Ylekin antautui: sähkön hinta kiinnostaa kansaa enemmän kuin Ukraina

Anonyymi-ap

Kansa kyllästyi jatkuvaan Ukraina sitä Ukraina tätä lässytyksen. Nyt Ylekin tunnusti että pörssisähkön hinta on se mitä kansa seuraa. Myös jääkiekko jäi statistin osaan. 🤣

21

133

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pörssisähkön hinta nyt 1,57 c/KWh. Päivän alin hinta 0,53 c/KWh klo 15.

   • Anonyymi

    Kävinkin iltapäivällä saunomassa sähkön hinnan ollessa 0,53 c/KWh. Skål!


  • Anonyymi

   Onkan täällä Suomessa hyvin paljon tärkeämpiä asioita kuin hitonmoinen Ukrainan öyhötys, Ukraina ei koske meitä mitenkään, ei mitenkään.

  • Anonyymi

   Samoin käy kuin kaikessa muussakin, ensin ajetaan edulliseen pörssisähköön ja tuijotellaan näyttöä milloin voi saunan/uunin edullisimmin kytkeä päälle. Siinähän se ajanmittaan karkaa käsistä eikä halpaa enää olekaan. Pitkän talven lämmitys on toimittava ympäri vuorokauden.

  • Anonyymi

   Kun siirrytään pörssisähköön leikataan aamun ja illan kulutushuippuja ja kulutetaan sähköä enemmän aamuyöllä. Tällä on valtava helpottava vaikutus koko sähköhuollolle. Noin 700-1000 MW verran kapasiteettia vapautuu ja siirtoverkko ei kuormitu.

   Persuille tämä ei tietenkään aukene.

   • Anonyymi

    Äläpä hetkeäkään epäile että sekin hinta ei nouse kunhan kansa saadaan ensin käyttämään näitä "halpoja" tunteja eli kohta ovat kaikki pörssisähkössä ja sitten......... eli käy juuri kuin sähköautoilullle jolle jo haetaan veroja kunhan nyt keksitään siihen "uskottava" syy.


  • Anonyymi

   Jääkiekkohallit voisi sulkea. Jääkiekkoilijat koulutettava yhteiskuntaa hyödyttäviin töihin.

   • Anonyymi

    Jääkiekkoilijat voisi laittaa risusavottaleirityksiin Lapin erämaihin


  • Anonyymi

   Missä ikinä kohtaankin kanssaihmisiä ja keskustelu alkaa niin sähkön hinta on se mistä eniten riittää aihetta. Ukraina ei kiinnosta kuin joitakin sekopäähölmöjä ja Ylen propagandisteja.

  • Anonyymi

   Jos sähkön hinta kjiinostaa niin käykää kannattamassa sitä kansalaialoitetta. Sähkön hinta kuriin aloitteella on vaivaiset 23 000 allekirjoitusta. Niitähän pitäisi olla vähintään miljoona.

   • Anonyymi

    Putinistien pitäisi tehdä kansalaisaloite Putinin uuden maailman järjestyksen tukemisesta. Olisi hauska seurata kertyykö sataa kannatusta puolessavuodessa. Trollit ja paperittomat ryssän kätyrit ei voi osallistua vahvan tunnistautumisen takia🧐


   • Anonyymi

    Perustelut

    Taustaa

    "Suomen sähköistymistä edistivät aikanaan paikalliset kuntien tai valtion omistamat voimayhtiöt, jotka omistivat myös sähköverkot. Tällaiset kunnan tai kuntien omistamat voima- ja verkkoyhtiöt on käytännössä myyty isoille toimijoille, mikä näkyy sähköenergian hinnassa ja sähkön siirtohinnoissa. Myös kunnalliseen omistukseen jääneet sähköverkot ovat nostaneet hintojaan ”markkinoiden mukaan”.

    Sähköenergia on yhteiskuntamme yksi peruspilari, jota tarvitsevat kaikki. Yhteiskunta ei toimi ilman sähköenergiaa, kodit jäävät kylmiksi ja elektroniikka ei toimi, jos sähkölaskua ei pysty maksamaan. Nykyisessä markkinaehtoisuuteen eli pörssihintoihin perustuvassa järjestelmässä on vallalla tilanne, jossa sähkön tuottajalla on oikeus hinnoittaa sähkö huutokaupan mukaan. Markkinaehtoinen hinnan muodostuminen on johtanut tilanteisiin, joissa osa kansalaisista, yrityksistä ja maatiloista on joutunut ongelmiin sähkölaskunsa kanssa. Käsillä oleva, Venäjän hyökkäyssodasta seurannut energiakriisi on vaikeuttanut jo ennestään vaikeaa tilannetta merkittävästi. On siirryttävä aikaan, jossa valtio säätelee elintärkeitä sähkömarkkinoita ja hillitsee voiton tavoittelua, jotta sähkön hinta pysyy kansalaisille kohtuullisena ja sähkö kaikkien saatavissa tulotasosta ja maailmantilanteesta riippumatta.

    Kansainvälisiä sääntelymalleja

    Esimerkiksi Espanjan ja Portugalin hallitukset ovat asettaneet katon sähkön hinnoitteluun. Norjassa on hintakatto tietylle kulutukselle, jonka yli menevästä osasta maksetaan markkinahintaa. Norjassa käytössä oleva järjestely rohkaisee myös sähkön säästämiseen, mikä on ympäristönäkökulmasta perusteltua. "

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11121


  • Anonyymi

   Mulla on kapasiteettia seurata Ukrainan tapahtumia, pörssisähköä kuin myös aurinkopaneelien tuottoa. Ei tässä nyt niin alkeellisia olla, ettei monikin asia mahtuis päivittäiseen kiinnostukseen.

  • Anonyymi

   No tällä keskustelupalstalla muutama sotahullu koulupudokas yrittää lietsoa ihmisiä Ukraina-asialla mutta ainakin meikäläinen on kurkkua myöten täynnä koko Ukrainaa kuten olin pari vuotta sitten korona-öyhötyksestä. Liika on liikaa.

  • Anonyymi

   Eikö sen jokainen ole sopimusta laatiessaan päättänyt maksaako sähköstä 2 tai jopa 3 vuotta kerrallaan saman hinnan vai markkinan mukaan elävän toistaiseksi olevan sopimuksen turha katsoa muutakuin peiliin jos sähkölasku lämmittää :D

   • Anonyymi

    Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta kohosi ensin 5 sentistä 10 senttiin ja sitten 14 senttiin ja hyppäsikin äkillisesti 44 senttiin. Tuli kiire tehdä sähkösopimus. Pörssisähkö on yksi varteenotettava ratkaisu, mutta mitä jos senkin keskihinta hypähtää alkuvuodesta 50 senttiin ja pidenmpiaikaisia sopimuksiakaan ei saa alle tuon hinnan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta kohosi ensin 5 sentistä 10 senttiin ja sitten 14 senttiin ja hyppäsikin äkillisesti 44 senttiin. Tuli kiire tehdä sähkösopimus. Pörssisähkö on yksi varteenotettava ratkaisu, mutta mitä jos senkin keskihinta hypähtää alkuvuodesta 50 senttiin ja pidenmpiaikaisia sopimuksiakaan ei saa alle tuon hinnan?

    En tiedä onko viisasta tehdä pidempiaikaista sopimusta, mutta niitä nyt kuitenkin vielä saa halvimmillaan alle 25 sentin.


  • Anonyymi

   Kyllä kansa tajuu, että sähkön hinnalla on jotai tekemistä Ukrainan , Putin-paskiaisen ja Saksan Vihreitten kanssa.

   • Anonyymi

    Tai sitten ainakin hyvä "tekosyy" pitää hinnat pilvissä ja kun ne sinne saadaan niin siellä myös pysyvät.


  • Anonyymi

   Ei noille kotimaan hintojen korotuksiin johtaville pakotteille ole laajaa tukea.

  • Anonyymi

   aina ollaan eu rintamassa mukana ,vaikka meillä ole edes nousu paineita kotimaisesti,

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   280
   2451
  2. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   262
   1976
  3. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   95
   1597
  4. Lapulais poika.

   Onko tämä Lapualais poika jäänyt naisiin, kun hyvin pidellään ei malta lähtiä kotia. Tavataan sanoa. Mitä sitä äiteelle soittelemaan, kun naiset pite
   Lapua
   28
   1386
  5. Hyvää iltaa miehelle

   Mukavalle. Jäi eilen kesken tuo keskustelu.:)
   Ikävä
   175
   1224
  6. Perheen äidin kohtalo surettaa Iisalmessa

   Kolmekymppinen mies käynnisti auton keskellä yötä kotonaan Iisalmessa keskiviikkona 16. marraskuuta. Kyydissä oli samaan ikäluokkaan kuuluva nainen. M
   Iisalmi
   31
   1211
  7. Haluaisin kertoa sulle

   Kuinka paljon susta tykkään. Oisko se paha tilanne?
   Tunteet
   87
   972
  8. Sofia ei tee enää lomareissuja

   Jostain syystä häntä ei enää kiinnosta Dubain ja Espanjan lomat eikä edes Leville vaivaudu. Mitä lie tapahtunut?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   931
  9. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   58
   911
  10. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   54
   869
  Aihe