Brittien keskitysleirit 1950- luvulla

Anonyymi

Keniassa Mau Mau-kapinan aikana britit sulkivat eräiden arvioiden mukaan jopa 450 000 ihmistä ylläpitämilleen keskitysleireille, tästä seurasi jopa yli sadantuhannen ihmisen menehtyminen.

Britannian viranomaiset keskeyttivät kansalaisvapaudet Keniassa. Monet kikuyut pakotettiin muuttamaan. Ison-Britannian viranomaisten mukaan 80 000 internoitiin . Caroline Elkins arvioi, että 160 000–320 000 oli internoituina pidätysleireille, jotka tunnetaan myös keskitysleireinä. Muut arviot ovat jopa 450 000 internoitua. Suurin osa lopuista – yli miljoona kikuyua – pidettiin "suljetuissa kylissä"

Vankeja kuulusteltiin "leikkaamalla korvat, poraamalla reikiä tärykalvoihin, ruoskimalla kuolemaan asti, kaatamalla parafiinia epäiltyjen päälle, jotka sytytettiin palamaan, ja polttamalla tärykalvoja sytytetyillä savukkeilla". Myös brittien kastraatio ja lääketieteellisen avun epääminen vangeilta olivat laajalle levinneitä ja yleisiä. Vankien joukossa, jotka kärsivät vakavasta pahoinpitelystä, oli Hussein Onyango Obama , Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman isoisä.. Hänen leskensä mukaan brittisotilaat pakottivat neuloja hänen kynsiinsä ja pakaraan ja puristavat hänen kiveksiään metallitankojen väliin ja kaksi muuta kastroitiin.

22

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keskitysleirit ovat brittien oma keksintö, ne otettiin käyttöön toisessa Buurisodassa.
      Hitler anglofiilina otti briteistä mallia omien keskitysleiriensä suunnittelussa.

      • Anonyymi

        Keskitysleirit olivat Espanjan imperiumin keksintö kolonisoidun Kuuban kapinan liiskaamiseksi. Jenkit ja britit ottivat sittemmin mallia.


    • Anonyymi

      Suomen kanonisoitu valtionuskonto sanoo, että tällaisia ovat tehneet vain bolseviikit Stalinin aikana.

      • Anonyymi

        Mitä?? Eivätkö kommunistit olekaan historian ainoita kiduttaja-murhaajia??? Elämäni meni pilalle tästä tiedosta!


      • Anonyymi

        Suomella oli oma gulaginsa Koverossa. Noloa.


    • Anonyymi

      Britannia vaiko Espanja on aiheuttanut suurimmat määrät kuolonuhreja omien rajojensa ulkopuolella koko ihmiskunnan historiassa. Joku viisas voisi osata vastata.

    • Anonyymi

      Toisen Maailmansodan aikaan orjia pitivät vain Saksa, Japani ja Suomi.

      • Anonyymi

        Lähteytystä, kiitos.


    • Anonyymi

      Niin he eivät vielä osanneet paeta Suomeen .

      • Anonyymi

        Kommentoi vasta, kun on oikeasti asiaa. Ei pakolaiset ole syypäitä siihen, että sinun elämäsi kusee.


    • Anonyymi

      Britti yritti voittaa vapautusliikkeet alusmaissaan raa¨oilla kansanmurhilla. Saattoi mennä satoja tuhansia ihmishenkiä.

      • Anonyymi

        Entäs Ranskan tekemä Setifin joukkomurha Algeriassa?


    • Anonyymi

      Buurit saivat sitä mitä olivat tehneet ja tekivät mustille ja varsinkin saneille ja muille alkuperäisasukkaille. Eivät olleet isäntinä brittejä parempia.

    • Anonyymi

      Britannian harjoittamaa julmuutta on minkään kansan vaikeaa ylittää

    • Anonyymi

      Gulag tai GULAG (lyh. ven. Главное управление лагерей, ГУЛаг, Glavnoje upravlenije lagerei, ’leirihallitus’, ’leiriasioiden keskusvirasto’) oli Neuvostoliiton turvallisuuspoliisin NKVD:n osa, joka hallinnoi maan noin 30 000 ojennustyöleiriä. Yksittäistä leiriä kutsutaan Gulag-leiriksi tai gulagiksi pienellä alkukirjaimella.

      Gulag-leireille lähetettiin eri arvioiden mukaan ainakin 4–6 miljoonaa ihmistä, mahdollisesti enemmän, jopa 17–18 miljoonaa. Leireille lähetettiin kielletystä poliittisista toiminnasta tuomittuja, mutta niille päätyi myös muita vankeja. Yleisesti leireille tuomittujen tehtävänä oli rakentaa taloja ja yleisiä liikenneyhteyksiä, kuten kaupungeissa metroja, maaseudulla isoja rautatieyhteyksiä, patoja ja kanavia.

      Gulag ei koskaan ollut kannattava, mutta se dominoi kaivostyön ja metsätyön aloilla.[3] Gulag-työvoima ei ollut yhteiskunnalle ilmaista. Työn tuottavuus oli 50–60 prosenttia pienempi, ja kymmentä vankia kohden oli yksi vartija.

      Järjestelmän synty

      Ensimmäiset vankileirit perustettiin heti vallankumouksen alussa vuonna 1918, ensimmäisten joukossa perustettiin Nižni Novgorodiin tyhjillään olevaan nunnaluostariin. Syyskuun alussa vuonna 1918 sisä- ja oikeusasiain kansankomissaarit allekirjoittivat asetukset, joilla hallinnolliset puolue-elimet oikeutettiin Tšekan ja miliisin avulla vangitsemaan kaikki luokkaviholliset. Luokkaviholliset määrättiin eristettäväksi keskitysleireihin.

      Huhtikuussa vuonna 1919 keskitysleirijärjestelmä, kontsentratsionnyje lageri, määrättiin sisäasiain kansankomissariaatin alaisuuteen. Vuoden 1920 lopulla keskitysleirejä oli 84, kaksi vuotta myöhemmin jo 315. Leirit rakennettiin kymmenien vuosien tarpeita varten. Yksi ensimmäisistä varsinaisista ojennusleireistä perustettiin Solovetskin luostarin saarelle vanhaan munkkiluostariin 13. lokakuuta 1923. Solovetskin saarelta käsin perustettiin aluksi Vienan Karjalan alueelle eri tarpeisiin kymmeniä eri kokoisia leirejä.

      Yksi tunnetuimmista ja suurimmista Karjalassa olevista ojennustyöleireistä oli Vienanmeren kanavatyömaa, joka tunnettiin aikaisemmin Stalinin kanavana. Tällä BelBaltlag-leirillä kirjattiin olleen esimerkiksi joulukuussa 1932 yhteensä 107 900 vankia. Vaihtuvuus oli suurta ja leirillä kuoli eri lähteiden mukaan noin 200 000 – 250 000 ihmistä kahdenkymmenen kuukauden aikana.

      Ojennustyöleirejä syntyi kaikkialle entisen Neuvostoliiton alueelle. Leirit nimettiin yleensä paikkakunnan mukaisesti, kuten SvirLag (Syvärin leiri), UhtLag (Uhta), SevŽelDorLag (Pohjoisen rautatien leiri), SKMITL (Solovetskin ja Karjalan–Murmanskin ojentava leiri, Solovetskije i Karelo–Murmanskije lagerja, SKMITL, missä ITL=ojennustyöleiri).[ tai BelBaltlag (Vienanmeren–Itämeren ojentava työleiri, sanoista Belomoro–Baltiski ITL), Kokonainen kaupunki saatettiin tyhjentää alkuperäisistä asukkaista ja perustaa tilalle ojennustyöleiri (Bamlag).

      • Anonyymi

        "Gulag-leireille lähetettiin eri arvioiden mukaan ainakin 4–6 miljoonaa ihmistä, mahdollisesti enemmän, jopa 17–18 miljoonaa."

        Ja pöhveIi se vaan lapsenuskossaan kopioi, tuhansia kertoja, kuolleita olleen vähintään 20 miljoonaa:-D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Gulag-leireille lähetettiin eri arvioiden mukaan ainakin 4–6 miljoonaa ihmistä, mahdollisesti enemmän, jopa 17–18 miljoonaa."

        Ja pöhveIi se vaan lapsenuskossaan kopioi, tuhansia kertoja, kuolleita olleen vähintään 20 miljoonaa:-D

        Johdonmukaisuus, mitä se on?!


    • Anonyymi

      Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliitto
       
      Politiikantutkija Radolph Rummelin laskelmien mukaan Neuvostoliiton ja sen edeltäjän Neuvosto-Venäjän aikaansaattamisessa sekä valta-aikana vuosina 1917-1991 kuoli yhteensä 62 miljoonaa ihmistä. Rummel on laskenut tuon sisältävän noin 39,5 miljoonaa keskitysleireillä kuollutta, noin 8,3 miljoonaa terroriteoissa kuollutta, noin 7,8 miljoonaa pakotetuissa nälänhädissä kuollutta ja noin 4,3 miljoonaa kyydityksissä (engl. deportation) kuollutta. Toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan kuolemantapauksista ajoittuu vain noin 15,6 miljoonaa, ja Stalinin jälkeiseen aikaan kuolemantapauksista ajoittuu vain noin 6,9 miljoonaa. Luvut eivät sisällä toisen maailmansodan taisteluissa kuolleita. Historian professori Norman Naimarkin mukaan Stalin teloitutti lähes miljoona Neuvostoliiton kansalaista

      • Anonyymi

        Hahaha taas tuo sama, Eihän mitään Radolph Rummelia ole edes olemassa:-D


    • Anonyymi

      Brittien omien virallisten tilastojen mukaan Britannian siirtomaahallinto aiheutti 85 miljoonaan ihmisen kuoleman.
      Intialaisten tutkijoiden mukaan todellinen luku on jopa 1,8 miljardia.
      Intia itsenäistyttyä maassa ei ole kärsitty nälänhädästä.

      Vuodesta 1760 vuoteen 1943 Intia kärsi säännöllisesti kauheaa nälänhätää. Vaikka virallisten brittiläisten lähteiden mukaan yli 85 miljoonaa intialaista kuoli nälänhädissä, jotka olivat tosiasiassa Ison-Britannian Rajin tekemät kansanmurhat. Vastaa tähän tosiseikkaan se,,että ei ole ollut nälänhädän aiheuttamia kuolemia itsenäisyyden jälkeen !! Ison-Britannian joukkomurhissa kuoli 1,8 miljardia intialaista, jotka Britannian imperiumi murhasi, nälkiinnytti, ja teloitti Intian holokaustissa ja Intian kansanmurhassa sellaisena kuin se on määritelty YK: n kansanmurhayleissopimuksen 2 artiklassa. Käyttämällä väestölaskentaa ja muita arvioita Intian väestöstä näinä ajanjaksoina, ylimääräiset kuolemat olivat 0,6 miljardia, 1757-1837; 0,5 miljardia, 1837 - 1901 kuningatar Victorian aikana; ja 0,4 miljardia vuosina 1901-1947; tämä on yhteensä 1,5 miljardia ja 1,8 miljardia uhria, jos mukaan otetaan verilöylyt eri kuninkaallisten hallitsemien Intian brittiläisten protektoraattivaltioiden joukossa. [2]

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      574
      3814
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2719
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2114
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1917
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1770
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1729
    Aihe