Diapam vieroitusoireet

Anonyymi-ap

Takana noin 15v päivittäis käyttöä 20-40mg/vrk. Määrätty ahdistukseen ja paniikkioireisiin. Aloitin hitaan tiputuksen elokuun alussa, nyt 8vrk ilman. Vieroitusoireet todella outoja, mm.
• hikoilu/sisäinen kylmyys
• ruokahaluttomuus
• kireät purentalihakset ja kaulan lihakset, ylävatsan pallean seutu kireällä (bruksaus pahentunut, kiskot on)
• näköhäiriöt
• nenän tukkoisuus, hajuaisti muutokset, oudot hajut nenässä
• unettomuus
• painajaiset
• päässä oudot tuntemukset
• epätodellinen olo välillä
Milloin tämä alkaa helpottamaan? Onko kukaan käynyt samaa läpi?

8

1226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Varsin tuttuja oireita, jotka lähes kaikki allekirjoitan. Minulla oli pitkäaikaisena bentsona Rivatril yli 23 vuotta ja nyt kun sitä ei apteekista ollenkaan saa, lääkäri kirjoitti Oxaminia tilalle. Mutta se ei ole läheskään yhtä vahva lääke kuin Rivatril ja Oxaminin vaikutusaikakin on paljon lyhyempi. Eli kun lääkkeen vaikutus alkaa hiipua, kuvaamasi viekkarit hiipivät päälle minullakin.

    • Anonyymi

      Minulle lääkäri on sanonut että saattavat olla myös alkuperäisiä oireita mihin lääkettä juuri määrättiin. Eli Paniikki/ahdistuneisuushäiriö ei ole kadonnut minnekkään vaan voimistuneet ku lopetit lääkkeen. Muistele oliko olotilasi kuvailemasi kaltainen myös ennen Diapamia? Jos oli suosittelen jatkamaan lääkitystä.

      • Anonyymi

        Käypähoito: (Bentsodiatsepiini) lääke voi aiheuttaa ns. rebound-oireita eli ahdistusoireet saattavat ilmetä aiempaa voimakkaampina lääkepitoisuuden laskiessa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käypähoito: (Bentsodiatsepiini) lääke voi aiheuttaa ns. rebound-oireita eli ahdistusoireet saattavat ilmetä aiempaa voimakkaampina lääkepitoisuuden laskiessa

        Rebound-ilmiö tarkoittaa sitä, että lääkkeellä hoidettu oire kuten unettomuus tai ahdistus palaa lääkityksen päätyttyä takaisin alkuperäistä huomattavasti voimakkaampana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rebound-ilmiö tarkoittaa sitä, että lääkkeellä hoidettu oire kuten unettomuus tai ahdistus palaa lääkityksen päätyttyä takaisin alkuperäistä huomattavasti voimakkaampana.

        Bentsoviekkarit voi olla niin ahdistavia itsessään että ei se ole välttämättä se alkuperäinen tila joka lisää ahdistusta vaan myös bentsovieroitus itsessään ja rebound-oireet. Lääkärisi ajattelumalli unohtaa yhden asian: ihmiset voi oppia uusia selviytymiskeinoja ahdistuksen kanssa elämänsä aikana, myös vieroituksen aikana ja kaikki ei enää tarvi lääkettä jonkun pisteen jälkeen. Hankalampi tosin oppia selviytymiskeinoja jos käyttää lääkettä jonka viekkareihin sisältyy ahdistusta ja rebound-oireistoa. Totta hemmetissä ahdistus voi voimistua lopetuksessa kun lääkkeeseen itseensä kuuluu niin ikävät viekkarit. Etenkin jos vierotuksen tekee liian nopeaa.


    • Anonyymi

      Tuosta voi toki olla montaa mieltä onko tuo hidas vieroitus noin pitkän käyttöajan jälkeen. Minulle ei olisi ollut, jollekin voi toimia.

      Se on yksilöllistä. Jotkut selviää nopeaa, toiset saa jonkin aikaa viekkareita, toisille tulee pitkittyneitä vieroitusoireita. Pitkittyneet oireet linkittyy Ashtonin mukaan useimmiten äkkivieroituksiin ja pitkään käyttöaikaan.

      Oireet voi mennä aaltomaisesti, pahentuen ja helpottuen. Stressinsietokyky voi olla alhaisempi ja stressi voi esim tuoda oireita pintaan.
      Kehosi rauhoittumisesta vastaavat mekanismit ei toimi oikein vieroituksessa ja menee aikaa että mekanismit tasapainottuu uudelleen. Eli keho kääntää lääkkeen tekemiä biologisia muutoksia

      Paraneminen ei tapahdu suoraviivaisesti vaan mutkien kautta. Takapakkia voi tulla.

      Voit itse vaikuttaa oireisiisi pitämällä itsestäsi huolta: lepo, hermoston rauhoittaminen eri keinoin esim syvährngittely, kunnon ravinto, stressinhallinta ja stressinpurku(mitä se kellekin on jollekin kävely luonnossa vaikka), kevyt kehoa kuunteleva reippailu etenkin ensialkuun vain kevyt koska haluat rauhoittaa et laittaa hermostoasi kierroksille. Et voi tehdä välttämättä asioita samoin kuin ennen vieroitusta jonkin aikaa vieroituksessa, kehosi esim kestää heikommin liikaa koettelua, stressiä, ylirasitusta. Satsaa kaikessa kehon rauhoittamiseen, ja vältä asioita mitkä pistää kierroksille esim liika kofeiini. Jollekin vähäkin on liikaa. Tämä on tärkeä: Vältä alkoholia etenkin vieroituksen alussa koska se vaikuttaa samoihin reseptoreihin kuin lääkkeesi ja sabotoi palautumistasi. Anna keholle aikaa palautua. Jokainen elintaoakeino mitä opit auttaa sinua tulevaisuudessa.

      Lisätietoa
      Ashton Manual (paras apumateriaali, vanha mutta hyvä)
      Benzoinfo.com (kannattaa välttää lukemista jos herkkä koska siellä myös ikäviä bentsotarinoita)
      benzobuddies (tukea)

    • Anonyymi

      Minulla oli takana yli 20 vuotta Diapamia, viimeisen kymmenen vuoden aikana vuorokausiannos isoimmillaan 30 mg/vrk.
      Muutama vuosi sitten puolitettiin tuo kolmeen 5 mg pilleriin päivässä. Aika vähän siis kuitenkin käytin.

      Viime kesän alussa kyllästyneenä reseptien uusinnan hankaluuteen lopetin kokonaan. Onhan kaikenlaista oiretta ollut, mutta olen pärjännyt nyt 5kk ilman. Pahin vaiva on ollut nukahtamisvaikeudet ja unettomuus. Toki on ollut ajoittain ahdistusta, mutta olen niistä itseäni järkeilemällä selvinnyt. Olen ajatellut, että "tää on vain tätä, kyllä se ohi menee" ja on mennyt.

      Havaintona se, että on selvinnyt mihin oloihin aikanaan sitä sain. Tunnistan itsessäni saman aran ihmisiä välttelevän ihmisen, joka mieluummin välttelee muiden pariin menemistä, lenkillä käymistä -kun sillä voi olla muitakin-
      Mieleen tulee myös jonkinlainen katkeruus. Oliko sen minun pienen lääkemäärän käyttö niin vakavaa, kun tuntuu että menetän arjessani niin paljon? Lääkärit haluavat kai vain kiusata minua.

      Mutta kyllä lopettaa voi vuosikymmentenkin bentsokäytön, eri asia on kannattaako se. Unettomuutta ei valitettavasti ei pysty ohittamaan järkiajattelulla. Kun ei nukuta ei vaan nukuta ja se lisää ahdistusta.

      Sain viikko sitten unettomuuteen Ataraxia, allergialääke, joka väsyttää.
      Sivuvaikutuksena erikoiset unet ja päivällä outo olo sekä ärtyisyys. Tunne, etten kai minä ole sekoamassa.
      Taidan jättää syömättä. Kolmiolääke tuokin ja vaikuttaa selvästi aivotoimintaan, mistä en ollenkaan tykkää kun sellaisen lääkkeen lopetin kuukausia sitten. Mieluummin sitä vähän valvoo kuin sekoittaa päätään uudelleen.

      • Anonyymi

        Jos vähentää hitaasti voi selvitä minimaalisella unettomuudella


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1917
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1569
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1519
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1425
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1370
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1317
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1157
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe