"Saarnaajan päiväuni" (?) Paul Raja-ahon unelma? (OSA- A)

Anonyymi

"Saarnaajan päiväuni" (?) Paul Raja-ahon unelma? (OSA- A)

1) ALUKSI, johdantoa
-----------------------

Suomalainen kristillisyys on selkeässä alamäessä. Tähän saumaan en nyt tilastoja rupea listaamaan. Mutta yleisellä tasolla se on valitettavaa näkymää.

Uskonasiat, kristillisyys, hengelliset asiat? Ne nyt vain eivät "vedä" ihmisiä puolelleen! Ja nekin ihmiset, jotka ovat (ainakin muodollisesti ja teoreettisesti) kristillisyyden "kannattajia"? Mitä heistä? Yhä enemmän näkyy ja kuuluu turhautumista, pelkuruuden siteisiin jumittumista, uskon rapautumista!

Mutta toki on (ja aina on ollut) se "piskuinen lauma" Herramme totisia seuraajia! Joiden usko sitkistyy, kun sitä koetellaan. Joille usko Jumalaan, Herraamme Jeesukseen ja Pyhän Hengen siunattuun voimaan - on kaikki kaikessa!

Jumalan (Raamatun) mielipiteet asioissa ovat ratkaisevia. Ovat auktoriteettina, jos (kun) ihmisten manipulaatiot ja vallankäytön metodit koettavat orjuuttaa ja sitoa ihmistason traditioihin!

2) Mediakatsauksen satoa? "Saarnaajan päiväuni"?
-----------------------------------------------------------------
Kun silmäilee ja lukee kristillisten toimijoiden tuotteita ja tarjottuja annoksia, joskus jokin lause "kolahtaa"? Siis herättää pohtimaan, että Mitä Se Oikein syvimmiltään tarkoittaa?

Tällainen lause pompahti kenttään, kun luin Suomen Vapaakirkon kesäfestareista postattua infoa 02.07 2022
https://svl.fi/kesajuhlat-kayntiin-paimenuuden-ja-pyhan-hengen-teemoilla/Kesäjuhlat käyntiin paimenuuden ja Pyhän Hengen teemoilla

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/vapaakirkon-kesajuhlat-kayntiin-paimenuuden-ja-pyhan-hengen-teemoilla/

3) "Saarnaajan päiväuni"?
------------------------------
Edellä mainitussa artikkelissa oli pastori Paul Raja-ahon sanomisia. Yksi lause jäi työstämään ajatuskoneistoa. "Saarnaajan päiväuni". Tässä suora kopio, Raja-ahon puheesta, jotta konteksti käy ilmi:

"Olemme ampuneet ohi"

• Pastori Paul Raja-Ahon Valloittava Pyhä Henki -tilaisuuden puheen pohjatekstinä oli Apostolien tekojen kymmenennen luvun kertomus sadanpäämies Korneliuksesta. Hänen talossaan koettiin jopa kymmenien ihmisten Pyhällä Hengellä täyttyminen."
• "– Mielikohtiani Raamatussa. Siinä kuvataan saarnaajan päiväuni. Kymmeniä Jeesusta tuntemattomia täyttyy Hengellä ja päälle järjestetään kastekokous. "

-----------

Olen tuntenut tämän Raja-ahon siitä saakka, kun hän tuli uskoon Vantaalla 1974 ja sain olla johtamassa hänet Herran tielle! Vähän niinkuin Filippus, jolle annettiin ohjeistus: "Nouse ja mene... sille tielle, joka vie....ja on autio!" ( Apt 8:26---) (Herra voi nykyaikanakin toimia samoin. Mikä Häntä estäisi? Esteet ovat aina ihmisen puolella...)

Raja-ahon uskoon tulemiseen liittyi siis Pyhän Hengen IHME. Ei siis ole kummallista, että hän niin paljon keskittyy opetukseen Pyhän Hengen voiman tärkeydestä! Se on tarpeen ja siitä on Herraa kiittäminen!

Sekin on täysin myönteinen ilmiö, että Raja-aho haikailee Apostolien Tekojen näkymiä! Suunta on oikea! Hän on ymmärtänyt, mitä tarkoittaa Pyhän Hengen osuus Herran valtakunnan etenemisessä.

Eli? Paluu alkuperäiseen, autenttiseen kristinuskon ytimeen on AINOA VASTAUS siihen, että kristikansassa janotaan (herätystä) ja ikävöidään Herran valtakunnan näkymiä!

(Aloitus jatkuu osassa - B)

2

160

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Niin? Vaikeaa, jopa mahdotonta on nykyajan malleista palata alkuperäiseen?
   Ehkä vaino siihen auttaisi?

  • Anonyymi

   Paul Raja-aho puhuu ja opettaa omissa seurakunnissaan. Aina vain, suunnilleen samoille ihmisille, joilla on jo ihan kukkuraksi asti opetusta ja, ja....

   Toki on hyvä opettaa? Mutta eikö sanojen pitäisi muuttua vähitellen "teoiksi"?
   Teorioista praktiseksi toiminnaksi? Vuosikausien hokeminen "Herra, Herra"?
   Mitä Jeesus sellaisesta sanoi? Miksi te hoette herra, herra ettekä tee mitä minä sanon?

   Niinpä?

   Kovin sitkasta onkin, että joku "opetettaja" itse astuisi alas pöntöstään, lavalta, Youtuben kameroiden loisteesta - mihin?

   Ihan tavallisesten IHMISTEN, kadotettujen pariin - ja alkaisi puhua...
   JEESUKSESTA, joka kuoli syntiemme tähden, että saisimme iankaikkisen elämän!
   Jokainen, joak uskoo Häneen....

   Eli? Jos Raja-aho aidosti ja tosissaan toivoo että APT 10. Korneliuksen kodin ihme toistuisi - hänen tulisi seurata Pietarin esimerkkiä!

   Pois mukavuustasolta, isien perinnäistavoista. Ulos pöntöistä ja saarnaamisesta aina samoille porukoille! Niinhän Pietari teki! Hän totteli Herraa!
   - Mene! Apt 10:20

   Mutta- mutta?

   Se olisikin oikein ihmeitten ihme jos nämä poteroihinsa jumittuneet saarnausmiehet tottelisivat Jeesusta, ja alkaisivat saarnata "pakanoille". Uuspakanoille suomalaisille, joiden puolesta Jeesus kuoli ristillä!

   Ei, ei taiva löytyä rotia? On niin mukavaa olla "omiensa" keskellä. Nämä kun sanovat aamenta, antavat aplodeja, maksavat kymmenyksiä... Moneltako löytyy rotia, astua esille kun kiroillaan Herraa ja Raamattua? Kun vainotaan, solvataan, ladellaan herjoja. . .
   Niinpä niin?

   Ei sitten pidä ihmetellä. Jos Jumalan asia ei etene.

   On vain oltava illuusioissa? " Saarnamiehen päiväuni" on mukavaa terapiaa?

   Mutta, kun Jumalan suunnitelma ei alkuseurakunnassa oikein edennyt, niin mitä Hän teki, että se lähti liikenteeseen? Apt 8: 1-4.

   Entäpä jos Herra tekee saman kaavan mukaan? Suomessakin?

   Nyt kuitenkin ovat monet "ovet auki" todistaa Herrasta!

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/ihmeita-nykyajassa-kylla-raamatun-sana-elaa/

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 248
   2287
  2. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1799
  3. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   1310
  4. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   306
   1298
  5. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   231
   1234
  6. Maajussi Arho lähti tv-sarjaan hälläväliä asenteella - Mieli muuttui: "Oli aika yllätyksellinen..."

   Arho on tainnut sulattaa monen tv-katsojan sydämen... Ja ehkä se maajussin sydänkin on sulanut jollekin tietylle morsiolle. Lue Arhon haastattelu: h
   Maajussille morsian
   12
   1028
  7. Anna Puu, 40, julkaisi ennen-jälkeen -kuvat happopistoshoidosta: "Ei ihan hirveesti tee mieli..."

   Anna Puu on kertonut Instassa käyneensä kauneusklinikalla. Hän kertoo kärsineensä kaulan juonteista ja paljastaa googlanneensa "kaulan kiristys" -hak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   944
  8. Päivän Zieppi

   Mikä on Sara-tytön some-vastaisku, kun 7eiska on julkaissut mimmistä kuvan, jossa kaksoisleuka näkyy selvästi? Itkupotkuraivari tulollaan. Jeejee. Onn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   862
  9. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   5
   658
  10. Mitä Alfatv:lle todella kuuluu?

   Tämän klo 18.00 Uutisplus AlfaTV:n päätoimittaja Hannu Haukka ja hallituksen puheenjohtaja Andreas Wirth vastaavat kysymyksiin koskien AlfaTV:n tilann
   Luterilaisuus
   198
   633
  Aihe