MOT ja rikoksia tehtailevat hoitajat.....

Anonyymi-ap

Hieno homma MOT. Nostitte taas kissan pöydälle raportoimalla hoitajista, jotka kotihoidossa tehtailevat rikoksia. Onhan se tietysti hyvä, että ne tulevat julkisuuteen, mutta jo ennestään harhaluuloisesti suhtautuvat vanhukset saavat nyt kyllä vettä myllyynsä. Meidänkin pappa meni ihan "sekaisin" katsottuaan MOT ohjelman ja oli hyvin vakuuttunut, että kotihoidon työntekijät varastavat hänen lääkkeitään..... upeeta, mahtavaa.

No on toki niin, että hoitoalallakin ns. paska valuu alaspäin eli vähän haastavimmissa hoitoalan hommissa olevat ovat yleensä ns. parempaa sakkia kuin kotihoidon, johon ajautuvat kaikki ne hoitajat joiden pää ei kestä tavallista hoitotyötä. Kotihoidossa kaikki jo valmiiksi ryhmätyöskentelemään sopeutumattomat hoitajat yrittävät viimeisillä voimillaan sinnitellä työelämässä, kun tavallinen hoitotyö tökkii eli sairaaloissa ja laitoksissa työskenteleviin nähden. Mutta onhan se kivempi hoitaa ihmisiä omissa kodeissaan kuin laitoksissa, vaikka vanhuksille alati vaihtuvat kotihoidon työntekijät ovat hieman ainakin sosiaalisesti haastavia. Pitäisi olla sellainen omahoitaja järjestelmä, jossa vain tietty hoitaja kävisi aina tai muutamat, etteivät jatkuvasti vaihtuvat hoitajat pääsisi tekemään hallaa vanhusten mielenterveydelle ja että" tilaisuus ei tekisi varasta".

No tietysti on niinkin, että omaisten pitäisi olla tietoisempia siitä, että keitä hoitajia vanhuksilla oikein käy, ja huolehtia omalta osaltaan siitä, että vanhuksilla käyvät vieraat ihmiset eivät ajautuisi kiusaukseen tehdä rikoksia. Myöskin hoitoallalle pääsevien kriteeristöä pitäisi kiristää ja psykologisten testien ja haastattelujen pitäisi olla sellaiset, että hoitajiksi havittelevien ilmeiset tai piilevät mielenterveyden ongelmat voitaisiin saattaa esiin ennen opiskelemaan ottamista. Hoitoallalla kun on monen kirjava joukko ties minkä aatemaailman ja marginaalikulttuurien edustajia, joilla ei välttämättä ole puhtaat jauhot pussissa. Voitaisiin siis kysyä, että onko kaikilla oikeutta edes hoitaa ja päästä hoitoalalle. Hoitajapulan vuoksi tietysti valintaprosesseissa ilmenee sormien läpi katsomista, koska työ ei ole monienkaan naisten mieleen.

Pitäkää omaiset siis paremmin huolta omista läheisistänne ja hoitajat pysykää poissa rikoksen teiltä, ja muistakaa poistua alalta ennen kuin jotain peruuttamatonta tapahtuu tai olette jo liian väsyneitä hoitamaan muita..... pois vaan alalta mars!!!

14

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yksi ”hyvä” ja kannatettava pointti kirjoituksessasi oli, että omaiset itse hoitavat vanhuksensa. Pysyy ainakin varastettu omaisuus perhepiirissä.

      Muuten todella, todella alentava kirjoitelma poliittisin päätöksin luodusta ja väenvängällä väännetystä ”vanhustenhoidon” mallista. Ei ole kunniaksi kenellekään, ei henkilökunnalle, ei vanhuksille, eikä omaisillekaan.

      Turha enää tässä vaiheessa edes ehdottaa mitään ”psykologisia alalle soveltuvia testejä”.

    • Anonyymi

      Nykyään on helppo sanoa että hoitakaa omaiset vanhukset, kun pitää olla työssä 8h vuorokaudessa ja matkat päälle ja ylitöitä pitää olla tekemässä kun sijaisia ei saada ja välillä työpäivät 16 h. Levätä ja nukkua pitäisi että taas jaksaa puurtaa. Omissa talossa ja pihapiirissä riittää myös tekemistä. Sen lisäksi lastenlasten esimerkiksi syyslomat vaativat hoitajaa kun vanhempien pitää saada viettää laatuaikaa.
      Olen huolestunut tästä kehityksessa että 60 kymppisten pitää itseään repiä joka suuntaan ja loppua ei näy.
      Sen lisäksi että hoidat vanhemmat että lapsia, täytyy rahoittaa 40 kymppisten elämä kun tarvitsevat monia autoja ja kaikenlaista tavaraa vaikka ei yhtään olisi rahaa. En ymmärrä kuinka kehtaavat käydä vanhempiensa kukkarolla pitääkseen yllä omaa juppielämäänsä. Itse kun erosin ja otin asuntolainan niin ei ollut varaa autoon,puhelimeen,ei lehtiin, ei lomiin enkä todellakaan olisi kahdannut sanoa vanhemmilleni jotka ovat asuntovelkansa itse aikoinaan maksaneet ilman vanhempiensa avustusta että vipatkaapa pari sataa että pääsen laivamatkalle.

      • Anonyymi

        Niin, joo ja jokaisella on omat ongelmansa! Miten kirjoittamasi elämän valinta liittyy mihinkään?

        Olen päälle kuusikymppinen, enkä todellakaan ole ”repinyt itseäni” mihinkään suuntaan. Jouduin hoitamaan vanhempaani useamman vuosikymmenen. En ole sen kummemmin ”rahoittanut” lapsiani. Olemme kyllä taanneet vuorotellen toistemme asuntolainoja. Olen ”hoitanut” lapsenlapsiani, mutta ilolla olen heitä hoitanut ja samalla pysynyt itsekin pirteämpänä.

        Kaikkea olen tehnyt, mutten koskaan ole ottanut elämääni rasitteena. Olen nauttinut joka hetkestä ja ottanut ilon irti kaikesta.


    • Anonyymi

      No hyvänen aika, kun täytyy käydä töissä ja hoitaa lapsenlapsia ja vanhempia, pihaakin ja kaiken lisäksi kustantaa nelikymppisten peräkammarinpoikien elämä.
      Voi kyynel.

      Nauratti niin, että meinasi tulla kahvit nenästä. Kuule, ihan on oma valintasi.

    • Anonyymi

      Lääkärit tavallaan edesauttavat toisinaan asiaa, pienituloisen turhaa rahojen menetystä. Lievästi muistisairas vanhus määrättiin ajokyvyn arviointiin. Lääkäri antaa mukaan mainoksen arvioinnin tekijästä, sanoo kyllä ettei ole sidoksia vaan maksaa noin 250. Muualta saa alle puoleen hintaan. Vanhukselle tämä on kuitenkin ohje miten toimia kun edessä on ajokortista päättävä lääkäri kuten kokee eli katsoo parhaaksi maksaa jotta kortti ei lähde. Keusote geriatri kyseessä vaan samaa voi olla muualla. Onko kokemusta?

    • Anonyymi

      Kyllä on törkeää, että tuollaisia hoitajia, jotka varastavat vanhuksilta rahaa, koruja tms. Jos ei omaiset seuraa vanhempien rahankäyttöä niin tuollaiset hoitajat putsaavat kaikki rahat vanhuksilta. Ja vielä hoitokodeistakin epärehelliset hoitajat varastavat rahoja ja omaisuutta vanhuksilta.

      • Anonyymi

        Jos oikein ajattelet, niin mihin ne vanhukset niitä kaikkia rahojaan tai korujaan tarvitsevat? Eivät enää mihinkään. Hoitajattaret vain saavat niitä hoito-optioita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos oikein ajattelet, niin mihin ne vanhukset niitä kaikkia rahojaan tai korujaan tarvitsevat? Eivät enää mihinkään. Hoitajattaret vain saavat niitä hoito-optioita!

        Sinun mielestä on oikein, että varastaminen on sallittua hoitajilla. Oletko itse syyllistynyt tällaiseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun mielestä on oikein, että varastaminen on sallittua hoitajilla. Oletko itse syyllistynyt tällaiseen?

        Tottakai aina ja jatkuvasti aina tilaisuuden tullen……..

        Rikkaita vanhuksia on paikat pullollaan……..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos oikein ajattelet, niin mihin ne vanhukset niitä kaikkia rahojaan tai korujaan tarvitsevat? Eivät enää mihinkään. Hoitajattaret vain saavat niitä hoito-optioita!

        Todellakin voi olla totta mitä🤔


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellakin voi olla totta mitä🤔

        Aina totta toinen puoli!


    • Anonyymi

      Suomalaiset ovat rosvoja. Eduskunta, hallitus ryöstää valtion varoja koko ajan niin pieni huume hoitaja tekee samoin. Mikä taho tuo Suomeen huumeita?

    • Anonyymi

      Vanhushoitajien huumerinki pyörii vanhuksilta varastetuilla rahoilla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe