - Sheena

        Mutta sen sisältämä sarkasmi toivottavasti hyvittää asian, sillä samaan hengenvetoon totesin itse olevani kykenemätön niihin töihin 😁


    • Anonyymi

      Olen itse pahin viholliseni, se summaa kaiken olennaisen.

    • Anonyymi

      Kun mikään päämääristäni ei ole likellekään toteutunut niin lopetin asettamasta sellaisia itselleni. Olen nykyisin paljon tyytyväisempi olemiseeni kun on jo ns. maalissa. Nykyinen päämääräni on luopua kunnianhimosta ja katteettomista pyrkimyksistä niin että onnellisuus voisi olla välillä läsnä pettymysjatkumon sijasta. Haaste on se että elää siitä huolimatta tunnustaen korkean kyvykkyytensä ja potentiaalinsa joka kuitenkaan tuskin pääsee koskaan kukkimaan oikeasti tai tule noteeratuksi ammatillisesti tai henkilökohtaisissa suhteissa.

    • Anonyymi

      Älä mietiskele liikaa ja mene asioiden edelle.

      "tulenkohan mä jälleen olemaan vapaa-aikani ja osittaisen taloudellisen riippumattomuuteni vanki"

      "Vapaus
      on suuri vankila
      Rakkaus
      vain pelkkää unelmaa
      Ystävyys
      joskus vaikeampaa kuin yksinäisyys"

      - Sheena

      • Juu, turha tässä itse on etukäteen maalailla piruja seinille, ja kyllähän tähän liittyy varmaan jonkinlaista painetta elää menetettyä nuoruutta nyt yksin asuessa, ilman viinapirua, pandemia-ajan jälkeen jne. 🙄 Vaikka sinänsä viihdynkin yksin, niin helposti tulee mitattua omaa "suosiotaan" sillä kuinka paljon muuta ovat aloitteellisia tai halukkaita näkemään sen 3 ehdotuksen jälkeen, jota olen pitänyt omalta osaltani rajanani kasvojeni säilyttämiselle.

        Mutta tiedän sen jo ihan aiemmastakin ajasta ennen koronaa, että ei omat liukuvat työajat tai osittainen taloudellinen riippumattomuus (silloin äiti eli ja kaikki oli muutenkin halvempaa) automaattisesti tarkoita sitä, että sen kaiken "potentiaalin" saisi ulosmitattua selkeästi. Mielestäni monien ihmisten vuorotyö, tai lapsiperhearki rajoittaa kanssakäymisiä paljon ehdottomammin kuin omat työjuttuni, maaseudun juttuni yms. mutta toisaalta noissa ympyröissä monet ikäiseni verkostoituvat ja syntyy uusia aikuismaisempia kaverisuhteita. Näin ainakin olettaisin sen menevän 🙄

        Ja toi lähti taas tolle vähän synkkyyden/mustan huumorin/taikauskon linjalle, mutta en mä siis ole uskossa, en kuulu kirkkoon, enkä usko mihinkään enkeliterapiajuttuihin noin lähtökohtaisesti 😁 Noi onnettomuudet on vain yksi osa kiinnostustani kilpa-autoilua kohtaan ja liittyy myös omiin käsittelemättömiin traumoihin. Mutta on siinä jotain shadya, että joku suojelusenkeli, en tiedä kuka, katsoi mun, Taglianin ja varmaan tuhansien muidenkin 77:jen perään pitkin vuotta 2011, mutta hylkäsi Wheldonin Vegasissa. Ja tähän kun vähän pragmaattisesti asetetaan eri enkelien touhut järkeville aikajanoille, niin vuoden 2011 jälkeen on käynyt tuuri tiilikaton läpi tippuessa, saunaan sammuessa, millisekuntien päässä peurakolarista, haimatulehduksessa, ikkunan läpi kaatuessa, ullakon portaita kieriessä pers edellä neljän hiirenloukun päälle jne. mitähän vielä 🙄 Enkä nyt suoraan sitä tähän laita, mutta äitini kuolinilmoituksessa muutamaa viikkoa ennen sitä haimatulehdustani, muistovärssy oli lyhyt, yksi kysymyksenomainen lause Scorpparien biisistä ja liittyy juurikin enkeleihin. Ja se todellakin tuli juuri oikeaan aikaan 🤯 Thanks Dan, appreciate it. 😎👍
        Ja ei, edes mun huumorintaju ei ole niin kiero että kyseessä olisi ollut Wind of Change 😂

        Mutta noin yleisesti ottaen en mä ole mitenkään masentunut, luovuttanut firman juttujen suhteen, etukäteen päättänyt uhriutua tms. vaan vähän inhorealisti kuten mulla on joskus tapana olla 😅 Omasta mielestäni melkoinen master plan höystettynä tuurilla sähkösopimusasioihin liittyen, mutta todella vaikea tarina "myydä" suurena onnistumisena ihan vaikka perus mun ikäiselle vastaantulevalle naiselle tinderissä puhumattakaan boomer-ikäisistä tuttavista ketkä monesti puhuvat energianhinnoista, jotkut niistä olettamistaan "pääomatuloistani", jotkut kyselee työstäni jne. 😂


      • Juu, turha tässä itse on etukäteen maalailla piruja seinille, ja kyllähän tähän liittyy varmaan jonkinlaista painetta elää menetettyä nuoruutta nyt yksin asuessa, ilman viinapirua, pandemia-ajan jälkeen jne. 🙄 Vaikka sinänsä viihdynkin yksin, niin helposti tulee mitattua omaa "suosiotaan" sillä kuinka paljon muuta ovat aloitteellisia tai halukkaita näkemään sen 3 ehdotuksen jälkeen, jota olen pitänyt omalta osaltani rajanani kasvojeni säilyttämiselle.

        Mutta tiedän sen jo ihan aiemmastakin ajasta ennen koronaa, että ei omat liukuvat työajat tai osittainen taloudellinen riippumattomuus (silloin äiti eli ja kaikki oli muutenkin halvempaa) automaattisesti tarkoita sitä, että sen kaiken "potentiaalin" saisi ulosmitattua selkeästi. Mielestäni monien ihmisten vuorotyö, tai lapsiperhearki rajoittaa kanssakäymisiä paljon ehdottomammin kuin omat työjuttuni, maaseudun juttuni yms. mutta toisaalta noissa ympyröissä monet ikäiseni verkostoituvat ja syntyy uusia aikuismaisempia kaverisuhteita. Näin ainakin olettaisin sen menevän 🙄

        Ja toi lähti taas tolle vähän synkkyyden/mustan huumorin/taikauskon linjalle, mutta en mä siis ole uskossa, en kuulu kirkkoon, enkä usko mihinkään enkeliterapiajuttuihin noin lähtökohtaisesti 😁 Noi onnettomuudet on vain yksi osa kiinnostustani kilpa-autoilua kohtaan ja liittyy myös omiin käsittelemättömiin traumoihin. Mutta on siinä jotain shadya, että joku suojelusenkeli, en tiedä kuka, katsoi mun, Taglianin ja varmaan tuhansien muidenkin 77:jen perään pitkin vuotta 2011, mutta hylkäsi Wheldonin Vegasissa. Ja tähän kun vähän pragmaattisesti asetetaan eri enkelien touhut järkeville aikajanoille, niin vuoden 2011 jälkeen on käynyt tuuri tiilikaton läpi tippuessa, saunaan sammuessa, millisekuntien päässä peurakolarista, haimatulehduksessa, ikkunan läpi kaatuessa, ullakon portaita kieriessä pers edellä neljän hiirenloukun päälle jne. mitähän vielä 🙄 Enkä nyt suoraan sitä tähän laita, mutta äitini kuolinilmoituksessa muutamaa viikkoa ennen sitä haimatulehdustani, muistovärssy oli lyhyt, yksi kysymyksenomainen lause Scorpparien biisistä ja liittyy juurikin enkeleihin. Ja se todellakin tuli juuri oikeaan aikaan 🤯 Thanks Dan, appreciate it. 😎👍
        Ja ei, edes mun huumorintaju ei ole niin kiero että kyseessä olisi ollut Wind of Change 😂

        Mutta noin yleisesti ottaen en mä ole mitenkään masentunut, luovuttanut firman juttujen suhteen, etukäteen päättänyt uhriutua tms. vaan vähän inhorealisti kuten mulla on joskus tapana olla 😅 Omasta mielestäni melkoinen master plan höystettynä tuurilla sähkösopimusasioihin liittyen, mutta todella vaikea tarina "myydä" suurena onnistumisena ihan vaikka perus mun ikäiselle vastaantulevalle naiselle tinderissä puhumattakaan boomer-ikäisistä tuttavista ketkä monesti puhuvat energianhinnoista, jotkut niistä olettamistaan "pääomatuloistani", jotkut kyselee työstäni jne. 😂


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1773
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1357
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1168
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1138
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      997
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      881
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe