Venäjä on selkeästi muuttanut sotataktiikkaa Ukrainan sodassa.

Anonyymi-ap

Venäjä ei enää halua lisää ruumiita ja kalustomenetyksiä, vaan se tyytyy nyt puolustamaan joitakin asemia, jotka se katsoo tärkeäksi ja on valmis jopa vetäytymään edelleen vähemmän tärkeiltä alueilta. Venäjä on todennut, että se ei voi voittaa perinteisellä sodankäynnillä ja miehittää sillä tavalla koko Ukrainaa, siksi se on kiireisesti julistanut Venäjän alueiksi nuo neljä Ukrainalta valtaamaansa aluetta, joita tosin Ukraina jo osittain on valtaamassa takaisin.

Venäjä on todennut, että se käy Ukrainassa sotaa länttä vastaan, sillä lännen valtiot ovat toimittaneet Ukrainan armeijalle merkittävän määrän aseistusta ja tukea, joten Ukraina pystyy puolustautumaan noita Venäjän joukkoja vastaan, joita Venäjä on sinne vienyt taistelemaan.

Venäjä on nyt siirtynyt sitten tuhoamaan maata ja saamaan asukkaiden elämän mahdollisimman vaikeaksi nyt juuri ennen talven tuloa, jotta Venäjän toivomana sieltä lähtisi Euroopan rasitukseksi toinen kymmenen miljoonan ihmisen pakolaisaalto, sillä pakolaisten elämän turvaaminen pakomaissa maksaa paljon.

Venäjän tarkoitus on perusteellisesti tuhota ensinnäkin Ukrainan sähkövoimalaitokset, lämpövoimalaitokset ja veden pumppuasemat ja vesisäiliöt ja lisäksi tuhota myös kaasun käyttömahdollisuudet. Tämä ei vielä riitä, vaan Venäjän tarkoitus on sen jälkeen iskeä kaikkiin Ukrainan teollisuuslaitoksiin ja armeijan varastoihin, joilla on merkitystä Ukrainan armeijan huoltamiseen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen.

Mikäli tämäkään ei vielä riitä, Venäjä iskee raivokkaasti Ukrainan viljavarastoihin ja elintarvikevarastoihin ja tuotantolaitoksiin, jotta ihmisten elämä saataisiin talvella suorastaan mahdottomaksi. Ukrainan on lähes mahdotonta torjua kaikkia näitä Venäjän iskuja. Venäjä kykenee itse omissa asetehtaissaan varmasti valmistamaan kopioita troneista, lennokeista ja tekemään myös ohjuksia. Tarvittavan elektroniikan Venäjä saa varmasti Kiinalta kolmansien maiden kautta toimitettuina.

Venäjä yrittää painostaa näillä keinoilla Ukrainaa antautumaan ehdoitta. Mikäli se ei onnistu, Venäjä on valmis myös ydiniskuun Ukrainassa. Tuo ydinisku tulee olemaan hyvin massiivinen ja olettaa voi, että ei tehdä vain yhtä iskua noin laajaan maahan, vaan vähintään viisi iskua kerralla. Mihin ne kohdennetaan, se näyttäytyy vasta sitten, kun ja jos se tapahtuu. Ikävää, todella ikävää on se, että Ranskan Macron antoi Venäjälle hiljaisen suotumuksen ydiniskuun kertomalla, että Ranska ei aio vastata ydinasein Venäjälle, jos Venäjä iskee ydinaseella Ukrainaan. Tuo ydinaseisku luultavasti pakottaa Ukrainan antautumaan ehdoitta.

Lisäksi eräs todella huolestuttava ilmiö on se, että Venäjä toimittaa nyt Valko-Venäjälle sotilaita ja kalustoa ja niiden käyttö ei todellakaan ole ilmeisesti Ukrainassa, vaan niitä käytetään luomaan toinen rintama länttä vastaan esim. Kalingradin käytävän valtaamisessa Liettuan kautta noilla Venäjän ja Valko-Venäjän yhteisillä sotilasyksiköillä. Silloin Nato joutuu aivan uudenlaisen tilanteen eteen, mutta Natolla ei ole tuolla alueella joukkoja niin paljoa, että se mitenkään pystyisi estämään tuota valtausta. Tämän operaation tarkoituksena on saada lännen apu pois Ukrainalta, kun länsi joutuu nyt keskittymään tuohon uuteen rintamaan, jossa hyökätään Nato maahan ja kokeillaan Naton yhtenäisyyttä ja sitä, kuinka nopeasti Nato maat saavat yhtenäisen päätöksen aikaiseksi. Se ei ole helppoa, eikä nopeaa!

Venäjä luottaa myös siihen, että USA:n kongressivaaleissa republikaanit saavat enemmistön sekä edustajainhuoneessa että senaatissa ja Biden joutuu selkä seinää vasten tilanteen eteen, jossa hänen esityksensä järjestään hylätään. Tämän jälkeen Yhdysvaltain apu Ukrainalle vähenee tuntuvasti ja USA ilmoittaa Euroopalle, että teidän on otettava vastuu Ukrainan tukemisesta ja Venäjän aiheuttamista haasteista Euroopalle. EU ei voi tehdä sitä, eikä yksittäiset Euroopan maatkaan muuta kuin velkaa ottamalla. Kuinka paljon Ukrainan tähden ollaan valmiit ottamaan velkaa, kun Euroopan energiakriisi kurittaa Eurooppaa jo tuhansilla miljardeilla vuodessa?

jatkuu ..

43

237

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miksi Ukraina on niin tärkeä, suorastaan pakkomielle Venäjän johdolle?

   Siksi, että Ukraina on maailman vilja-aitta ja Ukraina ruokkii Ukrainan ulkopuolella noin 400 miljoonaa ihmistä. Joka hallitsee Ukrainan viljaa, hallitsee myös noita Ukrainan viljasta riippuvaisia maita. Venäjän valta kasvaisi merkittävästi, jos se voisi painostaa Ukrainan viljalla monia Pohjois-Afrikan maita ja Arabimaita. Siksi Ukraina on se ensimmäinen tavoite Venäjän johdon unelmassa. Tämä unelma tietysti vaarantuisi, jos Venäjä joutuisi turvautumaan ydinaseisiin Ukrainassa, siksi se on vasta Venäjän hallinnon viimeinen keino Ukrainan sodassa. Sitä ennen Venäjä varmasti iskisi myös sairaaloihin, tieto- ja puhelinliikenteeseen, kouluihin, päiväkoteihin, yliopistoihin ja korkeajännitejohtoihin ja muuntamoihin.

   Lisäksi Ukrainan maanalaiset aarteet ovat mittaamattoman arvokkaat ja niitä Putin ei halua antaa lännen valtaan. Maakaasua, öljyä, arvokkaita metalleja ym.

   Putin ei missään tapauksessa halua hävitä tätä sotaa Ukrainassa. Hän on valmis käyttämään kaikkia keinoja sodan voittamiseksi, vaikka pitäisi sitten tuhota koko Ukraina. Tuhotusta Ukrainasta on varsin vähän hyötyä myös lännelle. Olemme äärimmäisen vakavassa tilanteessa. Voiko länsi vain jättää Venäjän hallinnon noin julman ja häikäilemättömän despootin valtaan? Täysimittaisella sodallako hänen voidaan vasta syrjäyttää?

  • Anonyymi

   Nuo tukikohdat tulee tuhota täydellisesti olivat sitten milläpuolen rajaa tahansa , lännen pitää näyttää kaapin paikka venäläisille ja mihin heidän toimintansa johtaa hulluine johtajineen.

   • Anonyymi

    Ylimielinen NATO johto toi sodan Eurooppaan ja taistelut Ukrainaan , nyt olisi mahdollisuus rauhaan , mutta Sanna Marin sitä tuskin haluaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylimielinen NATO johto toi sodan Eurooppaan ja taistelut Ukrainaan , nyt olisi mahdollisuus rauhaan , mutta Sanna Marin sitä tuskin haluaa.

    NATO on niin vasemmistolainen ettei historia kiinnosta pätkääkään


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylimielinen NATO johto toi sodan Eurooppaan ja taistelut Ukrainaan , nyt olisi mahdollisuus rauhaan , mutta Sanna Marin sitä tuskin haluaa.

    Suomen pääministeri ei liity mitenkään venäjän sotaa kuten ei ruuan hinnan nousuun maan
    Ruuanhinnan määrää kauppiaat kuten bensan ja sähkön kun

    Samoin sodasta päättä venäjä joka sinne hyökännyt

    Et tunnu tietävän että saisin Marin politiikka on sinullekin parasta mitä köyhä työlöisperhe vois Aada ei kokomus ole köyhän puolue

    Kysy vaikka äidiltäs
    Tässä sulle jostain
    Kyllä ne ovat pääomasijoittajat, jotka työläisten työpanoksesta hyötyvät. Oikeistopuolueet, keulakuvana kokoomus ovat leikkaamassa sosiaaliturvaa ja vaativat pätkätöiden ja muiden alipalkattujen töiden tekemistä sanktioiden uhalla (Sipilän porvarihallituksen aktiivimalli).

    Osakeyhtiölain mukaan yhtiöiden tehtävä on tuottaa voittoa pääomasijoittajille. Yritykset ovat viettäneet "osinkojuhlia" myös lamavuosien aikana ja ovat saaneet isot yritystuet sekä suuret veroedut (veroetu on poikkeama normi verotuksesta). Nokia oli aikoinaan yksi suurimpia valtion yritystuen saajia, vaikka ei yritystukea olisi tarvinnut. Nokian tukea perusteltiin sillä, että näin anokia saadaan pysymään Suomessa. Ei pysynyt.
    Yritystuki potin jako jatkuu tänä päivänä samanlaisena. Yritystukia ei ole uudistettu nykypäivään, eikä kilpailua vääristäviä tukia ole karsittu eikä uusia innovaatioita ole huomioitu, kun entiset tukilistalle päässeet huomioidaan vuodesta toiseen.

    Valtion yritystuet veroetuineen ovat vuosittain noin neljä miljardia eli suunnilleen saman verran kuin varattomien sosiaaliturva. On hyvä muistaa, että monet sosiaali ovat Suomessa verotettuja. Perusturvan pienuudesta EU on Suomea huomauttanut ainakin kahdesti, mutta perusturvan uudistusta ei ole tehty. Sirpaleinen sosiaaliturva on "luukuttamista" ja köyhyys on aina uudelleen ja uudelleen hakiessa todistettava. Hyväntekevöisyysjörjestöjen leipäjonot paikkaavat Suomen puutteellista toimeentuloturvaa.

    Ei kadehdita köyhiä eikä niitä työttömiä, jotka usein ovat myös täysin tulottomia sanktioiden vuoksi. Kukaan ei varmasti hyvinvointivaltio Suomessa halua olla tuloton ja leipäjonossa hakemassa "parasta ennen ruokaa".

    Suomessa on sosiaaliturvan alikäyttöä, kun useat eivät kehtaa hakea tai eivät tiedä heille kuuluvasta tuesta. Kelan pitäisi huolehtia siitä, että jokainen saa hänelle kuuluvan sosiaalituen.

    Maataloustukia maksetaan noin 200 eri tukimuodon perusteella, joiden hakemista kuntien maatalous neuvojat ohjaavat. Maatalousyrittäjien määrä on nykyään paljon pienempi, mutta maataloustukipotti veroetuineen on pysynyt samana, noin neljä miljardia vuodessa, joten tuki on entisestä isompi ja nyt keskustapuolue valtiovarainministeri-puolueena on jälleen antamassa maatalousyrittäjille lisää rahaa, eli 300 miljoonaa euroa.

    Milloin perusturva nostetaan EU:n edellyttämälle tasolle ja leipäjonoista luovutaan? Vaatiiko se todellakin vasemmistohallituksen, jossa porvaripuolueita ei ole?


    Äänestä sdp


  • Anonyymi

   Eikä mitä tahansa asemia vaan vuoden 1785 rajojaan. Hitaimmat eivät ole vielä tajuneet.

   • Anonyymi

    Ei mitään oikeutusta moiseen. Saako Italia ottaa Rooman vallan aikaiset rajat ?
    Entä Habsburgit, Itävalta-Unkari?
    Hunni Attila? Sillä on varmasti eniten perillisiäkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei mitään oikeutusta moiseen. Saako Italia ottaa Rooman vallan aikaiset rajat ?
    Entä Habsburgit, Itävalta-Unkari?
    Hunni Attila? Sillä on varmasti eniten perillisiäkin.

    Jos tässä vedotaan historian oikeutukseen, niin meillä oli valta 1970-luvun Kontulassa.
    Kaikki mitä siellä tehtiin meni meidän jengin kautta. Saimme usein pikku provikaa kun vartioimme, ettei öisin raksalta pöllitty mitään ja pidimme huolta, ettei kaupan ikkunoita kivitetty ja teimme kaikenlaista pientä hommaa.
    Tätä jatkui pitkään mutta.....
    Sinne alkoi ilmestyä kaiken maailman ali hassaneita.
    Nyt siellä pitää jo puhua arabiaa jotta saa asiansa hoidettua!!!!
    Historian oikeutuksella poikamme voivat siis mennä ottamaan meille kuuluvat alueet takaisin oikeille, historian osoittamille omistajilleen.


  • Anonyymi

   Venäjä odottaa Usan Kongressivaalien yli ja katsoo muuttuuko Usa myönteisemmäksi neuvotteluille. Jos Usa haluaa sotaa niin mobilisoitujen joukkojen ansiosta Venäjällä on ylivoima joukkojen suhteen. Hyökkäys alkanee marraskuussa, nyt yritetään mahdollisimman vähän provosoida Kiovaa ja Usaa.

  • Anonyymi

   Putin yrittää nyt saada Naton iskemään Venäjän alueelle, jotta Venäjän kansa kääntyisi länttä vastaan.

   Länsihän on tehnyt jo paljon, jotta Venäjän tavallinen kansa kääntyisi länttä vastaan. Monet pakotteet köyhdyttävät tavallisia venäläisiä ja matkustuskiellot saavat aikaan sen, että he kokevat, että länsi pitää heitä terroristeina, kun eivät enää saa matkustaa länteen.

   Tämä sota tulee vääjäämättä laajenemaan. Putin on raivoissaan lännen antamasta aseavusta Ukrainalle ja noista kaasuputkien katkaisemisesta.

   Suuri sota tulee vääjäämättä ja länsi nukkuu; todellista varustautumista ei näy?

   • Anonyymi

    Tyhmät ryssät ovat jo niin aivopestyjä lännen vastaisella propagandalla. Jos kaupassa ei ole kuin mätiä kaalinpäitä, niin sekin on lännen syy.


  • Anonyymi

   Lännen olisi pitänyt asian todellinen laita tajuta jo 2014!

   • Anonyymi

    Viimeistään silloin kun jatkoivat /lisäsivät aktivistien, opposition äänenkäyttäjien vankilatuomioita 30pv:stä 15v (mikä todellista). Jolloin kuten haastattelussa totesivat se aktivismin hinta muuttui hyvin kohtalokkaaksi ja muutti venäjän autoritäärisestä valtiosta diktatuuri valtioksi. Kansa tuskin kerkisi muutosta huomata, onko huomannut muutenkaan kuin vain mobolisaation yhteydessä?

    Mutta ulkomaiden olisi pitänyt alkaa reagoimaan noihin signaaleihin ja puhua yksittäistenkin ihmisten puolesta, näyttääkseen miten suhtautuvat ihmisoikeuksiin. Jostain syystä eivät?

    Nyt kun Ukraina on julistanut että sodan lopputulokseksi riittää vain se että v1991 rajat palautetaan, tarkoittaa se että miljardeja tarvitaan oikaisemaan ns menneet (tähänkö meidän miljardit riittää?) Nälkä kasvaa syödessä ja monille kelpaa vain se että sitä vielä eskaloitaisiin ja venäjän armeijaa päästäisiin moukaroimaan matalaksi.

    Mutta nuo tuntuvat yhä olevan vain fantasiointeja, mitään valmiutta ei näytä olevan tekeillä, ikään kuin odottavat että Venäjä saadaan syylliseksi tuohon toiveeseen mitä itse toivovat ja hiljaisesti ohjaavat ko lopputulokseen?

    Mielestäni olisi pitänyt tehdä manooverit ja katsoa kortit, ja valmistautua sitten tosissaan puolustamaan mitä? Vapaata kauppa-aluetta, maiden yhteiskunta järjestelmiä, EU- liberaalia demokratiaa, kansojen kehityssuuntia?

    Konkreettiaa pitäisi olla puheissa, tuo hurmoshenki "meidän pitää" saa tekemään yksisilmäisiä päätelmiä, yhtä oikeaoppisuutta, missä ei edes vaivauduta pohtimaan mitä kaikki meille tarkoittaa, mitä meidän tulee vahvistaa koko yhteiskunnassa ei vain kiimassa asevarustelun kautta ajattelua (koomisesti vanhat miehet leuhkii asevarusteluillaan, sivistyneissä yhteiskunnissa niille täytyisi olla vastapainoa vaikka samalla valmistauduttaisiin)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Viimeistään silloin kun jatkoivat /lisäsivät aktivistien, opposition äänenkäyttäjien vankilatuomioita 30pv:stä 15v (mikä todellista). Jolloin kuten haastattelussa totesivat se aktivismin hinta muuttui hyvin kohtalokkaaksi ja muutti venäjän autoritäärisestä valtiosta diktatuuri valtioksi. Kansa tuskin kerkisi muutosta huomata, onko huomannut muutenkaan kuin vain mobolisaation yhteydessä?

    Mutta ulkomaiden olisi pitänyt alkaa reagoimaan noihin signaaleihin ja puhua yksittäistenkin ihmisten puolesta, näyttääkseen miten suhtautuvat ihmisoikeuksiin. Jostain syystä eivät?

    Nyt kun Ukraina on julistanut että sodan lopputulokseksi riittää vain se että v1991 rajat palautetaan, tarkoittaa se että miljardeja tarvitaan oikaisemaan ns menneet (tähänkö meidän miljardit riittää?) Nälkä kasvaa syödessä ja monille kelpaa vain se että sitä vielä eskaloitaisiin ja venäjän armeijaa päästäisiin moukaroimaan matalaksi.

    Mutta nuo tuntuvat yhä olevan vain fantasiointeja, mitään valmiutta ei näytä olevan tekeillä, ikään kuin odottavat että Venäjä saadaan syylliseksi tuohon toiveeseen mitä itse toivovat ja hiljaisesti ohjaavat ko lopputulokseen?

    Mielestäni olisi pitänyt tehdä manooverit ja katsoa kortit, ja valmistautua sitten tosissaan puolustamaan mitä? Vapaata kauppa-aluetta, maiden yhteiskunta järjestelmiä, EU- liberaalia demokratiaa, kansojen kehityssuuntia?

    Konkreettiaa pitäisi olla puheissa, tuo hurmoshenki "meidän pitää" saa tekemään yksisilmäisiä päätelmiä, yhtä oikeaoppisuutta, missä ei edes vaivauduta pohtimaan mitä kaikki meille tarkoittaa, mitä meidän tulee vahvistaa koko yhteiskunnassa ei vain kiimassa asevarustelun kautta ajattelua (koomisesti vanhat miehet leuhkii asevarusteluillaan, sivistyneissä yhteiskunnissa niille täytyisi olla vastapainoa vaikka samalla valmistauduttaisiin)

    Sitäpaitsi jos kerran "tietävät" mihin lopputulokseen venäjä tähtää, niin tuolla taktiikalla (Ukrainan tukeminen ei vaan itsenäisyyden säilyttämisen puolesta, vaan laajentaa sitä ns oikaistaan menneet sodalla ja palautetaan samalla rajalinja jonkun vuoden mukaan, no venäjä tietysti tulee jatkamaan kierrettä ja sanoo eikun v xx mukaan jne) kun tuemme niin heikennämme itseämme mahdollista laajennutta sotaa ajatellen missä taistellaan v xx rajalinjoista ja ainankin autoritäärisen hallinnan saamisesta jos valtavoima ei riitä täysdiktatuuriin ko maissa (oikeuslaitokset miehitettäisiin järjettömiä päätöksiä tekemään, hyväksymään väkivallan pelossa?)

    Sen takia maat himmailevat, ei vain eskalaation pelossa, vaan jos tarvitaan omaan käyttöön. Baltia, puola selvästi toivoo että nyt venäjä moukaroidaan, ainankin heikennetään sotilaallisesti niin ettei heitä tule panttivangiksi ottamaan, nythän eu maat ovat tilanteen panttivankeja kun mitään ei kyetä tekemään, päättämään mihin suuntaan halutaan mennä, mitä se vaatii jne. On raivostuttavaa antaa ohjausvaltaa tahoille jotka eivät oikeasti ajattele meidän etuja, joilla ei oikeasti ole samanlaisia periaatteita minkään suhteen alkaen yhteiskuntajärjestelmästä jne

    Kuka sen päätöksen on tehnyt että Ukrainalla on avoin shekki päättää mihin sitoudumme?

    Miksi kukaan ei esitä kysymyksiä,, kauhistelukaan ei sitä ole. Mitä tahtuisi sellaista mitä ei tapahdu jos Venäjä saadaan Krimin taakse? Venäjä jäisi yhä olemaan ja käynnistäisi kaikki voimat tuon kirvelevän tappion estääkseen, missä eskaloidaan ja spekuloida avoimesti ydinsodalla jopa Ukrainassa, kuin toivoen sitä jotta venäjä sen jälkeen USAn/NATOn kautta moukaroidaan? Ja siinä sivussa mm Suomi.

    Mitä tapahtuisi jos rajalinjoista pyrittäisiin päästä sopuun? Osapuolet jäisivät olemaan, miettimään mikä on strategisesti kuinka tärkeää, pelossa, vihassa? Ydinase kamppailun jälkeen näinkö ei kävisi?

    Mitä tapahtuu jos USA lopettaa massiivisen Ukrainan tukemisen? Mihin me ajetaan eu, Suomi hirttäytymällä vain toivomaan jotain lopputulosta ajattelematta edes että miten se ns uusi maailmanjärjestys sitten hoidetaan, mitä siitä on jäljellä, muutenhan joku sen valtatie ottaa, täyttää). Mitkä on ne todelliset painostuskeinot ohjata tilanteita haluttuun hyvään suuntaan, mikä se hyvä suunta on (tähän ei riitä yksioikoinen ideologian kertaus), ei kuultu puheenvuoroja siitä, kerran paluuta menneeseen ei ole?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Viimeistään silloin kun jatkoivat /lisäsivät aktivistien, opposition äänenkäyttäjien vankilatuomioita 30pv:stä 15v (mikä todellista). Jolloin kuten haastattelussa totesivat se aktivismin hinta muuttui hyvin kohtalokkaaksi ja muutti venäjän autoritäärisestä valtiosta diktatuuri valtioksi. Kansa tuskin kerkisi muutosta huomata, onko huomannut muutenkaan kuin vain mobolisaation yhteydessä?

    Mutta ulkomaiden olisi pitänyt alkaa reagoimaan noihin signaaleihin ja puhua yksittäistenkin ihmisten puolesta, näyttääkseen miten suhtautuvat ihmisoikeuksiin. Jostain syystä eivät?

    Nyt kun Ukraina on julistanut että sodan lopputulokseksi riittää vain se että v1991 rajat palautetaan, tarkoittaa se että miljardeja tarvitaan oikaisemaan ns menneet (tähänkö meidän miljardit riittää?) Nälkä kasvaa syödessä ja monille kelpaa vain se että sitä vielä eskaloitaisiin ja venäjän armeijaa päästäisiin moukaroimaan matalaksi.

    Mutta nuo tuntuvat yhä olevan vain fantasiointeja, mitään valmiutta ei näytä olevan tekeillä, ikään kuin odottavat että Venäjä saadaan syylliseksi tuohon toiveeseen mitä itse toivovat ja hiljaisesti ohjaavat ko lopputulokseen?

    Mielestäni olisi pitänyt tehdä manooverit ja katsoa kortit, ja valmistautua sitten tosissaan puolustamaan mitä? Vapaata kauppa-aluetta, maiden yhteiskunta järjestelmiä, EU- liberaalia demokratiaa, kansojen kehityssuuntia?

    Konkreettiaa pitäisi olla puheissa, tuo hurmoshenki "meidän pitää" saa tekemään yksisilmäisiä päätelmiä, yhtä oikeaoppisuutta, missä ei edes vaivauduta pohtimaan mitä kaikki meille tarkoittaa, mitä meidän tulee vahvistaa koko yhteiskunnassa ei vain kiimassa asevarustelun kautta ajattelua (koomisesti vanhat miehet leuhkii asevarusteluillaan, sivistyneissä yhteiskunnissa niille täytyisi olla vastapainoa vaikka samalla valmistauduttaisiin)

    Millä tavalla esim oikeuslaitoksen edustajien riippumattomuus pyritään turvaamaan niin että kansakin huomaisi jos radikaali muutos, uhkailut, pakkokeinot alkavat (esim Italiassa mafiaa vastaan oikeuslaitos joutuu miettimään miten turvataan oikeudenmukainen yhteiskunnan toimivuus, kansalaisten koskemattomuus oikeus, oikeuden jäsenten henki jne. Mistä ei luovuta jne)

    Ei yhteiskunnan vakaus, turva tule vain asevarusteluista on kymmeniä asioita millä maat vakauttavat itseään. Joillakin se on kymmenen käskyä kirjaimellisesti, joillekin hyvin vahva painotus ylempiin arvoihin mikä on oikein ja väärin.

    Suomessa on omituinen oikeuslaitos jossa selvästi näkyy poliittisia ja hlökohtaisia linjauksia (itä-uudenmaan tuomiot), ei ylempien arvojen mukainen toiminta, samoin Suomen poliiseilla, siinä missä mm USAn poliisit julistavat kunniakkaasti että pyrimme tekemään oikein, hyvää (jolleivat lipsu hlökohtaisiin asenteisiin, mutta jokaisessa elokuvassa esittävät tämän vaa'n mikä on kuitenkin oikein ja mikä väärin ja sen tietävät asenteista riippumatta) meillä poliisien ylin arvo on vain häiriköinnin estäminen ja se antaa mahdollisuuden mihin vain koska sitä ei voi tarkistella vaa'n avulla, vain sillä oliko mitoitus liiallinen.

    Niin tavallaan on ymmärrettävää ettei debattia käydä koska aina luotetaan että joku muu ajattelee psta jne. Mutta syytä tietysti olisi miten muuttuneessa maailmassa entisestään vahvistetaan maata, yhteiskuntia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millä tavalla esim oikeuslaitoksen edustajien riippumattomuus pyritään turvaamaan niin että kansakin huomaisi jos radikaali muutos, uhkailut, pakkokeinot alkavat (esim Italiassa mafiaa vastaan oikeuslaitos joutuu miettimään miten turvataan oikeudenmukainen yhteiskunnan toimivuus, kansalaisten koskemattomuus oikeus, oikeuden jäsenten henki jne. Mistä ei luovuta jne)

    Ei yhteiskunnan vakaus, turva tule vain asevarusteluista on kymmeniä asioita millä maat vakauttavat itseään. Joillakin se on kymmenen käskyä kirjaimellisesti, joillekin hyvin vahva painotus ylempiin arvoihin mikä on oikein ja väärin.

    Suomessa on omituinen oikeuslaitos jossa selvästi näkyy poliittisia ja hlökohtaisia linjauksia (itä-uudenmaan tuomiot), ei ylempien arvojen mukainen toiminta, samoin Suomen poliiseilla, siinä missä mm USAn poliisit julistavat kunniakkaasti että pyrimme tekemään oikein, hyvää (jolleivat lipsu hlökohtaisiin asenteisiin, mutta jokaisessa elokuvassa esittävät tämän vaa'n mikä on kuitenkin oikein ja mikä väärin ja sen tietävät asenteista riippumatta) meillä poliisien ylin arvo on vain häiriköinnin estäminen ja se antaa mahdollisuuden mihin vain koska sitä ei voi tarkistella vaa'n avulla, vain sillä oliko mitoitus liiallinen.

    Niin tavallaan on ymmärrettävää ettei debattia käydä koska aina luotetaan että joku muu ajattelee psta jne. Mutta syytä tietysti olisi miten muuttuneessa maailmassa entisestään vahvistetaan maata, yhteiskuntia.

    Amerikkalaisissa elokuvissa käsitellään aina tuota vaakaa, mitä sitoutuvat puolustamaan, mikä on se ylin arvo, mikä ajaa kaiken hlökohtaisen yli? mikä on oikein ja mikä väärin katsottuna ihmisoikeuksia, ihmisyyden jne mittapuulla?

    Elokuvissa on moraalinen aspekti, henkinen taistelu voiko antaa periksi korruptiolle, lahjuksille, muiden hyödyntämisille? miten tuskan hiki valuu oikeudenmukaisella poliisilla joka virkatoverissaan ko.toimintamalleja huomaa? ja haluaa tehdä oikein, jotta laitos jota kunniakkaasti ja ylevästi haluaa edustaa ei tahraantuisi.

    Onko suomen poliiseista tai oikeuslaitoksista tehty vastaavia elokuvia? meillä on viime vuosina paljastunut paljon noita mainittuja asioita, korruptiota, lahjuksia jopa muiden hyödyntämisiä, silti mitään konkreettista debattia niistä ei saada vaaka mittelön kautta, vain pidetään niitä aina yksittäisinä tapauksina, mikä ei kerro mitään yhteiskunnan tai laitoksien tilasta?

    Tietysti kertoo, sehän kertoo siitä, että aktiivisesti ei tarvitse miettiä, onko vastassa oikea tai väärä tapa näkemys, vain se miten sen pystyvät itselleen perustelemaan. Mikään ei pakota miettimään mikä on se ko.laitoksien ylin arvo minkä puolesta heidän tulisi toimia, ei mikään.

    Sen takia, huomaisimmeko me jos ihmisiä laitettaisiin pakkohoitoon, mielivaltaisia tuomioita, asioiden tutkimatta jättämisiä jne? kuinka nopeasti menisimme vain ajattelemaan kuin DDR:ssä, pakkokeinot ovat liiallisia jotta niitä voisi vastustaa ja useat alkaisivat vain hyötymään tilanteesta ja seuraisivat "epäilyttäviä" kanssaihmisiään vainon myötä?

    Kuinka paljon kenestäkään olisi vastustamaan yhtä virallista "totuutta"? Suomessa käydään "debattia" mutta se on vain sitä, että miksi ette ole täysin samaa mieltä asiasta, ilman että edes siitä asiasta keskustellaan, vain siitä mitä mieltä olette? Kyllä sitä näyttää parantamisen varaa olevan yhdellä jos toisella maalla.


  • Anonyymi

   Obaman olisi silloin pitänyt ilmoittaa Putinille, että USA on sitoutunut takaamaan Ukrainan koskemattomuuden ja tuoda valtava Naton armeija Ukrainan ja Venäjän rajalle; vähintään miljoonan miehen voittamaton armeija.

   Putin olisi kyllä silloin kiireesti vetänyt joukkonsa pois Ukrainasta ja Krimiltä kokonaan.

   Obama ja Merkel olivat pelkureita; eivät oikeita johtajia. Heidän pelkuruutensa tähden olemme tässä sodassa.

   • Anonyymi

    ...taas näitä "meidän isi"-juttuja. Entäsjosentäs jos Venäjä oisi tuonut 100 miljoonan täysin voittamattomat joukot natojoukkoja vastaan?


   • Anonyymi

    Obama ei ajanut NATOn etupiiriajattelua. Ei pitänyt aluetta niin merkittävänä että sen puolesta (vain sen alueen puolesta, silloinhan kyse ei ollut kenenkään itsenäisyyden, suvereeniteetin uhkaamisesta) laittaisi omia sotilaita kuolemaan, eskaloimaan riskiä alueen takia täyssodasta. Tuskin kongressikaan olisi tukenut.

    Olisiko oikeasti pitänyt, tai pitänyt tehdä jotain muuta enemmän?


  • Anonyymi

   Vaihtoi se sotataktiikkaa, ensin piti ajaa tankit Kiovaan ja tappaa presidentti ja vaihtaa hallinto. Ei onnistunut.
   Sitten piti vallata alueita. Onnistui, mutta ei pysyvästi ja suurin tuhoin myös omalle porukalle.
   Nyt käydään siviiliväestön kimppuun, tuhotaan sähköt ja vedet ja lämmitykset, pommitetaan kaupunkien keskuksia. Pakotetaan kansa maanpakoon, josta koituu haittaa koko 'lännelle' ja ne jotka jäävät asuvat kurjuudessa kellareissa.
   Viikon päästä Kiova ui paskassa, oli venäläisen sotilasjohtaja iloinen arvio.

   Urholliset ukrainalaiset torjuvat sotilaalliset hyökkäykset.

   Venäjä toistaa Syyrian pommitusten taktiikka, ei sotilaskohteita vaan sairaaloita ja asutuskeskuksia. Ihmisten kärsimys on kauheaa katsottavaa puolustajille ja haavoittuneiden kaivaminen raunioista sitoo puolustajia pois sotatoimista.

  • Anonyymi

   Onko Putinin mielestä vanha konsti parempi kuin pussillinen uusia?

   Venäjän asevoimien sodankäyntitapa Syyriassa perustui strategiaan, jossa siviilien tappamisella on keskeinen rooli.

   Ideana on terrorisoida väestöä, heikentää henkistä kestokykyä sekä lopulta tuottaa mahdollisimman paljon kuolonuhreja.
   Sotatoimia kohdistetaan hänen mukaansa erityisesti ihmisten jokapäiväisen elämän kannalta merkityksellisiin kohteisiin, kuten toreille, kouluihin ja sairaaloihin.

   Presidentti Vladimir Putin korostaa mielellään Venäjän Syyria-operaation tähtäävän islamistiterroristien kukistamiseen. Tenzerin mukaan totuus on kuitenkin toinen.
   Kyse on pyrkimyksestä saada väki pakenemaan.

   https://www.verkkouutiset.fi/a/venaja-pyrkii-siviilien-maksimaaliseen-tuhoamiseen/

  • Anonyymi

   Hah, hah! Putin ei halua lisää ruumiita eikä kalustomenetyksiä.
   Onko Putin menettänyt jotain? Onko tili tyhjentynyt Genevessä?

   Köyhät pojat ei Putinille merkkaa mitään, elossa tai kuollut, ei paljon hyötyä.
   Vähän se varjelee Moskovaa ja Pietaria. Karjalan tasavallastakin koottiin prikaati.

   Putinin kenraalihan oli valmis vetäytymään Hersonista, mutta Putin, esikuvaansa Hitleriä, joka kielsi Paulusta vetäytymästä, Putin kielsi omaansa ja vertasikin tätä taistelua Stalingradin taisteluun. Joka siis oli toisen maailmansodan verisimpiä.

   Putinhan päinvastoin heittää tykinruuaksi ihan täysin kouluttamatonta sakkia ilman kunnollisia varusteita, ketä saavat kiinni. Huh, miten ovatkin tietosi puutteelliset.

  • Anonyymi

   Niin, juuri nyt syydetään rintamalle niin paljon liikekannallepantuja kuin katsotaan tarvittavan ukrainalaisten etenemisen pysäyttämiseksi. Putin odottaa kahta asiaa:

   Ensiksi, että talvi murtaa eurooppalaisten haluan tukea Ukrainaa ja iskut talvea vastan Ukrainan infraan murtavat ukrainalaisten taistelutahdon

   Toiseksi, jos vihollisen taistelutahto ei kokonaan katoakaan, Venäjä ehtisi kouluttaa ja varustaa keräämiensä liikekannallepantujen pääosan niin, että sillä voitaisiin taas käydä hyökkäyssotaan keväällä.

   Suunnitelman ensimmäinen osa on lupaavampi, vaan onnistuneeko sekään. Riippuu siitä, miten uskollisesti eri maiden persut jaksavat nousta kapinaan Putinin puolesta.

  • Anonyymi

   Mites paskajenkkien sota Jemenissä juuri nyt?
   Taitaa olla "hiukkasen" enemmän siviiliuhreja kuin Ukrainassa?

   Mites Irakin miehitys?
   Eikö sielläkin tullut aika paljon siviiliuhreja?

   Näistähän meillä ei puhuta, koska kyseessä on jenkit, ja he ilmeisesti harjoittavat n.s. "parempaa tappamista"?

   • Anonyymi

    Whataboutismia ja valheilla.


  • Anonyymi

   "Venäjä ei enää halua lisää ruumiita ja kalustomenetyksiä"

   Jep, viime vuorokauden sisään 950 kuollutta vanjaa, 13 tuhoutunutta panssarivaunua ja 52 miehistönkuljetusvaunua.
   Hipoo sodan ennätystappiota yhden päivän aikana.

   • Anonyymi

    ja missähän nuo luvut näkyvät?


  • Anonyymi

   Tuhonnassa on itsestään selvyyksien lait voimassa.

  • Anonyymi

   Ukrainan rospuuttokausi pakottaa nyt molemmat rintamat kaivautumaan asemasotavaiheeseen, jossa vain pommitetaan toistensa asemia ja varsinainen tuhonta Venäjän puolelta keskittyy nyt Ukrainaan laajalti, jossa aiheutetaan siviilien elämän tekemisen mahdottomaksi talvella Ukrainassa.

   Kyllähän Ukrainan maaseudulla eletään, jossa on oma kaivo ja jossa talot lämpiävät puilla. Omista pelloista saadaan talven ja koko vuoden ruoka.

   Keväällä sitten, jos sota ei vielä ole ohi, niin alkaa uusi höökiminen puolin ja toisin.

  • Anonyymi

   Venäjän oma aseteollisuus käy nyt kuumana ja paremmat aseet tulevat sitten Kiinasta ilmeisesti nyt Iranin kautta.

   Kiina on vahva Iranin ystävä.

   Iranin aseteollisuus on pakotteiden takia muutoin vähäistä, mutta Kiinasta tulee niin paljon komponentteja, kuin Venäjä tarvitsee.

   Kiina haluaa varmasti myös testata Venäjän armeijan avulla omien kehittämiensä aseiden tehokkuutta ja tarkkuutta. Kiinalla ei nyt ole omaa sotaa käynnissä, jossa voisi testata oikeasti niitä.

   • Anonyymi

    Netanjahu tulee Israelissa valtaan, niin Iranin sotateollisuus tuhotaan. Yksi kaveri Kiinalla ja Venäjällä vähemmän.


  • Anonyymi

   Tässä on mies, jolla on kädet kyynärpäitään veressä kaikkialla maailmassa.
   https://t.me/c/1569021446/726
   Muistakaa, että meidänkin nuoret poliittiset johtajat, jotka ovat saaneet Klaus Schwabin koulussa koulutusta, ovat näiden klobalistien taskussa ikuisesti.
   He eivät aja kansan etua, vaan agenda 2030, josta EU juuri laittaa suojelukseen kolmanneksen maiden pinta-aloista. Samaan päämäärään pyritään eutanasiapiikeillä, joita myös koronarokotteeksi väitetään. Katso WHO:n Kairon kokous 1994 ja mitä siellä päätettiin. Suomi muiden mukana.

  • Anonyymi

   Mutta Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Se on rikollista. Tuomittavaa. Ja se meidänkin pitää lopettee. Me ollaan demokratia, jota Putin halveksii. Mutta ei me kuitenkaan olla kermaperseitä.

  • Anonyymi

   Miksikähän Saksan Scholz otti Kiinassa käydessään puheeksi taktisten ydinaseiden käytön, että Kiina yrittäisi estää Venäjää niitä käyttämästä?

   Onko tiedustelu jo saanut tietoa, että Venäjä valmistelee niitä?

   Ollaan vaarallisilla linjoilla nyt!

  • Anonyymi

   Onhan tämä mieletöntä; mikäli Venäjä joskus voittaisi tämän sodan, ukrainalaiset sissisotaa käyvät pienet ryhmät jatkaisivat Venäjän armeijan yksiköiden ja sotakaluston tuhoamista vuosikausia.

   Venäjä ei koskaan voi saada ukrainalaisia Venäjän ystäviksi, niin suurta raakuutta he ovat jo käyttäneet, varastaneet, raiskanneet ja tappaneet ja tuhonneet.

   Mihin he veisivät ukrainalaiset, Venäjälle tuhoamisleireillekö?

  • Anonyymi

   Putin on antanut itsensä kokonaan pahan palvelukseen.

   Itse pahan personoituma vie nyt Putinia yhä suurempaan pahuuteen.

   Pahuudessa ei tule ikinä raja vastaan. Me jokainen ymmärrämme sen, kun tutkimme Hitlerin pahuutta. Hitlerkin oli antanut itsensä kokonaan pahan palvelukseen. Hirmuisiin tekoihin se johti. Tarvittiin valtavasti uhreja, ennen kuin Hitler saatiin pysäytetuksi. Olemmeko Putinin kohdalla jo samassa tilanteessa, että häntä ei voida enää helpolla pysäyttää pahuudessa, vaan tarvitaan taas miljoonia uhreja pysäyttämään Putin? Ihmiset seuraavat Putinia, koska vaihtoehto on menettää oma elämänsä, joko vankilassa tai kuolleena!

   Teot kertovat, minkä palveluksessa ihminen on - ei siinä ole epäselvää. Teot puhuvat hyvin selvää kieltä!

   Pahuudessa on monta astetta, Euroopan sähkömarkkinat ovat nyt myös pahuuden palveluksessa ja sillä pahuudella on nimi ahneus! Terve markkinatalous ei toimi noin. Tajuamattaan hekin palvelevat Putinin tahtoa. Hirvittävä sähkön hinta toimii nyt Putinin hyväksi - Ukrainalle ei riitä kauaa enää tarvittavaa tukea!

   Antautumalla jonkun pahuuden palvelukseen, voi siitä seurata, että antautuu yhä lisää pahuuden valtaan.

   Kiinassa näemme jo vaarallisia askeleita pahuuden poluilla, kun katselemme sitä, mihin Kiina on menossa. Uiguurit halutaan kansana tuhota ja sulauttaa kiinan väestöön. Toisinajattelijat vaiennetaan tai pannaan kotiarestiin tai vankilaan. Kiinan johto on myös jo vaarallisella polulla astelemassa pahuuden palvelukseen.

   Itsekussakin meissä löytyy ne pahuuden siemenet, jotka kasvaessaan voivat viedä pahuuden syövereihin itse kunkin, ellemme kitke niitä siemeniä pois tai tunnista niitä ajoissa.

   Kuka meistä uskaltaisi seistä armeijassa ja sanoa, että en halua osallistua pahuuteen, mieluummin menetän itse henkeni, jos niin käy!? Mitä muuta venäjän armeijassa palveleva sotilas voi - vaihtoehtoja on vain nuo kaksi! Jos en tottele raiskaus- ja tappo- ja tuhoamiskäskyjä, joutuu omien ampumaksi! Kenellä riittäisi rohkeus?

   Rohkeita, todella rohkeita ihmisiä, jotka ovat valmiit vastustamaan pahuutta oman henkensä uhalla on vähän!

   Pahan ja hyvän taistelu on ihmiskunnan historia ja sitä toistetaan jatkuvasti, se on elokuvien ja kirjojen kantava teema!

   Lopulta hyvä voittaa, sen me tiedämme, mutta tie on raskas ja pitkä ja sitä ei ihmiskunta pysty koskaan itse saavuttamaan!

  • Anonyymi

   Olisiko Ukrainan sota välttää, jos Biden olisi vakuuttanut Putinille, että eletään rauhassa keskenämme, käydään kaikki kauppaa Ukrainan kanssa sovussa, eihän siinä tarvitse olla eri puolia. Ehkä siihen oli jo liian myödä, sitä olisi pitänyt vakuuttaa jo paljon ennen vuotta 2014?

   Pyritään siihen, että voidaan yhdessä luoda Eurooppa, jossa on rauha ja voidaan vähentää varustelukierrettä, kun alamme elää yhteisen hyvinvoinnin parantamiseksi, niin Venäjällä kuin muuallakin Euroopaassa ja koko maailmassa.

   Ystävyyden korostaminen on ainoa tie kansakuntien rauhaan. Eihän siihen ole muuta tietä. Uhkailu ja asevarustelu ei vie kohti rauhaa, vaan kohti sotaa.

   En tiedä miksi meillä on niin kovin monijakoinen maailma. Näitä suorastaan vihollisasetelmia on ympäri maailman. Missä ne rauhantahtoa julistavat johtajat ovat? Ne ovat kadonneet!

   • Anonyymi

    Ei olisi.

    Lännen tiedustelupalvelut varoittivat Venäjän lavasteissa häärivistä voimista, jotka halusivat luoda uuden voimakkaan Neuvostoliiton.

    Jo Gorbatchov kertoi heistä, kun nämä henkilöt olivat pettäneet hänet ja pakottivat hänet käytännössä astumaan alas presidentin pallilta. Jeltsin EI ollut noiden voimien esiin nostama presidentti, vaan Jeltsin sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sai muutaman vuoden ajan hääräillä hyödyllisenä hölmönä, kun taustalla lavasteissa nämä presidentintekijät etsivät toista käsinukkea joka olisi hullumpi ja päättäväisempi ja he löysivät Putinin ja Jeltsin uskoi noita kusettajia ja nimitti Putinin.

    Putin on pelkästään noiden henkilöiden esiin nostama johtaja. Nuo samat ihmiset antoivat oligarkeille vapaat kädet ryöstää Venäjää, jotta sotakassa voitaisiin saada täyteen. Putinin piti antaa määräykset jolla entinen Neuvostoliiton armeija oltaisiin modernisoitu uudenlaiseksi, lännen armeijoiden tyyliseksi erikoisjoukkojen armeijaksi. Se meni heiltä onneksi vituiksi.

    Tästä kaikesta varoitettiin jo 90 luvulla, mutta lännen poliitkot eivät ottaneet varoituksia todesta, ennenkuin Venäjällä alettiin tosissaan murhaamaan tutkivia journalisteja, yhtiöiden johtajia sekä raivamaan pois oppositiopoliitikkoja ja sen jälkeen lännen poliitikot eivät taas uskaltaneet enää laittaa kovaa kovaa vastaan, koska EU, kuin myös YK, on pelkästään keskenään riiteleviä juttelijoita täynnä, eikä joukossa ole ainoatakaan tekijää.

    Tämä sota ei lähtenyt käyntiin 2014, eikä sitä olisi voitu estää sillä että joku amerikan presidentti olisi luvannut Venäjälle yhtään mitään. Venäjä haluaa myös maailman ruuan, koska sillä on jo suuri osa maailman energiasta! Venäjällä Putinin hännystelijät, ne ihmiset jotka eivät halaja rikkauksia, vaan suurta Venäjää, ovat kaikkein vaarallisimmat ihmiset, koska he eivät ole politiikassa esillä!

    Tästä syystä Venäjä on tuhottava täydellisesti, se on tuhon jälkeen jaettava useisiin osasiin jotka ovat keskenään epätasa-arvoisia, sitä on voittajien valvottava ja viidenkymmenen vuoden jälkeen sen rajat voidaan avata.

    Opetelkaa historiaa! Kirjastossa löytyy kirjoja Venäjän lähihistoriasta ja nyt tarkoitan historiaa 70 luvulta eteenpäin.


  • Anonyymi

   Trump yritti luoda keskusteluyhteyksiä kansakuntien johtajien välille ja sitä paheksuttiin laajalti!

   No nyt ollaan sodassa sitten; oliko tämä nyt sitten parempi tie?

   Onko maaillman yleinen mielipide muuttumassa niin, ettei pahojen kanssa saa kukaan keskustella, vaan heitä vastaan pitää sotia?

   Olemme menossa maailmansotaa kohti, sen me jokainen näemme, jotka uskallamme katsoa totuutta kohti - rauhan merkkejä ei ole näkyvissä!

  • Anonyymi

   Kohta jokainen valtio maailmassa joutuu ottamaan kantaa puolesta tai vastaan!

   Sen tien me tunnemme, se vie sotaan - maailmanlaajuiseen sotaan.

   Puolueettomuutta ei enää hyväksytä!

   • Anonyymi

    Erdigqn & Orban estävät Suomen Natoon pääsyn.
    Republikaanit voittavat vaalit usa 8.11.2022.
    Joe Bidenin valtakapenee.
    Usa apu ukrainalle loppuu, sanovat Republikaanit. Amerikka ensiksi, dollariaakaan ei enää Ukrainaan.
    DONALD TRUMP SEURAVA PRESIDENTTI, HÄN EI OTA SUOMEA EIKÄ RUOTSIA NATOON.
    Tuo tietää odotusta vielä seuraavat 5 vuotta, Suomi näivettyy, rutiköyhä Suomi.
    Kukaan ei meidän puolesta tee yhtään mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Erdigqn & Orban estävät Suomen Natoon pääsyn.
    Republikaanit voittavat vaalit usa 8.11.2022.
    Joe Bidenin valtakapenee.
    Usa apu ukrainalle loppuu, sanovat Republikaanit. Amerikka ensiksi, dollariaakaan ei enää Ukrainaan.
    DONALD TRUMP SEURAVA PRESIDENTTI, HÄN EI OTA SUOMEA EIKÄ RUOTSIA NATOON.
    Tuo tietää odotusta vielä seuraavat 5 vuotta, Suomi näivettyy, rutiköyhä Suomi.
    Kukaan ei meidän puolesta tee yhtään mitään.

    Kuinka paljon sinä silloin kärsit?


  • Anonyymi

   Usa vaalit 8.11.2022
   Usa haluaa Ukrainan alkavan miettimään rauhaa venäjän kanssa.
   Usa vaalien voittaja ei dollariakaan Ukrainaan oma kansa ensin.
   Kaikki tuo tarkoittaa ukraina nykyisen hallituksen loppua.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Taposta epäilty Mika Moring

   "Taposta epäilty Mika Moring on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina." Onko samoja Moringeja, jotka m
   Maailman menoa
   75
   3778
  2. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   73
   1113
  3. Seiskan mukaan

   Stefun raittius on muisto vain. Syyksi ratkeamiseen kerrotaan olevan se, että hän oli Stefun kaveri, joka murhattiin Puotilassa. Oma mielipiteeni on,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   1104
  4. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   268
   920
  5. Sua jännittää.

   Aikas lailla. Anna mennä vain. Sä osaat kyllä ja kelpaat sellaisena kuin olet. Mä toivon, että onnistut ja saat haluamasi.
   Ikävä
   50
   881
  6. Sofia löysi taas uuden miehen käytyään Ruotsissa.

   On se kivaa kun on sinkkuja, voi vaihtaa miestä kuin paitaa, suutelee tulisesti jotain miestä baarissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   804
  7. Olenhan minä syöksynyt syvälle rakkauteen

   Olen umpirakastunut ja näen sinussa kaiken, mitä ikinä naiselta voi odottaa, mutta silti minun on tehtävä järkevä arvio. Ansaitset paremman miehen its
   Ikävä
   51
   802
  8. Ateisti ei kritisoinut evlut kirkkoa

   Tänään radiossa haastateltiin erästä ateistia. Hän sanoi hyvin, ettei hänellä ole evlut kirkosta mitään kritisoitavaa koska se on jo niin maallistunut
   Luterilaisuus
   447
   704
  9. Sano nyt prkl pitääkö se paikansa

   Että leikitkö sinä vaan koko tämän ajan?
   Ikävä
   90
   692
  10. Ihmiset aina kehuu itseään

   Miten hyviä ovat ihmisinä ja suhteissaan, kuinka kurjia oli exät ja huonoa oli kohtelu. Ok. Mutta kehtaako kukaan myöntää olleensa itsekin joskus aiv
   Sinkut
   194
   608
  Aihe