Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

"Asiantuntija" asialla

Anonyymi-ap

Taas kerran tuossakin asiantuntijana on analyytikko, siis sijoittaja. Ei kansantaloustietelijä, kuten pitäisi olla. Ja höpinä on sitten sen mukaista.

Koronnosto leikkaa kulutuskysyntää sieltä, missä se muutenkin on vähäistä, eli eniten ylivelkaisilta. Koronnosto leikkaa myös investointeja ja se tekee sen nimenomaan pääomavaltaisilla aloilla.

Miten tuosta pienituloinen kuluttaja hyötyy? Korkoja nostamalla aiheutettussa lamassa hinnat tosiaan laskevat, mutta myös työttömyys lisääntyy. Todennäköisesti juuri se pienituloinen joutuu työttömäksi. Nyt ollaan vielä tilanteessa, jossa nimenomaan pitäisi investoida energiantuotantoon, sillä se on ainoa tie saada hinnat laskemaan.

Korkojen nosto tarkoittaa sitä, että valtioiden, ja myös yksityisten menot kasvavat, ja valtioiden tukipakettien tarve kasvaa entisestään. Valtoiden on myönnettävä vähintäänkin korkotukea energia-alan investointeihin.

Lisäksi koron nosto iskee pahiten niihin maihin, kuten Suomeen, jotka eivät ole jakaneet rahaa holtittomasti. Avokätisissä maissa, jotka itse ovat velkaantuneet sen takia tiukkoja maita enemmän, korkojen noususta huolimatta kuluttajille jää enemmän käteen. Seuraus on, että maltillisten maiden on joko lisättävä tukeaan niidenkin tai katsottava vierestä kun rahanjakajat vievät kaiken.

On erittäin kyseenalaista, onko koronnosto järkevää tässä tilanteessa. Rahaa voidaan vetää markkinoilta kohdennetumminkin. Tosin EU:n tasolla sellainen on vaikeaa, kun EU:n määräämiä ja perimiä veroja ei ole, eikä muitakaan keinoja. EKP on ainoa koko euroalueeseen heti ja suoraan vaikuttava väline. Tällaisessa tilanteessa se toimii kuin ampuisi haulikolla kärpäsparveen.

Miksi Petteri Lindholm on valinnut haastateltavansa tuolla tavalla? Mikä on miehen oma tausta ja miten hän on päätynyt taloustoimittajaksi? Aika moneen mediaan näkyy kirjoitelleen.

Kuten tavallista nykyään mediassa, toimittajat eivät haasta "asiantuntijoitaan" mitenkään, usein siksi, että toimittajat itse eivät tajua käsitelvästä asiasta höykäsen pöläystä, eivätkä myöskään etsi käsiinsä toista mieltä olevia asiantuntijoita. Ja sellaisesta "journalismista" yleisö sitten maksaa.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        69
        2237
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        101
        2063
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        78
        1668
      4. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        41
        1490
      5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1486
      6. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        10
        1387
      7. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        31
        1354
      8. 52
        1248
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        62
        1190
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        28
        1179
      Aihe