Muistatteko vielä?

Anonyymi-ap

Historiaa, korjatkaa jos olette toistamieltä?

Yhdysvallat tuki Afganistalaista herraa jota sitten myöhemmin etsittiin ja surmattiin. Yhdessä monien maiden kanssa valtasivat maan surmaten mielettömästi myös aseettomia siviilejä ja hallinnoivat noin 20vuotta?
Irakilaista herraa Yhdysvallat tuki kunnes hänetkin surmattiin? Paikoitelleen maa tuhottiin murskaksi, siviilejä varmasti kuoli paljon?
Lipyalaista herraa arvostettiin joka myös eurooppa yhdessä Yhdysvallan kanssa surmasi valtaisella pommituksella.

Tuleepi hyvinki mahdollista, että Ukrainassa nykyinen herra hyökkääkin maan kansalaisten toiveesta Venäjän maaperään kunhan saa vielä lisää tehokkaita aseistusta? Vaikka nykyinen Ukrainan johto ei tuota hyökkäystä tekisikään voi pienehkökin Ukrainalaisjoukko hiljaisesti syrjäyttää nyky johtajat ja alkaa hyökkään Venäjälle? Mitä tuolloin länsi voisi tehdä se estämiseksi, ei mitään eikä Venäjällä kukaan enää uskoisi ettei eurooppa eikä Yhdysvallat olisi jotenki provosoinut ukrainalaisia hyökkäykseen, sen sitten elävät näkee ja kuulee miten asiat kehittyvät?

16

113

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miksi kukaan haluaisi hyökätä perseläpeen nimeltä Venäjä.😫😫😫

  • Anonyymi

   Yritätkö tuossa jollain tapaa vapauttaa Venäjää syyllisyydestä, että se on hyökännyt Ukrainaan jo v 2014, sotinut siellä siitä asti ja miehittänyt osaa Ukrainan alueita. Helmikuussa 2022 Venäjä laajensi sotansa totaaliseksi ja hyökkäsi valtavalla voimalla monesta eri suunnasta Ukrainaa tavoitteenaan tuhota Ukraina ja ukrainalaiset, kuten Venäjän johto on useissa eri yhteyksissä näin todennut.

   Tätäkö yrität?

   Vai mikä on tarkoituksesi tuolla tarkoitushakuisesti valikoivalla historiapläjäykselläsi?

  • Anonyymi

   Maailma muuttuu tiltuseni...

   Afganistanin nykyiset ongelmat alkoivat, kun Neuvostoliitto hyökkäsi sinne v 1979 ja soti siellä erittäin raakaa sotaansa noin 10 vuotta ennenkuin joutui pakenemaan sieltä. Siviilit olivat tuolloinkin itänaapurimme kohteitna, kun vuoristolaisten kanssa ei hyökkäysarmeija pärjännyt alkuunkaan. Sen jälkeen maa muuttui vähitellen terroristien kehdoksi, jota ei hallitus kyennyt hallitsemaan. Jälleenrakennus käynnistyi kaikesta huolimatta, mutta terroristien vuoksi monet natomaat ja Naton ulkopuoliset, Suomikin , toi sinne rauhanturvajoukkoja suojelemaan kansalaisia. No ei onnistunut ja nämä vetäytyivät sieltä. Tuskin edes tiltu kehtaa väittää, että nyt siellä on asiat hvin afganistanilaisten kannalta. Onkohan tiltu koskaan tullut ajatelleeksi, kun tuki nouta terroristeja?

   No Irakin ja Libya äärimmäisen julmia diktaattoreita tuskin on jäänyt kaipaamaan edes tiltu, vaikka itänaapurimme heitä vahvasti tukikin.

   Tiltun valikoiva muisti historian osalta on liikuttavan avutonta ja paljastavaa....
   Kytkentä Venäjän pyrkimyksiin tuhota Ukraina on jo todella epätoivoista....

  • Anonyymi

   Tilanteet muuttuvat hyvin usein, kun historiaa tutkiskelee niin se on helposti nähtävissä.

   Talvisodankin alkoi Nevostoliiton hyökätessä Suomee toteuttaessaan liittolaisensa natsiSaksan kanssa tekemänsä etupiirisopimusta käytännössä. Ja koko toinen maailman myös, kun natsiSaksa hyökkäsi Puolaan ja siitä parin viikon päästä Neuvostoliitto Puolan itäosiin. Ihan niinkuin olivat sopineetkin.
   No ajanmittaan näitä tuli vihollisia ja yleisen käsityksen mukaan Neuvostoliitto tältä osin siirtyi nk ’hyvisten’ puolelle. Puolustamaan itseään ja venäläisten käsityksen mukaan heillä olisi jopa ollut ratkaiseva rooli natsiSaksan kastamisessa. No se on heidän uskonsa.
   Heti rauhan tultua tilanbe muuttui taas. Neuvostoliitto ei vetäytynytkään omien rajojensa taakse, vaan jatkoi naapurimaittensa miehitystä ja vieläpä erittäin väkivaltaisesti. Tätä miehitystä kesti Neuvostoliiton romahdukseen asti.
   Ja taas näytti vähän aikaa siltä, että itänaapurimme siirtyisi sivistysmaiden joukkoon ja alkaisi elää ja arvostaa rauhaa ja kunnioittaa naapureitaan. Mitä vielä, tuota ’hyvää aikaa’ kesti vain muutamia vuosia, kun itänaapurimme kaivoi taas pyssynsä esiin ja alkoi käyttää niitä reilut parikymmentä vuotta sitten naapurivaltioitaan vastaan. Ja onkin sotinut jatkuvasti jossain päin rajoillaa siitä asti.

   Näin ne tilanteet muuttuu... se mikä ei ole muuttunut on se, että aina sotien aloittajat ja alkusyyllisry ovat diktatuureja. Demokratiat eivät koskaan ole sotia aloittaneet, joskin olleet kyllä osapuolina, paitsi puolustautuessaan, niin myös auttamassa myös asevoimin noiden sotaisten ja julmien diktaattorien syrjäyttämisissä ja mm kansanmurhien ehkäisyissä/lopettamisissa.

  • Anonyymi

   Ota selvää taustoista Miksi Ukrainan sota 2014 alkoi

   • Anonyymi

    Se alkoi, kun Venäjä hyökkäsi yllättäen Ukrainaan ja miehitti Krimin ja osia itäisestä Ukrainasta. Mikä tässä muka on epäselvää?


  • Anonyymi

   Siinä on sulle historia pläjäys tä

  • Anonyymi

   Ja selvitä vielä sekin Miksi Amerikan juutalaiset havittelevat Venäjän luonnonvaroja

   • Anonyymi

    Miksi Venäjän Juutalaiset havitelevat USA kansalaisuutta.😁😫😁


  • Anonyymi

   Siksi koska sielä on nyt helppo koijata rahaa sodan takia. Selvitäppä Miksi Minkä takia kaasuputkien räjähdyksiä ei tutkita

   • Anonyymi

    Voin tunnustaa,minä sabotoin putket. Ostettiin vanha troolari ,viistokaikuluotain, sekoitettiin anoa. Resepti saatin Breiviikiltä.Tehtiin ajastin sytytimelle, muuan ammatikoululainen teki. Budjetti oli jokunen satatuhatta euroa.Vaikutin ,inhoan Paavo Lipposta ja sen muijaa.🌚🌚🌚🤠


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voin tunnustaa,minä sabotoin putket. Ostettiin vanha troolari ,viistokaikuluotain, sekoitettiin anoa. Resepti saatin Breiviikiltä.Tehtiin ajastin sytytimelle, muuan ammatikoululainen teki. Budjetti oli jokunen satatuhatta euroa.Vaikutin ,inhoan Paavo Lipposta ja sen muijaa.🌚🌚🌚🤠

    Unohdin mainita olen ääriKepulainen😫😫😫


   • Anonyymi

    Tutkitaanhan. Ja tuloksiakin on jo julkistettu. Etkö seuraa muuta kuin Venäjän sotapropagandaa?


  • Anonyymi

   Aivan uskomatonta paskaa mitä media ryssistä levittää ja suomalaiset rupee kohta oikeesti pelkäämään niin kuin norjalaiset ja muut.
   Jonkun pitäisi ottaa media haltuunsa ja huolehtia että sieltä tulee vain totuudellista tietoa muuten kanssa ottaa vallan omiin käsiin

   • Anonyymi

    Kansa tarvitsee kätensä runkaamiseen.😁😁😁


  • Anonyymi

   Koko maailma taas kerran nauraa suomelle,aina jonkun renkinä inisee.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   204
   2769
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   142
   1839
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1465
  4. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   136
   1393
  5. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   473
   1220
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1137
  7. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   66
   973
  8. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   35
   959
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   95
   815
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   38
   759
  Aihe