Elokapina on öljy-yhtiöiden alulle panema liike

Anonyymi-ap

Epäilen vahvasti näin. Ketä muuta koko Elokapina muka palvelee? Mietitäänpä hetki mitä Elokapina tekee mielenosoituksissaan: tukkii raitiovaunulinjoja viattomilta kansalaisilta, jotka ovat valinneet käyttää päästötöntä julkista liikennettä. Vaatii suomalaisten elintason laskua. Yrittää ajaa Suomea kannattelevan metsäteollisuuden konkurssiin. Sanoo, etteivät suomalaiset saa lentää, vaikka Suomi on oleellisesti saari, jolta on vaikea poistua muulla tavoin. Rikkoo lakia ja järjestystä. Aiheuttaa haittaa viattomille.

Ketä muuta tällainen toiminta hyödyttää kuin öljy-yhtiöitä? Yhtiöt saavat mielenosoituksista jopa suoraa hyötyä itselleen, kun useammat valitsevat kulkuvälineekseen auton, kun julkisen liikenteen käyttö vaikeutuu. Toisaalta lainrikkojilla usein on huono maine kansalaisten ja erityisesti varakkaamman kansanosan keskuudessa. Varakkailla on vaikutusvaltaa, ja juuri he voisivat investoida rahojaan vihreään siirtymään. Elokapina pitää huolen, ettei kukaan keskivertoa varakkaampi halua tukea luonnonsuojelua, kun ympäristöjärjestö kerran demonisoi heidän koko elämäntapansa ja yrittää pakottamalla kääntää muut puolelleen. Tavallistenkin kansalaisten keskuudessa Elokapina herättää vihaa ympäristöjärjestöjä kohtaan. Esimerkkinä tästä toimii tapaus, jossa Elokapinan aktivistit saivat lantaa päälleen.

Öljy-yhtiöt hyötyvät, kun ympäristöjärjestöiden maine heikkenee. Yhä useampi valitsee äänestää muita puolueita. Etenkin oikeisto on Pohjoismaissa nousussa, josta viimeisin esimerkki on Ruotsi. Ja ihmekös tuo, kun Elokapina on luonteeltansa äärivasemmistolainen järjestö. Järjestön sisällä kannatetaan sosialismia ja vastustetaan kapitalismia.

Epäilen, että koko Elokapina on alunperin öljy-yhtiöiden masinoima hanke. Tällä tavalla he pyrkivät viivyttämään oikeasti toimivien ympäristötoimien käyttöönottoa, kuten vedyn käyttöä polttoaineena. Jokainen viivytys taas tuottaa yhtiöille selvät tienestit. Tukemalla viatonta aktivismia ja idealismia, öljy-yhtiöiden on helppo välttyä syyllisyydeltä ja pestä kätensä koko sotkusta.

Vähän aikaa sitten nähtiin pilakuva, jossa Greta Thunberg raiskataan, Tuumasta toimeen, sanoi öljypäällikkö, ja keksi yhtiöiden etua ajavan ilmastoliikkeen.

1

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt tämä vetykin ympäristötoimena ei ole yksipuolisesti haitatonta.
      Vedyn käyttö energialähteenä on kyllä vähäpäästöistä, mutta luontaisesti vetyä ei ole "vetylähteistä" saatavissa, sitä on vedessä määrättömästi käytettävissä, mutta ongelma on laajassa käytössä sen veden hajottaminen vedyksi ja hapeksi, se vaatii suuresti ulkoista energiaa, joka on tavallisimmin sähkövirtaa.

      Nyt vety kaikessa erinomaisuudessaan ei välttämättä ole mitenkään huokeaa tai ilmaiseksi tyhjästä saatava polttoaine, joten mitenkään huokeaa tai nykyisten fossiilisten tapaan laajasti saatavissa olevana sitä ei voi pitää.
      Tätä vedyn erottamisen kuluvaikutusta ei ole huomioitu siitä vedyn saatavuudesta
      puhuttaessa.
      Tuulivoimalla toimiva sähköntuotanto tähän voi kyllä satunnaisuutensa vuoksi sopia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe