Jehovat ei karta järjestöstä eronneita ?

Anonyymi-ap

Jehovan todistajat sanovat virallisesti, että he eivät karta Jehovan todistajista eronneita jäseniään.

Mutta tämän eronneen kertoman mukaan karttavat ja se eroaminenkin olisi kovin haastavaa ja vaikeaa kun pitää jopa itse mennä järjestön veljiltä piiloon.
https://yle.fi/uutiset/74-20000909

29

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jehovan todistajat ovat paholaisesta.
      Jos paholainenkin tekeytyy valkeuden enkeliksi, niin miksi ei hänen seuraajansa?
      Pysykää siis heistä kaukana. Karttakaa heitä. Älkää edes tervehtikö.

    • Anonyymi

      Kyllä näin on. He eivät ole missään tekemisissä eronneiden kanssa. Jos jehovan todistajien lapset eroavat uskosta niin he hylkäävät oman lapsensa pois perheestä. Eivät pidä heihin mitään yhteyttä eivätkä tunne heitä. Samoin muiden eronneiden kanssa.

      • Anonyymi

        Kartettavaksi voi joutua myös, jos ei ole hyvin mukana, eli pyöri ja juokse joka ikisessä kokouksessa ja kiertele jatkuvasti ovilla. Heikko terveys esimerkiksi ei riitä puolustukseksi. Sitä se on, kun ankarat ja vaativat miehet johtavat naisia. Mutta on siinä karttamisessa yksi hyvä puoli. Saa olla rauhassa kotonaan ilman, että joku on oven takana jatkuvasti. Kunhan osaa väistellä alueen JT:ia, niin henkisesti voi voida ihan hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kartettavaksi voi joutua myös, jos ei ole hyvin mukana, eli pyöri ja juokse joka ikisessä kokouksessa ja kiertele jatkuvasti ovilla. Heikko terveys esimerkiksi ei riitä puolustukseksi. Sitä se on, kun ankarat ja vaativat miehet johtavat naisia. Mutta on siinä karttamisessa yksi hyvä puoli. Saa olla rauhassa kotonaan ilman, että joku on oven takana jatkuvasti. Kunhan osaa väistellä alueen JT:ia, niin henkisesti voi voida ihan hyvin.

        "Kunhan osaa väistellä alueen JT:ia, niin henkisesti voi voida ihan hyvin."

        Tuossa tilanteessa on asioita vielä pahoin kesken ja sevittämättä.

        Miksi roikkua puolitiessä löysässä hirressä ja sitten vielä väsitellä todistajia, eli olla edelleen siis heidän vaikutuksen ohjailtavissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kunhan osaa väistellä alueen JT:ia, niin henkisesti voi voida ihan hyvin."

        Tuossa tilanteessa on asioita vielä pahoin kesken ja sevittämättä.

        Miksi roikkua puolitiessä löysässä hirressä ja sitten vielä väsitellä todistajia, eli olla edelleen siis heidän vaikutuksen ohjailtavissa?

        JT-vanhimmat osaavat joskus olla kovapäisiä ja tavoitella kotoa, vaikka on kieltänyt heitä näin tekemästä. On sattunut omalle kohdallekin. Eivät välttämättä tule heti, mutta ajan päästä kyllä tarkistamaan, onko mieli muuttunut. No siinähän voi sitten sanoa, ettei tarvitse tulla. Ehkä pysyy mielessä jonkin aikaa.


    • Anonyymi

      Saa nähdä tuleeko tiedoittaja Palonen vinkumaan jotain vastinetta tuohon juttuun

      • Anonyymi

        Saisi vinkua valehtelunsa eli tehdä työnsä. Eihän sovi, että entinen todistaja saa viimeisen sanan.


    • Anonyymi

      Olen luopio, mutta ei minua perheeni eikä läheiset JT:t karta, kaukaisemmat kylläkin säpsähtävät nähdessään eivätkä tervehdi.

      Ymmärrän että, olen särkenyt heidän sydämensä jätettyäni Jehovan todistajat, mutta vastaavasti he ymmärtävät minua, kun tietävät syyt ja perusteet sille.

      Yhdistävä tekijä meillä on keskinäinen rakkaus ja yhteinen rakkaus Jehova Jumalaan.

      Emme tuomitse toisiamme, vaan hyväksymme toinen toisemme.

      En koskaan halua, enkä toivo heidän jättävän Jehovan todistajat uskontoaan, ei, en ainakaan että minä olisin siihen millään tavalla vaikuttimena, tai vaikuttamassa.

      Terveisin ystävänne se ainut oikea alkuperäinen Mainosvaltuutettu :).

      • Anonyymi

        Useat perheet hylkäävät lapsensa, kun lähtevät jehovan todistajista. Televisiossa on ollut haastatteluja entisistä jehovan todistajista. YouTubeista löytyy videoita näistä haastatteluista.


    • Anonyymi

      Kyllä Paavalikin kirjeissään toteaa ettei tulisi edes syödä sellaiseksi kutsutun veljen kanssa, jonka elämäntapa ei enää ole sopusoinnussa Jumalan tahdon kanssa.
      Ei ketään eroteta turhan takia koska jokaisen elämä on yhtä arvokas Jumalan edessä.
      Kyllä totuus on se ettei Jehovan todistaja saa puhua erotetun tai eronneen kanssa. Tiedän tämän aivan 100 varmasti. Kirjallisuudessa on tuotu myös esiin se ettei vanhempien tulisi etsiä tilaisuuksia turhaan yhteydenpitoon esimerkiksi erotettuihin lapsiin tai sukulaisiin. Tämä on vaan fakta ja totuus.

      Monet eivät ymmärrä mikä tuollaisen karttamis säännön takana todellisuudessa on. Se saattaa kuulostaa melko julmalta mutta niinhän Paavali kuitenkin kehotti toimimaan rikkonutta seurakunnan jäsentä kohtaan. Älkää tästä kritisoiko aina hallintoelintä. He vain toteuttavat laatiessansa yleisiä toiminta ja käytäntö resursseja mitä Raamatussa sanotaan. Raamattu on myös Jumalan lakikirja ja toimintamallisto miten ihmisen tulee elää kantaessaan Jumalan nimeä yllään.
      Kaikissa ihmistekoisissa järjestelmissä on säännöt ja toimintamallit. Rikkonutta aina on rangaistava lakiin määrätyillä tavoilla.
      Se että jotakuta kartetaan eli vähennetään radikaalisti kanssakäymistä rikkoneen osapuolen kanssa tarkoitus on osoittaa hänelle, että hän on toiminut väärin Jumalaa kohtaan eikä hänen käytöstään hyväksytä. Moraaliltaan kyseenalainen ihminen voisi pahimmassa tapauksessa vaikuttaa negatiivisesti seurakunnan toisiin jäseniin ja sehän ei varmastikaan olisi järkevää vai kuinka itse koette? Karttamiseen tarkoitus on osoittaa rikkoneelle hänen toimineen väärin ja seurakunta odottaa että hän katuisi, etsisi Jumalalta anteeksiantoa ja puhdistaisi elämänsä jolloin hänen paluunsa takaisin olisi upea juttu.
      Vanhimmat ja laaditut säännöt pohjautuvat aina Raamattuun ja fokus on pitää seurakunta puhtaana aivan saman mallin ja ohjeistuksen mukaan, mikä vallitsi ensimmäisen vuosisadan seurakunnissa.


      Aina voi hakeutua sellaisten uskontojen vaikutuspiirin jossa saa olla ja tehdä mitä haluaa erottautumatta populaatiosta mitenkään.
      Mutta tuo ei toimi Jehovan todistajien palvonnan ja järjestön puitteissa.

      • Anonyymi

        Tuollainen karttaminen sopii hyvin, jos on erakkoluonne. Saa olla rauhassa omissa oloissaan. Muutenkaan sillä ei ole väliä, koska minulla ei ollut siellä yhtään ystävää muutenkaan.


      • Anonyymi

        Kyllä kristitty voi olla hyvän päivän tuttu kaikenlaisten ihmisten kanssa. Läheisissä tekemisissä oleminen on sitten eri asia. Tiedän itsekin kristittyjä, jotka eivät huolisi Jehovan todistajaa ystäväkseen, koska pitävät heitä harhaoppisina, mutta voivat tervehtiä tai vaihtaa muutaman sanan, jos tuntevat jotain kautta.

        Tit. 3:10 Karta harhaoppista ihmistä, kun ensin olet ojentanut häntä kerran tai kahdesti.


      • Anonyymi

        "Kyllä Paavalikin kirjeissään toteaa ettei tulisi edes syödä sellaiseksi kutsutun veljen kanssa, jonka elämäntapa ei enää ole sopusoinnussa Jumalan tahdon kanssa."

        Asiat tulee laittaa myös niiden kontekstiin. Tuohon aikaa ns. palvelustilanne ja ruokailu olivat useinkin yhdistettyjä tapahtumia. Paavali ei myöskään liittänyt kulttia nimeltä Vartiotorniseura noihin määreisiin.

        "Ei ketään eroteta turhan takia koska jokaisen elämä on yhtä arvokas Jumalan edessä."

        Tuossa on vain sekin pienoinen ongelma, että lakihenkinen Vartiotorniseura ja sen pelkkä ihmisvetoinen hallintoelin ei ole millään tavoin kristillisen maailman napa ja mittatikku.

        Vartiotorniseuran oman olemassaolon oikeutuskin, sen kulmakivi perustuu Russelin adventisteilta adoptimiin virheellisiin aikalaskelmiin, joihin se on olemassaolonsa ja väittämänsä valituksi tulemisen vuoden tiukasti pultannut. Väärät aikalaskelmat, niin väitetty valintakin on puhdas fiasko / huti.

        "Se että jotakuta kartetaan eli vähennetään radikaalisti kanssakäymistä rikkoneen osapuolen kanssa tarkoitus on osoittaa hänelle, että hän on toiminut väärin Jumalaa kohtaan eikä hänen käytöstään hyväksytä."

        Tuossa jälleen sekoitetaan villisti jumalan tahto ja vt-seuran pelkän ihmisvetoisen hallintoelimen kulloinnekin dogmispeulointi muine jäseniinsä kohdistuvine vaatimuksineen.

        "Älkää tästä kritisoiko aina hallintoelintä. He vain toteuttavat laatiessansa yleisiä toiminta ja käytäntö resursseja mitä Raamatussa sanotaan."

        Tuo putinisti-politiikkainen totaalikarttamisen dogmikin sorvattiin kiireellä ja mittatilaustyönä tilanteessa, jossa silloisessa päätoimistossa Broklynissä alkoi kuohua vuoden 1975 Harmagedonin jälkimainingeissa.

        Sitten alkoi hyvin 'noitavainon' kaltainen ajojahti ja putinistinen puhdistusoperaatio päätoimistossa. Itse itsensä rooliinsa asettaneet hengelliset kalifiksit pelkäsivät veneen kaatuvan.

        R.Franz erotettiin eronneen kanssa syömisestä (oli työnantajansa) tilanteessa, jossa tuota dogmia ei vielä oltu edes virallisesti lanseerattu.

        *

        "Raymond Frane - Syytökset ja karkottaminen"

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Raymond_Franz#Syytökset_ja_karkottaminen

        *

        "Vanhimmat ja laaditut säännöt pohjautuvat aina Raamattuun ja fokus on pitää seurakunta puhtaana aivan saman mallin ja ohjeistuksen mukaan, mikä vallitsi ensimmäisen vuosisadan seurakunnissa. "

        Paradoksi ..... Mitä tuohon srk:n puhtauteen tulee, niin __hallintoelimen tulisi erottaa itse itsensä luopiona__ jo omien kriteeriensäkin perusteella ja maalailemansa Kristuksen lain rikkojana, ihan sen omien edesottamuksien ja (sen omin termein valhe-oppi) dogmiikka-historiikkinsakin perusteella.

        Seurakunnan puhtauteen kuulunee myös hallintoelimen kaikille srk:n vanhimmille sanelemat ohjeet perokriminaalien suojelusta ja peittelystä, sillä edes tuollaisten alhaisten rikoksien tunnustaneita ei ilmoiteta viranomaisille.

        Osa noista perversitoituneista on jopa palautettu vanhimmiksi ja paimeniksi seurakuntiin ja osa heistä on silti edelleen jatkanut seksirikoksiaan lapsiin.

        *

        "Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön"

        - https://yle.fi/uutiset/3-8183532

        "Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille"

        "Tuomio annetaan uskonnollisen yhteisön hyväksikäyttötapauksen peittelystä."

        - https://yle.fi/uutiset/3-10427669

        "Jehovan todistajien ylin johto syytteeseen pedofiilien suojelusta – Myös USA:n korkein oikeus ottaa kantaa tietojen peittelyyn"

        - https://yle.fi/uutiset/3-10925059

        *

        "Aina voi hakeutua sellaisten uskontojen vaikutuspiirin jossa saa olla ja tehdä mitä haluaa erottautumatta populaatiosta mitenkään.
        Mutta tuo ei toimi Jehovan todistajien palvonnan ja järjestön puitteissa."

        Tuo pitää paikkansa. Vartiotorniseurassa vallitsee hengellis-putinistinen tyrania-politiikka, joka menee vielä sitäkin pidemmälle, sillä jo pelkkä kriittinen _ajattelu_ tuon ihmisvetoisen kultin hallintoelintä kohtaan luokitellaan synniksi ja petturuudeksi itse jumalan tahtoa vastaan.

        Mutta sitten kuin tuon megalomanisen ja arrogantin hallintoelimen tulisi ottaa vastuu edesottamuksistaan, niin se pakenee selkärangattomasti epätäydellisyyskortin taakse.

        Kun tuokaan ei riittäisi, niin se koettaa toistamiseen narsismissaan sälyttään vastuun edesottamuksistaan ja niiden seuraamuksista jäsentensä harteille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä Paavalikin kirjeissään toteaa ettei tulisi edes syödä sellaiseksi kutsutun veljen kanssa, jonka elämäntapa ei enää ole sopusoinnussa Jumalan tahdon kanssa."

        Asiat tulee laittaa myös niiden kontekstiin. Tuohon aikaa ns. palvelustilanne ja ruokailu olivat useinkin yhdistettyjä tapahtumia. Paavali ei myöskään liittänyt kulttia nimeltä Vartiotorniseura noihin määreisiin.

        "Ei ketään eroteta turhan takia koska jokaisen elämä on yhtä arvokas Jumalan edessä."

        Tuossa on vain sekin pienoinen ongelma, että lakihenkinen Vartiotorniseura ja sen pelkkä ihmisvetoinen hallintoelin ei ole millään tavoin kristillisen maailman napa ja mittatikku.

        Vartiotorniseuran oman olemassaolon oikeutuskin, sen kulmakivi perustuu Russelin adventisteilta adoptimiin virheellisiin aikalaskelmiin, joihin se on olemassaolonsa ja väittämänsä valituksi tulemisen vuoden tiukasti pultannut. Väärät aikalaskelmat, niin väitetty valintakin on puhdas fiasko / huti.

        "Se että jotakuta kartetaan eli vähennetään radikaalisti kanssakäymistä rikkoneen osapuolen kanssa tarkoitus on osoittaa hänelle, että hän on toiminut väärin Jumalaa kohtaan eikä hänen käytöstään hyväksytä."

        Tuossa jälleen sekoitetaan villisti jumalan tahto ja vt-seuran pelkän ihmisvetoisen hallintoelimen kulloinnekin dogmispeulointi muine jäseniinsä kohdistuvine vaatimuksineen.

        "Älkää tästä kritisoiko aina hallintoelintä. He vain toteuttavat laatiessansa yleisiä toiminta ja käytäntö resursseja mitä Raamatussa sanotaan."

        Tuo putinisti-politiikkainen totaalikarttamisen dogmikin sorvattiin kiireellä ja mittatilaustyönä tilanteessa, jossa silloisessa päätoimistossa Broklynissä alkoi kuohua vuoden 1975 Harmagedonin jälkimainingeissa.

        Sitten alkoi hyvin 'noitavainon' kaltainen ajojahti ja putinistinen puhdistusoperaatio päätoimistossa. Itse itsensä rooliinsa asettaneet hengelliset kalifiksit pelkäsivät veneen kaatuvan.

        R.Franz erotettiin eronneen kanssa syömisestä (oli työnantajansa) tilanteessa, jossa tuota dogmia ei vielä oltu edes virallisesti lanseerattu.

        *

        "Raymond Frane - Syytökset ja karkottaminen"

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Raymond_Franz#Syytökset_ja_karkottaminen

        *

        "Vanhimmat ja laaditut säännöt pohjautuvat aina Raamattuun ja fokus on pitää seurakunta puhtaana aivan saman mallin ja ohjeistuksen mukaan, mikä vallitsi ensimmäisen vuosisadan seurakunnissa. "

        Paradoksi ..... Mitä tuohon srk:n puhtauteen tulee, niin __hallintoelimen tulisi erottaa itse itsensä luopiona__ jo omien kriteeriensäkin perusteella ja maalailemansa Kristuksen lain rikkojana, ihan sen omien edesottamuksien ja (sen omin termein valhe-oppi) dogmiikka-historiikkinsakin perusteella.

        Seurakunnan puhtauteen kuulunee myös hallintoelimen kaikille srk:n vanhimmille sanelemat ohjeet perokriminaalien suojelusta ja peittelystä, sillä edes tuollaisten alhaisten rikoksien tunnustaneita ei ilmoiteta viranomaisille.

        Osa noista perversitoituneista on jopa palautettu vanhimmiksi ja paimeniksi seurakuntiin ja osa heistä on silti edelleen jatkanut seksirikoksiaan lapsiin.

        *

        "Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön"

        - https://yle.fi/uutiset/3-8183532

        "Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille"

        "Tuomio annetaan uskonnollisen yhteisön hyväksikäyttötapauksen peittelystä."

        - https://yle.fi/uutiset/3-10427669

        "Jehovan todistajien ylin johto syytteeseen pedofiilien suojelusta – Myös USA:n korkein oikeus ottaa kantaa tietojen peittelyyn"

        - https://yle.fi/uutiset/3-10925059

        *

        "Aina voi hakeutua sellaisten uskontojen vaikutuspiirin jossa saa olla ja tehdä mitä haluaa erottautumatta populaatiosta mitenkään.
        Mutta tuo ei toimi Jehovan todistajien palvonnan ja järjestön puitteissa."

        Tuo pitää paikkansa. Vartiotorniseurassa vallitsee hengellis-putinistinen tyrania-politiikka, joka menee vielä sitäkin pidemmälle, sillä jo pelkkä kriittinen _ajattelu_ tuon ihmisvetoisen kultin hallintoelintä kohtaan luokitellaan synniksi ja petturuudeksi itse jumalan tahtoa vastaan.

        Mutta sitten kuin tuon megalomanisen ja arrogantin hallintoelimen tulisi ottaa vastuu edesottamuksistaan, niin se pakenee selkärangattomasti epätäydellisyyskortin taakse.

        Kun tuokaan ei riittäisi, niin se koettaa toistamiseen narsismissaan sälyttään vastuun edesottamuksistaan ja niiden seuraamuksista jäsentensä harteille.

        Vartiotorni-seura on kehittänyt karttamisopista version, jossa jokaista mistä tahansa syystä seurakunnasta eronnutta tai erotettua kartetaan. Usein todistajat eivät edes tiedä, miksi joku ei ole enää Jt (nykyään ei edes sanota onko itse eronnut). Vartiotornin oppia ei ole lupa kyseenalaistaa siitäkään huolimatta, että järjestö itse muuttaa oppiaan aika ajoin. Tätä sitten markkinoidaan "raamatullisena järjestelynä".

        Entisten jäsenten kohtelu Jehovan todistajissa on sinänsä samantapaista kuin muissakin vahingollisissa kulteissa.


      • Anonyymi

        "Älkää tästä kritisoiko aina hallintoelintä. He vain toteuttavat laatiessansa yleisiä toiminta ja käytäntö resursseja mitä Raamatussa sanotaan. Raamattu on myös Jumalan lakikirja ja toimintamallisto miten ihmisen tulee elää kantaessaan Jumalan nimeä yllään."

        Jehovan todistajat eivät todellakaan noudata kaikkea, mitä Raamattu käskee tai kieltää, eivätkä pidä edes kaikkea Uuden testamentin puolella olevaa sellaisenaan nykyaikaan soveltuvana tai noudatettavana, vaikka se olisi ollut sopivaa omana aikanaan. Järjestö määrää, mitä kohtia Raamatussa - ja miten ymmärrettynä - todistajan tulee noudattaa.

        Järjestöllä on myös paljon sellaisia sääntöjä, joista Raamattu ei sano mitään, ja järjestö voi myös muuttaa sääntöjään, vaikka Raamattu pysyy samana. Tämäkin on eräs osoitus siitä, että viime kädessä ratkaisevaa on järjestön tulkinta, ei se, mitä Raamatussa lukee tai ei lue.

        Jehovan todistajien erottamisjärjestely, jossa yleensä kolmesta jäsenestä koostuva oikeuskomitea päättää koko seurakunnan puolesta, miten väärintekijään tulee suhtautua, ei myöskään ole raamatullisen mallin mukainen.

        Matt. 18:15 "Jos veljesi tekee syntiä, ota asia puheeksi kahden kesken. Jos hän kuulee sinua, olet voittanut hänet takaisin.
        16 Mutta ellei hän kuule sinua, ota mukaasi yksi tai kaksi muuta, sillä 'jokainen asia on vahvistettava kahden tai kolmen todistajan sanalla'.
        17 Ellei hän kuuntele heitäkään, ilmoita seurakunnalle. Ja jos hän ei tottele seurakuntaakaan, suhtaudu häneen kuin pakanaan tai publikaaniin.

        Usein Jt-seurakuntalaiset eivät edes tiedä, miksi joku ei ole enää Jehovan todistaja. Tällöin karttaminen perustuu järjestön vaatimukseen, eikä yksilöllä ole itsenäisesti oikeutta harkita, antaako jonkun tekemä väärinteko aihetta karttamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä Paavalikin kirjeissään toteaa ettei tulisi edes syödä sellaiseksi kutsutun veljen kanssa, jonka elämäntapa ei enää ole sopusoinnussa Jumalan tahdon kanssa."

        Asiat tulee laittaa myös niiden kontekstiin. Tuohon aikaa ns. palvelustilanne ja ruokailu olivat useinkin yhdistettyjä tapahtumia. Paavali ei myöskään liittänyt kulttia nimeltä Vartiotorniseura noihin määreisiin.

        "Ei ketään eroteta turhan takia koska jokaisen elämä on yhtä arvokas Jumalan edessä."

        Tuossa on vain sekin pienoinen ongelma, että lakihenkinen Vartiotorniseura ja sen pelkkä ihmisvetoinen hallintoelin ei ole millään tavoin kristillisen maailman napa ja mittatikku.

        Vartiotorniseuran oman olemassaolon oikeutuskin, sen kulmakivi perustuu Russelin adventisteilta adoptimiin virheellisiin aikalaskelmiin, joihin se on olemassaolonsa ja väittämänsä valituksi tulemisen vuoden tiukasti pultannut. Väärät aikalaskelmat, niin väitetty valintakin on puhdas fiasko / huti.

        "Se että jotakuta kartetaan eli vähennetään radikaalisti kanssakäymistä rikkoneen osapuolen kanssa tarkoitus on osoittaa hänelle, että hän on toiminut väärin Jumalaa kohtaan eikä hänen käytöstään hyväksytä."

        Tuossa jälleen sekoitetaan villisti jumalan tahto ja vt-seuran pelkän ihmisvetoisen hallintoelimen kulloinnekin dogmispeulointi muine jäseniinsä kohdistuvine vaatimuksineen.

        "Älkää tästä kritisoiko aina hallintoelintä. He vain toteuttavat laatiessansa yleisiä toiminta ja käytäntö resursseja mitä Raamatussa sanotaan."

        Tuo putinisti-politiikkainen totaalikarttamisen dogmikin sorvattiin kiireellä ja mittatilaustyönä tilanteessa, jossa silloisessa päätoimistossa Broklynissä alkoi kuohua vuoden 1975 Harmagedonin jälkimainingeissa.

        Sitten alkoi hyvin 'noitavainon' kaltainen ajojahti ja putinistinen puhdistusoperaatio päätoimistossa. Itse itsensä rooliinsa asettaneet hengelliset kalifiksit pelkäsivät veneen kaatuvan.

        R.Franz erotettiin eronneen kanssa syömisestä (oli työnantajansa) tilanteessa, jossa tuota dogmia ei vielä oltu edes virallisesti lanseerattu.

        *

        "Raymond Frane - Syytökset ja karkottaminen"

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Raymond_Franz#Syytökset_ja_karkottaminen

        *

        "Vanhimmat ja laaditut säännöt pohjautuvat aina Raamattuun ja fokus on pitää seurakunta puhtaana aivan saman mallin ja ohjeistuksen mukaan, mikä vallitsi ensimmäisen vuosisadan seurakunnissa. "

        Paradoksi ..... Mitä tuohon srk:n puhtauteen tulee, niin __hallintoelimen tulisi erottaa itse itsensä luopiona__ jo omien kriteeriensäkin perusteella ja maalailemansa Kristuksen lain rikkojana, ihan sen omien edesottamuksien ja (sen omin termein valhe-oppi) dogmiikka-historiikkinsakin perusteella.

        Seurakunnan puhtauteen kuulunee myös hallintoelimen kaikille srk:n vanhimmille sanelemat ohjeet perokriminaalien suojelusta ja peittelystä, sillä edes tuollaisten alhaisten rikoksien tunnustaneita ei ilmoiteta viranomaisille.

        Osa noista perversitoituneista on jopa palautettu vanhimmiksi ja paimeniksi seurakuntiin ja osa heistä on silti edelleen jatkanut seksirikoksiaan lapsiin.

        *

        "Australian tutkintakomissio: Jehovan todistajat salannut tuhannen lapsen hyväksikäytön"

        - https://yle.fi/uutiset/3-8183532

        "Yhdysvaltalainen tuomioistuin: Jehovan todistajien on maksettava 35 miljoonaa dollaria hyväksikäytön uhrille"

        "Tuomio annetaan uskonnollisen yhteisön hyväksikäyttötapauksen peittelystä."

        - https://yle.fi/uutiset/3-10427669

        "Jehovan todistajien ylin johto syytteeseen pedofiilien suojelusta – Myös USA:n korkein oikeus ottaa kantaa tietojen peittelyyn"

        - https://yle.fi/uutiset/3-10925059

        *

        "Aina voi hakeutua sellaisten uskontojen vaikutuspiirin jossa saa olla ja tehdä mitä haluaa erottautumatta populaatiosta mitenkään.
        Mutta tuo ei toimi Jehovan todistajien palvonnan ja järjestön puitteissa."

        Tuo pitää paikkansa. Vartiotorniseurassa vallitsee hengellis-putinistinen tyrania-politiikka, joka menee vielä sitäkin pidemmälle, sillä jo pelkkä kriittinen _ajattelu_ tuon ihmisvetoisen kultin hallintoelintä kohtaan luokitellaan synniksi ja petturuudeksi itse jumalan tahtoa vastaan.

        Mutta sitten kuin tuon megalomanisen ja arrogantin hallintoelimen tulisi ottaa vastuu edesottamuksistaan, niin se pakenee selkärangattomasti epätäydellisyyskortin taakse.

        Kun tuokaan ei riittäisi, niin se koettaa toistamiseen narsismissaan sälyttään vastuun edesottamuksistaan ja niiden seuraamuksista jäsentensä harteille.

        "Asiat tulee laittaa myös niiden kontekstiin. Tuohon aikaa ns. palvelustilanne ja ruokailu olivat useinkin yhdistettyjä tapahtumia. Paavali ei myöskään liittänyt kulttia nimeltä Vartiotorniseura noihin määreisiin."

        Esimerkiksi Ap.t. 20:7-11 kertoo kristittyjen kokoontumisesta, jossa syötiin samalla. Paavali yhteisruokailun kieltäessään viittaa mitä todennäköisimmin hengellisiin tilaisuuksiin tai läheiseen kanssakäymiseen, ei yhdessä syömiseen jossain muualla, arkisessa tilanteessa.

        Vartiotornilla on myös kahdenlaista karttamista. Joku voidaan "merkitä" väärintekijäksi, jolloin toiset rajoittavat hänen kanssaan seurustelua, mutta tämä ei ole sama kuin seurakunnasta erottaminen, josta seuraa varsinainen karttaminen.

        Vartiotorni katsoo, että näistä ensimmäinen raamatunkohta tarkoittaisi merkitsemistä, mutta jälkimmäinen seurakunnasta erottamista ja karttamista:

        2. Tess. 3:14 Jos joku ei alistu siihen, mitä olemme tässä kirjeessä sanoneet, antakaa hänelle opetus älkääkä olko hänen kanssaan tekemisissä. Ehkä hän silloin häpeää. 15 Älkää silti pitäkö häntä vihollisenanne vaan ojentakaa kuin veljeä.

        1. Kor. 5:11 Nyt täsmennän vielä: jos jotakuta sanotaan veljeksi mutta hän on siveetön tai ahne, epäjumalanpalvelija, pilkkaaja, juomari tai riistäjä, älkää olko tekemisissä hänen kanssaan. Älkää edes aterioiko tällaisen kanssa.

        Kreikankielinen ilmaisu, joka voidaan kääntää "lakata olemasta tekemisissä" on kuitenkin molemmissa sama, mikä ei viittaa kahteen erilaiseen suhtautumistapaan. Muutenkin kyse on mitä ilmeisimmin seurakuntakurista, eli väärintekijän ojentamisesta ja hänen vahingollisen vaikutuksensa estämisestä seurakunnassa - ei siitä, että kristityn tulisi käyttäytyä huonosti jotakuta kohtaan esimerkiksi kieltäytymällä tervehtimästä tai katkaista välit kokonaan.

        https://biblehub.com/interlinear/1_corinthians/5-11.htm
        https://biblehub.com/interlinear/2_thessalonians/3-14.htm


    • Anonyymi

      Hienoa, että ko. henkilö on haasteistaan huolimatta saanut yliopisto-opinnotkin suoritettua, joka tuossa elämän kontekstissä on varmastikin vaatinut extra-ponnistelua vs. terveistä ja seesteisistä taustoista lähtöisin oleviin.

      Millään tavoin väheksymättä, niin olen kuitenkin hieman allerginen enempi tunnelatauksellisille kokemuksille (jollaisia muuan fundis-kirkkouskovakin kirjaansa halusi keräillä), joissa nostetaan keskiöön ongelmaksi joulut, synttärit & Co.

      Toki olihan tuossa muutakin, kuten eristäminen "maailmallisista", demoni- ja Harmagedonpelot, sekä järjestön luoma ja ylläpitämä riittämättömyyden tunne, se ettei oikein mikään riitä, sekä yhteisön kontroloivuus jne. Mutta totta myös sekin, miten tuo kultti voi jättää pitkäkestoisia jälkiä syyllisyydentunteineen, jossa tunnolliset ja / tai herkät ihmiset maksavat vielä suurempaa laskua.

      Kuitenkin kaikkein oleellisin oli poissa tuon artikkelin puitteissa, eli epäilykset tuon uususkonnon / kultin itse itselleen ottaman rooliväittämän suhteen vs. sen synty- ja oppihistorian, sekä muiden edesottamuksien selvittely ja analysointi.

      Mikäli kerran on perusteellisetsi tehnyt tuon selvitystyön, todennut järjestön pelkäksi ihmisvetoiseksi uususkonnoksi / kultiksi ja sen perusteella itse eronnut, niin mahdollisesti myöhemmin ovelle tuleva salkkukaksikko ei ole kykenevä ympäri puhumaan. Päinvastoin, muutaman järjestöä koskevan keskeisen huomion jälkeen poistuvat paikalta liikaa viipyilemättä.

      Mutta onhan se kuitenkin paradoksaalia miten tuo "totuuden" järjestö häpeää karttamisvaatimustaan ja siksi toistamiseen vääristelee, kieroilee, harhaanjohtaa tai suorastaan valehtelee siitä median edustajille ja jopa omalla JW.org-sivullaankin kohdassa 'lukijain kysymykset.'

      Ohessa varsin laajat kirjallisuuslainaukset viitelähteineen:

      "Disfellowshipping and Shunning"

      - http://www.jwfacts.com/watchtower/disfellowship-shunning.php

      Sitten sama sen suhteen millaisia vihapuheita ja leimaamista järjestö ylläpitää ex-todistajista _ihmisryhmänä _ .

      Apostates: https://www.jwfacts.com/watchtower/quotes/apostates.php

    • Anonyymi

      Lahkolaiset määrätään karttamaan
      Perustelut, Raamattuun viittaavat, ovat virheelliset.
      Suomen pomo Leinonen valehtelee karttamisasiasta

      Lue Johanneksenpojan kotisivuilta.
      Löytyy Raamatun jakeet, Leinosen siteeraus ynnä muuta
      johanneksenpoika.fi/asiaa_karttamisesta.html

      • Anonyymi

        Leinonen häpeää lahkonsa oppia ja esittää siitä loivennetun version.


    • Anonyymi

      Ei kannata mihinkään hihhuliporukoihin sekaantua. Saa vain vuosien riesat, traumat ja ongelmat mukaansa.

    • Anonyymi

      Meidän seurakunnan esivalvojan tyttö on erotettu, vaan kas kummaa on tekemisissä hänen kanssaan vaimonsa kanssa, karttamatta tytärtään. On surkeaa että muille seurakunnassa sormea heristellään, kun samalla tavalla käyttäytyvät, kuin tämä Herra vanhin vaimoineen.

      • Anonyymi

        Nähtävästi se katsotaan niin, että sellaisessa asemassa oleva tietää, mitä tekee, eikä hänen uskonsa heikkene seurustelusta erotetun kanssa. Muita pidetään vähän ymmärtävinä, ja helposti mukana vietävänä. Ja vaikka olisikin niin, niin kukaan ei voi olla toisen uskon vartijana. Jos jotakin halutaan vartioida, kyllä siinä pitäisi vartioida 24/7. Voihan sitä lukea ja tehdä mitä vaan, kun silmä välttää. Ja tuollainen vartiointiin perustuva usko on heikkoa ja tyhjää. Halitaan pitää ihmisiä lapsen kengissä, jotka eivät sitten tosipaikan tullen pärjää missään. Ei ne vartijatkaan eli vanhimmatkaan ehdi joka paikkaan pelastamaan tilannetta, kun on avuttomassa tilanteessa yksin. Erotetuilta ja eronneita täytyy suojella aitauksessa eläneitä. Voi vain kysyä, että minkälaista tuollainen usko on? Ei se ainakaan aikuisen uskoa ole.


      • Anonyymi

        "Tarpeeton yhteydenpito" erotettuun lähisukulaiseen voi olla peruste esim. vanhimman asemasta poistamiseen. Ei-lähisukulaisen tapauksessa tulee kenkää seurakunnasta. Lähisukulaisen tapauksessakin voi vähän riippua asianhaaroista ja pärstäkertoimesta, miten suhtaudutaan.


    • Anonyymi

      Lahkon opit keikkuvat miten sattuvat ja edestakaisinkin, niin on vartiotorniseura määrännyt vanhoja julkaisujaan revittäväksikin.
      Johanneksenpojan kotisivuilla lahkojohdon kirje asiasta.

      Mutta niin voi lahkolaista auttaakin pois lahkon synkistä syövereistä ottamalla valokopioita vanhoista julkaisuista, maailmanlopun ennustevuosista, sellaisista vanhoista opeista joiden olemassaolo on nykyään määrätty kiellettäväksi, kuten on rokotuskielto. Sitä ei ole ollut, on JT:n sanottava.

      Valokopioita tulisi toimittaa todistajan postiluukkuun silloin tällöin yksi kerrallaan.
      Niin saisi lahkolainen mahdollisuuden avata silmiään.

      • Anonyymi

        Minä kartan JT:a. Kaikkia sukulaisianikin , jotka kuuluu tuohon lahkoon.
        Fyi då mitä pascasakkia.


    • Anonyymi

      En nyt tiedä, ovatko JT:t mitään paskasakkia, mutta omahyväisiä ja muita väheksyviä kylläkin. Ihan kunnon ihmisiä he yleensä ovat, mutta kauhean suvaitsemattomia ja ahdasmielisiä. Sellaisten seurassa ei halua eikä jaksa olla. Jopa JT keskuudessa on ihmisiä, jotka eivät jaksa olla varsinkaan hyvin konservatiivisten ja tiukan linjan ihmisten seurassa.

      • Anonyymi

        Monet vilpittömiä mutta erehdytettyjä. Saatettu mielenhallinnan alaisiksi.

        JT voi sanoa vartiotornin vakopio-otteesta "propagandaa" mutta järkytyksestäkin näkee että jotain voi ruveta mielessä ymmärtymään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monet vilpittömiä mutta erehdytettyjä. Saatettu mielenhallinnan alaisiksi.

        JT voi sanoa vartiotornin vakopio-otteesta "propagandaa" mutta järkytyksestäkin näkee että jotain voi ruveta mielessä ymmärtymään

        Monia todistajia häiritsee aika ajoin järjestön vanhat opetukset, selittelyn makuiset raamatuntulkinnat tai törmäily tieteen kanssa. Mielen lukot voivat kuitenkin olla vahvoja, eikä todistajan hämmennys välttämättä johda ajattelun avautumiseen. Halutessaan todistaja voi lakaista asian maton alle esim. "Emme tiedä kaikkea, ehkä asia selviää aikanaan". Jotkut todistajat alkavat kuitenkin epäillä Vartiotornin oppia ja huomaavat sen kestämättömäksi.


    • Anonyymi

      Jehovat ei karta järjestöstä eronneita ?
      Perkele mitä valehtelua amerikan lahkolta.
      Kokoajan saa lukea uutisista tai on tehty kirjoja millainen henkinen terroristi järjestö olette amerikan 1800.

      Hävettä lahko,mies puhujat ovat niin tyhmiä!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe