Laitoksia joissa vanhukset saavat asiallista hoitoa, ei enää suomessa ole olemassa!

Anonyymi

Asun yhdessä vanhustenpalvelutaloksi nimetyssä suomalaisessa laitoksessa ja asuessani koen joka päivä, asumistodellisuuden surkeuden kipukärsimysten keralla, nöyrytykset epätoivon, ja häpeän.
Käsitin, miten kaaosmaisessa tilanteessa suomalainen vanhustenhoito on, kun pyysin saada vaihtaa tästä asumuksesta "palvelutalosta" hoitolaitoksennimiseen asuntoon. Pyyntööni kun vastattiin, " sellaisia laitoksia ei ole enää olemassa"!
Että minulla, ja kaikilla tämän talon sadalla asukkaalla ei ole olemassa toivoa, saada enää koskaan elämänaikana kokea ihmisarvontuntemuksia, ihmistä kunnioittavan hoidon osalla.
Halusin muuttaa pois tästä palvelutalosta koska luulin, että on olemassa laitoksia, jossa vanhusasukkaan kipuja pyritään lievittämään ja hoidossa kivuntuottamista pyritään välttämään ja kaikki tarvittavat lääkkeet saa pyytämättä.
Tykkään, että olisi oikein, kun tällä laitoksella, palvelutalonimikkeen tilalla olisi, "saattohoitotalo" koska, tästä talosta asukkaat muuttavat hautaan. Ja kun hoito on, huonovointisuuden avulla kuolemaa jouduttavaa saattohoitoa niin, kuolemantuottamustentalo nimi , olisi nimi, joka parhaiten kertoisi, mikä talo todellisuudessa on.

15

358

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Toki hoivakoteja on, mutta nehän ovat tarkoitettu heille, jotka ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevat. Sinä et todennäköisesti tarvitse.
   Palvelutalossa voit ostaa haluamasi palvelut, vaikka sen lääkkeiden antamisen ajallaan.
   Kaiketi sen tiesitkin, kunhan nyt vain halusit valittaa.

   • Anonyymi

    Tyypillinen kurppa joka on rellestänyt riettaasti kun ei vielä ollut eläkkeellä ja nyt valittaa huvikseen vaikka muut maksaa valittajan eläkkeen.


   • Anonyymi

    Aloittaja puhuu mm. kipukärsimyksistä.
    Onko sinulla mielestäsi ymmärrystä aloittajaa kohtaan?
    Koetko, että aloittaja on osannut hankkia itselleen kipukärsimyksissä tarvittavan avun?
    Uskotko, että aloittaja osaa kuvata tarkasti ongelmiaan?
    Oletko itse rehellinen kun et ilmeisesti usko, että aloittaja kokee nöyryytyksiä, epätoivoa, ja häpeää?
    Uskotko, että aloittajalla on varallisuutta ostaa kaikki tarvitsemansa palvelut?
    Koetko, että sinulla on ymmärrystä auttaa heikkokuntoista vanhusta?
    Koetko itselläsi olevan empaattista kykyä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tyypillinen kurppa joka on rellestänyt riettaasti kun ei vielä ollut eläkkeellä ja nyt valittaa huvikseen vaikka muut maksaa valittajan eläkkeen.

    Aloittaja on mahdollisesti tehnyt 50 vuotta työtä ja omalta osaltaan vaikuttanut, että olet saanut koulutusta, terveyspalveluja ym. - ollut rakentamassa Suomea melkeinpä tyhjästä.


   • Kyllä todellisuus hoivakotien olemassaolosta on jotain sellaista, minkä uskoo sitten vasta, kun hoivattavana itse on. En minäkään tiennyt, enkä uskonut tälläisiä paikkoja olevan olemassa.
    Se, että tämän laitoksen nimi on, palvelutalo se on täydellistä hämäystä ja tämän nimen turvin, yhteiskunta pystyy ihmisenhoidossa säästämään.
    Laitos kun on täynnä sellaisia hoidontarpeessa olevia ihmisiä, joilla ei ole olemassa omatoiminnallisia kykyjä.
    Ja kun hyvin harvat hoidettavista asukkaista ei kykene apua pyytämään, eikä kertomaan pahanolontuntemuksistaan ja kun näissä huonokuntoisten ihmisten hoitolaitoksissa hoidossa olevien sanomia ja avunpyyntöjä ei huomioida niin, ihmistenhoito on kaaosmaista kärsimysnäytelmää!
    Että niin kaukana todellisuudesta ollaan, kun on tällä osastolla jonkun hoidettavana olleen omaiset, hoidettavana olleen kuoleman jälkeen, laittaneet lehteen hyvästä hoidosta kiitoksen. Että ei nuo kiitollisuutensa ilmaisseet vierailevat omaiset , tienneet miten paljon heidän omaisensa hoidossa ollessaan kärsi jo siinä. kun istui yhtäjaksoisesti samassa asennossa kaksitoista "12" tuntia. Tuskin nuo kiitolliset omaiset, vierailullaan huomasivat, hoidettavana olevan omaisensa istuimenalla olevaa virtsalätäkköä?
    Mutta, eihän juutalaisvainojenkaan aikoinaan uskottu olevan totta.


  • Anonyymi

   Ap:lle tiedoksi, että palvelutalot ja hoivalaitokset juurikin ovat lähtökohtaisesti niitä viimeisiä koteja, joista muutetaan hautaan. Eivät mitään lomahotelleja, joihin terveet ihmiset joilla on vielä kymmeniä vuosia elinaikaa, menevät tilapäisesti passattaviksi.

  • Anonyymi

   Vanhuksista huolehtiminen loppui siihen paikkaan, kun kunnalliskodit lopetettiin.

   • Anonyymi

    Näin taisi tapahtua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin taisi tapahtua.

    Outoa, kun tuntuu kun joku ei ymmärrettäisi, että maamme huutava hoitajapulasta kärsivät eniten, "hoidettavat"?
    Julkisuudessa on osoitettu tiedettävän hoitotyön olevan raskasta, mutta on kun tarkoituksella olisi vältelty tuomasta useasti julki, tästä hoitajapulasta kärsimään joutuvien/hoidettavien ihmisten hätää. Että, on tuntemus kun yhteiskuntamme olisi tarkoituksellisesti vuosikymmenistä toiseen vanhustenhoitoa huonontamalla, tähdännyt huonolla ihmistenhoitomenettelyllä, "säästösyistä" puolustuskyvyttömien kansalaisten eliniänlyhentämiseen? Päätellen siitä, kun koko maassa ei ole olemassa ketään, jolta pyytäessä, vanhustenhoitoon parannusta tulisi!


  • Anonyymi

   "Käsitin, miten kaaosmaisessa tilanteessa suomalainen vanhustenhoito on"
   Tämä on täysin totta. Vanhusten hoito on katastrofaalisessa tilanteessa. Olen nähnyt tilanteen ollessani vapaaehtoisesti auttamassa useita iäkkäitä läheisiä.
   Koko terveydenhoitomme on ajettu alas edellisten hallitusten toimesta. Meillä on valtava hoitajapula, jota nykyinen hallitus ei voinut parantaa edes hoitajamitoituksella, koska tällöin monet paikat olisivat joutuneet sulkemaan, koska eivät täyttäisi vaatimuksia. Yritystä edes näyttää nyt olevan tilanteen helpottamiseksi.
   Nykyinen hallituksemme on ottanut velkaa yhteen ja toiseen tarkoitukseen, mutta ei vanhusten hoitoon. Mielenkiinnolla odotan uusia ratkaisuja.
   Ota yhteyttä läheisiisi, sosiaalihoitajaan ja pyydä vaikkapa seurakunnan diakonissaa käymään luonasi miettiäksesi mitä mahdollisuuksia on parantaa tilannettasi.
   Olet mahdollisesti vielä keskustellut asiasta henkilön kanssa, joka ei sovi vanhuspalveluihin töihin.
   Parempia päiviä toivottaen.

  • Anonyymi

   "Laitoksia joissa vanhukset saavat asiallista hoitoa, ei enää suomessa ole olemassa!"
   Näin valitettavasti on pääpiirteissään, koska ei ole riittävästi henkilökuntaa.
   Hoitajat hakeutuvat mieluummin vaikkapa siivoamaan kuin tekevät kahden työtä yhdellä palkalla. Ratkaisu olisi antaa lisää palkkaa hoitajille, että palaisivat takaisin työhön, mihin ovat kouluttautuneet sekä kiireellisesti kouluttaa lisää henkilökuntaa.
   Nyt keskustellaan hoiva-avustajista, jotka voisivat edes syöttää, juottaa ja ulkoiluttaa.
   Oma aloitteisia vapaaehtoisia hoiva-avustajia monilla läheisillä jo on.

  • Anonyymi

   Mitä enemmän luen näitä tietämättömien hourupäiden iskuvirsiä, sitä enemmän ajattelen, että ehkäpä se olisikin hyvä ryhtyä ihan urakalla lyhentämään tuollaisten ihmisten elinikää.

  • Anonyymi

   Aloittaja puhuu TOTTA,
   Ystäväni on hoivakodissa ,jossa ei ymmärretä mitä hoivaaminen tarkoittaa.

   • Anonyymi

    Perustele, jos osaat.


  • Anonyymi

   tämä nähty myös oulussa. caritas on kyllä hirveyden huippu vanhukset nostetaan aamulla sängystä television ääreen ja päivän päätteeksi takaisin sänkyyn. jos vanhus ei ole omatoiminen niin ei mitään aktiviteettia vaan istutetaan television ääressä 12 tuntia, välissä ruokaa naamaan ettei tulonlähde (eli vanhus) kuole ja sama ympyrä pyörii vuoden ja vuorokaudet toistensa perään. caritaksella ei myös liikoja käytetä ulkona, omaiseni kävi todistettavasti koko kesän aikana kerran ulkona caritaksen toimesta ja sekin kesti noin 30 min.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   420
   5495
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   3585
  3. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   3183
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   304
   2890
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   2093
  6. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   66
   1463
  7. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   70
   1336
  8. Anteeks rakas

   Eihän liekkisi muhun sammu ikinä Olet mun ainut onnenkipinä Matka tää on joskus kivinen Ja osaan olla raskas ihminen On päivä tää pilvinen Kun painaa
   Romantiikka
   227
   1323
  9. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   356
   1245
  10. Paavo Väyrynen tietää mitä pitää nyt tehdä

   Paavo Väyrynen on lopulta Keskustan pelastus - paluuna kotiin! ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000009092830.html - , näin Ilta-Sanomat otsikoi ai
   Maailman menoa
   541
   1204
  Aihe