sota vai rauha

Anonyymi-ap

kumpi parempi ois?

620

5574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse kannatan rauhantilaa.

      • Anonyymi

        Voitko sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus kuvitella tilannetta, jossa puolustaisit tarpeellista voimaa käyttäen sinun ja perheesi terveyttä ja mahdollisesti henkeä uhkaavaa väkivaltaista joukkiota vastaan?
        Ukrainalaiset tekevät juuri sitä nyt Ukrainassa Venäjän fasismidiktatuurin hyökätessä.


    • Anonyymi

      Ihmisellä on luontainen tahto ja halu puolustaa voimakeinoin silloin kun tilanne sitä vaatii. Ihmiskunta on aina elänyt uhkien maailmassa niitä uhkia on nyt ja niin tulee tulevaisuudessakin olemaan, uhkiin pitää aina valmistautua. Sillä tavalla rauhaakin voidaan pitää yllä. täydellistä "rauhan paratiisia" maailmasta ei saada koskaan.

    • Anonyymi

      Vastatkaa kumpi on parempi, sotainen vai rauhanomainen tilanne.

      • Anonyymi

        Rauhan tilanne on hyvä tilanne, mutta siihen ei pidä koskaan tuudittautua, kuten ollaan nähty, Venäjä on rikkonut hyvältä näyttävän rauhantilan, aivan Euroopan valtioiden silmien edessä. Yhteistyöllä ja valtioiden välisillä luottamuksellisilla sopimuksilla ja konfliktia ehkäisevillä toimilla voidaan rauhantilaan vaikuttaa.


      • Anonyymi

        Venäjän fasismidiktatuuri miehittää suuria alueita Ukrainasta, ja ukrainalaisten koteja.

        Onko asevoimalla toteutettu valtion miehitys sinusta miehitetyn maan asukkaille oikeudenmukainen rauhan tila, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus?

        Suomen Kommunistinen Puolue, Kommunistien liitto sekä Kommunistinen Työväenpuolue haluaisivat Ukrainan ja ukrainalaisten antautuvan sille Venäjälle, jonka sinä Partacus olet itsekin myöntänyt olevan "kiistatta fasistinen" valtio, joten ettepä te suomalaiset kommunistit näytä fasisminvastaista työtä tekevänkään.


      • "Anonyymi
        2022-11-25 16:40:05
        Vastatkaa kumpi on parempi, sotainen vai rauhanomainen tilanne".

        Itsestäni tällä hetkellä Persut ja Demarit kontra Äänestäjät
        saattaa olla ehkä siinä niinku välissä?
        Sotainen tilanne voi olla siis myös manuaalisesti aseeton.


    • Anonyymi

      Venäjän fasismidiktatuurin armeijan hyökätessä jatkuvasti massiivista asevoimaa käyttäen Ukrainaan ja ukrainalaisten koteihin, vaatii Suomen Kommunistinen Puolue, että Ukrainalle ei tule antaa lainkaan puolustustaisteluun tarvittavaa aseistusta, mikä SKP:n vaatimus olisi toteutuessaan tarkoittanut sitä, että Ukraina olisi joutunut jo viime keväänä antautumaan sille Venäjälle, joka jopa täällä kommentoivan kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen mukaan on "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", kuten hän joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan myönsi.

      Kommunistit fasismin asialla!, näyttää siis olevan SKP:n valitun politiikan vaikkakaan ei lausuttu, mutta käytännössä tosiasiallinen motto, ja se kutsuu sitä sitten - rauhaksi.

      Partacus näyttäisi sen sijaan sallivan ukrainalaisille sentään koivuvitsan käytön hyökkäävän Venäjän fasismidiktatuurin armeijan torjumiseksi, mutta merkillistä on se, että sama kommunisti kertoo kuitenkin juhlivansa aina 9. toukokuuta antaumuksella Voitonpäivää, tuota juhlapäivää liittoutuneiden sotilaallisesta voitosta kansallissosialistisesta Saksasta, joka voitto toteutui jopa Josif Stalinin vuonna 1943 Teheranissa liittoutuneiden kokouksessa lausumana vain Yhdysvaltain massiivisen Lend Lease -ase- ja materiaaliavun turvin.

      Stalin:

      ”Yhdysvallat on koneiden maa. Me saamme niitä Yhdysvalloilta. Ilman niitä häviäisimme sodan”

      h eteen
      ttps://seura.fi/ilmiot/historia/tiesitko-tata-yhdysvaltojen-massiivinen-materiaaliapu-neuvostoliitolle-ratkaisi-toisen-maailmansodan-suunnan-euroopassa/

      Ei sunkas suomalaiset kommunistitkaan ole niin yksinkertaisia että olettavat Wehrmachtin nujerretun pelkästään rauhanvärssyjä veisaamalla ja koivunvitsoilla virpomalla, vai?

      Jos Suomella ei olisi ollut riittävän vahvaa armeijaa ja kansalaisilla tahtoa puolustaa kotimaataan, kotejaan, perheitään, itsenäisyyttään ja vapauttaan maahamme hyökkäävää Neuvostoliiton puna-armeijaa vastaan talvella 1939-1940, jonka imperialistisen hyökkäyssodan muuten Suomen Kommunistinen Puolue osana Kommunistista Internationaalia Kominternia hyväksyi, olisi Suomen itsenäisyys ja monipuoluedemokratia lakkautettu ja suomalaiset orjuutettu Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin alamaisiksi, mikä oli tietysti ollut SKP:n hartain toive puolueensa perustamisesta lähtien.
      Neuvostoliitto oli muuten tuolloin kansallissosialistisen Saksan liittolainen, jonka kanssa se oli aloittanut aiemmin syyskuussa toisen maailmansodan Euroopassa, hyökkäämällä Puolaan.

    • Anonyymi

      Historia on historiaa. Antaa olla.
      Ei kiinnosta.

      • Anonyymi

        Tuo kommenttisi on jo historiaa. Ei kiinnosta.


    • Anonyymi

      Kaksi pitää rauhaa parempana.
      Neljä tukee sotatilaa.
      Sotatilaa puoltavat kantaansa epämääräisin perustein Perusteena ei voi olla väkivaltageeni.
      Kumpi on parempi; rauhantila vai sotatila?

      • Anonyymi

        Rauha pitää niin kauan jos ei sitä joku valtio tai terroristi riko. Jatkuva rauhantila on utopiaa kuten on jatkuva sotatilakin. Rauhaan kuitenkin aina pyritään.
        Ihmisen luontaisia ominaisuuksia on turhaa lähteä kiistämään.


    • Anonyymi

      Onko miehittäjävaltion omaan valtioonsa pakkoliittämän maan asukkaiden orjuus parempi kuin taistella vapaudestaan olla itsenäinen kansa, itsenäisessä maassa.

      Venäjän fasismidiktatuuri yrittää pakottaa ukrainalaiset tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon, ja suomalaiset kommunistit toimivat sen pikkuapulaisina, vaatiessaan käytännössä Ukrainan aseriisuntaa.

      Minä taistelen mieluummin ase kädessä Suomen ja suomalaisten vapauden ja itsenäisyyden puolesta, ja oikeudesta elää sen jälkeen rauhassa itsenäisessä Suomessa, kuin antaudun vapaaehtoisesti Moskovan fasistijuntan orjuuteen.

      Jos taas suomalaiset kommunistit haluavat takaisin SKP:n synnyinmaan, Venäjän, vallan alle, niin mikäpä minä olen heidän paluumuuttoaan tuohon paratiisiinsa estämään.

      Toukokuussa 2022 julkaistun Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselytutkimuksessa sanotaan näin:

      "Maanpuolustustahto mittaushistorian korkein

      - ”Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta?”

      Myönteisesti kysymykseen vastaa 83 prosenttia.
      Kielteisesti vastaa 7 prosenttia "

      --

      Olisiko Neuvostoliiton siis ollut parempi antautua jo heti 22. kesäkuuta 1941 kansallissosialistiselle Saksalle ja välttää siten sotatila, ja elää rauhantilassa Adolf Hitlerin vallan alla?

      Onko miehittäjävaltion omaan valtioonsa pakkoliittämän maan asukkaiden orjuus parempi kuin taistella vapaudestaan olla itsenäinen kansa, itsenäisessä maassa.
      Venäjän fasismidiktatuuri yrittää pakottaa ukrainalaiset tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon, ja suomalaiset kommunistit uurastavat pää märkänä Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisina.

    • Anonyymi

      Älkää kiemurrelko.
      Sota vai rauhantila. Kumpi on parempi?
      Vastaukseksi ei kelpaa sotageeni tai olemassa olevat sodat.

      • Anonyymi

        Me monipuoluedemokratiaa kannattavat fasismin- ja kommunisminvastaista työtä tekevät olemme sitä mieltä, että Moskovan fasistijunttaa ja sitä tukevaa Venäjän federaation kommunistista puoluetta vastaan on syytä taistella aseellisestikin niin pitkään kunnes Venäjän kansa tulee järkiinsä ja heivaa niskaperseotteella tuon imperialistisen fasistis-kommunistisen klikin historian hautuumaalle, ja rauha Ukrainaan palautetaan.

        Toivottavasti te suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ymmärrätte jo ennen sitä edes sen verran, että ymmärrätte vetää pois tukenne Putinin-Zjuganovin rikollisjoukkiolta. Teistä itsestännehän ei ole enää mitään vaaraa Suomen yhteiskunnalle, ellette aja rollaattorilla jonkun päälle tai hakkaa Leninin kootuilla jotakuta trotskilaista tai muuta eriseuraista henkihieveriin.


      • Anonyymi

        Jos haluat rauhaa niin valmistaudu sotaan


      • Anonyymi

        USA on maapallon suurin ROISTOVALTIO ,kyseisen valtion operointi johti tähänkin konfliktiin ja jenkki propaganda uppoaa kyllä täydellisesti meihin ,kyllä jenkeissä nauretaan miten hyvin saadaan taas asevientiä idiooteille kunhan pelotellaan Venäjällä ja maksetaan hieman dollareita näille taliaivoisille kenraaleille avaamalla tilit veroparaatiiseihin ,tämä USAn kusetus tulee viemään hyvinvoinnin monelta Euroopan maalta,ja jenkki nauttii😄


    • Anonyymi

      Rauhantilahan on ilman muuta parempi.
      Yhden tuuman voi aina antaa periksi.

      • Anonyymi

        Makkarakin silputaan sentti kerrallaan ja pää heitetään koiralle.

        Putinin-Zjuganovin imperialistisen fasistis-kommunistisen klikin orjuuteen ei ole meidän tervejärkisten syytä alistua, vaikka se kommunismidiktatuurin puuhastelijoita tietysti kovin viehättääkin.
        Kommunistit voivat tietysti luovuttaa omasta kodistaan ja tontistaan aivan mielensä mukaan kelle tahansa vaatijalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makkarakin silputaan sentti kerrallaan ja pää heitetään koiralle.

        Putinin-Zjuganovin imperialistisen fasistis-kommunistisen klikin orjuuteen ei ole meidän tervejärkisten syytä alistua, vaikka se kommunismidiktatuurin puuhastelijoita tietysti kovin viehättääkin.
        Kommunistit voivat tietysti luovuttaa omasta kodistaan ja tontistaan aivan mielensä mukaan kelle tahansa vaatijalle.

        Selvä. Teidän mielestä sotatila on parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvä. Teidän mielestä sotatila on parempi.

        Jos minun, perheeni tai isänmaani Suomen kimppuun hyökätään, niin ilman muuta minä puolustan perhettäni, itseäni ja kotimaatani, kunnes hyökkääjä poistetaan ja rauha palautuu, siitä ei ole kahta sanaa, ja annan tietysti muitten maitten ihmisille oikeuden käyttäytyä vastaavalla tavalla vastaavassa puolustustilanteessa.

        Olisiko Neuvostoliiton pitänyt olla puolustautumatta ja antautua Hitlerin Saksalle kesällä 1941?


    • Anonyymi

      Ikuinen rauha on uskovaisilla taivaassa, kommunisti-uskovaisilla maanpäällä, kummatkin hölynpölyä. Hyväksytään maailman olevan aina epätäydellinen johtuen ihmislajin omasta epätäydellisyydestä. Näin on vain tosiasiat.

    • Anonyymi

      Eikö olekin merkillistä, että suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat SKP:ssä ja muuten eivät moiti Kiinan ja Pohjois-Korean kommunismidiktatuurien asevarustelua ja sotauhoa lainkaan, aivan samalla tavalla kun he eivät moittineet konsaan Neuvostoliiton ja Varsovan liiton maiden asevarustelua, sotauhoa ja niiden aseiden käyttämistä sotaan?
      Nämä edellä mainitut tahot valmistivat ja valmistavat suomalaisten kommunistien mielestä ilmeisesti aina vain rauhanpommeja, vai miten muuten tuo on ymmärrettävissä?

      • Anonyymi

        Tämä SKP:n kummallinen kameleontti touhu on vaatinut veronsa. Tuloksena on jo pitkään jatkunut nolla-kannatus.


    • Anonyymi

      Kommunistit vihaavat länsimaista demokratiaa ja toitottavat aina kuinka sota tulee lännestä ja rauha idästä samaten kaikki hyvä tulee idästä ja kaikki paha lännestä. Historiasta voidaan tietää, että kommunistit pitivät NL:ttoa ja sen Kommunistipuoluetta ihmiskunnan suurimpana saavutuksena ja vielä ihmiskunnan rauhan esitaistelijana......?
      Nämä nykyiset komujäärät ovat pitäneet ihmiskunnan suurta ja mahtavaa sotavaltiota oikeana ihanteenaan...?
      Kuitenkin kommunistivaltiot pitävät yllä sotavoimiaan ja sortokoneistojaan ihmisten kurissa pitämiseksi...? Eihän komuvaltiot pidä sotavoimiaan turhaan vaan, että niitä voidaan käyttää.

    • Anonyymi

      Jos aloittaja kyselisi sodasta ja rauhasta Venäjällä, jonka muuten jopa täällä kirjoittava kommunisti Partacuskin myönsi joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan olevan "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", olisi hänen kotiovensa takana pian sisäministeriön OMONin joukot, jotka kuskaisivat kiireenvilkkaa moisen Rodina-vastaisen ekstremistin putkaan ja kuulusteluihin.

      https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat/venaja-kielsi-uutisista-sanat-hyokkays-invaasio-ja-sodanjulistus-suurin-osa-venalaisista-seuraa-vain-valtion-kontrolloimaa-mediaa/

      • Anonyymi

        Ihminen jos joutuu puolustautumaan sotatilanteessa ja hyökkääjä on varustautunut kaikin mahdollisin asein, sotaan tulee olla silloin oikeutettu syy, puolustaa itseään läheisiään maataan. Jotka eivät halua puolustaa itseään, omaisiaan, maataan, heidät täytyy jättää silloin vihollisen armoille vihollisen tuhottavaksi.
        Venäläisillä joukoilla lähteä hyökkäämään ja valtaamaan Ukrainaa on matalampi kynnys sotia, kun taas ukrainalaisilla on kysymys paljon suuremmista arvoista joka motivoi heitä.

        Kommunisteja motivoi Ukrainan hallituksen mollaaminen Venäjän näkökulmasta "fasisteiksi/"natseiksi/kapitalisteiksi" mutta ukrainalaisille pakolaisille tuollaisen sanominen loukkaisi varmasti.


    • Anonyymi

      Jos ihmisellä on sotageeni niin sota on luonnollinen olotila. Sodan aloittaja on syyntakeeton. Se valtio tai ihmiset olisivat hyväntekijöitä Sota ei olisi rikos ihmiskuntaan kohtaan. Sodan synnyttäjää ei voisi rangaista, koska hän toimii luontonsa mukaisesti!
      Kumpi olotila on parempi, sota vai rauhantila?

      • Anonyymi

        Äkkiä nyt ne lääkkeet!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äkkiä nyt ne lääkkeet!!!

        Joko otit taisit vahingossa ottaa Buranan 😊


    • Anonyymi

      Ei sellaista ole olemassaan kuin "sotageeni", agressiivisuus ihmisessä on luontainen ominaisuus muiden ominaisuuksien lisäksi. Rauhantila on hyvä tila, ja pitää yllä, mutta sotatilanne on välttämätön kun puolustetaan. Ikuista rauhaa ei tule koskaan, jossain aina paukkuu.

    • Anonyymi

      Typerää vedota puolustukseen. Se on osa sotaa.
      Puolustusta ei tarvita kun ei hyökätä.
      Silloin rauhantila säilyy.
      Rauhantila on parempi.

      • Anonyymi

        "Typerää vedota puolustukseen."

        Miten minä olen muistelevinani sellaista, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, että sinä olet sanonut puolustavasi itseäsi, perhettäsi ja kotiasi, jos väkivaltainen joukkio hyökkkää.
        Nytkö sinä oletkin siis sitä mieltä, että olet ollut typerys noin sanoessasi?

        "Puolustusta ei tarvita kun ei hyökätä."

        Eli sinä et siis lukitse ovia ja ikkunoita edes yöksi, koska et usko kenenkään tunkeutuvan kotiinne, ja jos sen joku kuitenkin sen tekee, olet omasta mielestäsi typerys jos lukitset oven tai puolustaudut.

        Oliko Neuvostoliiton johtokin siis tykkänään typeryksiä, koska puolustautuivat kesällä 1941 Saksan hyökätessä?

        "Rauhantila on parempi."

        Silloin kun mikään toinen valtio ei miehitä sinun kotimaatasi tai käy sotaa sitä vastaan, kuten Venäjän fasismidiktatuuri tekee nyt Ukrainassa, on maassa rauhan aika. Ukrainassa on kuitenkin sotatila, koska Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistinen sotaklikki hyökkää maassa ja haluaa vallata Ukrainan ja alistaa ukrainalaiset orjuuteensa.
        Etkö sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus ymmärrä tosiasioita?


      • Anonyymi

        Ukrainalaisilla on myönteistä agressiivisuutta se suuntautuu vihana maahan tunkeutuneita vihollisia kohtaan,, heillä on mitä puolustaa, mutta venäläisillä ei muuta kuin yrittää vallata, raiskata ryöstää hävittää ja varastaa. Se on kielteistä agressiivisuutta. Imperialistisen valtion ikiaikaista ahneutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Typerää vedota puolustukseen."

        Miten minä olen muistelevinani sellaista, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, että sinä olet sanonut puolustavasi itseäsi, perhettäsi ja kotiasi, jos väkivaltainen joukkio hyökkkää.
        Nytkö sinä oletkin siis sitä mieltä, että olet ollut typerys noin sanoessasi?

        "Puolustusta ei tarvita kun ei hyökätä."

        Eli sinä et siis lukitse ovia ja ikkunoita edes yöksi, koska et usko kenenkään tunkeutuvan kotiinne, ja jos sen joku kuitenkin sen tekee, olet omasta mielestäsi typerys jos lukitset oven tai puolustaudut.

        Oliko Neuvostoliiton johtokin siis tykkänään typeryksiä, koska puolustautuivat kesällä 1941 Saksan hyökätessä?

        "Rauhantila on parempi."

        Silloin kun mikään toinen valtio ei miehitä sinun kotimaatasi tai käy sotaa sitä vastaan, kuten Venäjän fasismidiktatuuri tekee nyt Ukrainassa, on maassa rauhan aika. Ukrainassa on kuitenkin sotatila, koska Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistinen sotaklikki hyökkää maassa ja haluaa vallata Ukrainan ja alistaa ukrainalaiset orjuuteensa.
        Etkö sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus ymmärrä tosiasioita?

        Olette jäänyt kiinni varkaushommissa ja puratte katkeruutta! Varastaminen on rikos, muistakaa se
        Vastatkaa kumpi on parempi, sota vai rauhantila.
        Rauhantila on mielestäni parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette jäänyt kiinni varkaushommissa ja puratte katkeruutta! Varastaminen on rikos, muistakaa se
        Vastatkaa kumpi on parempi, sota vai rauhantila.
        Rauhantila on mielestäni parempi.

        Sellainen rauhantila kuin Suomessa nyt on, on hyvä, puolustusvoimat ja vahvistuva Nato-jäsenyys vielä lisää Suomen turvallisuutta, paremmin ei voisi asiat enään olla.
        Kommunistin kysymys sota vai rauhantila kumpi parempi, Suomessa on hyvä rauhantila koska se on myös turvattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainalaisilla on myönteistä agressiivisuutta se suuntautuu vihana maahan tunkeutuneita vihollisia kohtaan,, heillä on mitä puolustaa, mutta venäläisillä ei muuta kuin yrittää vallata, raiskata ryöstää hävittää ja varastaa. Se on kielteistä agressiivisuutta. Imperialistisen valtion ikiaikaista ahneutta.

        Taisipa olla jenkki siellä takapiruna tekemässä tätä kahakkaa ja onnistunut siinä hyvin ,saapi Euroopan alas ja velkansa Euroopan maksumieheksi ,saapi ylihinnoiteltua energiaa ja aseita mielin määrin tähän soppaan ja meidänkin taliaivot sortui tähän Jenkin nuolu operaatioon ,taitaa tulla hyvinvoinnin alasajo olla tulossa, saattaapa olla että kohta on jenkki omistamassa meidän vesivaratkin ja Johan yks kusipää kenumme jo sanoi että on pyrittävä NATOn keihään käreksi,voiko enää typerämpää apinaa olla johdossa armeijassamme


    • Anonyymi

      Mikäli kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus kokee olevansa typerys puolustaessaan itseään ja perheenjäseniään väkivaltaista päällehyökkääjää vastaan, niin tuossa tilanteessa häntä voinee auttaa vain psykiatrian puolen ammattilainen, jos sitten hänkään. Väkivalta ei ole kuitenkaan asianomistajarikos, ja jos kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus jättää perheenjäsenensä hyökkääjän käsiin edes yrittämättä puolustaa heit, voi kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacusta syyttää ainakin heitteillepanosta.

      - Heitteillepanoon syyllistyy se, joka saattaa toisen avuttomaan tilaan ja heitteillepanoon syyllistyy sekin, joka jättää avuttomaan tilaan sellaisen henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan ja siten aiheuttaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle. Heitteillepanosta on rangaistuksena sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

      • Kohdistitte parjauksen persoonaani. Joku kertonee totta teikäläisestä; Olette saanut turpiin varkausyrityksestä. Asia ei meikäläistä kiinnosta, joten se siitä.
        Vastaan aloitukselle: Mielestäni rauhantila on välttämätön. On parempi ratkaista ongelmia puhumalla kuin nyrkeillä tai tykeillä.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Kohdistitte parjauksen persoonaani. Joku kertonee totta teikäläisestä; Olette saanut turpiin varkausyrityksestä. Asia ei meikäläistä kiinnosta, joten se siitä.
        Vastaan aloitukselle: Mielestäni rauhantila on välttämätön. On parempi ratkaista ongelmia puhumalla kuin nyrkeillä tai tykeillä.

        "On parempi ratkaista ongelmia puhumalla kuin nyrkeillä tai tykeillä."

        Suomen Kommunistinen Puolue ei saa edes niitä sanoja suustaan tuomitakseen toveripuolueensa, Venäjän federaation kommunistisen puolueen kanssarikollisuuden Moskovan fasistijunatan imperialistiseen hyökkäyssotaan Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, jota sinä itsekin puolustelit kiivaasti vielä ennen 24. helmikuuta 2022.
        On sinussa varsinainen "rauhanaatteen" levittäjä kun lukee kommenttejasi vuosien varrella.

        Saa sitä puhua ja neuvotella, mutta silloin kun käydään päälle ase kourassa ja pyritään murhaamalla alistamaan kokonainen kansa orjuuteen, kuten Moskovan fasistijuntta ja sitä tukeva Venäjän federaation kommunistinen puolue yrittää imperialistisessa hyökkäyssodassaan Ukrainassa ukrainalaisille, ovat puolustajan aseet välttämättömiä, ellei halua antautua vapaaehtoisesti Venäjän fasismidiktatuurin orjiksi. Ukrainalaiset ovat osoittaneet etteivät halua, ja ymmärtäneet sen, etteivät sanat auta silloin, kun vastapuoli on sulkenut diplomatian sanakirjan ja puhuu taistelukentän kieltä ohjuksillaan, tykeillään ja panssareillaan.

        Siinä ei kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus rauhanvärssyjen veisaaminen ja sateenkaariliput aseellista päällehyökkääjää pidättele, vaan niitä on ammuttava kasoihin niin pitkään kunneka alkavat vielä eläviltä tulohalut tyssäämään.

        Suomi ja suomalaiset opetti tuon tosiasian niin sanotusti kädestä pitäen Josif Stalinille ja Kominternille, johon SKP:kin silloin kuului, talvella 1939-1940, ja siihen suomalaisten sinnikkääseen aseelliseen vastarintaan tyssäsi neuvostojohdon vakaat suunnitelmat Suomen itsenäisyyden ja monipuoluedemokratian lakkauttamisesta ja suomalaisten alistamisesta orjikseen.

        Minä tiedän sen, että suomalaisia kommunismidiktatuurin puuhastelijoita kyrsii vieläkin tuo Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin epäonnistuminen Suomen alistamisessa, sillä se olisi ollut SKP:n toiveiden täyttymys ja riemun lähde, kun taas me tervejärkiset ymmärrämme sen millainen katastrofi ja tuho Suomea ja suomalaisia olisi kohdannut.
        Aseita piti olla maataan, itsenäisyyttään ja vapauttaan puolustavilla suomalaisilla tuolloin ja kun naapurinamme on edelleen Venäjän diktatuuri, aseita on oltava sitä varten nytkin.

        - Olisi varmasti suurin virhe ajatella, että myönnytykset merkitsisivät rauhaa. Mitään sellaista ei tapahdu. Myönnytykset ovat pelkkää sodan uutta muotoa.

        Vladimir I. Lenin


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Kohdistitte parjauksen persoonaani. Joku kertonee totta teikäläisestä; Olette saanut turpiin varkausyrityksestä. Asia ei meikäläistä kiinnosta, joten se siitä.
        Vastaan aloitukselle: Mielestäni rauhantila on välttämätön. On parempi ratkaista ongelmia puhumalla kuin nyrkeillä tai tykeillä.

        No laitappa tuo viesti Putilinne.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Kohdistitte parjauksen persoonaani. Joku kertonee totta teikäläisestä; Olette saanut turpiin varkausyrityksestä. Asia ei meikäläistä kiinnosta, joten se siitä.
        Vastaan aloitukselle: Mielestäni rauhantila on välttämätön. On parempi ratkaista ongelmia puhumalla kuin nyrkeillä tai tykeillä.

        Mistä ihmeen varkausyritksestä???


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Kohdistitte parjauksen persoonaani. Joku kertonee totta teikäläisestä; Olette saanut turpiin varkausyrityksestä. Asia ei meikäläistä kiinnosta, joten se siitä.
        Vastaan aloitukselle: Mielestäni rauhantila on välttämätön. On parempi ratkaista ongelmia puhumalla kuin nyrkeillä tai tykeillä.

        Minkähnlaisesta varkausyrityksestä on kysymys? Ei kai vaan legendaarinen "asevarkaussatu" nouse taas pintaan?


    • Anonyymi

      Rauhantila näyttää olevan mieluisampi kuin sota.

      • Anonyymi

        Rauhantilaan on aina suunnattava ja rauhaa vahvistettava, hyviä puolustusvoimia unohtamatta. Puolustus kuitenkin turvaa viimekädessä rauhantilan. Ydinpommi on nytkin estänyt Euroopassa sodan laajenemisen.


    • Anonyymi

      " Puolustus kuitenkin turvaa viimekädessä rauhantilan. "
      Kannatatte rauhaa. Hyvä.

      Miten suhtaudutte aseistamisen kilpavarusteluun?
      Pienikin aseistuksen lisääminen johtaa toisen aseistuksen lisäämiseen. Pienikin ristiriita voi johtaa niinkuin on johtanut sotaan ja jota normaalihenkinen rahvas karttaa.

      • Anonyymi

        Maassa, jossa on vieraan, asevoimaa käyttäen väkisin maahan tunkeutuneita miehittävän valtion joukkoja, ei ole rauhaa.

        Jostain kumman syystä te siellä SKP:ssä ette ole vieläkään halunneet tuomita toveripuoluettanne Venäjän federaation kommunistista puoluetta sen vankkumattomasta tuesta Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistiselle sodalle Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.
        Mistä tuollainen vätystely oikein johtuu, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus?

        Suomalaisilla kommunismidiktatuurin puuhastelijoilla näyttää olevan harhakuvitelma siitä, että kunhan vain Suomi riisuu aseensa ja jättäytyy vielä yksin, ilman mitään liittolaisia, niin naapurimaamme Venäjän fasismidiktatuuri tulee yhtäkkiä tunnontuskiinsa, lopettaa hyökkäyssotansa Ukrainassa, vetää miehitysjoukkonsa maasta ja maksaa vielä roimat sotakorvauksetkin.

        Noinhan ei tulisi Venäjän fasismidiktatuurin osalta käymään, vaan se valtaisi vielä Suomenkin ja alistaisi suomalaiset oman diktatuurinsa orjuuteen, mikä epäilemättä sopisi suomalaisille kommunismidiktatuurin puuhastelijoille oikein hyvin, sillä heillehän Venäjä on paratiisi vailla vertaa.

        "Pienikin ristiriita voi johtaa niinkuin on johtanut sotaan ja jota normaalihenkinen rahvas karttaa."

        Naapurimaamme Venäjä on Vladimir Putinin johtama fasismidiktatuuri ja sen kansa, "rahvas", tukee venäläisen Levada-tutkimuskeskuksen aiemmin syksyllä tekemän kyselyn mukaan 72 prosentin ylivoimaisella enemmistöllä maansa imperialistista valloitussotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.
        Miksi venäläisten noin suuri enemmistö haluaa orjuuttaa ukrainalaiset Venäjän vallan alle?

        Jos sinun naapurissasi, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, majailee väkivaltainen aseistettu rosvojoukkio, joka on jo tunkeutunut toisten naapuriensa koteihin, niin kuinka luottavainen sinä olet tuon rosvojoukkion käyttäytymisestä oman ja perheesi turvallisuuden suhteen ja valmistudutko sinä puolustamaan itseäsi ja perhettäsi pahimman varalle vai ihanko vain luotat rauhanvärssyjen ja sateenkaarilippujen autuaaksi tekevään voimaan?

        Ukrainan urhealle kansalle tulee antaa kaikki tarvittava ase- ja muu apu, jotta se voi karkottaa joka ainoan Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistisen sotaklikin rosvosotilaan pois murhaamasta, tuhoamasta ja kotiensa rauhaa häiritsemästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maassa, jossa on vieraan, asevoimaa käyttäen väkisin maahan tunkeutuneita miehittävän valtion joukkoja, ei ole rauhaa.

        Jostain kumman syystä te siellä SKP:ssä ette ole vieläkään halunneet tuomita toveripuoluettanne Venäjän federaation kommunistista puoluetta sen vankkumattomasta tuesta Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistiselle sodalle Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.
        Mistä tuollainen vätystely oikein johtuu, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus?

        Suomalaisilla kommunismidiktatuurin puuhastelijoilla näyttää olevan harhakuvitelma siitä, että kunhan vain Suomi riisuu aseensa ja jättäytyy vielä yksin, ilman mitään liittolaisia, niin naapurimaamme Venäjän fasismidiktatuuri tulee yhtäkkiä tunnontuskiinsa, lopettaa hyökkäyssotansa Ukrainassa, vetää miehitysjoukkonsa maasta ja maksaa vielä roimat sotakorvauksetkin.

        Noinhan ei tulisi Venäjän fasismidiktatuurin osalta käymään, vaan se valtaisi vielä Suomenkin ja alistaisi suomalaiset oman diktatuurinsa orjuuteen, mikä epäilemättä sopisi suomalaisille kommunismidiktatuurin puuhastelijoille oikein hyvin, sillä heillehän Venäjä on paratiisi vailla vertaa.

        "Pienikin ristiriita voi johtaa niinkuin on johtanut sotaan ja jota normaalihenkinen rahvas karttaa."

        Naapurimaamme Venäjä on Vladimir Putinin johtama fasismidiktatuuri ja sen kansa, "rahvas", tukee venäläisen Levada-tutkimuskeskuksen aiemmin syksyllä tekemän kyselyn mukaan 72 prosentin ylivoimaisella enemmistöllä maansa imperialistista valloitussotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.
        Miksi venäläisten noin suuri enemmistö haluaa orjuuttaa ukrainalaiset Venäjän vallan alle?

        Jos sinun naapurissasi, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, majailee väkivaltainen aseistettu rosvojoukkio, joka on jo tunkeutunut toisten naapuriensa koteihin, niin kuinka luottavainen sinä olet tuon rosvojoukkion käyttäytymisestä oman ja perheesi turvallisuuden suhteen ja valmistudutko sinä puolustamaan itseäsi ja perhettäsi pahimman varalle vai ihanko vain luotat rauhanvärssyjen ja sateenkaarilippujen autuaaksi tekevään voimaan?

        Ukrainan urhealle kansalle tulee antaa kaikki tarvittava ase- ja muu apu, jotta se voi karkottaa joka ainoan Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistisen sotaklikin rosvosotilaan pois murhaamasta, tuhoamasta ja kotiensa rauhaa häiritsemästä.

        Mainio kirjoitus. Te tuette sotaa. Näköjään tiedätte Suomen kommunistien kannan olevan kielteinen asevarusteluun ja aseilla turvallisuuden luomiseen.

        Miten suhtaudutte aseistuksen kilpavarusteluun? Lisääkö se turvallisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mainio kirjoitus. Te tuette sotaa. Näköjään tiedätte Suomen kommunistien kannan olevan kielteinen asevarusteluun ja aseilla turvallisuuden luomiseen.

        Miten suhtaudutte aseistuksen kilpavarusteluun? Lisääkö se turvallisuutta.

        Hyökkäyssota on kansainvälisen oikeuskäytännön mukaan kiellettyä, kun taas maan puolustaminen on täysin sallittua, ja siinä jopa suositellaan toisen valtion hyökkäystä vastaan puolustavan valtion auttamista kaikin keinoin.
        Eivätkö kommunistit ole tienneet tästä tosiasiasta?

        https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2017/20170056

        Se on kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus sellainen asia, että sinäkin saat voimaa käyttäen itsepuolustaa, jos sinun kimppuusi käydään, kun taas se kimppuusi hyökkäävä osapuoli on rikoksen teillä, kuten muun muassa Venäjän fasismidiktatuuri nyt hyökätessään Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mainio kirjoitus. Te tuette sotaa. Näköjään tiedätte Suomen kommunistien kannan olevan kielteinen asevarusteluun ja aseilla turvallisuuden luomiseen.

        Miten suhtaudutte aseistuksen kilpavarusteluun? Lisääkö se turvallisuutta.

        Ilman muuta aseistus lisää turvallisuutta, ihminen on lajina sellainen, kun konflikteja syntyy, otetaan kättä pidempää. jostain se aseistus on lähtenyt, kun nyrkit eivät riitä. Ilman aseistusta ihmisten kesken olisi jatkuva kaaos, sellainen tilanne olisi mahdoton. Aseilla pidetään maailmanrauhaa ja järjestystä yllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mainio kirjoitus. Te tuette sotaa. Näköjään tiedätte Suomen kommunistien kannan olevan kielteinen asevarusteluun ja aseilla turvallisuuden luomiseen.

        Miten suhtaudutte aseistuksen kilpavarusteluun? Lisääkö se turvallisuutta.

        Tuota kannattaa kysyä Putinilta.


    • Anonyymi

      Maan puolustamista ei tarvittaisi ellei olisi hyökkäyssotaa.? Siitä juuri on kyse aseistariisunnassa ja riitojen ratkaisussa ilman ampumista.
      Sota tuhoineen luo pitkäaikaista katkeruutta tappion käsineelle. Koston henkeä pidetään yllä.

      Kannatatteko aseistuksen kilpavarustelua?
      Nykyiselläkin aseistuksella voidaan tuhota liki koko maapallo elinkelvottomaksi.
      Kannatatteko tosiaan aseistuksen kilpavarustelua?

      • Anonyymi

        Venäjä on hyvä esimerkki imperialistisesta alati laajenevasta valtiosta joka tarvitsee hyökkäysarmeijan. Venäjän armeija ei ole mikään "puolustusarmeija" vaan hyökkäykseen koulutettu imperialistisen valtion armeija. Suomen armeijaa ei voida verrata Venäjän armeijaan, Suomen armeija on puhtaasti Suomen puolustamiseen varustettu armeija. Venäjä on käynyt imperialistisia valloitussotiaan jo Iivana kolmannen ajoista asti, aina tähän päivään asti 500 vuotta.


      • Anonyymi

        Sinä itsehän kommunismidiktatuurin Partacus voihkit tuolla toisessa ketjussa Venäjän kurjaa kohtaloa sen joutuessa "antautumaan", jos sen on vedettävä hyökkäysarmeijansa pois Ukrainan valtioalueelta ja lopetettava imperialistinen sotansa.


    • Anonyymi

      Älkää syytelkö ketään.
      Kannatatteko aseistamisen kilpavarustelua vai aseistuksen asteittaista vähentämistä.?

    • Anonyymi

      Palstalla oleville porvariblogisteille.
      Kannatatteko aseistamisen kilpavarustelua vai aseistuksen asteittaista vähentämistä.?
      Kuka tahansa saa vastata.

      • Anonyymi

        Suomenko pitäisi ensimmäiseksi lähteä puolustustaan purkamaan.? Näyttämään maailmalle esimerkkiä.?
        Euroopassa oli aseistariisumista harrastettu NL romahtamisen jälkeen, mutta Venäjä aloitti sotatoimet. Tulevaisuudessa voidaan ryhtyä taas aseita rajoittamaan. Riippuu Venäjästä.


    • Ettekö muista että 1980 ja 90 luvuilla Nl Varsovan liitto ja USA nato laativat sääntöjä ydinaseille sekä muullekin aseistukselle?
      SKP: esitys ei vaadi Suomelta yksipuolista aseistuksen vähentämistä mutta pitää vääränä sen rajua lisäämistä.
      https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

      SKP esittää: Tulee lähteä asteittaiseen aseistariisumiseen ja sellaisen turvallisuusjärjestelmän luomiseen, joka estää sodat.

      Kannatatteko aseistamisen kilpavarustelua vai aseistuksen asteittaista vähentämistä?

      • Anonyymi

        Kaikenlaista voi esittää - se on sallittua ja suotavaakin. Mutta kai sentään ymmärrät, että SKP:n esittämän SKP:n ko. vetoomuksella on suunnilleen sama vaikutus kuin jos vetoomuksen olisi Lähettänyt Tapainlan päiväkoti. Tarkkaan ottaen: Päiväkodin vetoomus saisi todennäköisesti huomattavasti paremman näkyvyyden kuin SKP:n hölö hölöt.


    • Anonyymi

      Suomi ei pysty kilpavarusteluun, isot ydinasevaltiot voisivat vielä vähentää ydinaseitaan tiettyyn rajaan asti. Ydinpelote kyllä nostaa kynnystä käyttää ydinasetta ja on ehkäissyt myös kolmannen maailmansodan. Ihminen lajille ominaisena kyllä kävisi toistensa kimppuun ilman nykyisiä aseitakin jos riitoja tulisi, ja niitähän tulisi kuitenkin.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue SKP:n kannanotto ajatuksen kannalta.
        https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

        Kapitalismi vaahtoaa sodan oikeutuksesta. Se käy ilmi parhaillaan Ukrainassa. Kansalaiset eivät ole sotaisia. Heidät viedään sotaan vetoamalla väärään isänmaallisuuteen. Oikea isänmaallisuus pitää kaikkia ihmisiä veljinään.

        Kiinan kommunismidiktatuurin johtaja Xi Jinping vakuutti lokakuun puoluekokouksen puheessaan, ettei sulje pois voimatoimia - eli hyökkäyssotaa - Taiwania kohtaan.

        "Kansalaiset eivät ole sotaisia."

        Kun venäläisiltä kysyttiin syyskuussa mitä mieltä he ovat Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, olivat vastaukset ilmiselviä: Venäjän kansalaiset ilmaisivat olevansa hyökkäyssotaisia naapurimaansa Ukrainan kansalaisia kohtaan, eli he siis kannattivat Ukrainan itsenäisyyden lakkauttamista ja ukrainalaisten alistamista Vladimir Putinin diktatuurihallinnon orjuuteen.

        "Syyskuun loppupuolella tehdyn laajan kyselytutkimuksen mukaan 72 prosenttia venäläisistä kannattaa maansa sotatoimia Ukrainassa. 44 prosenttia kannattaa sotaa ”ehdottomasti”."

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7de4c33b-7ca2-4742-9acb-f6a616dcf9dc

        Suomen Kommunistisen Puolueen toveripuolue, Venäjän federaation kommunistinen puolue, tukee vankasti Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan, eikä Suomen Kommunistinen Puolue ole nähnyt lainkaan tarvetta moittia Gennadi Zjuganovia ja hänen kommunistista puoluettaan.
        Mistä SKP:n mykkyys asiassa kertoo?

        Pohjois-Korean kansalaisten aitoa mielipidettä on mahdotonta tietää, koska maa on kommunistimaille tavanomaisesti diktatuuri, mutta sen johtaja Kim Jong-un on antanut täyden tukensa Venäjän imperialistiselle hyökäyssodalle Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan.
        Suomen Kommunistinen Puolue ei ole nähnyt lainkaan moitittavaa Pohjois-Korean kannassa, itse asiassa minä en ole nähnyt SKP:n Tiedonantajan edes mainitsevan asiasta, kuten en koko Venäjän fasismidiktatuurin imperialistisesta sodasta Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, joten voitanee olettaa että SKP:n mielestä tuo sota on niin vähäpätöinen asia, ettei moiseen ole aihetta kallista toimitustyöaikaa tuhlata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue SKP:n kannanotto ajatuksen kannalta.
        https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

        Kapitalismi vaahtoaa sodan oikeutuksesta. Se käy ilmi parhaillaan Ukrainassa. Kansalaiset eivät ole sotaisia. Heidät viedään sotaan vetoamalla väärään isänmaallisuuteen. Oikea isänmaallisuus pitää kaikkia ihmisiä veljinään.

        Puolustussota on aina oikeutettua kuten on ollut kautta-aikain. Imperialismin vallassa olleet kansat ovat käyneet vapaustaistelunsa ja onnistuneet. Ukraina tulee onnistumaan kun se saa sotilaallista kalustoa meiltä.
        Ukrainaa ei olla kokonaan vallattu kuitenkaan, fasistit pitää karkottaa maasta pois kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue SKP:n kannanotto ajatuksen kannalta.
        https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

        Kapitalismi vaahtoaa sodan oikeutuksesta. Se käy ilmi parhaillaan Ukrainassa. Kansalaiset eivät ole sotaisia. Heidät viedään sotaan vetoamalla väärään isänmaallisuuteen. Oikea isänmaallisuus pitää kaikkia ihmisiä veljinään.

        Kai kuitenkin sentään myönnät sen tosiasian, että Ukrainan sodan aloitti Venäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue SKP:n kannanotto ajatuksen kannalta.
        https://www.skp.fi/asiakirjat/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia

        Kapitalismi vaahtoaa sodan oikeutuksesta. Se käy ilmi parhaillaan Ukrainassa. Kansalaiset eivät ole sotaisia. Heidät viedään sotaan vetoamalla väärään isänmaallisuuteen. Oikea isänmaallisuus pitää kaikkia ihmisiä veljinään.

        Oletan, että viittaat Venäjän aloittamaan sotaan Ukrainaa vastaan.


    • Anonyymi

      Puolustussota ja hyökkäyssota = sota.

    • Anonyymi

      Yksi ilmoittautui sodan kannattajaksi.
      Sodassa on aina hyökkäävä osapuoli, sodan aloittaja.
      Suretteko vastapuolen kaatuneita?

      • Anonyymi

        Puolustatko sinä itseäsi ja perhettäsi kimppuunne käyvää väkivaltaista rosvojoukkiota vastaan, vai antaudutko ilman vastarintaa antaen heidän tehdä mitä vain?
        Kutsutko sinä poliisin pysäyttämään tarpeellista voimaa käyttäen tuon väkivaltaisen rosvojoukon rikokset sinua ja perhettäsi kohtaan?


    • Anonyymi

      Suomalaisten valtaisa enemmistö haluaa elää rauhan olotilassa.

      • Anonyymi

        Ilman muuta suomalaiset haluavat elää rauhan aikaa itsenäisessä ja suvereenissa maassaan, jonka rajoja naapurivaltiot kunnioittavat.

        Valitettavasti naapurimme Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuuri on käynyt jo yhdeksättä vuotta imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen työkansaa vastaan, ja sitä tukee siinä SKP:n toveripuolue, Venäjän fedraation kommunistinen puolue, joten me tervejärkiset suomalaiset olemme kovin huolestuneita siitä, mitä Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistinen imperialistinen sotaklikki saattaisi suunnitella muidenkin naapureittansa, kuten vaikkapa Suomen, osalle, ja sen vuoksi jokaisen suomalaisen on syytä varautua puolustamaan aseellisestikin rakasta kotimaatamme kaikissa mahdollisissa tilanteissa, aivan kuten me puolustamme itsemme ja perheemme kimppuun käyvää väkivaltaista rosvojoukkiota vastaan.

        Minä ymmärrän kyllä sen, että tuo viimeksi mainittu ei koske suomalaisia kommunisteja, sillä hehän ovat tunnetusti kulloisenkin Moskovan diktatuurijuntan pikkuapulaisia ja nöyriä juoksutyttöjä, mutta heitähän on sentään vain parisen tuhatta koko maassa.


    • Anonyymi

      Toimitteko jossain rauhanliikkeessä?
      Se vähentäisi sotia eikä tartteis surra olemattomia kuolemia.

    • Anonyymi

      Sotakin on parempi kuin venäläinen rauha.
      Sen tietää puoli Eurooppaa.

    • Anonyymi

      Olisiko Neuvostoliiton pitänyt pidättäytyä kokonaan aseellisesta vastarinnasta Hitlerin Saksaa vastaan kesällä 1941, ja veisata sen sijaan iloisna miellä rauhanvärssyjä, ja olisiko se rauhanteko kommunistien mielestä saattanut Adolf Hitlerin niin liikuttuneeseen tilaan, että hän olisi siinä paikassa aikaistanut omaa lopullista ratkaisuaan ja rauha olisi tullut notta simsalabim vaan?

      Mikäli Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää Suomeen, niin ilman muuta minä puolustan isänmaatani ja kotimaatani Suomea ja sen itsenäisyyttä ja vapautta sekä itseäni, perhettäni ja kanssasuomalaisia, teitä kommunistejakin, kaikin tarvittavin keinoin, myös asein, joita minut on koulutettu käyttämään siinä tilanteessa kun niitä tietoja ja taitoja tarvitaan.
      Tarkentavia kysymyksiä saa esittää, mikäli joku siihen tarvetta tuntee.

      Toivottavasti Venäjän fasismidiktatuurin kansa viisastuu sen verran, ettei se salli rikollisten johtajiensa käskeä rosvoarmeijaansa jälleen uuteen hyökkäyssotaan Ukrainan jälkeen.

      Suomalaiset kommunismismidiktatuurin puuhastelijat eivät näköjään halua käydäkään fasisminvastaista taistelua, nyt kun kysymyksessä on Vladimir Putinin Venäjän fasismidiktatuurin vastainen taistelu, vaan he sen sijaan uurastavat Moskovan fasistikleptokratiajuntan nöyrinä pikkuapulaisina ja sen kuuliaisina saappannuolijakätyreinä.

      Jos ukrainalaiset eivät olisi taistelleet lainkaan vastaan Venäjän fasismidiktatuurin aloittaessa 24. helmikuuta 2022 imperialistisen hyökkäyssotansa koko Ukrainan valtaamiseksi ja ukrainalaisten alistamiseksi fasismidiktatuurinsa orjuuteen, niin olisiko se ollut kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden mielestäsi kerrassaan mainio rauhan asia?

    • Anonyymi

      En kysynyt menneitten sotien alkamisia tai lopputuloksia.

      Toimitteko jossain rauhanliikkeessä?
      Se vähentäisi sotia eikä tartteis surra olemattomia kuolemia.
      Vastatkaa kysymykseen. Onko lisäksi sota tuottava liiketoimi palkkatyöläisille.

      • Anonyymi

        Minä olen vuosikymmenet toiminut Suomen suurimmassa rauhanliikkeessä. Sen vaikutus näkyy läpi koko yhteiskunnan. Sillä on kansan suuri tuki. Erityisesti sitä tukevat valtionhallinnon rinnalla laajat kansalaispiirit eri yhdistyksissä samoin, kuin valtaosa viranomaisista.
        Sitä kritisoi voimakkaasti - takavuosina kovalla metelillä - lähinnä vasemmisto. He jopa yrittivät sen lopettamista, perusteena että maamme voi ihan hyvin olla vieraan valtion miehittämä.

        Miettikääs kukin mistä rauhaliikkeestä onkaan kysymys!


    • Anonyymi

      Kommunistit ovat kummallista väkeä, kovasti hehkuttavat menneitten aikojen sodista, kuinka oli oikein ajaa saksalaiset Lapista, ja sekin tapahtui Zdanovin ja Kuusisen painostuksesta, aivan turha sota sekin, saksalaiset olivat jo muutenkin lähdössä pois. Hyvät puolustusvoimat takaavat aina hyvän ja pitkäkestoisenkin rauhantilan. Komu-höpönassujen "rauhan hömpötys" ei kestä lainkaan päivänvaloa. Meillä kun saa vapaasti laskea vaikka minkälaista palturia rauhasta.
      Kommunistimaat pitävät kunnia-asianaan omia armeijoitaan.

    • Anonyymi

      "Meillä kun saa vapaasti laskea vaikka minkälaista palturia rauhasta.
      Kommunistimaat pitävät kunnia-asianaan omia armeijoitaan."
      Jospa niitä nimitetään kommunisteiksi, jotka haluavat sodat lakkautetuksi ja jotka puuhaavat sen puolesta. Voittona olisi: Ei kenenkään surmaamista, asetuotannon sijasta elämälle tarpeellinen siviilituotanto, luonnon saastumisen vähentyminen, raaka-aineiden turha louhiminen veks. Suurimpana pelon ilmapiirin vähentyminen.
      Ovatko todella vain porvarit niitä, jotka pitävät sotaa ihanteena.
      Katsokaa minkä tahansa sodan tuloksia palkkatyöläisille. Tulos on miinusmerkkinen.

      Toimitteko jossain rauhanliikkeessä?
      Se vähentäisi sotia eikä tartteis surra olemattomia kuolemia.
      Vastatkaa kysymykseen.

      • Anonyymi

        "Toimitteko jossain rauhanliikkeessä?"

        Suomen Puolustusvoimat on mitä parhain rauhanliike Suomelle ja minulla on armeijan koulutus, jota pidän erittäin tärkeänä jokaiselle kynnelle kykenevälle.

        Ennen sen Jeesuksesi mainitun toista tulemista minä olen siis puna-armeijan uudistajan Mihail Frunzen kannalla:

        - "Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan"

        Arveletko sinä, että Neuvostoliiton rauhantahtoisuus ja lupaus yksipuolisesta aseriisunnasta olisi saanut Adolf Hitlerin tulemaan tunnontuskiinsa ja perumaan käskynsä Saksan armeijalle hyökätä Neuvostoliittoon?


    • Anonyymi

      Arvelevatko ne kommunismidiktatuurin puuhastelijat, että Neuvostoliiton rauhantahtoisuus ja lupaus yksipuolisesta aseriisunnasta olisi saanut Adolf Hitlerin tulemaan tunnontuskiinsa ja perumaan käskynsä Saksan armeijalle hyökätä Neuvostoliittoon?

      Ennen sen Jeesuksesi mainitun toista tulemista minä olen puna-armeijan uudistajan Mihail Frunzen kannalla:

      - "Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan"

    • Anonyymi

      Suuri rauhanvaltio Neuvostoliitto luotti ehdottomasti kovaan aseistukseen, lopuksi romahti kun budjetista meni 40 prosenttia aseisiin. Meidän omat ruskeakieliset kailottivat Neuvostoliiton kaikista "rauhan aloitteista" Otto Ville Kuusisen viitoittamalla tiellä. Suomeen on pölhöyttä mahtunut, mutta tuo on ollut kaikista pössöimpää.

      • Anonyymi

        Stalinistit/taistolaiset / kaikki liikkeessä olleet, missä teidän järkenne on tuolloin ollut.?
        Yhdellä palstan pääkomulla, tuntuu vieläkin vanha hurma kiehuvan päässä....?


    • Anonyymi

      Vastatkaa.
      Toimitteko jossain rauhanliikkeessä Suomessa?
      Maailma tarvitsee rauhan asian kannalla olevia.
      Katsokaa tulevaisuuteen, unohtakaa menneet.

      • Anonyymi

        Historia ja sen vaikutukset nykyiseen aikaan on ehdottoman välttämätöntä tuntea ja tunnistaa, ja suurinta pöljyyttä olisi tietoinen unohtaminen.

        Johan sinulle on useaan kertaan vastattu, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus. Etkö sinä osaa lukea vastauksia kommenteista?
        Suomen Puolustusvoimat on paras rauhanliike Suomelle, ja minäkin olen osallistunut säännöllisesti sen reserviläistoimintaan.

        Jos SKP olisi saanut päättää asioista, olisi Suomi nyt kokonaan ilman omaa armeijaa ja irtaallaan kaikesta EU- ja Nato-yhteistyöstä, siis täysin puolustuskyvyttömänä sen "kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen" Venäjän naapurina, jonka sinä itsekin joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommenttisi tuolla sinulta suoraan lainatulla määritteellä myönsit olevan.
        Kerrassan karmea kuvitellakaan sitä tilannetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Historia ja sen vaikutukset nykyiseen aikaan on ehdottoman välttämätöntä tuntea ja tunnistaa, ja suurinta pöljyyttä olisi tietoinen unohtaminen.

        Johan sinulle on useaan kertaan vastattu, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus. Etkö sinä osaa lukea vastauksia kommenteista?
        Suomen Puolustusvoimat on paras rauhanliike Suomelle, ja minäkin olen osallistunut säännöllisesti sen reserviläistoimintaan.

        Jos SKP olisi saanut päättää asioista, olisi Suomi nyt kokonaan ilman omaa armeijaa ja irtaallaan kaikesta EU- ja Nato-yhteistyöstä, siis täysin puolustuskyvyttömänä sen "kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen" Venäjän naapurina, jonka sinä itsekin joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommenttisi tuolla sinulta suoraan lainatulla määritteellä myönsit olevan.
        Kerrassan karmea kuvitellakaan sitä tilannetta.

        Älkää valehdelko.
        SKP vastustaa naton sotaliittoon liittymistä siksi, että se ei takaa rauhaa.
        Suomi menetti liittoutumattomuuden tulipa naton jäsenyys tai ei. Suomalainen porvaristo olettaa aseistuksen lisäämisen varmistavan rauhantilan. Pöljempiä ihmisiä tuskin maan päältä löytyy.
        Toimitteko rauhantilan puolesta. Haluatteko varmistaa, ettei kukaan kuole sodassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää valehdelko.
        SKP vastustaa naton sotaliittoon liittymistä siksi, että se ei takaa rauhaa.
        Suomi menetti liittoutumattomuuden tulipa naton jäsenyys tai ei. Suomalainen porvaristo olettaa aseistuksen lisäämisen varmistavan rauhantilan. Pöljempiä ihmisiä tuskin maan päältä löytyy.
        Toimitteko rauhantilan puolesta. Haluatteko varmistaa, ettei kukaan kuole sodassa?

        Jos jokin taho on Euroopan turvallisuutta ja rauhaa horjuttanut, niin se on Vladimir Putinin Venäjän fasistihallinto, jonka kanssarikollisena siinä urakoi Gennadi Zjuganovin Venäjän federaation kommunistinen puolue.

        "Älkää valehdelko"

        Totuuden puhuminen on minulle perusasia jo lähtökohtaisesti, joten hoitelehan kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus ensialkuun kuntoon se näissä keskusteluketjuissa selvästi esiin tullut oma ikävä taipumuksesi patologiseen valehteluun.

        Suomalaiset kommunistit ovat vaatineet jatkuvasti Suomen Puolustusvoimain alasajoa, muka rauhaan vedoten, vaikka se Venäjän kaltaisen sotaisan imperialistisen fasismidiktatuurin naapurivaltiona olisi ehdottamasti niitä typerimpiä ja vastuuttomimpia tekoja mitä kuvitella voi.

        Mutta mitäpä järkeviä ulostuloja voisi puolueelta, jossa palvotaan edelleen kommunistidiktaattori Josif Stalinia ja piilotellaan hänen rikostensa dokumentteja, voi odottaakaan, ei ainakaan Suomen etujen kannalta järkeviä, kun taas Venäjän fasismidiktatuuria tuokin SKP:n vaatimus palvelee tietysti täysimääräisesti.

        "SKP vastustaa naton sotaliittoon liittymistä siksi, että se ei takaa rauhaa."

        Mikäli Suomen Kommunistinen Puolue haluaa tosissaan rauhaa, niin sen kannattaa vastustaa kiistatta fasistista, militaristista ja imperialistista Venäjää, jossa muuten teidän toveripuolueenne Venäjän federaation kommunistinen puolue on Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntan vankka tukija, sen imperialistisessa sodassa Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan.

        Oikein hyvinhän tuo Nato esti Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria hyökkäämästä jäsenmaihin ja näyttää estäneen myös Venäjän fasismidiktatuuria hyökkäämästä, kun taas Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäsi vuonna 2008 Georgiaan ja vuonna 2014 Ukrainaan, jotka eivät ole Nato-maita.

        Venäjän fasismidiktatuurin naapureina olevien Suomen ja Ruotsin ei kannattanut enää viime helmikuun jälkeen jäädä odottamaan puolustusliittoon kuulumattomina maina omaa vuoroaan tulla sen seuraaviksi hyökkäyskohteiksi, ja muistettakoon tässä se, että viime joulukuussa Venäjän fasismidiktatuurin vaatimus Natolle, ettei se saa enää ottaa uusia jäseniä, tarkoitti samalla Suomen ja Ruotsin sisäisiin asioihin puuttumisen yritystä tavalla, joka on ennenkuulumatonta, sillä jo vuoden 1975 Helsingin Etyk-päätösasiakirjaan kirjattiin kaikkien sopimuksen osanaottajavaltioiden täysi oikeus valita itse omat liittokuntansa ja se on myös yksi kansainvälisen oikeuskäytännön peruspilareita.

        Venäjän fasismidiktatuurin Nato-vastaisuus johtuu todellisuudessa siitä, että sen on paljon vaikeampi uhkailla ja painostaa puolustusliittoon kuuluvia maita kuin sen ulkopuolella olevia maita, eikä ydinasevaltioon lähde tietysti yksikään valtio hyökkäämään.

        Suomi ei ole sitten Euroopan Unionin jäsenyyden ollut liittoutumaton valtio tähänkään mennessä, vaikka puolustusliitto-Natoon emme ole kuuluneetkaan, sillä EU, jota sitäkin SKP vastusti ja vastustaa kiivaasti, on eurooppalaisten maiden liitto, jossa on myös yhteisiä sotilaallisia osatekijöitä.

        "Toimitteko rauhantilan puolesta."

        Ilman muuta. Ja jo aiemmin maitsemani itsenäisen Suomen Puolustusvoimat osana tulevaa Nato-jäsenyyttä varmistavat parhaalla mahdollisella tavalla sen, ettei naapurivaltionamme oleva sotaisan imperialistinen Venäjän fasismidiktatuuri edes yritä Suomelle sitä massiivista, brutaalia rikosta, hyökkäyssotaa, mitä se paraikaa tekee Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan.

        Mikäli Venäjän fasismidiktatuuri ei aloita hyökkäysotaa Suomea vastaan, ei tule myöskään yhtään yhtään venäläisen sotilaan ruumista Suomen aiheuttamana, se on itsestään selvä asia, kun taas siinä ikävässä vaihtoehdossa, jossa Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää Suomeen, niitä tietysti tulee, vieläpä suuria määriä ja minä tulen olemaan tietysti ensiksi sotilasvalani Suomelle velvoittamana ja toiseksi ehdottoman isänmaallisena ihmisenä siinä sotatyössä kaikin tavoin mukana.

        SKP:n Tiedonantaja vaikenee tuosta Venäjän fasismidiktatuurin rikoksesta Ukrainaa ja sen kansaa vastaan kokonaan. Miksi se vaikenee, mikä taho painostaa SKP:tä tekemään niin? Zjuganovin rikolliset kleptokraattitoveritko?


    • Anonyymi

      Ehdottomasti rauha!

      • Anonyymi

        Ehdottomasti rauha. Jonka turvaa Suomen osalta myös vahvat Puolustustusvoimat ja sen ohella Nato-jäsenyys, ja avot, jo pysyy Suomen valtioalue ja suomalaisten kodit, myös teidän kommunistien, Moskovan fasistijuntan ja sitä tukevan Venäjän federaation kommunistisen puolueen imperialistististisilta, rikollisilta suunnitelmilta täysin turvattuina.


    • Anonyymi

      Eilen kokonainen sotahurtta vetosi ties mihin sodan puolesta mutta rauhan asiaakin kannatettiin. Se on tervettä ajattelua. Muutamat kytkevät rauhan kannattamisen sota-aseiden voimaan. Ajattelukanta on järjetön; Aseilla rauhaan!!!!!!
      Toimitteko rauhaliikkeissä ihmisyyden takia yleisen aseistariisunnan puolesta?

    • Anonyymi

      Ei kukaan kannata palstalla olijoista sotaa sodan vuoksi, vaan oikeutetun puolustussodan jota Ukraina käy. Rauha on tärkeää kaikille, mutta puolustukseen maan puolesta pitää aina olla valmius, ja sotilaallinen valmius puolustaa tulee olla aina kohdallaan. Sotahullut eivät pärjää oikeissa taistelutilanteissa, ovat pikemmin tiellä ja häiriöksi rintamalla.

      • Anonyymi

        Foorumilta löytyy ainakin kaksi porvarillista sotapöhelöä. Oikein kiihkeitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Foorumilta löytyy ainakin kaksi porvarillista sotapöhelöä. Oikein kiihkeitä.

        Kannattavat vain oikeutettua Ukrainan kansan taistelua maahan hyökännyttä ahnetta vihollista vastaan.


    • Anonyymi

      Siellä, missä Venäjän fasismidiktatuuri miehittää maata ja sen kansan koteja, ei ole rauhaa, vaan kauhu, sorto ja alistaminen.

      Puolustatteko te kommunistit perheitänne ja kotejanne väkisin tunkeutuvaa väkivaltaista rosvojoukkiota vastaan, vai alistutteko te vastaan panematta sen orjuuteen?

      Kuinka vain, mutta jälkimmäistä te vaaditte nyt ukrainalaisille Ukrainassa Venäjän fasismidiktatuurin hyökätessä heidän koteihinsa, orjuuttaakseen niissä asuvat ihmiset.

      • Anonyymi

        Kylpä fasisti on innoissaan!


    • Anonyymi

      Suomalaisfasisteille.
      Kannatatte julkisesti venäläisten/ukrainalaisten fasistien tappo-oikeutta toisiaan kohtaan?
      Tuetteko suomalaisille fasisteille tappo-oikeutta vasemmistolaisten likvidoimiseen?

      • Anonyymi

        Tosi tyhmä kysymys "suomalaisfasisteille", jokainen ukrainalainen joka puolustaa maataan fasistista vihollista vastaan, eivät ole mitään fasisteja, ukrainalaisia pakolaisia kohdatessa, he ovat samanlaisia kuin suomalaiset, ihailevat maatamme ja kansaa. Haluavat samoja asioita puolustaa mitä meilläkin on. Venäjä on täysin eri maata kuin Suomi ja Ukraina.
        Luonto hoitaa kyllä komut pois, jotta se siitä.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eriskummallista on se, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, että vaikka sinä joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissasi myönsit: - "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio" - niin ei tuo äkisti herännyt ymmärryksesi maan tilasta muuttanut millään tavalla sinun omaa käyttäytymistäsi, vaan sinä jatkoit aivan entiseen malliin kiivasta tahtia Moskovan fasistijuntan imperialistisen hyökkäyssodan Ukrainassa puolustelua ja sen rikollisten tekojen selittelyä parhain päin.

        Ensin kahdeksan vuotta suurella antaumuksella perskannikkaansa kaivellut Suomen Kommunistinen Puolue tuomitsi lopulta 24. helmikuuta 2022 siihen mennessä jo kahdeksan vuotta käynnissä olleen Venäjän fasismidiktatuurin imperialistisen hyökkäyssodan Ukrainassa, mutta sen jälkeen SKP:n reagointi asiaan onkin sitten ollut täysin olematonta, eikä se salli Tiedonantajan kirjoittaa asiasta mitään.
        Suomalaiset Kommunistien liitto ja Kommunistinen Työväenpuolue sijaan jatkavat perinteikästä uurastustaan Moskovan Kremlin diktatuurin pikkuapulaisina ja nöyrinä lakeijoina.


    • Anonyymi

      Sinimusta liike ei ole Suomessa mikään merkittävä poliittinen voima, aktiivisiakin toimijoita 200-300, valittavat itsekkin toimijoiden vähäisyyttä. Ukrainasssa äärioikeisto myös taistelee Venäjän hyökkäystä vastaan ja siinä taistelussa tarvitaan kaikki yhteiskunnan voimat. Kaikki voimat Venäjän invaasion torjumiseksi ovat oikeutettuja. Jos joku vapaaehtoisena menee ukrainalaisten puolelle taistelemaan, olkoon se yksilön asia. Suomessa fasismin noususta puhuminen on kuin kaataisi vettä hanhen selkään, se ei siellä pysy. Ääriliikkeitä on aina ollut ja vapaassa maassa kansa ei niitä ole koskaan laajemmin kannattanut. Kommunismi oli aikanaan suomalaista demokratiaa uhkaava liike joskus.

    • Anonyymi

      Onko se rauhan liikettä jos tukee sotaa?

    • Anonyymi

      Palkkatyöläiset kaikkialla maailmassa.
      Herätkää. Teitä sumutetaan. Teitä viedään kapitalistien voittojen takaamiseksi armottomiin sotiin. Äärioikeistolaiset, uusnatsit touhuavat tyhmyyttään väkivallan puolesta, telovat jopa toisiaan.
      Portugalin siirtomaasorto päättyi siihen kun sotilaat laittoivat neilikan kiväärin piippuun ja kukistivat diktatuurin. Natoa he eivät saaneet harteiltaan. Tehtävää riittää.

      • Anonyymi

        Jokos se Suomen Kommunistinen Puolue on muilta kiireiltään joutanut tuomitsemaan Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan tukevan toveripuolueensa, Venäjän federaation kommunistisen puolueen, Pohjois-Korean kommunismidiktatuurin, Kiinan kommunismidiktatuurin sekä vielä suomalaiset Kommunistien liiton ja Kommunistisen Työväenpuolueen, jotka nekin uurastavat suurella antaumuksella Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisina ja nöyrinä juoksupoikina, unohtamatta tietysti niitä omasta puolueestaan löytyviä Kremlin fasistihallinnon edessä konttaajia, jotka tekevät aivan samaa?
        Että tämmösiä kyselee joulun ilosanomaa näissä merkeissä odottava monipuoluedemokratiaa vankasti kannattava suomalainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokos se Suomen Kommunistinen Puolue on muilta kiireiltään joutanut tuomitsemaan Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan tukevan toveripuolueensa, Venäjän federaation kommunistisen puolueen, Pohjois-Korean kommunismidiktatuurin, Kiinan kommunismidiktatuurin sekä vielä suomalaiset Kommunistien liiton ja Kommunistisen Työväenpuolueen, jotka nekin uurastavat suurella antaumuksella Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisina ja nöyrinä juoksupoikina, unohtamatta tietysti niitä omasta puolueestaan löytyviä Kremlin fasistihallinnon edessä konttaajia, jotka tekevät aivan samaa?
        Että tämmösiä kyselee joulun ilosanomaa näissä merkeissä odottava monipuoluedemokratiaa vankasti kannattava suomalainen.

        SKP hyväksyy kaikkiVenäjän tekmiset - kritiikittä.


    • Anonyymi

      Onko se ihanaa kun sodassa kuolleitten haudoilla veisataan virsiä?

      • Anonyymi

        Mitäpä luulet, oliko suomalaisten sinun mielestäsi ihanaa haudata kuolleita sotilaitaan ja siviilejään joulukuussa 1939, Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin puna-armeijan käydessä imperialistista hyökkäyssotaa Suomen miehittämiseksi ja suomalaisten orjuuttamiseksi Moskovan diktatuurin alamaisiksi?
        Te kommunistithan vaaditte nyt ukrainalaisten alistumista Moskovan fasistijuntan orjuuteen.

        Kummasti vain te kommunistitkin juhlistatte aina 9. toukokuuta sotimalla saavutettua Voiton päivää, ettekä lainkaan moiti postuumisti Neuvostoliiton johtoa siitä, että miksi se ei käynyt viimeiseen asti neuvotteluja Hitlerin Saksan kanssa syksyllä 1941, kun Wehrmachtin panssarit jyrisivät Moskovan esikaupungeissa?

        Mitäpä jos noin ensialkuun siellä SKP:ssä rohkaisette mielenne ja tuomitsette toverinne Gennadi Zjuganovin kommunistirosvokoplassa heidän fanaattisesta tuestaan Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntalle sen imperialistisessa hyökkäyssodassa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, niin siinä on jo varsin hyvä konkreettinen teko lupaamallenne rauhantyölle.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuo SKP:n kannanotto julkaistiin vasta helmikuussa 2022, kun Venäjän fasismidiktatuuria aloitti imperialistisen hyökkäyssotansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan jo vuonna 2014. SKP kaiveli siis kahdeksan vuotta suurella antaumuksella perskannikkaansa, ennen kuin tuomitsi "Putinin sodan", pääsyyn ollessa silloinkin se kun Vladimir Putin moitti muutamaa päivää aiemmin Vladimir Leniniä, mikä sai SKP:n pahoittamaan mielensä ja ilmaisemaan sitten tuhtumuksensa.

        Se mikä syntyy myös kuolee, mutta Ukrainassa kuolee nyt siivilejä ja sotilaita sen vuoksi, että Venäjän fasismidiktatuuri käy imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, ja sitä tukee siinä SKP:n toveripuolue, Venäjän federaation kommunistinen puolue, eikä SKP:llä ole ollut moitteen sanaakaan sanottavana näille verihuuruisen imperialistisille venäläisille kommunistitovereilleen.

        Miksi te ette halua edelleenkään tuomita Gennadi Zjuganovin kommunistirosvokoplaa sen kanssarikollisuudesta Vladimir Putinin fasistihallinnon sotaan, SKP?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        "SKP laati kannanoton samana päivänä 24.2.2022 kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan."

        Äläpä viitsi valehdella jatkuvasti, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus.

        Valtion alueen asevoimaa käyttäen toteutettu miehitys on kansainvälisen oikeuden mukaan miehittäjävaltion sotatoimi.
        Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäsi Ukrainaan vuonna 2014, joten SKP kaiveli kahdeksan vuotta politbyroperskannikkaansa ennen kuin ymmärsi jotta tarttis tehdä jotain.
        Etkö sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus ole tiennyt tätäkään tosiasiaa?

        Yle
        28. maaliskuuta 2014

        "Putin: Krimin valtaus osoitus Venäjän armeijan kyvystä"

        https://yle.fi/a/3-7161714

        Ilta Sanomat
        21.11.2014

        "Venäläinen sotilaskomentaja: Minä aloitin sodan Itä-Ukrainassa"

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000838688.html

        Verkkouutiset
        25.10.2021

        "Ukrainan sodan ex-johtaja myöntää: Ne ovat Venäjän joukkoja"

        https://www.verkkouutiset.fi/a/ukrainan-sodan-ex-johtaja-myontaa-ne-ovat-venajan-joukkoja/


    • Anonyymi

      Sota on vihonviimeinen keino ratkaista maiden välisiä ongelmia.
      Rauha parempi ois.

      • Anonyymi

        Puolustaakos se tämä kommentoija lainkaan kotiaan, itseään ja perhettään, jos joku yrittää tunkeutua teille väkisin?

        Ilman muuta kotirauha on parempi asia kuin vaikkapa aggressiivisen tunkeiljan orjuuteen joutuminen, ja sen vuoksi me jokainen siihen kykenevä tervejärkinen puolustamme omaa kotiamme ja perhettämme väkivaltaista tunkeutujaa vastaan. Sitä samaa tekevät nyt myös ukrainalaiset Ukrainassa kun Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää heidän koteihinsa orjuuttaakseen heidät oman diktatuurinsa alamaisiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolustaakos se tämä kommentoija lainkaan kotiaan, itseään ja perhettään, jos joku yrittää tunkeutua teille väkisin?

        Ilman muuta kotirauha on parempi asia kuin vaikkapa aggressiivisen tunkeiljan orjuuteen joutuminen, ja sen vuoksi me jokainen siihen kykenevä tervejärkinen puolustamme omaa kotiamme ja perhettämme väkivaltaista tunkeutujaa vastaan. Sitä samaa tekevät nyt myös ukrainalaiset Ukrainassa kun Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää heidän koteihinsa orjuuttaakseen heidät oman diktatuurinsa alamaisiksi.

        Puolustatte sotaa ongelmien ratkomisessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolustatte sotaa ongelmien ratkomisessa?

        "Puolustatte sotaa ongelmien ratkomisessa?"

        Olisiko Neuvostoliiton puna-armeijan pitänyt kieltäytyä kokonaan sotimasta Wehrmachtin panssareiden edessä kesällä 1941 ja vaikkapa sen sijaan hyräillä kuorossa rauhanvärssyjä?

        Puolustatko sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus itseäsi ja perhettäsi jos väkivaltainen rosvojoukko käy kimppuun, vai panetko turvasi pelkästään rauhanmerkin voimaan ja entäpä sitten kun sen magia ei toimikaan?

        Jos jokin aggressiivinen rosvojoukko tunkeutuu kotiini ja aikoo vahingoittaa perhettäni ja minua sekä vaatia kotiani heidän haltuunsa, puolustaudun kaikin käytettävissä olevin keinoin, myös voimaa käyttäen, ja annan ilman mitään epäilystä täyden tukeni niille ukrainalaisille Ukrainassa, jotka tekevät nyt samaa Venäjän fasismidiktatuurin rosvoarmeijan hyökätessä heidän koteihinsa orjuuttamaan heidät.

        Pitäisikö suomlaisten kommunistien mielestä Venäjän fasismidiktatuurin saada vastaan panematta miehittää Ukraina ja alistaa ukrainalaiset orjikseen?


    • Anonyymi

      Sodan maksajiksi jouduttiin. Politikkomme ovat voimattomia.
      Uhreja ollaan isojen pelissä !!
      - tämä on länsimaiden energia ja inflaatio tulonsiirto, pakko maksut sota kassaan.
      Rahat siis menee sotaan ja keinotteluun.. markkinatalous riistää, ryöstää jos poliitikot antaa mahdollisuuden riistoon.
      Koko ukrainan sota on selvästi se haluttu kriisi, jolla velka kupla keskuspankki-taloudet eu us. laitetaan kuntoon.
      Kansat maksaa inflaatiolla ja energiakriisillä!!

      Merkkel sen nyt paljasti, että Venäjä pakotettiin houkuteltiin tähän tarvittavaan kriisin syypääksi ja aiheuttajaksi. Minskin sopimus oli lännen ovela vedätys!!

    • Anonyymi

      Voiko ihmisen psyyke vaurioitua sodassa?
      Onko sota yksilölle tervehdyttävä vai sairastuttava harrastus?

      • Anonyymi

        Väitän että jo sotaa ihannoivan psyyke vaurioituu. Sodassa se vaurioituu vuorenvarmasti.


    • Anonyymi

      Kumpi on parempi, neuvottelu ongelmista vai sota?
      Mihinkään tunnettuun sotaan ei saa vedota.

      • Anonyymi

        Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus vaatii tuossa ylempänä muita kommentoijia ottamaan kantaa, asettaen näille kuitenkin sellaisia reunaehtoja, etteivät nämä saa huomioida kannanotoissaan reaalimaailmaa ja siinä tapahtuvia asioita. Semmosta se on nuijaksi veistetyn puun "ajattelu" näillä kommunismidiktatuurin puuhastelijoilla.

        Jos teidän kotiinne, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, tunkeutuu väkivaltainen mensevikkirosvojoukkio vakaana aikomuksenaan saattaa "vääräuskoinen" bolsevikkiperheenne sekä kotinne ja irtaimistonne sataprosenttisesti oman komentovaltansa alle, niin alatko sinä käymään heidän kanssaan neuvotteluja kompromissista esimerkiksi 50/50 -jakoehdotuksella, vai onko tahtotilasi ehkä sittenkin kotirauhan palauttaminen konfliktia edeltäneeseen tilaan, tarvittaessa vaikka poliisin voimaa käyttäen?

        Ukraina ja ukrainalaiset ovat juuri tuossa tilanteessa Venäjän fasismidiktatuurin hyökätessä maahan, päämääränään miehittää koko Ukraina ja alistaa ukrainalaiset oman fasismidiktatuurinsa orjuuteen, jolle SKP:n toveripuolue, Venäjän federaation kommunistinen puolue, antaa täyden tukensa, eikä SKP:ltä ole kuultu tähän mennessä moitteen sanaakaan venäläisen toveripuolueensa kanssarikollisuudesta hyökkäyssotaan Ukrainassa.

        Siinä vaiheessa kun Venäjä ei ole enää "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", kuten sinäkin Partacus juuri noilla sanoilla sen joulukuussa 2019 kommentissasi myönsit olevan, vaan aito monipuoluedemokratia, joka paitsi että sitoutuu kunnioittamaan naapurimaittensa itsenäisyyttä ja suvereniteettia sataprosenttisesti, myös pitää sataprosenttisesti sitoumuksensa, voivat sen naapurimaitten kansalaiset huokaista helpotuksesta.

        Tuota hamaa tulevaisuutta odotellessa on viisasta elää tätä aikaa noudattaa puna-armeijan uudistajan ja sotateoreetikon Mihail Frunzen oppia:

        - Jos haluat rauhaa, valmistaudu sotaan.


    • Anonyymi

      Ihmiskunta on aikuistunut silloin kun se on hylännyt sodan ongelmien ratkaisukeinona.

    • Anonyymi

      Jos sinimustan kimppuun käy toinen sinimusta-natsi kuten on käynytkin, se on heidän asiansa. Sillä ei ole yhteyttä sodan/rauhan ongelmaan.

      Kumpi on parempi, neuvottelu ongelmista vai sota?
      Mihinkään tunnettuun sotaan ei saa vedota.

    • Anonyymi

      Kotirauha, joka turvaa minun ja perheeni elämän sellaisena kuin parhaimmaksi näemme, ja jota olen valmis puolustamaan tarpeen vaatiessa aseinkin, vaiko kotiimme tunkeutuvan ja sitä omakseen vaativan väkivaltaisen rosvojoukon kanssa neuvottelut siitä, ketkä perheeni jäsenet ja kuinka suuri osa kotimme kiinteästä ja irtaimesta omaisuudesta luovutamme heille.
      Valintani on yksiselitteisen selvästi ensimmäinen vaihtoehto, ja myös Ukrainan kansan ylivoimainen enemmistö näyttää olevan kanssani samaa mieltä siitä, että Venäjän fasismidiktatuuria ei tule päästää orjuuttamaan heitä ja määräämään heidän elämästään kodeissaan.

      Tokihan suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat voivat valita myös rauhanvärssyjen veisaamisen, antautumisen ja orjuuden kotiinsa tunkeutujille, jos he sitä niin kiivaasti halajavat, siitä ei ole kahta sanaa.

      • Anonyymi

        Lopettakaa herran tähden asuntojen rosvoilu ja väkivaltainen käyttäytyminen niin säästytte mustilta silmiltä. Teistähän se on kiinni. Mikäli jatkatte samaan tyyliin, voitte ruhjoitua pahemminkin.

        Kumpi on parempi, neuvottelu ongelmista vai sota?
        Mihinkään tunnettuun sotaan ei saa vedota.
        Samaa ei saa toistaa, varsinkin jos se ei liity ongelmaan.


    • Anonyymi

      Kun kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacuksen kysymykseen vastaa ilmoittamalla haluavan kotirauhansa ja perheensä turvallisuuden säilyvän koskemattomana ja olevansa tarvittaessa myös valmis puolustamaan sitä hyökkäävää rosvojoukkoa, kuten vaikkapa Venäjän fasismidiktatuurin armeijaa vastaan, ei vastaus näytä jostain syystä kelpaavan, vaan tämä kommunismidiktatuurin puuhastelija alkaa sen sijaan solvaamaan vastaajaa rosvoksi. Semmosta se on näitten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden kanssa "keskustelu", mutta ei tuollainen raivoaminen ainakaan minusta kovin rauhantahtoisen ihmisen ulosannilta vaikuta, joten suosittelen hänelle hyvää vihanhallintakurssia tai muuta vastaavaa ensiavuksi pahaan oloonsa.

    • Anonyymi

      Suurin osa suomalaisista on saanut elää rauhan tilassa vailla sodan kiroja. Nyt jopa luonnonsuojelun johtohenkilöt huutavat sodan ja sotaliittojen puolesta.
      Laiha rauhakin on parempi kuin sota.

      • Anonyymi

        Jos Ukrainan kansalle ei olisi viime kevättalvesta lähtien annettu lainkaan aseapua, joilla se kykenee puolustamaan maataan, kotejaan, itsenäisyyttään ja vapauttaan Venäjän fasismidiktatuurin imperialista hyökkäyssotaa vastaan, kuten Suomen Kommunistinen Puolue kannanotossaan kiivaasti vaatii, olisi koko Ukrainan kansa nyt Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntan ja sitä tukevan Venäjän federaation kommunistisen puolueen diktatuurisaappaan alla ja orjuudessa.

        Minä sitä en ole huomannut SKP.n moittivan millään tavalla Yhdysvaltoja siitä, että se lähetti hyvin mittavat määrät asepua Neuvostoliittoon vuosina 1941-1945, vaan kommunistit päinvastoin vähättelevät sen pienuutta, eikä sitäkään että miksi ihmeessä Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin päätti taistella kesällä 1941, eikä käydä "viimeiseen asti neuvotteluja", jossa ihan vaan esimerkin omaisesti vaikkapa Uralin puoleinen Neuvostoliitto ja sen väestö olisi luovutettu Saksalle vastakauppana "laihasta rauhasta".
        Ei puhettakaan kommunisteilla tuollaisesta, sen sijaan viinamaljoja nämä kommunistit kumoavat säännöllisesti aina 9. toukokuuta Voiton päivänä, joka mahdollistettiin - asein.

        Onko se tämä kommentoija siis valmis neuvottelemaan kompromissin väkivaltaisen kotiinsa tunkeutuvan rosvojoukon kanssa, joka vaatii taloa, irtaimistoa ja perheenjäseniä luovutettavaksi tuon rosvokoplan haltuun ja alamaisiksi, ja kuinkas monta perheejäsentään se kommunisti olikaan valmis siitä mainostamastaan laihasta (koti)rauhastaan vaihtokaupassa tuolle roistojoukkiolle luovuttamaan?


      • Anonyymi

        kovin, kovin hiljaa huutavat, kun kukaan muu ei ole huutoa kuullut!


    • Anonyymi

      Rikoksen laillistajalle.
      Menkää lähimmälle poliisiasemalle ja kertokaa aikeenne varastaa siitä asunnosta asunnosta sinä päivänä ja kysykää siihen lupaa. Älkää ihmetelkö mikäli poliisi ehdottaa teille mielenterveyshoitoa.

      Onko sota korkean humanismin kulttuuria vai ihmisteurastusta?

    • Anonyymi

      Kuinka monta miljoonaa tai kymmentä miljoonaa ukrainalaista lasta, naista ja miestä ja kuinka suuren osan Ukrainan valtioaluetta ne suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ovat tällä kertaa valmiita luovuttamaan sotasaaliiksi ja palkinnoksi Vladimir Putinin Moskovan fasistijuntalle ja sen imperialistista hyökkäyssotaa tukeville tahoille, kuten SKP:n toveripuolueelle Venäjän federaation kommunistiselle puolueelle?

      Venäjän fasismidiktatuurin vuonna 2014 armeijallaan miehittämän ja omaan valtioalueeseensa pakkoliittämä Krim sotasaaliiksi Putinin-Zjuganovin fasistis-kommunistiselle sotaklikille kelpasi Suomen Kommunistiselle Puolueelle tuolloin ja sen jälkeen ilman moitteen sanaakaan, kun taas suomalaiset Kommunistien liitto ja Kommunistinen Työväenpuolue suorastaan riemuitsivat tuosta Venäjän fasismidiktatuurin asevoimallaan toteuttamasta naapurimaansa Ukrainan valtioalueen rosvouksesta, ja olipa heitä myös SKP:ssä.

      Mutta kuinkahan riemumiellä nämä suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat olisivat siitä jos heidän omana seinänaapurinaan majailisi Venäjän fasismidiktatuurin tavoin käyttäytyvä rosvojoukkio, joka pieksäisi ja rosvoaisi muita naapureita, että ihanko vaan rauhanomaista rinnakkaineloa kommunistit harjoittaisivat tuon ammatti- ja taparikollisporukan kanssa, ja jos jotain erimielisyyksiä sitten tulisikin, niin kompromissien kautta luovuttaisivat aina vain palan kerrallaan omastaan heille?

    • Anonyymi

      Taasko lähditte ryöstöretkelle. Herranen aika, lopettakaa jo. Valehtelettekin kaiken aikaa ryöstöhalun kera. Vastatkaa kysymykseen vai oletteko täysin ulalla.

      Onko sota korkean humanismin kulttuuria vai ihmisteurastusta?
      Saastuuko luonto vai puhdistuuko.

      • Anonyymi

        Sota on organisoitua väkivaltaa, jonka tarkoituksena on tuhota ja tappaa mahdollisimman paljon. Yksittäisen sotilaan kannalta tarkoitus tappaa pysyäkseen hengissä.
        On aivan typerää puhua jotain moraalista tai humanismista, sillä rintamalla se johtaa omaan kuolemaan.
        Asia nähdään hyvin selvästi mm. nykyisessä Ukrainan sodassa. Jos joku muuta väittää, on tyhmä. Ei Saksassakaan yksittäiset sotilaat aloittaneet juutalaisten murhaamista, vaan Natsipuolueen johtajat, etunenässä yksi korpraali.

        Sotilaat eivät kai koskaan ole aloittaneet sotia. Aina on ollut kyse valtiojohdosta - siis poliitikoista. Näin tapahtui mm. Talvisodassa, Maailmansodassa, Persianlahden sodassa, Afganistanissa sekä 1980 ja 2002. Moskova - siis Putin - määräsi aloittamaan sodan Ukrainaa vastaan.


    • Anonyymi

      Ukrainan sota on vienyt Eurooppaa lähemmäs fasismia. Sananvapautta rajoitetaan. Johtavia porvareita pakotetaan katumaan rauhansuhteistaan Neuvostoliiton aikana, julkista ilveilyä a la saksalainen fasismi.
      Ryöstäjäksi ilmoittautunut Sinimustikka ajaa fasismin asiaa muka-antifasistisuudellaan. Ovela heppu mutta ei hämää palkkatyöläistä. Hänen idolinsa lienee fasismin rintamaan siirtynyt L. Hokkan.... .

      Onko sota korkean humanismin kulttuuria vai ihmisteurastusta?
      Saastuuko luonto vai puhdistuuko.

    • Anonyymi

      Sota on humanismin vastaisuutta. Ihmiset menettävät terveen järjen. Sotahuuma iskee päälle. "Me näytetään".

      • Anonyymi

        Pelkällä rauhanmerkin magiallakos se tämä kommunismidiktatuurin puuhastelija aikoo torpata mahdollista kotinsa ryöstämistä ja perheenjäsentensä orjuuttamista suunnittelevan aggressiivisen mensevikkirosvokoplan rynnistyksen, vai kajauttaako peräti ilmoille väkeväsanaisen rauhanvärssyn, jolla varmasti karkoitetaan kaikki inhat vääräuskoiset sosialistit ja muut neuvostovastaiset juonittelijat jokaisen kunnon bolshevikin tontilta?


    • Anonyymi

      Sota vai rauha.
      Kumpi on parempi, varastaa kansalaisen omaisuutta vai tehdä työtä tavaroiden hankkimiseksi.
      Vastatkaa asiallisesti.

    • Anonyymi

      Kyllä pieni sotakin voittaa venäläisen rauhan

    • Anonyymi

      Kuka keksi, että sodassa tappaminen on sallittua mutta rauhantilassa rikos?
      Kuka laillisti sodassa tappamisen?

    • Anonyymi

      Kertokaa kuka laillisti sodan ja sodassa tappamisen.

    • Anonyymi

      Sodassa tuhotaan koteja.
      Onko kotien tuhoaminen ihanteellinen toimi?

      • Anonyymi

        On se ihanteellinen. Niin eräs porvarikirjoittaja kirjaa.


    • Anonyymi

      Riippuu siitä keneltä kysyt. Jos kysyt Putinilta, vastaus on ilman muuta sota.

    • Anonyymi

      Kysyn suomalaisilta.
      Sodassa tuhotaan koteja.
      Onko kotien tuhoaminen ihanteellinen toimi?
      Mitä sanoo suomalainen asiasta.

    • Anonyymi

      Sinimustaksi nimetty kommentoija esiintyy julkisesti sodan puolesta kohteena työväenliike.
      Onko hän syönyt väärää puuroa?

    • Anonyymi

      Onko kotien ryöstäminen ja sodassa niiden tuhoaminen inhimillisyyttä?
      Sota vai rauha?

    • Anonyymi

      Sota täytyy kriminalisoida, koska kodit tuhoutuvat.
      Sota on rikos ihmiskuntaa kohtaan.

    • Anonyymi

      Sota on paha. Se sekoittaa useiden ihmisten päitä.
      Tue rauhantyötä.

    • Anonyymi

      Kysy reserviläisiltä. Sivarit on jo valintansa tehnyt.

    • Anonyymi

      Panta jalassa 173 päivää.
      Nuori totaalikieltäytyjä Miro Partanen suljettiin vankeuteen kotiinsa Malmille vastoin YK:n vaatimusta.
      Partanen joutui olemaan vankina kodissaan ilman vankilaa.

      Jos kansalainen ei halua tappo-opetusta niin onko hän rikollinen?

    • Anonyymi

      Ei kai ole.

    • Anonyymi

      Suomen laki tuomitsee sodasta kieltäytyjän!
      Kummallista.

      • Anonyymi

        Eihän tuota lakia ole Suomessa sovellettu sitten vuoden 1944. Joten siitä kiukuttelu on täysin typerää.


    • Anonyymi

      Pitäisikö tuomita sotimisesta kieltäytyjä.
      Venäläinen sotilas palasi Ukrainasta kotiin ja odottaa, mitä tapahtuu? Hän kieltäytyi sodasta.

    • Anonyymi

      Oikeistolaisten mukaan sotaan tulee mennä kiltisti niin käskettäessä.

    • Anonyymi

      Mistä johtuu, että kiihkeät antikommunistit ovat suurimpia sodan tukijoita?

    • Anonyymi

      Nato rakastaa sotia.

    • Anonyymi

      Pääministeri Sanna Marin luottaa naton sotakoneeseen!
      Sodan uhalla rauha!!!!!!

    • Anonyymi

      Suomen kansantalous vaurioituu Ukrainan sodan takia.
      Edistääkö sota tuotantoa vai taannuttaa?

    • Anonyymi

      Presidentti Sauli Niinistö:
      – Rajan tällä puolen on mahdotonta edes kuvitella, että toisen kansakunnan mieleen tulisi aloittaa sotiminen. Venäjän puolella rajaa asia on toisin. Ero on fundamentaalinen, sillä viime kädessä kyse on ihmisyyden ja elämän kunnioittamisesta.

      Kaunista puhetta mutta sisältö salakavalaa. Kun tähän nostetaan Niinistön voitonriemu natosta niin asia muuttuu naton tekemisestä rauhan turvaajaksi.
      Nato käy sotaa Venäjää vastaan. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja nato epäsuorasti Venäjän kimppuun.
      Puheen sisältö muuttuu rauhaa tukevaksi natoksi ja ihmisten tulisi olla onnellisia naton aseturvasta. Rauhaa aseilla, näin natottajat esittävät, siis rauhaa aseilla.
      Eipä ole ihme, ettei Suomi ole lainkaan sovittelemassa Ukraina-Venäjän ristiriitaa.
      Nato käy parhaillaan sotaa Irakissa ja Syyriassa ja luultavasti aseistaa Ukrainaakin.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        SKP:n esitys on asiallinen. Sotimiselle tulee saada loppu. Maailmaa tarvitsee rakentaa siviilituotannon puitteissa.


    • Anonyymi

      Lähtisitkö mielelläsi sotaan, jos hallitus tyrkkää aseen kouraan?

    • Anonyymi

      Oletko koskaan miettinyt mitä tapahtuu kun sotapoika ampuu viiden lapsen isän kuoliaaksi.

      • Anonyymi

        Kuollut viiden lapsen isä ei sure. Entä kun viiden lapsen äiti sattuisi tapaamaan miehensä surmaajan. Onko tilanne normaali?


    • Anonyymi

      Miten on mahdollista, että sota on asennettu ihannoitavaksi toimeksi. Sekä hävinneet että voittajat laativat ihanneselostuksia.
      Mitä luulettu, alkaako nato sotaa edeltävän propagandan Ukrainan sodan päätyttyä Kiinaa kohtaan?

    • Anonyymi

      Nato on ainakin alkanut propagandasodan.

    • Anonyymi

      Sota ei saisi olla kenenkään ihanne.
      Palveleeko Ukrainan sota maailman huolta luonnon elinvoimaisuuden puolesta.

      • Anonyymi

        Sehän saastuttaa luontoa monin tavoin. Ihmisten ajattelukykykin heikentyy.


    • Anonyymi

      On päätettävä tietenkin ensin vartioidaanko uhkia, uhria vai turvallisuusuhkia. Myös ulkoisia, vaikka se mahdotonta onkin.

    • Anonyymi

      Euroopassa vallitsee suuri sotakiihko. Hallitukset ja propaganda kiihottaa sotaan.
      Oikein vai väärin?

    • Anonyymi

      Kaikki Euroopan maat ovat sodan osapuolia. Jokainen valtio menettää taloudellisesti sekä palan ihmisyydestään.
      Kannattaako?

    • Anonyymi

      Asetuotanto johtaa sosiaaliturvan leikkauksiin.

    • Anonyymi

      Rauha on ilman muuta parempi olotila.
      Katsokaa kuvia Ukrainan sotatuhoista.

    • Anonyymi

      Tuleeko Suomen lähteä sotaan Venäjää vastaan. Entä natoa vastaan?

    • Anonyymi

      Jos Turkki ei hyväksy Suomea natoon, tuleeko naton lähteä sotaan Turkin kukistamiseksi?

    • Anonyymi

      USA ostaa Turkilta Suomelle natojäsenyyden.
      Taputetaanko käsiä?

    • Anonyymi

      tämä on haluttu sota ja kriisi.. . nyt kiskonta, keinottelu toimii, markkinatalous toimii.
      us. ja eu halusi kriisin talouden hoitoon, kiskontaan, velkakupla talouden hoitoon.
      venäjä oikein houkuteltiin sotimaan, minskin sopimukset oli vaan ajan peluuta, sanoi merkkelkin...

      kapitalisti nyt ryöstää "sota luvalla " koteja meilläkin!! kiitos markkina kiskonta talous.
      tässä venytetään sotaa, lietsotaan sotaa, milloin mitenkin, vastuuttomat turhapuhe politikot, ja maksetut lobbarit tuottaa materiaalia. nyt tankit, jotka tuovat ikuisen rauhan opetuslapsille, jne..
      Ymmärtämättömiä agiteeraa nato lobbarit. ja politrukit.

      Nyt kuitenkin olisi kiire neuvotella, sopia tilanne. Lopettaa tuho.
      Onko halua washington, bryssel, moskova ?
      Vai tuhotaanko slaaveja vielä vuosia?
      Voittaako sitten us. kapitalisti raha idän luonnonvarat keinotteluunsa ? vai miten ?

      Elämme uutiskuplassa. Meillä Suomessa ennen propaganda tuli Moskovasta.
      Nykyään propaganda tulee tarkasti us. cia ohjattuna.
      Länteen suomettuminen onkin nyt vakava ongelma !!

    • Anonyymi

      Tämä on sota on naton sota, porvarien sota, maaperän rikkauksien hallinnasta.
      Nouseeko kansat särkemään sota-aseet, pian vai kohta ?

    • Anonyymi

      Voidaanko menneiden sotien vuoksi laillistaa nykyiset sodat?

      • Anonyymi

        Ei voi, koska sillä laillistetaan sodan jatkumo.


    • Anonyymi

      Jokaisen tervejärkisen tulee toimia maailman rauhan puolesta.

    • Anonyymi

      Rauhanomainen rinnakkainelo on hyvä idea.

    • Anonyymi

      Ydinaseet tulee purkaa ja laatia yleismaailmallinen ydinasekielto.

    • Anonyymi

      Tuleeko kurdipakolaisia luovuttaa natomaa Turkkiin?

      • Anonyymi

        Ei missään nimessä. Turkissa vallitsee kapitalistinen diktatuuri.


    • Anonyymi

      Kokoomus on esittänyt ettei natojäsenyydelle tule asettaa esteitä, jos nato aikoo tuoda tänne sotatukikohtia ydinaseineen.
      Kannatatko?

    • Anonyymi

      Puna vihreät-vasurit ovat aina sodan kannalla. Kommunistit pitävät sodasta.

    • Anonyymi

      Suomeen ei missään tapauksessa ydinaseita. Jos ydinpommeja aletaan ammuskella, se on maailman tuho. Kokoomus leikkii totaalisen tuhon uhalla.

      • Anonyymi

        Kokoomuksen linjalle ei tule lähteä.
        SKP:n linjaus on järjestää uudelleen maailmaa kattava turvallisuusjärjestelmä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomuksen linjalle ei tule lähteä.
        SKP:n linjaus on järjestää uudelleen maailmaa kattava turvallisuusjärjestelmä.

        Oliko tämä vitsi? Vai ihanko tosissasko haastelet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomuksen linjalle ei tule lähteä.
        SKP:n linjaus on järjestää uudelleen maailmaa kattava turvallisuusjärjestelmä.

        Voihan sitä haaveilla. SKP. SKP:n haaveet tussahtavat nollaka-kannatukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko tämä vitsi? Vai ihanko tosissasko haastelet?

        On kompuroilla ainakin seinät lveällä
        ja katto korkealla.


    • Anonyymi

      Sota on rankka sotiville valtiolle. Onko oikein valehdella sodan syistä ja seurauksista?

      • Anonyymi

        Mitään tapahtumia ei tulisi vääristellä. Totuus on tärkeämpi.


    • Anonyymi

      Loppuuko Euroopan + Yhdysvaltain kapitalistien keskinäinen sota huutamalla: "Venäjän kapitalistit aloittivat sodan"?

      • Anonyymi

        Porvari huutaa porvarille: Sinä löit ensin, käännä ohimosi minun vuoro on lyödä sinua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porvari huutaa porvarille: Sinä löit ensin, käännä ohimosi minun vuoro on lyödä sinua.

        Mutta Suomen kommarit ovat aika hljaisia - kun niitä on niin vähän.


    • Anonyymi

      Laajassa mitassa Ukrainan sota edustaa geopolitiikan muutosta. Muutos alkoi NL:n hajoamisesta ja Itä-Euroopan maiden siirtymisestä naton sotaliittoon. Nato jäi ylivoimaisena sotilasmahtina.
      Naton sotaisuus sai eloa NL:n hajoamisen jälkeen. Eikö totta?

      • Anonyymi

        Kyllä tuossa asiaa on.
        Nato on noussut korkeammalle kuin siivet kantaa. Nyt se ottelee Venäjän markkinoiden valtaamiseksi. Siperian aarteet kiinnostavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tuossa asiaa on.
        Nato on noussut korkeammalle kuin siivet kantaa. Nyt se ottelee Venäjän markkinoiden valtaamiseksi. Siperian aarteet kiinnostavat.

        Ei Venäjänkään nykyinen hallinto ole ajan tasalla vaikka uhotaan sen tuhoamisesta perin pohjin. Oligarkit määräävät sielläkin.

        Eikö sodan osapuolten olisi aika istua neuvottelupöytään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Venäjänkään nykyinen hallinto ole ajan tasalla vaikka uhotaan sen tuhoamisesta perin pohjin. Oligarkit määräävät sielläkin.

        Eikö sodan osapuolten olisi aika istua neuvottelupöytään?

        Sota ei lopu ennekuin kapitalismi loppuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sota ei lopu ennekuin kapitalismi loppuu.

        On touhuttava rauhanliikkeissä tai vähintään sotaa vastaan kanssakäymisessä.


    • Anonyymi

      Totta esität. Rauha parempi ois.

    • Anonyymi

      Nato värvää Aasiasta sotakalustoa Ukrainalle. Euroopan sota on laajentumassa maailmansodaksi.

    • Anonyymi

      Ukrainan sota tuhoaa miljoonien työläisten työn tulokset. Jälleenrakennus maksanee jo biljoonissa euroissa. Työväenluokka menettää. Oligarkit pysyvät ja jopa rikastuvat.

    • Anonyymi

      Miksi maailmassa on paljon ihmisiä, jotka ihannoivat sotaelokuvia, sotakirjallisuutta tai muuten vain väkivaltaa?

      • Anonyymi

        Niin miksi. Voiko siihen vastata. Väkivaltakulttuuri synnyttää väkivaltaa. Se on selviö.
        Yksi amerikkalainen supermies voittaa raa'an väkivallan avulla vieraan planeetan suuren sotavoiman niin se muuttuu ihanteeksi katsojan korvien välissä. Tulee näkemys: USA on maailman tuki, vieraat aina ällöttäviä sotaisia mörköjä. Sotafilmit tukevat sotateollisuuden osakkeenomistajia.


    • Anonyymi

      Auttaako ääretön "ryssän" viha Ukrainan sodan lopettamisessa? Estääkö se Israelin ohjusten lentämistä Iraniin.

      • Anonyymi

        Israel on liittymässä naton ja Venäjän väliseen sotaan naton puolelle!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Israel on liittymässä naton ja Venäjän väliseen sotaan naton puolelle!!!!!

        Ukrainan sota laajenemassa maailmansodaksi?


    • Anonyymi

      Onko kiva kun Israel pommittaa Irania eikä mikään taho vaadi Israelille sanktiota? Nato ja EU ovat hiljaa. Israel on hyökkääjä.

    • Anonyymi

      Israel ja Turkki käyvät hyökkäyssotaa. Nato ja EU eivät jostain kumman syystä laadi niille pakotteita. Turkki on natomaa mutta saa vapaasti hyökätä vieraan valtion alueelle.
      Onko se oikein?

      • Anonyymi

        Turkkihan polkee kurdivähemmistöä mennen tullen. Nato ja EU vain naureskelevat. Ulkoministeri Pekka Haavisto ihmettelee miksi Turkki ei hyväksy Suomea sotaliittoon. Tulisiko silloin tännekin kansalaisoikeuksien rajoitukset ja oltaisiin natokelpoisia.
        USA ja Turkki hyväksyvät Israelin sodan palestiinalaisia kohtaan. Nato hyväksyy myös Israelin ohjusiskut Iraniin.
        Nato toimii ihmisoikeuksia vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turkkihan polkee kurdivähemmistöä mennen tullen. Nato ja EU vain naureskelevat. Ulkoministeri Pekka Haavisto ihmettelee miksi Turkki ei hyväksy Suomea sotaliittoon. Tulisiko silloin tännekin kansalaisoikeuksien rajoitukset ja oltaisiin natokelpoisia.
        USA ja Turkki hyväksyvät Israelin sodan palestiinalaisia kohtaan. Nato hyväksyy myös Israelin ohjusiskut Iraniin.
        Nato toimii ihmisoikeuksia vastaan.

        Nato hyväksyy tai hylkää valikoiden sodat. Venäjän aloittamat ovat syntisiä. Naton aloittamat neitseellisiä!!!!


    • Anonyymi

      Natoko toimii tuomarina sodissa. Sekö päättää kansojen kohtaloista?

      • Anonyymi

        Ei helkutissa. Silloin maailma menisi hunningolle. Oligarkeille ei saa luovuttaa valtiovaltaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei helkutissa. Silloin maailma menisi hunningolle. Oligarkeille ei saa luovuttaa valtiovaltaa.

        Samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Sotahurmio tulisi sanktioida rikokseksi.

    • Anonyymi

      Miksi vihaamme sotaa?
      Rauha parempi on.

      • Anonyymi

        Elämän ja sivistyksen takia vihaamme sotaa. Väkivalta on kyvyttömän hätäkeino.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elämän ja sivistyksen takia vihaamme sotaa. Väkivalta on kyvyttömän hätäkeino.

        Nätisti sanottu. Kannatetaan.


    • Anonyymi

      Miten ihmiselle voi tulla sotahuuma kun vielä äsken hän oli turistimatkalla maassa, jonne hänen on käsketty hyökätä?

      • Anonyymi

        Suomessa pöhlöt vaativat lisää tuhoa Ukrainalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa pöhlöt vaativat lisää tuhoa Ukrainalle.

        Turkki sotivana valtiona naton ja EU:n boikottiin. Sama Israelia kohtaan. Molemmat ovat hyökkääjävaltioita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turkki sotivana valtiona naton ja EU:n boikottiin. Sama Israelia kohtaan. Molemmat ovat hyökkääjävaltioita!

        Ne ovat hyökkääjävaltioita tänään.
        Nato ja EU nopeasti asettamaan kauppapakotteita ja asevientikielto. Suomen tulee irtautua natosta. Se on epäreilu ja valehteleva järjestö.


    • Anonyymi

      Marinin hallitukselle.
      Miksi hallitus ei aseta sanktioita Turkille, joka käy laitonta sotaa Syyriaa kohtaan?

    • Anonyymi

      Vaatiko hallitus USA:lle pakotteita, kun USA pommitti Afganistania? Ei.

      • Anonyymi

        Ukrainalaispakolaisia käytetään alipalkattuna firmoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukrainalaispakolaisia käytetään alipalkattuna firmoissa.

        Sotakiihkoilija olettaa rauhan onnistumaan aseiden avulla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotakiihkoilija olettaa rauhan onnistumaan aseiden avulla!

        Hän on väärässä.


    • Anonyymi

      Nato vaatii asetuotannon suurempaa nostamista ja joka muka turvaisi rauhan.
      Naton rauhanpolitiikka: Rauha aseilla!

    • Anonyymi

      Yksi kapitalismin blokki voittaa toisen sodalla.
      Mitä maiden työläiset hyötyvät siitä?

      • Anonyymi

        Ei mitään.
        Siviililaki kieltää tappamisen. Se kieltää myös väkivaltaisen kohtelun. Se kieltää väkivaltaan kiihottamisen.
        Kun johtavat oligarkit alkavat sotia, siviililainsäädäntö katoaa roskakoriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään.
        Siviililaki kieltää tappamisen. Se kieltää myös väkivaltaisen kohtelun. Se kieltää väkivaltaan kiihottamisen.
        Kun johtavat oligarkit alkavat sotia, siviililainsäädäntö katoaa roskakoriin.

        Tappaminen on sallittua. Tappaminen on kielletty.!!!!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tappaminen on sallittua. Tappaminen on kielletty.!!!!!!!!!!

        Mitä mahtaa Jeesus taivaassa miettiä nähdessään sodan kauheuden?
        Hän keksi ihmisille vapaan tahdon ja sai täten kumottua aikaisemman lakinsa "älä tapa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä mahtaa Jeesus taivaassa miettiä nähdessään sodan kauheuden?
        Hän keksi ihmisille vapaan tahdon ja sai täten kumottua aikaisemman lakinsa "älä tapa".

        Jesse on ovela. Hän puhuu ensin rauhasta ja rakkaudesta. Kieli kellossa muuttuu kun oligarkit alkavat teloa keskenään. Miksi Jesse ei auta rahvasta kumoamaan oligarkit!
        Laiskako vai saamaton kaikkitietävä.


    • Anonyymi

      Onko työ rauhan maailman puolesta väärä homma?

    • Anonyymi

      Rauhan eteen tulee tehdä hommia.
      Ken haluaa sotaa, menköön pohjoisnavalle kaltaistensa kanssa.

    • Anonyymi

      Suomen hallitus esiintyy paljon sotakiihkoisemmin kuin muut EU-valtiot.

      • Anonyymi

        Samaa pätee myös Suomen oppositioon. Todella sekaisin tuntuvat olevan.


    • Anonyymi

      Natoon suopeasti suhtautuvat esittävät turvallisuuden kohoavan lisäämällä aseistusta.
      Sivistyneet ihmiset ajattelevat toisin. Aseet eivät takaa rauhaa.

    • Anonyymi

      Venäläinen rauha on pelottavampi vaihtoehto kuin sota, sanoopa "rauhanpuolustajat" mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Vain kiihkouskovainen uskoo asevarustelun lisäävän maailman turvallisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain kiihkouskovainen uskoo asevarustelun lisäävän maailman turvallisuutta.

        Raamattu sanoo: Älä tapa.
        Miksi Suomen 3 miljoonaa kristittyä ei nouse kapinaan sotaa vastaan.


    • Anonyymi

      Kuka nyt sotaa haluaisi.

    • Anonyymi

      Maailman on laadittava sellainen turvallisuusjärjestelmä, mikä estää kaikenlaiset sodat. Ongelmissa valtiot pakotetaan neuvotteluun niin kauan että rauhanomainen ratkaisu syntyy.

    • Anonyymi

      Keskustelupalstoilla sotatrollit vaativat naisille pakollista sotakoulutusta.
      Näinkö pitkälle sotahulluus in mennyt!

      • Anonyymi

        Ne saavat kiksejä pelkästä ajatuksesta.


    • Anonyymi

      Suomalaiset ulkopolitiikan edustajat: Ukrainan tulee kieltäytyä neuvottelusta eli sotaa tulee jatkaa. Venäjä jatkaa sotaa mutta ei esitä neuvotteluratkaisua.

      • Anonyymi

        Porvarit käyvät sotaa keskenään. Sotivien maiden porvarit esittävät ratkaisun; Sota ratkaisee ristiriidat.
        Näinkö kansojen välisiä suhteita hoidetaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porvarit käyvät sotaa keskenään. Sotivien maiden porvarit esittävät ratkaisun; Sota ratkaisee ristiriidat.
        Näinkö kansojen välisiä suhteita hoidetaan?

        Varmastikaan sota ei ratkaise sotaa. Porvarit ovat väärässä.


    • Anonyymi

      Suomen porvari olettaa Venäjän tuhoamisen tuovan onnea.
      Tosiasiassa natoporvarit lirittävät tyhmiä suomalaisporvareita ja vievät Venäjän markkinat itselleen. Hallitus toimii USA:n talousetujen puolesta.

    • Anonyymi

      Kokoomus ja Perussuomalaiset samanlaisia sotapuolueita ja vievät Suomea tuhoon.
      Osuiko oikeaan?

      • Anonyymi

        Kyllä se noin on. Toinen levittää rasismia, toinen aseita ja laatii sotaliittolaisuutta köyhälistön kiusaksi.


      • Anonyymi

        Osui.
        Kokoomus Stubbin johdolla junaili salaa maamme naton Isäntämaa sopimukseen, jossa maamme itsenäisyys myytiin naton sotavoimalle. Sen jälkeen nato on hallinnut maamme ulkopolitiikkaa.


    • Anonyymi

      Tykkäätkö Marinin politiikasta parjata avoimen lapsellisesti naapurimaatamme.
      Hän jo rikotutti kaikki suhteet. USA valtaa Suomen menettämät kauppasuhteet sodan loputtua. USA naureskelee salaa suomalaisten demarien pöljyyttä.

    • Anonyymi

      Naton ongelmat.
      Nato on vapaiden kapitalistimaiden sotaliitto?
      Natoon ei kenenkään ole pakko liittyä.
      Niitä naton jäsenmaita parjataan Suomessakin, jotka jotka estävät Suomen natojäsenyyden. Parjaus lisääntyy vaikka kyse on vapaaehtoisuudesta ja kieltäjien oikeudesta omaan ratkaisuun.
      Parjaus oman maan kansalaisiin. Natojäsenyyskeskustelussa päällimmäisenä on pakotus. Niitä parjataan, jotka kokevat militarisoinnin olevan väärä tie rauhanomaiseen kanssakäymiseen.
      Ukrainan sota osoittaa jälleen kerran sodan turmiollisuuden ja samalla ihmisten tyhmyyden.

      • Anonyymi

        Meidän tulisi olla tyytyväisiä kun Turkki ja Unkari estävät liittymisemme natoon.
        Saapahan Marinin hallitus nokilleen.
        Kun ei nato kelpaa niin uusi hallitus palaa rauhanomaisen maailman rakentamiseen. Pärjäämme mainiosti sotien sovittelijana kuin sotijamaana. Marin hallitukselle jää ikuinen häpeä. Siitä kerrotaan lapsille mörkösatujen sijasta.


    • Anonyymi

      Pitääkö Ukrainan sotaa pitkittää? Tuoko sodan jatkaminen lisäarvoa.

      • Anonyymi

        Natokoalitio pitkittää sotaa ukrainalaisten kustannuksella. Ukrainan valtiolla ei ole sananvaltaa.


    • Anonyymi

      Sodassa viedään äideiltä lapset ja osapuolia tuhotaan järjettömästi. Työtä tekevät maksavat kiihkoilijoiden sotakulut

      • Anonyymi

        Totta turiset.


    • Anonyymi

      Natoko turvaa rauhan?
      Katsokaa natomaiden sodat sen perustamisesta lähtien ja tutkikaa aiheutetut vauriot.

    • Anonyymi

      Naton uhkailu Kiinaa kohtaan lisääntyy. Aikooko avata uuden sotarintaman!

      • Anonyymi

        Nato sotii Syyriassa. Kun yksi naton jäsenmaa sotii, koko nato sotii.


    • Anonyymi

      En hyväksy sotaa missään muodossa. Kieltäydyn sota-aseista.

    • Anonyymi

      En äänestä naton sotien puolesta.
      Tuen niitä tahoja, jotka puhuvat yleisen aseistariisunnan puolesta.

    • Anonyymi

      376 Markus Kuotesaho

    • Anonyymi

      En äänestä natokannattajaa. Äänestän kommunistia.

    • Anonyymi

      Kapitalistien keskinäinen sota tulee saada lakkautetuksi. Siksi äänestän komua.

    • Anonyymi

      Tietenkin rauha. Eihän sotaa halua kuin hullut.

      • Anonyymi

        Näpsästi sanottu.


    • Anonyymi

      Paljon riippuu huutajista huutaako lesta vai keisari sitten.

    • Anonyymi

      Israel ampui Syyriaan lentokentän muusaksi sotaa julistamatta sotaa.
      Suomen media on vaitonainen eikä vaadi Israelia tilille, pakotteisiin tms.. YK on hiljaa.
      Marinin hallitus ei tuomitse Israelin iskua.
      Syyriaa koetteli ennen pommitusta maanjäristys.

      Onko sota edistyksellinen toimi?
      Vihreät vaikenevat Israelin pommituksesta. Israel on naton suojeluksessa.

    • Anonyymi

      Natoon kiintyneet porvarirosvot vielä sytyttävät kolmannen maailmansodan.
      Olisiko se oikea ratkaisu?

      • Anonyymi

        Se vielä puuttuisi. Kaikkien valtioiden päällystöt. jotka päättävät sodista, ovat roistoja.
        Marinin hallitus edisti sotakiihkoa mittavasti isänmaamme tappioksi


    • Anonyymi

      Nato ei edes sanoissa tuomitse Israelin suorittamaa pommitusta muutenkin tuhottuun Syyriaan. Itsenäinen Syyria, joka ei uhittele Israelille on sodan kohteena.

    • Anonyymi

      Kiihkomieliset porvarit haukkuvat rauhan ihmisiä pettureiksi.
      Oikeinko vai väärin?

      • Anonyymi

        Väärinhän se on. Hyvä ihminen toimii hyvien suhteiden puolesta Räksyttäminen on vähätietoisten porvareiden touhua


    • Anonyymi

      Tervejärkinen kansalainen ei parjaa rauhan puolesta puhujia.

      • Anonyymi

        Alkuvuoden aikana jo noin 70 palestiinalaista taistelijaa ja siviiliä on kuollut Israelin armeijan ja poliisin operaatioissa. Yhteenotoissa on kuollut kymmenkunta israelilaista.
        Israel on naton etuvartio Lähi-idässä.
        Kannattaako natoon liittymistä edes harkita`?


    • Anonyymi

      Mitä palestiinalaisista. Suomalaisten johtajien sotakiima kohdistuu Ukrainaan.
      Israel miehittää Palestiinaa naton tuella. USA:n tuella.
      Onko naton mahtavin valtio USA maailman valikoivin ihmisoikeuksien tukija.

    • Anonyymi

      Pääministeri Sanna Marin vetoaa Ukrainan sodan jatkamisen puolesta.
      Kiina esitti olevansa valmis kriisin välittäjäksi. Se ei kelpaa Marinille.
      Uhreja ja tuhoja tulee lisää Marinin konstilla.

    • Anonyymi

      SDP ryhtyi tuosta vain nato. ja sotapuolueeksi.
      Ei ole hyvä. Ei alkuunkaan.

    • Anonyymi

      Demaripuolueesta ei ole rauhan sovittelijaksi. Marin vaatii sotaa tuhojenkin kasvamisen kustannuksella.
      Oletko samaa mieltä?

      • Anonyymi

        Marin meni kertalaakista Orvosta ohi sotahuumassa. Tosin Kokoomuksen pieni piiri juoni natohuuman kepulikonsteilla.


    • Anonyymi

      Sotahuuma.
      Marin on muuttanut demaripuolueen Kokoomuksen apupuolueeksi.

      • Anonyymi

        Sanna Marin aikoo nostaa demarien kannatusta sotahuumaa levittämällä!! Kohtako kiihkeimmät astuvat itärajan yli!!


    • Anonyymi

      Sotaako voisi toivoa,
      suomalainen työläinen
      milloinkaan!

    • Anonyymi

      Tyhmät ihmiset pitävät sotaa isänmaallisuuden korkeimpana arvona.
      Entä kun vuosien työn tulokset tuhotaan muutamassa päivässä! Sekö isänmaallisuutta.

      • Anonyymi

        Ensin aloitetaan sota ja voittaja sanoo: Sodimme ja saimme rauhantilan.
        Tyhmyyttäkö vai ???????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensin aloitetaan sota ja voittaja sanoo: Sodimme ja saimme rauhantilan.
        Tyhmyyttäkö vai ???????

        Kuka nyt sotaa haluaisi paitsi palstalle kirjoitteleva fasismiin sortunut heppuli.


      • Anonyymi

        Paha on tapettava ja viisi laukasta päähän.... Tollot hallitsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paha on tapettava ja viisi laukasta päähän.... Tollot hallitsee.

        "Paha on tapettava ja viisi laukasta päähän.... Tollot hallitsee."
        Lauseen sisältö on kaikkea muuta kuin kommunistien politiikkaa. SKP sanoutuu tuollaisesta irti.
        Tappouhkauksen antaja on esittänyt luultavasti muutama päivä sitten oikeutuksesta väkivaltaan. Ylläpidon tulisi poistaa väkivaltaan kehottavat viestit.


    • Anonyymi

      Sotainen väkivalta nousee joittenkin päähän. Natoa ylistetään sen sotaisuuden vuoksi. Järjetöntä vai ei?

      • Anonyymi

        Nyt Suomi pääsee naton sotajärjestöön. Kuka haluaa mennä naton sotiin mukaan? Niitä tulee riittämiin. Turkki ottaa sotilaita Syyrian miehittämisen jatkamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Suomi pääsee naton sotajärjestöön. Kuka haluaa mennä naton sotiin mukaan? Niitä tulee riittämiin. Turkki ottaa sotilaita Syyrian miehittämisen jatkamiseksi.

        Missään tapauksessa ei natomaa Turkin sotaan Syyriaan. Nato pommitti Syyriaa vuosikausia ja miehittää nyt sen alueita.
        Älkää olko pöljiä.


    • Anonyymi

      Suomi ryhtyy toimittamaan Turkille aseita. joilla se voi tuhota kurdialueen väestöä.
      Toivottavasti ei tee niin. USA ehti edelle.

      • Anonyymi

        Suomen eduskunnalta laitettiin suu tukkoon niin kauan kuin natojäsenyys on voimassa, jos se nyt toteutuu. Hallituksen tulee tukea Turkin sotaa itsenäistä Syyriaa kohtaan.
        Ei vaikuta hauskalta.


    • Anonyymi

      Outo juttu. Natoa tukevat tukevat myös sotaa. Ne peloittelevat kansakuntaa idän peikolla ja vaativat aseistautumista.
      Luullakseni he ovat väärässä, istuvat mustan hevosen selässä.

    • Anonyymi

      Kun nato alkaa esim. afrikkalaisen kehittyvän valtion parjaamisen ja lopulta sodan, lähdetkö naton mukana sotatantereelle?

      • Anonyymi

        En lähde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En lähde.

        Demarit siirtyi jyrkäksi sotapuolueeksi. SDP huomaa mokansa aikanaan tai sitten ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demarit siirtyi jyrkäksi sotapuolueeksi. SDP huomaa mokansa aikanaan tai sitten ei.

        Ihmettelen suuresti sorrettujen auttajan ulkomin. Pekka Haaviston sortumisesta suureksi sodan ihannoijaksi. Hän aloitti uransa inhimillisyydellä mutta päätyi sodan jumalattaren agentiksi. Sääliksi käy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmettelen suuresti sorrettujen auttajan ulkomin. Pekka Haaviston sortumisesta suureksi sodan ihannoijaksi. Hän aloitti uransa inhimillisyydellä mutta päätyi sodan jumalattaren agentiksi. Sääliksi käy.

        Juu, kyllä. Jotkut ovat haltioissaan päästyään tukemaan yhtä osapuolta ja parjaamaan toista.
        Sota saa ohessa riehua mielin määrin.


    • Anonyymi

      Rahoitatko sotaparoneita?
      Sotilas vammautuu sodassa. Hän on loppuikänsä työkyvytön.
      Sotateollisuuden omistajat rikastuvat kymmenkertaisesti sodan aikana.
      Kenen etuja siis ajat vaatimalla sotaa?

    • Anonyymi

      Ukrainan sodassa ajetaan US:n sekä Venäjän aseteollisuuden etuja.

    • Anonyymi

      Rahoitamme tahtomattamme sotaparoneita.
      Kaikki perustarpeiden heikentämispuheet perustuvat siihen, että varustelumenoja kasvatetaan. Emme edes huomaa silmänkääntötemppua.

    • Anonyymi

      Ollako vai eikö olla, kas siinäpä valhe.

    • Anonyymi

      Suomessa sotapropaganda on suurempaa kuin uskonnosta puhuminen vaikka vielä yli 3 miljoonaa kansalaista maksaa veroa lut.kirkolle.

    • Anonyymi

      Ukrainan sotaa käyvät ovat kaikki tyynni porvarivetoisia valtioita. Miksi ne eivät voi neuvottelemalla sopia kiistojaan!

    • Anonyymi

      Haluatko sotaa?
      Tiedän ettet halua.
      Toimi sitten rauhantilan ja neuvottelun puolesta.

    • Anonyymi

      Suomen Kommunistinen Puolue ei jostain syystä halua edelleenkään vaatia Venäjää vetämään miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, Krim mukaan lukien, ja palauttamaan siten ukrainalaisten kotirauhan täysimääräisesti.

      Kun SKP ei halua tuota vaatimusta esittää, on syytä olettaa puolueen sen sijaan vaativan Ukrainaa luovuttamaan miljoonia tai kymmeniä miljoonia ukrainalaisia ja x- neliökilometriä Ukrainan valtioaluetta Vladimir Putinin fasistihallinnolle sotasaaliiksi ja palkkioksi "rauhasta", joka ei tietenkään tulisi olemaan lainkaan rauha noille miljoonille Venäjän fasismidiktatuurin brutaalin sortokoneiston orjuuteen joutuville ukrainalaisille.

      Kysymys Suomen Kommunistisen Puolueen jäsenille:

      - Ukrainan kansa puolustaa kotimaataan, perheitään, itseään ja toinen toistaan maahansa hyökkäävän Venäjän fasismidiktatuurin armeijaa vastaan.

      Puolustaisitteko te SKP:n jäsenet itseänne, perheitänne ja kotejanne, mikäli jokin valtio tai pienempikin rosvojoukkio hyökkäisi kotiinne, vai hokisitteko pelkästään "rauha-rauha", ja alkaisitte sitten käymään neuvotteluja hyökkääjän kanssa siitä kuinka suuren osan kotianne ja keitä perheenne jäsenistä olisitte valmis luovuttamaan tuon kotiinne hyökkääjän vallan alle ikuisiksi ajoiksi?

      PS. - Yrittäkää kommunistit vastata tällä kertaa vastata kysymykseeni sivistyneesti ja asiallisesti, ilman kysyjään kohdistuvaa solvaamista ja vääristelyä, kuten teillä, valitettavasti, yleisenä tapana on. Kiitos.

      • Anonyymi

        Teitä on useaan kertaan varoitettu menemästä ihmisten koteihin ryöstöretkelle. Ettekö ymmärrä vai ette halua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teitä on useaan kertaan varoitettu menemästä ihmisten koteihin ryöstöretkelle. Ettekö ymmärrä vai ette halua!

        Minulla on omalla työllä hankittua omaisuutta ja varallisuutta muillekin jakaa, joten mitäpä jos kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus yrität keskityttyä sivistyneeseen keskusteluun ja vastaat tuossa kommentissani esittämiin kysymyksiin.
        Onnistuuko sellainen kommunistilta lainkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on omalla työllä hankittua omaisuutta ja varallisuutta muillekin jakaa, joten mitäpä jos kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus yrität keskityttyä sivistyneeseen keskusteluun ja vastaat tuossa kommentissani esittämiin kysymyksiin.
        Onnistuuko sellainen kommunistilta lainkaan?

        Jos teillä on omaisuutta muille jakaa niin miksi haluatte toisten omaisuuden tuhoa!
        Oletteko sodan puolesta vai sotaa vastaan?


    • Anonyymi

      Kaikki sodan aiheuttama ylimääräinen kuolema, kärsimys ja tuho Ukrainassa on yksinomaan Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistisen Suur-Venäjä -suunnitelman sekä sitä siinä tukevien tahojen, kuten Kiinan kommunismidiktatuurin, Pohjois-Korean kommunismidiktatuurin, Venäjän federaation kommunistisen puolueen, suomalaisten Kommunistien liiton, Kommunistisen Työväenpuolueen ja osan Suomen Kommunistisen Puolueen jäsenten syytä.

      Oma järkähtämätön kantani on sama kuin aiemminkin.

      Venäjän fasismidiktatuurin tulee lopettaa vuodesta 2014 lähtien käymänsä imperialistinen hyökkäyssota Ukrainaa ja sen kansaa vastaan ja vetää sen jälkeen miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, jolloin sodan loppumisen voidaan sanoa päässeen hyvin käyntiin.
      Jos taas Venäjän fasismidiktatuuri ei lopeta imperialistista hyökkäyssotaansa, on Ukrainan ja sen kansan jatkettava maansa, perheidensä, itsensä, toinen toisensa ja kotiensa puolustamista ase kädessä, tai muuten he joutuvat sen Venäjän orjuuteen, jonka sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus olet todennut olevan - "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".

      Miksi sinä Partacus puolustelet edelleen tuota omankin arviosi mukaan "kiistatta fasistista" Venäjää ja yhdessä puolueesi SKPn kanssa vaadit miljoonia tai jopa kymmeniä miljoonia ukrainalaisia lapsia, naisia ja miehiä ja x-määrä Ukrainan valtioaluetta luovutettavaksi orjuuteen, sotasaaliiksi ja palkinnoksi Ukrainaan hyökkäävälle Venäjän fasismidiktatuurille?

      Ja miksi Suomen Kommunistinen Puolue kieltäytyy edelleen vaatimasta tuota kiistatta fasistista Venäjää vetämään miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, Krim mukaan lukien?
      Vastatkaa kerrankin rehellisesti, kommunistit ja SKP.

      Jos Suomi ja suomalaiset olisivat lopettaneet puolustustaistelut talvella 1939 - 1940 kun Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin puna-armeija kävi Josif Stalinin määräämää imperialistista hyökkäyssotaa maatamme vastaan, ei olisi enää Suomea ja sen kansaa, vaan Venäjän fasismidiktatuurin sorron rutto tällä alueella.

      Ukraina ja sen kansa ovat nyt samassa tilanteessa kuin Suomi ja suomalaiset tuona kylmänä ja kauheana talvena jättiläisvaltion sotakoneen alla.

      Kaikki kunnia Ukrainalle ja sen urhealle kansalle, joka ei aio alistua Venäjän fasismidiktatuurin orjuuteen!

      Alas sotaisan imperialistinen Suur-Venäjää haikaileva Venäjän fasismidiktatuuri ja sen lakeijat ja saappaannuolijat, kommunistit ja muut!

      • Anonyymi

        Mahtava sotavimma edellä. Ihan älytön. Varmaan kirjoittaessa lima valui leukapielistä.
        Hänelle ihminen ei ole ihminen vaan tappoväline.
        Säälittää raukkaa. Hän voi joutua hoitoon.
        On totta, että sota on huumannut joitakin kiihkomieliseen tilaan.


    • Anonyymi

      Vain yksi on ilmoittautunut patologiseksi sodan kannattajaksi.
      Rauhanliikkeiden työ tuottaa tulosta kiihkeän sotavimman keskelläkin.

    • Anonyymi

      Tulkaa jo kommunistit lopultakin järkiinne ja vetäkää pois tukenne Vladimir Putinin fasistihallinnolta ja sen sotaisalta imperialismilta sekä Suur-Venäjä -suunnitelmilta naapurimaat valtaamalla ja alistamalla niitten kansat oman diktatuurinsa orjuuteen.

      Kun Ukraina ja sen kansa puolustavat itsenäisyyttään, vapauttaan, toinen toistaan ja kotirauhaansa sitä maahansa vuodesta 2014 lähtien hyökännyttä Venäjää vastaan, jonka jopa täällä kommentoiva kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus myönsi joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan olevan - "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio", niin samainen kommunismidiktatuurin puuhastelija kuitenkin raivoaa vaahto suupielistä roiskuen Ukrainan ja sen työtä tekevän kansan Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttaman puolustustaistelun olevan sotahulluutta ja kaikkien Ukrainaa tuon sinnikkään ja periksiantamattoman vapaustaistelun tukijoiden niin ikään.
      Ilmanko on Suomen Kommunististisen Puolueen poliittinen kannatus soikea nolla(0).

      Kunnia Ukrainalle ja sen itsenäisyydestään ja vapaudestaan taistelevalle urhealle kansalle!

      Yhtenäistä kansaa ei voi voittaa!

      "Nouskaa laulamaan, voitto on meidän.
      Miljoonien voimalla totuus on voittava.
      Kiivas armeijamme, luja kuin teräs,
      kantaa käsissään oikeuden ja järjen miekkaa.
      Palavaa intoa ja rohkeutta hehkuen
      seisovat myös naisemme työläisten rinnalla.

      Ja kansa, joka on noussut taisteluun,
      huutaa mahtavalla äänellä: »Eteenpäin!"


      Alas Vladimir Putinin sotaisan imperialistinen fasistihallinto ja sen lakeijat kautta Maan, kommunistit ja muut!

    • Anonyymi

      ´Sota kansakunnan moraalin tuhoaa.
      Rauhantyö maailman pelastaa.
      Ethän ole sodan puolesta!

    • Anonyymi

      Sodassa on voittaja ja häviäjä.
      Onko näin?

      • Anonyymi

        Oliko Neuvostoliiton johto väärässä 30. marraskuuta 1939 määrätessään puna-armeijan imperialistiseen hyökkäyssotaan Suomeen ja oliko Neuvostoliiton johto väärässä 22. kesäkuuta 1941 määrätessään puna-armeijan puolustamaan maataan Saksan Wehrmachtin hyökätessä maahan?
        Onko Voitonpäivä 9. toukokuuta voiton päivä, vai olisiko Neuvostoliiton pitänyt antautua jo kesällä 1941 ja välttää sota?
        Jos jälkimmäinen on parempi, miksi kommunistitkin juhlivat 9. toukouuta Voitonpäivää, joka tuli todeksi sodalla ja sen varmistumisessa edesauttoivat huomattavasti Yhdysvalloissa valmistetut aseet ja sen armeija Euroopassa?


    • Anonyymi

      Jos Venäjän fasismidiktatuuri lopettaa nyt imperialistisen sotansa Ukrainassa ja vetää miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, sota Ukrainassa loppuu, vaikka sen seuraukset jatkuvatkin vielä sukupolvien ajan.
      Jos Ukraina ja sen kansa lopettavat puolustustaistelunsa, ei ole enää Ukrainaa ja sen suvereenia kansaa ja alkaa sukupolvia kestävä orjuus Venäjän fasismidiktatuurin sorron alla.

      Miksi te SKP:ssä kieltäydytte vaatimasta Venäjän fasismidiktatuuria vetämään miehitysjoukkojaan ja -hallintoaan pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, Krim mukaan lukien?

      • Anonyymi

        Olette sodan kannalla. Valitan valintaanne.

        "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.
        Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia. Hän on verrannut nykyistä tilannetta ja Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon tavalla, joka rinnastaa Naton ja Natsi-Saksan. Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa. Putin on myös lausunnoissaan perustellut toimiaan kommunismin vastaisena tekona.
        Euroopassa on välittömästi kutsuttava koolle kansainvälinen kokous, jossa Natosta ja Yhdysvalloista riippumatta aletaan valmistella rauhanneuvotteluja Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä. Nyt tarvitaan rauhanaloitteita ja uskottavia suurvaltapolitiikkaan sitoutumattomia maita. Naton on myös kannettava vastuunsa vastakkainasettelun voimistamisesta, ja pidättäydyttävä pahentamasta tilannetta omilla toimillaan. Emme halua, että imperialistien välinen vastakkainasettelu muuttuu enää yhtään sotaisammaksi ja vahingollisemmaksi kuin se nyt on.
        Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on suojella siviiliväestöä etulinjan molemmin puolin. Tarvittaessa Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan alueelta pakenevat pakolaiset, jotka tarvitsevat turvapaikkaa, ja toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua.
        Asevienti Suomesta Ukrainaan ei tule kyseeseen. Suomi ei voi olla uskottava rauhan rakentaja, jos se aseistaa Ukrainaa. "
        https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette sodan kannalla. Valitan valintaanne.

        "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.
        Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia. Hän on verrannut nykyistä tilannetta ja Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon tavalla, joka rinnastaa Naton ja Natsi-Saksan. Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa. Putin on myös lausunnoissaan perustellut toimiaan kommunismin vastaisena tekona.
        Euroopassa on välittömästi kutsuttava koolle kansainvälinen kokous, jossa Natosta ja Yhdysvalloista riippumatta aletaan valmistella rauhanneuvotteluja Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä. Nyt tarvitaan rauhanaloitteita ja uskottavia suurvaltapolitiikkaan sitoutumattomia maita. Naton on myös kannettava vastuunsa vastakkainasettelun voimistamisesta, ja pidättäydyttävä pahentamasta tilannetta omilla toimillaan. Emme halua, että imperialistien välinen vastakkainasettelu muuttuu enää yhtään sotaisammaksi ja vahingollisemmaksi kuin se nyt on.
        Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on suojella siviiliväestöä etulinjan molemmin puolin. Tarvittaessa Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan alueelta pakenevat pakolaiset, jotka tarvitsevat turvapaikkaa, ja toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua.
        Asevienti Suomesta Ukrainaan ei tule kyseeseen. Suomi ei voi olla uskottava rauhan rakentaja, jos se aseistaa Ukrainaa. "
        https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

        Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

        "Olette sodan kannalla."

        Olisiko Neuvostoliiton johdon pitänyt kieltäytyä puolustustaistelusta ja antautua syksyllä 1941, kun Hitlerin Saksan panssariarmeijat olivat jo Moskovan ja Leningradin esikaupungeissa, ja tuleeko aina 9. toukokuuta pidettävä Voitonpäivä, joka varmistettiin liittoutuneiden massiivisten armeijoiden sotimisella ja hyvin merkittävältä osin myös Yhdysvaltain aseilla, todeta kokonaan virheellisen politiikan seuraukseksi ja lakkauttaa?

        Minä olen puolustussodan kannalla, ja siten Ukrainan ja ukrainalaisten oikeuden puolella käydä Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaa puolustustaisteluaan kotimaahansa hyökkäävää ja sen itsenäisyyden lakkauttamiseen ja ukrainalaiset alamaisikseen orjuuttamaan pyrkivää Venäjän fasismidiktatuuria vastaan.

        Sen sijaan te siellä Suomen Kommunistisessa Puolueessa haluatte estää Ukrainan ja ukrainalaisten oikeuden puolustautua. Valitan todella valintaanne, sillä se tarkoittaa samalla, että SKP näennäisestä sodan tuomitsemisestaan huolimatta käytännössä tukee sitä Venäjää, jonka sinä Partacus olet itse myöntänyt olevan kiistatta fasistinen ja sotaisan militaristinen valtio, mitä se ilman muuta onkin.


    • Anonyymi

      Mitä sitä täältä kysyt, kysy Puttelta.

      • Anonyymi

        Partacus ilmoitti Ukrainan sota jatkuu -ketjussa, että Volodomyr Zelenskyin toistuvat pyynnöt aseavusta menevät hänen ohimolohkojensa yli, kommunisti ei siis ymmärrä niitä.

        Partacus ei siis ymmärrä sitä, että jokin valtio yleensä haluaa puolustautua Venäjän fasismidiktatuurin hyökätessä maahan, mikä osoittaa Moskovan puoluekoulun ja Sirola-opiston kommunistiaivopesukoneistojen onnistuneen erinomaisesti NKP:n niille määräämissä tehtävissä kitkeä kaikki itsenäinen ajattelu oppilaistaan ja koulia heidät palvelemaan pelkästään Moskovan Kremlin asiaa.

        Minusta taas se, että kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen Venäjän hyökkäyssodan alla vuodesta 2014 lähtien olleen Euroopan valtion presidentti joutuu anomaan muilta Euroopan valtioilta ja Yhdysvalloilta apua Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaan puolustustaisteluunsa, on ei suinkaan Zelenskyin ja Ukrainan häpeä, vaan häpeä niille valtioille, jotka eivät sitä ase- ja muuta apua Ukrainalle riittävästi anna.


    • Anonyymi

      Oletteko tyytyväinen, kun olemme naton ydinasesateenvarjon alla turvassa. Näin meille kerrotaan.

    • Anonyymi

      Venäjän fasismidiktatuurin tekemiin sopimuksiin ja sen antamiin lupauksiin ei voi luottaa enää lainkaan, ja tuo on nähty sen imperialistisesta hyökkäyssodasta Ukrainaa ja sen kansaa vastaan vuodesta 2014 lähtien, sen päämäärän ollessa edelleen maan valtaaminen kokonaan ja ukrainalaisten alistaminen orjuuteen.

      Kun Venäjän fasismidiktatuuri valtasi Ukrainaan kuuluvan Krimin vuonna 2014 ja pakkoliitti sen omaan valtioalueeseensa, asetti fasistidiktaattori Vladimir Putin ydinasejoukot valmiuteen sen varalta, jos se yritettäisi vallata takaisin.

      Tuo tarkoittaa sitä, että Vladimir Putinin fasistihallinto on valmis valtaamaan asevoimaansa käyttäen naapurimaittensa kansainvälisesti tunnustettuja valtioalueita ja varmistamaan sitten noitten rosvoamiensa alueiden pysymisen omistuksessaan ydinaseilla uhkaamalla.

      Fasistidiktaattori Vladimir Putin on useaan otteeseen puhunut Venäjän tulevaisuudesta historiallisen Venäjän rajoin, siis Suur-Venäjästä, johon se lukee Ukrainan, Valko-Venäjän, Molodovan, Viron, Latvian ja Liettuan sekä Suomen, sillä olihan maamme vv. 1809 - 1917 osa Venäjän imperiumia.

      Venäjällä on ydinaseita. Suomella ei ole ydinaseita.

      Jos Suomi ei olisi hakenut jäsenyyttä puolustusliito-NATOssa, olisimme jättäytyneet yksin tuon - kiistatta fasistisen, militaristisen ja imperialistisen*/ - ydinasein varustetun Venäjän naapuriksi, sen tavoitellessa Suur-Venäjää historiallisen Venäjän rajoin, ja jos kun se olisi jossain vaiheessa hyökännyt Suomeen, niin vastakkain olisi ollut ydinaseeton pieni Suomi ja ydinaseita omistava suuri Venäjä, joka, kuten tuolla ylempänä jo esiin toin, sanoo olevansa valmis varmistamaan asevoimaansa käyttäen rosvoamien naapurivaltioiden alueiden pitämisen itsellään ydinaseiden käytöllä uhkaamalla.

      Suomella ei olisi ollut mitään mahdollisuutta puolustautua yksin jättäytyneenä ja varustettuna tavanomaisilla aseilla myös ydinasein varustettua Venäjän fasismidiktatuuria vastaan.

      NATO-jäsenyydestä kieltäytymällä Suomi olisi siis käytännössä nostanut kädet ylös ja ilmoittanut Venäjän fasismidktatuurille: tehkää mitä haluatte meille.

      */ Tuon aivan oikean arvion Venäjästä esitti myös täällä uutterasti kirjoittava nimimerkki Partacus joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissaan, mistä hänelle niin tuikiharvinaisesta rehellisyydenpuuskasta kiitin kyseistä nimimerkkiä tuoreeltaan.

    • Anonyymi

      "Suomella ei olisi ollut mitään mahdollisuutta puolustautua yksin jättäytyneenä ja varustettuna tavanomaisilla aseilla myös ydinasein varustettua Venäjän fasismidiktatuuria vastaan."

      Eikö esitetyn vastineeksi kannata edistää normaaleja suhteita vihanpidon sijasta?
      Aseilla ei ratkaista ongelmia. Eihän?

      • Anonyymi

        Puolustatko sinä Partacus itseäsi, perhettäsi ja kotiasi, jos aggressivinen, aseistettu rosvojoukko tunkeutuu teille vaatien kotianne omakseen ja teitä alistumaan valtaansa vai alatko vain neuvottelemaan hyökkääjän kanssa kompromissia?

        Venäjän fasismidiktatuurin armeija hyökkää nyt Ukrainassa ukrainalaisten koteihin, eikä Suomen Kommunistinen Puolue ole nähnyt tarvetta vaatia hyökkääjää vetämää miehitysjoukkojaan ja -hallintoaan pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, eli SKP käytännössä hiljaa hyväksyy Venäjän asevoimaa käyttäen toteuttaman miehityksen Ukrainassa.

        Jos Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää Suomeen, on Puolustusvoimilla oltava riitävästi aseita ja ammuksia pysäyttää sen tulo maahamme tuhoamaan, murhaamaan, ryöstämään ja raiskaamaan, sillä eivät rauhanvärssyt ja rauhanmerkkiem magiikka Vladimir Putinin fasistihallinnon sotaisaa imperialismia pysäytä.

        "Aseilla ei ratkaista ongelmia. Eihän?"

        Suomen itsenäisyys ja monipuoluedemokratia säilyi talvella 1939 - 1940 yksinomaan sen vuoksi, että maallamme oli riittävästi aseita ja ammuksia sekä niille käyttäjiä tappamaan mahdollisimman monta Neuvostoliiton kommunistijohdon Suomea valtaamaan määräämää puna-armeijan sotilasta, joten aseet Suomen sotilaiden kädessä olivat nimenomaan se tekijä, joka ratkaisi Josif Stalinin, Otto Suomensyöjä Kuusisen, Vjatsheslav Molotovin ja muun Neuvostoliiton kommunistirosvokoplan Suomeen ja suomalaisiin kohdistaman rikollisen suunnitelman, estäen sen toteuttamisen.

        Oliko Neuvostoliiton johto siis sittenkin kommunistin mielestä väärässä kesällä 1941, kun se Hitlerin Saksan hyökätessä maahan määräsi puna-armeijan käymään puolustustaisteluun kaikin käytettävissä olevin asein, ja onko 9. toukokuuta Voitonpäivä, jota vietetään aseita käyttäen sotimalla saavutetun voiton kunniaksi lakkautettava ja peräti vielä julistettava kielletyksi juhlaksi?
        Minä tiedän sen, että sinä olet itsekin nostanut maljan jos toisenkin aina tuona päivänä, jossa juhlitaan sodalla saatua voittoa.


    • Anonyymi

      Vihanpito on pikkulasten ominaisuus. Hekin sopivat hetken kuluttua.

      • Anonyymi

        Vihanpidon aloitti Venäjä, Eurooppa ja muu maailma luulivat Venäjän kesyyntyneen kommunismin romahduksen jälkeen, Venäjä petti demokraattisen maailman pahan kerran. Venäjän vuosisatainen imperialismi ei minnekään hävinnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihanpidon aloitti Venäjä, Eurooppa ja muu maailma luulivat Venäjän kesyyntyneen kommunismin romahduksen jälkeen, Venäjä petti demokraattisen maailman pahan kerran. Venäjän vuosisatainen imperialismi ei minnekään hävinnyt.

        Oikeastaan länsi aloitti vihanpidon heti 1990 luvun alussa.
        NL hajosi osiin suhteellisen rauhanomaisesti. Sen jälkeen länsi ryhtyi viemään uusiin valtioihin läntistä propagandaa omia etuja ajatellen.
        Kun Venäjän talous alkoi nousta, lännen tukemat värivallankumousyritykset kasvoivat.
        Venäjällä pintaan nousi tsaristinen politiikka.

        Rauhanmies tai nainen ei tue sotaa. Eihän?


    • Anonyymi

      Venäjä aloitti imperialistisen rosvosodan hyökkäämällä Tsetseniaan 1994 ja sitten Georgiaan 2008, Venäjän joukot saivat turpiinsa noissa sodissa ja Venäjä ei pystynyt valtaamaan kuitenkaan noita alueita kokonaan, mutta miehittää alueella itsenäisiä pieniä naapurimaiden alueita. Kyseiset valtiot haluavat demokratiaa ja irtiottoa Venäjän vaikutuspiiristä. Venäjä käyttää tekosyynä Natoa omien imperialististen tavoitteiden saavuttamiseksi muka Naton vaikutusvallan kasvulla Venäjän naapurimaissa. Suomi olkoon hyvänä esimerkkinä kaikille pienille Venäjän naapureille, että Nato on myös turva keski-Aasian valtioille.

      • Anonyymi

        Plöröt Venäjästä.
        Haluatteko sotaa vai rauhaa?


    • Anonyymi

      "Haluatteko sotaa vai rauhaa?"

      Itsepuolustus, valtioiden kyseessä ollessa aseellinenkin, on täysin oikein ja hyvä asia silloin kun hyökkäävä osapuoli käy kimppuun.

      Oliko Neuvostoliiton puna-armeija siis täysin väärillä teillä, ja sen olisi tullut kieltäytyä ottamasta käskyjä vastaan, kun Josif Stalin määräsi sen taistelemaan kaikin käytettävissä olevin asein maahansa hyökkäävää Adolf Hitlerin Saksaa vastaan kesästä 1941 alkaen aina toukokuuhun 1945 asti, pitkälti vieläpä Yhdysvaltain ase- ja muun avun turvin?

      Venäjän fasismidiktatuuri käy hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, kun taas Ukraina käy Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaa puolustustaistelua.
      Puolustaakos se kommunisti itseään ja perhettään, jos teidän kimppuunne käydään?
      Ukrainalaiset puolustavat, kun Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää heidän koteihinsa ja murhaa heidän perheenjäseniään.

    • Anonyymi

      Älkää rypekö sotaisessa menneisyydessä.
      Kumpi parempi ois, sota vai rauha.

    • Anonyymi

      Historia ja nykyhetki nivoutuvat yhteen saumattomasti, joten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden vaatimus historian unohtamisesta on osoitus kommunistiaatteen ja SKPn älyllisen ajatteluna romahtamisen asteesta.

      Fasisminvastaista taistelua on jatkettava väsymättä, ja kun tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio, minkä muuten täällä kommentoiva kommunisti Partacuskin myönsi kommentissaan joulukuussa 2019 juuri noilla sanoilla, niin on selvä asia, että Suomen on yhdessä NATO-liittolaisten kanssa valmistauduttava käymään puolustussotaa, mikäli Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää Suomeen, kuten se on tehnyt vuodesta 2014 lähtien Ukrainaa ja sen työtä tekevää kansaa vastaan.

      Ukraina sanoo, että Venäjän hyökkäysodan miehitysvallan alla ei ole rauhaa, ja minä uskon heidän vuosikymmenten kokemuspohjaiseen tietoonsa Moskovan diktatuurivallan alla elämisestä.

      Itsepuolustus, valtioiden kyseessä ollessa aseellinenkin, on kansainvälisen oikeuden mukaan täysin sallittua, kun taas hyökkäyssota on tuomittavaa, ja minä olen sitä mieltä että jos jokin valtio, mitä todennäköisimmin juuri Venäjän fasismidiktatuuri, hyökkäisi Suomeen, on puolustustaistelu ehdottoman välttämätöntä

      Ukraina käy nyt Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaa puolustustaistelua, kun taas Venäjän fasismidiktatuuri on hyökkääjävaltio Ukrainassa ja ukrainalaisten kotona.

      Puolustatko sinä, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus, itseäsi ja perhettäsi, jos kimppuunne käy aggressiivinen roistojoukkio, vai nostatko kädet pystyyn, hymiset rauhanvärssyä ja annat tuon roistojoukkion tehdä sinulle ja perheellesi mitä se haluaa?

    • Anonyymi

      Yhtä ja samaa toistava sotakiihkoilija käy sotaa. Hän ainoa sodan ihannoija.
      Haluatteko minkään kansallisuuden vuodattavan vertaan sodan jumalattarelle?

      Rakkauden jumalatar tahtoo hävittää sodat. Ihmisten tulee lempiä keskenään tönimisen sijasta.

      • Anonyymi

        Sotia ei saada koskaan maailmasta loppumaan, aina tulee olemaan syitä sodille, näin se vain on. Ihmiskunta on aina sotinut, koska laji on myös agressiivinen ja vaarallinenkin laji. Ihmiset ovat aina myös sopineet ja aikansa eläneet rauhassa, sitten kun nälkä on tullut vieraaksi, sitä ollaan lähdetty ryöstämään. Rakkauden jumalat ja jumalattaret ovat pelkkää satujen ja uskomusten ideaalia tajunnantäytettä vailla mitään yhteyttä reaaliseen todellisuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sotia ei saada koskaan maailmasta loppumaan, aina tulee olemaan syitä sodille, näin se vain on. Ihmiskunta on aina sotinut, koska laji on myös agressiivinen ja vaarallinenkin laji. Ihmiset ovat aina myös sopineet ja aikansa eläneet rauhassa, sitten kun nälkä on tullut vieraaksi, sitä ollaan lähdetty ryöstämään. Rakkauden jumalat ja jumalattaret ovat pelkkää satujen ja uskomusten ideaalia tajunnantäytettä vailla mitään yhteyttä reaaliseen todellisuuteen.

        Selvä. Te ette hyväksy rauhantyötä. Perustelette sillä, että sotageenit niin sanovat.
        Olette toinen sodan hyväksyvä.


    • Anonyymi

      Suomen Kommunistista Puoluetta harmittaa kovasti se, että Ukraina ja sen urhea kansa puolustavat edelleen itsenäisyyttään ja vapauttaan maahansa hyökkäävää Venäjän fasismidiktatuuria vastaan, tosin SKPn harmituksilla ei ole mitään merkitystä, koska puolueen vaaleissa saamat vaivaiset kolme tuhatta ääntä osoittavat sen poliittisen kannatuksen olevan nolla.

      Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio, minkä tosiasian jopa täällä kommentoiva kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus myönsi kommentissaan joulukuussa 2019.

      Suomen jäsenyys puolustusliitto NATOssa on paras tae siitä, ettei Venäjän fasismidiktatuuri yritä hyökkäyssodallaan samaa Suomelle, mitä se koettaa tehdä nyt Ukrainalle ja ukrainalaisille, vallata maan ja orjuuttaa kansan Vladimir Putinin fasistihallinnon sortokoneiston alle.
      Ukraina ja sen kansa käyvät YK:n peruskirjan valtuuttamaa puolustustaistelua.

      Me monipuoluedemokratian kannattajat, siis ylivoimainen enemmistö suomalaisista, pois lukien tietysti kommunismidiktatuurin puuhastelijat, jatkamme järkähtämättä fasisminvastaista taisteluamme, sillä Venäjän fasismidiktatuurin miehitysvallan alla ei ole missään ja koskaan todellista rauhaa, kuten sen brutaalista murhaamisesta, lapsien ryöstämisestä, raiskauksista, kidutuksesta ja hävityssodasta Ukrainassa näemme.

      https://yle.fi/a/74-20022970

    • Anonyymi

      Olette kovasti sodan autuuden kannalla kun kyse on Ukrainan sodasta. Tuomitsette hyökkääjän ettekä välitä kohteen tuhoista.
      Miten suhtaudutte Turkkiin, joka käy jo monivuotista sotaa Syyriassa ja joka antoi synninpäästön hyväksymällä Suomen sotapöytäänsä.
      Hyväksyttekö Somalian ja Etiopian sodat. Sielläkin sota surmasi kansalaisia ja raakuutta esiintyi

      • Anonyymi

        Sodat kaikkialla ovat ihmisen ikiaikainen tapa toimia puolustaessaan reviiriään, käykö joku sotia, sodat ovat tämän ihmislajin helposti riitautuvan lajin yksi tapa toimia kuten muutkin eläinlajit. Etupiirit ja muut reviirit, valtioiden rajat sanelevat ihmisen käyttäytymistä omista lähtökohdista. Helppoa on aina sanoa, nuo ovat hulluja kun sotivat. Tavoitteena on aina rauhantila ja sen eteen aina halutaan toimia. Lajimme on ristiriitainen ja pystyy moneen myös rauhaan.


      • Anonyymi

        Olisiko Neuvostoliiton johdonkin siis pitänyt kesällä 1941 määrätä puna-armeija laskemaan aseensa, ja antautua Hitlerin Saksalle, koska sillä tavallahan olisi vältytty vuosien sodalta ja sen massiivisilta tuhoilta ja taattu rauha maahan, vai kuinka?

        Jostain syystä minä en ole kuitenkaan nähnyt suomalaisten kommunistien moittivan lainkaan Josif Stalinia ja muuta neuvostojohtoa siitä, että he olivat tuolloin kovin sotaisalla tuulella, ja sen sijaan täkäläisetkin kommunistit nostelevat tiuhaa tahtia maljoja aina Voitonpäivänä 9. toukokuuta, joka voitto saavutettiin vain ja ainoastaan sotimalla, vieläpä melkoisen suuren osan siinä käytetyistä aseista, ammuksista ja muusta sotamateriaalista oltua Yhdysvaltain asetehtaiden tuotteita ja Neuvostoliiton käyttöön ja tueksi lahjoitettuja.

        Ei siis tuolloin minkään sortin merkkiä Moskovan Kremlissä rauhanvärssyjen hymisemisestä, rauhanmerkkien maagiseen voimaan luottamisesta, neuvotteluista viimeiseen asti tai periaatteesta, että aina nyt sentään voi jonkun tuuman jos toisenkin neuvostojen maata luovuttaa, vaan sen sijaan verenhimoista Wehrmachtin sotilaiden ampumista, pommittamista ja pistimillä tökkimistä, vaikka Natsi-Saksa esitti tulleensa yksinomaan korjaamaan oikeutetut turvallisuushuolensa ja varmistamaan Neuvostoliiton saksalaisen väestönosan reilun kohtelun, sen ohella, että Moskova saattaisi vieläpä kaavailla liittyvänsä kapitalistimaiden Yhdysvaltain ja Englannin liittolaisiksi Saksan valtaamiseksi ja sen raaka-aineiden ryöstämiseksi.


    • Anonyymi

      Ei ole sellaista konetta keksitty, jolla menneisyyttä voidaan muuttaa. Aika-avaruuden ilmiöt tapahtuvat ja muuttuvat peruttamattomiksi.
      Tulevaisuutta voidaan muuttaa. Se on avoin ihmiskunnalle. Aloitetaanko kolmas maailmansota vai ei. Se on ihmiskunnan kohtalonkysymys.
      Sotien kannalla on maailmassa on vain prosentin mitätön osa. Tällä foorumilla sotaa tukee vain pari persoonaa. Hekin ehkä vain Ukrainan sodasta huumaantuneina.

      Pidätkö sotaa oikeana ratkaisuna ristiriitojen ilmaantuessa?

    • Anonyymi

      Rauha on ratkaisu ja oikeudenmukainen rauha Ukrainalle. Ukrainalaisten taistelutahto on ihailtavaa maahansa tunkeutuneita rosvoja vastaan, heidän puolellaan on kaikkinainen oikeus. Venäläisten rosvojen puolella ei ole mikään oikeus vaan venäläisen imperialismin vääryys kaikessa inhottavassa ahneudessa, karmeudessaan, ja rajattomassa julmuudessaan.

      • Anonyymi

        Kannatatte sodan jumalattaren sulotekoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatatte sodan jumalattaren sulotekoja?

        Kansojen taistelu imperialismia ja fasismia vastaan on aina ollut oikeutettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansojen taistelu imperialismia ja fasismia vastaan on aina ollut oikeutettua.

        Totta.
        Ensisijaista on kuitenkin poliittinen taistelu. Paljastetaan fasismin pesäkkeitä ja toimitaan demokratian puolesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Ensisijaista on kuitenkin poliittinen taistelu. Paljastetaan fasismin pesäkkeitä ja toimitaan demokratian puolesta.

        Erona vain, ettei kommunismi ole meille demokratiaa. Kommunismi onkin torjuttu maailmalla romahduksen jälkeen aika hyvin, joskin sitä vielä esiintyy mm Kiinassa, Vietnamissa, P-Koreassa, Kuubassa, Laosissa, Kambozassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erona vain, ettei kommunismi ole meille demokratiaa. Kommunismi onkin torjuttu maailmalla romahduksen jälkeen aika hyvin, joskin sitä vielä esiintyy mm Kiinassa, Vietnamissa, P-Koreassa, Kuubassa, Laosissa, Kambozassa.

        Imperialismin ja fasismin vastainen taistelu on merkinnyt vahvaa aseellista taistelua ja rauhanvoimien tukea kaikin tavoin. Venäjää vastaan on pakko käyttää vahvaa aseellista aseapua Ukrainalle, muuten maa olisi miehitetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Ensisijaista on kuitenkin poliittinen taistelu. Paljastetaan fasismin pesäkkeitä ja toimitaan demokratian puolesta.

        Sinähän olet Partacus jo paljastanut yhden sotaisan imperialistisen fasismin emäpesäkkeen, meidän itänaapurimme, mutta jatkat siitä huolimatta uupumatta uurastamistasi sen sotaisan imperialismin oikeuttamiseksi ja sen tekojen vierittämistä muiden syyksi.
        Kommunismi on valtajärjestelmäksi valtiossa päästyään toiminut vastaavin tavoin kuin mitä Vladimir Putinin Venäjä nyt toimii. Ilmanko tämä diktaattori kaipaa kaiholla Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin aikoja.

        Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksesta.

        "Partacus
        2019-12-18 17:32:04

        Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatatte sodan jumalattaren sulotekoja?

        Puolustustaistelu on välttämätöntä ellei aio alistua hyökkääjän orjuuteen, eikä sota ole mitään sulotekoja vaan tappamista, joten lakkaa höpisemästä.

        Olisiko Suomen pitänyt lopettaa vastarinta ja antautua 30. marraskuuta 1939 ja olisiko Neuvostoliiton pitänyt lopettaa vastarinta ja antautua 22. kesäkuuta 1941?

        Oletko sinä Partacus nostanut maljoja ja juhlistanut Voitonpäivää 9. toukokuuta, siis sen voiton juhlaa, joka saavutettiin sotimalla eli tappamalla vastapuolen sotilaita joka tehtiin Yhdysvaltain massiivisella aseavulla tuleville voittajille?

        Minä nostan maljan ja muistan kaikkia sen päivän mahdollistajia aina 6. joulukuuta Suomen itsenäisyyspäivänä. Heistäkin oli suuri joukko sotilaita, jotka joutuivat tappamaan, ja elleivät he olisi sitä tehneet, olisi Suomi ja suomalaiset joutuneet Moskovan diktatuurien alamaiseksi ja orjuuteen. Suomen Kommunistiselle Puolueelle Moskovan vallan alle joutuminen olisi ollut toiveiden täyttymys, tai ainakin kommunistit niin luulivat, sillä totuus oli toinen, ja sen synkän vainon, teloitusten ja vankileirien totuuden dokumentteja nykyinen SKP piilottelee edelleen.


    • Anonyymi

      Saksa entinen vahva sotilaallinen voima Euroopassa on minimoinut sotilaallisen voimansa aivan olemattomiksi nyt juuri kun kalustoa tarvittaisiin Ukrainaan vietäväksi. Venäjä onnistui huijjaamaan Eurooppaa ja Saksaa "rauhantahtoisuudellaan kauppaa käymällä" kun entinen vahva Saksa on poissa, Venäjä uskalsi hyökätä veljeskansan kimppuun ilman pelkoa ja Saksan reagointeja. Venäjän hyökkäys vahvisti Eurooppaa, Venäjään ei ole mitään luottamista

      • Anonyymi

        Totta. Nato-Usa onnistui huijaamaan Euroopan sotaan. Se pelotteli Venäjän energia-aseella ja EU meni USA:n halpaan. EU:n natomaat itse laittoivat Venäjältä tulevat energiahanat kiinni.
        Useat valtiot kärsivät Naton huijauksesta, johon naton jäsenmaatkin menivät.
        Suomalainen Kokoomus, suurin porvaripuolue, EU ja johtavat natomaat neuvottelevat keskenään. Ensimmäisenä ei tartuta aseisiin ja hyvä niin.
        USA petkutti EU:ta mennen tullen ja vetää taloudellisesti EU:ta köniin.

        Aloitukseen.
        Vain kaksi kirjoittelijaa tukee sotaa kiistojen ratkaisukeinoksi.
        Oletko sodan vai rauhan puolesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Nato-Usa onnistui huijaamaan Euroopan sotaan. Se pelotteli Venäjän energia-aseella ja EU meni USA:n halpaan. EU:n natomaat itse laittoivat Venäjältä tulevat energiahanat kiinni.
        Useat valtiot kärsivät Naton huijauksesta, johon naton jäsenmaatkin menivät.
        Suomalainen Kokoomus, suurin porvaripuolue, EU ja johtavat natomaat neuvottelevat keskenään. Ensimmäisenä ei tartuta aseisiin ja hyvä niin.
        USA petkutti EU:ta mennen tullen ja vetää taloudellisesti EU:ta köniin.

        Aloitukseen.
        Vain kaksi kirjoittelijaa tukee sotaa kiistojen ratkaisukeinoksi.
        Oletko sodan vai rauhan puolesta?

        Toimin kaveruussuhteissa ehdottomasti sodanvastaisesti. En hyväksy minkäänlaista sotakiihkoa ketään kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimin kaveruussuhteissa ehdottomasti sodanvastaisesti. En hyväksy minkäänlaista sotakiihkoa ketään kohtaan.

        Putinin hallinto antoi Ukrainaa vähätteleviä kommentteja, ettei Ukraina valtiolla ole oikeutta olemassaoloon ja on "venäläinen eikä Ukrainan kieltä ole olemassakaan ja kuuluu kokonaan Venäjälle ja jota hallitsevat fasistit". Venäjän hallinnolla oli ainoastaan yrittää valloittaa Ukraina. Suomen viime sotien taisteluissa oli samasta asiasta kysymys. Suomen taistelut ovatkin hyvinä esimerkkeinä ukrainalaisille taistelijoille suurta fasistista valtiota vastaan. Suomi taisteli punafasistista /Kommunisti Venäjää vastaan, Ukraina fasistista/ kommunisteja nyky-Venäjää vastaan, aivan sama asetelma. Stalinisti-kommunistien on vaikeata tunnustaa tätä tosiasiaa. Historia kertoo.
        Kommunistilla on kova kiihko syyllistää sodasta demokraattista maailmaa.


    • Anonyymi

      Puolustatko sinä aseellisesti Suomea ja sen itsenäisyyttä ja kansainvälisesti tunnustettuja rajoja, jos Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää maahamme, kuten se tekee juuri nyt Ukrainassa, vai vaaditko Suomea antautumaan ja suomalaisia alistumaan Vladimir Putinin fasistihallinnon orjuuteen?
      Yksi kommunismidiktatuurin puuhastelija näyttää olevan Venäjän fasismidiktatuurille antautumisen kannalla.

      • Anonyymi

        Kannatte sotaa. Ette toimi maailman aseistariisumisen puolesta.
        Suretteko koskaan sodissa surmattujen puolisoiden ja lasten puolesta?
        Kolkuttaako omatunto kirjoittaessanne sodasta ihanuutena?


    • Anonyymi

      Sota synnyttää traumoja ihmisiin vuosikymmeniksi.

      • Anonyymi

        Kommunismi-uskonto tuhoaa ihmisen järjellisen ja itsenäisen ajattelun.


    • Anonyymi

      Kiinan kommunistit yrittävät auttaa natokapitalismia lopettamaan sotimisen. He haluavat saada sotaporvarismin loppumaan kun itse eivät siihen kykene.

    • Anonyymi

      Fasismi- ja kommunismidiktatuureille ei tule antaa tuumaakaan periksi, eikä Venäjän fasismidiktatuurin miehitys- ja sortovallan alla ole rauhaa Ukrainassa, Suomessa tai missään muussakaan maassa.

      Jos Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää Suomeen, kuten se tekee nyt Ukrainassa, niin minä puolustan muun Puolustusvoimain joukossa Suomea, perhettäni, itseäni ja kanssasuomalaisia, kuten Ukraina ja ukrainalaiset tekevät kotimaassaan. Tähän maahan ei tule Venäjän fasismidiktatuurin hallintoa, se on täysin varma asia, ja jos te kommunismidiktatuurin puuhastelijat Moskovan diktatuureja rakastatte, niin teillähän on täysi vapaus muuttaa sinne paratiisiinne.

      Jos taas Venäjän fasismidiktatuuri pysyy omien rajojensa sisällä, niin minun puolestani se on sitten Venäjän kansan tehtävä heivata Vladimir Putinin fasistihallinto ja sitä tukevat tahot, kuten Venäjän federaation kommunistinen puolue, pois vallasta ja syytettyjen penkille, ja pystyttää sen jälkeen maahan todellinen demokratia.

      Tuota odotellessa Ukrainalle on annettava kaikki tarvittava ase- ja muu apu, jotta se voi käydä Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaa puolustustaisteluaan ja ajaa asevoimaansa käyttäen Ukrainan kansainvälisesti tunnustettua valtioaluetta miehittävän Venäjän fasismidiktatuurin rosvojen. murhaajien ja raiskaajien armeijan ja miehityshallinnon edustajat viimeistä hanttapulia myöten pois Ukrainasta ja ukrainalaisten kotirauhaa häiritsemästä.

      Mitä taas tulee Xi Jinpingin Kiinan kommunismidiktatuuriin, niin katsokaa sen tekoja, älkääkä epämääräistä suusta tulevaa höpinää.

      Konkreettisen tilanteen konkreettinen arvio: Kiinan kommunismidiktatuuri ei ole tuominnut Venäjän fasismidiktatuurin Suur-Venäjä -suunnitelmaa ajavaa imperialistista hyökkäyssotaa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan, eikä se ole vaatinut Venäjän fasismidiktatuuria vetämään miehitysjoukkojaan ja hallintoaan pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, joten kommunistidiktaattori Xi Jinping noudattaa uskollisesti fasistidiktaattori Vladimir Putinin kanssa Pekingin helmikuun 2022 olympialaisten aikaan solmimaa liittosuhdetta "ilman rajoituksia".

      Kiinan kommunismidiktatuuri ei ole näin ollen osa ratkaisua, vaan osa ongelmaa, mikä näkyy myös sen alati kasvavana sotauhona, valmistautuessaan imperialistiseen hyökkäyssotaan naapurimaahansa Taiwaniin.

      https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000009515886.html

      Venäjän fasismidiktatuurin tulee vetää kaikki miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta ja ukrainalaisten kodeista, jonka jälkeen käynnistetään erilliseen sotarikostuomioistuimen perustaminen Ukrainan vastaisen hyökkäyssodan määränneiden Venäjän fasismidiktatuurin johtajien, virkailijoiden ja muiden vastuussa olleiden tahojen syyttämiseksi ja tuomitsemiseksi hyökkäyssota- ja sotarikoksista sekä rikoksesta rauhaa vastaan.
      Tältä asiapohjalta on syytä jatkaa keskustelua.

    • Anonyymi

      Ukrainalla ei ole tässä tilanteessa muuta mahdollisuutta kuin taistella, jos maa alkaisi antamaan periksi, Venäjä siitä hyötyisi ja saisi haluamansa ja todistella sodasta innostuneelle kansalleen kuinka sodalla saa haluamansa. Venäjän on luovuttava imperialismistaan ja purettava täysin vanha Venäjä ja rajansa järjestettävä uudelleen. Tällaiseen pystyy vain demokraattinen Venäjä tulevaisuudessa, varmasti kipeää tekee kun kehitysmaa tasoinen suurvalta hajoaa, se on Euroopalle ja rauhalle eduksi.

      • Anonyymi

        Armeijoita tarvitaan, että rauha säilyy, armeijaton maailma on utopiaa, ihmisen maailma on sellainen, kuten muillakin eläimillä, geeneistä kaikki johtuu.


    • Anonyymi

      "Kommunismi-uskonto tuhoaa ihmisen järjellisen ja itsenäisen ajattelun."

      Tässä kommunismiuskontoa?
      "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.
      Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia. Hän on verrannut nykyistä tilannetta ja Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon tavalla, joka rinnastaa Naton ja Natsi-Saksan. Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa. Putin on myös lausunnoissaan perustellut toimiaan kommunismin vastaisena tekona.
      Euroopassa on välittömästi kutsuttava koolle kansainvälinen kokous, jossa Natosta ja Yhdysvalloista riippumatta aletaan valmistella rauhanneuvotteluja Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä. Nyt tarvitaan rauhanaloitteita ja uskottavia suurvaltapolitiikkaan sitoutumattomia maita. Naton on myös kannettava vastuunsa vastakkainasettelun voimistamisesta, ja pidättäydyttävä pahentamasta tilannetta omilla toimillaan. Emme halua, että imperialistien välinen vastakkainasettelu muuttuu enää yhtään sotaisammaksi ja vahingollisemmaksi kuin se nyt on.
      Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on suojella siviiliväestöä etulinjan molemmin puolin. Tarvittaessa Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan alueelta pakenevat pakolaiset, jotka tarvitsevat turvapaikkaa, ja toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua.
      Asevienti Suomesta Ukrainaan ei tule kyseeseen. Suomi ei voi olla uskottava rauhan rakentaja, jos se aseistaa Ukrainaa. "
      https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

      Kommunistiuskonto on porvareille vaarallinen siksi, koska se tukee rauhan aatetta.

      • Anonyymi

        Kommunisti-uskonto ei tee kenellekkään hyvää, ei porvarille eikä asiaan uskovalle kommunistille. Oppi on sidottu tiukasti dogmeihin joka automaattisesti johtaa omaan suljettuun seurakuntaan jossa keskeiseksi muodoksi tulee jäsenten oikeaoppisuuden vahtiminen, oikeiden sakramenttien ja jakeiden lausuminen. Kommunistivalta johtaa automaattisesti koko yhteiskunnan yhdenmukaistamiseen ja kaiken kasvatuksen totalitaristiseen yhden aatteen varjossa tapahtuvalle kasvatukselle, jossa yksilö alistetaan osaksi kollektiivista joukkoa, jossa ainut uskonto on kommunistinen puolue. (Kiina,Vietnam Pohjois-Korea ym)


      • Anonyymi

        Ellei Ukrainaa oltaisi asein avustettu, Venäjä olisi vallannut jo ajat sitten Ukrainan, siksi Ukrainan avustaminen on tärkeää meille, emme halua, että imperialistinen valtio Venäjä saa haluamansa ja näin vahvistaa omaa imperialismiaan, että sodalla saa kaiken haluamansa. Ukrainan tulee sodan jälkeen liittyä vapaasti kaikkiin haluamiinsa liittoihin vapaan maailman kanssa. Ukraina on syytön sotaan, ja siksi ei ole myöskään väärin tukea maata aseavuin. Venäjä valitsi nyt kuitenkin Ukrainan Suomen sijasta.
        Kommunistille demokratia on myrkkyä. (V.I.Lenin)


    • Anonyymi

      En tue sotaa.
      Suurimmat sodan ihanuudesta kertovat ovat itse pelkureita.

    • Anonyymi

      Kumpaa tuette?
      a) Sotaan perustuva demokratia.
      b) Rauhantilaan perustuva demokratia

    • Anonyymi

      Vahvat Suomen Puolustusvoimat on varmin tae siitä, ettei Venäjän fasismidiktauuri lähde hyökkäämään maahamme ja Suomen Nato-jäsenyys vielä varmistaa sen, jolloin rauha maassamme säilyy jatkossakin.

      Jos Venäjän fasismidiktatuuri kuitenkin uhkaa Suomea ja meidän kotiemme rauhaa, niin ilman muuta me monipuoluedemokratiaa kannattavat suomalaiset käymme Yhdistyneiden Kansakuntien valtuuttamana aseelliseen fasisminvastaiseen puolustustaisteluun turvataksemme Suomen itsenäisyyden, suvereeniuden ja valtiorajojen koskemattomuuden, ja tulemme tietysti saamaan siihen liittolaistemme vahvan tuen.

      Suomen valtioalueelle ei Venäjän fasismidiktatuurin murhaajien, raiskaajien ja rosvojen armeijaa tulla päästämään, tulkoon sitten vaikka millaiset hyökkääjän ruumisröykkiöt ja sotaromukasat rajoillemme, ja maatakin me luovutamme tänne väkisin yrittäjille vain sen 1 m x 2 m -määräalan, mitä ihmisvainajan hautapaikkaan tarvitaan.

      Juuri näin tekevät nyt ukrainalaiset Ukrainassa torjuessaan Venäjän fasismidiktatuurin imperialistista hyökkäyssotaa.
      Suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden mielestä Vladimir Putinin fasistihallinnolle pitäisi kuitenkin luovuttaa miljoonia tai jopa kymmeniä miljoonia ukrainalaisia lapsia, naisia ja miehiä sekä x-neliökilometriä Ukrainan valtioaluetta lepyttelyksi ja sotasaaliiksi käymästään imperialistisesta hyökkäyssodasta Ukrainaa ja sen kansaa vastaan. Ilmanko on SKP:n poliittinen kannatus nolla.

      Yrittäkäähän kommunistit parhaan kykynne mukaan järkiytyä, vaikka se teille Moskovan puoluekoulun ja Sirola-opiston aivopesukoneistojen runtelemille poloisille varmasti työläämpi urakka onkin.

      • Anonyymi

        Olipa sotakiihkoinen lausunto.. Veri tirskui korvista.
        Rauhantila on mielestäni parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipa sotakiihkoinen lausunto.. Veri tirskui korvista.
        Rauhantila on mielestäni parempi.

        Sinä myönsit kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus joulukuussa 2019: - "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio" - mistä sinulle niin tuikiharvinaisesta rehellisyydestä kiitin tuoreeltaan.

        Minä olen puolustussotivaa sorttia silloin jos Suomeen hyökätään, muutoin rauhallinen ihminen.

        Mikäli vaikkapa Venäjän fasismidiktatuuri hyökkää Suomeen, niin Puolustusvoimat, minä mukana, käy Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamana puolustustaisteluun Suomen itsenäisyyden ja suvereeniuden turvaamiseksi, varmistaen sen, ettei Venäjän fasismidiktatuurin murhaajien, raiskaajien ja rosvojen joukkiot pääse tekemään maassamme sitä massiivista, brutaalia rikosta, mitä ne tekevät nyt Ukrainassa ukrainalaisille.


    • Anonyymi

      Tottakai rauhaan pyritään, palstalla ei kukaan halua sotaa sodan vuoksi, mutta pakko on isänmaata puolustaa jokaisen kansalaisen omalla panoksellaan jos vieras valloittaja ryntää sotaa julistamatta itsenäiseen maahan, miehet aseisiin ja naiset kotirintamilla avustamaan tehtävissä jotka sopivat naisille, tytöt ja pojat myös. Ukrainassa kansa on yksimielinen ja isänmaallista koska kysymyksessä on Ukrainan tulevaisuus. Vihollinen pitää karkottaa maasta pois, siinä ei ole mitään väärää, väärää olisi nostaa kädet ja sanoa rosvoille, viekää kaikki, niin sitten saamme rauhan.
      Se jos mikä olisi täydellisen tuhon tie.

    • Anonyymi

      Hölmöjä kyselet. Tietenkin rauha,mutta ei minkään ryssän vallan alla,silloin sota.

    • Anonyymi

      Venäjän fasismidiktatuurin miehitysvallan alla ei ole rauhaa.

    • Anonyymi

      Vain hölmö tukee sotatilaa.
      Rauha parempi ois.
      Aseistuksen vähentäminen koko maailmassa vielä parempi.

    • Anonyymi

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

      "Vain hölmö tukee sotatilaa."

      Oliko Neuvostoliiton valtiojohto siis hölmö määrätessään 22. kesäkuuta 1941 Hitlerin Saksan hyökätessä puna-armeijan puolustamaan maata kaikin käytettävissä olevin keinoin.

      Aseellinen miehitys on kansainvälisen lain mukaan sotatoimi. Suomen Kommunistinen Puolue kieltäytyy vaatimasta Venäjän fasismidiktatuuria vetämään miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, eli puolue hyväksyy Venäjän fasismidiktatuurin Ukrainan alueiden miehityksen, siis sotatoimen.

      Ukraina käy Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaa puolustustaistelua maahansa hyökkäävää ja sen valtaamaan pyrkivää Venäjän fasismidiktatuuria vastaan, jonka johtaja Vladimir Putin on useaan otteeseen ilmoittanut, että Ukraina ei ole oikea valtio, vaan osa Venäjää, eivätkä ukrainalaiset oikea kansakunta, vaan he ovat eroon hairahtuneita venäläisiä.

      Venäjän fasismidiktatuurin miehitysvallan alla ei ole rauhaa, sanovat ukrainalaiset, ja heillä on epäilemättä riittävästi kokemusta Venäjän miehitysarmeijan ja -hallinnon toiminnasta valtaamillaan Ukrainan alueilla.

    • Anonyymi

      "Oliko Neuvostoliiton valtiojohto siis hölmö määrätessään 22. kesäkuuta 1941 Hitlerin Saksan hyökätessä puna-armeijan puolustamaan maata kaikin käytettävissä olevin keinoin."
      Mennen talven lumia ei saa takaisin. Kuitenkin silloinen sota oli maailmansotaa fasismin kukistamiseksi. Suomi esiintyi fasismi puolella.
      Uusi aika on tullut.
      Yksi ainoa kirjoittaja hyväksyy sodan erimielisyyksien ratkomisessa.
      Muutatteko kantanne. Sota julistetaan rikokseksi. Maailma vapautetaan sodasta.

      • Anonyymi

        Suomi joutuikin puolustautumaan toista fasistivaltiota vastaan joka oli Venäjä meille lähinnä oleva vihollinen joka yritti vallata maatamme. Saksa oli meille apuna punafasismia vastaan, ilman Saksan mittavaa tukea maamme olisi Venäjä liittänyt suureen kansojensa perheeseen. Saksan sotavoimat auttoivat kansaamme tuolloin Venäjän viimeistä suurta valloitusretkeä vastaan. Miten Suomen olisi pitänyt taistella puna-armeijan kanssa Saksaa vastaan. ? Punafasismi jäi kuitenkin eloon ja nyky-Venäjä jatkaa perintöään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi joutuikin puolustautumaan toista fasistivaltiota vastaan joka oli Venäjä meille lähinnä oleva vihollinen joka yritti vallata maatamme. Saksa oli meille apuna punafasismia vastaan, ilman Saksan mittavaa tukea maamme olisi Venäjä liittänyt suureen kansojensa perheeseen. Saksan sotavoimat auttoivat kansaamme tuolloin Venäjän viimeistä suurta valloitusretkeä vastaan. Miten Suomen olisi pitänyt taistella puna-armeijan kanssa Saksaa vastaan. ? Punafasismi jäi kuitenkin eloon ja nyky-Venäjä jatkaa perintöään.

        "Saksa oli meille apuna punafasismia vastaan, ilman ...."
        Oikein sanottu. Suomen valloitussota yhdessä Hitlerin Saksan rinnalla on tosi. Liittoutuneet nujersivat fasismin ja suomalaiset Hitlerin liittolaisena. Kaikki kunnia liittoutuneille.

        SKP esittää maailmalle uuden sodanvastaisen turvallisuusjärjestelmän rakentamista. Ongelmat ratkaistaan neuvottelemalla.
        Tuetko sotaisen maailman jatkumista vai sodasta vapaata maailmaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Saksa oli meille apuna punafasismia vastaan, ilman ...."
        Oikein sanottu. Suomen valloitussota yhdessä Hitlerin Saksan rinnalla on tosi. Liittoutuneet nujersivat fasismin ja suomalaiset Hitlerin liittolaisena. Kaikki kunnia liittoutuneille.

        SKP esittää maailmalle uuden sodanvastaisen turvallisuusjärjestelmän rakentamista. Ongelmat ratkaistaan neuvottelemalla.
        Tuetko sotaisen maailman jatkumista vai sodasta vapaata maailmaa?

        Vaatikaa te siellä SKP:ssä ensialkuun Venäjän fasismidiktatuuria vetämään välittömästi miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta ja Kiinan kommunismidiktatuuria lopettamaan välittömästi hyökkäyssotavalmistelunsa ja sodalla uhkaamisensa naapurimaataan Taiwania kohtaan, niin teidän uskottavuunne rauhan asialla oloon saa edes jotain katetta.

        SKP kaiveli vuodesta 2014 asti aina helmikuuhun 2022 suurella antaumuksella perskannikkaansa ennen kuin sai edes sen verran aikaiseksi, että vaati Putinia lopettamaan sodan Ukrainassa, jota Venäjä oli siis käynyt jo kahdeksan vuotta.


    • Anonyymi

      Puolustavatkos ne nämä suomalaiset bolsevikkikommunistit itseään perhettään ja kotiaan jos aggressiivinen mensevikkirosvojoukkio ryntää vaatimaan kotianne omakseen ja teitä alistumaan valtaansa, vai alatteko vain rauhanvärssyjä hymisten käymään neuvotteluja siitä, kuinka paljon kiinteistöstänne ja perheenjäsenistänne olette valmis luovuttamaan hyökkäävän mensevikkirosvokoplan omaksi?

      Valtiollinen itsepuolustus maahan hyökkäävää valtiota vastaan on sekä Suomen että Ukrainan ja myös Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan mukaan täysin sallittua, ja yhtälailla sallittua on myös auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta valtiota.

      Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus anonyyminä Neuvostoliiton sodasta Saksaa vastaan tuolla ylempänä:

      "Kuitenkin silloinen sota oli maailmansotaa fasismin kukistamiseksi."

      Samainen Stalinin Neuvostoliitto ja Hitlerin Saksa olivat elokuun 1939 salaisella etupiirisopimuksellaan liittolaisia ja sitten muutamaa viikkoa myöhemmin yhteistuumin ja sovitusti Puolaan hyökättyään jo aseveljiä ja tietysti myös toisen maailmansodan aloittajia Euroopassa.

      Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaari Vjatsheslav Molotov Neuvostoliiton korkeimman neuvoston istunnossa 31. lokakuuta 1939:

      "Toiseksi täytyy viitata sellaiseen tosiasiaan, kuin Puolan täydelliseen sotilaalliseen lyömiseen ja Puolan valtion hajoamiseen. Puolan hallitsevat piirit ylpeilivät kovasti valtionsa ”lujuudella” ja armeijansa ”mahdilla”. Kuitenkin riitti lyhyt isku Puolan kimppuun ensin Saksan armeijan taholta ja sitten puna-armeijan taholta sen aikaansaamiseksi, ettei jäänyt jäljelle mitään tuosta Versailles' sopimuksen rujosta luomuksesta"

      -

      "Mitä tulee sotasaaliiseemme Puolassa, se käsittää enemmän kuin 900 tykkiä, yli 10000 konekivääriä, yli 300 tuhatta kivääriä, yli 150 miljoonaa kiväärin patruunaa, noin 1 miljoona tykin ammusta, lähes 300 lentokonetta jne."

      https://www.histdoc.net/pdf/molotov_31101939.pdf

      Samassa puheessaan Molotov moitti ankarasti Saksalle sodan julistaneita Saksaa ja Englantia.

      Molotov:

      "Mutta sellaiselle sodalle ei ole minkäänlaista oikeutusta. Hitlerismin ideologian, niin kuin kaikki muutkin ideologiset järjestelmät, voi hyväksyä tai hylätä, se riippuu poliittisista mielipiteistä. Mutta kuka tahansa ymmärtää, että ideologiaa ei voi tuhota väkivalloin, sitä ei voi lopettaa sodalla. Siksi ei ole vain järjetöntä vaan myös rikollista käydä sen kaltaista sotaa kuin on sota ”hitlerismin tuhoamiseksi”, joka peitetään "demokratiaa" puolustavan väärän lipun alle."

      https://www.histdoc.net/pdf/molotov_31101939.pdf

      Sinähän kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus myönsit joulukuussa 2019 Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksen kommentissasi: - "Tämän päivän Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio" - mikä kirjoittamasi pitää täysin paikkansa, joten Ukraina ja sen kansa käy nyt Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaa puolustustaistelua maahan hyökkäävää ja sen itsenäisyyden lakkauttamaan pyrkivää Venäjän fasismidiktatuuria vastaan.

      • Anonyymi

        Oikaistaanpa virhe.

        po. . . Saksalle sodan julistaneita Ranskaa ja Englantia.


    • Anonyymi

      Ethän ole sodan puolustaja?
      Olethan rauhan tukipylväs.
      Tänne kirjoittelevaa sotakiihkoista fasistia et tukene!

      • Anonyymi

        "Liittoutuneet nujersivat fasismin ja suomalaiset Hitlerin liittolaisina." Liittolaiset huomasivat myöhemmin millaista liittolaista "punavenäjää" olivatkaan tukeneet" joka muodosti maailmanrauhaa uhkaavan tekijän sen pyrkiessään levittämään kommunismia ympäri maailman, valloitettuaan puolet Euroopasta satelliitti valtioikseen. Suomesta ei tehty punavenäjän osaa ja maa säilyi itsenäisenä, demokraattisena valtiona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Liittoutuneet nujersivat fasismin ja suomalaiset Hitlerin liittolaisina." Liittolaiset huomasivat myöhemmin millaista liittolaista "punavenäjää" olivatkaan tukeneet" joka muodosti maailmanrauhaa uhkaavan tekijän sen pyrkiessään levittämään kommunismia ympäri maailman, valloitettuaan puolet Euroopasta satelliitti valtioikseen. Suomesta ei tehty punavenäjän osaa ja maa säilyi itsenäisenä, demokraattisena valtiona.

        Parasta olisi ollut Saksan lyödä punavenäjän yksinään, eikä USA:n eikä muiden lähteä tukemaan Stalinia, Saksa olisi helposti lyönyt Venäjän yksinään, Saksa olisi tullut hoidetuksi muutenkin. Venäjästä koitui vain harmia maailmalla, kuten historia on osoittanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parasta olisi ollut Saksan lyödä punavenäjän yksinään, eikä USA:n eikä muiden lähteä tukemaan Stalinia, Saksa olisi helposti lyönyt Venäjän yksinään, Saksa olisi tullut hoidetuksi muutenkin. Venäjästä koitui vain harmia maailmalla, kuten historia on osoittanut.

        Te edustatte samaa pataa fasistidiktaattorin kanssa. Nythän nato edustaa kansojen alistamista, ellei suoraan fasismiin, mutta sinne päin se kulkee. Haette tuhotulle fasismille seuraajaa uuden sodan avulla.
        Itse en tue sotaa lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te edustatte samaa pataa fasistidiktaattorin kanssa. Nythän nato edustaa kansojen alistamista, ellei suoraan fasismiin, mutta sinne päin se kulkee. Haette tuhotulle fasismille seuraajaa uuden sodan avulla.
        Itse en tue sotaa lainkaan.

        Kyllä se on Venäjä joka edustaa fasismia, diktatuuria, militarismia. imperialismia, kaikessa raakuudessaan Ukrainassa ja muualla missä on sotimassa. Me suomalaiset annamme Ukrainalle täyden tuen sen taistellessa julmaa ja ahnetta hyökkääjää vastaan, yksin demokratian ja vapauden puolesta. Diktatuurin puuhastelijoille / kommunistit / demokratia on vihollista /fasismia, meille demokraateille kommunismi on ihmiskunnan pimeintä saastaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se on Venäjä joka edustaa fasismia, diktatuuria, militarismia. imperialismia, kaikessa raakuudessaan Ukrainassa ja muualla missä on sotimassa. Me suomalaiset annamme Ukrainalle täyden tuen sen taistellessa julmaa ja ahnetta hyökkääjää vastaan, yksin demokratian ja vapauden puolesta. Diktatuurin puuhastelijoille / kommunistit / demokratia on vihollista /fasismia, meille demokraateille kommunismi on ihmiskunnan pimeintä saastaa.

        Todella. Tulee toimia sotaa vastaan kaikin voimin.


    • Anonyymi

      Rauhan tila on ihmiskunnalle ehdottomasti sotaa parempi.

    • Anonyymi

      Aivan samoin kuin suomalaisilla ei olisi ollut enää rauhaa, vaan orjuus Moskovan brutaalin sortovallan alla, mikäli puna-armeija olisi onnistunut sille 30. marraskuuta 1939 annetussa käskyssä aloittaa hyökkäyssota Suomeen ja vallata maa, ei Venäjän fasismidiktatuurin imperialistisella hyökkäyssodallaan valtaamassa Ukrainassa olisi ukrainalaisilla enää rauhaa, vaan orjuus Moskovan brutaalin sortovallan alla.

      Venäjän fasismidiktatuurin on ensin lopetettava välittömästi imperialistinen hyökkäyssotansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan ja sen jälkeen vedettävä miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, jotta rauha Ukrainaan ja ukrainalaisten koteihin voidaan asteittain palauttaa.

      Miksi Suomen Kommunistinen Puolue kieltäytyy edelleen vaatimasta Venäjän fasismidiktatuuria vetämään miehitysjoukkojaan ja -hallintoaan pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, asettuen siten Vladimir Putinin fasistihallinnon imperialistisen Suur-Venäjä -politiikan tukijaksi?

    • Anonyymi

      Oletko rauhantilan vai sotatilan puolella?

      • Anonyymi

        Ei rauhantila ole mikään ratkaisu kun valtio hyökkää maahan jonka haluaa valloittaa. aivan käsittämätön ja hölmöä, sotatilahan siitä pakosta tulee, jos ei haluta sitten vapaaehtoisesti antautua rosvoille. Kuka haluaa.??!! Kommunistiko.?


      • Anonyymi

        Ei rauhantila voi olla mikään ratkaisu, jos valtio hyökkää maahan valloittaakseen sen, ajatus on aivan hölmö ja ja järjetön. Pitäisikö rosvoille antaa periksi.? Kommunistiko antaisi.?


      • Anonyymi

        Valtiot saattavat joutua sen eteen puolustaako itsenäisyyttään ja suvereniteettiään hyökkäävää valtiota vastaan, vaiko antautua.

        Olisiko Neuvostoliiton pitänyt pysyttäytyä rauhantilassa ja antautua maahan hyökkäävälle Saksalle 22. kesäkuuta 1941?

        Puolustatko sinä kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus itseäsi ja perhettäsi jos mensevikkirosvokopla hyökkää teidän bolsevikkikotiinne, vai toimitko rauhan periaatteen mukaisesti ja vastarintaa välttäen alistut tuon mensevikkirosvojoukkion alamaiseksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei rauhantila voi olla mikään ratkaisu, jos valtio hyökkää maahan valloittaakseen sen, ajatus on aivan hölmö ja ja järjetön. Pitäisikö rosvoille antaa periksi.? Kommunistiko antaisi.?

        Juuri täydellistä aseriisuntaa ja sitä kautta mahdollisen hyökkääjän, Suomen kohdalla käytännössä siis Venäjän, edessä antautumistahan kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus Suomelta vaatii, mikä on vähintään eriskummallista sillä hän on itse myöntänyt, että Vladimir Putinin johtama Venäjä on "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".
        Ei siis puhettakaan tältä kommunistilta fasisminvastaisen taistelun välttämättömyydestä kun kyseessä on sotaisan valloitushaluinen fasistinen Venäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri täydellistä aseriisuntaa ja sitä kautta mahdollisen hyökkääjän, Suomen kohdalla käytännössä siis Venäjän, edessä antautumistahan kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus Suomelta vaatii, mikä on vähintään eriskummallista sillä hän on itse myöntänyt, että Vladimir Putinin johtama Venäjä on "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio".
        Ei siis puhettakaan tältä kommunistilta fasisminvastaisen taistelun välttämättömyydestä kun kyseessä on sotaisan valloitushaluinen fasistinen Venäjä.

        Antautua suuren imperialistisen valtion hyökkäysjoukoille jotka ovat tulleet valtaamaan maasi ja kotiseutusi, katkeruus ja vihahan siinä tilanteessa nousisi ja puolustustahto. Venäjä pitää hallussaan lukuisia pieniä kansoja jotka eivät ole pystyneet vähälukuisuutensa takia puolustautumaan. Asuvat Venäjällä ja vihaavat venäläisiä, mm suomensukuisten kansojen murheelliset kohtalot.


    • Anonyymi

      Pari tyyppiä kertoi halunsa tukea sotaa.
      Haluatko sinä elää rauhan vai sodanuhan maailmassa? Vastaa rehellisesti.

      • Anonyymi

        Ikävää on kun meillä on ikuisia sotiaan käyvä imperialistinen, militaristinen, fasistinen, sotavaltio naapurina, joka aiheuttaa sotia ja hävitystä ympärilleen. Demokratia Venäjällä toisi rauhan maanosaamme. Skp on sama kuin Venäjän kommunistit ja Putin , demokratiaa pitää vastustaa. diktatuurit aiheuttavat sotia. Suomi saa elää rauhassa nyt Nato turvana, OK !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävää on kun meillä on ikuisia sotiaan käyvä imperialistinen, militaristinen, fasistinen, sotavaltio naapurina, joka aiheuttaa sotia ja hävitystä ympärilleen. Demokratia Venäjällä toisi rauhan maanosaamme. Skp on sama kuin Venäjän kommunistit ja Putin , demokratiaa pitää vastustaa. diktatuurit aiheuttavat sotia. Suomi saa elää rauhassa nyt Nato turvana, OK !

        Ovatko aseet muuttuneet rauhan turvaajaksi? Turvaako naton aseet maailman rauhan.


    • Anonyymi

      Sota on tuomittu rikoksena ihmiskuntaa kohtaan.
      Lähtekäämme kukin mahdollisuuksiensa mukaan toiminaan sota-aseiden kieltämisen puolesta.

      • Anonyymi

        Komut vois lähettää Venäjän kommunisteille viestin, että POIS UKRAINASTA.!! Täällä muutama komu marmattaa kun Ukraina käy sotaa Venäjää vastaan ja heidän pitäisi laskea aseet ja alkaa neuvotteleen roistojen kans. Me oikeesti tuetaan Ukrainaa eikä venakkoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Komut vois lähettää Venäjän kommunisteille viestin, että POIS UKRAINASTA.!! Täällä muutama komu marmattaa kun Ukraina käy sotaa Venäjää vastaan ja heidän pitäisi laskea aseet ja alkaa neuvotteleen roistojen kans. Me oikeesti tuetaan Ukrainaa eikä venakkoja.

        Älkää opetelko "fasistidiktaattoriksi" lausutun tapaa valehdella vakavista asioissa

        Komut ovat lähettäneet maailmalle kolme viestiä:
        https://skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota
        https://skp.fi/artikkelit/liikekannallepano-peruttava
        https://skp.fi/artikkelit/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia-asiakirja-julkaistu
        Ensimmäinen kannanotto esitettiin samana päivänä kun Venäjä aloitti sodan.

        Ihannoitko Ukrainan sotaa vai toimitko sen lopettamiseksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää opetelko "fasistidiktaattoriksi" lausutun tapaa valehdella vakavista asioissa

        Komut ovat lähettäneet maailmalle kolme viestiä:
        https://skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota
        https://skp.fi/artikkelit/liikekannallepano-peruttava
        https://skp.fi/artikkelit/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia-asiakirja-julkaistu
        Ensimmäinen kannanotto esitettiin samana päivänä kun Venäjä aloitti sodan.

        Ihannoitko Ukrainan sotaa vai toimitko sen lopettamiseksi?

        "Ensimmäinen kannanotto esitettiin samana päivänä kun Venäjä aloitti sodan."

        Miksi sinä valehtelet, kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus?
        Venäjän fasismidiktatuuri hyökkäsi Ukrainaan jo helmikuussa 2014 miehittäen Krimin ja aloittaen sitten sodan Itä-Ukrainassa Ukrainaa vastaan. Suomen Kommunistinen Puolue kaiveli siis perskannikkaansa kahddeksan vuotta ennen kuin sai tuomittua Putinin hyökkäyssodan Ukrainassa helmikuussa 2022.

        SKP ei ole vaatinut vieläkään Venäjän fasismidiktatuuria vetämään miehitysjoukkojaan ja -hallintoaan pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta, mikä on tosiasiassa tuki aseelliselle miehitykselle, mikä on kansainvälisen oikeuden mukaan aina sotatoimi.
        Miksi te tuette Venäjän fasismidiktatuurin Ukrainan valtioalueiden miehitystä, SKP?


    • Anonyymi

      "Venäjän presidentti Vladimir Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa on täysin tuomittava ja asettaa koko maailman turvallisuuden vaakalaudalle. Suomen kommunistinen puolue ei hyväksy näitä Venäjän toimia Ukrainassa. Venäjän toimet huokuvat imperialismia ja isovenäläisyyttä.
      Putinin lausunnot hyökkäyksestä ovat olleet äärimmäisen nationalistisia ja militaristisia. Hän on verrannut nykyistä tilannetta ja Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon tavalla, joka rinnastaa Naton ja Natsi-Saksan. Venäjän kokema sotilaallinen uhka ei kuitenkaan missään tapauksessa oikeuta tätä hyökkäystä, vaan vastuun kantavat Putin ja hänen tukijansa. Putin on myös lausunnoissaan perustellut toimiaan kommunismin vastaisena tekona.
      Euroopassa on välittömästi kutsuttava koolle kansainvälinen kokous, jossa Natosta ja Yhdysvalloista riippumatta aletaan valmistella rauhanneuvotteluja Venäjän, Ukrainan ja Naton välillä. Nyt tarvitaan rauhanaloitteita ja uskottavia suurvaltapolitiikkaan sitoutumattomia maita. Naton on myös kannettava vastuunsa vastakkainasettelun voimistamisesta, ja pidättäydyttävä pahentamasta tilannetta omilla toimillaan. Emme halua, että imperialistien välinen vastakkainasettelu muuttuu enää yhtään sotaisammaksi ja vahingollisemmaksi kuin se nyt on.
      Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on suojella siviiliväestöä etulinjan molemmin puolin. Tarvittaessa Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan alueelta pakenevat pakolaiset, jotka tarvitsevat turvapaikkaa, ja toimittaa Ukrainaan humanitaarista apua.
      Asevienti Suomesta Ukrainaan ei tule kyseeseen. Suomi ei voi olla uskottava rauhan rakentaja, jos se aseistaa Ukrainaa."
      https://www.skp.fi/artikkelit/putinin-lopetettava-sota

      Näin julkipitävää lausuntoa muut puolueet eivät ole esittäneet.
      Tällä hetkellä Ukrainan sodan kohtalo on Venäjän ja naton porvarien käsissä.
      Tue pakolaisia, Toimi sodan lopettamisen puolesta.

      • Anonyymi

        Ukrainan sota on täysin Venäjän käsissä, Venäjä on lähtenyt pyyhkimään pois Ukrainan valtiota, kun sillä ei ole oikeutusta olla oikea valtio, joka kuuluu Venäjälle, on ikiaikaista Venäjän aluetta. Lännellä ja Natolla ei ole mitään osuutta eikä arpaa Ukrainan sotaan. Nato on ollut Venäjälle pelkkä veruke hyökätä Ukrainaan, muka puolustamaan Ukrainan venäläistä väestöä, mikä on tarkoittanut käytännössä koko Ukrainan valtausta. Nyt sota pitkittyy Putinin täytyy selittää kansalleen, että Venäjä sotiikin koko Länttä vastaan. Venäjä kun vetää joukkonsa pois Ukrainasta, sota loppuu. Kaikki toivomme rauhaa, Ukrainalaiset eniten, ryssä vain ei lähde maasta pois ilman taistelua.


      • Anonyymi

        Kommunismidiktatuurin puuhastelija Partacus:

        "Näin julkipitävää lausuntoa muut puolueet eivät ole esittäneet."

        SKP julkaisi tuon Putinin sodan Ukrainassa tuomitsevan kannanottonsa helmikuussa 2022, siis kahdeksan vuoden perskannikan kaivelunsa ja sen aikana julkituomiensa Venäjän fasismidiktatuurin hyökkäyssodan Ukrainassa puolustelun jälkeen, sillä Venäjä miehitti Ukrainan Krimin ja aloitti sodan Itä-Ukrainassa jo vuonna 2014.

        Kuten lainaamastasi tekstistä näemme, niin samassa 24.2.2022 kannanotossaan SKPn poliittinen toimikunta vaati, ettei Ukrainalle tule antaa aseellista apua sen Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan valtuuttamaan puolustustaisteluun, mikä olisi täysimittaisesti toteutettuna asevientikieltona johtanut Ukrainan armeijan taistelukyvyn nopeaan romahtamiseen ja siihen että Venäjän fasismidiktatuuri olisi onnistunut siinä isovenäläisessä imperialismissaan, mistä SKP:n kannanotto sitä syytti.
        Venäjän fasismidiktatuuri olisi miehittänyt 44 miljoonan asukkaan Ukrainan, lakkauttanut maan itsenäisyyden ja alistanut ukrainalaiset brutaalin hirmuvaltansa alle.

        SKP olisi ollut epäilemättä tyytyväinen siihen "rauhaan", jota sinun itsesi mukaan valvoisi nytkin "kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen" Venäjä, kuten sinä myönsit sen olevan joulukuussa 2019 kommentissasi Mitä fasismi tarkoittaa nykyajassa -aloituksessa.


    • Anonyymi

      Aloite sota vai rauha. Rauhaan pitää aina myös pyrkiä ja sopimuksilla valtioiden kesken sovitaan rauhasta, Puolustussota on täysin oikeutettua sotaa hyökkääjää vastaan. Itsepuolustus, syyttömien ihmisten suojelemiseksi, oman maan ja kansan puolustamiseksi. Riittävä syy lähteä rintamalle puolustamaan yhteisiä arvoja, mitään ristiriitaa ei tässä ole. Normaali reaktio normaalilta ihmiseltä, näinhän ihmiset ovat aina toimineet. Ukrainan kohdalla sodan taustalla oleva tarkoitus on aivan oikea, saavuttaa rauha, järjestys ja oikeudenmukaiset rajat joita Venäjä on karkeasti loukannut.
      Kommunistien vaatimukset, ettei Ukrainaan saisi viedä aseapua, Ukrainaa valtiona ei enää olisi. Aivan absurdi ajatus.

    • Anonyymi

      Oletteko sotaa vastaan vai sen puolesta?

      • Anonyymi

        Oletko oikeutettua puolustussotaa vastaan.? Nostaisitte valtaaja kasakalle kädet ja sanoisitte, viekää kaikki tuleepahan sitten rauha? Olisitteko niin maanpettureita, että ette ryhtyisi puolustamaan isänmaatanne.?


      • Anonyymi

        Ekö kommunistille Isänmaa merkitse yhtään mitään.?


      • Anonyymi

        Ettekö edes rakasta omaa Isänmaatanne joka on Suomi.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ettekö edes rakasta omaa Isänmaatanne joka on Suomi.?

        Eikö porvarit rakasta rauhanomaista isänmaata, joka on Suomi?
        Oletko sodan vai rauhan puolella?


    • Anonyymi

      Oletteko sotaa ihannoivia vai rauhantilan puolustajia?

      • Anonyymi

        Ei sitä sotaa tarvitse ihannoida, mutta pakko on maata puolustaa jos vihollinen hyökkää kuten Ukrainassa nyt.


    • Anonyymi

      Rauha Ukrainaan voidaan alkaa palauttamaan asteittain Ukrainaa tukevien maiden tuella heti kun imperialistista hyökkäyssota vuodesta 2014 käynyt Venäjän fasismidiktatuuri lopettaa sotansa ja vetää miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta.

      Tuon jälkeen tulee asettaa erillinen sotarikostuomioistuin tutkimaan, syyttämään ja tuomitsemaan Vladimir Putinia ja hänen fasistihallintoaan sekä muita hyökkäyssotaan Ukrainassa osallisia ja tukijoita, kuten Venäjän federaation kommunistista puoluetta, rikoksestaan rauhaa vastaan ja hyökkäyssotarikoksesta tarkoituksella vallata Ukraina ja alistaa sen 44 miljoonan asukkaan kansa Venäjän fasismidiktatuurin vallan alle.

      Suomen Kommunistinen Puolue: vetäkää jo lopultakin pois tukenne Vladimir Putinin fasistihallinnon Suur-Venäjä suunnitelmalta ja vaatikaa Venäjää vetämään miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta.
      Miksi ette ole jo tehneet tuota, SKP?

    • Anonyymi

      Aloittaja, vieläkö ne amerikkalaiset majailee Irakissa?

      • Anonyymi

        Kyllä majailee. Kohta 20 vuotta ovat olleet siellä. Mokomatkin aseilla demokratiaa myyjät.


    • Anonyymi

      Ei sotaa mutta Kuuban kauppasaarto naton toimesta on kestänyt 70 vuotta.
      Kuuba ei ole uhannut sodalla muita maita mutta kauppasaarto jatkuu.

      • Anonyymi

        Palstan aihe on sota vai rauha, Kuubassa on kuitenkin rauha, ja kansaa sortava kommunistihallitus.


    • Anonyymi

      Isänmaan puolustuksessa paras keino on rauhanpolitiikka ja hyvät suhteet muihin valtioihin. Se on menetetty natohuumassa.
      Irrottaudutaan natosta ja sen sotapolitiikasta. Marinin hallitus tuhosi maamme itsenäisyyden ulkopolitiikassa.
      Rauhanpolitiikka vai sotapolitiikka? Vastaa asiallisesti.

      • Anonyymi

        Rauhassa kansaa sortava hallitus tarvitsee rauhaa, ihmisoikeudet ovat kultaakin kalliimpia, diktatuurit eivät kuulu meidän keinovalikoimiin.


    • Anonyymi

      Kansaa sortavat valtiot ovat useimmin sotaisia.
      Esimerkiksi natomaat ja Venäjä tulisi välittömästi riisua aseista.
      Synnyttääkö sota paremman moraalin kuin rauha?

      • Anonyymi

        Kansoja sortava sotainen valtio on naapurimme Venäjä, meillä on pakko olla vahvat puolustusvoimat ja Nato suojana. Nato ei sorra kansoja eikä meitä. Venäjä alistaa ja nöyryyttää alueellaan lukuisia kansoja.
        Rauhassa sortava kommunistimaa on oman kansansa vihollinen ja sortaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansoja sortava sotainen valtio on naapurimme Venäjä, meillä on pakko olla vahvat puolustusvoimat ja Nato suojana. Nato ei sorra kansoja eikä meitä. Venäjä alistaa ja nöyryyttää alueellaan lukuisia kansoja.
        Rauhassa sortava kommunistimaa on oman kansansa vihollinen ja sortaja.

        Sotaa käydään silloin kun on pakko puolustaa, rauhassa ollaan silloin kun sovitaan rauhasta. Näin ihmiskunta on aina toiminut. Lajimme on myös herkästi riitautuva, me ollaan sellaisia luonnostaan, kuten kaikki eläimet. Turhaa selittää muuta.


    • Anonyymi

      Uskonnollinen selitys ei kelpaa sotaisen tappamisen puolustukseksi.

      "Sotaa käydään silloin kun on pakko puolustaa, .."
      Siksi sodille tulee asettaa täyskielto. Mitä järkeä on laittaa autotehtaan työläinen tuhoamaan toisen maan autotehtaan työläisiä?

      Sota vai rauha. Kumpi parempi ois?

      • Anonyymi

        Soditaan silloin kun täytyy puolustaa, ja rauhaa pitää puolustaa kun on rauhan aika. Näin ihmiskunta on aina toiminut. Konfliktit loppuu ihmisiltä silloin kun ihmiskunta on hävinnyt maapallolta. Asia on päivänselvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soditaan silloin kun täytyy puolustaa, ja rauhaa pitää puolustaa kun on rauhan aika. Näin ihmiskunta on aina toiminut. Konfliktit loppuu ihmisiltä silloin kun ihmiskunta on hävinnyt maapallolta. Asia on päivänselvä.

        Uskonnollinen ideologia toimii kuten kirjoitatte.
        Kaikissa esiintyneissä uskonnoissa hiippaili sodan jumala tai jumalatar. Valtaa pitävät tarvitsivat alistamiselle syyn. Syyn asetettiin naapurivaltion uhka ja sitten jouset ja keihäät lensivät kulloisenkin ylimystön eduksi.
        Kristinuskossa Jeesus asetetaan sodan jumalaksi muiden toimien ohessa.
        Lähde: Raamattu. Johanneksen ilmestys. Jeesuksen johtaman sodan kaltaista ei maailma ole nähnyt. Kun Jeesuksen armeija maailmanlopun aikana tuhoaa maailmankaikkeuden, se tekee sen niin raa'asti että oksat pois.
        Olisi aika luopua uskonnollisesta sodan oikeutuksen teoriasta.
        Taotaan miekat auroiksi ja keihäät vantaiksi.

        Tuetko sotaa vai rauhaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskonnollinen ideologia toimii kuten kirjoitatte.
        Kaikissa esiintyneissä uskonnoissa hiippaili sodan jumala tai jumalatar. Valtaa pitävät tarvitsivat alistamiselle syyn. Syyn asetettiin naapurivaltion uhka ja sitten jouset ja keihäät lensivät kulloisenkin ylimystön eduksi.
        Kristinuskossa Jeesus asetetaan sodan jumalaksi muiden toimien ohessa.
        Lähde: Raamattu. Johanneksen ilmestys. Jeesuksen johtaman sodan kaltaista ei maailma ole nähnyt. Kun Jeesuksen armeija maailmanlopun aikana tuhoaa maailmankaikkeuden, se tekee sen niin raa'asti että oksat pois.
        Olisi aika luopua uskonnollisesta sodan oikeutuksen teoriasta.
        Taotaan miekat auroiksi ja keihäät vantaiksi.

        Tuetko sotaa vai rauhaa?

        Konfliktit eivät lopu maailmasta niin kauan kuin ihmislaji vaeltaa maapallolla, tarvitaan puolustusvoimia turvaamaan tasapaino ja rauha, ja jos jokin taho hyökkää, silloin pitää puolustaa. Ihminen on aina tarvinnut kättä pidempää, niin sodassa kuin rauhantyössä.
        Eläinlajina Ihmislaji on tällainen.
        Tuen rauhaa ja kannatan Natoa rauhanturvaajana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Konfliktit eivät lopu maailmasta niin kauan kuin ihmislaji vaeltaa maapallolla, tarvitaan puolustusvoimia turvaamaan tasapaino ja rauha, ja jos jokin taho hyökkää, silloin pitää puolustaa. Ihminen on aina tarvinnut kättä pidempää, niin sodassa kuin rauhantyössä.
        Eläinlajina Ihmislaji on tällainen.
        Tuen rauhaa ja kannatan Natoa rauhanturvaajana.

        Hyväksytte raamatullisen ideologian sodan tarpeesta. Ette voi täten muuta kuin kiittää sotapukareita, kun he ampuvat toisiaan. Ihmisen psyyke pysyisi terveenä sotien avulla.
        Edustan toista kantaa. Rauhanomaiset suhteet ovat aina paremmat.

        Sotakulut paremmatko kuin satsaus terveydenhoitoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyväksytte raamatullisen ideologian sodan tarpeesta. Ette voi täten muuta kuin kiittää sotapukareita, kun he ampuvat toisiaan. Ihmisen psyyke pysyisi terveenä sotien avulla.
        Edustan toista kantaa. Rauhanomaiset suhteet ovat aina paremmat.

        Sotakulut paremmatko kuin satsaus terveydenhoitoon?

        Ihminen on aina sotinut, kansat ovat tilanteista johtuen olleet hyvinkin sotaisia, ei siihen raamattua ole tarvinnut. Sotaisia kulttuureita ovat olleet mm Etelä-Amerikan korkeakulttuurit Inkat, Mayat, ym ympäri maailman. Suomen puolustusvoimat ovat olleet aina rauhan turvana meillä. Armeija turvaa meillä myös terveyden huollon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen on aina sotinut, kansat ovat tilanteista johtuen olleet hyvinkin sotaisia, ei siihen raamattua ole tarvinnut. Sotaisia kulttuureita ovat olleet mm Etelä-Amerikan korkeakulttuurit Inkat, Mayat, ym ympäri maailman. Suomen puolustusvoimat ovat olleet aina rauhan turvana meillä. Armeija turvaa meillä myös terveyden huollon.

        Pelkäätte naapureita ja kaukaisempiakin. Vaaditte lisää aseistusta, koska psyyke niin tahtoo. Ukraina tapauksessa hyväksytte Venäjän aseistautumisen, koska Suomikin aseistautuu. Jos Venäjä hyökkää Suomeen, pidätte sitä normaalina ihmisluonnon ilmiönä ja suunnittelette Venäjälle hyökkäämistä koska psyykenne niin tahtoo.
        Eikä teitä pelota milloin psyykenne vaatii lähteä ampumaan naapureitanne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkäätte naapureita ja kaukaisempiakin. Vaaditte lisää aseistusta, koska psyyke niin tahtoo. Ukraina tapauksessa hyväksytte Venäjän aseistautumisen, koska Suomikin aseistautuu. Jos Venäjä hyökkää Suomeen, pidätte sitä normaalina ihmisluonnon ilmiönä ja suunnittelette Venäjälle hyökkäämistä koska psyykenne niin tahtoo.
        Eikä teitä pelota milloin psyykenne vaatii lähteä ampumaan naapureitanne.

        Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, ukrainalaiset ryhtyivät puolustamaan kotiseutuaan, aivan normaali reaktio ihmislajilta.
        Mitä vielä.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, ukrainalaiset ryhtyivät puolustamaan kotiseutuaan, aivan normaali reaktio ihmislajilta.
        Mitä vielä.?

        Siis hyökkäys- ja puolustussota ovat laillisia.
        Entä jos hyökkäyssota kriminalisoidaan niin eikö sodat silloin lakkaa.
        Tuetko sotaa ja asevarustelua vai vastustat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis hyökkäys- ja puolustussota ovat laillisia.
        Entä jos hyökkäyssota kriminalisoidaan niin eikö sodat silloin lakkaa.
        Tuetko sotaa ja asevarustelua vai vastustat?

        Hyökkäys on aina rikollista demokraattiseen valtioon. Puolustautuminen roistovaltiota vastaan on hyväksyttyä. Oikeutettu puolustustaistelu on velvollisuus jokaiselle kykyjensä mukaan. Puolustusvoimat ovat aina tarpeen, ja pitävät yllä rauhaa kuten Suomessa kohta 80 vuotta. Rauhaa ilman aseita ei ole mahdollista. Ihminen on sellainen.


    • Anonyymi

      Nii, mut itään kun kumartaa niin länteen pyllistää ja toisinpäin.

    • Anonyymi

      Kaksi sotaintoista joko vaikenee sodan kiroista tai kannattaa sotia turvallisuusaatteena!!!!
      En tue sotaa.
      Tuetko sinä?

      • Anonyymi

        Oikeutettua puolustussotaa tuen, kaikkien kuuluu tehdä niin jos Isänmaahan hyökätään. Jotka eivät halua puolustaa Isänmaataan, menkööt muualle asumaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oikeutettua puolustussotaa tuen, kaikkien kuuluu tehdä niin jos Isänmaahan hyökätään. Jotka eivät halua puolustaa Isänmaataan, menkööt muualle asumaan.

        Älä esitä vaillinaista jalkapuolta.
        Jos puolustetaan silloin sodassa on hyökkääjäkin. Rauhantila ei etene. Maailmanrauha siirtyy eteenpäin. Luonto saastuu.
        Sota-aseilla ei tee yhtikäs mitään. Se päinvastoin edistää sotatilan syntymistä. Työ yleisen aseistariisunnan puolesta on oikea toimi.

        Sota vai rauha?


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Älä esitä vaillinaista jalkapuolta.
        Jos puolustetaan silloin sodassa on hyökkääjäkin. Rauhantila ei etene. Maailmanrauha siirtyy eteenpäin. Luonto saastuu.
        Sota-aseilla ei tee yhtikäs mitään. Se päinvastoin edistää sotatilan syntymistä. Työ yleisen aseistariisunnan puolesta on oikea toimi.

        Sota vai rauha?

        Ihminen pyrkii puolustamaan itseään jos joku hyökkää, ainakin minä, samoin valtiot. Suomen kansan suuri enemmistö on valmis puolustamaan maahan tunkeutuvaa vihollista vastaan, myös minä. Ei sotaa sodan vuoksi vaan vapauden itsenäisyyden ja rauhan saamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen pyrkii puolustamaan itseään jos joku hyökkää, ainakin minä, samoin valtiot. Suomen kansan suuri enemmistö on valmis puolustamaan maahan tunkeutuvaa vihollista vastaan, myös minä. Ei sotaa sodan vuoksi vaan vapauden itsenäisyyden ja rauhan saamiseksi.

        Väärä vastaus.
        Kysymys oli sota vai rauha. Kumpi parempi ois. Sotageeni ihmisessä ei riitä vastaukseksi.
        Sota vai rauha?


    • Anonyymi

      "Ihminen pyrkii puolustamaan itseään jos joku hyökkää, "

      Juuri noin sota toimii. Joku hyökkää, toinen puolustautuu. Sota on syttynyt. Ihmiset tappavat toisiaan laillisesti.
      Onko tullut mieleen ettei hyökätä. Silloin ei tarvitse tuhota toisen ja omaa saavutettuaan.
      Haisee siltä että kapitalismi käy viimeisiä sotiaan. Kansat nousevat tuhoamista vastaan.

      Tuetko sotaa vai rauhaa?

    • Anonyymi

      70-luvulla komukkateaterin kuoro kyseli lauluissaan että voisiko venäläinen koskaan toivoa sotaa.
      Nyt ovat saaneet tuohon niin selvän vastauksen että enää ei tarvitse kysellä.

      • Anonyymi

        Ei sotaa voi toivoa venäläiset milloinkaan lauloi Agit Prop kommunisti ja Nkp:n aatteita kommunisti järjestelmää Suomeenkin vallankumousta musisoiva äärivasemmistolainen laulajapoppoo.


    • Anonyymi

      Sama kun kysyisit,haluatko kuolla vai elää?

      • Anonyymi

        Kaikki ihmiset ei näköjään halua RAUHAA IHANAA ELÄMÄÄ.SE ON SURULLISTA ,KUN KUOLEMAN JÄLKEEN EI OLE ELÄMÄÄ!!!


    • Anonyymi

      Neuvostoliitto syyllistyi sotaan Afganistanissa. Se on totta.
      Se oli silloin entä nyt! Agit Prop tarkoitti venäläisillä neuvostoliittolaisia.
      Venäjän siirryttyä kapitalismiin, tilanne muuttui. A-P:n rauhanlaulu on sisällöltään edelleen ajankohtainen.

      Haluatteko sodan Suomen alueelle tai hyökätä jonnekin? Eikö rauhan rakentaminen olisi lottovoiton kaltainen?

      • Anonyymi

        Neuvostoliittolaiset / nyky-venäläiset yhtä pimeää vallankäytön jatkumoa, on kysymys valtiosta joka jatkaa edelleen imperialistista laajentumispolitiikkaa pienten naapureittensa kustannuksella. Rauhanlaulu on ollut pelkkää kommunistipropagandaa, Neuvostoliitto tunkeutui 1968 panssareilla Tzekkoslovakiaan ja murskasi Prahan kevään. Varsovan-liiton panssarien telaketjujen puristuksesta syntyi myös Tiedonantaja joka puolusti tuota hyökkäystä "sosialistiseen" maahan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neuvostoliittolaiset / nyky-venäläiset yhtä pimeää vallankäytön jatkumoa, on kysymys valtiosta joka jatkaa edelleen imperialistista laajentumispolitiikkaa pienten naapureittensa kustannuksella. Rauhanlaulu on ollut pelkkää kommunistipropagandaa, Neuvostoliitto tunkeutui 1968 panssareilla Tzekkoslovakiaan ja murskasi Prahan kevään. Varsovan-liiton panssarien telaketjujen puristuksesta syntyi myös Tiedonantaja joka puolusti tuota hyökkäystä "sosialistiseen" maahan.

        Tiedonantaja-lehti syntyi kiivaassa taistossa puolustamaan Venäjän interventiota Prahaan "puolustamaan rauhaa" sosialismin "vihollisia" vastaan. Prahalaiset vastustivat rauhallisin ilman aseita valtavin mielenosoituksin Venäjän tankkeja vastaan jotka eivät johtaneet mihinkään vaan kuri tiukkeni, ja länsi ei tehnyt mitään Venäjän patoamiseksi eikä Tzekkoslovakian auttamiseksi. Venäjä sai hääriä Euroopassa aivan mielensä mukaan.
        Suomessa Agit Prop ja Kom laskettelivat luikuria "lempeästä Dmitristä" joka toimii rauhan puolesta imperialismia vastaan.


    • Neuvostoliiton ja sosialismin suurin virhe oli ettei Tsekkoslovakian tilannetta arvioitu oikein. Mistä syystä väestö politikoi ja osoitti mieltään.
      Lenin esittämä arvio sosialismin voitosta on arvossa arvaamattomassa. Lenin viimeisissä puheissaan NEP talouspolitiikasta esitti; vaikka poliittinen valta siirtyy työväenluokan käsiin alikehittynyt valtio ei voi hypätä suoraan sosialismiin. Tarvitaan siirtymäkausi, jossa sallitaan kapitalismia tuotannossa valtion valvonnassa. NEP lähti liikkeelle ja NL alkoi teollistua.
      Pahan ilman lintu Stalin hylkäsi NEPIN ja suurimmaksi ongelmaksi muodostui maatalouden "pakkokollektivisointi". Ei ollut koneita eikä puusahroilla tuottavuus nouse. Teollistaminen eteni kylläkin mutta seuraukset olivat osittain karmeat.
      Lenin ehdotti maajussien vapaaehtoista yhteenliittymistä viljavilla alueilla ja sitä kautta etenemistä.
      Tsekkoslovakian tilanteesta ei otettu oppia. II maailmansodan jälkeen Stalin sulkeutti rajat ja se puolestaan rajoitti kansainvälistä kauppaa ja tieteellistä sektoria.
      Kiina antaa ihmisten kulkea ja menestyy. Siksi natolänsi lisää Kiinalle "kauppasaartoa" ja sotaa ja häviää kisan.

      Viekö sota maailmaa henkisesti ja teollisesti eteenpäin vai ei? Mielestäni ei. Kapitalismi käy kuolinkorinaa. Läntinen kehittynyt kapitalismi pyrkii aseilla estämään sosialismin etenemisen. Vahinkoa tulee mutta historiallista kehitystä ei voida estää aseilla.

      • Anonyymi

        Mitkään kauniit selitykset N-liiton olemuksesta ei muuta sitä tosiasiaa, että Tiedonantaja-lehti ja stalinistinen suomalainen äärikommunistinen liike nousivat puolustamaan tuota Tzekkoslovakian miehitystä ainoana ryhmänä Suomessa. N-liiton panssarit olivat tuon liikkeen mukaan puolustamassa maailman "rauhantahtoista" yhteisöä ja tulevaisuutta. Siis N-liiton panssarien vanavedessä syntynyt liike ja lehti ihannoivat ja puolustivat henkeen ja vereen Varsovan-liiton väkivaltaista tunkeutumista Tzekkoslovakiaan.
        Skp ei todellisuudessa ole ollut mikään "rauhanliike", pelkkää hippipaska retoriikkaa "rauhasta" jota joskus 1960 luvuilla ollaan harrastettu. N-liiton diktatuurin puolesta mellastivat kuten edelleenkin diktatuurin puolesta puuhastellen.


    • "Mitkään kauniit selitykset N-liiton olemuksesta ei muuta sitä tosiasiaa,..."
      Todellakaan ei mikään muutu ellei menneisyydestä oteta oppia. Sekään ei puolusta sodan oikeutusta, että ennenkin on sodittu ja jatkettakoon samaa rataa.

      Sosialismin teoria ja käytäntö ovat jatkuvassa tarkkailussa suhteessa vallitsevaan kapitalismiin nähden. Jo yksiötaholla mietitään tehtyjä möhliä ja pyritään välttämään samanlaista vastaisuudessa.

      SKP on osa rauhanliikettä.
      https://skp.fi/artikkelit/maailma-tarvitsee-rauhaa-ja-rauha-sen-rakentajia-asiakirja-julkaistu
      Sotaa todellisesti tukee vain mitätön vähemmistö maailman kansalaisista. Ukrainan sota kumosi lopullisesti olemassa olevat turvallisuusjärjestelmät. Niiden tilalle täytyy rakentaa vahvemmat rakenteet.
      Kaikkein tyhmintä on tukea sotaa sillä että se ja se soti vuosia ja vuosisatoja sitten. Täytyy ymmärtää että sodan ohella maailma on tuhoutumassa saasteisiin. Ihmiskunnan ja muun eliöstön olemassaolo on vaarassa.
      Kaikki vanha kyrä pois ja tilalle entistä tehokkaampaa ja saasteetonta teknologiaa kehittämään.

      Sota on kaikkina aikoina ollut itsekkäiden (oligarkkien!) oman edun tavoittelua. Sen tilalle tulee rakentaa rauhanomaisen maailman yhteisö. Kun sota-aseet saadaan taottua siviilitarpeiden tyydyttämiseksi, silloin ihmiskunta elää yhteisöllisyyden maailmassa. Kansallisuussorto lakkaa, tiede ja taide menevät suhinalla eteenpäin.
      On siis suuremmassa määrin otettava menneisyyden möhlistä.

      • Anonyymi

        Suomessa joskus ilmestynyt Kommunismin teoria ja käytäntö lehti, puolusti myöskin Venäjän harjoittamaa panssaripolitiikkaa Euroopassa. Sotaisat on teillä juuret pienenä militanttina liikkeenä.
        Milloinka skp tuomitsee tukensa Tzekkoslovakian miehitykselle ja myöntää olleensa väärässä ja myöntää julkisesti virheensä N-liiton voimapolitiikan tukijana.?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa joskus ilmestynyt Kommunismin teoria ja käytäntö lehti, puolusti myöskin Venäjän harjoittamaa panssaripolitiikkaa Euroopassa. Sotaisat on teillä juuret pienenä militanttina liikkeenä.
        Milloinka skp tuomitsee tukensa Tzekkoslovakian miehitykselle ja myöntää olleensa väärässä ja myöntää julkisesti virheensä N-liiton voimapolitiikan tukijana.?

        Taisi olla tuo komujulkaisu, Sosialismin teoria ja käytäntö. Historia kertoo.


    • Anonyymi

      Vieläkö tuette sotaa vai lähdettekö rauhan tielle?

      • Anonyymi

        Me tuemme Suomen rauhantahtoista ulkopolitiikkaa Naton jäsenenä, tavoitteena rauha myös tulevaisuudessa. Suomi ei aio hyökätä Venäjälle, eikä Venäjä uskalla vallata Suomea. Turvassa ollaan ja rauhassa.


    • Anonyymi

      Mainiota.
      Rauha on parempi kuin sota. Normaalit suhteet edistävät aseistariisunnan alkamista.
      Miksi tosiaan vihoitella.
      Rauha parempi ois.

      • Anonyymi

        Naton jäsenyys turvaa Suomen rauhan, aseriisunta ei nyt ole kuitenkaan ajankohtainen asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naton jäsenyys turvaa Suomen rauhan, aseriisunta ei nyt ole kuitenkaan ajankohtainen asia.

        Oletteko varma, että nato turvaa aseilla rauhan?
        Sota vai rauha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletteko varma, että nato turvaa aseilla rauhan?
        Sota vai rauha.

        Nato turvaa rauhan, Suomen jääminen ulkopuolelle olisi selvä maamme itsemurha.


    • Anonyymi

      Kummalle varoja?
      Sodan jumalattarelle vai luonnon suojelulle!

    • Anonyymi

      En tue ihmisten surmaamisvälineitä. Varoja puuttuu terveydenhuollosta sekä sen henkilöstöstä. Pommikone on kaikkea muuta kuin terveydelle edullinen.
      Ukrainan sota on tuore esimerkki.

      • Anonyymi

        Aseet pitävät yllä maailmassa rauhaa, aseettomuus johtaisi kaikkien sotaa kaikkia vastaan, ei kannata kannattaa sellaista maailmaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aseet pitävät yllä maailmassa rauhaa, aseettomuus johtaisi kaikkien sotaa kaikkia vastaan, ei kannata kannattaa sellaista maailmaa.

        Kapitalismi ei todellakaan luovu aseista suosiolla. Palkkatyöläiset eivät halua tapattaa itseään muutamia harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Ristiriita on ammottava.
        Työ rauhan puolesta on kaikkien eduksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kapitalismi ei todellakaan luovu aseista suosiolla. Palkkatyöläiset eivät halua tapattaa itseään muutamia harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Ristiriita on ammottava.
        Työ rauhan puolesta on kaikkien eduksi.

        Ihmiset ovat aina sotineet kautta-aikain. Ennen luolamiesten aikaan oli aina sota kaikkia vastaan, järjestäytyneet armeijat toivat tolkkua touhuun ja tappaminen väheni radikaalisti.
        Kannatan puolustusvoimia rauhan tueksi.


    • Anonyymi

      Omistava luokka on sotinut koko tunnetun historian ajan. Tämä vuosisata olkoon ensimmäinen vuosisata jolloin todella pyritään estämään sota kaupan jatkeena.
      Kulttuurihistoriallinen kehitys edetäkseen vaatii sotien lakkauttamista, tappamisen tekemistä rikokseksi.
      Kapitalismin änkyrämäiset puolustajat pitävät sotaa ihanteena, palvovat kuolleita sankareina. Rauhan puolesta puhuvat ovat heille myrkkyä. Sotaa vastustavista yritetään tehdä isänmaan pettureita. Näin ei voi jatkua.
      Sota vai rauha - Kumpi parempi ois!

      • Anonyymi

        Ihminen on sotinut aina kaikissa kulttuureissa, ja jos kulttuuria ei ole ollut, on sodittu toisia vastaan. Agressiivisuus myös kuuluu ihmisyyteen, sitä on tarvittu olemassaolon taistelussa, kuten eläimillä yleensä. Sota-kommunistit sotivat Venäjän puolesta kyllä Ukrainassa.
        Rauhan takeena on aina oltava puolustusvoimat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen on sotinut aina kaikissa kulttuureissa, ja jos kulttuuria ei ole ollut, on sodittu toisia vastaan. Agressiivisuus myös kuuluu ihmisyyteen, sitä on tarvittu olemassaolon taistelussa, kuten eläimillä yleensä. Sota-kommunistit sotivat Venäjän puolesta kyllä Ukrainassa.
        Rauhan takeena on aina oltava puolustusvoimat.

        Haluatko todella sotaa ja tapattaa kanssaihmisiä vai tuetko ystävällisiä suhteita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluatko todella sotaa ja tapattaa kanssaihmisiä vai tuetko ystävällisiä suhteita?

        Jos imperialistinen fasistinen, militaristinen, valtio hyökkäisi Suomeen, pakko olisi liittyä sissiliikeesen ja ryhtyä puolustamaan Suomea. Kuten Suomi teki toisessa maailmansodassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos imperialistinen fasistinen, militaristinen, valtio hyökkäisi Suomeen, pakko olisi liittyä sissiliikeesen ja ryhtyä puolustamaan Suomea. Kuten Suomi teki toisessa maailmansodassa.

        Haluatteko toimia siten että fasismi, kapitalismi ja imperialismi katoaa rauhanomaisesti vai tuetko imperialistisen kapitalismin sotia?
        Sota vai rauha!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haluatteko toimia siten että fasismi, kapitalismi ja imperialismi katoaa rauhanomaisesti vai tuetko imperialistisen kapitalismin sotia?
        Sota vai rauha!

        Diktatuuria vastaan täytyy varustautua, sellaiset valtiot aiheuttavat maailmassa vielä uhkaa, demokratiaa pitää puolustaa jotta saamme pitää rauhan. Suomi liittyi Natoon ja hyvä niin. Turvattu rauha on OK!


    • Anonyymi

      Onko ihmisissä sotageeni, johon sotahurmioiset kiinnittyvät?

      • Anonyymi

        Mikä on sotageeni?. Sotahurmoisia ei ole näkynyt palstoilla.


    • Anonyymi

      Ilmanmuuta rauha. Olen onnekas, kun sain elää suurimman osan elämääni rauhan tilassa. Sotia oli,mutta ne oli kaukana Vietnamissa, Biafrassa, Irakissa, Baltiassa ja Afganistanissa. Kun oikein muistan; taitaa olla pelkästään 50 luku todellista rauhan aikaa.

      • Anonyymi

        Rauhan valtio Venäjä laittoi panssareillaan 1950 luvuilla Euroopassa satelliittivaltioitaan kovaan järjestykseen, joissa kuoli ihmisiä. Venäjä kyllä tuki aseellisia kommunistikaappauksia eripuolilla maailmaa. Meillä on aina ollut sotavaltio naapurina.


    • Anonyymi

      Oletteko rauhan vai sotaisen maailman puolella?
      Tuetteko teoriaa, aina on sodittu ja soditaan vastakin vai toimitteko sotaa vastaan.

      • Anonyymi

        Käynnissä Euroopassa on pahin tuhoisin porvarien sota aikoihin. Kaikki sodan osapuolet vaativat sodan ja tuhon jatkamista.
        Huumeitako on syöty vai....!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käynnissä Euroopassa on pahin tuhoisin porvarien sota aikoihin. Kaikki sodan osapuolet vaativat sodan ja tuhon jatkamista.
        Huumeitako on syöty vai....!

        Kaikki muut osapuolet Euroopassa haluavat ja pyrkivät rauhaan, paitsi Venäjän johto joka uskoo vain voimaan ja sotiin. Ukrainalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin puolustaa maataan.


      • Anonyymi

        Aina on ollut sotia ihmiskunnan keskuudessa, se on vain tosiasia, rauha tarvitsee suojaksi puolustusvoimia. Täysin sodaton maailma on mahdottomuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki muut osapuolet Euroopassa haluavat ja pyrkivät rauhaan, paitsi Venäjän johto joka uskoo vain voimaan ja sotiin. Ukrainalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin puolustaa maataan.

        Ukrainan, Venäjä, nato ja EU kieltäytyvät rauhanneuvotteluista.
        Kaikkien osapuolten tahto näyttää olevan rauhana aseiden kautta. Kaikki osapuolet tukevat Ukrainan tuhoutumista.

        Sota vai rauha, kumpi parempi ois.


    • Anonyymi

      Väite: Ihmisessä on sotageeni, siksi sodat ovat tarpeellisia.
      Totta vai tarua?

      • Anonyymi

        Ihminen on agressiivinen eläinlaji, harrastaa monenlaista väkivaltaa, ryöstelee toisia, mustasukkainen, kilpailee ym, kaikki em asiat voivat johtaa väkivaltaan. Valtiot ovat samanlaisia, siksi sopimuksilla on tärkeä merkitys ja voidaan pitää rauhaakin yllä.


      • Anonyymi

        Sotageeni-HAHAHHAH. !!! Siksi sodat oat tarpeellisia.!! Hihihii.!!Totta vai tarua.!! Voi helvetti.! Komun höpinät ylittää mielikuvituksen rajat HOHOHHOH:!!!


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis millainen rauha,?
        Ihmisetkö lopettaisivat keskinäiset kahinansa.?
        Joku kuitenkin kantaa puukkoa taskussaan. ?
        Puukko on hyödyllinen väline vuoleskeluun.

        Jos sota hyväksytään luonnollisen ihmisen toimena, mitään valtiota ei voi syyttää sodasta. Voittajan sanelukin tulee lailliseksi.
        Venäjä halusi nyt sotia. Seuraavalla kerralla joku toinen valtio, ehkäpä USA tai Israel.
        Sotageenin kannattajat puhuvat itsensä umpitynnyriin.
        Rauha on parempi kuin sota. Eikö totta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sota hyväksytään luonnollisen ihmisen toimena, mitään valtiota ei voi syyttää sodasta. Voittajan sanelukin tulee lailliseksi.
        Venäjä halusi nyt sotia. Seuraavalla kerralla joku toinen valtio, ehkäpä USA tai Israel.
        Sotageenin kannattajat puhuvat itsensä umpitynnyriin.
        Rauha on parempi kuin sota. Eikö totta?

        Millainen on kommunisti-rauha.?
        Jotta rauha olisi tarvitaan puolustusvoimat sen ylläpitoon ja sopimukset valtioiden kesken. Rauha on silloin OK.
        Ihminen nisäkäslajina toimii kuten muutkin lajinsa edustajat puolustaen minkä katsoo kuuluvan itselleen. Kaikki nisäkkäät varovat myös konflikteja, suojellen itseään ja elävät rauhassa.


    • Anonyymi

      "Millainen on kommunisti-rauha.?
      Jotta rauha olisi tarvitaan puolustusvoimat sen ylläpitoon ja sopimukset"

      Jotta olisi rauha tarvitaan sota-aseet ja sota!!!! Turkasen turkanen.
      Jos sota tarvitaan rauhan takeeksi, sota laillistetaan hyveeksi. Ihmisten tappaminen olisi laillista.

      Maailma tarvitsee rauhaa ja sota-aseiden hävittämistä.
      On selvää, että kapitalistinen tuotantotapa perustuu yksityisen voiton tavoitteluun, vahvojen etuoikeuksiin. Ensisijainen tehtävä on saattaa maailma taloudellisesti samalle viivalle. Taloudellisesta kilpailusta tulee poistaa sodan pointti.

      Vieläkö haluat laillistaa sodan kaupan jarkeena?

      • Anonyymi

        Jotta voidaan käydä rauhassa kauppaa ilman sodan pelkoa, taevitaan puolustusvoimat. Ilman puolustusvoimia jokainen ottaisi oman puolustuksen käyttöön, silloin olisi sota aina kaikkia vastaan. Sota ei katso luokkaa eikä aatetta, ihminen kantaa perimässään jo agression.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotta voidaan käydä rauhassa kauppaa ilman sodan pelkoa, taevitaan puolustusvoimat. Ilman puolustusvoimia jokainen ottaisi oman puolustuksen käyttöön, silloin olisi sota aina kaikkia vastaan. Sota ei katso luokkaa eikä aatetta, ihminen kantaa perimässään jo agression.

        Esittäkääpä missä maassa kauppavaltuuskuntien mukana on sotilasvartio ja armeija kotimaassa valmiina hyökkäämään.
        Olisiko edellä sanottu ihannetila ja rauha säilyisi. Porvari ei hyökkäisi porvareiden eikä sosialistien kimppuun.

        Nauttiiko joku tänne kirjoittaja sodasta? Pitääkö hän sotaa ihanteena!


    • Anonyymi

      Afrodite (m.kreik. Ἀφροδίτη) on kreikkalaisessa mytologiassa rakkauden, kauneuden, sulouden, hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden jumalatar. Roomalaisessa mytologiassa Afroditea vastaa Venus.

      Eikö rakkauden jumalatar ole parempi kuin sotaisa Jeesus tai Jahve tai Allah? Muinaiset kreikkalaiset ymmärsivät elämän keskeisen sisällön ja joka ei ei salli sotaa,
      Ole rauhan maailman puolella sotaa vastaan.

      • Anonyymi

        Ihmisestä löytyy kaikki nuo puolet, ihminen kantaa kaiken tuon jo geeneissään. Mutta kun sotaisa naapuri käy kimppuun, ei siinä voi millään rauhan maailmalla lähteä "puolustamaan". Se on lähdettävä taistelurintamalle puolustamaan kotia ja Isänmaata.


    • Anonyymi

      Naapuri alkaa sotimaan....? Eihän ulkopolitiikka saa olla sellaista, joka johtaa sotaan. Sota on kyvyttömän hätäkeino. Kun yhdessä pohditaan ongelmia, sodat voidaan estää.

      Ettehän Ukrainan sodan varjolla ihannoi sotaa! Oikea lausunto; Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä. Älä uhoa joutavasta.
      Rauha aina parempi on.

      • Anonyymi

        Joo, mutta kun imperialistisen naapurin ulkopolitiikka on sellaista joka johtaa sotaan kuten nyt Euroopassa. Pienet naapurit ovat tässä tilanteessa kaikkein haavoittuneimmassa asemassa, on haettava turva sieltä mistä sen saa. Suomen ei saa koskaan enää jäädä yksin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, mutta kun imperialistisen naapurin ulkopolitiikka on sellaista joka johtaa sotaan kuten nyt Euroopassa. Pienet naapurit ovat tässä tilanteessa kaikkein haavoittuneimmassa asemassa, on haettava turva sieltä mistä sen saa. Suomen ei saa koskaan enää jäädä yksin.

        Venäjä ei halua natoa enempää idemmäksi.
        Marinin hallitus katkaisi itse kauppasuhteet Venäjälle. Siellä olevia suomalaisyrityksiä "pakotettiin" poistumaan maasta. Kokoomuksella on helppo tie jatkaa kauppasuhteiden estämisen jatkamista.
        Maksamme jo tällä hetkellä natolle sotaveroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä ei halua natoa enempää idemmäksi.
        Marinin hallitus katkaisi itse kauppasuhteet Venäjälle. Siellä olevia suomalaisyrityksiä "pakotettiin" poistumaan maasta. Kokoomuksella on helppo tie jatkaa kauppasuhteiden estämisen jatkamista.
        Maksamme jo tällä hetkellä natolle sotaveroa.

        Emmekä me halua Venäjää lännemmäksi.
        Kaikki Venäjän joukot pois Ukrainasta.!


    • Anonyymi

      Sota vai rauha - kumpi sittenkin parempi ois`?

      • Anonyymi

        Rauhaa kaikki haluavat, mutta sotainen naapuri haluaa sotaa. Puolustusvoimat turvaa rauhan.


    • Anonyymi

      Porvarispojat väittävät sodan olevan ihmisen geeneissä. Sotageeni puhkeaisi silloin tällöin. Teoria johtaa siihen että sota on suotuinen ja väistämätön ilmiö eikä sitä tule vastustaa. Sodan aloittajaa tulisi kunnioittaa. Ja jos sota hidastelee tuloaan, sitä tulee keinotekoisesti edesauttaa. Sodan aloittaja saisi kunniaa lahtaamisen aloittamisesta.
      Tällä teorialla sota laillistetaan.
      Kommarit eivät tue porvarispoikien teoriaa. Sota on pääasiassa rikkaiden toimi lisätä rikkauksiaan.
      Sota vai rauha. Saako luopua sotageeniin perustuvasta teoriasta?

      • Anonyymi

        Ihminen on sotinut koko ihmisyytensä aikana. Ihmislaji on myös helposti riitaantuva laji. Väkivaltaa on tapahtunut monella tapaa, perheissä suvuissa ym. Sama on ollut reviiritaisteluissa, riistan väheneminen on synnyttänyt nälkää. Valtiot ovat riidelleet keskenään.
        Väkivallalle, sodille on aivan looginen selitys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen on sotinut koko ihmisyytensä aikana. Ihmislaji on myös helposti riitaantuva laji. Väkivaltaa on tapahtunut monella tapaa, perheissä suvuissa ym. Sama on ollut reviiritaisteluissa, riistan väheneminen on synnyttänyt nälkää. Valtiot ovat riidelleet keskenään.
        Väkivallalle, sodille on aivan looginen selitys.

        Totta. Noin se on kulkenut.
        Ihminen on kasvanut luonnonvalinnan seurauksena. Eläimen tasolla ollessa sapuskaa otettiin mistä saatiin, eläimen tavalla.
        Kulttuurievoluutio synnytti eriarvoisen valtiotyypin, jossa iso osa väestöä merkittiin oikeudettomaksi orjaksi. Otettiin sodalla toiselta omaisuuksia. Rikkaiden ja kurjien yhteisö syntyi. Oltiin edelleen lähes eläimen tasolla.

        Kulttuurievoluutio synnytti myöhemmin sellaisen tietotason, jossa sotavälineet voivat tuhota koko ihmiskunnan. Tapahtuisi tietoinen oman lajinsa tuhoutuminen, itsetuho. Maailma muodostui eriarvoisista valtioista, joissa sotien takana edelleen vallitsee vahvemman laki, Puhutaan kauniita sanoja demokratiasta ja samaan aikaan laaditaan sotasuunnitelmaa. Rikkaat ja köyhät valtiot vastakkain. Valtioissa rikkaat ja köyhät kansalaiset vastakkain.
        Vieläkö olemme eläimen tasolla sivistyksessä!

        Geopolitiikan muutos on synnyttänyt maailman yhteisön.
        Maailma on lopultakin ihmiskunnan yhteinen koti. Kaikki kansat ovat kosketuksessa toistensa kanssa. Suuronnettomuuksissa autetaan. Voimme irtautua eläimen tasosta mutta myös suojella kaikkia lajeja mahdollisuuksien mukaan.
        Valtiossa, johon kuuluvat kaikki kansallisuudet, voidaan sovitella ristiriidat. Eläimen tasolta on mahdollista hypätä sivistyneen eläimen tasolle, Homo Sapiensiksi, Viisaaksi ihmiseksi.

        Sota on vältettävissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Noin se on kulkenut.
        Ihminen on kasvanut luonnonvalinnan seurauksena. Eläimen tasolla ollessa sapuskaa otettiin mistä saatiin, eläimen tavalla.
        Kulttuurievoluutio synnytti eriarvoisen valtiotyypin, jossa iso osa väestöä merkittiin oikeudettomaksi orjaksi. Otettiin sodalla toiselta omaisuuksia. Rikkaiden ja kurjien yhteisö syntyi. Oltiin edelleen lähes eläimen tasolla.

        Kulttuurievoluutio synnytti myöhemmin sellaisen tietotason, jossa sotavälineet voivat tuhota koko ihmiskunnan. Tapahtuisi tietoinen oman lajinsa tuhoutuminen, itsetuho. Maailma muodostui eriarvoisista valtioista, joissa sotien takana edelleen vallitsee vahvemman laki, Puhutaan kauniita sanoja demokratiasta ja samaan aikaan laaditaan sotasuunnitelmaa. Rikkaat ja köyhät valtiot vastakkain. Valtioissa rikkaat ja köyhät kansalaiset vastakkain.
        Vieläkö olemme eläimen tasolla sivistyksessä!

        Geopolitiikan muutos on synnyttänyt maailman yhteisön.
        Maailma on lopultakin ihmiskunnan yhteinen koti. Kaikki kansat ovat kosketuksessa toistensa kanssa. Suuronnettomuuksissa autetaan. Voimme irtautua eläimen tasosta mutta myös suojella kaikkia lajeja mahdollisuuksien mukaan.
        Valtiossa, johon kuuluvat kaikki kansallisuudet, voidaan sovitella ristiriidat. Eläimen tasolta on mahdollista hypätä sivistyneen eläimen tasolle, Homo Sapiensiksi, Viisaaksi ihmiseksi.

        Sota on vältettävissä.

        Eläimiä ollaan ja eläimiksi jäädään, ihmislaji kyllä oppii mutta vaistot ja halut ovat muuttumattomia, ne ovat ihmislajilla kuten kaikilla eläimillä. Agressiivisuus on ja pysyy, kuten kaikilla nisäkkäillä. Ihminen haluaa elää myös rauhassa, kuten kaikki nisäkkäät. Ihminen voi tehdä sopimuksia joilla säädellään yhteisiä pelisääntöjä, mm rajat ja paljon paljon muuta. Sodille ja rauhalle on myös aivan loogiset selitykset. Tuhansia vuosia sitten ihmiset tappoivat toisiaan keskinäisissä kahinoissaan paljon enempi kuin tänä päivänä.


    • Anonyymi

      sota

    • Anonyymi

      "Eläimiä ollaan ja eläimiksi jäädään,..."
      Sotageenin omaavat eläimet! Sota synnyttää tuhoa. Suursota synnyttää suurta tuhoa.
      Halvempikin ratkaisu löytyy.
      Ihmiskunta etsii sotageenin omaavat ja lähettävät heidät autiomaahan, jossa he saavat oman valtion ja jossa voivat keskenään sotia ja tuhota toisiaan. Kaikki jotka puhuvat sodan oikeutuksen puolesta tuomitaan autiomaavaltioon. Ihmiskunta ei tarvitse keskuudessaan sotageenisiä.
      Annetaan sotageenisille oikeus teloa toisiaan omassa valtioissaan.

      • Anonyymi

        Ihminen kantaa ominaisuuksiaan mukana kuten kaikki eliöt. Sellaista "sotageeniä" ei todellakaan ole olemassa, on vain taipumus agressioon jota ihmiset ovat käyttäneet olemassaolon taistelussa, toisiaan vastaan, eläimiä vastaan ym. Taipumus agressioon on vain yksi ominaisuuksista ihmislajiin kuuluvalla lajilla. Sodat selittyvät juuri tällä.
        Väkivaltaa esiintyy aina ihmislajin keskuudessa kuten muillakin eläinlajeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen kantaa ominaisuuksiaan mukana kuten kaikki eliöt. Sellaista "sotageeniä" ei todellakaan ole olemassa, on vain taipumus agressioon jota ihmiset ovat käyttäneet olemassaolon taistelussa, toisiaan vastaan, eläimiä vastaan ym. Taipumus agressioon on vain yksi ominaisuuksista ihmislajiin kuuluvalla lajilla. Sodat selittyvät juuri tällä.
        Väkivaltaa esiintyy aina ihmislajin keskuudessa kuten muillakin eläinlajeilla.

        Mistä agressiot sitten syntyvät. Sotaan liittyy tai liitetään suuri isänmaallisuuden paatos. Kun hallitus käskee niin sotaan on mentävä. Agressio näyttää olevan vain mitättömällä ryhmällä.
        Elävä esimerkki. Syntyikö suomalaisille agressio ennen Ukrainan sotaa. Mistä syystä muutamassa viikossa nousi sota-agressio Ukrainan sodan alettua. Miten on mahdollista, että sodan ulkopuoliset muuttuivat sotaisemmiksi kuin itse sotivat osapuolet.
        Miksi jotkut suomalaiset jauhavat sotaa Kiinaa vastaan. Hallitus ja kansan enemmistö ei ole kiukustunut lainkaan. Kiinan sisällä on ongelmia kuten muissakin maissa. Miksi juuri Kiina on joittenkin agression kohde.

        Sota vai rauha - kumpi parempi ois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä agressiot sitten syntyvät. Sotaan liittyy tai liitetään suuri isänmaallisuuden paatos. Kun hallitus käskee niin sotaan on mentävä. Agressio näyttää olevan vain mitättömällä ryhmällä.
        Elävä esimerkki. Syntyikö suomalaisille agressio ennen Ukrainan sotaa. Mistä syystä muutamassa viikossa nousi sota-agressio Ukrainan sodan alettua. Miten on mahdollista, että sodan ulkopuoliset muuttuivat sotaisemmiksi kuin itse sotivat osapuolet.
        Miksi jotkut suomalaiset jauhavat sotaa Kiinaa vastaan. Hallitus ja kansan enemmistö ei ole kiukustunut lainkaan. Kiinan sisällä on ongelmia kuten muissakin maissa. Miksi juuri Kiina on joittenkin agression kohde.

        Sota vai rauha - kumpi parempi ois.

        Sellaista ei ole kuulunut, että suomalaiset "jauhavat sotaa Kiinaa vastaan."
        Kiina kyllä varustautuu voimakkaasti sotilaalliseksi suurvallaksi. Maa tarvitsee hyökkäysarmeijan kuten kaikki imperialistiset valtiot ovat tarvinneet, kuten Venäjä nyt.
        Ihminen on riitaisa laji ja tarvitsee sääntöjä ja pykäliä, ettei aina olisi sota kaikkia vastaan. Rauhantila saavutetaan sopimuksilla ja hyvä niin. "Ikuista rauhantilaa" ei saavuteta koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaista ei ole kuulunut, että suomalaiset "jauhavat sotaa Kiinaa vastaan."
        Kiina kyllä varustautuu voimakkaasti sotilaalliseksi suurvallaksi. Maa tarvitsee hyökkäysarmeijan kuten kaikki imperialistiset valtiot ovat tarvinneet, kuten Venäjä nyt.
        Ihminen on riitaisa laji ja tarvitsee sääntöjä ja pykäliä, ettei aina olisi sota kaikkia vastaan. Rauhantila saavutetaan sopimuksilla ja hyvä niin. "Ikuista rauhantilaa" ei saavuteta koskaan.

        Siis pikkaisen täytyy antaa kansalaisten (suomalaisten?) päästä riistämään henki ulkomaalaisilta.
        Uskotteko itse olevanne terve ajattelultanne.

        Sota vai rauha - valitse rauhantila.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis pikkaisen täytyy antaa kansalaisten (suomalaisten?) päästä riistämään henki ulkomaalaisilta.
        Uskotteko itse olevanne terve ajattelultanne.

        Sota vai rauha - valitse rauhantila.

        Jos hyökkäyshaluinen vihollinen ryntäisi kotiseutua vastaan, pakkohan siinä olisi lähteä puolustamaan kaikkea sitä mikä olisi meille rakasta.
        Antaisitko viholliselle kaiken ympäriltäsi panematta hanttiin yhtään. ?
        Terve maanpuolustushenki ei todellakaan ole mitään epätervettä kun on kysymyksessä Isänmaa.
        Rauhantila saavutetaan myös taistelun kautta ja sitä rauhaa kannattaa kunnioittaa.
        Kuten meillä Suomessa on. OK!


    • Anonyymi

      "Rauhantila saavutetaan myös taistelun kautta ja sitä rauhaa kannattaa kunnioittaa."

      Entä jos jätetään kerrassaan ampumatta toisiamme.
      Voisiko tehdä näin. Sodan julistaneet ministerit laitetaan puolin ja toisin ampumaan toisiaan niin kumpikaan maa ei tuhoudu.
      Sodan jumala Jahve on raaka sotajunkkari.

      Sotako rauhaa parempi?

      • Anonyymi

        "Sotia julistaneet ministerit laitetaan puolin ja toisin ampumaan toisiaan niin kumpikaan maa tuhoudu."
        Venäjällä ei ammuta diktaattoria joka on sodan julistanut, maassa riittää despootteja aina johtoon. Nato turvaa meille turvallisuuden ja rauhan. Tämä on realismia. Utopiat eivät suojaa meitä sodilta.


    • Anonyymi

      Voimme aina kieltäytyä sodasta.
      Ihmisten teurastaminen on iljettävää, roistojen ideologiaa.
      Sota vai rauhantila.

      • Anonyymi

        Vihollisen hyökätessä kotimaahan, vaihtoehdot ovat vähissä, joko juokset vihollisen puolelle, tai käännyt vihollista vastaan. Toveri juoksisi vihollisen puolelle.?
        Hyvät puolustusvoimat takaa rauhantilan meille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihollisen hyökätessä kotimaahan, vaihtoehdot ovat vähissä, joko juokset vihollisen puolelle, tai käännyt vihollista vastaan. Toveri juoksisi vihollisen puolelle.?
        Hyvät puolustusvoimat takaa rauhantilan meille.

        Kun aseistaudutaan, joku käyttää aseitaan. Sittemmin väitetään rauhantilan syntyvän maailmaan aseistautumisen kautta.
        Kuulupi huuto, lisää aseita niin sota kaikkoaa!!!!
        Tervejärkistä vai?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun aseistaudutaan, joku käyttää aseitaan. Sittemmin väitetään rauhantilan syntyvän maailmaan aseistautumisen kautta.
        Kuulupi huuto, lisää aseita niin sota kaikkoaa!!!!
        Tervejärkistä vai?

        Pitää tiedostaa, ihminen on aina käynyt sotia, puolustusvoimilla ja riittävällä aseistuksella on aina turvattu rauha, ihminen on väkivaltainen eläin tarvittaessa. Hyökkää ja puolustaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää tiedostaa, ihminen on aina käynyt sotia, puolustusvoimilla ja riittävällä aseistuksella on aina turvattu rauha, ihminen on väkivaltainen eläin tarvittaessa. Hyökkää ja puolustaa.

        Entäpä jos sodan jumalatar heitetään vankikoppiin. Maailma vapautuisi sodista.
        Ovatko ukrainalaiset, venäläiset, suomalaiset ja muut kansallisuudet ilkeitä, sotaisia eläimiä?

        Maailman valtioiden tulee sopia ristiriitoja varten neuvottelujärjestelmä. Eräänlainen yleismaailmallinen komissio, jonne valtiot voivat ilmoittaa huolensa. Unohdetaan raamattu, jonka jumala kehottaa lähes joka sivulla kansalaisia sotaan. Mietitään asioita reaalisessa maailmassa.
        Lähdetkö rauhantyöhön vai levitätkö edelleen sodan ihanuuden aatetta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäpä jos sodan jumalatar heitetään vankikoppiin. Maailma vapautuisi sodista.
        Ovatko ukrainalaiset, venäläiset, suomalaiset ja muut kansallisuudet ilkeitä, sotaisia eläimiä?

        Maailman valtioiden tulee sopia ristiriitoja varten neuvottelujärjestelmä. Eräänlainen yleismaailmallinen komissio, jonne valtiot voivat ilmoittaa huolensa. Unohdetaan raamattu, jonka jumala kehottaa lähes joka sivulla kansalaisia sotaan. Mietitään asioita reaalisessa maailmassa.
        Lähdetkö rauhantyöhön vai levitätkö edelleen sodan ihanuuden aatetta?

        "Ihminen ilkeä sotainen eläin", väliin riitaisa kyllä, kantaa agression geenejä aina mukanaan, kuten muitakin luonnollisia ominaisuuksiaan. Silloin kun joudutaan puolustamaan, ei sitä silloin voi kun tuntea vihaa maahantunkeutujaa kohtaan.
        Tukea pitää aina oikeudenmukaista rauhaa, se on rauhantyötä.
        Epäoikeudenmukaista rauhansopimusta ei kannata kukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ihminen ilkeä sotainen eläin", väliin riitaisa kyllä, kantaa agression geenejä aina mukanaan, kuten muitakin luonnollisia ominaisuuksiaan. Silloin kun joudutaan puolustamaan, ei sitä silloin voi kun tuntea vihaa maahantunkeutujaa kohtaan.
        Tukea pitää aina oikeudenmukaista rauhaa, se on rauhantyötä.
        Epäoikeudenmukaista rauhansopimusta ei kannata kukaan.

        Olette ilkeämielinen mutta ette geenien perusteella.
        Jos uskot sotaiseen geeniperimään, et voi tuomita hyökkääjää tai tukea kohdetta. Teidän täytyisi laulaa "kivat geenit, ampukaa reippaasti kunnes tulee toinen geenisota".
        Teesi "sotainen geeniperimä" haiskahtaa raamatulliselta teesiltä. Biologian kanssa sillä ei ole jakoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette ilkeämielinen mutta ette geenien perusteella.
        Jos uskot sotaiseen geeniperimään, et voi tuomita hyökkääjää tai tukea kohdetta. Teidän täytyisi laulaa "kivat geenit, ampukaa reippaasti kunnes tulee toinen geenisota".
        Teesi "sotainen geeniperimä" haiskahtaa raamatulliselta teesiltä. Biologian kanssa sillä ei ole jakoa.

        Huvittaa tuo em kommentti.
        "Sotageeniä" ei ole, mutta ihmisen taipumus väkivaltaan on perimässä, kuten kaikilla nisäkäslajeilla. Sitä ihmislaji on tarvinnut taistelussa toisia ihmislajeja vastaan, eli omaa lajia vastaan. sillä selittyvät kaikki sodat.

        Ihmiset tekevät tälläkin hetkellä väkivaltaisia tekoja, vaikka ei sodittaiskaan.
        On hyvä, että meillä on säännöt ja lait jotta emme kävisi omankäden oikeudella toistemme kimppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huvittaa tuo em kommentti.
        "Sotageeniä" ei ole, mutta ihmisen taipumus väkivaltaan on perimässä, kuten kaikilla nisäkäslajeilla. Sitä ihmislaji on tarvinnut taistelussa toisia ihmislajeja vastaan, eli omaa lajia vastaan. sillä selittyvät kaikki sodat.

        Ihmiset tekevät tälläkin hetkellä väkivaltaisia tekoja, vaikka ei sodittaiskaan.
        On hyvä, että meillä on säännöt ja lait jotta emme kävisi omankäden oikeudella toistemme kimppuun.

        Jos ihmiselle on luonnollista tappaa toisiaan, et voi tuomita sotiakaan. Päinvastoin, teidän tulee kiihottaa ihmisiä toistensa kimppuun.
        Kumpi olisi hyvä. Sota vai rauha.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ihmiselle on luonnollista tappaa toisiaan, et voi tuomita sotiakaan. Päinvastoin, teidän tulee kiihottaa ihmisiä toistensa kimppuun.
        Kumpi olisi hyvä. Sota vai rauha.

        Ihminen on riitaisa eläinlaji ja aina välin kahinoinut ja sotinut.
        Ihminen katselee asioita aina omista lähtökohdistaan, jos toinen loukkaa tarpeeksi syntyy tappeluja ja henki voi lähteä. Näin on käynyt nyt kun sotaintoinen vihollinen hyökkää naapurista. Pienempi naapuri luonnollisesti puolustaa. Sota on silloin oikeutettua puolustaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen on riitaisa eläinlaji ja aina välin kahinoinut ja sotinut.
        Ihminen katselee asioita aina omista lähtökohdistaan, jos toinen loukkaa tarpeeksi syntyy tappeluja ja henki voi lähteä. Näin on käynyt nyt kun sotaintoinen vihollinen hyökkää naapurista. Pienempi naapuri luonnollisesti puolustaa. Sota on silloin oikeutettua puolustaa.

        Höpö...höpötystä. Raamatullista moskaa sotageenin olemassaolo.
        Nautittehan rauhasta sodan sijasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö...höpötystä. Raamatullista moskaa sotageenin olemassaolo.
        Nautittehan rauhasta sodan sijasta?

        Sotaan on aina valmistauduttava rauhan oloissakin. Rauha turvataan hyvällä puolustuslaitoksella. Suomella on hyvät rauhanturvaajat.


    • Anonyymi

      Aseillako rauha?
      Tehdään lisää aseita!!!!
      Aserauha vai aseettomien ihmisten veljessuhteet?

      • Anonyymi

        Vaatikaa kommunistit ensialkuun Venäjän fasismidiktuuria vetämään aseelliset miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta ja ukrainalaisten kodeista, niin teidän uskottavuutenne rauhan kysymyksissä kohentuu siinä jo huomattavasti. Siihen asti te olette vain Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisia ja nöyriä saappaannuolijoita.

        Venäläisen Levada-tutkimuskeskuksen mukaan 68 prosenttia venäläisistä kannattaa Vladimir Putinin jatkoa presidenttinä vuoden 2024 jälkeenkin, joten he kannattavat myös hänen imperialistista hyökkäyssotapoilitiikkaansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

        Olisiko Neuvostoliiton siis pitänyt antautua syksyllä 1941 Saksan panssariarmeijoiden vyöryessä Moskovan esikaupunkeihin?
        Merkillistä, miten minä olen kuitenkin tietävinäni sellaista, että suomalaiset kommunistit juhlistivat ja juhlistavat edelleen hyvinkin suurella antaumuksella ja tiuhan tahdin maljojen nostelulla venäläisten kommunistitovereittensa kanssa puna-armeijalla, joka oli, kas vain, aseistettu, vaatetettu ja ruokittu Yhdysvaltain lend-lease -avulla, saatua voittoa.

        Jos jokin rosvojoukko tunkeutuu kommunistin kotiin vaatien sitä omakseen ja perhettä alistumaan tahtoonsa, niin käykös se kommunisti neuvotteluja "viimeiseen asti" ja periaatteella, että "aina jostakin voi luopua", vai vaatiiko poliisin paikalle poistamaan tuon rosvojoukkion, jotta kotirauha palautuisi?
        Minä rohkenen arvioida, että poliisin riittävän vahva väkivaltakoneisto on tässä tilanteessa se rasti oikeaan ruutuun kommunistillakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaatikaa kommunistit ensialkuun Venäjän fasismidiktuuria vetämään aseelliset miehitysjoukkonsa ja -hallintonsa pois Ukrainan kansainvälisesti tunnustetulta valtioalueelta ja ukrainalaisten kodeista, niin teidän uskottavuutenne rauhan kysymyksissä kohentuu siinä jo huomattavasti. Siihen asti te olette vain Moskovan fasistijuntan pikkuapulaisia ja nöyriä saappaannuolijoita.

        Venäläisen Levada-tutkimuskeskuksen mukaan 68 prosenttia venäläisistä kannattaa Vladimir Putinin jatkoa presidenttinä vuoden 2024 jälkeenkin, joten he kannattavat myös hänen imperialistista hyökkäyssotapoilitiikkaansa Ukrainaa ja sen kansaa vastaan.

        Olisiko Neuvostoliiton siis pitänyt antautua syksyllä 1941 Saksan panssariarmeijoiden vyöryessä Moskovan esikaupunkeihin?
        Merkillistä, miten minä olen kuitenkin tietävinäni sellaista, että suomalaiset kommunistit juhlistivat ja juhlistavat edelleen hyvinkin suurella antaumuksella ja tiuhan tahdin maljojen nostelulla venäläisten kommunistitovereittensa kanssa puna-armeijalla, joka oli, kas vain, aseistettu, vaatetettu ja ruokittu Yhdysvaltain lend-lease -avulla, saatua voittoa.

        Jos jokin rosvojoukko tunkeutuu kommunistin kotiin vaatien sitä omakseen ja perhettä alistumaan tahtoonsa, niin käykös se kommunisti neuvotteluja "viimeiseen asti" ja periaatteella, että "aina jostakin voi luopua", vai vaatiiko poliisin paikalle poistamaan tuon rosvojoukkion, jotta kotirauha palautuisi?
        Minä rohkenen arvioida, että poliisin riittävän vahva väkivaltakoneisto on tässä tilanteessa se rasti oikeaan ruutuun kommunistillakin.

        Olette sodan hyväksymisen kannalla. Entä muut lukijat.

        Sotako edullisempi työväestölle, kansakunnalle vai rauha?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette sodan hyväksymisen kannalla. Entä muut lukijat.

        Sotako edullisempi työväestölle, kansakunnalle vai rauha?

        Sota hyväksytään silloin kun naapuri hyökkää meille. Ei voida jäädä tumput suorina katsomaan kun vihollinen ryntää kotiseudulle. (Ukraina)
        Naapurista riippuu miten sotaan pitää valmistautua.
        Hyvä puolustus takaa hyvän rauhantilan ja siihen pyritään.


    • Anonyymi

      Kyllä rauhaisa homostelu on tullut päätökseensä kaikessa iljettävyydessään. Pois se.

      • Anonyymi

        Miten tuo liittyy palstan aiheeseen.?
        Homofoobikko voi mennä sinimustien sivustoille purkamaan katkeruuttaan.


    • Anonyymi

      Rauha on parempi.
      Kaikki toimiin rauhan puolesta.

      • Anonyymi

        Ukraina toimii esimerkillisesti rauhan puolesta.
        Sodat loppuvat vain sotimalla, sitten sovitaan rauhasta, toivotaan pitkää rauhaa Eurooppaan.


    • Anonyymi

      Se ken ymmärtää sodan oikeutetuksi ei voi olla rauhan kansalainen eikä syyllistää hyökkääjää.
      Rauhantila on tavoittelun arvoinen.
      USA ja Nato - rauhan perikato.

      • Anonyymi

        Tämän päivän Venäjä on rauhan perikato Euroopassa.
        Venäjä imperialistisena valtiona tulee hävitä, mitä mieltä komu on ?
        Hyvät puolustusvoimat takaavat Suomelle rauhan.


    • Anonyymi

      Aseilla turvallisuus ei ikinä toteudu.
      Tarvitaan sivistystä ja kansojen veljeyttä. Pois fasismi ja rasismi

      • Anonyymi

        Aseilla Suomenkin rauhaa ollaan turvattu pian 80 vuotta, ja edelleen jatkossakin, Pohjois-Atlantin liiton jäsenenä.
        Kunhan tuo idän imperialismi vielä tulevaisuudessa rauhoittuu.


    • Anonyymi

      Suomen turvallisuus varmistui rauhanomaisen ulkopolitiikan takia. Nyt se on menetetty kun yhdyttiin naton kuoroon roistovaltioista. Tarttis katsoa peiliin.
      Kapitalismi natisee liitoksistaan. Sotaisuuden lisääntyminen on merkki.
      Tuen rauhaa.

      • Anonyymi

        Naton ulkopuolelle jääminen olisi merkinnyt kylmää kyytiä Suomen perinteiselle itään päin kallellaan olevalle ulkopolitiikalle.
        Suomi olisi yksin sopivana suupalana Venäjän käydessä sotiaan naapureitaan vastaan.
        Kuinka kommunistit nyt niin luottaa Venäjän "porvareihin" jotka käy valloitussotaa Ukrainaa vastaan.?


    • Anonyymi

      Suomella oli hyvät välit Venäjään NL:n kaatumisen jälkeenkin. Mitään sotilaallista uhkaa ei Venäjältä esiintynyt.
      Nyt kun on ryhdytty naton tuen takana parjauslinjalle tilanne on ehkä muuttunut.
      Venäjän kapitalistit vastaan Suomen kapitalistit tai toisin päin.

      Onko sota kansakunnille mieluisa ja edistystä lisäävä toimi?

      • Anonyymi

        Ei Nato-Suomi ole Venäjälle mikään uhka. Suomi ei hyökkää Venäjälle, Venäjä tietää tuon tasan tarkkaan.
        Suomen jääminen Naton ulkopuolelle yksin Venäjän vaikutusvallan alle "erityissuhteineen" olisi Suomelle ollut riskialtista.
        Kommunisteilla on sitä lujaa luottamusta "porvarilliseen Venäjään" kuitenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Nato-Suomi ole Venäjälle mikään uhka. Suomi ei hyökkää Venäjälle, Venäjä tietää tuon tasan tarkkaan.
        Suomen jääminen Naton ulkopuolelle yksin Venäjän vaikutusvallan alle "erityissuhteineen" olisi Suomelle ollut riskialtista.
        Kommunisteilla on sitä lujaa luottamusta "porvarilliseen Venäjään" kuitenkin.

        Ette vastannut kysymykseen. Jossittelette sillä kumpi porvari hyökkää toisensa kimppuun, venäläinen vai suomalainen.
        Edistääkö sota kansantaloutta vai ei?
        Paljonko siviilituotanto on menettänyt Ukrainan sodassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ette vastannut kysymykseen. Jossittelette sillä kumpi porvari hyökkää toisensa kimppuun, venäläinen vai suomalainen.
        Edistääkö sota kansantaloutta vai ei?
        Paljonko siviilituotanto on menettänyt Ukrainan sodassa?

        Venäjän hallitus edustaa imperialismia, fasismia, militarismia, diktatuuria. Diktatuuri käy hyökkäyssotia, demokratiat eivät käy toistensa kimppuun.
        Suomi demokraattisena valtiona on nyt hyvässä turvassa Natossa, jotenka Venäjä ei uskalla käydä Suomen kimppuun.
        Puolustussota on oikeutettua kuten demokratiaan, itsenäisyyteen pyrkivä Ukraina nyt. Kansantalous kärsii Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.
        Venäjän kommunistit tukevat Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäjän hallitus edustaa imperialismia, fasismia, militarismia, diktatuuria. Diktatuuri käy hyökkäyssotia, demokratiat eivät käy toistensa kimppuun.
        Suomi demokraattisena valtiona on nyt hyvässä turvassa Natossa, jotenka Venäjä ei uskalla käydä Suomen kimppuun.
        Puolustussota on oikeutettua kuten demokratiaan, itsenäisyyteen pyrkivä Ukraina nyt. Kansantalous kärsii Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.
        Venäjän kommunistit tukevat Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan.

        Kaikki Ukrainan sodan osapuolet edustavat barbaarisuutta. Sivistyneet ihmiset jäävät pois uhraamasta käsiään ruutiin.

        Sota vai rauha?
        Ukrainan sodan kaikki osapuolet ovat hävinneet aineellisesti ja moraalisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki Ukrainan sodan osapuolet edustavat barbaarisuutta. Sivistyneet ihmiset jäävät pois uhraamasta käsiään ruutiin.

        Sota vai rauha?
        Ukrainan sodan kaikki osapuolet ovat hävinneet aineellisesti ja moraalisesti.

        Ukrainalaiset olisivat jääneet Venäjän hallittavaksi alueeksi ilman itsenäisyyttä ja halveksittuina natseina jos olisivat jättäneet puolustamatta maataan. Parempi puolustaa kuin jäädä Venäjän haltuun. On oikein puolustaa sodan keinoin maataan jos sitä uhataan.


    • Anonyymi

      Tuetko Israelin ja Hamasin välistä sotaa?

      • Anonyymi

        Tuetko Hamasin iskuja Israeliin?


    • Anonyymi

      En tue Hamasin iskuja enkä myöskään Israelin miehitystä arabialueilla.
      Rauha olisi parempi.

      • Anonyymi

        Jos tuo tilanne olisi Suomen kohdalla, Venäjä miehittäisi Suomea, silloin jokainen ottaisi aseen ja lähtisi puolustamaan, kuten 1939.
        Me onneksi ollaan turvassa ja rauhassa läntisessä puolustusliitossa.
        Meillä on rauha.
        Helppoa aina osoitella toisia sodista, kun itse ei tarvitse sotia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tuo tilanne olisi Suomen kohdalla, Venäjä miehittäisi Suomea, silloin jokainen ottaisi aseen ja lähtisi puolustamaan, kuten 1939.
        Me onneksi ollaan turvassa ja rauhassa läntisessä puolustusliitossa.
        Meillä on rauha.
        Helppoa aina osoitella toisia sodista, kun itse ei tarvitse sotia.

        Jos näin on, miksi aseistautua kun emme halua sotaa ja neuvottelemme rehdisti kaikkien naapurivalioiden kanssa.
        Ruotsiin ei hyökännyt kukaan 200 vuoteen kun se julisti sodan rikokseksi. Nyt ruotsalaispersumaisuus tuhosi kanssakäymisen sivistyksen ja maa on lirissä.
        Sota ei siis auta. Eikö totta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos näin on, miksi aseistautua kun emme halua sotaa ja neuvottelemme rehdisti kaikkien naapurivalioiden kanssa.
        Ruotsiin ei hyökännyt kukaan 200 vuoteen kun se julisti sodan rikokseksi. Nyt ruotsalaispersumaisuus tuhosi kanssakäymisen sivistyksen ja maa on lirissä.
        Sota ei siis auta. Eikö totta?

        Ruotsi ei ole milloinkaan julistanut puolustussotaa "rikokseksi", jokainen kansakunta ja valtio haluaa puolustaa alueitaan jos ulkopuolinen hyökkää. rikos olisi maata kohtaan jos ei ryhtyisi puolustamaan.
        Ruotsikin avusti Suomea toisessa maailmansodassa omilla vapaaehtoistaistelijoillaan ja materiaalisella avulla.
        Ruotsi pelkäsi Venäjän työntyvän omalle rajoilleen, Suomi omalla taistelullaan esti senkin.
        Puolustus auttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsi ei ole milloinkaan julistanut puolustussotaa "rikokseksi", jokainen kansakunta ja valtio haluaa puolustaa alueitaan jos ulkopuolinen hyökkää. rikos olisi maata kohtaan jos ei ryhtyisi puolustamaan.
        Ruotsikin avusti Suomea toisessa maailmansodassa omilla vapaaehtoistaistelijoillaan ja materiaalisella avulla.
        Ruotsi pelkäsi Venäjän työntyvän omalle rajoilleen, Suomi omalla taistelullaan esti senkin.
        Puolustus auttaa.

        Kannatat siis sotaa ongelmien rakojana.
        Siitä vaan. Sotia on tarpeeksi valittavana.


    • Anonyymi

      Kyllä sota venäläisen rauhan voittaa. Ukrainalaiset jos joku tietää sen.

    • Anonyymi

      Vain pölhö puolustaa sotaa.
      Ethän ole pölhö! Olet siis rauhanaatteen persoona.

      • Anonyymi

        Jos Suomeen hyökkäisi inha naapuri, pitäisikö nostaa kädet pystyyn.?
        Sota tietyissä tilanteissa voi olla paras vaihtoehto.
        Nato-liitto takaa meille rauhantilan.


    • Anonyymi

      Ryhdistäydytään.
      Ryhdytään nostamaan rauhantyötä korkeammalle kuin koskaan.
      Emme voi antaa valtaa sotapukareille.

      • Anonyymi

        Jos se sotapukari hyökkää naapurista. Ei siinä mikään "rauhantyö" auta kuin lähteä ase kourassa puolustamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos se sotapukari hyökkää naapurista. Ei siinä mikään "rauhantyö" auta kuin lähteä ase kourassa puolustamaan.

        Kommuilla kummaa aatetta, rauhaa pitäs heti hieroa kun maahan hyökkää suuri rosvo...? !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommuilla kummaa aatetta, rauhaa pitäs heti hieroa kun maahan hyökkää suuri rosvo...? !

        Kuulepa lusmu. Gazassa tapetaan lapsia ja aikuisia. Aineelliset tuhot korkeat.
        Vaadi välittömästi lopettamaan Gazan sota. Ole ystävällinen. Älä kiusaa kansalaisia. Älä ainakaan taputa käsiäsi tuhoille. Jos taustaryhmäsi nauttii sotakuolemista, oksenna ja lähde veks. Ne eivät ole oikeita kavereitasi.
        Valitse rauha ennemmin kuin mielisairaalan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulepa lusmu. Gazassa tapetaan lapsia ja aikuisia. Aineelliset tuhot korkeat.
        Vaadi välittömästi lopettamaan Gazan sota. Ole ystävällinen. Älä kiusaa kansalaisia. Älä ainakaan taputa käsiäsi tuhoille. Jos taustaryhmäsi nauttii sotakuolemista, oksenna ja lähde veks. Ne eivät ole oikeita kavereitasi.
        Valitse rauha ennemmin kuin mielisairaalan

        Tekopyhää muita vaatia lopettamaan sota, pitää itse elää siinä sodan keskiössä jotta ymmärtää mikä on sodan todellinen syy.
        Komukka istuu täällä turvassa ja saarnaa muita lopettamaan sota.
        Mitä komukka sitten olisi tehnyt jos Venäjä olisi hyökännyt Suomeen. ?


    • Anonyymi

      Vielä vuosi sitten sota oli minulle merkityksetön.
      Nykyään tutustun rauhanliikkeiden toimiin ja menen ehkä johonkin jäseneksi.

      • Anonyymi

        Rauhan puolesta kannattaa toimia aina, mutta ei "rauhan puolustajiin" liittymällä mitään rauhaa puolusteta. Natoa EU:ta USA:ta haukkumalla ei rauhaa puolusteta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rauhan puolesta kannattaa toimia aina, mutta ei "rauhan puolustajiin" liittymällä mitään rauhaa puolusteta. Natoa EU:ta USA:ta haukkumalla ei rauhaa puolusteta.

        Natoa paljastamalla tehdään rauhantyötä. Rauhanjärjestöt vahvistuvat uusista jäsenistä. Nato antaa Israelin tapattaa siviilejä Gazassa.

        Yhdysvaltalainen Francis Coppola teki filmin Nato-koalition sodasta Vietnamia kohtaan
        Willard tiimeineen näkevät sodan kauhut sivustakatsojan silmin. Valitettavasti totaalisen sodan keskellä edes vahvin ei pysy järjissään. Lopulta Willard löytää kulttijohtajan asemaan nousseen Kurtzin, joka on perustanut oman armeijansa keskelle synkintä Kambodžaa.
        Ilmestyskirja Nyt kertoo hulluudesta, sodan mielettömyydestä ja silmittömästä tuhosta. Sodassa ei ole voittajia, eikä kenenkään sielu pysy puhtaana sotakoneiston rattaissa. Vaikka tämä on elokuvaa, se on todellisuutta tänäkin päivänä.

        Sodan kannattajilla saattaa olla hometta aivoissa.
        Toimi rauhantyön puolesta. Sota on sairaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Natoa paljastamalla tehdään rauhantyötä. Rauhanjärjestöt vahvistuvat uusista jäsenistä. Nato antaa Israelin tapattaa siviilejä Gazassa.

        Yhdysvaltalainen Francis Coppola teki filmin Nato-koalition sodasta Vietnamia kohtaan
        Willard tiimeineen näkevät sodan kauhut sivustakatsojan silmin. Valitettavasti totaalisen sodan keskellä edes vahvin ei pysy järjissään. Lopulta Willard löytää kulttijohtajan asemaan nousseen Kurtzin, joka on perustanut oman armeijansa keskelle synkintä Kambodžaa.
        Ilmestyskirja Nyt kertoo hulluudesta, sodan mielettömyydestä ja silmittömästä tuhosta. Sodassa ei ole voittajia, eikä kenenkään sielu pysy puhtaana sotakoneiston rattaissa. Vaikka tämä on elokuvaa, se on todellisuutta tänäkin päivänä.

        Sodan kannattajilla saattaa olla hometta aivoissa.
        Toimi rauhantyön puolesta. Sota on sairaus.

        Yksipuolista sodan tulkintaa kommukalta.
        Venäjä on yksin syyllinen aloitettuun sotaan ja kantaa siitä täyden vastuun.
        Venäjä on aina ollut sotien aktiivinen sotapuoli ja osapuoli oli siellä mikä tahansa aate vallalla.
        Kommunistien "rauhanliike" yksipuolisuudessaan syyttämällä vain Natoa on siitä ikävä esimerkki Suomen historiassa ja maailmalla.
        Nato tuo meille turvaa/rauhaa Venäjän agressioita vastaan.


    • Anonyymi

      "Venäjä on aina ollut sotien aktiivinen sotapuoli..."
      Ihanko totta? Venäjäkö tuhosi lähes sukupuuttoon Amerikan alkuperäisasukkaat.
      Opetelkaa historiaa uudelleen. Taisitte nukkua historian tunnilla.
      Olisiko oikeampi vastaus: Venäjä on sotinut historiansa aikana siinä kuin muutkin valtiot. Ettehän vie alaikäisiä lapsia sotakenttien läheisyyteen.

      Lopetetaanko sodat?
      Sota vai rauha parempi ois?

      • Anonyymi

        Mikä taho lopettaisi sodat.?
        Joku aina niitä sotia suunnittelee ja hyökkäilee, kuten meidän naapurimme Venäjä.
        Puolustusvoimat takaavat meillä rauhantilaa.


    • Anonyymi

      "Mikä taho lopettaisi sodat.?"
      Me voimme lopettaa sodat. Me kaikki maailman ihmiset.
      Sodista voi hyötyä vain pienilukuinen oligarkkien ryhmä.
      Oligarkit nielevät voitot. Tavallinen rahvas menettää sodassa henkensä turvatessaan oligarkkien omaisuutta.
      Maailman palkkatyöläiset muodostavat suuren enemmistön. Emme lähde sotaan tai rakentele sotaliittoumia, niin oligarkit saavat vapaan sotakentän. Sotikoot itse toisia oligrkkeja vastaan.
      Palkkatyöläisen tehtävä on rakentaa, ei tuhota.

      • Anonyymi

        Ketkä me kaikki maailman ihmiset. ?
        Ihmiset ovat aina sotineet, kautta aikain toisiaan vastaan, ei ole tarvittu mitään "oligarkkeja" ihmiset ovat sotinee ja tapelleet ruuasta ja reviireistä koko oman historiansa aikana, ennen oli sota aina kaikkia vastaan, nyt sodat ovat vähentyneet ja ihmisistä on tullut myös viisaampia ratkaisemaan ongelmia.
        Oligarkit haluavat rauhaa, sillä siinä se bisnes kukoistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketkä me kaikki maailman ihmiset. ?
        Ihmiset ovat aina sotineet, kautta aikain toisiaan vastaan, ei ole tarvittu mitään "oligarkkeja" ihmiset ovat sotinee ja tapelleet ruuasta ja reviireistä koko oman historiansa aikana, ennen oli sota aina kaikkia vastaan, nyt sodat ovat vähentyneet ja ihmisistä on tullut myös viisaampia ratkaisemaan ongelmia.
        Oligarkit haluavat rauhaa, sillä siinä se bisnes kukoistaa.

        Koska sodat ovat vähentymään päin, vähennetään niitä edelleen. Ei päästetä uusia sotia syntymään.
        Kannatan rauhanomaista maailmaa. Se on mahdollinen. Sen puolesta tulee toimia.


    • Anonyymi

      Kun katsoo Ukrainan ja Gazan sodan kauheuksia, niin järjettömiä sotahaaskat ovat.

      • Anonyymi

        Ihmiset ovat aina sotineet tiukan paikan tullen.
        Rauha voidaan turvata ainoastaan hyvällä puolustuksella. Suomi on hyvä esimerkki.
        Jos joku hyökkää silloin puolustetaan.


    • Anonyymi

      Ukrainan ja Gazan sodat tuhoavat luontoa. Aikaisemmat sodat Lähi-idässä ovat tuottaneet valtaisaa tuhoa. Kaikissa Lähi-idän sodissa nato on ollut mukana.
      Haluan elää rauhan maailmassa, sanokoot porvarit mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Silloin soditaan kun ihminen katsoo sen välttämättömäksi, niin on aina ollut ja tulee jatkossakin olemaan. Ihminen on sellainen reviirejään vartioiva otus, sota ja rauha on silloin tasapainossa.


    • Anonyymi

      Sotaa puolustava persoona on kyvytön tuomitsemaan mitään sodassa pahaa tapahtuvaa. Ei pienintäkään rikettä. Sodan tukija tekee väärää propagandaa ihmiskunnalle.
      En hyväksy sotaa. Pidän oikeutena puhua sodasta ihmisten suurimpana rikoksena.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Rauhasta puhuminen tai toimiminen ei silloin auta kun sotaisa naapuri käy kimppuun. Silloin toimitaan sodan keinoin. Rauhan takaavat silloin hyvät puolustusvoimat.
        Puhukaa Putinille ja Lavroville rauhasta, tiedätte varmasti mikä olisi vastaus.


    • Anonyymi

      Puhun kaikille maailman kansalaisille.
      Rauha on aina parempi olotila kuin sota.

    • Anonyymi

      Kalassa käynti ja marjojen keruu voittaa sotimisen mennen tullen.

    • Anonyymi

      Ukrainan sodan osapuolet. Lopettakaa sota. Alkakaa käydä neuvonpitoa. Säälikää tuhoa ja hävitystä. Älkää tehkö niistä ihannetta.

    • Anonyymi

      Sota on tuottoisa bisnes aseteollisuudelle mutta uhka rauhanomaiselle tavaroiden vaihtamiselle.
      Kannatan sodan kriminalisoimista.

    • Anonyymi

      USA ja Saksa ehdottavat Ukrainalle: Alkakaa käydä neuvottelua sodan lopettamiseksi Venäjän kanssa.
      Kannatan hanketta.
      Kannatatko sinä?

      • Anonyymi

        Ukrainalaisten toive on rauha maassa, mutta ei millaisin ehdoin, ei kukaan normaali ihminen halua antaa rosvolle ilmaiseksi mitään. USA:n ja Saksan pitää painostaa Venäjää vetämään joukkonsa pois Ukrainasta ja tunnustamaan Ukrainan rajat ja suvereniteetti.
        Venäjä kuitenkin vaatii Ukrainalta ehtoja jotka törkeästi loukkaisivat Ukrainaa.


    • Anonyymi

      "..ei kukaan normaali ihminen halua antaa rosvolle ilmaiseksi mitään."
      Oikein. Rosvot ja sotakiihottajat kaltereiden taakse.

      • Anonyymi

        Jokainen normaali ihminen puolustaa maataan vihollisen hyökätessä.
        Venäjän rosvot ja sotakiihottajat kaltereiden taakse, maksamaan sotakorvauksia tuhoamilleen maille.


      • Anonyymi

        ¨"Rosvot ja sotakiihottajat kaltereiden taakse." Eli siis putin ja muut isovenäläiset fasistit?


    • Anonyymi

      Äiti. maaemo, lapsi. Kukaan näistä ei halua väkivaltaa.
      Toimikaa sotaa vastaan ilman verukkeita.

    • Anonyymi

      Sovitaanko näin?
      Emme toimi koskaan sodan puolesta.

    • Anonyymi

      Sovitaan niin. Nostamme rauhanliikkeet kunniaan.

    • Anonyymi

      Käsillä olevat sodat kertovat ettei sodassa ole voittajia.

    • Anonyymi

      Maailmaa aseistetaan aseturvallisuuden nimissä. Se syö kaikkea tarpeellista siviilituotantoa. Sitten sotahurtat ampuvat aseilla vaivalla saavutettua.
      Tyhmää touhua. Eikö totta.

    • Anonyymi

      SUDAN
      YK: 7 miljoonaa ihmistä on paennut taisteluita Sudanin sisällä
      YK:n turvallisuusneuvosto sanoo olevansa huolissaan Sudanin konfliktin lisääntyneestä väkivallasta ja taisteluiden leviämisestä.

      Sotako sudanilaisille hyvä olotila?
      Toimithan rauhan puolesta.

      • Anonyymi

        Nythän Sudan ei saa mitään apua koska Palestiinaa ja HAMASia tukevat Huthi kapinalliset-terroristit estävät sen. Eipä tunnu palestiinalaisilla riittävän pätkääkään solidaarisuutta mustia sudanilaisia kohtaan. Rasismia?


    • Anonyymi

      Sodan jumala on pahis.
      Rauhan jumala on kilttien ihmisten puolella.

    • Anonyymi

      Ukrainan sotaa on käyty kohta 2 vuotta.
      Mitä hyötyä yksikään sodan osapuoli on voittanut sotimalla?

      Kuvittele päässäsi ne tuhannet miljardit eurot aseina ja tuhottuina taloina, tehtaina, teinä yms.. Ja toisen kerran sodasta joutuu kustantamaan jälleenrakennuskulut.
      Olen sotaa vastaa, entä sinä!

    • Anonyymi

      Tule rauhanrintamaan.
      Ponnistellaan yhdessä rauhanomaisen maailman puolesta.

    • Anonyymi

      Ilman muuta rauhan kannalla.

    • Anonyymi

      Sota on kyvyttömän hätäkeino.
      Valitettavasti keskenkasvuisia poikia kasvatetaan tänään väärään isänmaallisuuteen.

      • Anonyymi

        Poikia? Olipa vanhanaikainen, epätasa-arvoinen ja suorastaan naisvihaa tihkuva väite ettei muka nykyaikainen nainen pystyisi aivan samaan kuin miehetkin! Jotenkin toivoisi ettei tällaista naisten ja tyttöjen vähättelyä nähtäisi jatkossa SKP:n palstalla!


    • Anonyymi

      Pohjois-Koreahan on kommunistinen valtio, yksi harvoja kommunistisia valtioita koko maailmassa. Eikä se ole mikään rauhankyyhky. Päinvastoin: Paksu Kim ja hänen vampyyrisiskonsa uhoavat koko ajan ydinsodalla ja uhkailevat eteläistä veljeskansaansa.

    • Anonyymi

      Järjetön kakara viemässä naisetkin rampautumaan sotakentille. Ihan uhkui innosta.
      Lupaathan ryhtyä jatkossa hylkäämään sota kerta kaikkiaan.
      Maailma vapaaksi sodista ja sota-aseista. Jees.
      Toimitaan yhdessä sotaa vastaan.

    • Anonyymi

      Sotako kaunista ja mielekästä?
      No, ei tietenkään.
      Rauha on parempi.

      • Anonyymi

        Miksi kommunistinen Pohjois-Korea ei tunnu ajattelevan näin? Vaan kalistelee miekkojaan ja uhkaa maailmaan ydinaseilla?


    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa rakennetaan väestönsuojia talojen alle. Pohjois-Korea voi hyökätä ja tuhota koko maan.
      P.Koreaa ei uhkaa mikään. Se ei ole kauppasaarrossa. Kukaan ei pilkkaa sitä ellei meteoriitti putoa Etelä-Koreaan.

    • Anonyymi

      Hyviä esimerkkejä on esitetty sodan turmiollisuudesta.
      Kaikki tervejärkiset puuhaamaan toimia sotia vastaan.
      Rauhan maailman puolesta tietenkin.

    • Anonyymi

      Imperialistinen kapitalismi rakoilee maailman talouden uudelleenjaossa. Pelkona on että taistelu markkinoiden uudelleenjaosta kovenee.
      Onneksi suomalaisten sotakiima on laimentunut. Vain muutama äärioikeistolainen kaivelee aseita esiin. Naton alainen sotalaitos on suuri uhkatekijä. Tyhmimmät porvarimme kalastelevat maahamme ydinaseita.
      Rauhantyötä on jatkettava.

    • Anonyymi

      Rauha Ukrainaan on äärimmäisen yksinkertaista saavuttaa:

      1)Sota loppuisi välittömästi jos fasistinen ja imperialistinen venäjä vetäisi joukkonsa ja hyökkäysarmeijansa kansainvälisesti tunnustettujen vuoden 1991 rajojen taakse.

      2)Sen sijaan jos Ukraina lopettaisi sotimisen nyt niin isovenäläiset örkit järjestäisivät kansanmurhan ja Ukraina kansakuntana, valtiona ja kulttuurina lakkaisi käytännössä olemasta.

      Toverit, kumpi näistä on parempi vaihtoehto?

    • Voittaja kirjoita Historia
      Olen varma jos Venäjä voitta maailma ja ensi USA laitta punainen matto Putinilla

    • Anonyymi

      Ukrainassa siintää sodan loppuminen. Ukrainan väestössä kasvaa tyytymättömyys tuhoisaan sotaan.
      Tuethan Ukrainan rauhanoppositiota sotajunkkareita vastaan.
      Itse tuen rauhantekoa.

    • Anonyymi

      Ukrainan rauhaoppositiota tuetaan. Samoin Venäjän ja natomaiden rauhanliikkeitä.

    • Anonyymi

      Poliittinen toiminta sotaa vastaan on ehdottomasti edullisempaa kuin vaatia sotaa ja sotatarviketuotantoa.

      • Anonyymi

        Niin mutta kerrohan toveri miten toimia kun sodan fasistinen osapuoli eli venäjä on siirtynyt sotatalouteen ja tekee uusia aseita 3 vuorotyössä. Jopa naisvankilat ovat muutettu pakkotyöleireiksi joissa naisvangit ompelevat 16-tunnin työvuoroissa venäläisille fasisteille maastopukuja. Kerrohan toveri, miten siinä tilanteessa tehdään "poliittista toimintaa"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin mutta kerrohan toveri miten toimia kun sodan fasistinen osapuoli eli venäjä on siirtynyt sotatalouteen ja tekee uusia aseita 3 vuorotyössä. Jopa naisvankilat ovat muutettu pakkotyöleireiksi joissa naisvangit ompelevat 16-tunnin työvuoroissa venäläisille fasisteille maastopukuja. Kerrohan toveri, miten siinä tilanteessa tehdään "poliittista toimintaa"?

        Voittehan toimia kaikin voimin suomalaista fasismia vastaan. Suomenkin fasistit ovat tyytyväisiä sodan vankkureiden edessä ja odottavat milloin päästä sotimaan.
        Suomalainen fasismi heiluu EU:n fasismin johtotason alla tarkoitusperiään salaamatta.
        Rauhantyötä riittää jokaiselle, joka ei halua sotaa.
        Rauha on parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voittehan toimia kaikin voimin suomalaista fasismia vastaan. Suomenkin fasistit ovat tyytyväisiä sodan vankkureiden edessä ja odottavat milloin päästä sotimaan.
        Suomalainen fasismi heiluu EU:n fasismin johtotason alla tarkoitusperiään salaamatta.
        Rauhantyötä riittää jokaiselle, joka ei halua sotaa.
        Rauha on parempi.

        Kysymys kuului kuinka toimia sodan fasistista osapuolta, eli venäjää vastaan? Odotan toverilta yhä vastausta siihen. Vai onko niin että SKP:n toverit eivät jostakin syystä halua toimia venäjän imperialismia, uuskolonialismia ja fasismia vastaan?


    • Anonyymi

      Mä olen skolmatta maailmansotaa dotellu alkavaksi jo yli kymmenen vuotta mua ei taas kiinnosta kumpi on parempi muistetaan taas ainakin seuraavat kuuskyt vuotta si kuinka vittumainen tunnelma on sodan jälkeen kun on pulaa kaikesta mahdollisesta

    • Anonyymi

      Sota vai rauha.
      Valitsen rauhan.
      Miksi?
      Ukrainan ja Gazan sodat pakottivat viimein rauhan kannalle.

      • Anonyymi

        Entä kuinka toimia sodan fasistista ja natsistista osapuolta, eli venäjää vastaan?


    • Anonyymi

      Ryhdy rauhantyöhön. Et kadu. Se on vaikeaa ja raskasta mutta tuottaa tulosta maailmalle. Älä ikinä alistu siihen, että jossain käydään sotaa ja siksi täytyisi luopua rauhan asiasta. Älä myöskään ota hyväksesi fasismia. Fasismin vastainen on yhtä kuin rauhan puolesta toiminta.
      Rauha on aina parempi kuin sota.

      • Anonyymi

        Voitko kertoa millaista rauhantyötä työtä fasistisella venäjällä oikein tehdään? Mikä on rauhanliikkeen tila esim. Pietarissa? Kuinka usein paikalliset venäläiset toverit järjestävät siellä esim. mielenosoituksia tai rauhanmarsseja kaupungin keskustassa vaatien rauhaa Ukrainaan?


    • Anonyymi

      Sotahan loppuisi välittömästi jos fasistinen ja imperialistinen venäjä vetäisi joukkonsa ja hyökkäysarmeijansa kansainvälisesti tunnustettujen vuoden 1991 rajojen taakse.

      Sen sijaan jos Ukraina lopettaisi sotimisen nyt niin isovenäläiset örkit järjestäisivät kansanmurhan ja Ukraina kansakuntana, valtiona ja kulttuurina lakkaisi käytännössä olemasta.

      Ovatko kunnianarvoisat toverit pohtineet miksei fasistinen venäjä lopeta sotaa ja vedä joukkojaan vuoden 1991 rajojen taakse tai kunnioita Budapestin sopimusta vuodelta 1994 vaan rikkoo niitä räikeästi?

    • Anonyymi

      Mielummin ainainen taistelu, kuin ikuinen orjuus!! Esim. venäjän vallan alla.

      • Anonyymi

        Okei. Teidät luovutetaan Jesse-sedän tuomittavaksi. Oma on syynne. Teidän sydämenne kohdalla sijaitsee paholaisen uurna, synneistä pahin.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe