Vuoden 2022 muistomerkki erityisoperaatiolle

Anonyymi

Muistomerkki: 2022 / 1952 Suomen NATOon liittymien ja Helsingin Olympiakisat!
Suomen valtion hallinnon, ulkoasiain valiokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho, järjesteli jo muistomerkin tärkeimmän osan luovutuksen Ukrainasta: (venäläisen panssarivaunun raato)
https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-103654
Halla-aho jo ehti ehdottaakin paikkaa muistomerkille Etelä-Helsinkiin. : )) Samalla taideteos voisi toimia otsikossa mainittujen lisäksi, myös muistomerkkinä Suomen ja Venäjän (entisen Neuvosto-liiton) ystävyyssuhteiden ... ei katkeamisesta, vaan siirtymisestä asialliselle tasolle, muiden Nato-maiden malliin.
En lähtisi plagioimaan = kopioimaan muistomerkin jalustaksi venäläistä "Järkäle- mallia", vaan ehdotan, että muistomerkin näkyvyys jaetaan sotakokemusten mukaan kahteen osaan!
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/918aac55-94be-40d9-be10-9ae724718b71
Sattumalta käytössä on sama "korkeusennätys" . Stadionin torni on 72 metriä korkea ja samaan korkeuteen lentävät venäläispanssareiden tykkitornit, kun ammusten lataajan persauksien alla , koko "varasto" kerralla torjuntaohjuksen osumasta räjähtää!
Ehtotankin siis hissillisen hoikan terästornin rakentamista em. kaupunginosaan. Erinomainen joka suuntaan näkyvä paikka kaikille turisteille, jotka saapuvat Helsingin satamiin.
Samalla tämä torni tasapainottaisi kaupunkikuvaa, kun se muotiin tullut tornirakentaminen on pohjoisempana ! Tornin latvassa killuva panssarivaunun ohjaamo toimisi näköalatasanteena, ja ideaa voisi vielä kehitellä niin, että SE vaarallinen tykinpiippu voisi toimia ripustimena niin, että siihen kiinnitettäisi asianmukainen lenkki, jossa voisi testata pitkällä kumiköydellä siviilirohkeuttaan:
https://www.elamyslahjat.fi/lahjat/suomen-korkein-benji/
Paljonpa ollaan naapurimaassa "viisastuttu" 70 vuoden aikana! 1952 - 2022. Mukana olivat eka kerran silloin ja tavallinen rahvaskin /sorvarit duunarit pääsivät käymään ihmeellisessä lännessä, urheilumenestyksensä ansiosta? !!!
Tämä idea on toistaiseksi vapaasti käytettävissä! Mikäli ainutlaatuinen muistomerkki toteutetaan, saanen kai siitä jonkinlaisen ideapalkkion? Vert. Sibelius-monumentti /(pelkkiä putkia)!

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitähän meriittejä sivari Halla-Aholla on mistään maanpuolustuksesta?

   Ja Pekka Haavisto on toinen hyväkäs, kumpikaan ei uskaltanut edes armeijaan mennä, mutta kovaa poikaa lehtimiehille kyllä osaavat esittää ;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Siivooja Auri Kananen ei hätkähdä "mörskäkoteja": Tuhohyönteisiä, tiskit likoamassa pari vuotta...

   Kananen siivoaa järkyttävään kuntoon päässeitä koteja - ja elättää itsensä somesisällöillä. Vastaan on tullut kaikkea maan ja taivaan väliltä: vuosien
   Maailman menoa
   37
   1958
  2. Ok. Hyvä sait mut vihaamaan itseäsi

   Oletko nyt tyytyväinen . Hyvästi
   Ikävä
   249
   1852
  3. En oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä

   Mies, auttaisitko minua? Sinä olet ihana, mutta toisinaan aiheutat minulle ahdistusta. Olen niin sekaisin ja se on sun syy. Miksi tämä on niin vaikeet
   Ikävä
   113
   1527
  4. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   87
   1303
  5. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   216
   1297
  6. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   6
   1287
  7. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   114
   1151
  8. Mitä luulet muiden ajattelevan jos näkisi

   käsipuolessas hänen, sen ihmisen jota täällä ikävöit?
   Ikävä
   79
   1077
  9. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   53
   875
  Aihe