Venäjä on kutsunut riviin puoli miljoonaa reserviläistä

Anonyymi-ap

Montako palaa takaisin?

MAANPAOSSA Vilnassa toimiva venäläinen uutissivusto Mediazona julkaisi maanantai-iltana yllättävän laskelman, jonka perusteella Venäjä on kutsunut aseisiin vajaan kuukauden aikana eli lokakuun puoliväliin mennessä ainakin 492 000 reserviläistä.

Kunnianhimoinen laskelma perustuu aluehallintojen tietoihin niin sanottujen pika-avioliittojen määrästä. Laskelma on tehty niin, että arvio reservin vahvuudesta on pikemminkin ala- kuin yläkanttiin.

Presidentti Vladimir Putin julisti Venäjälle osittaisen liikekannallepanon syyskuun 20. päivänä, ja kutsuntatoimistot aloittivat palvelukseen­astumis­määräysten jakelun seuraavana aamuna. Presidentin allekirjoittamassa asetuksessa riviin kutsuttavien määrä on salattu, mutta viranomaiset puhuivat tuoreeltaan 300 000 reserviläisen määräämisestä Ukrainan ”erikoisoperaatioon”.

Monet kuvernöörit ovat sittemmin ilmoittaneet, että heidän johtamansa alueet ovat saavuttaneet asetetut tavoitteet reserviläisten värväämisessä. Määristä kuvernöörit eivät ole sanoneet mitään. Uusien reserviläisten määräämistä palvelukseen on joka tapauksessa jatkettu kuvernöörien ilmoituksista piittaamatta.

Putinin odotetaan ilmoittavan osittaisen liikekannallepanon tavoitteiden saavuttamisesta ja lopettamisesta lokakuun lopussa.

LIIKEKANNALLEPANO johti niin sanottujen pika-avioliittojen moninkertaistumiseen kaikilla Venäjän alueilla. Näin kävi, koska pidemmän tai lyhyemmän ajan rekisteröimättömässä avoliitossa eläneet pariskunnat kiirehtivät väestö­rekisteritoimistoihin virallistamaan parisuhteensa.

Ilman virallista parisuhdetta palvelukseen määrätyn puoliso jäisi ilman sosiaalietuja, häntä ei huomioitaisi ilman testamenttia omaisuuden jaossa puolison kuoleman jälkeen eikä hänellä olisi välttämättä pääsyä haavoittuneen puolison luokse sairaalaan.

Venäjän lain mukaan palvelusmääräys on ainoa syy, jonka perusteella parisuhde voidaan viedä väestörekisteriin samana päivänä kun puolisot siitä ilmoittavat. Kirjallinen määräys asepalvelukseen on esitettävä suhdetta rekisteröitäessä, muussa tapauksessa edessä on kuukauden odotusaika ennen siviilisäädyn virallista muutosta.

ALUEIDEN tilastointikäytännöt eroavat toisistaan, mutta Mediazonan 75 alueelta kokoamien tietojen mukaan pika-avioliittoja kirjattiin 21.9.–15.10 yhteensä 31 000 kappaletta. Lopuilta kymmeneltä alueelta tietoja ei ole saatu. Niissä asuu yhteensä kahdeksan prosenttia Venäjän miesväestöstä, ja näiden alueiden arvioita tehtäessä on käytetty valtakunnallisia keskiarvoja.

Seuraavaksi pika-avioliittojen syys–lokakuun määrää verrattiin ”normaalin” vuoden pika-avioliittojen määrään. Vertaus vuoteen 2021 tai erityisesti vuoteen 2020 olisi liioitellut ”ylimääräisiä” avioliittoja, sillä pandemian vuoksi häitä juhlittiin kahtena edellisvuona harvakseltaan.

Mediazona laski vertailuarvoksi ensin vuosien 2015–2019 keskimääräisen pika-avioliittojen määrän. Tämän luvun ja vuoden 2021 pikaliitomäärän keskiarvosta tehtiin ”normaaliajan” vertailuluku.

SEURAAVAKSI laskettiin avoliitossa elävien miesten osuus alueittain kaikista miehistä ikäryhmässä 18-49-vuotiaat eli kutsuntaikäiset. Näin saataisiin kerroin, josta selviäisi sotaan käskettyjen kokonaismäärä. Tämä on järkevä oletus, sillä avoliitossa elävät saavat kutsun samalla todennäköisyydellä kuin kaikki muutkin – reserviläisten siviilisääty ei kutsuntatoimistoja kiinnosta.

Asiaa hankaloitti siviilisäädyn tilastoinnin perustana olevan vuoden 2021 väestö­laskennan epäluotettavuus. Avuksi otettiin tunnettu väestötieteilijä Aleksei Rakša ja Venäjän tilastokeskuksen Rosstatin tilastot. Luvut on laskettu niin, ettei riviin kutsuttujen reserviläisten määrää ainakaan liioiteltaisi.

Sama liioittelun välttäminen pätee perusoletukseen, jonka mukaan kaikki riviin määrätyt, avoliitossa elävät olisivat rekisteröineet parisuhteensa palvelusmääräyksen saatuaan. Mediazonan arvion mukaan ylivoimainen enemmistö on näin tehnyt, koska se on järkevää. Mutta eivät varmasti kaikki.

ALUEITTAIN tarkastellut Mediazonan luvut vastaavat aiempia oletuksia. Määrällisesti eniten palvelukseen on määrätty miehiä tiheimmin asutuilta seuduilta eli Moskovan alueelta, Krasnodarin aluepiiristä ja Baškirian tasavallasta.

Moskovalaisia on kutsuttu riviin Mediazonan laskelman mukaan yhteensä noin 8 900, mikä vastaa pormestari Sergei Sobjaninin kertomia lukuja ylimääräistä sosiaalitukea saavista reserviläisten perheistä.

Väestöön suhteutettuna sotaretkelle lähtee vähiten väkeä Moskovasta ja eniten Itä-Siperian ja Kaukoidän syrjäseuduilta. Läheskään kaikki tähän mennessä värvätyt eivät ole vielä päässeet edes koulutukseen, rintamasta puhumattakaan.

40

207

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   r.......ä yrittää uhota

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Miksei putintrollit lähde Ukrainaan

   "Venäläiset komentajat vangitsivat 27 asepalvelukseen määrättyä sotilasta kellariin Itä-Ukrainassa, koska he kieltäytyivät palaamasta etulinjaan.
   Liikekannallepanon seurauksena Venäjän Lipetskin ja Brjanskin alueilta mobilisoidut venäläissotilaat joutuivat vetäytymään useiden kuolleiden ja haavoittuneiden kanssa Lymanin kaupungin lähellä olevasta kylästä etenevien ukrainalaisjoukkojen tieltä.
   Haastatellut sukulaiset kertovat, että osa taisteluista kieltäytyneistä miehistä määrättiin palvelukseen täysin laittomasti. Osalla oli lykkäyksiä, jotka vapauttivat heidät palveluksesta, mutta ne jätettiin huomiotta. Erään mobilisoidun sotilaan kerrotaan todenneen, että ”menen sinne kuin sika tapettaviksi, en lähde”.
   Sukulaisten mukaan miehille annettu koulutus oli olematonta ja näennäistä aseiden kanssa poseeraamista lehdistön kuvareportaaseja varten. Sen jälkeen heidät lähetettiin etulinjaa
   Sotilaat kertovat salaa tallentamilla, kuinka he joutuivat vetäytymään Lymanin lähellä olevasta kylästä Ukrainan tykkitulen ja saarrostusuhan alla ilman johtajia ja raskasta kalustoa. Miehet pääsivät takaisin Kreminnan kaupunkiin ja kertoivat saaneensa käskyn vetäytyä.
   Pataljoonan komentaja käski heidät kuitenkin takaisin etulinjaan. Erään sukulaisen mukaan sotilaat kieltäytyivät, koska tehtävänanto oli hyvin epäselvä eivätkä he saaneet tarvittavia varusteita. Tämän jälkeen komentajat riisuivat joukon aseista ja lukitsivat heidät asuinkelvottomaan kellariin.
   Kymmenen päivän kuluttua syyttäjät tarjosivat miehille kaksi vaihtoehtoa: Paluu etulinjaan tai kymmenen vuoden vankeusrangaistus.
   Toisen sukulaisen mukaan miehet siirrettiin myöhemmin entiseen vankilaan Luhanskin alueella.

   https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-sotilaat-kieltaytyivat-taistelusta-komentaja-sulki-kellariin/

  • Anonyymi

   Onneksi menemme Natoon

   • Anonyymi

    Mehän olaan jo periaatteessa..... Turvatakuut on voimassa...


  • Anonyymi

   Miehiä ja aseita riittää

   "Aseiden ja kaikentyyppisten erityisvarusteiden tuotanto kasvaa moninkertaiseksi, aina tankeista ja ampuma-aseista tarkkuusohjuksiin ja droneihin. Valmistautukaa”, Medvedev kuvaili vierailuaan

   Samalla hän esitti alalle varsin kehnosti verhotun uhkauksen: ”Tavoite hallituksen hankintasopimusten pikkutarkkaan toteuttamiseen kaikkien parametrien sekä hankintaketjujen katkeamisten estämisen osalta on asetettu. Huomiota on myös kiinnitetty siihen, että kaikkia sopimusvalmistajia pidetään vastuussa, myös rikossyytteiden osalta...Toiminnan tarkkailua jatketaan.”


   https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/fa4993a1-5f69-4d31-8015-f74eada7a9a6?ref=ampparit:bfe5

   • Anonyymi

    Ja taustalla hyörii sijoittajat jotka käärii hyvät hillot.... Tyhmä kansa löhtee muka maansa puolesta sotaan vaikka todellisuudessa takana on asetehtaiden johtajat sijoittajineen..


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja taustalla hyörii sijoittajat jotka käärii hyvät hillot.... Tyhmä kansa löhtee muka maansa puolesta sotaan vaikka todellisuudessa takana on asetehtaiden johtajat sijoittajineen..

    Heikolta näyttää Venäjän kyky valmistaa enää mitään moderneja aseita. Neuvostoaikaisten kopiointi voi onnistua.


   • Tarkkuusohjusten...😆
    Venäjä saa vain leluihin sopivia siruja, mutta kaipa ne Timitrin normit täyttävät. Siviilikohteitahan voi tuhota kovasti paljon vain roiskimalla, kuten on tehtykin.

    Ongelmaksi näyttää nyt muodostuvan se, että Ukraina pystyy pudottamaan Venäjän roketteja erittäin hyvällä prosentilla. Se tietysti edellyttää runsasta länsiapua.


  • Anonyymi

   Sinkkiarkku tehtaat venäjällä pyörittävät kolmea vuoroa koko ajan.

  • Anonyymi

   Homostanian Medvedev vieraili tankkitehtaalla, natsin nahkatakki vei huomion sosiaalisessa mediassa.

  • Anonyymi

   r.....n mielinen ei ole vielä uhonnut " voimalla" katsotaan koska se uskaltaa ottaa asian esille

  • Anonyymi

   Onneksi menemme Natoon

  • Anonyymi

   600.000.. Kaatunutta seuraavan kymmenevuoden aikana....kannattaako...

  • Anonyymi

   Joku voi jopa saapua kutsutalautakunnan eteen ,tietojen mukaan on ilmaista vodkaa tarjolla.

  • Anonyymi

   "Sinkkiarkku tehtaat venäjällä pyörittävät kolmea vuoroa koko ajan."

   Ja nyt huomattiin että niitä tehtiinkin 3 kertaa enemmän kuin tilattiin joten eikun pyörä pyörimään ja kaikki käyttöön!

   Jokainen venäläinen haluaa sinkkiarkkuun!

  • Anonyymi

   Suomi on kutsunut riviin yli-ikäisiä reserviläisiä.

   Aika epätoivoista sanoisin. :)

   Ei yli 35 vuotiaita panna etulinjaan. Mutta kerratkoon nyt kenttäkeittiön lämmitystä ja klapien tekoa.

   • Anonyymi

    Putleristia huolettaa syvästi yli 35-vuotias kertaamaan kutsuttu reserviläinen Suomessa, mutta ei juurikaan 60-vuotias SOTAAN kutsuttu reserviläinen Venäjällä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Putleristia huolettaa syvästi yli 35-vuotias kertaamaan kutsuttu reserviläinen Suomessa, mutta ei juurikaan 60-vuotias SOTAAN kutsuttu reserviläinen Venäjällä?

    Naulan kantaan. 🔨


   • Anonyymi
    Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

    Naulan kantaan. 🔨

    Osittaisen liikekannallepanon yhteydessä kutsutuista 300 000 henkilöstä 87 000 on lähetetty taistelualueille, joissa toteutetaan erityisen sotilasoperaation tehtäviä, Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu.


  • Anonyymi

   Onneksi olemme pian Natossa

  • Anonyymi

   ei niitä kutsuta ne vieään sotaan.....mutta homma ei toimi pitemmälle aateltuna...
   montako venäjän rikasa tiedätte osallistuvan sotaan.???? ei taida olla monta

  • Anonyymi

   r.....ä on suurin sotilaallinen uhka Lännen turvallisuutta

  • Anonyymi

   Natoon

  • Anonyymi

   Onneksi olemme pian Natossa

  • Anonyymi

   Ei meidän tarvitse mennä puolustamaan Ukrainaa, Venäjän puolella sotii dosentit ja putkoset tiltujen kanssa ilman varusteita.

   Päästään suuresta osata niistäkin samalla eroon.

  • Anonyymi

   Nos laskekaapa paljonko tuollaisen joukon ruokkimiseen tarvitaan ruokaa ja miten se toteutetaan rintamalla... Isot ryhmät joutuu ruokailemaan ja sehän on herkkua himarssille ja haubitseille jne supertykeille.... Tuhansia kerralla tykin ruoaksi.... Nythän ukraina aseistautuu kovaa vauhtia superaseilla ja se tekee entistä vaikempaa hyökkääjille..hyökkääjät kyyhöttää kylmissään betoniluolissa ja paskamakin näköisissä hökkeleissä...koko luhanski ja doneski on miinoitettu, jos venäjä nyt hyökkäisi uudestaan niin se ajaisi omiin miinoihin.. Ja sillatkin paskana joten tarvittaisiin miljoona ukkoa ja sekään ei riittäisi.kun ne tuhottaisiin jokien penkoille.... Toivotonta yrittämistä....

  • Anonyymi

   Homma haiskahtaa.... Taitaa putinin tavoite olla päästä syrjäseudun köyhistä ja juopoista eroon... Jokohan kohta homma paljastuu ja oma kansa herää tldellisuuteen ukrainan sota oli vaan tavoita tapattaa oman maan köyhät..

   • Anonyymi

    Jokohan hevoset on syöty..


  • Anonyymi

   Putin yrittää epätoivoisesti pitää käsissään aiemmin vallatut alueet saadakseen sodan jatkumaan niin kauan, että hänen odottamansa lännen romahdus tapahtuisi.

   • Anonyymi

    Einait se mihunkään romahda... Lisätään aseteollisuutta. , työtä riittää


   • Anonyymi

    Nyt aletaan rakentamaan omaa energiakenttää... Tuuli ja ydinvoimaloita... Kohat autot pörrää sähköllä ja vedyllä... Jne....peltoa meillä riittää omiksi tarpeiksi..


  • Anonyymi

   Venäjä on pinta-alaltaan maailman suurin maa mutta Putin haluaa itselleen hautapaikan Ukrainasta.

   Näin on, sanoi Putin.
   Siellä on vähemmän haudalle paskojia.

  • Anonyymi

   Sehän tekee 500.000 vodkapulloa ja 200.000 metriä meetwurstia..

  • Anonyymi

   Onneksi menemme Natoon

  • Anonyymi

   Muuttuu sissisodaksi... Siviilit pakenee ja puolustajat väijjyy... Nöin tässä käy afkanistan kakkonen on syntynyt.... 500 tuhannen joukkoa...no vuosi niin taas saa venäjä mobilsoida.... Jokohan riittää..

  • Anonyymi

   Kaliningrad on vapaa👍

   "Kaliningradiin kuusi vuotta sitten muodostetun 11. armeijakunnan tarkoitusta ja taustaa. Vielä ennen sotaa Kaliningradiin oli sijoitettu tiettävästi noin 12 000 sotilasta, satakunta taistelupanssarivaunua, useita satoja panssariajoneuvoja, tykistöä, raketinheittimiä ja ilmatorjuntakalustoa.

   Kaliningradin joukkoja alettiin lähettää Ukrainan rintamalle keväällä, kun Venäjä joutui vetäytymään Kiovan suunnalta veristen tappioiden jälkeen. Joukko-osaston sotaonni on kuitenkin ollut kovaa.

   Viitataan hiljattain Ukrainasta löytyneisiin venäläisiin asiakirjoihin. Vetäytyvien joukkojen jälkeensä jättäneiden papereiden perusteella osa 11. armeijakunnan pataljoonista oli elokuussa menettänyt peräti 90 prosenttia vahvuudestaan Ukrainan taisteluissa"

   https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-kaliningradin-joukot-moukaroitiin-ukrainassa/

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   300 000

  • Anonyymi

   Suomi voisi ottaa Venäjän puolella osaa sotaan; hintana vanhat rajamme, kaasut, öljyt, energiat. ja ydinaseita, joka takaa, että ne myös pysyy meillä ja ettei Nato valtaa meitä. Venäjä hyötyy meistä vahvana puskurimaana, ja emme titenkään sen tempauksen jälkeen pääse Natoon, ja eri EU:sta ja eurosta on selviö, ja sen sijaan Euraasian kauppasuhteet Venäjä, Kiina, Intia jne.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   534
   1462
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   73
   1317
  3. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1101
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   240
   1013
  5. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   66
   801
  6. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   71
   760
  7. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   38
   677
  8. Hyvää perjantaita haaveisiin

   Onko omaa kaivattua löytynyt? Miehelle kysymystä. :)
   Ikävä
   92
   654
  9. Voiko yksi kohtaaminen

   jäädä pysyvästi mieleen?
   Ikävä
   45
   640
  Aihe