beaujolais nouveau 2022 ja sipulipiirakka

Minulla on tapana kiittää Herraa menneen vuoden sadosta nauttimalla heti tuoreeltaan uuden sadon viiniä, jota edustaa Ranskassa Beaujolais nouveau. Kävin eilen ostamassa Alkosta pari pulloa. Koska olen korkeassa ja vastuullisessa asemassa (paljon korkeammassa kuin esimerkiksi Hesarin päätoimittelija, rattijuoppo Kaius Niemi) niin nautin viininin vasta viikonloppuna. Oli on kuin Nooalla, joka heti vedenpaisumuksen jälkeen nautti uuden sadon viiniä, jotta poikansa Haam näkisi hänet sammuneena sukuelin paljaana ja tästä seuraisi, että kaananilaisista tulisi israelilaisten orjia.

Noh, myytit sikseen, vaimoni leipoi perinteisen Tarte a l'Oignonin. Pidän kyllä ihan mahdottoman paljon karamellisoidusta sipulista. Paljon parempaa kuin esimerkiksi herne-maissi-paprika tai kantarelli-tryffelikastike ja tuore naudan ulkofile. Sipuli on tietyllä tavalla ateistinen ja metsästäjäkeräilijöiden ruoka. Sen ympärille ei voi kerätä mitään instituutiota, luokkajakoa tai jumalia. Sipulia ei tarvitse kuivattaa, jauhaa, leipoa leiväksi ja jakaa leiväksi vaan se on suoraan maasta varastoon ja pannulle.

Miten muut palstalaiset viettävät sadonkorjuujuhlia ja vuoden päättäjäisiä? Itselle se on mm. Beaujolais nouveau marraskuussa. Viime viikonloppuna vietimme Martinpävää laittamalla hanhesta juhla-aterian. Harmi, ettei Beaujolais nouveau ja Martinpäivä täsmänneet samaan. Toisaalta kiva viettää useampi sadonkorjuuta juhlistava päivä.

Hyvää viikonloppua ja alkavia juhlakausia kaikille palstan lukijoille.

13

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      minä käärin raamatusta sätkiä 🙄

    • On täällä myös kirjoittajia eikä vain lukijoita. :)

      Vai onko palstalla yksi ainoa lukija ja kirjoittaja?

      Hän, joka tekee poistoja randomisti ja kaappailee nikkejä?

      Miten voit olla varma siitä, että sinä et ole minä ja minä en ole sinä?

      Mitä jos me molemmat olemme sairaan mielesi tuotoksia, sivupersoonia?

      Ja se todellinen "minä" eli "sinä" on...?

      Mutta ruoasta ja juomasta puhuminen ei minua miellytä. En tunne gastronomiaa enkä harrasta viinejä. Olen koulupudokas mielenterveyskuntoutuja, joka viettää kaiken aikansa tällä palstalla bentsojen ja muljun sekaisessa huurussa, deluusioiden vallassa. Näen Hessun siellä ja toisen täällä, joka puolella Hessu hiia hiiaa hoo!

      Ja tämä on muuten varma tieto. ;)

    • Anonyymi

      Eläkeläisen kun ei travitse lähteä töihin, niin voi nauttia kaksikin lasia laadukasta punaviiviä vaikka joka ilta. Koska viinikin on viisasten juoma, niin minä jätän maksimissaan kahteen lasiin. Silloin se ei vielä häiritse yöunta ja aamulla herää skarppina vaikka tarvittaessa auton rattiin.

      Harvoin olen löytänyt uuden sadon viinistä suun mukaista.

      • >>Silloin se ei vielä häiritse yöunta ja aamulla herää skarppina vaikka tarvittaessa auton rattiin.

        Nosta annostus pulloon per ilta niin nukut vähän pitempään. Säälittää kun ensimmäiset kommenttisi tulevat jo viiden aikaan aamulla. Eihän se ole mitään eläkelaisen rentoa elämää, että maniassa pitää herätä noin aikaisin Suomi24:lle 😂😂😂

        >>Harvoin olen löytänyt uuden sadon viinistä suun mukaista.

        Se on tapa. Kuten se, että israelilaiset söivät nälkäänsä uuden sadon leipää, joka ei ollut kovin hyvää kun se ei ehtinyt hapantua ja kohota.


      • Anonyymi
        Hah_ kirjoitti:

        >>Silloin se ei vielä häiritse yöunta ja aamulla herää skarppina vaikka tarvittaessa auton rattiin.

        Nosta annostus pulloon per ilta niin nukut vähän pitempään. Säälittää kun ensimmäiset kommenttisi tulevat jo viiden aikaan aamulla. Eihän se ole mitään eläkelaisen rentoa elämää, että maniassa pitää herätä noin aikaisin Suomi24:lle 😂😂😂

        >>Harvoin olen löytänyt uuden sadon viinistä suun mukaista.

        Se on tapa. Kuten se, että israelilaiset söivät nälkäänsä uuden sadon leipää, joka ei ollut kovin hyvää kun se ei ehtinyt hapantua ja kohota.

