Sähkölasku - 480 euroa.

Anonyymi-ap

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/51e7a670-13ad-42fd-af5f-5f14fe91ef10

Vantaalaisperheen käsittämätön temppu: sähkölasku -480 euroa – ”Kyllä hymyilytti”

Kallis pörssisähkö onkin onnenpotku vantaalaisperheelle.

Tilanne on nurinkurinen jopa perheenisän itsensä mielestä. He maksavat käyttämästään sähköstä edullisen määräaikaisen sopimuksen mukaan, mutta myyvät itse tuottamaansa sähköä pörssisähkön hinnalla.

Perheen omakotitalon katolle on asennettu 31 aurinkopaneelia. Lisäksi talossa on ilmalämpöpumppu ja varaava takka. Perhe on siis varautunut huolellisesti energiakriisiin.

– Ja mikä paradoksi: minulle korkeat sähköpörssin hinnat vain auttavat, koska määräaikainen sähkösopimus on voimassa vuoteen 2024, mutta myyn aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön sähköpörssihinnalla, perheenisä Ricardas Plytnikas kertoo.

Hän on kotoisin Liettuasta, mutta Suomen kansalainen ja asunut jo lähes parikymmentä vuotta maassa, pääasiassa Vantaalla.

Miinus 480 euroa!

Plytnikas ennusti lähestyvän energiakriisin jo tämän vuoden alussa, koska hän piti Venäjän aiheuttamaa riskiä erittäin suurena. Niinpä hän perheineen ryhtyi varautumistoimenpiteisiin.

He hankkivat ilmalämpöpumpun, joka jo itsessään pienensi sähkölaskua talossa, jossa on vesikiertoinen sähkölämmitys. Lisäksi koko talon tiivistyksiä parannettiin ja yläpohjan eristyksiä lisättiin.

Seuraava askel oli aurinkovoimalan tilaaminen. Se olikin täysosuma, jota kuvaa hyvin viimeisin sähkölasku.

– Viime sähkölasku oli miinus 480 euroa, ja kyllä hymyilytti. Seuraavakin lasku (syys- ja lokakuu) tulee todennäköisesti olemaan miinusmerkkinen, Plytnikas sanoo.

Miinusmerkkinen sähkölasku tarkoittaa yksikertaisesti sitä, että perheen tulot pienvoimalastaan ovat suuremmat kuin koko talon sähkölasku samalta ajalta. Viimeisessä kahden kuukauden laskussa tienesti oli siis 480 euroa.

Sen Plytnikas tietää, ettei sähkötuloja ole todennäköisesti odotettavissa talvikuukausina. Silloin on vähemmän auringonvaloa, ja luntakin saattaa kertyä paneelien päälle. Lisäksi tietenkin sähkölämmitteisen talon sähkönkulutus kasvaa talvella.

– Sähkölaskun euromääräinen puolittaminen talvella olisi jo erittäin iso saavutus, hän miettii.

Kallis pörssisähkö toimii nyt perheen eduksi. Sitäkin he ovat ehtineet pohtia, miten käy, jos sähkön hinta joskus tulevaisuudessa laskee vanhalle tasolle.

– Jos jostain syystä sähkön hinta romahtaa, en häviä paljon silloinkaan. Nyt kun minulla on sähköauto, lataan sen aurinkosähköllä.

3

183

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei pidä hyväksyä sähkön yksipuolista hinnankorotusta, koska heidän perustelunsa on kytketty nykyisen hallituksen osaamattomaan talouspolitiikkaan ja valtion varojen hassaamiseen Uniperiin ja ulkomaisiin kriisipesäkkeisiin. Allekirjoittakaa adressi, jossa protestoidaan näitä mielipuolisia sähkön hinnankorotuksia vastaan: https://www.adressit.com/sahkoa_kaikille_kansalaisille_jarkevaan_hintaan

  • Anonyymi

   Näin ne rikkaat rikastuu.

  • Anonyymi

   Toi ois hienoo! Noin 10-15 v takaisinmaksuaika laitteistolla, jos kaikki menee hyvin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   592
   1909
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   79
   1487
  3. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   254
   1220
  4. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1198
  5. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   73
   883
  6. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   73
   830
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   38
   777
  8. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   66
   726
  9. Voiko yksi kohtaaminen

   jäädä pysyvästi mieleen?
   Ikävä
   49
   716
  Aihe