Muistatteko vielä?

Anonyymi-ap

Historiaa, korjatkaa jos olette toistamieltä?

Yhdysvallat tuki Afganistalaista herraa jota sitten myöhemmin etsittiin ja surmattiin. Yhdessä monien maiden kanssa valtasivat maan surmaten mielettömästi myös aseettomia siviilejä ja hallinnoivat noin 20vuotta?
Irakilaista herraa Yhdysvallat tuki kunnes hänetkin surmattiin? Paikoitelleen maa tuhottiin murskaksi, siviilejä varmasti kuoli paljon?
Lipyalaista herraa arvostettiin joka myös eurooppa yhdessä Yhdysvallan kanssa surmasi valtaisella pommituksella.

Tuleepi hyvinki mahdollista, että Ukrainassa nykyinen herra hyökkääkin maan kansalaisten toiveesta Venäjän maaperään kunhan saa vielä lisää tehokkaita aseistusta? Vaikka nykyinen Ukrainan johto ei tuota hyökkäystä tekisikään voi pienehkökin Ukrainalaisjoukko hiljaisesti syrjäyttää nyky johtajat ja alkaa hyökkään Venäjälle? Mitä tuolloin länsi voisi tehdä se estämiseksi, ei mitään eikä Venäjällä kukaan enää uskoisi ettei eurooppa eikä Yhdysvallat olisi jotenki provosoinut ukrainalaisia hyökkäykseen, sen sitten elävät näkee ja kuulee miten asiat kehittyvät?

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi kukaan haluaisi hyökätä perseläpeen nimeltä Venäjä.😫😫😫

    • Anonyymi

      Yritätkö tuossa jollain tapaa vapauttaa Venäjää syyllisyydestä, että se on hyökännyt Ukrainaan jo v 2014, sotinut siellä siitä asti ja miehittänyt osaa Ukrainan alueita. Helmikuussa 2022 Venäjä laajensi sotansa totaaliseksi ja hyökkäsi valtavalla voimalla monesta eri suunnasta Ukrainaa tavoitteenaan tuhota Ukraina ja ukrainalaiset, kuten Venäjän johto on useissa eri yhteyksissä näin todennut.

      Tätäkö yrität?

      Vai mikä on tarkoituksesi tuolla tarkoitushakuisesti valikoivalla historiapläjäykselläsi?

    • Anonyymi

      Maailma muuttuu tiltuseni...

      Afganistanin nykyiset ongelmat alkoivat, kun Neuvostoliitto hyökkäsi sinne v 1979 ja soti siellä erittäin raakaa sotaansa noin 10 vuotta ennenkuin joutui pakenemaan sieltä. Siviilit olivat tuolloinkin itänaapurimme kohteitna, kun vuoristolaisten kanssa ei hyökkäysarmeija pärjännyt alkuunkaan. Sen jälkeen maa muuttui vähitellen terroristien kehdoksi, jota ei hallitus kyennyt hallitsemaan. Jälleenrakennus käynnistyi kaikesta huolimatta, mutta terroristien vuoksi monet natomaat ja Naton ulkopuoliset, Suomikin , toi sinne rauhanturvajoukkoja suojelemaan kansalaisia. No ei onnistunut ja nämä vetäytyivät sieltä. Tuskin edes tiltu kehtaa väittää, että nyt siellä on asiat hvin afganistanilaisten kannalta. Onkohan tiltu koskaan tullut ajatelleeksi, kun tuki nouta terroristeja?

      No Irakin ja Libya äärimmäisen julmia diktaattoreita tuskin on jäänyt kaipaamaan edes tiltu, vaikka itänaapurimme heitä vahvasti tukikin.

      Tiltun valikoiva muisti historian osalta on liikuttavan avutonta ja paljastavaa....
      Kytkentä Venäjän pyrkimyksiin tuhota Ukraina on jo todella epätoivoista....

    • Anonyymi

      Tilanteet muuttuvat hyvin usein, kun historiaa tutkiskelee niin se on helposti nähtävissä.

      Talvisodankin alkoi Nevostoliiton hyökätessä Suomee toteuttaessaan liittolaisensa natsiSaksan kanssa tekemänsä etupiirisopimusta käytännössä. Ja koko toinen maailman myös, kun natsiSaksa hyökkäsi Puolaan ja siitä parin viikon päästä Neuvostoliitto Puolan itäosiin. Ihan niinkuin olivat sopineetkin.
      No ajanmittaan näitä tuli vihollisia ja yleisen käsityksen mukaan Neuvostoliitto tältä osin siirtyi nk ’hyvisten’ puolelle. Puolustamaan itseään ja venäläisten käsityksen mukaan heillä olisi jopa ollut ratkaiseva rooli natsiSaksan kastamisessa. No se on heidän uskonsa.
      Heti rauhan tultua tilanbe muuttui taas. Neuvostoliitto ei vetäytynytkään omien rajojensa taakse, vaan jatkoi naapurimaittensa miehitystä ja vieläpä erittäin väkivaltaisesti. Tätä miehitystä kesti Neuvostoliiton romahdukseen asti.
      Ja taas näytti vähän aikaa siltä, että itänaapurimme siirtyisi sivistysmaiden joukkoon ja alkaisi elää ja arvostaa rauhaa ja kunnioittaa naapureitaan. Mitä vielä, tuota ’hyvää aikaa’ kesti vain muutamia vuosia, kun itänaapurimme kaivoi taas pyssynsä esiin ja alkoi käyttää niitä reilut parikymmentä vuotta sitten naapurivaltioitaan vastaan. Ja onkin sotinut jatkuvasti jossain päin rajoillaa siitä asti.

      Näin ne tilanteet muuttuu... se mikä ei ole muuttunut on se, että aina sotien aloittajat ja alkusyyllisry ovat diktatuureja. Demokratiat eivät koskaan ole sotia aloittaneet, joskin olleet kyllä osapuolina, paitsi puolustautuessaan, niin myös auttamassa myös asevoimin noiden sotaisten ja julmien diktaattorien syrjäyttämisissä ja mm kansanmurhien ehkäisyissä/lopettamisissa.

    • Anonyymi

      Ota selvää taustoista Miksi Ukrainan sota 2014 alkoi

      • Anonyymi

        Se alkoi, kun Venäjä hyökkäsi yllättäen Ukrainaan ja miehitti Krimin ja osia itäisestä Ukrainasta. Mikä tässä muka on epäselvää?


    • Anonyymi

      Siinä on sulle historia pläjäys tä

    • Anonyymi

      Ja selvitä vielä sekin Miksi Amerikan juutalaiset havittelevat Venäjän luonnonvaroja

      • Anonyymi

        Miksi Venäjän Juutalaiset havitelevat USA kansalaisuutta.😁😫😁


    • Anonyymi

      Siksi koska sielä on nyt helppo koijata rahaa sodan takia. Selvitäppä Miksi Minkä takia kaasuputkien räjähdyksiä ei tutkita

      • Anonyymi

        Voin tunnustaa,minä sabotoin putket. Ostettiin vanha troolari ,viistokaikuluotain, sekoitettiin anoa. Resepti saatin Breiviikiltä.Tehtiin ajastin sytytimelle, muuan ammatikoululainen teki. Budjetti oli jokunen satatuhatta euroa.Vaikutin ,inhoan Paavo Lipposta ja sen muijaa.🌚🌚🌚🤠


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voin tunnustaa,minä sabotoin putket. Ostettiin vanha troolari ,viistokaikuluotain, sekoitettiin anoa. Resepti saatin Breiviikiltä.Tehtiin ajastin sytytimelle, muuan ammatikoululainen teki. Budjetti oli jokunen satatuhatta euroa.Vaikutin ,inhoan Paavo Lipposta ja sen muijaa.🌚🌚🌚🤠

        Unohdin mainita olen ääriKepulainen😫😫😫


      • Anonyymi

        Tutkitaanhan. Ja tuloksiakin on jo julkistettu. Etkö seuraa muuta kuin Venäjän sotapropagandaa?


    • Anonyymi

      Aivan uskomatonta paskaa mitä media ryssistä levittää ja suomalaiset rupee kohta oikeesti pelkäämään niin kuin norjalaiset ja muut.
      Jonkun pitäisi ottaa media haltuunsa ja huolehtia että sieltä tulee vain totuudellista tietoa muuten kanssa ottaa vallan omiin käsiin

      • Anonyymi

        Kansa tarvitsee kätensä runkaamiseen.😁😁😁


    • Anonyymi

      Koko maailma taas kerran nauraa suomelle,aina jonkun renkinä inisee.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe