PM Sanna Marinin mielikuvamaailmassa rangaistukset kovenevat?

Nuorten huutava hätä!

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/eb82aed2-dd51-4ea7-b372-c52d5b728407 -, IL-otsikoituna näin:

"Marin jengirikollisuudesta kyselytunnilla: ”Tarvitaan rangaistusasteikko, joka on riittävän tiukka”", toimittajana Jari Hanska.

..
TAUSTAUHKA - Ainakin pääministerimme vaateet Venäjän ja sen rangaistavuuden osalta tiukkenevat, tuoden meitä yhä lähemmäksi niin sanottua 1941-uhoa |1, joka koitui kohtaloksemme lopulta vuonna 1944, jolloin kansakuntamme oli jo 1944-pelossa.

Miksi sekaannumme yhä syvemmin vieraiden omiin asioihin -

.. tässä Ukrainan slaavisotaan, jossa käydään kamppailua vallasta, vaikutteesta ja eri kansalaisryhmien oikeuksista, vaateista ja turvallisuudesta - tietäen kuitenkin ulkoa kiihdytettyjen sotien olevan aina väärä keino hakea rauhaa |2.

--
PROLOGI - "Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana!"

Tämä vanha viisaus on enemmän nyt kohdillaan kuin poliitikkomme yleisesti ottaen edes käsittävät - sen tarkoittaen kahta ydinasiaa:

1. Meidän omat tärkeät sisäiset asiat, niin tämän hetken liian vähälle poliittiselle tahtovaikutteelle jäävät lapsien ja nuorien suoranainen hätähuuto |3 - yhä väkivaltaisemmaksi siirtyvässä yhteiskuntakehityksessä |4.

Tulevaisuutemme yhteiskuntana on ilmiselvästi vaarassa sen yksinkertaisen totuuden vuoksi, jossa ilman rakentavasti yhteiskuntahaluisia "yhteen hiileen" puhaltavia lapsia ja nuoria -- ei yhteiskuntaamme huomenna ole, ehkä vai anarkiana, jossa ei hallita vuorovaikutuksia .. - kuin ..

2. Meidän sotkeutuminen vieraiden asiaan, joka on nyt vallitsevana menetelmänä väärä, mutta itse keskinäisselvityksenä kahden kauppa sekä näiden kahden asiakokonaisuus, eikä meidän, varsinkaan kun todellisuudessa ei mikään aito uhka edes Suomea häiritse tai kiristä ..

- vain uhka, joka on luotu manipulatiivisen median |5 ja kiihkotarpeisten nato-uskovaispoliitikkojen toimesta |6 - tarpeesta olla jossain sellaisessa, jonka "ystävä on kaukana valtameren takana, eikä tuossa vieressä", mikä olisi meille se kuitenkin paras ratkaisu |7.

--
Poliisi on yhä aidommin huolissaan ajelehtivista nuorista, jopa lapsien kiihtyvästä väkivallasta!
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009190983.html -, HS-otsikoituna näin: "Nuorten väkivalta räjähti pääkaupunki­seudulla: Poliisipäällikkö tietää, miksi"
-HS-toimittajana Anne Kantola.

Poliisi kiinnittää yhä suurempaa huomiota lapsien ja nuorten väkivaltaistuvaan pienoismaailmaan -

.. aloittaako nyt poliisi "meidän omana todellisena suojelupoliisina" - meidän omien sisäisten asioidemme perkaamiseen ja ryhtymisen todellisiin tekoihin, kun poliitikkomme vain askartelevat Venäjän uhan kimpussa, nato-autuutena ja lähetellen toistuvasti yhteiskuntarahaa ja tappavia aseita yhä enemmän pitkittämään tätä median lempilasta ..

- Ukrainan slaavisotaa |8, jota manipulaatiouutisoidaan raskaalla kynällä ja kameralla joka päivä, jo enemmän kuin amerikkalaisten aikanaan vuosina 2001-21 käymiä hyökkäyssotia, lähinnä kehitysmaihin -

.. kysymättä mitenkään olisivatko nuo amerikkalaissodat jotenkin Yhdysvalloista korvattava USAF-pommituksien tuhoilta |9.

.. miksi näin, ja selitteeksi ei käy maantieteellinen "läheisyytemme" ja sama rajanaapuruus -

.. selitteeksi pitää tulla todellista aidon uhan näkymää itärajamme takaa ja juuri meitä Suomea ja suomalaisia kohtaan.

Kansakuntamme odottaa nyt aikuisten oikeita vastauksia tästä väitetystä uhasta ja osaamista erotella uhkaaminen ja varautuminen! |10.
.
|1 ~ x -
|2 ~ x -
|9 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17642784/takavarikot-yhdysvaltojen-hyokkayssotien-tuhojen-korjaamiseksi -
.

Entä jos kiihkeässä mielentilassa olevat natottavat poliitikkomme tämän hetken manipuloidusta sokeudestaan oivaltavat mitä merkitsisi, jos sijoittaisimme -

.. ainakin joltain osaltansa nuo Ukrainaan menevät verokertymä- ja velkarahat ja varat omiin lapsiimme, nuoriimme, siis lopulta oman yhteiskuntamme kehittämiseen huomista silmällä pitäen -

.. johan tuolla aiemmin huomasimme, ettei ilman yhteiskuntaeloon sopeutuneita lapsia ja nuoria ole koko yhteiskuntaa -

.. tämäkin on helppo havaita, jos avaa aidosti oman ajatuskoneiston ja katsoo puolueettomasti huomista ja sitä todellista uhkaa, jos menetämme merkittävän osan lapsistamme ja nuoristamme tielle, josta ei saata olla paluuta |11.

..
Oletko Sanna valmis uuteen ajatukseen -

.. ottamaan topakasti juuri nyt hallituskautesi loppuaikana todellisen "Homma hanskaan -projektin" ja ryhtyä ajamaan lastemme ja nuortemme asiaa - ?

.. kansalaiskirjoituksia sähköpostiisi on satanut aiheesta aivan tavallisilta suomalaisilta pitkin viimeistä paria vuotta! |12 ..

- entä TP Sauli Niinistö, olisitko Sinä nyt viattoman lapsen isänä valmis tarttumaan tahtipuikkoon enemmän kuin vain yhden kouluvierailun verran, josta kiitos |13 ..
- nyt, kun yhteiskunnastamme kuuluu aito ja oikea hätähuuto - lapsiltamme ja heidän vanhemmiltaan!
.
|12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/eu-tasoinen-ilo-oppia-mentaliteetti.html -


--
94243

129

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Katos itse ilkka anolainen saapui.

      • Anonyymi

        Me entiset työkaverit käytämme hänestä jo nimeä Ilkka -vainaa.


      • Anonyymi

        Murkku Luoma vauhdissa.


    • Anonyymi

      Jaha - taas Luoma alkoi hokea itse keksimäänsä uhoa.

      Kysymys Luomalle: "Oletko ylpeä valheestasi, jolla herjaat isänmaatamme?"

      • Anonyymi

        Ei taida anolaisen ilkka lukea kometteja edes kuhan spämmää viestinsä.


      • Anonyymi

        Ei varmasti vastaa - näin oli työelämässäkin. Siksi töitä ei ole ollut kymmeniin vuosiin.


      • Anonyymi

        Millaisia valheita tarkoitat? Oletko ollut jo tällä samalla aiheella jo näissä avauksissa aiemminkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei taida anolaisen ilkka lukea kometteja edes kuhan spämmää viestinsä.

        Luitko itse avauksen ja mitä mieltä olet lasten ja nuorten hädästä ja taustalta kiihtyvästä väkivallasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luitko itse avauksen ja mitä mieltä olet lasten ja nuorten hädästä ja taustalta kiihtyvästä väkivallasta?

        En lue teidän anolaisten trollien spämmejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En lue teidän anolaisten trollien spämmejä.

        Miksi sitten roikut täällä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sitten roikut täällä?

        Ihmettelen kuinka sekasin te anon väki oikein olettekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmettelen kuinka sekasin te anon väki oikein olettekin.

        Miten on oma olosi. Kamoissa vai muuten vain sekaiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En lue teidän anolaisten trollien spämmejä.

        Et ymmärrä lukemaasi jos teksti on pidempi kuin kaksi riviä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmettelen kuinka sekasin te anon väki oikein olettekin.

        Miten voit niin sanoa kun juuri kiisti lukeneesi tekstiä? Onko napit kaakossa vai purkissa? Popsi nyt ihmeessä ajoissa niitä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En lue teidän anolaisten trollien spämmejä.

        Kiusaaminen on ollut ’ikuinen riesa’

        Tapahtumien lukumääränä ehkä vähäisempänä, mutta nyt tilanne on karannut (ääri)väkivaltansa osalta käsistä ja nyt tarvitaan oikeat työrukkaset, joilla asia ojennetaan takaisin yhteiskunta-mallinnukseen, jossa kaikille luodaan sijansa, tarpeensa ja tyytyväisyys huomioimisesta, mitä alamme opastamaan lapsille ja nuorille – toisiaan kohtaan.

        Työsarka on pitkä, mutta niin on uusi opintoputkikin, joka alkaa jo varhaiskasvatuksesta ja päättyy 18-ikävuoteen ... tuona aikana meidän on aikuisina hoidettava velvollisuutemme, joka meille on luotu. Lapset ja nuoret odottavat osallistumista ja läsnäoloa, ja mikäli perhe väsyy omassa juoksussaan - on yhteiskunnan riennettävä apuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmettelen kuinka sekasin te anon väki oikein olettekin.

        Näin sekaisin!

        ..

        Pyyntö ja ehdotus 14. marraskuuta 2020



        Nyt pyydämme tähän perheiden hätähuutoon yhteistoimintaa – aina tasavallan presidentistä alkaen!

        Avoin kirje kansakuntansa suoraan valitsemalle maanisälle ---

        Sauli, ota koppi ja lähde mukaan yhteishankkeeseen, josta tehtäisiin viesti – lapsille, nuorille ja lapsiperheille, ja koko yhteiskunnalle.

        Keskitytään omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin ja luodaan yhteishenkeä – ”Ongelma on meidän – emme jätä ketään yksin” – tehdään sille jotain.

        Tule ja kannusta vaikkapa videolla lapsillemme ja nuorillemme sopivasti vastuuta, yhteisoloa, huolehtimista, ryhmähenkeä ja hyväksytyksi tulemisen iloa varttuville lapsille ja nuorille – unohtamatta perheitä, joilla kaikilla ei tosiaan mene hyvin.

        Esitän toivomuksen. Sinua kuunnellaan, tulithan valituksi suoraan ensimmäiseltä kierrokselta – kansa luottaa sinuun ja kuuntelee. Lapset tuntevat vain yhden poliitikon- se olet Sinä – tasavallan presidentti Sauli. Lapset tuntevat sinut juuri nimenomaan Saulina ja nyt olisi aika ryhtyä tekoihin – Sotiemme veteraanit huomiot erinomaisesti – nyt on lapsien ja nuorten vuoro.



        Pyydämme nyt kansallista yhteishenkeä – mukaan voisi tulla myös pääministeri Sanna Marin – te kaksi olette maallemme se uusi huominen, myös kasvattajina, ja työ sen eteen laajemmin, on aloitettava nyt.

        Yhteiskuntamme ei halua eikä kestä enää yhtään Koskelan tapausta, eri enempää kouluväkivaltaa, eikä koulukiusaamista – on eheyttämisen aika.

        ..



        Tehtävätoivomus eduskunnalle

        Eduskunta ottakoon ohjelmakseen pohtia ja takoa sellaisen lainsäädännön, jossa lapsen ja nuoren tie turvataan – me olemme muutoinkin lähestymässä ympäristöongelmia, joita juuri varttuva osa yhteiskunnastamme joutuu korjaamaan – niitä meidän iäkkäämpien tekosia, joilla olemme romahduttaneet luontobiologian ja sen monimuotoisuuden. Siis haasteita on jo muutoinkin riittävästi!

        Uskoisin, että kaikki vastuulliset perheet, joissa on lapsia ja nuoria tarttuvat mielellään nyt talkoohenkeen, jossa puheet muuttuvat teoiksi. Kansa katsoo suurissa ongelmissa aina ylöspäin ja siellä oleviin, joihin luotetaan. Tänään presidentin ja pääministerin luottoarvo kansalaistemme silmissä on edelleen korkealla.



        [EPILOGI] Tehdään nyt alkaen seuraavasta kokonaisesta vuodesta Lasten ja Nuorten vuosi teoin- ja vähemmin puhein. Annetaan viesti yhteiskunnalle, lapsille ja nuorille ja heitä kasvattaville perheille – ”Olemme mukana – emme unohda, emmekä jätä”.

        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ymmärrä lukemaasi jos teksti on pidempi kuin kaksi riviä.

        Fiksu lukija ei tarvitse kuin kaksi riviä luettavakseen Ilkan typeriä putinistisia vuodatuksia todetakseen, että riitti. Täyttä paskaa, enpä tuhlaa aikaani tuohon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiusaaminen on ollut ’ikuinen riesa’

        Tapahtumien lukumääränä ehkä vähäisempänä, mutta nyt tilanne on karannut (ääri)väkivaltansa osalta käsistä ja nyt tarvitaan oikeat työrukkaset, joilla asia ojennetaan takaisin yhteiskunta-mallinnukseen, jossa kaikille luodaan sijansa, tarpeensa ja tyytyväisyys huomioimisesta, mitä alamme opastamaan lapsille ja nuorille – toisiaan kohtaan.

        Työsarka on pitkä, mutta niin on uusi opintoputkikin, joka alkaa jo varhaiskasvatuksesta ja päättyy 18-ikävuoteen ... tuona aikana meidän on aikuisina hoidettava velvollisuutemme, joka meille on luotu. Lapset ja nuoret odottavat osallistumista ja läsnäoloa, ja mikäli perhe väsyy omassa juoksussaan - on yhteiskunnan riennettävä apuun.

        Näin on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fiksu lukija ei tarvitse kuin kaksi riviä luettavakseen Ilkan typeriä putinistisia vuodatuksia todetakseen, että riitti. Täyttä paskaa, enpä tuhlaa aikaani tuohon.

        Et näemmä ymmärtänyt ensimmäistäkään riviä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luitko itse avauksen ja mitä mieltä olet lasten ja nuorten hädästä ja taustalta kiihtyvästä väkivallasta?

        Sitä mieltä ettei ainakaan vihapuhetta paranna mitään.


    • 2

      |12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/case-koskela-yhdessa-korjaamme.html -
      |12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/07/tapaus-koskela-kirja-vakivallasta-ja.html -
      |13 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/tp-sauli-niinisto-tarttui.html -


      --
      On tekojen aika!

      Sanna - sinullakin ja teille on pieni viaton lapsi huolehdittavananne ..

      - ja Sauli, te olette arvokkaat kansakuntaresurssit tarttumaan todelliseen hätään kiinni, huolehtivalla esiintymisellä, julkipuhumalla kuin vaikkapa vierailuin kouluihin ja muihin lasten ja nuorten huolehdintapaikkoihin, joissa monissa käydään jo ylikierroksilla henkilökuntapulan ja heidän uupumuksen vuoksi - esimerkkinä päiväkodit.

      Nyt vähemmän sota- ja uhkatarinaa - ei presidentillistä paniikkia Natoon menon vuoksi |14, sillä Turkki ja Unkari tekevät sitten myöhemmin omia ratkaisuja omista näkökulmista.
      .
      |14 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009223293.html -
      .

      ..
      Nyt on aika katsoa poliittisen valtakoneiston huipulta meidän omin näkökulmin - ja oppia näkemään se vanhempien vierellä ja meillä yhteiskunnassamme oleva hätä, joka kimpoaa pahasti omaan nilkkaamme, ellemme tee jotain!

      -
      Sanna ja Sauli, teillä on nyt suuri yhteiskuntavastuu -

      .. kansa odottaa tekojanne, hyvää empatiaa, määrätietoista puuttumista isänä ja äitinä; mitä meidän tulisi oikeasti tehdä tai jos ette osaa tai halua neuvoa, niin ainakin olla nyt mukana meidän lopulta tärkeimmässä asiassa -

      .. "oikeiden neuvojen" antajia voi olla tässä vaiheessa harvassa, siksikin tämä "Halu Innolla Oppia Olemaan Yhteiskuntamme Rakentavasti Osallistuva Jäsen - HIO" -projekti on käynnistettävä nyt ..

      -se voi tarkoittaa suurremonttia | reformia läpi yhteiskuntalinjan, jossa oikeasti on otettava "Homma hanskaan - HOHA" ja ryhdyttävä toimeen - rukkaset eivät voi nyt tippua käsistä!

      .. eikä vain vaatia pääministerin tavoin kovia rangaistuksia (ollen toki elementti sekin korjaussarjan työkalupakkiin), joka on ollut Sannan julkisesti ja tietämäni mukaan tähän mennessä ainoa ulostulo meidän omista tärkeistä lapsiin ja nuoriin liittyvistä asioista.

      Ei riitä, että Sanna liki uhoaa Venäjän pahuutta -
      [ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009217463.html - lopulta meidän suomalaisten vahingoksi? ]

      .. olkoot meillä mediankin lietsoma Venäjän pahuus heidän osaltansa sitten mitä tahansa - lopulta mitä (?), omien rajojensa takana ja sisällä,

      ..eiväthän venäläiset ole edes aikeellisesti meitä uhkaamassa, jos tässä vielä osaamme erotella kaksi aivan eri asiaa toisistaan: uhkaamisen ja varautumisen!

      ..
      Meidän on nyt katsottava omaa toimintaamme myös vanhempina ja kuluttajina - täältä lännen ihanteellisuudesta - meidän aiheuttamine ympäristöhaittajälkineen!

      .
      INFO - Meitä vanhempiakin kosketellaan!

      [ ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d7e3bb4-400e-4771-a6a7-c251082e368d -, IL-otsikoituna näin:
      "SK: Opettajan mitta täyttyi huonosti käyttäytyvien vanhempien vuoksi – kodin ja koulun välit ”lähes sotatilassa”",
      - toimittajana Anni Tuominen ]

      .
      Meidän on pohdittava tarkoin todellisia uhkia, jotka muodostuvat tavastamme kuluttaa ja huutaa kasvua -

      .. saada lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä -

      .. tässä tarkoitetaan kasvuhokemaa |15 sekä näyttö- ja vertailutaloutta |16!
      Emme myöskään voi unohtaa elinympäristöä, joka lopulta elättää meidät kaikki, Sannan, Saulin, poliitikot mäellä kuin lapsiemme ja nuoriemme vanhemmat - Sinut ja minut -

      .. on kyse luontoympäristöstä ja siellä kiihtyvästä uhkakatastrofista, kun "mikään määrä ei riitä"!

      Olemme tavallamme kuluttaa hengästyttäneet luontobiologian | biodiversiteetin ja sen keskinäisen vaikuttavuuden tasolle, josta paluu hitaampaan luontokehitykseen voi olla kohta ylivoimaisen vaikeaa - Gaia kuumenee! |17.
      .
      |17 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/ipcc-onhan-nyt-jo-tosi-kyseessa.html -

      --
      Sanna ja Sauli! -

      .. katsokaan aiempia kansalaiskirjoituksia lasten ja nuorten hätähuudosta, kasvaneesta koulukiusaamisesta ja -väkivallasta |18 -

      .. eikä unohdeta meihin kaikkiin vaikuttavaa luontobiologiaa, jonka keskinäisyyden vuorovaikutus on rikkoutunut, meidän ollen siinä biomassamme mukaisella osuudella |19 - tämän ollen vielä monin osin tuntemattomia tapahtumasarjoja -

      .. ehkä valtiomme verovarantoja voidaan käyttää hyödyllisemmin meille itsellemme, jos oivallamme tutkia menetelmiä Elää tasapainossa kilpailuviettiemme ja reviiriemme luomassa keskinäisyydessä |20 ..

      - ja näin luoda uskoa huomisesta lapsiimme ja nuoriimme, jotka ovat aina ja iankaikkisesti meidän tulevaisuus evoluution luomassa jatkumossa!
      .
      |18 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/yhdistetaan-voimamme-turvaamaan.html -
      --

      • Anonyymi

        LÄHTEENÄ OMAT PROPAGANDAKIRJOITUKSET!

        Tunnetusti lähdeviittaus kirjoituksessa on sellainen, joka yksilöi, mikä lähteenä käytetyn kirjoituksen tai teoksen kohta tukee jotakin nimenomaista väitettä.

        Nyt kun käytetään omaa kirjoitelmaa, niin Luoma perustelee propagandaansa sillä, että on aiemminkin propagoinut samasta aiheesta.

        HARVOIN NÄKEE NÄIN TYPERÄÄ!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LÄHTEENÄ OMAT PROPAGANDAKIRJOITUKSET!

        Tunnetusti lähdeviittaus kirjoituksessa on sellainen, joka yksilöi, mikä lähteenä käytetyn kirjoituksen tai teoksen kohta tukee jotakin nimenomaista väitettä.

        Nyt kun käytetään omaa kirjoitelmaa, niin Luoma perustelee propagandaansa sillä, että on aiemminkin propagoinut samasta aiheesta.

        HARVOIN NÄKEE NÄIN TYPERÄÄ!

        Näkyy 1- ja 2-osiossa olevan paljon myös mediaviitteitä ja -lähteitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LÄHTEENÄ OMAT PROPAGANDAKIRJOITUKSET!

        Tunnetusti lähdeviittaus kirjoituksessa on sellainen, joka yksilöi, mikä lähteenä käytetyn kirjoituksen tai teoksen kohta tukee jotakin nimenomaista väitettä.

        Nyt kun käytetään omaa kirjoitelmaa, niin Luoma perustelee propagandaansa sillä, että on aiemminkin propagoinut samasta aiheesta.

        HARVOIN NÄKEE NÄIN TYPERÄÄ!

        Miten itse avaus aiheena? Olitko itse mahdollisesti koulukiusattu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten itse avaus aiheena? Olitko itse mahdollisesti koulukiusattu?

        Koko avaus on pudasta teidän anolaisten trollia kuules ilkka hyvä.


      • Anonyymi

        Kyllä sinä olet ilkka anolaien ihan täysi trolli vain.


      • Anonyymi

        Kaksi omaa aivopieruasi - oletko ylpeä ollessasi itätrolli


    • Anonyymi

      Eikö itse aihe ole kiinnostavampi kuin sen kirjoittaja?

      • Anonyymi

        No ei kuule ilkka ole trolli avauksesi yhtään kiinnostava tälläkään kertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei kuule ilkka ole trolli avauksesi yhtään kiinnostava tälläkään kertaa.

        Lukijoita noin 60 - tällä hetkellä; ei kovin kiinnostava, mutta aihe on ajankohtainen.


      • Anonyymi

        Ilkkavainaa floodaa samaa propagandaa päivästä toiseen


      • Anonyymi

        Vain idiootti/putinatsi voi pitää Luoman lässytyksiä mielenkiintoisina. Itse putinisti Luomaa varmasti monikin psykiatri voisi pitää mielenkiintoisena tapauksena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lukijoita noin 60 - tällä hetkellä; ei kovin kiinnostava, mutta aihe on ajankohtainen.

        Nyt 303.


    • Anonyymi

      Tulevatko nuo viitenumerot tarjolle jokaisen osalta?

      • Anonyymi

        Kyseessä ruplasaldo Pietarista.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Siinä se. Kun kermaperse saa yksin, opettajaa uhataan.


    • Anonyymi

      Ihan pimeä aloitus taas.

      Maailman pahuus ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan.
      Tottakai se vaikuttaa meihin kaikkiin ja lapsiin erityisesti, tulevaisuudeb tekijöihin..

      Käännä Ilkka katsesi peilin, mitä näet? Et varmaan mitään, kun siinä on sokea piste sen kohdalla, että maailman pahuusteen ei ole muuta syytä kuin Suomen vaaleilla valittu johto.

      • Anonyymi

        Ennen Ukrainan sotaa ei ollut kouluväkivaltaa ja katujengejä Suomessa?


      • Anonyymi

        Raaka julmuus näyttäytyi Vietnamin My Lai: sta! Tiesitkö My Lain raa'at siviilimurhat jenkkisotilaiden tahoilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raaka julmuus näyttäytyi Vietnamin My Lai: sta! Tiesitkö My Lain raa'at siviilimurhat jenkkisotilaiden tahoilta.

        Tiesitkö dorka, että My Lain sotarikoksista vastuussa olleet tuomittiin aikoinaan vankilaan? Toisin kuin natsi-Venäjän Vladimir Adolf Putler, joka palkitsi Bushan sotatarikollisensa "urhoollisuusmitaleilla"!

        Nyt tuo Kremlin nazipomo piti kekkerit "äideille, joiden pojat ovat kuolleet Ukrainassa".

        Siis niin feikkiä, niin feikkiä, vain natsi-Venäjällä tuollaista soopaa voi esittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö dorka, että My Lain sotarikoksista vastuussa olleet tuomittiin aikoinaan vankilaan? Toisin kuin natsi-Venäjän Vladimir Adolf Putler, joka palkitsi Bushan sotatarikollisensa "urhoollisuusmitaleilla"!

        Nyt tuo Kremlin nazipomo piti kekkerit "äideille, joiden pojat ovat kuolleet Ukrainassa".

        Siis niin feikkiä, niin feikkiä, vain natsi-Venäjällä tuollaista soopaa voi esittää.

        Kuka jenkkipressa tai ketkä olivat vallassa kun USA pommitti Vietnamia ja Laosia?


    • Anonyymi

      VOI PIKKU TYTTÖ MARININ RESSUKKAA PUUTTUU AIKUISTEN ASIOIHIN YMMÄRTÄMÄTTÄ PUHEITTENSA TARKOTUSTA MUTTA BILETYKSESTÄ KYLLÄ JA KANSAN PIIKKIIN YMPÄRILLÄ JAUHO JENGII, NARKKARIT, PULIVEIVARIT KUTURANNAN PULI PENKEILLÄ.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/29b782f0-13cd-4b43-b416-ecd42612aa43

        "Näkökulma: Marin kutsuu Putinia sotarikolliseksi – yhtä talvisodan oppia vaaditaan diktaattorin pysäyttämisessä"

        Kiihkeästi huutaen Iltalehden toimittaja Lauri Nurmi.

        Ilkkavainaa ei ymmärrä luettua: Sanna Marinin sanomisista on kysymys - toimittaja vai kertoo sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilkkavainaa ei ymmärrä luettua: Sanna Marinin sanomisista on kysymys - toimittaja vai kertoo sen.

        Toimittaja kiihdyttää omaa himoaan päästä manipuloimaan -käsky on käynyt ylhäältä!


      • Anonyymi

        No voi taas.


    • Anonyymi

      Niin koska aloitamme USA sotarikosten oikeudenkäynnin?

      • Anonyymi

        Ei tässä nyt ehdi perehtyä USA:n tekemiin sotarikoksiin, kun kaikki aika menee Venäjän parhaillaan käynnissä olevien sotarikosten puolustelemisessa.


      • Anonyymi

        Aloitetaan se nytten.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä nyt ehdi perehtyä USA:n tekemiin sotarikoksiin, kun kaikki aika menee Venäjän parhaillaan käynnissä olevien sotarikosten puolustelemisessa.

        Kuva: ~ https://www.kaleva.fi/yha-useampi-amerikkalainen-hyvaksyy-vakivallan-hal/4224462 - , Kaleva-otsikoituna näin:

        "Yhä useampi ame­rik­ka­lai­nen hy­väk­syy vä­ki­val­lan hal­lin­toa vastaan jois­sain ta­pauk­sis­sa, kertoo tut­ki­mus"
        -toimittajana Hannu Aaltonen.


        Tänään puhutaan maailmanpoliisista – se on vahvimman armeijan myötä USA. Kukaan ei toistaiseksi uskalla haastaa kyseenalaista titteliä, jota hyödynnettiin Afganistanista |1 Syyriaan.

        Miksi koko muu maailman taipuu tähän väkivaltaan, jossa valtiokoneisto käy sotaa liki yhtäjaksoisesti vuosikymmeniä kaikkialla maailmassa – ja aina kaukana omilta rajoilta. Tässä kaikkien turvallisuuskysymysten äiti ---


      • Anonyymi

        Voisi aloittaa USA:n hyökkäyssodasta Afganistaniin, se kesti uskomattomat 20 vuotta, voimme vain arvailla siviiliuhrien määrää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä nyt ehdi perehtyä USA:n tekemiin sotarikoksiin, kun kaikki aika menee Venäjän parhaillaan käynnissä olevien sotarikosten puolustelemisessa.

        Eihän USA tee mitään sotarikoksia, se tappaa vain rauhan ja demokratian puolesta!


      • Anonyymi

        Johan olet räkyttänyt niistä vuosia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisi aloittaa USA:n hyökkäyssodasta Afganistaniin, se kesti uskomattomat 20 vuotta, voimme vain arvailla siviiliuhrien määrää!

        Kuinka monta siviiliä siellä tapettiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä nyt ehdi perehtyä USA:n tekemiin sotarikoksiin, kun kaikki aika menee Venäjän parhaillaan käynnissä olevien sotarikosten puolustelemisessa.

        Jenkki on tehnyt eniten sotarikoksia ja omassa maassaan rikoksia ihmisyyttä vastaan! Massiiviset joukko- ja koulumurhat - joita viime vuosi mukaan lukien tähän mennessä jo 600 erillistä tapahtumaa (CNN)


    • Anonyymi

      Henripekka Kallio: ~ https://www.kaleva.fi/presidentti-niiniston-terveiset-syvakankaan-koulul/4498919 -

      Sanomalehti Kalevan otsikko: "Presidentti Niinistön terveiset Syväkankaan koululaisille - "Ei itseään voi korottaa muita painamalla"

      R.I.P. Jope Ruonansuu

      " ... Tasavallan presidentti lunasti lupauksensa edesmenneelle Jope Ruonansuulle ja saapui kemiläiskoululle keskiviikkona. Odotettu vierailu tuo lisää pontta kiusaamisen kitkemiseen, uskoo rehtori Mika Timonen. ... "


      Niinistö teki sen, mitä kansakunta on juuri perheinä toivonut!

      Koulukiusaaminen tuli esille IS-otsikoinnista "Presidentti Niinistö piti tiedotus­tilaisuuden Torniossa

      Aamupäivän aiheina maakuntavierailulla olivat muun muassa koulukiusaaminen .. " ~ https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000008732627.html - , nyt presidenttimme on oikealla tiellä meitä itseämme todella koskevassa asiassa.

      Sanotaan että lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus -

      .. ja näinhän se täysin 100 prosenttisesti onkin; he tulevat maksamaan meidän vanhempien ja isovanhempienkin eläkkeet ja he tulevat kantamaan niitä ulko- ja turvallisuuspolitiikan päätöksiä mitä nyt tänään ja huomenna tehdään - lapsemme kantavat vastuun teoistamme, siksi onkin äärimmäisen valtioviisasta harkita tarkkaan mitä tehdään.

      Koulukiusaaminen ja -väkivalta ovat nousussa

      Eikä vain fyysisinä tekoina, vaan ehkä vielä enemmän henkisenä painostamisena, jonka ikeessä useimmiten ovat "hiljaiset, syvällisesti miettivät ja ehkä liikaa tietävät" - lapsissakin on persoonia, joille toisen etevyys ei istu, ja päälle painaa kateus omasta persoonasta, kun ei voi olla niin lahjakas.

      Meidän erilaisuusasiakin pitää osata kotona - meidän vanhempien tahoilta opastaa, kun toteutamme tuota evoluution ainoaa - tai oikeastaan kahta - tehtäväkuvaa - lisääntymistä ja siihen liittyvää kasvatusta lisääntymään sellaisella tavalla, jossa vallitseva yhteiskuntajärjestys ei liiaksi järky.

      Jokainen lapsi on yksilö - oli kokeista saatu numero sitten 5 tai 10

      Jokainen lapsi on aina lähtökohdiltaan yhtä arvokas - persoona, jolle on aina sijansa ja paikkansa - meidän kaltaisessa yhteiskunnassa, jossa yhteishenki, toveruus, reilukilpailu sallitusti kuin leikki, siis lapsen työ on täyttä arkipäivää kaikkine kommelluksineen.

      Me kaikki teemme virheitä!

      Lapsemmekin tekevät virheitä - se on inhimillistä. Inhimillisyyteen kuuluu myös anteeksianto, katumus ja pahaolo, kun sanoin tai tuli sanottua 'noin ja näin' - ehkä sille parhaalle kaverille tai sitten pistoksissa tuli laukaistua toista loukkaava sana tai teko --- ja näin inhimillisyyteen kuuluu sovinto, joka puhdistaa ilman ja ystävyys vain paranee. Meistä jokainen - lapsikin kaipaa tunnustusta, kaveruutta kuin hyväksyntää joukkoon.

      Nyt TP Sauli Niinistö on suuren kiitoksen arvoinen!

      Kemissä pidetty tapahtuma koulussa - suoraan oppilaiden keskellä - oli käänteentekevä teko, joka on ominta tasavallan presidentin tehtäväkuvaa.

      Nyt olemme sellaisten asioiden keskiössä, joilla on kauas kantavaa voimaa - osallistumista, huolehdintaa ja huomioon ottamista, mikä on juuri meille - meidän yhteiskunnalle se jokin suuri asia, joka kantaa kauas - hyvänä mielenä:

      "Meidät täällä koulussa - pieninä lapsina ja nuorina huomioitiin korkeimmalta taholta, mitä Suomessa voidaan tehdä. Meitä arvostetaan, meitä kuunnellaan ja meille halutaan kertoa - olemme osa yhteiskuntaa"

      -näin varmasti moni ajatteli Kemissä (opettajatkin!) ja ajattelee nyt, eikä vain lapsemme vaan myös me vanhemmat, joille oma lapsi/ lapset on se Elämän täyttymys, lahja kuin oikeus osallistua tärkeimpään tehtävään - huolehtimiseen jälkipolvesta.

      Niinistön teko oli otsikoitaan suurempi

    • Anonyymi
    • Marinin hallituksen aikana mm. seksuaalirikoslaki on uusittu ja rangaistuksia kovennettu.

      Kun Perussuomalaisilla oli oikeusministerin salkku, niin ensimmäisenä puututtiin lievistä ylinopeuksista annettujen liikennevirhemaksujen radikaaliin korottamiseen. Seksuaalirikoslakiin tai muihin väkivaltarikoksiin ei ehitty tai haluttu puuttua. Puheet on puheita, mutta prioriteetit näkyy teoista.

      Muissakin väkivaltarikoksista kuin seksuaalirikoksissa rangaistusasteikkoa olisi varaa kiristää, mutta tutkimusten mukaan kiinnijäämisriski on merkittävämpi rikosten hillitsijä kuin rangaistukset. Perussuomalaisten hallituskaudella poliisien määrärahoja vähennettiin, Marinin kaudella niitä on nostettu.

      Rangaistusten koventaminen eikä kiinnijäämisriskin kasvattaminen kuitenkaan korvaa ennaltaehkäisyä joka lähtee jo päiväkodin resursseista ja puuttumisesta häiriintyneeseen käytökseen.

      • Anonyymi

        Jo osa Yhdysvaltojenkin osavaltioista on luopunut kuolemanrangaistuksista.


      • Anonyymi

        Näin on.


    • Anonyymi

      Ilkkavainaa hokee vanhaa propagandaansa

    • Anonyymi

      ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006658599.html -
      "TUTKIJA: OTSIKOIDEN KOULUVÄKIVALTA VAIN JÄÄVUOREN HUIPPU – TAUSTALLA NUORTEN ”HILJAISUUDEN KOODI” -IS-OTSIKKO


      HS: ”Kiusaaminen ei poistu rangaistuksella, sanoo opetusministeri Jussi Saramo – ”Olennaista koulukiusaamisessa on, että siihen puututaan heti eikä vähätellä mitään tyyliin ’pojat ovat poikia’”” |*



      Kommentti 11.01.2021

      On erinomaista tarkkanäköisyyttä, kun vastavalittu sijaisministeri Jussi Saramo tarttuu ehkä pahimpaan sisäiseen ongelmakohtaamme - lasten ja nuorten arkipäivään - kiusaamisen ja väkivallan kierteeseen.



      HS on selvästi 'nimennyt nimeämättä' tämän tammikuun 11. päivän teemapäiväksi –

      [~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007731134.html -]



      HS’ ssa oli kokonaista kuusi kiusaamiseen liittyvää juttua tästä päivän polttavasta aiheesta, joka käynnistyi jo peruskouluvaiheen taakseen jättäneiden murhatutkimuksesta - Helsingin Koskelasta. Tämä tapaus herätti lopulta median - ja tästä kiitos niin HS' lle kuin uudelle sijaistavalle ministerille.



      Koulukiusaamiseen on kiinnitetty paljon huomiota perheistä, kouluista, itse lapsilta | nuorilta ja vanhempainyhdistyksistä - on tekojen aika

      Koko kansan talkoisiin on pyydetty mukaan maamme ylintä poliittista johtoa** - aina presidentti Sauli Niinistöä ja PM Sanna Marinia myöten. Toivomme täältä koulutieltä heidän jo suunnittelevan omaa osallistumista - ehkä maamme tärkeimpään tulevaisuuskysymykseen - sillä ilman lapsia ja nuoria ei ole koko yhteiskuntaa.


      On velvollisuuksien aika!

    • Anonyymi

      Ilkkavainaa jää historiaan sodan sivunyanssina. Samalla tavalla kuin vaikkapa Touko Laaksonen toisessa maailmansodassa aikoinaan.

      Tosin sillä erolla että Laaksonenkin oli Luomaan verrattuna mies.

    • Anonyymi

      [HERÄTTÄJÄ - vuodelta 2020] Suomea ja Helsinkiä ravistelee nyt murhaepäily

      [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-11689669 – LINKKI* - ]

      Poliisin esitutkinnassa on kolmen alaikäisen nuoren tapahtumasarja, jossa saman ikäinen – 16-vuotias poika menetti henkensä – tapausta tutkitaan murhaepäilynä.

      ..

      Sen sijaan että sekaannumme hanakasti muiden vieraisiin sisäisiin asioihin – on juuri nyt aika ottaa tiukka ote mitä tulemme tekemään lapsiemme turvallisen kehityksen takaamiseksi – aina varhaiskasvatuksesta alkaen. Tämä tapahtumasarja aina oppivelvollisuuden loppuun saakka ja ylikin on ensiarvoisen tärkeä oppimisen ja huomioimisen ketju. Nyt vaaditaan tekoja – puheet jääkööt vähemmälle.

      Tänään 16-29 vuotiaista on tuhansia eläkkeelle jääneitä, syrjäytyneitä ja jopa erakoituneita – juuri heitä, jotka olivat hymyileviä lapsia kaksivuotiaina, kun se kuuluisa perhekuva otettiin. Lapsi on aina syntyessään viaton ja pitkään tämän jälkeenkin.

      Meillä aikuisilla on kasvatusvastuu, josta lapsi ja nuori tulee ymmärtämään mitä merkitsee yhteiskunnallinen yksilövastuu. Se on osallistumista, oloa tarpeellisuudesta – tunnetta hyväksynnästä ja jopa ylpeyttä, että juuri minua tarvitaan ja halutaan joukkoon.



      Tänään yhteiskunta on yhä integroituneempi, se tarkoittaa yhteistoimintaa, kytköksiä ja linkkejä toinen toisiimme – ne eivät saa katketa, vaan turvallisuutta luodaan tarpeelliseksi tuntemisen luomisesta

      Nyt monien syiden summana useiden kasvatus- ja huolehdintapolku on katkennut. Ei ole jaksettu kantaa vastuuta yhteisestä hedelmästä – lapsesta ja nuoresta. Lapsi on pitkälle kouluun saakka viaton – edelleen – mallit ja neuvot annetaan kotoa. Kaikissa kodeissa ei jakseta.

      Vallalla on yhteiskunnankin taholta jatkuva kasvuhokema, joka kulminoituu yksilötasoilla näyttö- ja vertailutaloudeksi. Pitää voida näyttää omaa kykyisyyttä ja tähän oravanpyörään eivät kaikki jaksa eivätkä edes halua

      Kaikki perheet; eheät, toistaiseksi kasassa olevat ja jo eronneet – erkaantuneet eivät yksinkertaisesti jaksa enää – vaateet ulkoa ovat liian suuret: Pitää olla sitä ja sitä – lapsien toiveet ja vaateet alkavat jo esikouluvaiheesta ja jatkuvat peruskoulussa – pitää olla tätä ja tuota – kavereillakin on.

    • Anonyymi

      Näkee tuon suun annista ja juonteista.

    • Anonyymi

      Aloittaja lässyttää nuorten hädästä mukamas huolestuneena, vaikka ei välitä ihailemansa Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainassa tuhansista kuolevista ukrainalaisista eikä edes venäläisistä nuorista tai muunkaan ikäisistä yhtään enempää kuin Venäjän johto . Aloittaja myötäilee Venäjää, ei ainakaan kirjoituksissaan vastusta Venäjän tapposotaa eikä hyväksy Venäjää aisoihin pistäviä pakotteita, ja sitten on olevinaan huolissaan ihmisten hyvinvoinnista. Aika kaksinaamaista.

      • Anonyymi

        Kuinka paljon tapettiin lapsia ja nuoria USA:n massapommituksissa Laosissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka paljon tapettiin lapsia ja nuoria USA:n massapommituksissa Laosissa?

        USAF suojeli liittolaisena Laosin kansaa ja pommitti maahan hyökkääviä verenhimoisia pohjoisvietnamilaisia ja kiinalaisia kommunisteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka paljon tapettiin lapsia ja nuoria USA:n massapommituksissa Laosissa?

        Ja miten vanhat tapahtumat Laosissa oikeuttavat natsi-Venäjän barbarian tänään Ukrainassa? Oletko natsi vai kommari?


    • Anonyymi

      Muistetaan totuus!

      Neuvostoliitto oli Venäjän johtama valtioiden ja niiden kansojen vankila, josta ihmiset pakenivat vuosikymmenten saatossa, jos pakoon pääsivät. Ei olekaan sattumaa, että Venäjän ikeen alta vapautuneet maat hakeutuivat heti sadistiselta alistajaltaan vapauduttuaan USA:n, EU:n ja NATO:n suojelukseen, etteivät joutuisi enää ikinä alistumaan Venäjälle.

      Kaikki Venäjälle alistumaan joutuneet demokratiat ja niiden kansat hakeutuvat itsenäisesti USA:n, EU:n ja NATO:n suojelukseen, pakoon Venäjän sortoa. NATO ei pyri laajenemaan, siihen pyritään liittymään. Ilmiö on täysin vastakkainen Venäjään ja Varsovan liittoon verrattuna.

      Venäjä on sen aiemmin hallitseman väkivaltakoneiston, Neuvostoliiton hajottua, hyökännyt jo useita kansoja, kuten Tsetseenejä, Georgiaa ja Ukrainaa vastaan. Venäjä ei ole koskaan välittänyt ihmisoikeuksista, muiden tuskasta tai oikeuksista, eikä venäjän johtoa kiinnosta edes sen omien kansalaisten hyvinvointi, vaan vain valta, raha ja oma etu.

      Venäjä on helpoin ymmärtää, jos ei ajatele sitä valtiona, vaan ihmisenä. Venäjä on omaa vaimoaan, lapsiaan ja naapureitaan hakkaava köyhä, väkivaltainen juoppo, jota raivostuttaa kun kukaan kunnioita sitä ja miksi kunnioittaisi. Venäjä ei ole saavuttanut mitään. Venäjän teknologiset saavutukset on kopioitu muilta. Venäjä vertautuu lähinnä kehitysmaihin, jotka väkiluvustaan ja luonnonvaroistaan huolimatta, eivät ole koskaan kyenneet nousemaan kehittyneiden kansojen tasolle sen enempää yhteiskunnallisesti, teknologisesti kuin tieteessäkään.

      Kautta sen historian aina Neuvostoliiton päivistä nykyiseen Venäjään, Venäjä on jatkuvasti ja loputtomasti jäänyt kiinni täysin selvien ja sata prosenttisesti todistettujen faktojen kieltämisestä. Koko Venäjän historia on ollut raiskaamista, ryöstelyä, sortoa ja valehtelua. Suomalaisia lapsia kaapattiin ja myytiin orjiksi aikoinaan ja Neuvostoliiton aikana Venäjälle alistettujen kansojen jäsenet kokivat vielä pahempia hirveyksiä.

      Venäjä väittää voittaneensa natsit, mutta jättää aina kertomatta, miten olisivat hävinneet ilman USA:n ja Brittien välineapua. Venäjä ei ole koskaan kyennyt mihinkään. Ainoa juhlan aihe maan koko historiassa perustuu siis sekin USA:n asetukeen ja Venäjän bunkkereissa kyyristelevien johtajien täysin välinpitämättömään suhtautumiseen omien kansalaistensa juoksuttamisesta vihollista päin.

      Uskomatonta, miten selkärangattomat venäläiset tottelevat manipuloivia johtajiaan sen sijaan, että ottaisivat vallan ja käyttäisivät maansa resurssit oman elämänlaatunsa parantamiseen vailla sotia ja muiden vihaamista.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17644907/miten-venaja-on-vastuussa-sodasta-ukrainassa-ja-niin-paljosta-muusta-(sikavaltio)

      • Anonyymi

        Tämä kommentti on aivan väärässä paikassa. Nyt on kyse suomalaisten lapsista ja nuorista sekä heidän huutavasta hädästä! Tässä kohdin tulisi osata erotella kaksi aivan eri asiaa; meistä nähden ulkoinen muiden asia ja sisäinen juuri meidän oma asia.


    • Anonyymi

      Onko Sanna Marin todellakin tuolla lausunnossaan todellisuudesta irtaantunut.
      Mitä rangaistusasteikon koventaminen hyödyttäisi koska lain mukaan alle 15 vuotiaita ei voi tuomita. Ja jengirikollisuus keskittyy nimeenomaan alle 15 vuotiaisiin kakaroihin.

      • Anonyymi

        Eipä syyttä ole Sannaa tituleerattu Sota-Sannaksi.


      • Anonyymi

        Ilkkavainaa vain suurentelee ja yrittää provosoida.


    • Anonyymi

      Jos aloittaja ollisi oikeasti huoliissaan Suomen nuorista JA jos aloittajlla olisi vähänkään loogista ajatteluakykyä, hän puoltaisi Venäjään kohdistuvia pakotteita.

      Koska aloittaja ei halua Venäjään kohdistuvia pakotteita, hän ei ole huolissaan Suomen nuorista TAI hänellä ei ole tarvittavaa loogista ajattelukykyä TAI hän ei ole huolissaan Suomen nuorista eikä hänellä ole tarvittavaa loogista ajattelukykyä.

      • Anonyymi

        Epälooginen ajatteluketju; ei mitään tekemistä avauksen huolen kanssa Suomen lapsista ja nuorista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epälooginen ajatteluketju; ei mitään tekemistä avauksen huolen kanssa Suomen lapsista ja nuorista!

        EIhän Ilkkavainaan teksteissä muutenkaan järkeä ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epälooginen ajatteluketju; ei mitään tekemistä avauksen huolen kanssa Suomen lapsista ja nuorista!

        Millä tavalla epälooginen? Jos Venäjä valloittaisi Ukrainan ilman lännen Ukrainalle antamaa aseapua ja ilman Venäjälle asetettuja pakotteita hitaammin vaikuttavina sanktioina, olisiko Suomen nuorilla siinä tapauksessa odotettavissa turvallinen tulevaisuus valloittaja-Venäjän vieressä? Jos on huolissaan Suomen nuorista, on huolissaan siitä, mitä Venäjä tekee naapurimaalleen Ukrainalle.


    • Anonyymi

      Kommentti: Onko Sanna Marin pihalla vai armoton populisti? https://www.is.fi/politiikka/art-2000009226179.html
      TENTIN TULOS....

      EI MARIN ENSIÄISTÄ KERTAA OLE ASIOISSA PIHALLA KUIN LUMIUKKO....
      ON VAIN NIIN TYHMÄ KUN EI OLE AVUSTAJAA PAIKALLA KORJAAMASSA .

    • Anonyymi

      YLE - " .. Nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet koronan jälkeen. Avun saaminen on vaikeaa. Se voi tyssätä huutavaan psykologipulaan. Oppimisvaikeuksista kärsivälle teinitytölle kävi juuri näin, kertoo äiti. .. "

      ~ https://yle.fi/a/74-20005594 - -toimittajana Satu Miettinen.

    • Anonyymi

      HS: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009221886.html -, HS-ingressiltään näin:


      "Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mielestä muut puolueet, hallitus ja viranomaiset ovat vähätelleet jengi- ja katurikollisuuden ongelmaa."


      -HS-toimittajana Anni Keski-Heikkilä.

    • Anonyymi

      Putin tapattaa Ukrainassa venäläisperheiden poikia, jotka tappavat ukrainalaisia lapsia ja naisia.

      "Putinin on venäläislehti Vedomostin mukaan määrä tavata marraskuun 27. päivänä sotilaiden äitejä. Venäjällä vietetään tuolloin äitienpäivää. Uutinen on vahvistettu myös Kremlistä. Kyseessä on kaikesta päätellen Moskovan totuttuun tapaan ennalta tarkasti järjestelty propagandatilaisuus.

      Äitien ja vaimojen kansalaisjärjestöä pyörittävä Olga Tsukanova on asiasta tässä uutisoivan Meduzan mukaan julkaissut Telegramissa videon, jossa hän vaatii presidentti Putinia tapaamaan sotilaiden ”oikeita äitejä” Kremlin byrokraattien valitsemien sijaan.

      – Vladimir Vladimirovitsh, oletko edes mies? Onko sinulla rohkeutta katsoa meitä silmiin?, Tsukanova kysyy videolla.

      Tilaisuuteen ei ole kutsuttu tiettävästi yhtäkään ryhmän jäsentä."

      https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-sotilaiden-aidit-raivona-vladimir-putin-oletko-edes-mies/#976da99e

      • Anonyymi

        Verkkouutiset on natottaja kokoomuksen ääntä sopuloiva marionettimedia, pelkkä mielipideaviisi, joka laulaa rahoittajansa lauluja. Näin otsikko Verkkouutisista on kirkkaan selvästi puhdasta manipulaatiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Verkkouutiset on natottaja kokoomuksen ääntä sopuloiva marionettimedia, pelkkä mielipideaviisi, joka laulaa rahoittajansa lauluja. Näin otsikko Verkkouutisista on kirkkaan selvästi puhdasta manipulaatiota.

        TYHMÄ!

        Jutussa on faktinen lähde: venäläinen uutistoimisto Meduza! Löytyy suoralinkityksenä

        https://meduza.io/en/feature/2022/11/22/vladimir-vladimirovich-are-you-a-man


    • Anonyymi

      IS - " .. Alaikäisten räjähtänyt ryöstelykierre ei voi johtaa Suomessa siihen, että kansalaiset joutuvat jo pelkäämään kaduilla liikkumista. Tampereella poliisi jo opasti välttämään yksin liikkumista. .. " ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009221426.html -, toimittajana pääkirjoitustoimisto.

    • Anonyymi

      Odottaisin hyvinkin kriittistä debattia kuitenkin asiahengessä, ollaan meidän ydinasioissa.

      • Anonyymi

        Entä omat "kansalaiskirjoituksesi"? Miksi ne ovat venäläispropagandaa?


    • Anonyymi

      Taattua venäläismielistä natsipropagandaa taas kerran. Ilkan venäjänatsimyönteisyys on loppumaton jätetunkio!

    • Anonyymi

      Sota-Sanna on sokea omille asioillemme.

      • Anonyymi

        Päinvastoin: Sanna vie Suomen viisaasti NATOn jäseneksi Venäjän uhkan vuoksi!


    • Anonyymi

      YLE:

      Nuorten tekemät katuryöstöt herättävät huolta myös Tampereella. Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii yli kahtakymmentä nuorten tekemäksi epäiltyä katuryöstöä.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Nämäkin ovat Luoman mielestä USAn aloittaman proxysodan syytä jolla he haluavat tapattaa kaikki ukrainalaiset viimeiseen naiseen ja lapseen. Jos he olisivat hiukankin inhimillisiä he muiden länsimaiden tapaan lopettaisivat Ukrainan avustuksen. Uskon että Suomen kansa haluaisi jatkaa ja nähdä Venäjän tukehtuvan omaan surkeuteensa ja poistuvan länsimaiden niskasta.


