Nyt vannotaan aurinkovoiman pelastavan sähköntarpeemme

Anonyymi-ap

Puhutaan tuhansien MW aurinkopuistoista, jotka vaativat satoja hehtaareita maa-alaa. Valitettavasti käyttökerroin on vain 10% luokkaa ja sähköä ei saada silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Touko-elokuussa tuotanto on noin 70% koko vuoden tuotannosta ja marras-helmikuussa ei saada välttämättä yhtään mitään.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      1000 MWp aurinkosähköä ei tarvitse kuin vajaa 1000 ha maa-alaa!!

    • Anonyymi

      Suomi tarvitsee energiaa 24/7/365
      Tuo tarkoittaa, että meillä on oltava peruskuormaa tuottavat voimalaitokset joilla tuotetaan energiaa myös vähätuulisina, auringottomina ja matalan vedenkorkeuden tunteina.
      Meillä ei olisi nyt ongelmaa tämän kanssa jos hallitus ja eduskunta olisivat sallineet Fortumin uuden ydinvoimalan johon olisivat halunneet investoida ylimääräiset verkon myynnistä saamansa miljardit.
      Muistaakseni se oli turvetuotannon etumies Pekkarinen joka aloitti sen uuden ydinvoiman vastustamisen saavuttaen menestystä keskustapuolueelle ja turpeen tuottajille. Voimala ei saanut lupaa.
      Sitten Fortum etsi sijoituspaikkaa ydinvoinmalaan varatulle rahalleen ja lähti Uniper-kaupoille.
      No nyt keskusta saa taas joitain ääniä syrjäseuduilta vouhkaamalla turvetuotannon ylösajon kanssa.

      • Anonyymi

        Riku Aalto:
        "Vuonna 2010 Hallitus esitti Fennovoimalle ja TVO:lle luoia ydinreaktoreiden rakentamiseen. Hallitus ei esittänyt tulloin lupaa Fortumille, joka oli kolmas hakija. Asian esitteli elinkeinioministerinä tuolloin toiminut Mauri Pekkarinen (kesk.).

        Ilman lupaa jääneen Fortumin uusi ydinvoimala olisi noussut Loviisaan."

        Tuo olisi ollut laitos korvaamaan nykyisiä käytöstä poistuvia laitoksia. Fortum oli myynyt raskain mielin verkkonsa saadakseen rahaa tuon rakentamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riku Aalto:
        "Vuonna 2010 Hallitus esitti Fennovoimalle ja TVO:lle luoia ydinreaktoreiden rakentamiseen. Hallitus ei esittänyt tulloin lupaa Fortumille, joka oli kolmas hakija. Asian esitteli elinkeinioministerinä tuolloin toiminut Mauri Pekkarinen (kesk.).

        Ilman lupaa jääneen Fortumin uusi ydinvoimala olisi noussut Loviisaan."

        Tuo olisi ollut laitos korvaamaan nykyisiä käytöstä poistuvia laitoksia. Fortum oli myynyt raskain mielin verkkonsa saadakseen rahaa tuon rakentamiseen.

        Kukaan poliitikko ei koskaan myönnä tehneensä suuria virhepäätöksiä, vaikka niistä on jo aika pitkä lista. Päätöksiä perustellaan aina sen hetkisellä parhaalla olemassaolevalla tiedolla ja yleisellä poliittisella tahdolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan poliitikko ei koskaan myönnä tehneensä suuria virhepäätöksiä, vaikka niistä on jo aika pitkä lista. Päätöksiä perustellaan aina sen hetkisellä parhaalla olemassaolevalla tiedolla ja yleisellä poliittisella tahdolla.

        Poliitikot taitavat asua politiikan ympäröivässä kuplassa, jonne ulkomaailman asioista luultavasti suodattuu vain vähäisiä ja kalpeita näköaloja.
        Seinämien paksuus on joskus myös este, samoin kuin etäisyys maan pinnasta, samalla kuin politiikan kuplien sisäinen turbulenttien ilmastokin voi johtaa ilmanvaihdon ja ajatusten siirtymien ongelmiin.

        Kummallista kyllä, näiden kuplien ulkopuolella on useinkin hyvä näkyvyys ja näköalat ovat kirkkaat toteamaan haitallisia vaikutteita, joita kuplien sisällä voi syntyä.

        Vaikea tilanne, ehkä jotain on aina välillä tehtävissä, kun tasapaino silti säilyy hallittuna.
        Korjaaviin toimenpiteisiin usein silti päädytään hetkellisten horjahtelujen jälkeen.

        Aiheellista silti olisi tunnistaa yksipuolisuuden haitat ja säilyttää monipuolisten vaihtoehtojen käyttömahdollisuudet, eikä etenkään hylätä sitä joka on toimivaksi
        osoittautunut, niillä "edistyksellisyyden perusteilla"
        Se ei aina ole kovin pitkäaikaista, se korvautuu usein nopeasti uusilla tavoitteilla, tai sitten niillä korjauksilla.
        Ugh


      • Meillä ei olisi (näin suurta) ongelmaa, jos poliitikkomme eivät olisi harkitsemattomassa pakoteintoilussaan katkaisseet energiatoimituksia ennen korvaavien ratkaisujen valmistumista. Tätäkään virhettä poliitikot eivät tule myöntämään, vaikka sen kaikki omilla aivoillaan järkiperusteisesti ajattelevat tietävät. Poliitikot pelaavat (äänestäjien) tunteilla ja tunteet jyräävät vaaleissa aina järkiperusteet. Ikävä kyllä se ei vaan toimi reaalimaailmassa. "Tämä on se hinta, joka meidän pitää maksaa ja jonka me haluamme maksaa:"


    • Anonyymi

      Aurinkovoimalasto eikä mikään puisto.

    • Anonyymi

      Jos haluaa energiaa, on järkevää tuottaa energiaa monilla erilaisilla tavoilla ja monissa eri paikoissa.

      Hajautetut järjestelmät sietää paremmin häiriöitä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      entäs onko niistä kylmäfuusio kotikoneista, kuulunut uutta tietoa milloin miljoonan tilaus täytyisi jolloin myynti alkaisi,.

    • Anonyymi

      Aurinkopaneelit tulevat yleistymään niin teollisuus, koti kuin kerrostaloissa puistojen lisäksi.

      Suomessa aurinko paistaa kesäaikana jopa ympäri vuorokauden ja kulutus on pientä. Tuolloin enegiaa pitää varastoida eli kesän ylijäämäenergia niin auringon kuin tuulen puolelta tulee muuttaa vedyksi. Talvella sitten poltetaan vetyä millä tuotetaan lämpöä ja sähköä.

      Turvetuotantoa on nyt pakko käyttää sen aikaa kunnes tuo sähkön tuotanto, varastointi ja vedyn käyttö saadaan toimintaan, ne kun eivät pilaa ilmaa.

      Turpeessa on ongelmat ilmaston lisäksi ojituksen valumat vesistöihin ja mereen jotka rehevöittävät.

      Suuri ongelma mielestäni on se suon ominaisuus mikä menetetään . Suo on kuin sieni, sateella se varastoi vettä suuret määrät ja kuivana aikana luovuttaa. Tämä vaikuttaa ympärillä olevan luonnon toimintaan, niin kasvuun kuin eliöstöön. Myös maastopalot lisääntyvät kuivilla alueilla.

      Soilla on myös suuri merkitys pohjaveden määrään ja sen vähyydestä seuraa monelle suomalaiselle ongelmia. Maailmassa vesi käy kuivuuden myötä vähiin, eikö olisi viisasta huolehtia veden riittävyydestä Suomessa niin että jo ojitetut suot padottaisiin uudelleen?

      • Anonyymi

        "aurinko paistaa kesäaikana....", mutta nyt on talvi tulossa ja sitä sähköä tarvittaisiin paljon. Miksi aurinko on talvella piilossa?


      • Sähköenergian varastonnissa se aurinkopaneelien ongelma juuri onkin. Ja vielä Suomen kannalta inhottavasti, kun täällä energia pitäisi varastoida puoleksi vuodeksi. Etelä.Euroopassa riittää puoli vuorokautta.
        Etelä-Euroopassa sähkön varastointi voidaan hoitaa siis (kohtuukokoisilla) akustoilla. Suomessa se taas vaatii vedyksi, metaaniksi tms. muuttamisen pitkäaikaista varastointia varten. Kokonaishyötysuhde varastoinnissa menee vahvasti akkuratkaisun hyväksi.


    • Anonyymi

      Olisiko ne jo 10 vuoden päästä rakennettu, kun kaikki valitukset on ensin käsitelty?

    • Anonyymi

      Aurinko hype loppuu kun joku laskee kuinka paljon aurinkopaneelit heijastaa auringon valoa, eli lämmittää ilmastoa. Lisäksi aurinkovoima tarvitsee tasaustehoa samaan tapaan ja samasta syystä kuin ruulivoimakin.

    • Näin (pien)sijoittajana pohdin tietenkin vaihtoehtoina myös uusiutuvia energialähteitä. Siis lähinnä tuuli- ja aurinkovoimaa. Puun polttaminen ei minun logiikallani täytä ympäristövaatimuksia. Suomalaiset poliitikot ovat tietenkin virkansa puolesta puun polttamisesta eri mieltä.
      Aurinkovoima sijoittajan kannalta. Mikä olisi sopiva sijainti aurinkovoimalalle? Sellainen, missä aurinko paistaa vai missä aurinko ei paista? Ei pitäisi olla vaikea valinta. Aurinkopaneelit maksavat suunnilleen saman verran kaikkialla, mutta energian tuotto auringon paistaessa on huomattavasti suurempi. Toisin sanoen sijoituksen tuotto on parempi. Suomessa aurinkotunteja vuodessa on luokkaa 1600, kun taas Etelä-Euroopassa niitä voi olla parhaimmillaan liki 3000. Eli melkein tuplamäärä, mikä tarkoittaa samalla investoinnilla aurinkopaneeleihin melkein tuplaa energiamäärää. Johtopäätös: Minun (mahdolliset) sijoitukseni aurinkovoimaan menevät kyllä Etelä-Eurooppaan. EU:ssa kun on myös pääomien vapaa liikkuvuus.
      Tuulivoima sijoittajan kannalta. Tässä sijainti ei samalla tavalla sulje Suomea pois kisasta kuin aurinkoenergiassa. Selkeä plussa vaikka markkinatalouden mukaan oikealle sijoittajalle kotimaalla ei pitäisi olla merkitystä. Tuottopuoli näyttääkin sitten ongelmallisemmalta. Silloin kun ei tuule, sähköstä saisi hyvän hinnan, mutta eihän sitä tuulivoimalasta silloin tule. Taas kun tuulee, niin sähköä tulisi, mutta hinta on lähellä nollaa. Ei kovin hyvältä kuulosta sijoitetun pääoman tuoton kannalta. Nyt joku ehtii jo sanomaan, että sähkökauppaa käydään yleensä (usein) futuureilla ja tuotetusta sähköstä saatu hinta ei ole suoraan pörssisähkön hinta. Ehkä näin onkin, mutta en kuitenkaan ymmärrä mistä tämä futuurikauppa tuo tähän peliin lisärahaa. Eikös se lähinnä siirrä vain pelaajien rahaa taskusta toiseen?
      Yhteenvetona: Skeptisen ja pelkkiä kylmiä numeroita katsovan sijoittajan vakuuttaminen aurinko- ja tuulienergian tuotosta Suomessa ei ole aivan helppoa. Sen sijaan skaalattavissa oleva ratkaisu (sähkö)energian varastointiin saisi luultavasti innokkaan vastaanoton.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe