Löin pääni keittiökaapin kulmaan kun nousin ylös, aivotärähdyskö?

Anonyymi

Kurottelin alalaatikolle keittiössä ja nousin ylös lyöden päälakeni yläkaapin kulmaan vauhdilla reilu pari päivää takaperin. Sattui tosi paljon, näin tähtiä ja muutama kirosana pääsi. Kyseisen kumauksen jälkeen minua lievästi huimasi ja päätä jomotti. Sitten tuli lievästi sekava olo ja tuntuu että muisti reistaa tapahtumahetkestä lievästi, mutta käsittääkseni tajunnanmenetystä ei tullut eikä myöskään esim pahoinvointia. Kävin kuitenkin normaalisti esim kaupassa ja kävelyllä sen jälkeen, olo oli jotenkin outo. Päänahassa on kipeä aristava kohta (lievä kuhmu kai).

Seuraavana yönä heräilin jatkuvasti siihen että ajan- ja paikantaju hukassa. Sitäkin seuraavana yönä olen heräillyt jatkuvasti ja tuntuu etten pysy unessa ja säpsähtelen kokoajan hereille unesta. Yleensä olen ihan hyvä nukkuja. On ollut aaltoilevia päänsärkyjä, kun rasitan itseäni ja rasitukseksi riittää siivous ja kävely koiran kanssa. On jotenkin tyhmä olo kuin pää olisi utuinen, pää ei toimi yhtä hyvin ja ei ole skarppi olo. Kuin olisi vähän" pihalla" niinsanotusti. Mitään todella dramaattista tosin ei ole. Huonot unetkaan ei ole auttaneet. Voimat on olleet lihaksista vähän poissa ja jotenkin heikko olo välillä. Onneksi eilisillan toispuoleinen pääkipu joka tuntui kumautuskohdan puolella hellitti aamua kohden.

Olen lepäillyt paljon, yrittänyt ottaa iisisti joka suhteessa ja esim jättänyt tältä viikolta kuntosalin väliin jossa käyn.

Tiedän, lääkäriin varmaan olisi kannattanut mennä. Mutta voisiko tämä olla aivotärähdys? Voiko keittiön oveen päänsä kumauttamisesta todella saada aivotärähdyksen? Milloinkohan uskaltaa liikunnan pariin palata? Olen ajatellut että sitten vasta alan kokeilla vähän liikuntaa kun pää lakkaa jomottamasta lisäten sitä asteittain.

9

174

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lisätäkseni vielä olen ahdistukseen taipuvainen ja ei ole auttanut kun olen lukenut kaikenmaailman juttuja kuinka jotkut on saaneet verenvuotoa aivoihin lyötyään päänsä tai pitkittyneitä aivotärähdysoireita. Tietenkin oman kumaukseni liike-energia ei ollut ihan hirveän voimakas ja kyseenalaistan sen voiko tästä mitään isompaa tulla...

   Kannattaisiko oireiden takia käydä vielä lekurissa kun miltei 48 tuntia on kumminkin kulunut jo?

  • Anonyymi

   Mitä lääkäri sitten tekisi. Kuvaisiko että näkisi, onko päähän tullut jälkiä sisällepäin. Jälkiviisaus on turha, mutta kun kolauttaa päänsä, pitäisi heti levätä eikä lähteä minnekään. Tosin tuskin kauppareissusi mikään kovin iso ponnistus on. Hyvä ettet lähtenyt urheilemaan. Oletan että pitää otaa iisisti niin kauan kuin on oireita.
   Ja se on sanottu, että pitää varoa ettei puoleen vuoteen edellisestä lyönnistä laskien päähän kohdistu kolhaisuja.
   Olen itse pudonnut kiviportaita joulun aatonaattona lyöden pääni alimpaan portaaseen, kävin heti kuvassa, ei ollut mitään vakavaa, yötä ei saanut olla yksin ja lepäsin koko joulunpyhät. Sinun tuntemuksiasi ei ollut, ei edes kipua, joten isku ei kai sattunut arkaan kohtaan.
   Tuttavani kaatui monta kertaa peräkkäin liian alhaisen verenpaineen takia lyöden vakavasti päänsä ja hän on sairastunut siten että hermoradat alkoivat tuhoutua vaikeuttaen liikkumista. Mutta tosiaan vasta usean kovan kolauksen jälkeen.
   Sen tiedän että monet kaatuilevat vähän väliä varsinkin humalassa eikä heille tule mitään pysyvää.
   On myös tuttava, joka on kaatunut ohimonsa ja sen puolen silmän näkökyky on heikentynyt.
   Mutta jos mä oisin sä, menisin käymään lääkärissä, koska kaatumisestasi on aiheutunut muita oireita, kipua, poissaolontunteita ja utuista oloa. Luulen että mitään hoitoa ei ole, mutta kai tieto on rauhoittava, epätietoisuus stressaa. Zemppiä!

   • Anonyymi

    Onneksi ei käynyt pahemmin sinulla! Onni onnettomuudessa. Itsellänikin on nuorempana, lapsena ja nuorena aikuisena, tullut aivotärähdyksiä pari kolme. Tosin niistä aikaa vuosia ja vuosikymmeniä. Toivottavasti vaikutus ei ole kumuloitunut ja siksi tästä iskusta tämmöinen oireisto.

    Viime kesänäkin kolautin pääni kaapin oveen vähän vastaavalla tavalla mutta silloin ei juuri oireita tullut. Olen vähän kömpelö. kumahti huomattavasti kevyemmin kuin nyt kun kaapin kulman kumahti kun nousin pystyyn. kaapin kulma osui päälaelle ja lieköhän se jotenkin herkempi kohta tuo päälaki. Ärsyttää kyllä mokomat kaapinkulmat, pitäisi varmaan pehmustaa 🙂

    Ohimo vissiin on herkkä paikka vaurioille, samaten jos aivot pääsee heilahtamaan kunnolla aivotärähdyksessä edestaas.

    Pitää olla jatkossa varovaisempi tulevina kuukausina. En ole extreme ihminen joka harrastaa jotain missä sattuu ja tapahtuu niin sen luulisi olevan helppoa, tosin kotikin on yllättävän vaarallinen paikka. Päätä edelleen jomottelee, jos vielä huoli oireista jatkuu, menen lääkärille.
    Ja ei ole kyllä vielä sellainen olo että liikkumaan pystyy. Kävelyä olen vähän tehnyt ja se on eniten liikuntaa mihin olen kyennyt ilman hedarin pahenemista. Ei ole vielä ihan oma ittensä olo, ja päätä juilii. Heikko olo edelleen normaaliin verrattuna. Jos uni korjaantuisi voisi olo jo jonkinverran helpottaa. Ilmeisesti tuo unettomuus voi pään täräyttämisen jälkeen vaivata.


  • Anonyymi

   Onko siihen sitten joku lääke, joka parantaa ne iskut päähän. Mulla on useampaan kertaan kolahtanu. Ja mulla ajatukset menee nykyään tosi hitaalla. Ei se mua itteeni haittaa, mutta työnantajaa kuittailee jatkuvasti. Että jos sen jollain pillerillä parantaa, niin sitten kaikki pääpotilaat kipin kapin lääkäriin. Mutta jos lääkäri sanoo vaan voi voi, niin ei siitä käynnistä mitään hyötyä. Työkyvyttömyyseläkettä kellekään ei taideta nykyään enää myöntää.

   • Anonyymi

    Auts, siellä on toinen päänsä kopsuttelija. Kyllähän se varmaan jotain jälkiä voi jättää jos paljon pää kolisee. Itsekin kävin vähän hitaalla kopsautuksen jälkeen hetken.
    Ei taida olla lääkettä. Lääke on varmaan lepo jos kopsauttaa päänsä. Itsestä huolen pitäminen, aivoterveydestä huolehtiminen ja pään suojaus jatkossa paremmin. Lueskelin että joidenkin tutkimusten mukaan liikakin lepo on huonosta kopsautusten jälkeen että pieni aktiivisuus hyvästä. Tiedä häntä. Aluksi olisin kyllä itsekin voinut ihan lepoa makuuasennossa ottaa.
    Aivot on neuroplastiset eli voivat ainakin tiettyyn pisteeseen asti kuntoutua vammoista. Aivotärähdyksen oireet suurimmalla osalla lähtee suht vikkelää pois mutta toistuvissa tärähdyksissä voi ongelmat lisääntyä. Mutta pillereitä tähän ei ole.

    Ap


  • Anonyymi

   Kyllä vision oli pitäny eögnteniin silti mennä , minun äitini kerran samoi löi päänsä ja viikon päästä vein lääkäriin, oli heikko verenvuoto aivoissa joka korjattiin leikkauksella . Lääkäri sanoinettä hyvä kun tuli sillä se veri olis virrannut pikku hiljaa ja vaivat isommaksi aivoissa

   • Anonyymi

    Niinpä tietenkin, sanoin tuossa ylempänä väärin kun ajattelin vain lääkettä. Leikkaus auttaa aivoverenvuotoon. Kai ehtii vieläkin, jos kohta menee. Jos olisi isompi verenvuoto, ei olisi enää tajuissaan. Voi olla pienempi kun on oireita tai sitten ei mitään, johtuvat lievästä tärähdyksestä, mutta tarkastus kannattaa jo itsensä rauhoittamisen takia. Tiedän kun olen itse stressaaja ja ajan ajatella liikaa kohdalla olevaa asiaa, varsinkin ikävää. Ahdistaahan se.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä tietenkin, sanoin tuossa ylempänä väärin kun ajattelin vain lääkettä. Leikkaus auttaa aivoverenvuotoon. Kai ehtii vieläkin, jos kohta menee. Jos olisi isompi verenvuoto, ei olisi enää tajuissaan. Voi olla pienempi kun on oireita tai sitten ei mitään, johtuvat lievästä tärähdyksestä, mutta tarkastus kannattaa jo itsensä rauhoittamisen takia. Tiedän kun olen itse stressaaja ja ajan ajatella liikaa kohdalla olevaa asiaa, varsinkin ikävää. Ahdistaahan se.

    Voi kauhia. Onneksi veit! Kumminkin ajoissa.
    Itsekin tiedän ihan tarinan tämmösestä verenvuodosta aivoissa kaatumisen seurauksena jossa ei siinä tarinassa käynyt hyvin. :(

    Siksi kai sitä itselläkin huoli kasvaa jos mitään oireita on ja ylipäätään päätä kolauttelee. Ne kolautukset kannattaa aina ottaa vakavasti, kun kyseessä pääkoppa.

    Ilmeisesti ikäihmisillä herkemmin tulee näitä verenvuotoja pienemmistäkin kumahduksista (esim kaapinovi), en muista mikä oli syy, olikohan jotenkin hauraammat verisuonet päässä.. Ilmeisesti veren hyytymistä estävät lääkkeet myös voi lisätä riskiä sitten että alkaa tulla vuotoja. Minulla ei onneksi semmoisia käytössä.
    Lueskelin ja ilmeisesti sitä vuotoa voi olla hitaampitahtista minkä haitat ilmenee myöhemmin hitaammin ja sitten tuota tosi aggressiivista joka on vaarallisin muoto. Vaikka siis aluksi voisi tuntua että mitään ei käynyt, ei vielä ole selvillä vesillä. :(

    Itsellä olisi jotenkin hankala uskoa että kohdallani kaapin kopsautuksesta nuorempana tulisi niin dramaattisia seurauksia. Mutta seurailen kyllä nyt tiiviisti oireita.


  • Anonyymi

   Kävin lääkärissä ja kyse on lievästä aivotärähdyksestä. Oireena on ollut edelleen lievää etomisen tunnetta, tunnetta että tasapaino heittää ja raajoja heikottaa. nukkuminen auttaa. Ei jaksa liikkua kuten ennen täräheystä. Edelleen pääkään ei toimi kuten ennen jysäystä ja olo ei ole oma itsensä. Päänsärky lievittynyt vaikka päässä välilä hieman outoja tuntemuksia.

   Ilmeisesti jos oireet jatkuu pitkään pitää mennä kuvaukseen.

   En ole koskaan ennen pään lyömisen jälkeen kokenut vastaavaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Esko Eerikäinen sai karvaan muiston Martina Aitolehden kanssa tosi-tv:stä: "Pureskelen vieläkin..."

   Esko Eerikäinen ja Martina Aitolehti olivat kyllä aikamoinen pari, totta tosiaan. Räväkät persoonat ovat kumpikin monilahjakkuuksia. Eerikäinen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   2401
  2. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1575
  3. Uudet Eränkävijät yllättävät: Ex-ammattisotilas, YouTube-tähti, 11-vuotias eräjorma, nuoripari...

   Harmi, ettei Äijä-koira ja Aki Huhtanen ainakaan ohjelmatietojen mukaan ole enää mukana ohjelmassa. Mutta onhan tuossa toki ihan hyvä kattaus ja katso
   Tv-sarjat
   17
   1483
  4. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   1294
  5. Riparilaisista vain 48 prosenttia uskoo jumalaan

   Seurakuntalaisessa on julkaistu tietoa riparilaisten uskosta jumalaan. Vain noin 48 prosenttia heistä uskoo jumalaan. Kun miettii ettei läheskään kaik
   Luterilaisuus
   198
   1040
  6. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   87
   969
  7. 67
   967
  8. Vain idiootti ei tajua että USA räjäytti kaasuputken

   Tavoitehan oli tuhota Saksan ja EU:n talous.
   Maailman menoa
   341
   935
  9. Taidat muija vieläkin elätellä toiveita

   Siitä, että ottaisin suhun yhteyttä. Mun aivopuolikkaat on laskeneet jo kaikki potentiaaliset syy-seuraus tulemat siitä.
   Ikävä
   53
   901
  10. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   207
   850
  Aihe