Kokemuksia oikomiskalvoista

Anonyymi-ap

Hei,

Olen käynyt konsultaatiossa oikomishoitoa varten. Vaihtoehtoina ovat joko Invisalign - tai Clearcorrect -kalvot. Hammaslääkärin mielestä Clearcorrect sopisi minun oikomistilanteeseeni paremmin, joten valitsen sen mahdollisesti.Käyttöperiaate on molemmissa sama. Clearcorrect on ohuempaa/huomaamattomampaa muovia ja ulottuu vähän ikenien päälle, toisin kun Invisalign.

Teen paljon puhetyötä ja haluaisinkin nyt teiltä kokemuksia siitä miten puhuminen kalvojen kanssa onnistuu. Tiedän, että s- kirjain ilmeisesti suhisee, mutta vaikuttavatko kalvot puheeseen muutoin? Kalvojahan tulisi käyttää 22h päivässä, mutta oletteko tästä joskus joustaneet? Ajattelin, että mikäli joskus olisi päivässä useampia tärkeämpiä puhetilanteita, niin ottaisin kalvot niiden ajaksi pois. Puheeni korostuu koska käytän mikrofonia ja olen tarkka siitä miltä kuulostan. Haluan myös tarjota kuulijalle selkeän kuuloista puhetta. Onko puheääneni tavallinen ja entistä vastaava ilman suhinoita jos otan kalvot pois vai ovatko hampaat jotenkin "löysällä" ja puhuminen täten hankalaa tai erikoisen kuuloista? Minulla on siis tärkeää tietää, että voinko tarvittaessa käyttää virheetöntä / normaalia ääntäni pitämällä tauon kalvoista. Syömiset yrittäisin hoitaa pikavauhdilla noina puhepäivinä ja pyrkisin toki 22h kalvotavoitteeseen/pvä. Joinakin päivinä toki vähän lipsuisi tuosta ajasta.

Työpaikan pikkujoulutkin ovat ensi kuussa ja pohdin myös onko siellä mahdollisuus olla koko ilta ilman kalvoja? Siellähän syödään, napostellaan ja juodaan koko ilta ja olisi aika kurjaa istua kalvot suussa ja katsoa muiden napostelua ja juomista. Muita illanviettoja minulla ei ole tiedossa, joten ilta ilman kalvoja olisi kertaluontoinen tilanne.

Suuri kiitos jos joku kokemuksia omaava voi pohdintaani vastata. Asia on minulle tärkeä ja teen tämän perusteella päätökseni aloitanko oikomishoidon vai en.

0

81

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Haluaisin kyllä

    pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
    Ikävä
    53
    1730
   2. Kappas! Jaajo Linnonmaa viestitteli näin nuorelle Janni Hussille: "Sulla oli siellä ihan..."

    Jaajo Linnonmaa on tehnyt pitkän uran Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa. Mies jättää aamushown joulukuun lopulla ja samalla katkeaa hedelmällinen
    Kotimaiset julkkisjuorut
    20
    1479
   3. Sä oot nainen ihan hullu.

    Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
    Ikävä
    76
    1464
   4. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

    Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
    Ikävä
    107
    1268
   5. Tykkäisitpä minusta

    Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
    Ikävä
    50
    1043
   6. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

    Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
    Ikävä
    77
    980
   7. Mitähän mietit mies

    Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
    Ikävä
    67
    976
   8. Etkai sää vaan puhu minusta

    sun tuttujen ja kaverien kans?
    Ikävä
    85
    868
   9. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

    On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
    Kotimaiset julkkisjuorut
    164
    845
   10. Veikkaus: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? Julia, Tommi vai Sami?

    Selviytyjät-finaali on sunnuntaina. Nyt voi veikata voittajaa: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? -Julia -Tommi -Sami Lue lisää finalisteista: https:
    Tv-sarjat
    39
    807
   Aihe