Eränkävijät 2022

Anonyymi-ap

Kausi on koko sarjan historian surkein ja selvästi väkisin tehty.
Tämä valitettavasti ensimmäisten jaksojen katselun perusteella enkä jaksa uskoa, että se tästä edes paranee koska ensi jaksot koukuttaa aina sarjoissa ja loppu vie vaan mukanaan. Nyt sarjan katsominen tekee mieli lopettaa alkuunsa.
Kun aikaisemmin sarjassa keskityttiin oikeasti metsästykseen ja kalastukseen, niin nykyään nämä ovat enemmän taka-alalla ja täysin outo pelleily tullut tilalle.
Joku elämäntapa intiaani on metsästävinään ja toinen samanlainen kalastavinaan ja huutaa kuin hyeena jos jonkun saa. Toisaalla pari lasta huopailee kanootilla ja on kalastavinaan kaksin. Ei siinä mahtavaa että ovat eräharrastuksessa, mutta tuokin on niin tekemällä tehty ja lapsille selkeästi annettu sanat suuhun.

Tämä ns metsästäjäkin toistelee itsestäänselvyyksiä kuin paperista lukien kuinka "arvostetaan luontoa yms" blaa blaa. Jokainen metsästäjä arvostaa ei sitä erikseen tarvi kertoa. Ikäänkuin ohjelma yrittäisi viestiä itsestäänselvyyksiä metsästysvastaisille henkilöille ja teennäisyydellään selkeästi epäonnistuu asiassaan.
Ainoa oikea erähenkilö joka on jäljellä on Manu. Tosin ei häntäkään edes näytetä sarjan alku vaiheessa ollenkaan. Tiedä miten jatkossakaan.
Manu tarvitsisi selkeästi oman ohjelman missä voisi tuoda metsästys asioita ja hauskoja keksintöjään ja tutkimuksiaan esille oikein ajan kanssa.
Haulikkoja vain taitettuna olkapäillä kuljettaneet kanakoiran tassun asentoja lukeneet väline metsästäjät jotka eivät ikinä edes saaneet mitään ja koirakin tiedotti aina, vaikka olisi nostanut jalkaa edessä olevaan puuhun oli hyväkin että eivät jatkaneet tälle kaudelle. Heille metsästys ei itseasiassa merkannut mitään. Toisteltiin vain kuluneita fraaseja "ei metsältä tarvi mitään saada" Jos ei niin arvon pariskunta vaihtaa haulikot vaelluskenkiin ja jättävät esittämästä parempaa kuin ovatkaan.

Suomalaisessa metsästys sarja perinteessä ongelma on myös se, että etenkin nyt mielensä pahoittamisen kulta aikaan itse metsästystapahtumaa ei tohdita edes näyttää.
Kaikki on jollaintapaa aina lavastettua. Erona erinomaisiin norjalaisiin ja ruotsalaisiin metsästys sarjoihin nimenomaan on se, että näissä maissa metsästys kehdataan näyttää niin kun se tapahtuu. Jos ammutaan hirveä se ammutaan ja videoidaan. Sama kaiken muunkin riistan kohdalla.
Suomalaista eräohjelmaa vaivaa nimenomaan se ongelma, että ei näytetä sitä mikä on totta ja luonnon rajua todellisuutta. Metsästyksessä joku jää saaliiksi ja se sensuroimalla se ei jää siltikään tapahtumatta. Metsästys ohjelmaa ei ala seuraamaan luonnosta erkaantunut henkilö joka ei voi katsoa koko hommaa ampumisesta suolistamiseen ja ruoan laittoon saakka. Tämä tiedoksi ohjelman tekijöillekin.
Jos tehdään auton remontointi ohjelma, niin ei siinäkään jätetä näyttämättä kun auton kone laitetaan paloiksi. Tämä anteeksi että olemme olemassa pyytämisen kulttuuri on lopetettava. Jos suomessa ei osata tehdä kunnon realistista metsästys ohjelmaa, niin näyttäkää ylellä vaikkapa näitä sivistysmaiden ruotsin ja norjan vastaavia huippu laadukkaita metsästys ja eränkäynti sarjoja. Kiitos!

1

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Manu oli tasan kahdessa häntäpään jaksossa mukana.
      Metsästys kuten viimeaikoina sarjassa jäi harrastelija asteelle ja saaliit nolla. Vähänkään lajeihin perehtyvä saa jotain kuitenkin, mutta kun kyse harrastelijoista niin tulos on tuo.
      Kun metsästys jätettiin minimiin ja jos jotain positiivista haetan, niin ainoa mielenkiintoisin osuus oli lintujen rengastaja pariskunnan touhut. Muu oli yhtä ja samaa, mutta tuossa oppi näkemään tämän lajin viehättävyyden.
      Mikäli ensi kauteen ei metsästykseen viitsitä panostaa tuonkaan vertaa, niin en näe järkeväksi jatkaa ohjelman tuotantoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe