Partisaanitoimintaa selustaan

Anonyymi-ap

Eikö Ukrainalla ole voimavaroja sissitoimintaan ? Hyökkääjälle pitäisi pyrkiä näyttämään mitä sota todellisuudessa on. Perusteltuja olisi iskut vastavuoroisesti infraan vesilaitoksiin rautateihin sähkölaitoksiin. Talvea ajatellen ihan tasapuolista olisi jos meillä on kylmä niin pitäähän kaverillakin olla kylmä.
Venäjä on laaja maa. partisaanitoimintaa voisi suorittaa vaihtelevissa paikoissa.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taitaa olla niin, että isku moderneilla täsmäaseilla on fiksumpi vaihtoehto.
      Tuppaa noista selustassa toimivista partisaaneista tulla turhankin usein sankarivainajia.
      Kymmenien kilometrien päästä laukaistu täsmäraketti on tehokkaampi kun partisaanien joukko.
      Toisaalta Ukrainalla ei isommin ole intoa tuhota omaa infrastruktuuriaan vaan keskittyvät vihillisen joukkoihin, logistiikkaan ja varastoihin.

    • Anonyymi

      Sissitoimintaan missä? Jos Ukrainan miehitettyjä alueita meinaat niin siellä toimitaankin, mutta kaikki iskut infraa vastaan ovat viime kädessä iskuja omaan infraan.
      Sissitoiminta Venäjällä tietysti vaatii merkittävän liikkeen Putinin vastustajia venäläisten joukossa.

      • Anonyymi

        Iskut esim Moskovassa tai Petroskoissa tai mikä tahansa kaupunki Venäjällä olisi luonnollinen vastaus hyökkääjälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iskut esim Moskovassa tai Petroskoissa tai mikä tahansa kaupunki Venäjällä olisi luonnollinen vastaus hyökkääjälle.

        Varmasti, mutta Ukrainalla ei ole valtavia määriä pitkän kantaman ohjuksia heitellä mihin tahansa kohteeseen. Heidän pitää valita paikata, joilla oikeasti on merkitystä ja Kertsin silta oli yksi niistä.


    • Anonyymi

      Sotaa vastustava venäläis­ryhmä iskee rautateihin ympäri Venäjää

      Ostanovi vagony -ryhmä on suistanut junia raiteilta Murmanskista Kiinan rajalle.

      BRITANNIAN sotilastiedustelu kertoi keskiviikkoaamuna Twitter-tilillään, että maanantainen pommi-isku Venäjän rautateille Novozybkovin pikkukaupungin länsipuolella lähellä Valko-Venäjän rajaa oli Ostanovi vagony- eli Pysäyttäkää vaunut -nimisen venäläisen sabotaasiryhmän käsialaa.

      Brjanskin alueen kuvernööri Aleksandr Bogomaz kertoi räjähdyksestä Twitter-tilillään tuoreeltaan ja ilmoitti rikostutkijoiden olevan paikalla. Ukrainan uutistoimiston Unianin mukaan rajaseudun asukkaat Valko-Venäjän puolella kuulivat myöhään maanantai-iltana Venäjän puolelta kaksi voimakasta räjähdystä.

      Kuvien perusteella rautatiekiskot ovat poikki.

      Moskovasta Homeliin eteläiselle Valko-Venäjälle johtava rautatie kulkee Novozybkovin kautta. Jos Venäjä aikoo huoltaa joukkojaan Ukrainan pohjoisrajan takana rautateitse, on junien kierrettävä pohjoisesta Smolenskin ja Minskin kautta.

      BRITTITIEDUSTELU huomautti twiitissään, että Venäjän asevoimat on erittäin riippuvainen rautateitse tapahtuvista kuljetuksista. Tiedustelun mukaan kyseessä oli jo kuudes isku Venäjän rautateille sitten kesäkuun, jossa asialla on Ostanovi vagony ryhmä.

      Iskuja Venäjän rautateille on tehty meneillään olevan hyökkäyssodan aikana huomattavasti enemmän kuin mainitut kuusi kappaletta. Eniten kiskoja on turmeltu Ukrainan rajan tuntumassa Belgorodin, Kurskin ja Brjanskin alueilla.

      Joskus kiskoja on tulitettu kranaatein tai ohjuksin Ukrainan puolelta. Ainakin, jos Venäjän alueviranomaisia on uskominen. Näin kävi viimeksi toissa perjantaina Novoi Oskolissa Belgotodin alueella, 45 kilometrin päässä Ukrainan rajasta. Alueen kuvernöörin Vjatšeslav Gladkovin mukaan radan voimalinjat tuhoutuivat ohjusiskussa.

      Joskus rajaseudun rautatieiskujen takana taas ovat sabotaasiryhmät. Tunnetuimpiin kuuluu huhtikuinen, tuhoisa isku radalle Šebekinon asemakylän lähellä Ukrainan Harkovan ja Venäjän Belgorodin puolivälissä. Suurimassa osassa rajaseudun iskuista tekijä on jäänyt tuntemattomaksi.

      OSTANOVI vagony -ryhmä on venäläisten tiedotusvälineiden mukaan ilmoittautunut tekijäksi ainakin kahdeksassa räjähdyksessä tai muussa junan suistamisessa kiskoilta eri puolilla Venäjää.

      Ensimmäinen isku tehtiin jo maaliskuun 23. ja 24. päivän välisenä yönä Vihodnoin asemalla Murmanskin tai tarkemmin siihen kiinni kasvaneen Kuolan kaupungin etelälaidalla. Ukrainalaislehti Nova vlada luonnehti turmaa ”Venäjän rautateiden pahimmaksi vuosikausiin”. Lehden mukaan 20 vaunua suistui raiteilta ja 14 niistä kaatui, rataa repeytyi 300 metrin matkalta. Tavarajunan lastista ei ollut tietoa.

      Tämän jälkeen ryhmä on kertonut iskuista ympäri Venäjää. Itäisin tehtiin kesäkuun lopussa Skibojevon asemakylässä Amurin alueella, 70 kilometrin päässä Kiinan rajasta. Isku katkaisi liikenteen vilkkaasti liikennöidyllä Siperian radalla.

      Eteläisin isku oli vuorossa heinäkuun 23. ja 24. päivän välisenä yönä Mahatškalassa Dagestanissa.

      Iskut eivät ole välttämättä kohdistuneet asevoimien kuljetuksiin, vaan tarkoituksena on ollut katkaista sotajoukon huollon ja täydentämisen kannalta tärkeitä ratayhteyksiä. Esimerkiksi heinäkuun 19. päivän iltana Krasnojarskin alueen Lesosibirskissä tehdyssä iskussa raiteilta suistui NGS24-uutissivuston mukaan sementtilastissa ollut juna.

      SABOTAASIRYHMÄLLÄ on oma internetsivu ja Telegram-kanava, jolle pääsyn Venäjältä viranomaiset tosin estivät jo kesällä. Verkkosivullaan ryhmä pyrkii joukkoistamaan rautatiekuljetusten häirintää neuvomalla seuraajiaan yhdistämään tärkeiksi katsotuilla rataosuuksilla kiskoja toisiinsa paksun kaapelin avulla.

      Temppu sulkee tasoristeykset ja pysäyttää muiden junien kulun perinteisen varojärjestelmän luullessa junan lähestyvän. Mikä tahansa rautaputki ajaa periaatteessa saman asian kuin kaapeli mutta sellainen on helpompi havaita.

      Ryhmän kokoa ei tiedetä, mutta tarkkailijoiden arvion mukaan se voi olla melko pienikin.

      TIHUTÖIHIN on ilmeisesti myös ryhdytty eikä ainoastaan Venäjällä. Valko-Venäjän rautatieviranomaiset raportoivat yli 80:stä ”terrori- ja sabotaasiteosta” jo huhtikuun alussa, kun hyökkäyssotaa oli käyty runsas kuukausi.

      Tällaista määrää pommi-iskuja Valko-Venäjällä tuskin on tehty.

    • Anonyymi

      Vielä kun saataaisiin sähkölaitokset esim. Moskovasta hajalle niin tultaisiin edes hitusen tasavertaisempaan asemaan. Tosin vesilaitoksetkin kaipaisi pomminsa Moskovassa, niin että siitä vaan sitten ulkohuussiin asioimaan

      • Anonyymi

        Putin pitäisi saada tasapuolisuuden nimissä hataraan kellariin asumaan.


    • Anonyymi

      Ukraina on läpeensä korruptoitunut maa, joka ei saa ukkojaan liikkeelle, eikä tiedä mitä tekisi kaikilla dryssiltä saaduilla aseilla. Ukrainassa on 22 miljoonaa miesoletettua, mutta rintamalle näistä on saatu vain 100.000 ukkoa. Tampereelta Ukrainaan lahjoitettua bussiakin oltiin jo myymässä.

      • Anonyymi

        Mitä se sitten kertoo Venäjän armeijasta, että pötkivät toistuvasti pakoon tuollaisten edessä ja jättävät niille vielä aseensakin?


    • Anonyymi

      Liikekannallepano on varma, jos Ukraina ryhtyy sissisotaan Venäjällä.

      • Anonyymi

        Sehän tuli se liikekannallepano eikä sitä ole todettu päättyneeksi, siis se jatkuu .... jatkuu....


    • Anonyymi

      Kai Venäjältäkin jotain korkeajäännitelinjoja, muuntamoasemia ja polttoainevarastoja löytyy, nehän olisi otollinen kohde vaikka 500 km etäisyydellä Ukrainasta. Tuolla kun puhutaan suunnilleen samaa kieltä, niin soluttautuminen olisi helppoa. Keväällä voisi myös metsät tuikata tuleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe