Tunsin tosi pihtarin, asu meren rannalla.

Anonyymi-ap

Oli sekin, tavattiin hinkkailtiin, käteni oli kuin sammakon räpylä, mutta ei antanu pesää. Lopulta laukesin punttiin.
Ai mikä oli nimi, tiety Olkiluoto 3, tyylikäs Ranskalainen.
Pihtari lupailee antaa tammikuuussa. Tosin mikä vuosi hän ei maininnut.

3

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jatkuu. Onko totta, että seitsmänneksi kallein rakennelma. Kaiketi tark, ihmisen tekemä. Iisakin kirkon valmistuminen kesti myös, tosin tähän oli luonnollinen syy, ennustus. Povari ei valtaväestöä oli povannut, että kun kirkko on valmis niin pääarkkitehti kuolee, näin kävikin. Olisiko sama ennustaja taas asialla.

  • Anonyymi

   Olkiluodosta Jobin postia.
   Kuten kysyjä jo vähän arvelikin, sanonta tai nykyään yhteen kirjoitettuna yksi sana jobinposti pohjautuu Raamattuun, sen vanhan testamentin Jobin kirjan tarinaan, jossa mahtava Job-niminen mies sai jatkuvasti huonoja uutisia. Job oli jumalaapelkäävä, nuhteetonta elämää elävä mies. Hänellä oli seitsemän poikaa, kolme tytärtä ja maallista mammonaa vaikka kuinka paljon. Kun Saatana väitti Jumalalle, että Jobin jumalisuus perustuukin vain kaikkeen maalliseen hyvään, Jumala antoi Saatanalle luvan koetella Jobia, mutta häneen itseensä ei saanut koskea. Niinpä Job sai vähän väliä kuulla sanansaattajiltaan huonoja uutisia, miten hän menetti vähä vähältä koko omaisuutensa ja lopulta perheensäkin.

   Kaikki tämä pani Jobin uskon koetukselle, hän piti pitkiä kärsimyspuheita, toivoi kuolevansa ja menetti välillä jo uskonsakin oikeamieliseen Jumalaan. Koettelemus johti kuitenkin pitkään kaksinpuheluun Jumalan kanssa - ja katumukseen. Herra kuuli hänen rukouksensa myös hänen uskonsa menettäneiden ystäviensä puolesta. Tarina päättyy siihen, että Herra siunasi Jobin loppuelämän hyvin runsaasti kaikella hyvällä. Suku ja ystävät tulivat hänen tuekseen, omaisuus karttui ja Job sai menetetyn perheensä tilalle vielä seitsemän poikaa ja kolme tytärtä, "eikä koko maassa ollut kauniimpia naisia kuin Jobin tyttäret". Vanhan testamentin mukaan Job eli näiden tapahtumien jälkeen vielä 140 vuotta. Hän kuoli korkeassa iässä ja "elämästä kyllänsä saaneena".

  • Anonyymi

   Tuskin 2023

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   193
   2040
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   138
   1317
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   141
   1193
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   442
   948
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   732
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   648
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   36
   628
  8. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   72
   540
  9. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   100
   532
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   61
   514
  Aihe