Omatekoiset käsitykset Jeesuksesta ovat uhka evlut kirkolle

Anonyymi

”Kysymys Jeesuksen persoonasta oli jo ensimmäisten vuosisatojen kristittyjen keskuudessa polttava. Juuri se nousi esiin, kun kirkko taisteli harhaoppeja vastaan.
– Tämä kysymys on edelleen ratkaisevan tärkeä, jos kirkko haluaa olla kristillinen kirkko, piispa sanoi.

– Kun tunnustamme uskovamme Jeesukseen, on määriteltävä, millaiseen Jeesukseen uskomme. On eri asia uskoa Jeesukseen pelkkänä suurena humanistina tai lähimmäisenrakkauden opettajana kuin uskoa Jeesukseen, joka on iankaikkinen Jumala ja syntiemme sovittaja, Häkkinen eritteli.

Hän jatkoi, että kristilliselle pelastusopille on olennaista ymmärtää ”Jeesuksen merkitys Jumalan Poikana ja tosi ihmisenä yhdessä persoonassa ja kahdessa luonnossa”.

– Jos Jeesus ei olisi Jumalan Poika, hän ei voisi olla meidän Pelastajamme, Vapahtajamme ja Herramme siinä merkityksessä kuin kristinusko opettaa.

Oppi on tärkeä
Jeesuksen persoona ja muut keskeiset uskonopin totuudet on Häkkisen mukaan määritelty oikein kirkon kolmessa uskontunnustuksessa.

– Ne kuvaavat sitä, mikä kristilliselle uskolle on yhteistä ja luovuttamatonta. Niissä kaikissa korostuu, että oppi Jeesuksesta on tärkeää.
– Myös kristillisiin kirkkoihin tulee helposti omatekoisia käsityksiä Jeesuksesta, jotka poikkeavat Raamatun ilmoituksesta. Tämä uhka on ajankohtainen meidänkin kirkossamme, Häkkinen sanoi.

Hän siteerasi Athanasioksen uskontunnustusta, joka löytyy Tunnustuskirjoista, mutta jota ei kirkossa juuri kuulla: ”Sen, joka tahtoo pelastua, on ennen kaikkea pysyttävä yhteisessä kristillisessä uskossa. Sitä on noudatettava kokonaisuudessaan ja väärentämättä. Joka ei niin tee, joutuu epäilemättä iankaikkiseen kadotukseen.”
– Suoraa puhetta, johon nykyisenä moniarvoisuutta, relatiivisuutta ja kaiken hyväksyttävyyttä korostava aikana on helppo loukkaantua, piispa kommentoi.

”Emme tarvitse vierasta opetusta”
Häkkinen jatkoi vielä, että oppi Kristuksen persoonasta on niin tärkeä sen vuoksi, että siinä on kyse pelastuksesta.

– Jeesus itse opetti, että hän on ainoa tie Isän Jumalan yhteyteen. Siksi Jeesus on VIP, very important person! Tässä on myös kristinuskon ainutlaatuisuus.
– Nykyisenä hengellisesti sekavana aikana emme tarvitse kristinuskolle vieraiden opetusten ja käytäntöjen tuomista seurakuntiimme ja kirkkoomme, Häkkinen lisäsi.
– Sen sijaan tarvitsemme sitäkin enemmän Jumalan sanan opetusta ja sen entistä syvempää ymmärtämistä ja vastaanottamista. Tarvitsemme sitä, miten muuttumaton kristinuskon sanoma voidaan tuoda ymmärrettävästi ja vastaanotettavasti jokaisen ihmisen ulottuville.

Muuttumaton sanoma tiivistyy Jeesukseen.
– Hän on minun Vapahtajani ja sinun Vapahtajasi, ei vain yleisesti maailman Vapahtaja.
– Hän armahtaa ja antaa synnit anteeksi, ei siksi, mitä sinä olet tehnyt, saanut aikaan tai ansainnut, vaan siksi, että hän rakastaa sinua. Siksi myös sinä olet VIP, Jeesukselle hyvin tärkeä ihminen, Häkkinen vakuutti.”

Näin viisaasti piispa Häkkinen puhui hengellisillä syventymispäivillä.

10

93

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvää sanaa.

  • Anonyymi

   Viisaat sanat luterilaiselta piispalta.

  • Anonyymi

   Totuudesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan solidaarisuuden osoittamisesta niille, jotka muinoin tuomitsi monenlaiset salaiset virtaukset Kristuksen nimessä, jotka virtaukset uhkasivat kirkon omaa käsitystä.
   Traditiossa pitäytyminen on pelastuksen ja sielun sekä Hengen kannalta tärkeää. Mutta liha, mieli ja Totuus eivät silloin ole enää tärkeitä kaikilta osin.
   Uskon päämäärä on sielujen pelastus.
   Liha, mieli ja Totuus eivät johda pelastukseen , sovitukseen vaan jopa Gehennaan. Silti on niitä jotka ovat totuudessa tinkimättömiä.

   • Anonyymi

    Profeetta Daniel kertookin että Kansan oikeita opettajia pitkään vaivataan tulella, miekalla ja kidutuksilla. Ei ole siis vaaratonta olla oikea opettaja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Profeetta Daniel kertookin että Kansan oikeita opettajia pitkään vaivataan tulella, miekalla ja kidutuksilla. Ei ole siis vaaratonta olla oikea opettaja.

    Maailma on aina vihannut Jumalan omia.


  • Anonyymi

   Kunpa noin ajateltaisiin enemmän.

   • Anonyymi

    Varsinkin evlut papeista.


  • Anonyymi

   Lutterin kirkko on aina vainonnut uskovia tässäkin maassa.

   tavalla tai toisella

  • Anonyymi

   Lutterin kirkolle on tärkeää vain se, että kirkon julistama luterilaisnen traditio pysyy voimassa eikä sille ole vaihtoehtoja.

   yksilön sielu on paljon keveämpi kuin sen rahapussi.

  • Anonyymi

   jeesus sanoi sitä ja tätä vai sanoiko ???

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   4504
  2. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   3140
  3. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   368
   1975
  4. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   103
   1522
  5. Taas se nähtiin. USA on itse piru

   Miksi Venäjää syyllistetään omien kaasuputkiensa räjäyttämisestä, ja miksi radioon päästetään paskiaisia syyllistämään Venäjää, kun mitään ei ole todi
   Kokkola
   115
   1087
  6. Taas kerran, anteeksi

   Anteeksi että turhaan huolestuin Vain koska mua aiemmin kaipasit Siitä mun pitäisi tajuta olla onnellinen Mut kiusaajan valheisiin takerruin Ja ihan o
   Romantiikka
   173
   969
  7. Jari Sillanpää paljastaa huumearjen kiroista: "Kauanko voin ottaa, ennen kuin lähden..."

   Karua... Ex-tangokuningas jäi kiinni auton ratista metamfetamiinin eli kristallihuumeen vaikutuksen alaisena v. 2017. Hän sai tuomion ja ehdollista v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   860
  8. Tuijotan yhden ihmisen

   wa-kuvaa ja tekisi mieli kirjoittaa sinne pieni viaton viesti: Hyvää viikonloppua X! Tässähän se menee mitä varmimmin väärään osoitteeseen ja laitan s
   Ikävä
   41
   853
  9. Venäjästä tulee hitaasti mutta varmasti supervalta

   Venäjä on pikkuhiljaa palautumassa samaan tilaan kuin Neuvostoliiton kulta-aikoina viime vuosisadan puolivälissä. Putin on täydellinen kapteeni ohjaam
   Maailman menoa
   304
   844
  10. Miksi media haluaa ylläpitää valheellista kuvaa Martinan urheilullisesta tasosta

   Martina on nätti ja sanavalmis ihminen, mutta urheilijana aivan kuntotasoa. Hyvän kuvan Martinan tasosta antaa hänen aikansa ja sijoituksensa tänä vuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   835
  Aihe