Lähetteiden hylkääminen

Anonyymi-ap

Hus on hylännyt nyt kaksi eri lähetettä, jotka ovat kokeneen terveyskeskuslääkärin laatimia. Sairausepäilyt vakavia, mutta hus tietää näköjään tutkimattakin, että ei ole syytä tutkia, eikä selvittää asiaa. Onkohan tuollainen lain mukaistakaan? Onko vastaavia kokemuksia muilla pääkaupunkiseudulla? Kokeneet lääkärithän eivät huvikseen lähetä tutkimuksiin, mutta ilmeisesti hus ei luota heidän ammattitaitoonsa. Sairaita ajetaan näköjään ahdinkoon ja jätetään heitteille helsingissä.

7

140

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lähetteessä on luettava se, että yleislääkäri epäilee jotakin sairautta,
   Silloin lähete on hyväksyttävä.
   Jos lähetteessä pyydetään ainoastaan selvittämään, mikä mahtaa olla vialla, erikoissairaanhoidon ei ole pakko lähetettä hyväksyä, ja se voidaan palauttaa.

   • Anonyymi

    Lisään vielä, epäilee jotakin tiettyä sairautta.


   • Anonyymi

    Kohtuuton vaatimushan tuo on, jos noin todella on. Monet TK-lääkärit kun ovat nuoria ja kokemattomiakin, eikä heillä ole koulutusta edes epäillä jotain tiettyä sairautta kun on kyse erikoisosaamisesta. Omlla kohdalla kyse on vielä lääkäristä, joka on tehnyt työtään lähes 40 vuotta terveysasemalla. Ei varmastikaan lähetä kevyin perustein tutkimuksiin.


  • Anonyymi

   Tuo on ihan normaalia. Mitään lähetettä ei hylätä vaan niitä katoaa syystä tai toisesta matkan varrella pisteestä A pisteeseen B. Itselle on käynyt tuollai kaksi kertaa viimeisen vuoden aikana.

   • Anonyymi

    Kyllä niitä voidaan hylätäkin.
    On sattunut ihan omalla kohdalla, sekä myös omaisten, ja joidenkin tuttujen kohdallakin, että lähete on ns. palautettu, koska sitä ei ole otettu vastaan erikoissairaanhoidossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä niitä voidaan hylätäkin.
    On sattunut ihan omalla kohdalla, sekä myös omaisten, ja joidenkin tuttujen kohdallakin, että lähete on ns. palautettu, koska sitä ei ole otettu vastaan erikoissairaanhoidossa.

    Näin on. Itsellenikin on sattunut näin ja hylkäyksen perusteena on ollut, jotain näin, että emme katso, että tarvitsette nyt erikoissairaanhoitoa. Kuitenkin lähetteen antaja lääkäri katsoi, että nyt on vakasvasta epäily ja lähetti lähetteen uudestaan ja ilmeisesti soitti perään. Sitten ottivat.


  • Anonyymi

   Kyllä niitä terveyskeskuslääkärin tekemiä lähetteitä erikoispolille hylätään perustelematta sen kummemmin miksi ei oteta vastaan.
   Potilaalla oli työperäinen keuhkoahtaumatauti ( todettu vuosia sitten, lääkehoito käytössä). Kunto heikentyi siinä määrin että olisi tarvittu kotihappi- tai nestehappilaitteen käyttöönottoa. Siihen tarvitaan keuhkotautien poliklinikan lääkärin tutkimukset.
   TK-lääkärin lähete hylättiin 2 kertaa keuhkopolilla saman vuoden sisällä.
   Potilas kuoli muutaman kuukauden päästä tukehtumalla kotonaan yksin.
   Lähiomainen ei jaksanut tehdä valitusta hoitovirheestä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   470
   2145
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   122
   1497
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   443
   1464
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   96
   1202
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   251
   1102
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   65
   971
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   85
   880
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   23
   838
  Aihe