Jatkuva alipaine kotona.

Anonyymi

Mistä sen huomaa? Avaat ikkunan, niin ikkuna lentää sisäänpäin auki eli alipaine imee ulkoa lisäilmaa asuntoon. Jotain on silloin ilmanvaihdoissa pielessä. Huoneistosta ilmanvaihtokanavien kautta poistuu enemmän ilmaa mitä tulee korvausilmaa tilalle.

Tämä buisness, mitä talojen suunnittelussa nyt harrastetaan, eli siis pitää olla jonkinlainen alipaine, jotta ilma huoneistossa vaihtuu. Onko oikein? Ei ole.

Alipaineessa eläminen, olkoon se pienikin alipaine, tarkoittaa, että hengitettävä ilma kotona on harvaa, jolloin ihminen väsyy. Sama on, jos elät tuolla vuoristossa, jossa korkeimmalla paikalla ilma on hyvinkin harvaa. Olet käynyt tuolla Teiden huipulla, jolloin et juurikaan pysty reippaasti kävelemään ja sydänsairailla ja keuhkosairaita on varoitettu jopa menemästä sinne ylös. Alempana vuorilla ei niin harva ilma ole, mutta harvempaa kuitenkin kuin jos ilmanpaine olisi se paras eli 1.

Nyt kysytään. Miksi suomalaisilla se tavallisin oire on väsymys ja puhutaan jo kroonisista väsymyksistä? Nuoret ja jopa lapsetkin uupuvat. Turha on esittää koronan haittoja, sillä tämä uupumusoireisto on ollut jo noin kymmenen vuotta ennen koronaa voimakkaasti esillä. Toki korona lisää niinkuin muutkin sairaudet väsymys-uupumusta.

Entä ne vanhukset, jotka eivät jaksa enää käydä edes ulkona, viettävät aikaansa sisätiloissa ja alipaineisessa sellaisessa.

Ihmiset keuhkot ottavat paremmin happea, typpeä ynnä muuta tarvittavaa eli sisäänhengitettävää ilmaa, kun se ilmanpaine ei ole alipaineinen.

Rahako nyt ratkaisee ja se talotekniikka, miten ihmiset voivat kotonaan. Suunnittelijat repivät tuhansien palkkiot ja putkifirmat innoissaan, mutta halloo, halutaan myöskin voida pirteästi.

Joissakin kerrostaloissa on jopa ikkunan kautta tuulettaminen kielletty, koska muuten ilmanvaihto talossa menee pieleen. Eli et saisi edes ulkoa ottaa korvausilmaa itsellesi, jotta voisit paremmin.

8

106

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Koneelliset ilmastoinnit ovat lähes poikkeuksellisesti huono ratkaisu kaikissa rakennuksissa joissa ei ole teolisuustuotantoa. Pahin riski niissä on kondensaatio vesi ja koneen aiheuttamat veden muodostus erityisesti kun niissä on kesäisi viilentävä vaikutus syntyy vettä ja kuumaa ilmaa. Pelkästään ilmalämpöpumput tuhoavat monien koteja koska niin tietävät asentajissa on ammattitaitoa monen laista. Tavallinen painovoimalmaluukut jolloin varmistaa rakenteiden pysymisen kuivana edellyttäen ettei putket, sadevesi tai muu niihin pääse. Aina talo kuin talo pitäisi rakentaa vähintään 50cm räystään ulokkeella talosta eli edes matalalla harjakattomenetelmällä jolloin alapuolelle saadaan tuuletusta katon alle. Tasakattoisissa rakenuksissa reuna pellit ovat kuten olet nähnyt hyvin pienet, ne pitäisi ulottua loseinän puolelle yli 50cm:n pään koska sadeveden kosteudella on taipumusta kohota peln toiselle puolelle (seinän) nousten jopa 50cm jollon liian matala reunus kovin sateisena päivänä kosteuttaa taon rakenteita nousten huovan alle. Ylipäätänsä tasakattoisissa taloissa on hitmuinen riski vuotoihin. Nehän on tehty huoparullasta joka kiinnitetään limittäin toisiinsa tervalla, mikäli terva levitetään erikseen pienikin puupinnalle mennyt terva aiheuttaa talvella huopaan repeämän koska puulaudotuksella huovan alla on pakkasella eri laajenemiskerroin kuin kattohuovalla. Keväällä kun lumet ja jäät sulaa vesi valuu sisälle.Kaiken lisäksi ihmiset eivät huomaakkaan syksyn puiden neulaset, lehdet tukkineen syöksytorven jos useammanki joita tasakattojiin on laitettu. Sulava lumi ja jää keväällä vesi tulvii reunoille joista menee rakenteisiin, voi löytää muitaki reittejä koska talosi katolla on uima-allas jota et siellä toivoisi olevan.

   Nykyisten lakien mukaan tilaaja/omistaja vastaa työn laadusta jolloin on hyvini vaikea todistaa onko työn laatu hyväksyttävä virheet voi ilmetä vasta vuosien kuluttua. Tilaaja/omistajan on itse/ryhmän valittava vastuuhenkilö joka vastaa laadusta jolloin kukapa voi tietää kuka insinööri on riittävän pätevä tehtävään?

   • Anonyymi

    Takennetan
    Tasakattoisissa rakenuksissa reuna pellit ovat kuten olet nähnyt hyvin pienet, ne pitäisi ulottua ulko seinän puolella yli 50cm:n päähän alaspäin irti jonkun sentin seinästä (tuletus), koska sadeveden kosteudella on taipumusta kohota pellin toiselle puolelle (seinän puolelle peltiä) nousten jopa 50cm jollon liian matala reunus kovin sateisena päivänä kosteuttaa talon rakenteita nousten huovan alle.
    Syy miksi aina pelit tehdään niin pieniksi on rakennusliike haluaa säästää kuluissa. Kun tilaajat ei tiedä mitä pitäisi vastia niin laatu vaihtelee. Turvallisin talon rakentaminen on pilkkoa tehtävät palasiin eli ei hyväksy yhdelle tai kahdellekkaan valmista kokonaispakettia. Teettää hitaasti vaihe kerrallaan, rakennusliikkeet usein pelottelee hintojen nousulla, voi olla totta? Toisaalta näette onko vaikkapa ensimmäinen vaihe toteutettu oikein jos ei pelastuit rahan menetykseltä (yritys voi mennä konkurssiin joten siksikään ei kannata yhdellä kertaa laittaa rahasi rakenusliikkeeseen joista monet saattaa vaatia etukäteismaksua ositain tai kokonaan?
    Tuonki vaiheen jälkeen voit hyvin jutelle seuraavasta vaiheesta käyden huolellisesti mitä ostat, kyllä sekin raha heille kelpaa ja saattaa tulla halvemmaksi koska rakennusliikkeet tietää että tehtävä voi mennä jolleki muulle kun asiakas löytänyt mutakin rakentajia?


  • Anonyymi

   Helsingin kaupungin vuokratalossa ikkunoiden rakoventiilit parvekkella tuo alakertani naisen noin 60v? tupakan hajut kotini sisälle. Kerrostalossa jossa tupakointi kielletty. Helsinki 94

   • Anonyymi

    en ole varma muistaaseni tupakointia asunnossa ei voi kaikissa kohteissa kieltää mutta pavekeupakoinnin voi kieltää jos taloyhtiö niin yksimiellisesti päättää.
    Huoneitokohtaisesti voi kietää tupakoinnin, eläimet ja muuta. yleinsä vain uusita asukkailta
    Tupakoinnissa on ongemana mahdollisesti se että pitkän asuneet jotka eivät joudu muuttaan toimintatapoja tupakoinnin suhteen vain uudet asukkaat, ehkä se johtuu osittain siitä ettei vuokrasopimuksessa sitä oe kirjoitettu? Asia on vähän hassu koska yhtähyvin kauan asunut asukas voisi vaatia kiinteän kylmän ja lämpiän vesimaksun koska on muuttaut ennen uusia sopimuksia huoneistoon.


   • Anonyymi

    Et sitten ole mennyt isännöitsijätoimistoon keskustelemaan tupakoivasta naapuristasi. Kuten liiaksi räksyttävät koirat kerrostaloissa, jotka häiritsevät muita asukkaita , niin myöskin tupakoiva ihminen saa varoituksen. Kolme varoitusta isännöitsijältä, niin lemput tulee. Yksi asukas ei voi tyrannisoida muita häiritsevällä toiminnallaan. Lisäksi, niin koiriakin on sellaisia, jotka sopivat oikein hyvin kerrostaloon mm kultainen noutaja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et sitten ole mennyt isännöitsijätoimistoon keskustelemaan tupakoivasta naapuristasi. Kuten liiaksi räksyttävät koirat kerrostaloissa, jotka häiritsevät muita asukkaita , niin myöskin tupakoiva ihminen saa varoituksen. Kolme varoitusta isännöitsijältä, niin lemput tulee. Yksi asukas ei voi tyrannisoida muita häiritsevällä toiminnallaan. Lisäksi, niin koiriakin on sellaisia, jotka sopivat oikein hyvin kerrostaloon mm kultainen noutaja.

    Juuri näin on. Jos haluaa asua kerrostalossa, tulee huomioida nimenomaan samassa talossa asuvat niin monet muut ihmiset. Mailla metsän keskellä tilanne on toinen.


  • Anonyymi

   Ja rappukäytävästä alipaine imppaa ruuan ja paskanhajut asuntoon. Ei hyvä.

  • Anonyymi

   Aloittaja ei ymmärrä fysiikasta yhtikäs mitään. Typerää peruskoululaisen höpinää.

   Asunnossa on oltava pieni alipaine, jotta ilma saataisiin vaihtumaan suunnitellusti. Ei ole vaihtoehtoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   4957
  2. Nordstream sabotaasi todennäköisesti Yhdysvaltojen työtä

   Kuten koko Ukrainan sodan provosointi, niin jenkit ovat taas asialla. Kaikessa on lopulta kyse petrodollarin tuomasta valta-aseman säilyttämisestä kei
   Maailman menoa
   533
   2486
  3. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   86
   2069
  4. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   266
   1834
  5. 200
   1598
  6. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   5
   1518
  7. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   355
   1340
  8. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   273
   1159
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   181
   986
  10. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   244
   945
  Aihe