      • Anonyymi

        Kuten My Laissa Vietnamissa lapset ja äidit amerikkalaisten sotilaiden jäljiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten My Laissa Vietnamissa lapset ja äidit amerikkalaisten sotilaiden jäljiltä.

        Vuonna 1968 kapinalliskylässä tapahtunut verilöyly käsitetiin oikeudessa.

        Entä Berlinin 200000 venäläisten raiskaamaa lasta ja naista, josta joka kymmenes kidutettiin kuoliaksi? Milloin he saavat oikeutta?


    • Anonyymi

      TP ja PM ovat metabolisesti myrkyttyneessä tilassa.

      • Anonyymi

        Entä natofobiaansa S24:ssä riekkuvan vastasyöpäpotilaan mielenterveys?


    • Anonyymi

      Ja taas tuollainen ripulipaska heti aamusta! Oli aihe tuolla Ilkka-putinistilla mikä tahansa, niin se on rakennettu perustalle "Usa paha, Venäjä hyvä"!

      Vaikka Venäjä osoittaa joka päivä maailmalle olevansa moraaliton terroristivaltio. Siis tänäänkin!

    • Anonyymi

      Luomakin alkaa toivottavasti tajuamaan että Venäjä on syöksykierteessä etenkin kun öljy lakkaa virtaamasta länteen. Jaa mutta länsihän on vain mitätön ihmismäärä maailmassa. Vaikka Kiina ostaisi kuinka paljon hyvänsä, lännen markkinoita se ei pysty korvaamaan pelkästään siksi ettei sillä ole kuljetuskapasiteettia. Lännen markkinoiden korvaamiseen se tarvitsisi noin 110 tankkilaivaa joita sillä ei ole! Hintakatto tulee ja ongelmat vakuutusten kanssa. Kaikki vakuutusyhtiöt ovat länsimaalaisia. Eli siinäpä pohdintaa narsistille. Taisi hymy alkaa hyytymään jo pian 24.2. jälkeen? Ei tullutkaan Venäjämielisten riemujuhlaa eli hirttäjäisiä ja niskalaukauksia Ukrainaan.

    • Anonyymi

      Mitä tapahtuu yleisesti ottaen, jos rangaistuksia lisätään kautta linjan?

      • Anonyymi

        Sinäkin olisit joutunut linnaan moninkertaisena rattijuoppona.


    • Anonyymi

      Onko Sota-Sanna jo uhka jo koko Suomelle?

      • Anonyymi

        Onko Pietarin trollitehtaan trollit uhka Suomelle?


    • Anonyymi

      Kansanedustaja, äärisiipeä edustava persu-älykkö Jussi Halla-aho pontevasti vastustaa syyrialaisille mahdollisesti myönnettävää lisäkiintiötä pakolaisstatuksena – syyrialaisten hengenhädän edessä. Halla-aho vetoaa omaan nuorisoomme ja lapsiimme. Halla-aho puhuu asiaa, mutta sellaista asiaa, joka tiedetään, muttei uskalleta muualla ääneen sanoa.

      Kiintiölisääjät perustelevat kantaansa esimerkiksi saamastamme avusta 1939,
      kun Ruotsi otti vastaan lapsiamme Talvisodan jaloista – muuta apuahan virallinen Ruotsi ei sitten meille antanutkaan. Tälläisenaan tapahtumat eivät ole rinnastettavissa – Ruotsi ja Suomi ovat hyvin samankaltaisia, eikä kulttuuri- ja uskontoeroja ole. Pieni kielikysymys vain.

      ..
      Yleisesti voidaan todeta, että kullekin ihmiselle paras isänmaa on se valtio tai alue, jossa hän tulee toimeen ja ymmärretyksi omalla äidinkielellä ja jossa tunnustetaan enemmistönä samaa uskontoa/ kulttuuria, jos yleensä uskontoa halutaan nostaa oleelliseksi elämisen helpottajaksi.

      Entä nyt ukrainalaisten maahantulo Suomeen, kohta yli 40 000 ukrainalaista ..

      -pitäisikö nyt huolehtia ensin omat ongelmat - lapset ja nuoret - suomalaiset?

      • Anonyymi

        Ymmärrän miksi suhtaudut ukrainalaisten pakolaisten Suomeen tulon ja annat ymmärtää että se on Suomen lapsilta pois. Näinhän ei ole. Tämä yrityksesi on kommunalismia eli ”paskan sekoittamista” asiassa joka ei sinulle kuulu. Eräs Venäjämielinen ystäväsi kirjoitti Suomeen tulevista Ukrainalaisista heidän olevan rupusakkia kun taas Venäjälle ”paenneet” olivat järkevämpää väestönosaa. No nämäkin tulevat autoillaan Suomeen ja jatkavat muualle Eurooppaan. Asiasta toiseen. Luulen että näin sinut Tikkurilan rautatieasemalla 3.11.


      • Anonyymi

        Röllin ikivanha paskakirjoitus, jota se on floodannut monta kertaa.

        Eihän syyrialaispakolaiset ole olleet agendalla kymmeneen vuoteen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Heräämisen aika!

    • Anonyymi

      Miksi hallitustamme kiinnostaa omat asiamme niin kovin vähän?

      • Anonyymi

        Etkö seuraa uutisia ollenkaan?


    • Anonyymi

      Mitenhän Sanna kasvattaa lapsensa?

      • Anonyymi

        Miten olisit kasvattanut oman mukulasi, jos abortteja ei olisi tehty?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten olisit kasvattanut oman mukulasi, jos abortteja ei olisi tehty?

        Kerro Ilkka!


    • Anonyymi

      Missä ovat 1 ja 2 viitteet?

      • Anonyymi

        Mitä väliä niillä paskakirjoituksilla on?


    • Anonyymi

      Sanna on unohtanut suomalaisten lasten ja nuorten hädän!

    • Anonyymi

      HS: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009221886.html -, HS-ingressiltään näin:

      "Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mielestä muut puolueet, hallitus ja viranomaiset ovat vähätelleet jengi- ja katurikollisuuden ongelmaa."

      -HS-toimittajana Anni Keski-Heikkilä.

    • Anonyymi

      Sannalle tärkein ihminen on hän itse. Nuoret ja vanhukset voivat huonosti,leipäjonot pitenevät ja perinnöksi Sanna jättää mielettömän velkataakan. Ulkomaat kiittelevät rahoista ja suomalaiset maksavat näitä lainoja vuosikymmeniä , mutta Sanna voi hyvin ja odottaa kovapalkkaista palkintovirkaa.

    • Anonyymi

      Miten koet koulukiusaamisen ja -väkivallan?

      • Anonyymi

        Entä avaajan katkeruuden Sannaa kohtaan? Trollasiko hän turhaan vuosikymmeniä ja silti suomalaiset lähes yksituumaisesti halusivat NATOn jäseneksi.


      • Anonyymi

        Miksi Venäjän hyökkäysarmeijassa palveleva nuori mies tappaa ja raiskaa lapsia Ukrainassa?


    • Anonyymi

      Kovennetaanko kouluväkivaltarangaistuksia?

    • Anonyymi

      Näinkö ratkeavat nuorten mielialahäiriöt?

    • Anonyymi

      Nythän persuoikeusministeri Leena Meri jo ehdottelee! Kovemmat rangaistukset!

    • Anonyymi

      Persu ajaa myös kovempia rangaistuksia!

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe