Petri Paavolan opetus on antikristillistä

Anonyymi-ap

Paavolan juoni eksyttää on asettaa seurakunnalle johdatteleva kysymys: "Kun Jeesus kuoli ja nousi kuolleista, niin palasiko Hän Isänsä luokse iankaikkisena Jumala-ihmisenä vai iankaikkisena Jumalana ilman ihmisyyttä?"

http://www.kotipetripaavola.com/jeesusasetettiinvahaksiaikaaenkeleitaalemmaksi.html

Paavola esittää seurakunnalle vain kaksi vaihtoehtoa, kun totuus löytyy kolmannesta vaihetoehdosta: Jeesus on ihmiseksi syntynyt Jumala. Noustuaan taivaaseen hän on edelleen ihmiseksi syntynyt Jumala, koska Stefanos näki Jumalan oikealla puolella Ihmisen Pojan. Jeesus on siis edelleen sekä ihminen että Jumala.

"Mutta Pyhää Henkeä täynnä Stefanos nosti katseensa taivasta kohti ja näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen, joka seisoi Jumalan oikealla puolella. Hän sanoi: "Taivaat ovat avoinna minun silmieni edessä, ja Ihmisen Poika seisoo Jumalan oikealla puolella!" (Ap.t 7:55,56)

"Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi: tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko!" Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!" Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe." (Joh 20:27-29)

Petri Paavola sanoo, että Jeesuksen ihmisyys on lakannut, mikä on harhaoppia. Apostoli Johannes varoitti niistä opettajista, jotka eivät tunnusta Jeesusta ihmiseksi syntyneeksi Jumalaksi. Johannes sanoi, että sellaiset opettajat ovat Antikristuksia.

"Maailmassa on nyt liikkeellä monia eksyttäjiä, niitä jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristusta ihmiseksi, lihaan tulleeksi. Siinä teillä on Antikristus, eksyttäjä." (2Joh 7)

Mauno Mattila on kirjoittanut Petri Paavolasta seuraavaa:

"Kun Paavola opettaa, ettei Jeesus Kristus ole lihaan tullut vaan siinä käynyt ja siitä lähtenyt lakannut olemasta ihminen, niin se tulee antikristuksen hengestä."

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16546741/petri-paavola-kieltaa-uskonsa-jeesukseen-kristukseen#comment-104042136

63

351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      petskun tekstii. Jeesus asetettiin vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi

      Psalm 8:
      5 what is man, that You are mindful of him? And the son of man, that You care for him?
      6 Yet You made him a little lower than the angels (אלהים‎ - Elohim), and crowned him with glory and majesty! Tree of Life (TLV) Translation of the Bible - The Messianic Jewish Family Bible Society

      Psa 8:
      5 niin mikä on ihminen, että häntä muistat, tai Ihmisen Poika, että pidät hänestä huolen?
      6 Sinä asetit hänet vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi, sinä seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella. Jumalan Kansan Raamattu

      Ef 1:10 siitä armotaloudesta, minkä hän aikojen täyttyessä aikoi toteuttaa, -oli yhdistävä Kristuksessa yhdeksi kaikki, mitä on taivaissa ja mitä on maan päällä.

      Psalmi 8:5,6 puhuu Messias Jeesuksesta ja sanoo, että Jeesus asetettiin vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi. Hepreankielen alkutekstissä Psa 8:5 on sana Elohim, joka yleensä tarkoittaa Jumalaa, mutta voi myös tarkoittaa tuomaria ja joskus myös enkeliä. Mitä se tarkoittaa, kun Raamattu sanoo, että Jeesus on asetettu vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi? Heprealaiskirjeen toinen luku vastaa edellä olevaan kysymykseen.

      Heprealaiskirjeen toinen luku vahvistaa ja todistaa sen, että Psalmi 8:5,6 puhuu Messias Jeesuksesta:

      Hebr 2:
      6 Joku on jossakin kohdassa todistanut: "Mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai Ihmisen Poika, että pidät hänestä huolen?
      7 Sinä asetit Hänet vähäksi aikaa enkeleitä (ἄγγελος - angelos) alemmaksi,[mutta sitten] seppelöit hänet kirkkaudella ja kunnialla, alistettuasi kaiken hänen jalkojensa alle."
      ..................
      9 Hänet, Jeesuksen, joka vähäksi aikaa oli asetettu enkeleitä (ἄγγελος - angelos) alemmaksi, me näemme kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Jumalan armosta olisi kaikkien puolesta maistanut kuolemaa. Jumalan Kansan Raamattu

      Heprealaiskirjeen toisen luvun jae 6 sanoo viitaten Raamattuun ja Psalmi 8:5,6, että on kyse Ihmisen Pojasta Jeesuksesta. Heprealaiskirjeen toisen luvun jakeet 7 ja 9 sanovat, että Jeesus on asetettu vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi, mutta Hänet seppelöidään kirkkaudella ja kunnialla. Heprealaiskirjeen toisen luvun jae yhdeksän sanoo, että Jeesus oli asetettu vähäksi aikaa enkeleitä (ἄγγελος - angelos) alemmaksi ja me näemme Hänet kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi.

      Ensinnäkin heprealaiskirje vahvistaa sen, että kyse oli enkeleitä alemmaksi asettamisesta, vaikka Psa 8:6 käyttää sanaa Elohim, niin se kuitenkin siinä yhteydessä tarkoittaa enkeliä, sillä Hebr 2:7 ja 9 jakeet käyttävät kreikankielen enkeli (ἄγγελος - angelos) sanaa, kun Hebr 2:7 ja 9 jakeet viittaavat Psalmi 8:5 ja 6 jakeisiin.

