Tulipa pohdittua seuraavia

Anonyymi

Tällä palstalla luterilaiset, ja varmaan myös jotkut uskoviksi tekeytyvät täysin uskonnottomat ihmiset, sekä muu roskaväki, kertovat kuinka Jeesus käski tehdä kaikista kansoista opetuslapsia kastamalla heidät. Näiden ihmisten mielestä vauvasta tulee Jeesuksen opetuslapsi kun hänet kastetaan ja hän pelastuu "kasteen armoliitossa". Tätä ajatellessa ...

Tuli tällainen asia mieleen kun istuin muutamien vauvana kastettujen luterilaisten kanssa samassa tilanteessa (ei uskovien tilaisuus). Ajattelin, että mitä he vastaisivat jos heiltä kysyttäisiin:

1. Tunnetko Herran Jeesuksen Kristuksen (omana Vapahtajanasi)?
2. Tahdotko saada opetusta Jumalan ilmoituksesta Raamatussa?
3. Seuraatko, ja miten seuraat, Herraa Jeesusta Kristusta tänä päivänä?
4. Kuinka useasti käyt uskovien tilisuuksissa?
5. Oletko lukenut Raamatun läpi yhden kerran tai useamman kerran?
6. Koska viimeksi avasit Raamatun ja luit siitä vähintään yhden luvun?
7. Tahdotko, että rukoillaan ja ylistetään yhdessä herraa Jeesusta Kristusta?
8. Rukoiletko Herraa Jeesusta?
9. Oletko tunnustanut ja tunustatko julkisesti suullasi Jeesuksen Kristuksen Herraksi?

Uudestisyntyneiden uskovien vastaukset on helppo arvata mutta
vauvana kastetun "kristityn" vastaus on epävarma.

23

146

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Harva luterilainen uskoo kippokasteeseen. Se on joutuväelle vain sopiva kiistanaihe. Kun istuvat tietokoneen ääressä 16h/ vrk. Väittelyjä monet hakevatkin.

   • Anonyymi

    Ei kippokasteeseen usko muut kuin sinä. Muut ei sellaisesta puhu


  • Anonyymi

   Hienoo, laadit uusiks kymmenen käskyä.
   Jatkanhan valitsemallasi tiellä.

   • Anonyymi

    Aloituksessa mainitut kysymykset nousevat Raamatusta ja niistä tunnistaa oikean elävän uskovan ja uskosta osattoman ihmisen. Mistä sinä tunnet uskosta osattoman ja uskovan jos et Raamatun ilmoituksesta uskovasta ihmisestä? Minkälainen ihminen on oikea uskova? Olisi hyvä jos kertoisit, niin voisin arvioida olenko itse oikea uskova. Vai tuleeko meidän arvioida ihmisiä kuka on uskova ja kuka ei ole uskova oman mielipiteemme mukaan vai Raamatun ilmoituksen mukaan? Jos auktoriteetti on sinun tai minun mielipide olemme tyhjän päällä, sillä se ei perustu välttämättä ollenkaan Raamatun ilmoitukseen. Mihin siis perustuu mielipiteemme tässä asiassa ja muissa hengellisissä asioissa ja opeissa?

    Mitä muuten ajattelet minun vastaavan aloituksen kysymyksiin, jos joku ne minulle esittää? Mitä ajattelet summamutikassa valitun luterilaisen kirkon jäsenen vastaavan? Käydäänkö kadulla tekemässä galluppia?


  • Anonyymi

   Eikös sinulla ole parempaa tekemistä kuin roikkua vihaamiesi ihmisten palstalla? Et sinä ainakaan uudestisyntynyt ole, koska et osaa suhtautua rakkaudella heihin, joilla ei ole täsmälleen sama usko kuin sinulla.

   • Anonyymi

    En vihaa ketään, en ateistia enkä pilkkaajiakaan, enkä varsinkaan luterilaisia uskovia enkä uskosta osattomiakaan vauvana kastettuja luterilaisen kirkon jäseniä. Ja mistä tiedät, että heillä on uskoa Herraan Jeesukseen Kristukseen?


   • Anonyymi

    Mistä sinä tuon vihaamisen tähän vetäisit?
    Jos toinen haluaa rukoilla sinun kanssasi niin ei kai se kerro vihaamisesta.
    Se taitaa kertoa sinun epätoivostasi ja epäuskostasi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistä sinä tuon vihaamisen tähän vetäisit?
    Jos toinen haluaa rukoilla sinun kanssasi niin ei kai se kerro vihaamisesta.
    Se taitaa kertoa sinun epätoivostasi ja epäuskostasi.

    >>>Mistä sinä tuon vihaamisen tähän vetäisit?<<<

    TÄSTÄ!

    >>>Eikös sinulla ole parempaa tekemistä kuin roikkua vihaamiesi ihmisten palstalla?<<<


  • >>> jotkut uskoviksi tekeytyvät täysin uskonnottomat ihmiset, sekä muu roskaväki

   Tässä on aloittajan vastaus kaikkiin avauksen kysymyksiin. Opettaako Raamattu pitämään ihmisiä "roskaväkenä" ?

   • Anonyymi

    Ehkä kelvottomia miehiä voisi kutsua myös roskaväeksi.

    Apt 17:1-8 "Kuljettuaan Amfipoliin ja Apollonian kautta he tulivat Tessalonikaan, jossa juutalaisilla oli synagoga. Tapansa mukaan Paavali meni sinne heidän luokseen ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssaan, lähtien Kirjoituksista. Hän selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsiä ja nousta kuolleista, ja sanoi: ”Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus.”Muutamat juutalaisista uskoivat ja liittyivät Paavalin ja Silaksen seuraan, samoin suuri joukko jumalaapelkääviä kreikkalaisia sekä monet ylhäiset naiset.

    Silloin juutalaiset joutuivat kiihkon valtaan. He ottivat mukaansa torilla oleskelevia kelvottomia miehiä, haalivat kansaa koolle ja nostivat kaupungissa mellakan. He ryntäsivät Jaasonin talon edustalle ja etsivät Paavalia ja Silasta viedäkseen heidät kansan eteen. Mutta kun he eivät näitä löytäneet, he raahasivat Jaasonin ja muutamia muita veljiä kaupungin johtomiesten eteen ja huusivat: ”Nuo koko maailman villitsijät ovat tulleet tännekin, ja Jaason on ottanut heidät vastaan. Kaikki he toimivat vastoin keisarin säädöksiä, kun sanovat kuninkaaksi toista, erästä Jeesusta.” Näin he saivat kiihdyksiin väkijoukon ja kaupungin johtomiehet, jotka tämän kuulivat."


   • Anonyymi

    Aina on ollut joutoväkeä, ja on yhä edelleen. On monia, monia jotka pystyisivät töihin , vaan ei ole halua. Tiedän monia. Elävät muiden, yhteiskunnan tuilla. Pakkausta, vaihetyötä ym. löytää kyllä helposti.


  • Anonyymi

   Aloittajalta ihan hyviä ajatuksia. Meidän kaikkien pitäisi harrastaa myös itsekritiikkiä.

   Siunausta kaikille kuuluitpa sitten mihin suuntaan tahansa.

  • Anonyymi

   Arvaan uudestisyntyneen oikean elävän uskovan vastaukset.

   1. Tunnetko Herran Jeesuksen Kristuksen (omana Vapahtajanasi)? Kyllä, Jeesus Kristus on Herrani ja Vapahtajani.

   2. Tahdotko saada opetusta Jumalan ilmoituksesta Raamatussa?Kyllä, Ilman muuta,

   3. Seuraatko, ja miten seuraat, Herraa Jeesusta Kristusta tänä päivänä? Luen Raamattua ja rukoilen ja siten kuulen Herraa ja pyrin seuraamaan Hänen Sanaansa.

   4. Kuinka useasti käyt uskovien tilaisuuksissa? Kerran viikossa, joskus useammin ja joskus harvemmin. Mutta pyrin käymään siellä aina kun siihen on mahdollisuus.

   5. Oletko lukenut Raamatun läpi yhden kerran tai useamman kerran? Olen lukenut koko Raamatu läpi kannesta kanteen ja UudenTestamentin useita kertoja.

   6. Koska viimeksi avasit Raamatun ja luit siitä vähintään yhden luvun? Jaa, siitä on jo pitkä aika. Se oli kaksi tai kolme päivää sitten.

   7. Tahdotko, että rukoillaan ja ylistetään yhdessä herraa Jeesusta Kristusta? No mikäs siinä, rukoillaan vain.

   8. Rukoiletko Herraa Jeesusta? Kyllä rukoilen Jumalaa Herran Jeesuksen Kristuksen kautta ja Hänen nimessään.

   9. Oletko tunnustanut ja tunustatko julkisesti suullasi Jeesuksen Kristuksen Herraksi? Kyllä olen monta kertaa sanonut kavereilleni ja seurakunnan edessä: "Jeesus Kristus on Herra ja Herrani!

  • "Tullessamme Jumalan lue emme saa tuoda mitään muuta kuin Kristuksen. Kaikki lisät ja kaikki aikaisemmat ansiomme myrkyttävät ja turmelevat uskon. Se, joka rakentaa täytettyjen velvollisuuksiensa, lahjojensa, uskoontulemisensa tms. varaan, ei tunne Kristuksen ansiota.

   Tämä tekee uskomisen niin vaikeaksi ja niin vieraaksi luonnolliselle ihmiselle. Jos uskot, on sinun joka päivä tappiona ja roskana, ( Fil. 3:7-8) , jätettävä syrjään etuoikeutesi, kuuliaisuutesi, kasteesi, pyhityksesi, täytetyt velvollisuutesi, lahjasi, kyyneleesi, liikutuksesi ja nöyrtymisesi, niin että ainoastaan Kristus on turvanasi.

   Joka päivä on tekosi ja itsekeskeisyytesi hävitettävä. Kristus on Jumalan lahja, (Joh.4:10 ja Joh.3:16.) Usko on Jumalan lahja, ( Ef. 2:8.) Anteeksiantamus on armolahja, ( Room. 5:16.) Voi, kuinka luontomme riehuu, kiivailee ja raivoaa sitä vastaan, että kaikki on lahjaa ja ettei sitä voi millään ostaa, ei töillä, ei kyyneleillä eikä velvollisuuksien täyttämisellä. Kaikki omat teot ovat kelpaamattomia ja arvottomia taivaassa."

   ( Lähde: Thomas Wilcox/Kallis hunajan pisara)

   • Anonyymi

    Hyvääki asiaa mutta paljon harhaa huuhaata.
    ihmisen pitäisi siis haihtua olemattomaksi,
    jotta olis oikeasti uskossa? Niinkö?

    Tuo teksi on lakihenkistä huuhaata ja saa
    aikaan ahdistusta vilpittömässä uskovassa.
    Sillä kukaan ei pysy olemaan tuon vaatimuksen
    olematon. Siinä on kyllä pyritty nöyryyteen, mutta
    sitä se ei ole. Se juuri on itsekeskeistä omaan
    napaan peustamista.


   • Anonyymi

    Tunteeko S-Seutulainen yhden uskovan, joka on onnistunut
    mitätöimään itsensä tämän kirjoittajan opetuksen mukaiseksi?
    Missä Raamatussa Jumala vaatii uskovaltaan tuollaista itsensä
    mitätöimistä?


  • Anonyymi

   Jos joku lahkoriivattu kysyy minulta tiedänkö, tunnenko ja uskonko niin sanoisin että tunnen hyvin kaikki lahkoissa riivaajien vaikutusvaltaan joutuneiden opit ja selitykset. Sen jälkeen reipas potku perseelle sitten matkanteko maistuu. Kääntymättömille luterilaisille julistaisin selvällä suomen kielellä lakia ja evankeliumia varsinkin lakia. Uudestikastajat eivät sitä tee haukkuvat ja pilkkaavat kirkkoon kuuluvia ihmisiä erityisesti vauvoja ja pieniä lapsia. Minä pilkkaan lahkoriivattuja etten siedä erästä lähellä (lähellä kuolemaa?) asuvaa perkelettä. Tekisi mieli kajauttaa turpaan sitä hevosnaamaa. Käyttäytyy kuin olisi perskärpänen. Jassoo kohtapuoleen kastetaan rakas lapsi "uskovien lapsikasteella". Kirjoittelen sitten jos se on tarpeen.

   • Anonyymi

    Kuvauksesi on kuin suoraan Raamatusta Jeesuksen ja apostolien käyttäytymistä?
    Kristus siis vaikuttaa sinussa voimallisesti ja teet Hänen tekojaan ja puhut Hänen Sanaansa?

    Vai onko näin? Miten luet Raamatusta Jeesuksen mielenlaadun ja Hänen suhtautumisen
    ihmisiin? Miten juutalaiset suhtautuivat Paavaliin ja hänen julistamaansa evankeliumii, jonka hän oli saanut suoraan Herralta Jeesukselta Kristukselta? Kuulutko jalojen vai kelvottomien miesten/naisten joukkoon? Kummasta porukasta löydät itsesi?

    Apt 17. luku.
    "Kuljettuaan Amfipoliin ja Apollonian kautta he tulivat Tessalonikaan, jossa juutalaisilla oli synagoga. Tapansa mukaan Paavali meni sinne heidän luokseen ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssaan, lähtien Kirjoituksista. Hän selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsiä ja nousta kuolleista, ja sanoi: ”Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus.”
    Muutamat juutalaisista uskoivat ja liittyivät Paavalin ja Silaksen seuraan, samoin suuri joukko jumalaapelkääviä kreikkalaisia sekä monet ylhäiset naiset.

    Silloin juutalaiset joutuivat kiihkon valtaan. He ottivat mukaansa torilla oleskelevia kelvottomia miehiä, haalivat kansaa koolle ja nostivat kaupungissa mellakan. He ryntäsivät Jaasonin talon edustalle ja etsivät Paavalia ja Silasta viedäkseen heidät kansan eteen. Mutta kun he eivät näitä löytäneet, he raahasivat Jaasonin ja muutamia muita veljiä kaupungin johtomiesten eteen ja huusivat: ”Nuo koko maailman villitsijät ovat tulleet tännekin, ja Jaason on ottanut heidät vastaan. Kaikki he toimivat vastoin keisarin säädöksiä, kun sanovat kuninkaaksi toista, erästä Jeesusta.” Näin he saivat kiihdyksiin väkijoukon ja kaupungin johtomiehet, jotka tämän kuulivat."

    Paavali ja Silas Beroiassa

    10-13 "Heti yötä myöten veljet lähettivät Paavalin ja Silaksen Beroiaan. Sinne saavuttuaan he menivät juutalaisten synagogaan. Nämä olivat mieleltään jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset. He ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä Kirjoituksista, oliko asia niin. Monet heistä tulivat uskoon, samoin useat ylhäiset kreikkalaiset naiset ja miehet. Mutta kun Tessalonikan juutalaiset saivat tietää, että Paavali myös Beroiassa julisti Jumalan sanaa, he tulivat sinnekin yllyttämään ja kiihottamaan kansaa."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Puhun vauvakastetuista koska haluan tappaa vauvakastettuja


  • Anonyymi

   Olen lapsena kastettu ja vastaan kaikkiin "kyllä"! Ja "viikoittain" uskovien tilaisuuksissa käyntiin!

   • Anonyymi

    Kuulut muutaman prosentin ihmisjoukkoon, jotka ovat lapsena kastettu ja ovat uskossa.


  • Anonyymi

   Eikö lapsena kastettukin voi saada pyhää henkeä tai ainakin viisautta. En koe ongelmaksi raamatun tuntemusta. Katolinen kirkko kielsi raamatun lukemisen.

   Miksi pitää kuluttaa aikaa Raamattua lukemalla?
   Luin viisi vuotta putkeen viisi kertaa lävitse sen.
   Vuodesta 1998 olen kokenut viisi ilmestystä, mutta en koe olevani paremmassa asemassa ketään toista.

   Jumala varusti ihmisen käsityskyvyllä maailman suhteen. Alussa Jumala pyysi enkeleitä palvomaan Aadamia. Mutta Iblis kielsi. Jumala sanoi saat kerätä millä keinoin tahansa palvojia itsellesi. Näin kaikki uskonnot ovat Iblis johtoisia.
   Ei ihminen alussa tarvinnut uskontoa.
   Iblis sai luvan perustaa niitä.

   Mitä te tiedätte muista uskonnoista. Ehkä hindulainen suree kun syötte lehmän lihaa ettekä tunne veedoja. Itse vähät välitätte siitä.

   Ei tarvita Jeesustelua, että näkee jumalattomien ja saatanan olevan ykkösiä maailmassa. Jumala on heidät valinnut olemaan rikkaat materiassa ja vallassa. Henkiset arvot, ilo, rauha yms. Olisivat hieno asia , mutta maailmassa on aina ahdistus.

   Järki näkee kyllä missä maailma seisoo. Uskonnot ovat laiha lohtu.

   • Anonyymi

    Tosin olisi hienoa jos kaikilla olisi sama maailmankatsomus. Uskovaiset joka uskonnossa ovat hienoa seuraa ja heidän ystävänään olisi mukava olla.

    Tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni oli kunnioitettava päämäärä.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   225
   1961
  2. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   88
   990
  3. Antti Hulkon taidot eivät riittäneet

   Hesarin juttua Hanoi Rocksin konsertista: "Rockbiiseissä hänen ikuinen tapansa venyttää kieliä hieman summittaisesti tuo vain hyvää punkmaista rosoa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   980
  4. Hetkeäkään en ole epäröinyt

   Runo vaatimaton sulle syysillaksi Sitä odotellessa et otat mut omaksi Ja sua saan edessäs sanoa rakkaaksi Ennen sitä tunnen oloni vain puolikkaaksi S
   Romantiikka
   147
   868
  5. Millainen on liian erikoinen nainen?

   Kysymys otsikossa. Mikä aiheuttaa sen, ettei kelpaisi kumppaniksi.
   Ikävä
   45
   846
  6. Kun viimeksi näin sinut nainen

   Näytti vartalosi taas yhtä kuumottavalta kuin kaikilla muilla kerroilla kun olemme olleet tekemisissä. Oletko valmis tapaamaan siinä paikassa?
   Ikävä
   29
   829
  7. kohta on venäjä suomen vallannut

   tuhansia kymmeniä tuhansia nuoria miehiä saapuu joka päivä venäjältä suomeen,näin ilmansotaa putin valtaa suomen.
   Ylivieska
   86
   825
  8. Annathan vielä kerran anteeksi?

   Saisin rauhan. Tunnen liian vahvasti eri tunteita ja en osaa hillitä niitä tietyssä mielentilassa. Kyllä varmaan tiedät. Ei se silti tietenkään oikeut
   Ikävä
   55
   814
  9. Ajattelen sua joka ainoa päivä

   kaikesta huolimatta, kaikesta sattuneesta huolimatta. Minua tietyllä tavalla pelottaa nähdä sua, koska ei olla tavattu pitkästä aikaa enkä tiedä laink
   Tunteet
   24
   803
  10. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   179
   778
  Aihe