Onkohan kukaan koskaan laskenut?

Anonyymi-ap

Puolueet etenkin nyt vaalien alla lupaa ummet ja lammet. Tässä olisi jollekin puolueelle hyvä vaalivinkki. Ottakaa ne asiantuntijanne laiskottelemasta sieltä hienoista huoneistaan ja alkakaa laskemaan.

Pienimmät eläkkeet ovat nyt luokkaa 850 euroa/kk. Mikä estää sen, että niitä korotettaisi niin, että vähimmäiseläkkeet Suomessa olisivat jotain 1100 euroa/kk hujakoilla? Niistä ei perittäisi veroa (nyt 1000 euroa/kk saavilta ei mene veroa).

Kun eläkkeitä korotettaisi tuohon 1100 euroan pintaan, niin silloin pieneläkkeen saajaille ei joutuisi maksamaan asumistukia ainakaan niin paljoa ja hyvin suurelle osalle ei ollenkaan. Toki moni minimieläkelläinen asuu omassa asunnossa ja ei saa asumistukea, mutta aivan varmasti suurin osa saa. Samoin harkinnan varaista tt-tukea ei jouduttaisi maksamaan läheskään niin paljon. Nythän on niin, että tt-tukea joudutaan maksamaan monien kohdalla muutamia kymppejäkin kuukausittain. Sekä asumistukihakemukset, että tt-tukihakemukset vähenisivät roimasti, joten siinä säästettäisi Kelan työntekijöiden työmäärää. Lue; muutamalle hyvinkin voisi antaa kenkää, koska eivät edes sovellu asiakaspalveluun.

On päivän selvää, että pieneläkelläisillä nuo lisääntyvät eurot menisi kulutukseen, joten niillä olisi työllistävä vaikutus ja lisäksi alveina palautuisi osa valtion kassaan takaisin. Tuohon voisi plussana vielä lisätä, että sillä olisi valtavan paljon vaikutusta pieneläkelläisen mielenterveyteen, kun ei aina tarvitsisi käydä kerjäämässä ja tuntea olevansa yhteiskunnan pohjasakkaa. Sekin voisi tuoda säästöä, kun ei tarvitsisi syödä Kelan kustantamia lääkkeitä ja vaivata terveydenhuoltoa.

Mikähän puolue ottaisi vaalien alla asiakseen OIKEESTI laskea, että paljonko tuo tulisi yhteiskunnalle kustantamaan. Uskonpa, että kun kaikki nuo huomioitaisi, niin ei se nyt ihan maltaita maksaisi.

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   äänestäjien tulee tietää hallitus ohjelma.
   puolueilla on salaiset kaappisopimukset ja siitä seuraa lehmänkaupat.
   jokainen puolue hallituksessa saa sovituksi läpi määrätyn asian.

   mutta äänestäjät ei tiedä kaikki muuttuu päälaelleen on sitten yhtä kinaamista
   kestää 4vuotta.
   tärkeät päätökset ei tule muutosta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   326
   2877
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   55
   1204
  3. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1101
  4. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   62
   929
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   58
   855
  6. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   834
  7. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   40
   706
  8. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   704
  9. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   693
  10. Älä ees vihjaile mitään

   jos sitten lopulta kuitenkin teet aina noin.. 💔😞
   Ikävä
   52
   590
  Aihe