Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tiukoilla olevia on Suomessakin

Anonyymi-ap

Minua ihmetyttää, ettei seurakuntani pastori ole juurikaan puhunut suomalaisten köyhyydestä. Hän puhuu usein kehitysmaiden ihmisten toimeentulovaikeuksista, muttei näe puutetta omien silmiensä alla.

"Köyhät teillä on aina keskuudessanne."

15

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kirkon porukkaa vähät välittää suomalaisista.

      • Anonyymi

        Mistä kirkosta puhut? Monissa adventtikirkoissa jaetaan ruokaa ja vaatteita tänäkin talvena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä kirkosta puhut? Monissa adventtikirkoissa jaetaan ruokaa ja vaatteita tänäkin talvena.

        "Monissa adventtikirkoissa jaetaan ruokaa ja vaatteita tänäkin talvena."

        Ja toimii erillisiä osastoja kotimaan avustustehtävissä.
        Sympatia-keräyksestäkin käytetään puolet kotimaan avustustyöhön.

        Näistä olen kyllä kuullut puhuttavan kirkoissa aika usein.


    • Anonyymi

      Jeesus sanoi,lisääntykää ja täyttäkää maapallo!Kehitysmaat(afrikka,aasia ja muslimit) ovat ottaneet sanoman tosissaan!Suomikin täyttyy hyvää vauhtia!

    • Anonyymi

      No ota asia esiin pastorisi kanssa.

    • Anonyymi

      On siinä otsaa aloittajalla kirjoitella, että saa sysätä kaikki kirkon harteille.
      No, miten olet politiikkasi hoitanut, kuinka olet eduskuntaa muistuttanut?
      Siellähän kansan nälästä päätetään!

      Otetaan nyt hieman uskonnollisuutta mukaan. Eli vaakakuppiin asiaan.

      Minun on nälkä / Veikko Hurstin elämää avaavaa kirjaa - mitä hän teki.
      Kaikki tiedämme leipäjonot. Kurkistetaan tupaan.
      Veikko kerjäsi leivät nälkäisille, mitä Helsssssingin herrat piti hoitaa.
      Mutta, siellä annettiin tila - että saadaan ikäänkuin sälytettyä toisten harteille leiväjako - ja vielä otettiin vuokra tiloista, jonka Veikko kaiken lisäksi kerjäsi, että sai maksaa.

      No, vieläkö nauvutte ---- onko nälästä puuuuheeetta... On ollu, on ja tulevaisuudessakin on. Eli SINÄ veronmaksanaja hoida politiikan kautta asiat kuntoon, äläkä täällä nauvu typeriä aloituksia.

      Yhteiskunnassa tuvan puolella hoidetaan kansan tarpeet. Siksi on politiikka, ja tahtoelämä siinä, onko nälkäsiä tuvassa tai ei. Mihin pannaan rahat, tai jätetään panematta.

      Eli maailmassa on aina YKSI iso kukkaro, josta jako tehdään. Siitähän on kyse.

      • Anonyymi

        Ja tulipa mieleen tämä etuskunta- kirjoitetaan se näin nätisti etus-
        Siellä nyt sairastunut politikko sai - näin muistelen, ajettua jonkun määrärahan budjettiin, joka oli tarkoitus ojentaa vähävaraisuuteen.
        Kuis kävi? Kuten politiikassa yleensä. Tehtiin komiteoita ja sitä ja tätä ja kas, se varattu raha tulikin käytettyä päätöelinten toimintaan, mutta jäikö sinne köyhälle mitä?
        Ottakaas selvää, huonolta näyttää..

        Siksi meillä on nälkä.


    • Anonyymi

      Miksi olet niin paljon kirkosta poissa?

    • Anonyymi

      Jeesukselle köyhät eivät olleet mikään ykkösasia, eikä hän panostanut siihen, että jokainen nälkäinen saisi ravintoa. Joskaan hän ei myöskään ollut itse mannonan perään ja opetti ettei pidä edes olla huolissaan siitä miten saa elantonsa ja vaatteensa, vaan lupaisi että Jumala huolehtii kuten luonnostakin. Liiallinen huolehtiminen on siten epäuskoa.

      • Anonyymi

        "Liiallinen huolehtiminen on siten epäuskoa."

        Tuskin epäuskoa. Eikä varsinkaan "siten".

        Mutta Raamatun mukaan kaikenlaiset ylilyönnit olivat paheksuttavia: ylensyöminen, ylenjuominen, ylenpalttinen seksihurjastelu.

        Ketään ei voi kuitenkaan auttaa hädässä liikaa.


    • Anonyymi

      Kaiken huippu on se, että adventtikirkko mielellään jakoi EU:lta saatua ruoka-apua, koska sieltä muovikasseista oli helppo kuoria kirjaimellisesti kermat päältä seurakunnan omaan käyttöön.

