Venäjä myöntää tappion.

Anonyymi-ap

YLE:
"Surovikin kertoi suoraan, että tilanne eteläisellä rintamalla, eli niin sanotussa Hersonin sillanpääasemassa on hankala. Surovikinin mukaan siviiliväestön tulee valmistautua evakuointiin Hersonista ja muualta sillanpääasemasta.
Herson oli ensimmäinen Ukrainan maakuntapääkaupunki, jonka Venäjä sai heti hyökkäyksensa alkuvaiheessa vallattua. "

Evakuointia suoritetaan, kun tiedetään vetäytymisen olevan edessä. Venäjä alkaa vähitellen tunnustaa tosiasiat. Nykyinen hiljaisuus enteilee Ukrainan suurhyökkäystä ja Surovikin tietää, etteivät hänen joukkonsa tule kestämään.

Antti Rokan sanoin: "Kai on mänt"
Vanhan Noster-sillimainoksen sanoin: "Oikea tuntuu olevan suunta"

39

205

1Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On mahtanut olla Kremlin propagandaan uskoville kylmäävää puhetta. Totuus alkaa paljastua kansalle.

   • Anonyymi

    Ja kun totuus paljastuu, Putinin palli huojuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja kun totuus paljastuu, Putinin palli huojuu.

    Pallit pikimmin paljastuvat ja surkea nysä niiden keskellä johon ei tahdo saada edes köyttä kiinni jotta voisi puttepossun vinssata punaisen torin lyhtypylvääseen.


  • Anonyymi

   Venäjän armeija kääntyy 90° ja etenee jälleen

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Ruki ver


   • Anonyymi

    Eiköhän ne osaa antautua ilman ohjeitakin. Aseet maahan. Valkoinen lippu, kädet pystyyn.


  • Anonyymi

   Mottia valmistellaan

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/harvinainen-ulostulo-venajan-uusi-sotajohtaja-myontaa-tilanteen-olevan-vaikea-hersonissa/8552038

  • Anonyymi

   Sotilaskomentaja kusettaa Ukrainan hönöjä.

  • Kansanmurhan voi toimittaa myös pakkosiirtämällä ukrainalaisen väestön Siperiaan ja venäläistämällä siviilit siellä.

  • Ukraina on kohta entistä lähempänä mahdollisuutta katkaista maayhteys Krimille. Sitten vain sillan kimppuun uudella tarmolla.👍

  • Anonyymi

   Rupla maailmanvaluutaksi? Ihmiset venäläisten oligarkkien orjiksi?
   Venäjä on analysoinut ja reflektoinut kaikki yhteiskunnalliset muuttujat, vaikuttimet ja elementit koko maailmassa. Koko kaikenkattava tietoisuus ja riippuvuussuhteet ovat koko paletiltaan ja keskinäisiltä vaikutussuhteiltaan sotilaallista materiaalia ja koko maailman ja sen jokaisen kansan osalta sotamanipulatiivista resurssia, joka pelataan Venäjän oligarkkien taloudelliseksi eduksi jättämättä kiveäkään kääntämättä ja mitään vaikutuskanavaa hyödyntämättä. Siinä shakin reflektoinnissa Venäjä on onnistunut ehkä parhaiten ja monipulisimmin koko maailmassa. Siinä pelissä pahuus ja hyvyys, valhe ja totuus on myös spekulaation alla ja alisteisia hyötynäkulmille oligarkkien etujen varmistamisessa. Siinä ihmishengetkään eivät paina ja pelottelu, uhkakuvien luominen ja häikäilemättömät brutaaliset alistamistoimet ovat sekä sisäpoliittista, että kansainvälistä toiminnan oikeutusta. Ei ole ihme, että jo Ronald Reagan presidenttinä ollessaan luonnehti Venäjää pahan valtakunnaksi. Jokainen rehellinen venäläinen tunnistaa pahan olemassaolon Venäjällä. Hyväksikäytön brutaaleimmat mallit kohdistetaan reuna-alueiden valtioihin, vähempiosaisiin, vähemmistöihin ja heikommaksi oletettuihin valtioihin. Kansojen ristiriitaisia suhteita käytetään noissa peleissä kuten nyt Iranin ja Pohjois-Korean tapauksissa. Tosiasiassa petollisuus on vahva kansanperinne Venäjällä

   Entä Iran? Israelin momentum!

   Kaikkien tiedossa on Raamatun kuvaukset Israelin kansan vaiheista Egyptin orjuuden ajasta, 40 -vuoden kansanvaellukseen Kanaanin maalle ja Babylonian pakkosiirtolaisuuden ajasta juutalaisten vainoamisiin, terroristisiin antisemitistisiin murhaamisiin ja hajaannukseen sekä ympäri maailmaa ja nyttemmin juutalaisten paluumuutoista takaisin Israeliin. Se on myös kuvaus lopun ajan Bibliassa kuvatuista merkeistä. Ollaan menossa kohti Harmagedonin apokalyptisia aikoja.

   Iran on aikonut ajaa Israelilaiset mereen. Israel on selviytynyt vaikeista ajoista. Israelin väkiluku on kasvanut varsin lyhyessä ajassa paluumuuttajien vuoksi jo yli 10 miljoonan asukkaan maaksi. Nyt kun Iran on alkanut aseistaa Venäjää ja juutalaisten ”Uusi Jerusalem hanke Ukrainassa on uhattuna ja Masonin joukot voivat myös kärsiä ja tuhoutua, on näkymät sellaiset, että jos Venäjä voittaa Iranin avustuksella, Iranilla tulee olemaan valtaa vaatia Venäjän avustavan Irania Israelin tuhoamisessa.

   Mitä vaihtoehtoja on Israelilla vastata tuohon uhkaan? Knessetissä varmasti pohditaan tuota ongelmaa. Venäjän suureen harhaanjohtamisstrategiaan on ollut valheellisen käänteisen narratiivin fasismista Ukrainassa lanseeraaminen Venäjän sisäiseen henkiseen ilmapiiriin saadakseen kansalaiset motivoiduksi sotaan veljeskansaa Ukrainaa vastaan. Keinoina on käytetty jopa internetin sulkemista, jottei totuus tulisi Venäjän kansan tietoisuuteen. Monet sotilaat ovat järkyttyneet Ukrainassa havaittuaan olleensa ja olevansa hyvän sijasta pahan puolella ja paholaisen koukussa.

   Fasismin nujertamisen sijaan kysymys onkin sotarikoksista ja fasismista, jota Venäjä harjoittaa. Piilotetusta antisemitismistä. Yksi vahva indikaattori tästä käänteisen informaation sotapelistä on Iranin ja Venäjän yhteistyö juutalaisia ja kristittyjä ortodokseja vastaan Ukrainassa. Muslimivaltiona Iran nauttii myös ortodoksikristittyjen tappamisesta. Länsimaat ovat ihme kyllä, tukeneet Ukrainaa varsin yksimielisesti, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Paradoksaalisesti Unkarikin on epävarma, millä puolella he ovat. Voiko syynä olla Unkarin roomalaiskatolisen uskonnon ja Ukrainan ortodoksien välisistä jännitteistä sekä asenteista juutalaishallintoa kohtaan?

   Duumassa Venäjällä nautiskellaan erilaisten harhautuspelien pelaamisesta yhdessä brutaalien sotarikosten tekemisen kanssa Ukrainassa. Venäläiset ajattelevat olevansa viisaampia ja juonikkaampia. Siihen perusteluna on se, että lännen demokraattisen elämisen ja olemisen periaatteet nähdään naivistisina ja siksi helposti höynäytettävinä. Länsimaat voidaan demonisoida, durakioida, manipuloida jne. Ja Ukraina ja länsi nähtiin ennen sotaa heikkona ja yksinkertaisena ja helposti voitettavina. Vuosien pelit sitouttamisissa energiariippuvuuksiin, lannoiteriippuvuuksiin ja hegemoniallisiin sekaannuksiin yms. ajateltiin olevan vaiheessa, jossa Venäjä voittaa lännen mennen tulleen. Ja ydinaseet takaavat sen, etteivät länsimaat uskalla kajota Venäjään tai venäläisiin.

   Mutta jos Israel ei reagoi Iranin toimiin, esimerkiksi tuhoamalla dronitehtaat, on selvästi nähtävissä, että Israel tulee olemaan ehkä jos lähitulevaisuudessa sotatoimien kohde. Aikaikkuna ei ole kovin kauan auki.
   Mitä sie tuumaat?

   Lauri Metsäshäärii & Juuvana Ilma
   Teos: Maailman valtiaita

  • Anonyymi

   Venäläisten puheilla ei ole väliä myöntääkö ne jotain vai ei ne voim sivuuttaa täysin .

   Pääasia on että lyödään miehittäjää niin lujaa että ne vetäytyvät Hersonista Krimiltä ja itäukrainasta se on ihan sama mitä sontaa venäläiset puhuvat jos Putini on vallassa kun venäjä on ajettu Ukrainan maaperältä Putin järjestää siltikin venäläisten suuren voitonjuhlan punaiselle torille ja kansa juhlii suurta voittoa jos propaganda näin sanoo tajuamatta ympäröivästä maailmasta mitään

  • Anonyymi

   Nyt ei edes selitelty asiaa joukkojen uudelleen ryhmittelyllä, vaan myönnettiin julkisesti TV lähetyksessä, että tilanne on vaikea. Alkaako Kremlin fasadi rakoilla?

  • Anonyymi

   Ei enää lisää tykinruokaa

   "Moskova on saanut osittaisen liikekannallepanon päätökseen. Moskovan värväyspisteet ovat sulkeutuneet maanantaina iltapäivällä.

   Henkilöt, joille on saapunut mobilisaatiomääräys ennen kyseistä ajankohtaa, mutta jotka eivät ole ilmoittautuneet värväystoimistossa, on vapautettu osallistumasta osittaiseen liikekannallepanoon.
   Useat alueet ovat ilmoittaneet jo aiemmin, että ovat saaneet määräyksen toteutettua"

   https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/5443445

  • Anonyymi

   Paniikki😦

   "Viranomaiset patistavat väkeä matkaan kertomatta määränpäätä – Enimmäkseen lähtijät ovat Venäjää tukevia valtion virkailijoista, lapsiperheitä ja vanhempaa väkeä, kuvailee Konstantin ja sanoo, että puheet räjähdyksistä, ohjuksista ja kaupungin saarrostamisesta pelottavat väkeä"
   Ihmisten ohella kaupungista on viety myös miehityshallinnon arkisto.

   Se näyttää enemmän paniikilta, kuin organisoidulta evakuoinnilta, sanoo kaupungin asukas. Rossija 24 TV on näyttänyt kuvaa, jossa ihmiset jonottavat joen ylittävälle lautalle. Joen yli menevää siltaa ei ilmeisesti voida käyttää Ukrainan pommitettua sitä.

   Venäjän TV:n haastattelussa, että kaupungin koko johto on lähdössä jo tänään
   Kaupungin siviiliväestölle annettiin evakuointikehotus on aikaisemmin"

   https://yle.fi/uutiset/3-12663112?origin=rss

   • Anonyymi

    Äkkilähtö Z-natseille


  • Anonyymi

   Herson vapautuu kohta Z-natseista ja palautuu takaisin Ukrainan kaupungiksi .

  • Anonyymi

   kyllä oli ruma örkki...

  • Anonyymi

   Vai onko kyseessä sotajuoni?

   "Siviilien evakuoinnin epäillään olevan valmistautumista sotilasoperaatioihin. Onko tarkoituksena tehdä kaikesta pelkkää taistelukenttää millä tahansa aseella? En ymmärrä, että Putin voi hyväksyä vetäytymisen.

   Vetäytymisen yhteydessä Venäjä ”evakuoi” eli käytännössä pakkosiirtää 50 000-60 000 alueella olevaa siviiliä Venäjälle"

   https://www.verkkouutiset.fi/a/venaja-tyhjentaa-hersonia-carl-bildt-pelkaa-pahinta/

   • Anonyymi

    Siviilien evakuointi mahdollistaa molemmille armeijoiden tehokkaampien aseiden käyttämisen:

    - termobaarisia pommeja
    - fosforiammuksia
    - napalmia


  • Anonyymi

   Lausunto käsitettiin väärin. Ei puhunut Venäjän tappiosta. Tilanne vain hankala. Evakuoinnin ja Zelenski tappaa ohjuksin siviilejä..

   • Anonyymi

    Yleensä tilanne on hankala ennen tappiota. Niin oli Saksallakin 1945. "Vaan kuinkas sitten kävikään".


  • Anonyymi

   Onhan tuo melkoista ryssien keskinäistä räyhäämistä ollutkin alusta asti. Kiovan ja Moskovan ryssiä ei ole siviilien evakuointi taistelujen tieltä kiinnostanut.

   Suomessa aikoinaan evakuoitiin siviilit laajoilta alueilta etulinjan takaa.

   • Anonyymi

    Venäjä evakuoi kauppamatkalla olleen polkupyöräilijänkin mullan alle sodan alkuvaiheisa.
    Se siitä evakuoinnista.


  • Anonyymi

   Sielä rillataan Ukraina armeija pian.

   • Anonyymi

    "Sielä rillataan Ukraina armeija pian."

    Juu juu koukataan vain Moskovan kautta ja jätetään kalusto Ukrainalaisille niinhän tämä rillaussota on edennyt piippalakeilla.


  • Anonyymi

   Surovik on paljon älykkäämpi kuin silovikit, vaikka kuinka silosia olisivatkin.

   • Anonyymi

    "Surovik on paljon älykkäämpi kuin silovikit, "

    vankilavempula on oikea Einstein kuten linnanvenkuloista koottu armeijansakin.


  • Anonyymi

   Yle suoltaa pelkkää sontaa, samalla hybridikeskus häiritsee totuuksien esiintuloa ihmisille.
   Tilanne on surkea.

  • Anonyymi

   Australian erikoisjoukkojen komenta Riccardo Boss kertoo Ukrainasta. Ukraina on syvän valtion (deep state) keskus. Se on käärmeenpää, ja Vlad ottaa pään irti.

  • Anonyymi

   näin

  • Anonyymi

   Venäjän liittovaltion suojapalvelu (FSO) Moskovassa on ilmeisesti käynnistänyt "harjoituksen", jossa simuloivat vallankaappausta ja evakuoivat hallituksen jäseniä. Kenties joku Kremlissä pelkää jotakin?

   • Anonyymi

    Joo vallankumousta omaväki suunnittelee varmaan..... Tämä järjetön sota töytyy loppua...


  • Anonyymi

   Osa venäjän tappioista menee politrukkien piikkiin, nimittäin juuri he ampuvat kaikki vähänkin perääntymistä harkitsevat sotilaat.

  • Anonyymi

   Hämäys vetäytyminen.
   Kun pakkanen puree ja energia on vähissä, silloin hyökätään uudestaan.
   Lännenkin huomio on jo silloin aivan muualla.
   Autotehtaat seisoo, kansoilla vilu ja nälkä sekä laskut rästissä.

  • Anonyymi

   "Oikea tuntuu olevan suunta", ainakin Nato Tiltujen vikinästä päätellen.

  • Anonyymi

   näin

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   281
   2523
  2. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   265
   2038
  3. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   95
   1613
  4. Lapulais poika.

   Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
   Lapua
   32
   1473
  5. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

   Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
   Iisalmi
   31
   1251
  6. Hyvää iltaa miehelle

   Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
   Ikävä
   175
   1235
  7. Haluaisin kertoa sulle

   Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
   Tunteet
   89
   1002
  8. Sofia ei tee enää lomareissuja

   Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   948
  9. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   58
   916
  10. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   54
   892
  Aihe