Ylösnousemusvarmuus

Anonyymi-ap

Mistäköhän Uuden testamentin kirjoittajat ovat saaneet päähänsä, että pahoille ihmisille olisi jokin oma ylösnousemus? Ainakaan Jobin kirjan kirjoittamisen aikaan sellaista ei tunnettu:

“4. Etkö sitä tiennyt jo vanhastaan, eikö ole ollut tiedossa siitä asti, kun ihminen asetettiin maan päälle, 5. että jumalattomien riemu loppuu lyhyeen ja riettaan ilo kestää vain hetken. 6. Vaikka hän ulottuisi taivaaseen asti ja hänen päänsä koskettaisi pilviä, 7. hän kuitenkin katoaa ainiaaksi oman ulosteensa tavoin....” (Job 20:4-7, FinRK)

Ja Jumalaa pelkäävienkin kohdalla vasta Jesaja mainitsee ensimmäisen kerran Raamatussa kuolleiden yleisen ylösnousemuksen.

Nyt onkin näin, että uskovien yleistä ylösnousemusta ei opetettu vielä ennen Jesajaa. Hesekiel ja Danielin kirja antavat kyllä viitteitä uskovien ylösnousemuksesta mutta sen jälkeen vasta Uusi testamentti mainitsee kuolleiden ylösnousemuksen

Mistä moinen muutos uskonnossa?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No eihän Vanhassa testamentissa tunnettu mitään helvettiäkään, eikä mitään kaikkien uskovien yleistä taivaaseen pääsyäkään. Sekin on myöhempi keksintö. Sanaa helvetti ei mainita kertaakaan meidän Vanhassa testamentissamme.

   Jumala ei Vanhassa testamentissa koskaan luvannut kenellekään parhaimmistaankaan seuraajistaan iankaikkista elämää jossakin taivaas-nimisessä paikassa. Eikä Jumala uhannut ketään Vanhassa testamentissa helvetillä. Miksi? Jos kerran Jumala on sama eilen, tänään ja tulevaisuudessa?

   Siksi, koska heprealaisuus ja juutalaisuus eivät tunne koko helvetti/taivas-käsitettä vaan se on kristinuskon keksimään. Ihmisten kärsimys piti selittää jotenkin, samoin se, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen.

   Oli kivampi kuvitella jokin hauskempi loppu ihmisille kuin pelkkä Sheol, jonne kaikki kuolleet, niin hyvät kuin pahatkin, joutuivat Vanhan testamentin aikaan. Sheol oli tosi ikävä paikka maan alla, jossa ei pystynyt edes Jumalaa palvelemaan.

   Mutta helvetistä ja taivaasta huolimatta Raamattu ei kykene selittämään elämän tarkoitusta perusteellisesti eikä varsinkaan sitä, miksi ihmisen pitää kärsiä, kun Luoja on kaikkitietävä, kaikkivoiva ja hänen rakkautensa ylittää kaiken. Sillä jos Jumala on rakkaus, niin miksi hän antaa miljoonien ihmisten kärsiä tuhansia vuosia synnistä ja sen seurauksista? Ehkei hän sitten olekaan kaikkivoiva? Tai jos Jumala on kaikkivoiva, niin miksi hän antaa miljoonien ihmisten kärsiä tuhansia vuosia synnistä ja sen seurauksista vaikka olisi voinut lopettaa kärsimyksen jo heti alkuunsa kun näki kaikkitietävänä, mitä syntiin lankeaminen saisi aikaan. Jumalahan tiesi, että ihminen tulisi lankeamaan, olihan hänellä pelastussuunnitelma valmiina jo ennen luomista. Mutta ehkäpä Jumala ei olekaan kaikkitietävä?

   Eihän rakastava kaikkitietävä kaikenvoiva Jumala voi antaa miljoonien ihmisten kärsiä tuhansia vuosia synnistä ja sen seurauksista? Eihän?

   Kaikki tämänkin ketjun yritykset selittää kärsimystä ovat vain ihmisten omia sepitelmiä, sillä Raamattu ei toden totta anna vastausta kärsimykselle.

   Kyse on siis ollut siitä, että vaikka Jumala on pysynyt samana (no ei nyt aivan, jos tarkkaan luetaan Raamattua), niin uskonto on muuttunut vuosisatojen saatossa. Ja niin ovat muuttuneet Raamattuun kirjansa kirjoittaneet ajan kuluessa. He ovat kirjoittaneet siitä, mihin he ovat uskoneet. Ei siis ihme, että punainen lanka katoaa kun sitä ei ollut alunperin alkuunkaan olemassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   130
   1690
  2. Itsenäisyyspäivän korkein kunniamerkki Sanna Marinille

   "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on jälleen myöntänyt itsenäisyyspäivän kunniamerkit. Kaikki kunniamerkit luovutetaan itsenäisyyspäivänä. Itsen
   Suomen Keskusta
   240
   874
  3. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   37
   814
  4. montako eri kirjainta

   kaivattusi etunimessä on? Mun ihanan 4.
   Ikävä
   72
   770
  5. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   61
   661
  6. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   43
   616
  7. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   60
   571
  8. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   24
   569
  9. Hyvää yötä tännekin

   Miehelle tai miehille. Ehkä naisillekin. Erityisesti mukaville sellaisille.
   Ikävä
   95
   556
  Aihe