      Naapurini kävi joskus paikalliselta adventtikirkolta hakemassa EU-ruokakassin.
      Mutta naapuri päivitteli minulle, että kassissa oli hapankorppuja, mysliä ja kaurahiutaleita ja yksi makaronipussi. Hän osasi verrata kassin sisältöä muiden EU-kassien sisältöihin, joita jaettiin esimerkiksi kaupungin ruokajakeluissa.

      Asia tietysti selvisi selvittelyn jälkeen, miksi adventtikirkossa jaettu kassi oli niin köyhä ja vaillinainen sisällöltään.
      Adventtikirkon sisaret olivat nimittäin ottaneet kasseista sellaisia tuotteita, joita voitiin käyttää seurakunnan omien myyjäisten valmisteluissa, mm. leivonnaisiin. Vehnäjauhot/sämpyläjauhot, maitojauhe, toinen makaronipussi, sokeri, keksipussi ja kasvishernekeittopurkit oli otettu seurakunnan ns. 'nyyttikestejä' ja myyjäisiä varten. Että sellaista viilunkia ne uskovaisiksi itseään nimittävät harrastavat. Ei ole ihme, että niillä sisarilla on painon kanssa ongelmia, kun syödään 'kuormasta'.

      • Anonyymi

        Kuvitteletko, että uskomme sinua?


      • Anonyymi

        "Hän osasi verrata kassin sisältöä muiden EU-kassien sisältöihin, joita jaettiin esimerkiksi kaupungin ruokajakeluissa."

        On se kiva heti olettaa pahinta. Olen ollut sekä adventistien että luterilaisten EU-ruokakassitoiminnassa ja nähnyt omin silmin, että EU-ruokakassin ruoka ei ole ole vain EU-ruokaa vaan ruokakasseihin sujautetaan ruokakaupoista saatuja hävikkituotteita aina sen mukaan mitä tarjolla on, sen lisäksi, mitä EU-ruoka toimituksista saadaan. Se on kuule tosi pientä, mitä EU oikeasti toimittaa. Ja sitten kun kaikki EU-ruoka ei kulu, sitä moskaa kun se on, niin sitä laitettiin pusseihin useampia pakkauksia samaa tuotetta joillakin kerroilla, että saatiin se menemään jonnekin kun roskikseenkaan ei kehdattu laittaa. Ja kyllä, sitä ei saatu aina edes niinkään kulumaan, sillä jotkut palauttivat sitä EU-osaa takaisin. Mutta onneksi se ruoka ei vanhentunut, kuivaa kun oli.

        Monasti kävi myös niin, että kauppojen lahjoitukset vanhenivat käsiin, kun kaikkia ei satu jaettua. Sitä sitten annettiin seurakuntalaisille, ettei se mennyt roskikseen. Varsinkin sianlihaa jäi yli ja pahentui. Sain sitä itselleni ja syötin sitä omalle koiralleni. Se kun ei vanhentune lihan hajusta valittanut.

        Voi olla, että jotkut EU-ruoankin jakajat ottavat jotakin ylijäämää itsellensä, mene ja tiedä. Mutta todennäköistä on, että tilalle menee sitten todennäköisesti ruokakaupan tuotteita, sillä lähestulkoon jokaisessa EU-ruokajakelussa jaetaan myös ruokakauppojen ylijäämää.

        Taidat olla vain kateellinen....

        Revi siitä! Ja tiedän, että revitkin.


    • Anonyymi

      Onko Raamatussa missään esimerkkiä että avustettaisiin maallisia köyhiä. Jeesuskin oli sitä mieltä että parempi tuhlata rahat kuin antaa köyhille, joita on aina.

      Myöskään UT:ssa ei ole esimerkkiä siitä että seurakunnat olisivat avustaneet ketään muita kuin omia seurakuntalaisia. Paavali sanoo pyhien avustamisesta. Siihen eivät lukeudu maalliset köyhät.

      Vaikkei sinällään ole pahaksi auttaa ihmisiä, niin sitä ei pidä liiaksi kuvitella sen olevan jotenkin raamatullista. Muutoin siitä tulee vain pelkkää ulkokultaista suorittamista ja seurakunnan varsinainen hengellinen tehtävä voi jäädä taka-alalle.

      • Anonyymi
        UUSI

        Juu, ihan oikein avustaa vain omia köyhiään, MIKÄLI se ruokakassien sisältö on kerätty omalta porukalta.

        Jos taas lahjoittajana on jokin ulkopuolinen taho, kuten EU tai kaupat, niin ei niitä kasseja ole tarkoitettu vain oman kuppikunnan hyväksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe