Laitoksia joissa vanhukset saavat asiallista hoitoa, ei enää suomessa ole olemassa!

Anonyymi

Asun yhdessä vanhustenpalvelutaloksi nimetyssä suomalaisessa laitoksessa ja asuessani koen joka päivä, asumistodellisuuden surkeuden kipukärsimysten keralla, nöyrytykset epätoivon, ja häpeän.
Käsitin, miten kaaosmaisessa tilanteessa suomalainen vanhustenhoito on, kun pyysin saada vaihtaa tästä asumuksesta "palvelutalosta" hoitolaitoksennimiseen asuntoon. Pyyntööni kun vastattiin, " sellaisia laitoksia ei ole enää olemassa"!
Että minulla, ja kaikilla tämän talon sadalla asukkaalla ei ole olemassa toivoa, saada enää koskaan elämänaikana kokea ihmisarvontuntemuksia, ihmistä kunnioittavan hoidon osalla.
Halusin muuttaa pois tästä palvelutalosta koska luulin, että on olemassa laitoksia, jossa vanhusasukkaan kipuja pyritään lievittämään ja hoidossa kivuntuottamista pyritään välttämään ja kaikki tarvittavat lääkkeet saa pyytämättä.
Tykkään, että olisi oikein, kun tällä laitoksella, palvelutalonimikkeen tilalla olisi, "saattohoitotalo" koska, tästä talosta asukkaat muuttavat hautaan. Ja kun hoito on, huonovointisuuden avulla kuolemaa jouduttavaa saattohoitoa niin, kuolemantuottamustentalo nimi , olisi nimi, joka parhaiten kertoisi, mikä talo todellisuudessa on.

18

1021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toki hoivakoteja on, mutta nehän ovat tarkoitettu heille, jotka ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevat. Sinä et todennäköisesti tarvitse.
      Palvelutalossa voit ostaa haluamasi palvelut, vaikka sen lääkkeiden antamisen ajallaan.
      Kaiketi sen tiesitkin, kunhan nyt vain halusit valittaa.

      • Anonyymi

        Tyypillinen kurppa joka on rellestänyt riettaasti kun ei vielä ollut eläkkeellä ja nyt valittaa huvikseen vaikka muut maksaa valittajan eläkkeen.


      • Anonyymi

        Aloittaja puhuu mm. kipukärsimyksistä.
        Onko sinulla mielestäsi ymmärrystä aloittajaa kohtaan?
        Koetko, että aloittaja on osannut hankkia itselleen kipukärsimyksissä tarvittavan avun?
        Uskotko, että aloittaja osaa kuvata tarkasti ongelmiaan?
        Oletko itse rehellinen kun et ilmeisesti usko, että aloittaja kokee nöyryytyksiä, epätoivoa, ja häpeää?
        Uskotko, että aloittajalla on varallisuutta ostaa kaikki tarvitsemansa palvelut?
        Koetko, että sinulla on ymmärrystä auttaa heikkokuntoista vanhusta?
        Koetko itselläsi olevan empaattista kykyä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyypillinen kurppa joka on rellestänyt riettaasti kun ei vielä ollut eläkkeellä ja nyt valittaa huvikseen vaikka muut maksaa valittajan eläkkeen.

        Aloittaja on mahdollisesti tehnyt 50 vuotta työtä ja omalta osaltaan vaikuttanut, että olet saanut koulutusta, terveyspalveluja ym. - ollut rakentamassa Suomea melkeinpä tyhjästä.


      • Kyllä todellisuus hoivakotien olemassaolosta on jotain sellaista, minkä uskoo sitten vasta, kun hoivattavana itse on. En minäkään tiennyt, enkä uskonut tälläisiä paikkoja olevan olemassa.
        Se, että tämän laitoksen nimi on, palvelutalo se on täydellistä hämäystä ja tämän nimen turvin, yhteiskunta pystyy ihmisenhoidossa säästämään.
        Laitos kun on täynnä sellaisia hoidontarpeessa olevia ihmisiä, joilla ei ole olemassa omatoiminnallisia kykyjä.
        Ja kun hyvin harvat hoidettavista asukkaista ei kykene apua pyytämään, eikä kertomaan pahanolontuntemuksistaan ja kun näissä huonokuntoisten ihmisten hoitolaitoksissa hoidossa olevien sanomia ja avunpyyntöjä ei huomioida niin, ihmistenhoito on kaaosmaista kärsimysnäytelmää!
        Että niin kaukana todellisuudesta ollaan, kun on tällä osastolla jonkun hoidettavana olleen omaiset, hoidettavana olleen kuoleman jälkeen, laittaneet lehteen hyvästä hoidosta kiitoksen. Että ei nuo kiitollisuutensa ilmaisseet vierailevat omaiset , tienneet miten paljon heidän omaisensa hoidossa ollessaan kärsi jo siinä. kun istui yhtäjaksoisesti samassa asennossa kaksitoista "12" tuntia. Tuskin nuo kiitolliset omaiset, vierailullaan huomasivat, hoidettavana olevan omaisensa istuimenalla olevaa virtsalätäkköä?
        Mutta, eihän juutalaisvainojenkaan aikoinaan uskottu olevan totta.


      • Olen kyllä ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa, liikuntakyvytön monisairas vanhus, jonka vastuulääkäri on nyt jättänyt ilman tärkeää joka vakituisesti tarvitsemaani lääkettä ja kukaan suomenmassa ei auta siinä, että minun elämäni voisi jatkua, minun tarpeeseeni sopivalla lääkityksellä.
        Niin uskomatonta kun tämä on niin, suomessa vanhustenhoitolaitoksessa, saa vapaasti tälläkin konstin pyrkiä lyhentämään ihmisen elinikää?
        Kun luulisi, että lääkkeet on keksitty ja kehitetty elämän jatkuvuuden tueksi ja kansalaisten hyvinvoinnin turvaksi, mutta ei se näin olekkaan , vanhustenhoitolaitoksessa lääkärin on lupa toimia milloin häntä miellyttää pyrkiä pitkittämään elämää milloi, lyhentämään elämää, kumma juttu ? Kun maassamme on, vanhusten terveydenhoitoamäärääviä lakeja?


    • Anonyymi

      Ap:lle tiedoksi, että palvelutalot ja hoivalaitokset juurikin ovat lähtökohtaisesti niitä viimeisiä koteja, joista muutetaan hautaan. Eivät mitään lomahotelleja, joihin terveet ihmiset joilla on vielä kymmeniä vuosia elinaikaa, menevät tilapäisesti passattaviksi.

    • Anonyymi

      Vanhuksista huolehtiminen loppui siihen paikkaan, kun kunnalliskodit lopetettiin.

      • Anonyymi

        Näin taisi tapahtua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin taisi tapahtua.

        Outoa, kun tuntuu kun joku ei ymmärrettäisi, että maamme huutava hoitajapulasta kärsivät eniten, "hoidettavat"?
        Julkisuudessa on osoitettu tiedettävän hoitotyön olevan raskasta, mutta on kun tarkoituksella olisi vältelty tuomasta useasti julki, tästä hoitajapulasta kärsimään joutuvien/hoidettavien ihmisten hätää. Että, on tuntemus kun yhteiskuntamme olisi tarkoituksellisesti vuosikymmenistä toiseen vanhustenhoitoa huonontamalla, tähdännyt huonolla ihmistenhoitomenettelyllä, "säästösyistä" puolustuskyvyttömien kansalaisten eliniänlyhentämiseen? Päätellen siitä, kun koko maassa ei ole olemassa ketään, jolta pyytäessä, vanhustenhoitoon parannusta tulisi!


    • Anonyymi

      "Käsitin, miten kaaosmaisessa tilanteessa suomalainen vanhustenhoito on"
      Tämä on täysin totta. Vanhusten hoito on katastrofaalisessa tilanteessa. Olen nähnyt tilanteen ollessani vapaaehtoisesti auttamassa useita iäkkäitä läheisiä.
      Koko terveydenhoitomme on ajettu alas edellisten hallitusten toimesta. Meillä on valtava hoitajapula, jota nykyinen hallitus ei voinut parantaa edes hoitajamitoituksella, koska tällöin monet paikat olisivat joutuneet sulkemaan, koska eivät täyttäisi vaatimuksia. Yritystä edes näyttää nyt olevan tilanteen helpottamiseksi.
      Nykyinen hallituksemme on ottanut velkaa yhteen ja toiseen tarkoitukseen, mutta ei vanhusten hoitoon. Mielenkiinnolla odotan uusia ratkaisuja.
      Ota yhteyttä läheisiisi, sosiaalihoitajaan ja pyydä vaikkapa seurakunnan diakonissaa käymään luonasi miettiäksesi mitä mahdollisuuksia on parantaa tilannettasi.
      Olet mahdollisesti vielä keskustellut asiasta henkilön kanssa, joka ei sovi vanhuspalveluihin töihin.
      Parempia päiviä toivottaen.

    • Anonyymi

      "Laitoksia joissa vanhukset saavat asiallista hoitoa, ei enää suomessa ole olemassa!"
      Näin valitettavasti on pääpiirteissään, koska ei ole riittävästi henkilökuntaa.
      Hoitajat hakeutuvat mieluummin vaikkapa siivoamaan kuin tekevät kahden työtä yhdellä palkalla. Ratkaisu olisi antaa lisää palkkaa hoitajille, että palaisivat takaisin työhön, mihin ovat kouluttautuneet sekä kiireellisesti kouluttaa lisää henkilökuntaa.
      Nyt keskustellaan hoiva-avustajista, jotka voisivat edes syöttää, juottaa ja ulkoiluttaa.
      Oma aloitteisia vapaaehtoisia hoiva-avustajia monilla läheisillä jo on.

    • Anonyymi

      Mitä enemmän luen näitä tietämättömien hourupäiden iskuvirsiä, sitä enemmän ajattelen, että ehkäpä se olisikin hyvä ryhtyä ihan urakalla lyhentämään tuollaisten ihmisten elinikää.

    • Anonyymi

      Aloittaja puhuu TOTTA,
      Ystäväni on hoivakodissa ,jossa ei ymmärretä mitä hoivaaminen tarkoittaa.

      • Anonyymi

        Perustele, jos osaat.


    • Anonyymi

      tämä nähty myös oulussa. caritas on kyllä hirveyden huippu vanhukset nostetaan aamulla sängystä television ääreen ja päivän päätteeksi takaisin sänkyyn. jos vanhus ei ole omatoiminen niin ei mitään aktiviteettia vaan istutetaan television ääressä 12 tuntia, välissä ruokaa naamaan ettei tulonlähde (eli vanhus) kuole ja sama ympyrä pyörii vuoden ja vuorokaudet toistensa perään. caritaksella ei myös liikoja käytetä ulkona, omaiseni kävi todistettavasti koko kesän aikana kerran ulkona caritaksen toimesta ja sekin kesti noin 30 min.

    • Anonyymi

      Onneksi itselläni on pistooli millä voin lopettaa kärsimykseni nopsasti kun hetki tulee tai tunnen niin..

    • Anonyymi

      Tuo ulkoiluvinkuminen on minusta outoa. Miksi vuodepotilaan ulkoilu koetaan niin tärkeäksi, jos resursseja ei ole? Niitä ei ollut 1970-luvullakaan eikä ole sen jälkeenkään tullut. Joten ulkoilu ei ole tärkeää enää silloin kun ei itse omin jaloin siihen kykene.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe