Venäjän epäonnistumiset olivat ennakoitavissa

Anonyymi

Venäjän puolustusmenot vuonna 2021 olivat amerikkalaiseversti John Barrancon mukaan noin 65 miljardia dollaria, mikä on yli kymmenen kertaa enemmän kuin Ukrainan puolustusbudjetti samana vuonna.

– Jos varusteet olisivat ratkaiseva tekijä, Venäjä olisi saavuttanut ylivoimaisen ja salamannopean voiton, jota se kuukausia sitten tavoitteli. Tässä sodassa Ukraina on kuitenkin osoittanut, että hyvä johtajuus ja koulutus – joita sillä on paljon, mutta Venäjällä hyvin vähän – ovat täysin ratkaisevassa roolissa, strategiaan ja turvallisuuteen erikoistuneen Scowcroft-keskuksessa tutkijana toiminut Barranco sanoo.

– Venäjän asevoimissa, jotka tukeutuvat vahvasti asevelvollisiin, ei sitä vastoin ole ammattimaisia aliupseereita eikä siellä kannusteta aloitteellisuuteen ja palautteen antoon. Päätöksenteko on edelleen vahvasti keskitettyä, ja vain korkea-arvoiset upseerit saavat toimia itsenäisesti. Tämän takia niin moni venäläiskenraali on saanut surmansa tässä sodassa: alemmilla tasoilla kenelläkään ei ole ollut johtamiskokemusta, ymmärrystä suurista kokonaisuuksista eikä valtuuksia päättäväisiin toimiin, kun asiat eivät ole menneet suunnitelmien mukaan.

Hyvin osuu taas oikeaan.

10

100

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sosialisti tuhlaa enemmän kun jenkit puolustukseen. Koska suomalaiset tajuaa prideSannan hinnan?

   • Anonyymi

    Tyhmä vertaus. Milloin sinä tajuat hyvinvointivaltion kansalaisilleen ja yritystoiminnalle tarjoamista eduista edes jotain?

    Se ilmeisesti ei koske sinua että Suomi on taas valittu maailman onnellisimmaksi maaksi? Oletko pudonnut niin syrjään yhteyskunnasta?


  • Anonyymi

   Ei kyse ole rahasta. Ei perus venäläisellä ole mitään intoa tappaa ukrainalaisia, likimain samaa kansaa kun ovat. Kuvitelkaa että Suomi hyökkäisi Ruotsiin, moniko sotisi oikeasti?

  • Anonyymi

   Totuuden nimessä on sanottava että Venäjä ei ole ehtinyt harjoitella sotimista amerikkalaisten tapaan ja amerikkalaiset taas ovat Ukrainan armeijan taustavoima aseineen ja "koulutuksineen". Amerikkalaiset olivat satsanneet ukranaan satoja miljardeja dollareita jo ennen sotaa, josta merkittävä osuus oli aseellista toimintaa.

   Venäjä ottaa varmasti opppia kokemuksistaan, näissä asioissa kun teoriaharjoitukset eivät vastaa käytännön toimintaa kentällä, jossa vihollisen temput vasta opitaan. Kaluston tekniset erot on myös merkittävä havaintotekijä, johon on jatkossa pystyttävä vastaamaan.

   • Anonyymi

    Venäjä sotilaskulttuuri on läpimätä, ei sillä luoda mitään tehokasta joukko-osastoa. Ei kukaan halua kuolla simputtajansa käskystä.


   • Anonyymi

    Kyllä ne on ehtinyt harjoitella.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä ne on ehtinyt harjoitella.

    Niin siis kuolemista? Sen harjoittelussa on vaan se huono puoli, että siinä ei opi mitään, tai ainakin oppi tulee liian myöhään.


   • Anonyymi

    Ainakin Tsetseniassa, Georgiassa ja Syyriassa nyt viime aikoina. Alepponkin pommittivat raunioiksi ja pakolaisvirrat tulvivat Eurooppaan. Se on niitten taktiikka. Murhata ja laittaa loput pakenemaan, joita eivät saa vietyä orjatyöhön Venäjälle!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainakin Tsetseniassa, Georgiassa ja Syyriassa nyt viime aikoina. Alepponkin pommittivat raunioiksi ja pakolaisvirrat tulvivat Eurooppaan. Se on niitten taktiikka. Murhata ja laittaa loput pakenemaan, joita eivät saa vietyä orjatyöhön Venäjälle!

    Venäläisten ongelma ja erityisesti johtonsa on heidän saamattomuutensa,joka aihettaa pahaa alemmuuskompleksia. Sitä yrittävät korvata "suurvalta"-ajattelulla ja aikaansaavampien kansojen väkivaltaisella alistamisella ja kiristämisellä.


  • Anonyymi

   Kun niillä on tota volyymia. Ja putinilla tää hybriditaktiikkaa, lahjoa demokraattisten maitten ääriliikkeitä demokratiaa vastaan. Toinen keino aiheuttaa kaaosta on syöstä ukrainalaiset lähtemään kymmenini miljoonin sotapakolaisiksi, tietysti länsimaihin. Vain hullu lähtee Venäjän vankileirien saaristoon.

   Tälläkin palstalla 'ymmärrys' Putina kohtaan on kasvanut mittasuhteisiin, joita en tavallisten suomalaisten keskuudessa ole tavannut. Olemme järkyttyneitä kansanmurhasta ja hyökkäyssodasta.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   4136
  2. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2914
  3. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   357
   1816
  4. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   103
   1441
  5. Taas se nähtiin. USA on itse piru

   Miksi Venäjää syyllistetään omien kaasuputkiensa räjäyttämisestä, ja miksi radioon päästetään paskiaisia syyllistämään Venäjää, kun mitään ei ole todi
   Kokkola
   103
   944
  6. Taas kerran, anteeksi

   Anteeksi että turhaan huolestuin Vain koska mua aiemmin kaipasit Siitä mun pitäisi tajuta olla onnellinen Mut kiusaajan valheisiin takerruin Ja ihan o
   Romantiikka
   173
   938
  7. Tuijotan yhden ihmisen

   wa-kuvaa ja tekisi mieli kirjoittaa sinne pieni viaton viesti: Hyvää viikonloppua X! Tässähän se menee mitä varmimmin väärään osoitteeseen ja laitan s
   Ikävä
   41
   765
  8. Venäjästä tulee hitaasti mutta varmasti supervalta

   Venäjä on pikkuhiljaa palautumassa samaan tilaan kuin Neuvostoliiton kulta-aikoina viime vuosisadan puolivälissä. Putin on täydellinen kapteeni ohjaam
   Maailman menoa
   288
   760
  9. Jari Sillanpää paljastaa huumearjen kiroista: "Kauanko voin ottaa, ennen kuin lähden..."

   Karua... Ex-tangokuningas jäi kiinni auton ratista metamfetamiinin eli kristallihuumeen vaikutuksen alaisena v. 2017. Hän sai tuomion ja ehdollista v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   758
  10. Miksi media haluaa ylläpitää valheellista kuvaa Martinan urheilullisesta tasosta

   Martina on nätti ja sanavalmis ihminen, mutta urheilijana aivan kuntotasoa. Hyvän kuvan Martinan tasosta antaa hänen aikansa ja sijoituksensa tänä vuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   747
  Aihe