Palkoissakin sitä voisi olla enemmän

Anonyymi-ap

Näin juuri keskustelun kaupunginjohtajan palkasta ja kuten aina, niin nytkin oli vastakkaisia mielipiteitä.

Kuitenkin Suomessa pitäisi olla sananvapaus. Tietenkään ei pidä yhden ihmisen asioita ruotia, vaan katsoa laajemmin asian vaikutusta.

No olen jo nähnyt aikaa huonoa ja parempaa. Kansa on jakautunut hyväosaisiin ja huono-osaisiin, joillakin olut se "kultalusikka tai hopealusikka suussaan jo syntyessään. Toisilla ei yhtään mitään.

No elämää on hyvää jatkaa jos on hyväosaisena syntynyt, mutta voi myös kovin ponnistelun huonommissa oloissa alkunsa saanut ponnistella koulutuksen pariin.
Siinä on kyllä paljon esteitä, sillä hänen läheisensä eivät aina ymmärrä ja suorastaan estävät koulutukseen menon, on mentävä ansaitsemaan itse elantonsa heti kun kynnelle kykenee. Ei tarvitse kauas katso, kun lapset olivat töissä Suomessakin ja raskaissa lomien aikaan. Heidän piti saada leipänsä sieltä, niin on mieheni ja veljensä joutuneet lähtemään, itse ovat ponnistelleet koulutukseen ja vähän parempiin tuloihin.

Nämä vähäisen koulutuksen kautta työhän päässeet ihmiset ovat liian monesti työn kovuuteen ja määrän nähden hyvin alipalkattuja, sillä kyllä se vaan on niin, että vuorokausi on sama herralla ja työmiehellä.

Herrojen iltatyöt ovat monesti edustamista valmiiden ruokapöytien ja viinilasien ääressä. Verkostoitumista.
Työläinen on tarvittaessa helposti irtisanottava ja lamautettava, kyllä siihen aina löytyy jokin "laillinen" reikä. Näin saadaan tulosta firmoille,

Myös vuosien saatossa on tapahtunut niin, että korotukset ovat usein prosentuaalisia. Tällöin isot palkat nousevat enemmän ja tällä tavoin nuo palkat ovatkin sitten tänään, sanoisin nousseet, jopa sellaisiksi, että palkkaavien tahojen esim. kunta on vaan palkattava, vaikka kunnalla ei olisi siihen oikein varaakaan, siitä kärsii kokonaistoiminta.

Mutta miten niitä kohtuulista, sillä alemmilla palkoilla tuskin enää pärjää. Vikka nämä ihmiset tekevät rankkaa työtä, hyvä että saa ruuan ostettua katon pään päälle. Jokaiselle ihmiselle olisi tärkeää saada elää tuloillaan, jotta edes joskus palkalla voisi jotain matkaa tehdä tai viedä perheensä ruokailemaan ravintolaan, teatteriin. Näihin ei juuri liikene varoja.

Joten ennen pitkää näillä valtaisilla palkoilla on vaikutus koko maan pärjäämiseen jos ei ajatella asioita sieltä pienimmästä tulosta alkaen asioita.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

    Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
    Ikävä
    157
    2119
   2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

    Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
    Helsinki
    149
    1629
   3. Mies, olen tullut siihen tulokseen

    ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
    Ikävä
    126
    1094
   4. Rasmus Takaluoma

    Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
    Kadonneet ihmiset
    4
    1040
   5. Kyllä minä sen myönnän

    että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
    Ikävä
    46
    917
   6. Sannan "valtiovierailu" nyt

    Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
    Maailman menoa
    365
    893
   7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
    Maailman menoa
    315
    816
   8. Saavuttamattomalle

    Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
    Ikävä
    51
    808
   9. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

    Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
    Ikävä
    71
    746
   10. Hyvää yötä

    Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
    Ikävä
    98
    676
   Aihe