beaujolais nouveau 2022 ja sipulipiirakka

Minulla on tapana kiittää Herraa menneen vuoden sadosta nauttimalla heti tuoreeltaan uuden sadon viiniä, jota edustaa Ranskassa Beaujolais nouveau. Kävin eilen ostamassa Alkosta pari pulloa. Koska olen korkeassa ja vastuullisessa asemassa (paljon korkeammassa kuin esimerkiksi Hesarin päätoimittelija, rattijuoppo Kaius Niemi) niin nautin viininin vasta viikonloppuna. Oli on kuin Nooalla, joka heti vedenpaisumuksen jälkeen nautti uuden sadon viiniä, jotta poikansa Haam näkisi hänet sammuneena sukuelin paljaana ja tästä seuraisi, että kaananilaisista tulisi israelilaisten orjia.

Noh, myytit sikseen, vaimoni leipoi perinteisen Tarte a l'Oignonin. Pidän kyllä ihan mahdottoman paljon karamellisoidusta sipulista. Paljon parempaa kuin esimerkiksi herne-maissi-paprika tai kantarelli-tryffelikastike ja tuore naudan ulkofile. Sipuli on tietyllä tavalla ateistinen ja metsästäjäkeräilijöiden ruoka. Sen ympärille ei voi kerätä mitään instituutiota, luokkajakoa tai jumalia. Sipulia ei tarvitse kuivattaa, jauhaa, leipoa leiväksi ja jakaa leiväksi vaan se on suoraan maasta varastoon ja pannulle.

Miten muut palstalaiset viettävät sadonkorjuujuhlia ja vuoden päättäjäisiä? Itselle se on mm. Beaujolais nouveau marraskuussa. Viime viikonloppuna vietimme Martinpävää laittamalla hanhesta juhla-aterian. Harmi, ettei Beaujolais nouveau ja Martinpäivä täsmänneet samaan. Toisaalta kiva viettää useampi sadonkorjuuta juhlistava päivä.

Hyvää viikonloppua ja alkavia juhlakausia kaikille palstan lukijoille.

13

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      minä käärin raamatusta sätkiä 🙄

    • On täällä myös kirjoittajia eikä vain lukijoita. :)

      Vai onko palstalla yksi ainoa lukija ja kirjoittaja?

      Hän, joka tekee poistoja randomisti ja kaappailee nikkejä?

      Miten voit olla varma siitä, että sinä et ole minä ja minä en ole sinä?

      Mitä jos me molemmat olemme sairaan mielesi tuotoksia, sivupersoonia?

      Ja se todellinen "minä" eli "sinä" on...?

      Mutta ruoasta ja juomasta puhuminen ei minua miellytä. En tunne gastronomiaa enkä harrasta viinejä. Olen koulupudokas mielenterveyskuntoutuja, joka viettää kaiken aikansa tällä palstalla bentsojen ja muljun sekaisessa huurussa, deluusioiden vallassa. Näen Hessun siellä ja toisen täällä, joka puolella Hessu hiia hiiaa hoo!

      Ja tämä on muuten varma tieto. ;)

    • Anonyymi

      Eläkeläisen kun ei travitse lähteä töihin, niin voi nauttia kaksikin lasia laadukasta punaviiviä vaikka joka ilta. Koska viinikin on viisasten juoma, niin minä jätän maksimissaan kahteen lasiin. Silloin se ei vielä häiritse yöunta ja aamulla herää skarppina vaikka tarvittaessa auton rattiin.

      Harvoin olen löytänyt uuden sadon viinistä suun mukaista.

      • >>Silloin se ei vielä häiritse yöunta ja aamulla herää skarppina vaikka tarvittaessa auton rattiin.

        Nosta annostus pulloon per ilta niin nukut vähän pitempään. Säälittää kun ensimmäiset kommenttisi tulevat jo viiden aikaan aamulla. Eihän se ole mitään eläkelaisen rentoa elämää, että maniassa pitää herätä noin aikaisin Suomi24:lle 😂😂😂

        >>Harvoin olen löytänyt uuden sadon viinistä suun mukaista.

        Se on tapa. Kuten se, että israelilaiset söivät nälkäänsä uuden sadon leipää, joka ei ollut kovin hyvää kun se ei ehtinyt hapantua ja kohota.


      • Anonyymi
        Hah_ kirjoitti:

        >>Silloin se ei vielä häiritse yöunta ja aamulla herää skarppina vaikka tarvittaessa auton rattiin.

        Nosta annostus pulloon per ilta niin nukut vähän pitempään. Säälittää kun ensimmäiset kommenttisi tulevat jo viiden aikaan aamulla. Eihän se ole mitään eläkelaisen rentoa elämää, että maniassa pitää herätä noin aikaisin Suomi24:lle 😂😂😂

        >>Harvoin olen löytänyt uuden sadon viinistä suun mukaista.

        Se on tapa. Kuten se, että israelilaiset söivät nälkäänsä uuden sadon leipää, joka ei ollut kovin hyvää kun se ei ehtinyt hapantua ja kohota.

        Unohdit sen, että en ole eläkkeellä, vaan olen töissä öisin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Unohdit sen, että en ole eläkkeellä, vaan olen töissä öisin.

        Unohdit tämän väitteesi: "Eläkeläisen kun ei travitse lähteä töihin..." Vai valehtelitko?


      • Anonyymi
        Hah_ kirjoitti:

        Unohdit tämän väitteesi: "Eläkeläisen kun ei travitse lähteä töihin..." Vai valehtelitko?

        Ei vaan kusetan sua. :I


    • Tänään alkuruoaksi kantarellikeittoa, pääruoaksi Itämeren lohta paistettuna duchesseperunan, höyrystetyn parsan ja keitetyn latva-artisokan kanssa, kastikkeena perinteinen Hollandaise, ja jälkiruoaksi soufflé au fromage.

      Juomat

      Alkuun Russian Standard snapsi pakastimesta, keiton kanssa Joseph Drouhin Laforêt Bourgogne Chardonnay 2020 ja lohen kanssa Gnarly Head Old Vine Zin 2011. Jälkiruoan kanssa Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2009.

      Näillä mennään. Voi olla, että vieraat tuovat tullessaan viiniä, joten joudutaan ehkä rukkaamaan siltä osin, mutta pidot alkavat noin tunnin kuluttua sukumme kartanossa.

      • >>, höyrystetyn parsan

        Ihan mielenkiinnosta, millä saat parsan höyrystymään? 😂 😂 😂


      • Hah_ kirjoitti:

        >>, höyrystetyn parsan

        Ihan mielenkiinnosta, millä saat parsan höyrystymään? 😂 😂 😂

        Piereksin niin että taulut höyrystyvät seinillä ja yläkerran naapurit itkevät


      • Hah_ kirjoitti:

        >>, höyrystetyn parsan

        Ihan mielenkiinnosta, millä saat parsan höyrystymään? 😂 😂 😂

        Kasvikset voidaan kypsentää höyryttämällä, keittämällä, paistamalla pannulla tai parilalla, tai uunissa.

        Kiva että sait naurut...


      • Heh kirjoitti:

        Kasvikset voidaan kypsentää höyryttämällä, keittämällä, paistamalla pannulla tai parilalla, tai uunissa.

        Kiva että sait naurut...

        >>Kasvikset voidaan kypsentää höyryttämällä...

        Juuri näin, kypsyttämistä höyryllä. Höyrystäminen on kypsentämistä siihen pisteeseen, että materiaali höyrystyy.


    • Pieruni sulupiohe
      eikun sipulien jälkeen ovat sellaisia että itse Saatanakin haluaa Taivaseen
      ns. tuulen yläpuolelle päästäkseen

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi julkaisi varautumisoppaan

      Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j
      Maailman menoa
      242
      2631
    2. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      80
      2014
    3. Kuhmo tekisi perässä

      Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä
      Kuhmo
      10
      1898
    4. Onko telepatia totta

      Epäilen että minulla ja eräällä henkilöllä on vahva telepatia yhteys. Jos ajattelen jotain hän julkaisee aiheesta jotaki
      Ikävä
      83
      1357
    5. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      67
      1315
    6. Missä Kaisa Lepola, siellä filunki ja sekasotku

      Näin se taas nähtiin, ajolähtöjen taakse on joka kerta jääneet savuavat rauniot, oli työpaikka mikä tahansa.
      Forssa
      17
      1238
    7. TTK:sta tippunut Arja Koriseva teki erityisen teon kyynelsilmin: "Mä olen ihan järjettömän..."

      Kiitos tuhannesti Tanssii Tähtien Kanssa -tansseistanne, Arja Koriseva ja Valtteri Palin! Lue lisää: https://www.suomi
      Tanssii tähtien kanssa
      16
      1108
    8. Nainen, olen niin pettynyt

      Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Yritän itseäni parantaa ja antaa itse itselleni terapiaa, mutta eihän se mitään
      Ikävä
      90
      1090
    9. Ootko nainen jo rauhoittunut

      Vai vieläkö nousee savua päästä?
      Ikävä
      71
      943
    10. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      42
      934
    Aihe