        Unohdit sen, että en ole eläkkeellä, vaan olen töissä öisin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Unohdit sen, että en ole eläkkeellä, vaan olen töissä öisin.

        Unohdit tämän väitteesi: "Eläkeläisen kun ei travitse lähteä töihin..." Vai valehtelitko?


      • Anonyymi
        Hah_ kirjoitti:

        Unohdit tämän väitteesi: "Eläkeläisen kun ei travitse lähteä töihin..." Vai valehtelitko?

        Ei vaan kusetan sua. :I


    • Tänään alkuruoaksi kantarellikeittoa, pääruoaksi Itämeren lohta paistettuna duchesseperunan, höyrystetyn parsan ja keitetyn latva-artisokan kanssa, kastikkeena perinteinen Hollandaise, ja jälkiruoaksi soufflé au fromage.

      Juomat

      Alkuun Russian Standard snapsi pakastimesta, keiton kanssa Joseph Drouhin Laforêt Bourgogne Chardonnay 2020 ja lohen kanssa Gnarly Head Old Vine Zin 2011. Jälkiruoan kanssa Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2009.

      Näillä mennään. Voi olla, että vieraat tuovat tullessaan viiniä, joten joudutaan ehkä rukkaamaan siltä osin, mutta pidot alkavat noin tunnin kuluttua sukumme kartanossa.

      • >>, höyrystetyn parsan

        Ihan mielenkiinnosta, millä saat parsan höyrystymään? 😂 😂 😂


      • Hah_ kirjoitti:

        >>, höyrystetyn parsan

        Ihan mielenkiinnosta, millä saat parsan höyrystymään? 😂 😂 😂

        Piereksin niin että taulut höyrystyvät seinillä ja yläkerran naapurit itkevät


      • Hah_ kirjoitti:

        >>, höyrystetyn parsan

        Ihan mielenkiinnosta, millä saat parsan höyrystymään? 😂 😂 😂

        Kasvikset voidaan kypsentää höyryttämällä, keittämällä, paistamalla pannulla tai parilalla, tai uunissa.

        Kiva että sait naurut...


      • Heh kirjoitti:

        Kasvikset voidaan kypsentää höyryttämällä, keittämällä, paistamalla pannulla tai parilalla, tai uunissa.

        Kiva että sait naurut...

        >>Kasvikset voidaan kypsentää höyryttämällä...

        Juuri näin, kypsyttämistä höyryllä. Höyrystäminen on kypsentämistä siihen pisteeseen, että materiaali höyrystyy.


    • Pieruni sulupiohe
      eikun sipulien jälkeen ovat sellaisia että itse Saatanakin haluaa Taivaseen
      ns. tuulen yläpuolelle päästäkseen

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen markka otettiin käyttöön vuonna 1860

      Suomi käytti vuoteen 1840 asti rahayksikkönään rinnakkain Ruotsin riikintaalareita ja Venäjän ruplaa. Tämän jälkeen oli
      Maailman menoa
      42
      9383
    2. "Mä elän vieläkin"

      Ikurin turbiini vetäisi taannoin lainabiisin Topin (RIP också) ja kumppaneiden kanssa. Toivottavasti on yläkerrassa kunn
      Tampere
      50
      3972
    3. Kaivatullesi viesti ensi vuoteen?

      Kerro meneekö naiselle vai miehelle ja vähintään yksi tunniste, esim. kirjain.
      Ikävä
      41
      2870
    4. Pate Mustajärvi on kuollut

      Ihan pari tuntia sitten. Että sellaista. https://www.is.fi/viihde/art-2000011715177.html
      Maailman menoa
      127
      2596
    5. Yksityinen sektori aiheuttanut Suomen taantuman

      Investointien sijasta nostaneet voitot osinkoina omistajille. Ehdotan korjausliikkeenä yksityisen sektorin sosialisoimi
      Maailman menoa
      102
      2519
    6. Kylläpä asiat onkin nyt hyvin verrattuna Sannan aikaan

      Sannan aikana aähkön alv oli 10%, nyt 25,5%. Ajatelkaa nytkin pörssisähkö on ilmaista, keskellä talvea! Bensan hinta on
      Maailman menoa
      27
      1987
    7. Miten ikinä kelpaisin sulle

      Sinä saat niiltä muilta naisilta paljon enemmän, mitä minulta... Tai mihin minä olisin valmis. Enkä edes olisi niin tait
      Ikävä
      16
      1655
    8. Edes vitamiinit eivät taanneet loputonta elämää

      Nimittäin niistä rahaa itselleen taikonut tohtori siirtyi tuonpuoleiseen.
      Maailman menoa
      33
      1467
    9. Kuinka kauan vielä

      jaksetaan vastustaa toisiamme?
      Ikävä
      71
      1297
    10. Esko ja Martina viettävät joulua

      Entisen avioparin joulunvietto on ylittänyt IS uutiskynnyksen
      Kotimaiset julkkisjuorut
      179
      1184
    Aihe