Työn kuuluu parantaa arkea, ei kuormittaa sitä

Anonyymi

Työn pitäisi jollain tavalla parantaa omaa arkea, ei kuormittaa sitä. Jos on stressiä töissä tai muuten työilmapiiri on epämiellyttävä, niin kannattaa ottaa heti lopputili. On olemassa hyviäkin työpaikkoja, joista voi valita.

Varsinkin taksialalla on jatkuva pula osaavista kuljettajista, joten voit sanella omat ehtosi. Työsopimukseen kannattaa kirjata omat vaatimukset palkasta, työajoista, tavanomaisista eduista, kuten lounas, kuntosali, työmatkojen korvaukset, lastenhoito jne.

Kannattaa myös kirjata työvaatetuksen hoito. Esim. siten että työnantaja pesee vaatteesi ja kiillottaa kenkäsi, jokaisen työvuoron jälkeen, sekä laittaa työvälineet kuntoon, eli vähintään puhdistaa auton päältä ja sisältä.

Toinen vaihtoehto on, että veloitat työvaatteiden hoidosta ja pesusta. Muista silloin myös merkitä mahdolliset ylityötunnit.

Tavanomainen vaihtoehto toimivissa yrityksissa on, että työvuoron jälkeen vaatteet heitetään jenkilöstötilojen likavaatekoriin. Henkilöstötilat ovat lakisääteiset kaikissa yrityksissä, joissa on työntekijä. Katso työsuojelun sivuilta niiden minimivaatimukset.
https://www.tyosuojelu.fi/tyoolot/tyoymparisto/henkilostotilat

4

143

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aina on mietityttänyt tuo määritelmä "hyvistä kuljettajista". Mikä se sellainen edes on? Onko se kuski joka ajaa 1000e kassaa hiljaisinakin aikoina, mutta kaahaa, on mulkku ja 3kk välein auto paskaksi. Vai sellainen joka ajaa keskiarvokassaa, ajaa turvallisesti sekä saa kehuja asiakkailta.
   Hyvän kuljettajan määritelmä taitaa olla vain se, että istuu hiljaiset yöt kitisemättä tolpalla tienaten 5e/h.

   • Anonyymi

    Hyvä kuljettaja ei oleskele tolpalla. Hyvä kuljettaja ei myöskään tuhlaa työaikaa ja elämäänsä tekemällä "tuottamattomia vuoroja", päivystämällä tyhjiä katuja välitysyhtiöiden suosittelemissa vuoroissa. Ne ovat muinaisjäänne viime vuosikymmeneltä. Jos välitysyhtiö haluaa päivystystä, niin siitä on autoilijan tietenkin laskutettava tuntiveloitus välitysyhtiöltä. Tietenkin autoilijana voi olla typeryskin, joka tarjoaa ilmaista työtä alustatalouksille eli välitysyhtiöille.

    Hyvä kuljettaja ajaa silloin, kun on kysyntää, muut ajat hän viettää vapaata ja pitää huolta itsestään. Samat arvot koskettavat hyvää työnantajaa. Vain tyhmä ja osaamaton työnantaja laittaa työntekijän tuottamattomiin vuoroihin. Silloin työntekijä lopettaa, ainoastaan työnantajan tyhmyyden vuoksi. Vuoroja, joissa tulot ovat alle 40€/h ei voi ajaa, koska silloin kukaan ei saa tarpeeksi palkkaa. Riittävä tuntilaskutus on hyvän kuljettajan kuin myös hyvän työnantajan tunnusmerkki. Niissä kun ei ole oikeastaan mitään eroa taksialalla. Molemmat ovat välitysyhtiöiden renkejä, ilman omia sopimuksia.


  • Anonyymi

   Oletko kokeillut seniorihoivaa? Se auttaa ahdistukseen.

  • Anonyymi

   Hyvässä työpaikassa kaiken ytimessä on luottamus: kokemus siitä, että työntekijä luottaa johtoon ja johto toimii rehellisesti ja luotettavasti. Luottamusta rakennetaan ylhäältä alaspäin omalla esimerkillä. Hyvissä työpaikoissa myös kommunikointi on avointa, eikä se tule vain ylhäältä alaspäin vaan on vuorovaikutteista ja keskustelevaa.

   Lyhyesti, taksialalla ei ole ainuttakaan hyvää työpaikkaa. Kannattaa ryhtyä vaikka sairaanhoitajaksi, joilla on helppo ja rento työ, sekä hyvä palkka etuineen ja pitkät lomat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   72
   2717
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   439
   1967
  3. Rakastan sinua työkaverini

   Niin rakastan vaikka kuinka yritän kieltää tunteeni. Aina mielessä.
   Ikävä
   69
   1938
  4. Millä kirjaimella alkaa

   voitko kertoa millä kirjaimelle kaivattusi alkaa. Entä sinä?
   Ikävä
   66
   1336
  5. Lähes 6 miljoonaa Ukrainalaista on vapautunut Kiovan oligarkkien orjuudesta demokraattisesti

   Vaalit jotka sinetöivät vapaan kansan synnyn Ukrainaan Nato johtoisen oligarkki orjuuden alta. Ihmiset ova onnellisia orjuuden päättymisestä , paitsi
   Maailman menoa
   437
   1266
  6. Tietysti ihastuin sinuun

   Olet mies minulle luotu
   Ikävä
   74
   1194
  7. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   34
   1114
  8. Yrität parannella ulkonäköäsi

   vaikka se ei paremmaksi muutu. 🤦‍♂️
   Tunteet
   84
   1112
  9. Onko kaivattusi tumma vai vaalea

   Onko hän pitkä vai lyhyt?
   Ikävä
   76
   1089
  10. Kuka höperö uskoo

   Joihinkin kaksoisliekkeihin ja telepatioihin? Samaa sarjaa kuin kaikki erityisherkkyydet ja enkeliterapiat. Täyttä huuhaata.
   Ikävä
   95
   963
  Aihe