Sanna on vaarallinen ilmiö

Anonyymi

Sanna Mariinin tapa ajatella on turmiollinen. Sanna Marin on loistava puhuja, niin oli lahkojohtaja Jim Jones.

Sannan ongelmaksi muodostuu samankaltainen mustavalkoinen ajattelu kuin lahkojohtajilla, joko tehdään kuten Sanna haluaa, tai sitten ei tehdä lainkaan. Sanna ei tunne käsitettä kultainen keskitie.

Jim Jones perusti "Kansan temppelin" ja ajoi satoja lahkolaisiaan tuhoon

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/07/03/jim-jones-perusti-kansan-temppelin-ja-ajoi-satoja-lahkolaisiaan-tuhoon

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000151190.html

Muutamassa vuodessa Jonestown kasvoi lähes tuhannen asukkaan yhteisöksi, jota Jim Jones hallitsi itsevaltaisesti. Huolestuttavia tietoja kommuunin oloista, Jonesin vallankäytöstä, manipuloinnista, aliravitsemuksesta ja sadistisesta kurinpidosta, tihkui entiseen kotimaahan. Mutta kukaan ei voinut aavistaa, miten järkyttävän lopun Kansan temppelin tarina saisi.

Osa kuolleista oli itse nauttinut tappavan myrkyn, osa oli pakotettu aseella uhaten, jotkut oli ammuttu. Vain kourallinen selvisi kertomaan kokemuksistaan. Jonestownin tragediasta tuli uskonlahkojen pimeän puolen ja myös koko 1970-luvun kummallisen henkisen ilmapiirin järkyttävä symboli.

Taustalla helluntailaisten ja sosialismin ihanteet

Jonesin 1950-luvulla Indianassa perustama Kansan temppeli -lahko oli sekoitus helluntailaisuutta ja sosialistisia ihanteita.

Indianassa vaikeuksiin joutunut uskonlahko muutti 1965 vapaamieliseen Kaliforniaan, jossa helluntailaisuudella höystettyä sosialismia saarnannut Jonesin lahko voimistui siten, että San Franciscoon vuonna 1975 päämajansa muuttanut Kansan Temppeli auttoi demokraattipoliitikko George Mosconen voittoon kaupungin pormestarinvaaleissa.

Palkkioksi saamastaan vaalituesta Moscone nimitti pastori Jonesin kaupungin asuntolautakunnan puheenjohtajaksi.

Kun sanfranciscolaiset sanomalehdet ryhtyivät tutkimaan Jonesin väitettyjä taloudellisia väärinkäytöksiä, Jones kehotti lahkonsa jäseniä muuttamaan kanssaan Etelä-Amerikan Guayanaan, josta lahko oli ostanut jo vuonna 1974 viidakoiden keskeltä satoja hehtaareja maata.

Luoteis-Guayanaan perustetun Jonestownin ihannekaupungin oli määrä olla Kansan Temppelin "Luvattu maa".

Jonestownin asukkaat tekivät pitkiä työpäiviä ihannekaupungin rakennus- ja peltotöissä, minkä jälkeen oli vuorossa kahdeksan tuntia sosialististen aatteiden opiskelua.

Uutisnälkänsä Jonestownin asukkaat saivat tyydyttää Radio Moskovan ja Radio Havannan uutisilla.

Kaksi muuta ministeriä Sannan hallituksessa ovat täysin samanlaisia ja hekin siksi vaaraksi suomen kansalle, Tytti Tuppurainen ja Lintilä.

Tytin saavutukset tiedetään, Lintilän saavutukset jo vuosien takaa, tosin paska jonka Lintilä yritti upottaa nousi kesällä pintaan. Lintilän saavutuksista lisää myöhemmin.

Sanna vois viedä sen lahkonsa Ukrainaan siellä kuulemma paratiisi odottaa...

11

88

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kun Sanna istui Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan palleilla, hän ajoi vimmatusti Tampereen ratikka hanketta, siitä muodostui hänen elämäntehtävänsä.

   Valtuustossa oli ehdotettu raideliikenteen lisäämistä olemassa olevaan lähijunaliikenteeseen, se olisi ollut huomattavan edullinen ratkaisu, mutta Marin ja muut SDP poliitikot etunenässä ajoivat jättikallista ratikkaproktia vimmastusti ja lopulta saivat seen. Täysin turha hankinta joka tullut todella kalliiksi Tampereelle.

   Perusteluina sille miksi lähijuna liikennettä ei haluttu ratikan tilalle, oli mm. se, että lähikunnat olisivat hyötyneet siitä ilman että heille olisi aiheutunut kuluja. Aivan, eihän sellainen sovi, tulkoot Tampereelle.

  • Anonyymi

   ...Jonesin lahko voimistui siten, että San Franciscoon vuonna 1975 päämajansa muuttanut Kansan Temppeli auttoi demokraattipoliitikko George Mosconen voittoon kaupungin pormestarinvaaleissa.

   Palkkioksi saamastaan vaalituesta Moscone nimitti pastori Jonesin kaupungin asuntolautakunnan puheenjohtajaksi.

   Kun sanfranciscolaiset sanomalehdet ryhtyivät tutkimaan Jonesin väitettyjä taloudellisia väärinkäytöksiä, Jones kehotti lahkonsa jäseniä muuttamaan kanssaan Etelä-Amerikan Guayanaan...

   • Anonyymi

    Täsätä päästäänkin kohta Lintilään, malttaa hetki


  • Anonyymi

   Uniperin johto yritti varoitella Fortumia riskeistä, Fortum ei kuunnellut

   Saksalainen sähköyhtiö Uniper jatkaa hangoittelua Fortumin ostotarjousta vastaan. Useissa sanomalehdissä julkaistiin keskiviikkona Uniperin mainos, jossa yhtiön toimitusjohtaja Klaus Schäfer osoitti viestinsä suoraan Fortumin osakkeenomistajille.

   Hän listasi useita syitä, joiden vuoksi Uniperin ostaminen ei ole Fortumille järkevää. Schäfer muun muassa varoitti, että Uniper kasvattaisi Fortumin hiilijalanjälkeä. Kauppa myös koettelisi rajusti Fortumin taloutta, Schäfer väitti.

   Fortumilla ollaan hämmästyneitä Uniperin kampanjoinnista, kertoo tiedottaja Mari Kalmari. Hänen mukaansa yhtiössä ihmetellään, miksi Uniperin johto mustamaalaa omaa yritystään

   - Vähän tällaista mediapeliä tässä taitaa nyt olla.

   • Anonyymi

    Lintilän ministeriuran huippuhetki. Fortumin Uniper kaupat.

    Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mielestä Fortumin Uniper-kauppa vahvistaa merkittävällä tavalla Fortumia, jos se toteutuu. Lintilän mukaan valtio-omistaja suhtautuu Uniper-kauppaan myönteisesti.

    Lintilän mukaan 67 miljardin euron liikevaihdon ja 13 000 työntekijän Uniper on kokoluokaltaan valtava yritys.

    Lintilän tiedossa ei ole Uniper-kauppaan liittyviä erityisiä riskejä.

    Olisiko voinut olla parempikin vaihtoehto (kaupalle)?

    – Pitkään on haettu kumppania tai kohdetta. Koko ajan pitää muistaa, että siellä on verrattain ylilikvidi kassa Fortumilla, jota tässä nyt laitettiin liikkeelle. Kyllä kuitenkin se kokonaispaketti, joka tukevoittaa Fortumia, on tärkein.


  • Anonyymi

   Monet jättävät lahkon ajoissa orkesteri soittaa vielä hätärakettien lentäessä

  • Anonyymi

   Lintilä väittää ettei tiennyt Fortumin Uniper kauppaan liittyvistä riskeistä? Vaikka Uniperin toimitusjohtaja itse varoitti kaikkia osakkeenomistajia ennen kaupan allekirjoittamista? Lintilä ja Fortumin johto luulivat, että Uniper pelaa jotain mediapeliä?

   Uniperin toimitusjohtajan kirje löytyy seuraavasta jutusta, siinä nimenomaan varoitetaan, että E.ON on liian iso pala Fortumille.

   https://www.kaleva.fi/fortum-syyttaa-uniperia-mediapelista/1891190

   • Anonyymi

    Lintilän tiedossa ei ole Uniper-kauppaan liittyviä erityisiä riskejä.

    Olisiko voinut olla parempikin vaihtoehto (kaupalle)?

    – Pitkään on haettu kumppania tai kohdetta. Koko ajan pitää muistaa, että siellä on verrattain ylilikvidi kassa Fortumilla, jota tässä nyt laitettiin liikkeelle. Kyllä kuitenkin se kokonaispaketti, joka tukevoittaa Fortumia, on tärkein.

    Oli vaan liikaa rahaa tilillä ja se alkoi polttelee...


  • Anonyymi

   Tuhoaa päihdetyön tulokset

  • Anonyymi

   Ihme katkopuhuja.
   Kuin lukisi äidinkielen ainetta ala-asteella vammasille.

  • Anonyymi

   Jää ryyppy päälle pahasti kiinni jäädessä itkua tulee

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   146
   4886
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   505
   2332
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   511
   1845
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1554
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   67
   1518
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   12
   1134
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   7
   1051
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   252
   980
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   934
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   40
   854
  Aihe