Sähköautoilu jo liian kallista

Anonyymi

19

229

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On selvinnyt, että Helen on vahingossa lähettänyt Jorma Elorannalle viestin yleisten latausasemien hinnoista vaikka hänellä on taloyhtiön parkkipaikka jossa Helenin operoima lataus. Eli tuo 2€/h ei koske häntä ja hintakin on taloyhtiön Helenin kanssa sopima hinta.
   Tuo olisikin muuten täysin absurdi juttu. Eihän kukaan pidä autoaan 24/7 yleisessä laturissa jonka mukaan hinta on laskettu. Juurikin tuolla aikaveloituksella estetään autojen turha seisottaminen laturilla. Toisaalta, polttiskuskikin maksaa helsingissä pysäköinnistä 2 - 10€/ tunti.

  • Anonyymi

   Ostohinta on useita kymmeniätuhansia euroja. Siitä myös aikamoiset kulut maksettaviksi.

   • Anonyymi

    Polttomoottoriautoko ei sitten maksa mitään?


  • Anonyymi

   Sähköauton kilometrikustannus on edelleen halvempaa kuin bensiiniautolla.

   • Anonyymi

    Mutta kun autoilussa on noita muitakin kuluja, kuin pelkkä kilometrikustannus.


   • Anonyymi

    saakait se olle mutta kun ne asuu enempi huollossa kuin tien päällä...sekö on mukavaa autoilua..


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    saakait se olle mutta kun ne asuu enempi huollossa kuin tien päällä...sekö on mukavaa autoilua..

    Mielummin enempi huollossa, ja heti matkaan sieltä, kuin tuo aina jatkuvasti johdon päässä norkoileminen....


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mielummin enempi huollossa, ja heti matkaan sieltä, kuin tuo aina jatkuvasti johdon päässä norkoileminen....

    Kauemman aikaasi sinä käytät polttoainepistoolista kiinni pitäen kuin sähköautoilija sähköliittimestä. Kotiin tullessa liittimen kytkemiseen menee noin 3 sekuntia ja aamulla toiset, ja tankki on joka aamu täysi. Tämänkin "joutuu" tekemään vain kerran viikossa jos ajaa keskiverto suomalaisen päivittäisen ajomatkan.
    Myös pitkällä matkalla sähköauton lataus on nopeampaa jos pitää normaali-ihmisen tarvitsevia vessa/kahvitaukoja.


  • Anonyymi

   Minulla on Helenin kanssa 2 vuoden sopimus, josta on jäljellä vielä vuosi. Alveineen sähkö maksaa 4,19 snt/kW ja sähkönsiirto 7,44 snt/kW, yhteensä 11,63 snt/kW. Sähköauton keskikulut on 18 kW/100 km, joten 100 km ajo maksaa 2 € 9 snt.

   1500 € hinnalla saisin ostettua sähköä 12'898 kW, jolla ajaisin kuukaudessa 71'654 km.

  • Anonyymi

   7,33senttiö mulla kotona vielä 1,5vuotta. En lataa missään julkisissa muutenkaan. Yli 400km range riittää melkein aina. Jos käyn pitkällä niin abc edelleen halpa lataus. Ja k-lataus.

   En voi ajaa bensalla koska se on niin kallista

  • Anonyymi

   Kun kattoo 35000e n Tesloja, niin ajokilometrejä kertynyt 180000-250000. Vaikka kuinka monessa oli akusto uusittu.Löytyi muutama, missä moottorikin oli uusittu.Noilla kilometreillä!!!!Haloo!!!Poika meinasi puoli vuotta sitten ostaa käytetyn Teslan ja kasko olisi maksanut 2500e vuodessa.En tiedä, onko totuus, mutta näin hänelle sanottiin.Jos akuston vaihto maksaa abaut 20000e ja moottorin hinnasta en ole kuullut mitään, niin äkkiseltäni lasken, että saan aika monta litraa dieseliä tolla hinnalla.Tosin myönnän, ettei vanhan d Polon kyyti vastaa sähköauton laatua.Sitten täytyy muistaa rengaskulut ja alustan osien hinnat.Tesloissa vielä ovenkahvat.Sähköauto painaa paljon ja kuulin, että 250000 km välein tukivarret ym pohjanosat pitää vaihtaa.Kun tätä miettii, niin en käsitä puhetta ilmaisista kilometreistä.Oman autoni hankintahinta oli 600e.Dieseliä kuluu 3-4l sataselle matka-ajossa.Dieselvero pitää tietysti rehellisyyden nimissä muistaa laskea.Tämä on mielestäni rehellinen katsaus sähköauton kuluihin.En ole missään nimessä sähköautoja vastaan, mutta ihmettelen jatkuvaa hokemista ilmaisista kilometreistä.Ei niitä minun laskuopilla millään saada ilmaisiksi.Tiedon olen hakenut ihmisiltä, joilla on sähköauto tai myynti-ilmoituksista nettiautosta.Niistä näkee, mitä on korjattu ja millä kilometreillä.Mietin vielä sitäkin, että kuka uskaltaa ostaa esim 7-8v vanhan sähköauton.Jos kauppa ei käy, niin aikamoinen tappio tulee uuden auton ostosta.Tämäkin lisää hintaa niihin "ilmaisiin " kilometreihin.Entäpä nyt, jos uusi akkuteknologia ilmestyy markkinoille. Kuka ostaa vanhan teknologian autoja?Tietysti on niin, että osa haluaa nimenomaan satsata hienouteen ja ei välitä, vaikka se maksaakin.Se on ihan ok, mutta puheet ilmaisista kilometreistä kannattaa unohtaa.Jokainen taaplatkoon tyylillään!

   • Anonyymi

    "Kun kattoo 35000e n Tesloja, niin ajokilometrejä kertynyt 180000-250000. Vaikka kuinka monessa oli akusto uusittu."

    Nyt puhutaan ensimmäisistä oikeista sähköautoista joita markkinoille tuli. Jokainen ymmärtää että kymmenessä vuodessa akkutekniikka on parantunut huimasti, toisaalta tuollainen auto, johon on akku ja moottori uusittu kannattaa ehdottomasti ostaa. Akun vaihto suomessa Tesla S85.n maksaa 12000€. Teslan alkupään moottoreissa oli suunnitteluvirhe joka on korjattu myös niihin vaihdettuihin moottoreihin. Kannattaa myös muistaa että model S.ssä on ruostumaton alumiinikori.
    Kaskohinta määräytyy bonusten, iän ja asuinpaikkakunnan mukaan. Vakuutuksien hinnat ovat vain hiukan kalliimmat kuin saman koko/teholuokan polttomoottoriautoissakin, oma vakuutukseni on 1120€/kk joka sisältää täyskaskon 150€ omavastuulla ja liikennevakuutuksen.
    Siis vertaat oikeasti Tesla model S.ää ja ikivanhaa 600€ poloa??! Haloo! Vertaile nyt ihmeessä saman koko, ja teholuokan autoja keskenään niin kuppisi kääntyy nurin. Vertailet varmaan lenkkimakkaraa ja gobehärän sisäfilettä samoilla ehdoillasi... kummallakin lähtee nälkä.
    Myös polttomoottoriautoissa ohjauksen nivelet ja tukivarret ovat samanlaista kulutusosaa.
    Millään autolla ei tule ilmaisia kilometrejä, sitä vastoin polttoainekulut ovat lähes ilmaisia kun vertaa saman koko/teholuokan autoihin. Mitä luulet Teslan kokoisen +500hv moottorilla varustetun ison perheauton kulutuksen olevan? Entä vuotuiset huoltokulut? Niinpä!


  • Anonyymi

   On se kallista jos käyttää kalleinta kaupallista ja jättää autonsa siihen jatkuvaan parkkiin, 1500,- kuussa. Kotana ladatessa, kovin halpaa ainakin vielä.

  • Anonyymi

   Meillä sähkiksellä ajo älyttömän halpaa n. 3 € per satakilsaa.

   • Anonyymi

    Mulla sähkö reilut 51 centtiä plus siirto lokakuun alusta. Siirryn takaisin polttikseen tai hybridiin. Kun ton saa luultavasti helposti kaupaks. Virhe oli koko sähkäri. Ketuttaa muuten toi lataaminen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mulla sähkö reilut 51 centtiä plus siirto lokakuun alusta. Siirryn takaisin polttikseen tai hybridiin. Kun ton saa luultavasti helposti kaupaks. Virhe oli koko sähkäri. Ketuttaa muuten toi lataaminen.

    Huono trolli. Sinulta puuttuu se sähköauto aivan kokonaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huono trolli. Sinulta puuttuu se sähköauto aivan kokonaan.

    Tossahan toi on pihassa vielä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tossahan toi on pihassa vielä.

    Jos Sinulla on oikeasti 51 c/kWh sähkösopimus, ei voi muuta sanoa kuin että olet tyhmä kuin saapas.


  • Anonyymi

   lisääppä siihen lisäksi käytettyjen huollot ja päivitykset...ei riemulla rajaa kun ladalla ajaa..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   120
   4489
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   475
   2235
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   460
   1569
  4. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   60
   1411
  5. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1398
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   12
   1012
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   7
   987
  8. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   870
  9. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   223
   843
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   34
   752
  Aihe