      Jeesuksen asettaminen vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi tarkoittaa sitä, että Jeesus tuli ihmiseksi vain vähäksi ajaksi ja sitten kun Hän palaa Isänsä luokse, niin Hän palaa sinne Jumalan kirkkaudessa ilman ihmisyyttä. Jeesuksella oli koko Jumalan kirkkaus ihmisenäkin ollessaan, mutta koska Jeesus asetettiin vain vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi ja kun sen jälkeen (kuolemansa jälkeen) Hänet seppelöidään kunnialla ja kirkkaudella, niin se tarkoittaa sitä, että Jeesus palaa takaisin Isänsä luokse Jumalana ilman ihmisyyttä, jonka Raamattu myös todistaa muualla.

      • Anonyymi

        "Jeesuksen asettaminen vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi tarkoittaa sitä, että Jeesus tuli ihmiseksi vain vähäksi ajaksi"

        Ei tarkoita.

        Tuomas sanoi Jeesukselle hänen noustua kuolleista ja näyttäessä Tuomakselle ristiinnaulitsemisen arvet, että Jeesus on Herra ja Jumala.

        Joh 20:27 Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi: tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko!"
        28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Stefanos näki Jeesuksen ihmisenä Jumalan oikealla puolella. Vaikka Jeesus on Jumala, hänen ihmisyys ei ole mihinkään lakannut. Hän on edelleen Ihmisen Poika.

        Ap.t 7:55 Mutta Pyhää Henkeä täynnä Stefanos nosti katseensa taivasta kohti ja näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen, joka seisoi Jumalan oikealla puolella.
        56 Hän sanoi: "Taivaat ovat avoinna minun silmieni edessä, ja Ihmisen Poika seisoo Jumalan oikealla puolella!"

        Dan 7:13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
        14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.


    • Anonyymi

      petskun tekstii. Jeesus kirkastetaan siihen kirkkauteen mikä Hänellä oli ennen kuin maailma olikaan

      Joh 17:
      4 Minä olen kirkastanut sinut maan päällä: minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni.
      5 Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennenkuin maailma olikaan.

      Kun Jeesus sanoi, että Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennen kuin maailma olikaan, niin tiedämme sen tosiasian, että ennen kuin maailma olikaan (ennen kuin maailma luotiin), niin Jeesus on ja oli Jumalana Jumalan kirkkaudessa ilman minkäänlaista ihmisyyttä. Ennen kuin maailmaa oli luotu, niin Jeesus on ja oli iankaikkinen Henki, iankaikkinen Jumala ilman kirkastettua ihmisruumista, ilman minkäänlaista ihmisyyttä.

      Joh 17:4:ssa Jeesus sanoi, että Hän on täyttänyt sen työn, jonka Isä antoi Hänelle. Tällä Jeesus tarkoitti sitä, että Hän (Jumala) tuli ja syntyi ihmiseksi maailmaan sitä varten, että Hän eläisi synnittömän elämän ja kuolisi syntien anteeksisaamiseksi. Sitten kun Jeesus on täyttänyt tämän tehtävän, niin Hän menee takaisin siihen kirkkauteen, joka Hänellä oli ennen maailman luomista. Jeesuksen ihmisyys oli maan päällä suoritettavaa tehtävää varten, ei niin, että iankaikkisen Jumalan täytyisi jäädä iankaikkisesti muuttuneeseen olemukseen, jossa Jumalasta tulisi iankaikkisesti Jumala-ihminen.

      Kun Jeesus palaa takaisin Isänsä luokse, niin Raamatun sanan opetuksen mukaan Hän palaa sinne takaisin Jumalana ilman ihmisyyttä. Joh 17:5 opetuksen vahvistaa Hebr 2:7 ja 9 jakeet, jotka sanovat Jeesuksen tulleen vain vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi, joka tarkoittaa sitä, että Jeesus tuli vain vähäksi aikaa ihmiseksi, eikä jäänyt iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi.

    • Anonyymi

      petskun tekstii.

      Joh 1:14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui (εσκηνωσεν) meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

      Aapeli Saarisalo sanoo Joh 1:14 jakeesta näin:"Sana tuli lihaksi", ts. ihmiseksi. "Asui keskellämme", sanatarkasti: pystytti telttamajansa keskellemme. Vanhan liiton aikana Jumala oli kansansa keskellä liiton majassa, nyt uuden liiton aikana Kristuksessa. "Ainokainen." Samaa sanaa käytettiin myös ihmisistä, nimittäin ainoasta lapsesta, mitä perheeseen oli syntynyt. Jeesuksesta puhuttaessa se merkitsee: Jeesus on Jumalan Poika, Jumala, joka on ollut iankaikkisuudesta asti.

      Miksi Aapeli Saarisalo sanoo, että sanatarkasti Joh 1:14 on kyseessä telttamajan pystyttäminen (tai telttamajassa asuminen)? Vastaus siihen löytyy kreikankielen sanasta εσκηνωσεν (perusmuoto sanalle eskenosen on skenoo) kreikankielen sana skenoo tarkoittaa pystyttää teltta, asua, majailla, majoittua; levittää teltta. Skenoo sana tulee kreikankielen sanasta skenos, joka tarkoittaa teltta, asumus, maja, ilmestysmaja.

      Aapeli Saarisalo selvitys Joh 1:14 on ihan oikea, sillä Jumala asui tilapäisesti Ilmestysmajassa ja sitten sen jälkeen vanhan liiton käsin tehdyssä tilapäisessä temppelissä Jerusalemissa. Joh 1:14 kertoo siitä kuinka Jumala (Jeesus) tuli ja syntyi ihmiseksi, mutta tuli tilapäisesti asumaan ihmiskehon telttamajaan, ei iankaikkisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että Joh 1:14 kertoo saman asian kuin Hebr 2:7 ja 9, eli Jeesus tuli vain vähäksi aikaa ihmiseksi.

      Joh 1:14 opettaa meille myös sen, että kun Jumala (Jeesus) tuli ihmiseksi, niin Jeesus oli myös ihmisenä Jumala ja oli ihmisenä täydessä Jumalan kirkkaudessa. Jeesukselta ei ole puuttunut missään vaiheessa Jumalan kirkkaus, koska Jeesus on iankaikkisesti kirkkauden Jumala.

      Kun tutkimme muitakin Raamatunkäännöksiä, niin löydämme esim. englanninkielisistä käännöksistä Joh 1:14 kohdalla sanan Tabernacle (Ilmestysmaja), eli myös muutkin kuin Aapeli Saarisalo ovat ymmärtäneet, että Joh 1:14 opettaa Jumalan (Jeesuksen) tulleen ihmiseksi ihmiskehon telttamajaan (Ilmestysmajaan).

      John 1:14 And The Miltha {The Word} became flesh {i.e. a Human Being}, and pitched His tent {lit. tabernacled/sheltered} among us, and we saw His Glory, Glory as of The Only Begotten {lit. The Unique One} who is from Aba {The Father}, who is full of Taybutha {Grace} and Qushtha {Truth}. Muinainen itäinen arameankielen UT

      Uuden Testamentin muinainen itäinen arameankielinen teksti perustuu muun muassa seuraavien käsikirjoituksien teksteihin kuin The Yonan Codex, The Khabouris Codex, The 1199 Houghton Codex ja The Mingana 148 Codex. Näiden edellä olevat arameankielisten UT:n käsikirjoitusten kautta voit saada mahdollisimman tarkan englanninkielisen käännöksen arameankielestä.

      Todella mielenkiintoista tässä muinaisen itäisen arameankielen UT:ssa on se, että se käyttää sanoja pitched His tent (pystytti telttansa) ja tekstin sisällä oleva kirjaimellinen selitys on majoittui Ilmestysmajaan. Ilmestysmaja oli tilapäinen asumus, ei pysyvä asumus.

      John 1:14 And the Dvar Hashem took on gufaniyut (corporeality) and made his sukkah, his Mishkan (Tabernacle) among us [YESHAYAH 7:14], and we [Shlichim, 1Y 1:1-2] gazed upon his Kavod [SHEMOT 33:18; 40:34; YESHAYAH 60:1-2], the Shechinah of the Ben Yachid from Elohim HaAv, full of Hashem’s Chesed v’Emes. Orthodox Jewish Bible - OJB

      Orthodox Jewish Bible käyttää Joh 1:14 hepreankielisiä sanoja Sukkah (lehtimaja) ja Mishkan (Ilmestysmaja). Lehtimaja oli israelilaisten käyttämä tilapäinen maja, jossa he asuivat lehtimajanjuhlan aikana. On todella mielenkiintoista, että Orthodox Jewish Bible käännös käyttää kahta tilapäistä asumusta tarkoittavaa sanaa kertoessaan siitä mihin Jeesus tuli asumaan, eli tuli asumaan tilapäisesti ihmiskehoon. Tämäkin todistaa sen todeksi, että Jeesus tuli vain vähäksi aikaa ihmiseksi (Hebr 2:7 ja 9).

      John 1:14 And the Word became flesh and tabernacled among us. We looked upon His glory, the glory of the one and only from the Father, full of grace and truth. Tree of Life (TLV) Translation of the Bible. Copyright © 2015 by The Messianic Jewish Family Bible Society

      Messiaaniset juutalaiset ovat käyttäneet TLV Raamatunkäännöksessä sanaa tabernacled, joka tarkoittaa tilapäisasumusta (Ilmestysmajaa). Kuten olet huomannut niin edellä olevat juutalaisten UT:n tekstit sekä muinainen itäinen arameankielen UT:n teksti käyttävät sanoja Ilmestysmaja, kun nämä Raamatunkäännökset kertovat sen miten Jeesus tuli asumaan tähän maailmaan. Nämä Raamatunkääntäjät ymmärsivät sen, että Jumala (Jeesus) tuli vähäksi aikaa ihmiseksi ja asui vain vähän aikaa ihmiskehossa, joka oli Jumalan tilapäinen asumus kuten myös Ilmestysmaja oli Jumalan tilapäinen asumus VL:n aikana. Joh 1:14 Raamatun kohdan opetus vahvistaa myös sen, että Jumala (Jeesus) tuli vain vähäksi aikaa ihmiseksi.

    • Anonyymi

      petskun tekstii. Antikristuksen henki ei tunnusta Jeesusta lihaksi tulleeksi

      Jeesuksen lihassa tuleminen selventää myös sitä mitä Raamattu opettaa Jeesuksen ihmiseksi tulemisesta, tuliko Jeesus (Jumala) ihmiseksi jäädäkseen iankaikkisesti ihmiseksi vai tuliko Jeesus ihmiseksi vähäksi ajaksi.

      1 Joh 4:
      2 Tästä tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi lihassa tulleeksi, on Jumalasta lähtöisin.
      3 Ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta Kristukseksi lihassa tulleeksi, ei ole Jumalasta lähtöisin. Se on antikristuksen henki, josta olette kuulleet, että se tulee, ja se on jo nyt maailmassa. Toivo Koilo Suuri Ilosanoma

      1 Joh 4:2,3 ei sano, että tulee tunnustaa Jeesus Kristukseksi lihassa iankaikkisesti jääneeksi, vaan että Jeesus tulee tunnustaa Kristukseksi lihassa tulleeksi. Toisin sanoen 1 Joh 4:2,3 sanoo ja opettaa, että meidän tulee tunnustaa se tosiasia, että Jeesus Kristus (Messias) on tullut ihmiseksi ja jos emme tunnusta Jeesuksen tulleen ihmiseksi, niin silloin olemme antikristuksen hengestä. Minä uskon ja tunnustan Jeesuksen (Jumalan) tulleen lihaksi, eli ihmiseksi.

      Se, että sanoo Jeesuksen tulleen ihmiseksi, mutta ei jääneen iankaikkisesti ihmiseksi ei ole väärä oppi eikä antikristuksen hengestä, sillä Raamattu sanoo Jeesuksen tulleen vähäksi aikaa ihmiseksi; tuli asumaan tilapäiseen ihmiskehoon (Ilmestysmajaan) ja että Jeesus menee takaisin Isän luokse Jumaluuteen ilman minkäänlaista ihmisyyttä (tilaan ja asemaan sekä olemukseen, joka Jeesuksella oli ennen maailman luomista).

    • Anonyymi

      petskun tekstii. Sellainen kuin Jumala on sellaisia meidänkin tulee olla tässä maailmassa

      Joskus kuulen sellaisen ajatuksen, että koska Raamattu sanoo (1 Joh 4:17) sillä sellainen kuin Hän (Jeesus) on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa, niin tämä tarkoittaisi, koska me olemme tässä maailmassa ihmisiä ja koska meidän tulee olla sellaisia kuin Jumala on, niin siksi Jeesus olisi iankaikkisesti ihminen, koska mekin olemme ihmisiä. Katsotaan seuraavaksi sitä mitä 1 Joh 4:17 opettaa:

      1 Joh 4:
      7 ¶ Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.
      8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.
      9 Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa.
      10 Siinä on rakkaus-ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.
      11 Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme.
      12 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä.
      13 Siitä me tiedämme pysyvämme hänessä ja hänen pysyvän meissä, että hän on antanut meille Henkeänsä.
      14 ¶ Ja me olemme nähneet ja todistamme, että Isä on lähettänyt Poikansa maailman Vapahtajaksi.
      15 Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa.
      16 Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.
      17 ¶ Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa.
      18 Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.
      19 Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä.

      Kun luet koko 1 Joh 4:7-19 teksti- ja asiayhteyden, niin näet ja ymmärrät, että Jumala on rakkaus, joka rakastaa meitä, niin että Hän lähetti Jeesuksen meidän syntiemme sovitukseksi. 1 Joh 4:7-19 teksti- ja asiayhteys sanoo, että koska Jumala rakastaa, niin meidänkin tulee rakastaa. 1 Joh 4:17 tarkoittaa sitä, että koska Jumala on rakkaus, joka rakastaa, niin meidänkin tulee rakastaa toinen toisiamme tässä maailmassa (tässä olemme uskovina todella pahasti epäonnistuneet). Meidän tulee tulla sellaisiksi kuin Jumala on tarkoittaa sitä, että meidän tulee rakastaa toinen toisiamme tässä maailmassa, koska Jumalakin rakastaa meitä. Tämä Raamatun kohta ei missään kohdassa opeta ja sano, että Jeesus olisi jäänyt iankaikkisesti ihmiseksi, eikä voikaan koska Jeesus tuli vain vähäksi aikaa ihmiseksi.

    • Anonyymi

      petskun tekstii. Ihminen Jeesus Välimies Jumalan ja ihmisten välillä

      1 Tim 2:5 on yleinen Raamatun kohta, millä pyritään perustelemaan oppi Jeesuksen iankaikkisesta ihmisyydestä, eli siitä, että Jumalan iankaikkinen olemus iankaikkisena Henkenä ja Jumalana olisi muuttunut siten, että Jumalasta tulisi iankaikkinen Jumala-ihminen. Katsotaan tätä Raamatun kohtaa seuraavaksi:

      1 Tim 2:5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,

      Kun Raamattu sanoo tässä selvästi, että ihminen Jeesus Kristus on Välimies Jumalan ja ihmisten välillä, niin sanooko Raamattu tässä, että Jeesus jäi ihmiseksi? Meidän tulee lukea ja ymmärtää tämäkin Raamatun kohta koko Raamatun sanan ilmoituksen valossa. Koska Raamattu sanoo Jeesuksen tulleen vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi (vähäksi aikaa ihmiseksi), Jeesus menee takaisin siihen Jumaluuden kirkkauteen mikä Hänellä oli ennen maailman luomista, niin 1 Tim 2:5 tarkoittaa ja painottaa sitä mitä Jeesus teki ihmisenä tulemalla ihmisenä (ollen samalla Jumala) Välimieheksi (Välittäjäksi) Jumalan ja ihmisen välillä. 1 Tim 2:5 ei sano ja opeta Jeesuksen jääneen iankaikkisesti ihmiseksi, vaan sitä mitä Hän on tehnyt ollessaan ihminen. Jeesuksen ihmisenä oleminen jää sillä tavalla iankaikkisesti voimaan, että Jeesuksen meille hankkima pelastus perustuu siihen, että Jeesus kuoli ihmisenä (ollen samalla Jumala) ristinpuulla syntien sovitukseksi.

      Jeesuksen ihmisenä suorittama pelastuksen sovitustyö jää iankaikkisesti voimaan, mutta Jeesuksen ei tarvitse olla enää ihminen iankaikkisesti, koska Hän pelasti meidät tullessaan ihmiseksi tähän maailmaan. Jumalan taivaan kuningaskunnassa ei tarvita enää Jeesuksen ihmisyyttä, koska pelastusta ei suoritettu Jumalan taivaassa, vaan täällä maan päällä, jonne Jeesus tuli vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi (vähäksi aikaa ihmiseksi).

      Room 8:3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,

      Alunperin se miksi Isä lähetti Jeesuksen maailmaan oli synnin tähden. Synti käsiteltiin ristillä ja me saamme synnit anteeksi Jeesuksen sovitustyön kautta, mutta se alkuperäinen syy miksi Jeesuksen täytyi tulla ihmiseksi oli synnin tähden ja vaikka Jeesus kuoli meidän edestämme ja sillä tavalla synti käsiteltiin ja synnin kirous ja tuomio poistettiin niiltä jotka uskovat Jeesukseen, niin se ei kuitenkaan poista sitä alkuperäistä syytä miksi Jumalan täytyi tulla ihmiseksi, joka oli synnin tähden. Tämä on Raamatun opetus siitä syystä miksi Jumala tuli ihmiseksi. Jumala rakastaa ihmistä ja rakkaudesta ihmiseen Jumala tuli ihmiseksi synnin tähden, että me voisimme saada syntimme anteeksi uskomalla Herraan Jeesukseen, kun katuen tunnustamme syntimme ja uskomme Jeesuksen Herraksi, Messiaaksi ja Pelastajaksi.

      Jos joku sanoo ja opettaa, että Jumala (Jeesus) on jäänyt iankaikkiseksi ihmiseksi, niin mikä oli se alkuperäinen syy miksi Jumala tuli ihmiseksi? Synnin tähden. Oppi Jumalan jäämisestä iankaikkisesti ihmiseksi perustuu siihen, että Jumala tuli ihmiseksi synnin tähden. Näin se olisi synnin tähden, synnin vaikutuksesta, miksi Jumalan (Jeesuksen) täytyisi jäädä iankaikkisesti ihmiseksi, johon en kuitenkaan usko. Synnillä ei ole sellaista voimaa ja vaikutusta, että se saisi Jumalan, iankaikkisen Hengen muuttumaan iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi. Synnillä oli kuitenkin sellainen vaikutus, että sai Jumalan tulemaan ihmiseksi vähäksi aikaa.

      Se on totta, että Jumala tuli synnin tähden ihmiseksi (se on Raamatun opetus), mutta kun Jumala (Jeesus) kuoli ristillä ja nousi ylös Isän luokse, niin sinne Hän palasi takaisin Jumalan kirkkauteen ilman ihmisyyttä. Ei Jumalan taivaassa tarvita Jeesuksen ihmisyyttä mihinkään, koska se mitä Jumala (Jeesus) teki ihmisenä maan päällä sovittaessaan syntimme ratkaisee pelastuksemme, ei se että Jeesuksen täytyisi jäädä iankaikkisesti ihmiseksi. Ajattele nyt tätä, että miksi Jumala tuli ihmiseksi ja pitäisikö Jumalan muuttua iankaikkisesti, niin että Jumala ei olisi enää Jumala, vaan Jumala-ihminen. Ajattele tätäkin, miksi iankaikkisen Jumalan olemuksen, joka on iankaikkinen Henki pitäisi muuttua iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi? Ajattele sitä, että Raamattu opettaa ihmisyyden olevan enkeleitä alempaa ja pitäisikö Jumalan olla iankaikkisesti tilassa, missä Hän ihmisenä olisi enkeleitä alempi? Ei tietenkään, siksi Hebr 2 luku sanoo, että Jeesus tehtiin vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi.

    • Anonyymi

      petskun tekstii. Yleensä lähes kaikki Jeesuksen omat ovat sitä mieltä, että Isä, Jeesus ja Pyhä Henki ovat samaa Jumaluuden olemusta sekä eri kolmiyhteisen Jumaluuden Persoonissa yksi. Uskon Jumalan olevan yksi, Isässä, Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä ja että He ovat eri Persoonia, mutta yksi Jumala. Jumala on kolmiyhteisyydessä yksi Isässä, Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä, ja He ovat kuitenkin eri Persoonia, vaikka on vain yksi Jumala. Minäkin uskon Isän ja Jeesuksen ja Pyhän Hengen olevan samaa Jumaluuden olemusta, koska Jumala on iankaikkinen Henki.

      Kol 2:9 Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,

      Jotkut Jeesuksen omat uskovat ja opettavat, että koska Kol 2:9 sanoo, että Jeesuksessa asuu Jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti ja koska jakeessa on sana asuu, ei asui, niin siksi Jeesus olisi jäänyt iankaikkisesti ihmiseksi. Yksikään Raamatun jae ei voi olla ristiriidassa Raamatun sanan kokonaisilmoituksen kanssa.

      Jeesus sanoi menevänsä Isänsä luokse kirkkaudessa mikä Hänellä oli ennen maailman luomista, jolloin Hän ei ollut vielä tullut ihmiseksi. Jeesus on asetettu vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi (vähäksi aikaa ihmiseksi). Jumala (Jeesus) tuli lihaksi ja asui tilapäisesti ihmiskehon telttamajassa (Ilmestysmaja). Nuo kaikki kolme edellä olevaa Raamatun sanan opetusta kertovat meille siitä kuinka Jeesuksen ihmisyys ei ollut iankaikkista, vaan tilapäistä. Koska Raamattu ei voi olla ristiriidassa itsensä kanssa, niin Kol 2:9 ei voi opettaa Jeesuksen jääneen iankaikkisesti ihmiseksi.

      Miten Kol 2:9 kohta tulisi ymmärtää, että Raamatun kokonaisopetus pysyisi sopusoinnussa koko muun Raamatun ilmoituksen kanssa? Paavali kirjoitti Kolossassa asuville uskoville ja opetti heille Jeesuksesta sekä myös varoitti judaismista, eli VL:n juutalaisuudesta. Tätä taustaa vasten Paavali kirjoitti, että Jeesuksessa asuu Jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti, sillä Jeesus oli yhtä aikaa Jumala ja ihminen vaeltaessaan maan päällä, jota VL:n juutalaisuudesta kiinni pitävät judaistit eivät voi hyväksyä.

      Kun katsomme seuraavaksi mitä eri kirkot ja uskontunnustukset sanovat Jumalan samasta olemuksesta, niin se tuo esille Jeesus on iankaikkisesti ihminen opin ristiriidan:

      joka on samaa olemusta kuin Isä evl.fi/ tutki uskoa/ kirjat /uskontunnustukset
        
      Parin vuosisadan käsitteellisen väännön jälkeen päädyttiin siihen, että jumaluudessa on yksi olemus mutta useampi persoona – Isä ja Poika, ja sitten vielä Pyhä Henki. Pyhä Kolminaisuus.

      Tämä selittää siis sen, miten Jeesus voi olla sekä Jumalan Poika että Jumala. Persoonansa puolesta ”Poika”, luontonsa puolesta Jumala, samaa olemusta kuin Isä. hapatusta.net/ 2019/12/16/ kuka on jeesus kristus dogmihistoriallinen johdatus seimen lapsen salaisuuteen
        
      Toisessa uskonkappaleessa kerrotaan Jeesuksesta Kristuksesta, jumalihmisestä joka on samaa olemusta kuin Isä ja tuli lihaksi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta ja syntyi ihmiseksi.
        
      Oppimme mukaan Kristus on sekä tosi Jumala että tosi ihminen.
        
      Isä Jumala ei kuitenkaan ole Jeesuksen tavoin ihmismies. Hänellä ei siis ole sukupuolta sammalla tavoin kuin Jeesuksella. kotimaa.fi/ blogit /isa meidan vai onko han sittenkin aiti
        
      Jumala on kolminaisuus. Hän on kolme yhdessä, jotka kaikki ovat samaa olemusta ja samanveroisia gotquestions.org/ Suomi/ Jumalan ominaispiirteet
        
      Jeesuksen jumaluus on yhdenvertainen Jumalan kanssa. Jeesus on siis samaa olemusta kuin Jumala. Jae 18: Ainoa Poika, joka itse on Jumala. Jeesus on siis Jumala. sastamalanseurakunta.fi/ tutki uskoa/ apostolinen uskontunnustus luentosarja/4. luku jeesus jumalan poika
        
      Kaikki kirkon opetus perustuu Kristukseen, joka on Jumala ja ihminen, samaa olemusta Isän kanssa; tosi Jumala, joka syntyi ihmiseksi. Asian ydin on siinä, että Jumala todella tuli ihmiseksi, lihaksi. ortlappi.fi/ palsta /oikea kristus

      Kristus on tosi Jumala, koska hän on samaa olemusta (lat. essentia) kuin Isä evl.fi/ sanasto/ / glossary/ word/ Kristus

      Edellä olevat kirkkojen ja uskontunnustusten opetukset ovat siinä kohdissa Raamatun opetuksen mukaisia, missä sanotaan Jumalan (Isän, Jeesuksen ja Pyhän Hengen) olevan samaa Jumaluuden olemusta. Raamatun sanan mukainen opetus Jumaluuden samasta olemuksesta kumoaa Jeesuksen iankaikkisen ihmisyyden. Miten Jumala voi olla iankaikkisesti Isässä ja Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä samaa olemusta, jos Jeesus on Iankaikkinen Jumala-ihminen ja Isä on Iankaikkinen Jumala ja Pyhä Henki on Iankaikkinen Jumala. Huomaatko tässä mitään ristiriitaa? Käyn tätä seuraavaksi läpi ja samalla tuon esille miten Kol 2:9 tulisi ymmärtää Raamatun kokonaisopetuksen valossa.

      • Anonyymi

        Raamatunkääntäjä Juhana Lehmuskoski on käynyt somessa väittelyä Petri Paavolan kanssa Jumalan olemuksesta. Lehmuskoski arvostelee Paavolaa näillä sanoilla:

        "Nyt teen sinulle, Petri, kysymyksen: Onko sinulla tarkempaa tietoa kuin minulla jehovalaisten opista? Opettavatko he, että Jeesus kyllä on jumala, mutta hän ei ole Jehova?

        Sinä olet hieman hankala keskustelukumppani, kun aina vaan toistelet iskulauseitasi ja ohitat sen, mihin saakka olemme jo edistyneet. Vielä sittenkin, kun toinen osoittaa jonkin näkemyksesi vääräksi, jääräpäisesti jatkat sen toistelemista.

        Niinpä muistutan, missä olemme menossa. Sanoit, että Pyhä Henki ei ole Jeesus. Siitä seuraa, että mielestäsi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimi on Jeesus paitsi että Pyhän Hengen nimi ei ole Jeesus.

        Kun tämä periaatteesi on nyt jo saanut näin kovan kolauksen, kysynkin, onko syytä enää pitää kiinni siitäkään, että Isän nimi olisi Jeesus?

        Tämä periaate ei käy yksiin sen kanssa, että ajatellaan Jumalassa olevan kolme eri persoonaa. Se on alun perin laadittu todistamaan, että Jumala on yksipersoonainen ja tuo persoona on yksin Jeesus. Koska uskot, että Jumalassa on kolme persoonaa, tuollainen oppi on vain jäänne menneiltä ajoilta eikä sovellu vakaumukseesi.

        Älä enää vastaa heittelemällä jo tutuksi käyneitä iskulauseitasi vaan yritetään edetä kysymyksessä, joutaisiko tuollainen periaate yllä mainitusta syystä unohtaa kokonaan. Joku on laskenut, että Raamatussa on Jumalalle noin 360 eri nimeä. Isän ei mainita missään kohdassa olevan Jeesus. Kun tämä selviää kannattajillesi, he väistyvät vähin äänin. Siksi kannattaa tehdä oikeat ratkaisut, vaikka ne olisivat kipeitäkin."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatunkääntäjä Juhana Lehmuskoski on käynyt somessa väittelyä Petri Paavolan kanssa Jumalan olemuksesta. Lehmuskoski arvostelee Paavolaa näillä sanoilla:

        "Nyt teen sinulle, Petri, kysymyksen: Onko sinulla tarkempaa tietoa kuin minulla jehovalaisten opista? Opettavatko he, että Jeesus kyllä on jumala, mutta hän ei ole Jehova?

        Sinä olet hieman hankala keskustelukumppani, kun aina vaan toistelet iskulauseitasi ja ohitat sen, mihin saakka olemme jo edistyneet. Vielä sittenkin, kun toinen osoittaa jonkin näkemyksesi vääräksi, jääräpäisesti jatkat sen toistelemista.

        Niinpä muistutan, missä olemme menossa. Sanoit, että Pyhä Henki ei ole Jeesus. Siitä seuraa, että mielestäsi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimi on Jeesus paitsi että Pyhän Hengen nimi ei ole Jeesus.

        Kun tämä periaatteesi on nyt jo saanut näin kovan kolauksen, kysynkin, onko syytä enää pitää kiinni siitäkään, että Isän nimi olisi Jeesus?

        Tämä periaate ei käy yksiin sen kanssa, että ajatellaan Jumalassa olevan kolme eri persoonaa. Se on alun perin laadittu todistamaan, että Jumala on yksipersoonainen ja tuo persoona on yksin Jeesus. Koska uskot, että Jumalassa on kolme persoonaa, tuollainen oppi on vain jäänne menneiltä ajoilta eikä sovellu vakaumukseesi.

        Älä enää vastaa heittelemällä jo tutuksi käyneitä iskulauseitasi vaan yritetään edetä kysymyksessä, joutaisiko tuollainen periaate yllä mainitusta syystä unohtaa kokonaan. Joku on laskenut, että Raamatussa on Jumalalle noin 360 eri nimeä. Isän ei mainita missään kohdassa olevan Jeesus. Kun tämä selviää kannattajillesi, he väistyvät vähin äänin. Siksi kannattaa tehdä oikeat ratkaisut, vaikka ne olisivat kipeitäkin."

        "Isän ei mainita missään kohdassa olevan Jeesus."

        Itse asiassa Jesajan kirja sanoo poikalasta Isäksi. Kyse on siitä, että Jeesus on ihmiseksi syntynyt Jumala.

        Jes 9:6 (9:5) Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.


      • Anonyymi

        Raamatunkääntäjä Juhana Lehmuskoski arvostelee Petri Paavolaa näillä sanoilla:

        "Jos kestät sen, että sanon kovia sanoja, niin haluan varoittaa, että lohkaisusi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimestä on lainattu siitä Jeesus yksin -opista, jota väität vastustavasi. Koska suosit kuitenkin juuri tuota oppia, ymmärrät varmaan itsekin loukkaantumatta, miksi hätäilen, että olet modalisti. Itse tiedät paremmin kuin minä, että sinä piiloudut kunnon kolminaisuususkovaisen nimen taakse, vaikka et ole sitä."

        http://www.kotipetripaavola.com/keskustelunijuhanankanssa.html


    • Anonyymi

      petskun tekstii. Kol 2:9 Sillä hänessä asuu Jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti, pitää ymmärtää siten, että Jeesuksessa asui Jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti Hänen ollessaan maan päällä, mutta Isän luona Jumalan taivaan kuningaskunnassa Hän ei voi olla enää ihminen, koska silloin Isä ja Jeesus eivät olisi enää samaa Jumaluuden olemusta, jos Jeesus olisi iankaikkinen Jumala-ihminen ja Isä olisi iankaikkinen Henki. Ihmisolemus erottaisi Heidän olemuksensa toisistaan, sillä jos Jeesus olisi iankaikkisesti Jumala-ihminen ja Isän Jumaluudessa ei ole ihmisyyttä, niin He eivät olisi enää samaa Jumaluuden olemusta, jos toisella olisi ihmisyys Jumaluudessa, mutta toisella ei ole. Koska oppi Jeesuksen iankaikkisesta ihmisyydestä on järkeisoppi, niin siksi se ajautuu edellä mainittuun ristiriitaan, sillä Jumalan sama olemus ei voi olla yhtä aikaa totta, jos toinen on iankaikkinen Henki ja Jumala ja toinen on iankaikkinen Henki ja Jumala-ihminen.

      Jos Jeesus olisi jäänyt iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi, niin silloin Jumaluudessa olisi tapahtunut olemuksen muutos, eikä Jumala olisi enää samaa olemusta iankaikkisena Henkenä, iankaikkisena Jumalana, koska Jumala (Jeesus) olisi muuttunut iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi, mutta Isän ja Pyhän Hengen olemus on iankaikkinen Henki, iankaikkinen Jumala ilman minkäänlaista ihmisyyttä. Oppi Jeesuksen iankaikkisesta ihmisyydestä ei voi olla totta, koska Jumalan olemuksen tulee olla iankaikkisesti sama ja se on silloin sitä kun Jeesus palaa Isänsä luokse Jumalana ilman ihmisyyttä.

      Messias Jeesus tuli vähäksi aikaa ihmiseksi, eli Jumaluuden olemuksessa on tapahtunut vähäksi aikaa olemuksen muutos kun Jumala tuli ihmiseksi, mutta se oli tilapäistä, vain vähäksi ajaksi, jonka jälkeen Jeesus palaa takaisin Jumaluuteen ilman ihmisyyttä. Jumala pysyy samana ollen samaa olemusta, eikä muutu, ei muutu iankaikkisesti olemukseltaan, ei tahdoltaan, eikä Jumaluudessaan.
        
      Jeesuksella oli Jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti ihmisenä ollessaan, Jeesuksella on ja oli Jumaluuden koko täyteys ennen ihmiseksi tulemistaan sekä mennessään Isänsä luokse Jumaluudessa ilman ihmisyyttä. Minä uskon, että Jumala on yksi ja kolmiyhteinen eri Persoonissa, Isässä, Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä ja siten samaa Jumaluuden olemusta. Sanoja samaa olemusta ei löydy Raamatusta, mutta se voidaan nähdä siinä, että Jumala on iankaikkinen Henki, joka tarkoittaa sitä, että Isä, Jeesus ja Pyhä Henki ovat samaa Jumaluuden olemusta.

    • Anonyymi

      petskun tekstii. Joh 20:
      16 Jeesus sanoi hänelle: "Maria!" Tämä kääntyi ja sanoi hänelle hebreankielellä: "Rabbuuni!" se on: opettaja.
      17 Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös Isäni tykö; mutta mene minun veljieni tykö ja sano heille, että minä menen ylös, minun Isäni tykö ja teidän Isänne tykö, ja minun Jumalani tykö ja teidän Jumalanne tykö".
      18 Maria Magdaleena meni ja ilmoitti opetuslapsille, että hän oli nähnyt Herran ja että Herra oli hänelle näin sanonut.
      19 ¶ Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: "Rauha teille!"
      ................................
      25 Niin muut opetuslapset sanoivat hänelle: "Me näimme Herran". Mutta hän sanoi heille: "Ellen näe hänen käsissään naulojen jälkiä ja pistä sormeani naulojen sijoihin ja pistä kättäni hänen kylkeensä, en minä usko".
      26 ¶ Ja kahdeksan päivän perästä hänen opetuslapsensa taas olivat huoneessa, ja Tuomas oli heidän kanssansa. Niin Jeesus tuli, ovien ollessa lukittuina, ja seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!"
      27 Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen".
      28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"

      Jotkut opettavat, että koska Jeesus ilmestyi kuolemansa jälkeen opetuslapsilleen näyttäen naulojen jälkiä Hänen käsissään, sanoen ettei hengellä ole lihaa eikä luita, niin se todistaa, että Jeesus jäi iankaikkisesti ihmiseksi.

      Kun tutkimme tarkasti esimerkiksi Luukkaan evankeliumista tapahtumia, jotka tapahtuivat Jeesuksen kuolleista nousemisen jälkeen, niin näemme, että Jeesus sanoi opetuslapsilleen ettei hengellä ole lihaa eikä luita ennen kuin Hänet otettiin taivaaseen Isänsä luokse. Jeesus ei ollut tässä hetkessä vielä palannut takaisin Isän luokse taivaaseen siihen kirkkauteen kuin mikä Hänellä oli Isänsä luona ennen kuin maailma olikaan.

      Kun Jeesus ilmestyi Tuomakselle myöhemmin, niin Jeesus oli jo noussut Isänsä luokse taivaaseen. Joku voi tässä kohden ajatella, että koska Jeesus näytti Tuomaalle kätensä (naulan jäljet), niin se todistaa, että Jeesus on iankaikkisesti ihminen. Asia ei ole kuitenkaan niin, koska Raamattu ei voi ajautua itsensä kanssa ristiriitaan, sillä edellä on tullut esille selkeästi kuinka Jeesus oli tehty vain vähäksi aikaa ihmiseksi, mutta palasi takaisin Isänsä luokse kirkkauteen, mikä Hänellä oli ennen kuin maailma olikaan.

      Luuk 24:
      13 ¶ Ja katso, kaksi heistä kulki sinä päivänä Emmaus nimiseen kylään, joka on kuudenkymmenen vakomitan päässä Jerusalemista.
      14 Ja he puhelivat keskenään kaikesta tästä, mikä oli tapahtunut.
      15 Ja heidän keskustellessaan ja tutkistellessaan tapahtui, että Jeesus itse lähestyi heitä ja kulki heidän kanssansa.
      16 Mutta heidän silmänsä olivat pimitetyt, niin etteivät he tunteneet häntä.
      .........
      30 Ja tapahtui, kun hän oli aterialla heidän kanssaan, että hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi heille.
      31 Silloin heidän silmänsä aukenivat, ja he tunsivat hänet. Ja hän katosi heidän näkyvistään.

      Kun Jeesus ilmestyi Tuomaalle naulojen jäljet käsissään, niin se tapahtui siksi, että Tuomas uskoisi Jeesuksen olevan ylösnoussut ja Herra sekä Jumala. Tämä ei tarkoita sitä, että Jeesus olisi jäänyt iankaikkisesti ihmiseksi, sillä Jeesus ilmestyi kuolemansa jälkeen myös sellaisessa ihmisen hahmossa etteivät opetuslapset heti tunnistaneet Jeesusta. Opetuslapset tiesivät miltä Jeesus näytti ihmisenä, koska he olivat nähneet Hänet ja vaeltaneet Hänen kanssaan, mutta eivät kuitenkaan heti tunnistaneet Jeesusta siinä ihmishahmossa, jossa Hän esiintyi heille Emmauksen tiellä. Toisin sanoen, Jeesus on Jumala ja Hän voi ottaa minkälaisen ihmishahmon tahansa halutessaan ilmestyä opetuslapsilleen, mutta se ei tee Hänestä iankaikkista ihmistä, koska Hän tuli vain vähäksi ajaksi ihmiseksi, kuollen meidän puolestamme ja sitten Hän palasi Isänsä luokse siihen kirkkauteen mikä Hänellä oli ennen kuin maailma olikaan. Ennen kuin maailma olikaan, niin Jeesus oli silloin iankaikkinen Jumala ilman ihmisyyttä ja tähän Hän palasi takaisin, niin kuin Raamattukin sen opettaa.

    • Anonyymi

      petskun tekstii. Mitä siitä seuraa jos opetamme ja uskomme Jeesuksen jääneen iankaikkisesti ihmiseksi? Kuten voimme Raamatusta nähdä ja ymmärtää, niin Jeesus palasi takaisin Isänsä luokse siihen kirkkauteen mikä Hänellä oli ennen kuin maailma olikaan. Jos uskomme ja opetamme Jeesuksen (Jumalan) jääneen iankaikkisesti ihmiseksi, niin silloin alennamme Jeesuksen Jumaluutta, koska Hän tuli vain vähäksi aikaa ihmiseksi ja on nyt ja iankaikkisesti iankaikkinen Jumala, ei iankaikkinen Jumala-ihminen.

      Herra Jeesus (Jumala) tuli ihmiseksi, koska Hän ollen tosi Jumala ja tosi ihminen sovitti syntimme ihmisenä ruumiillisesti ristillä. Kiitos Herralle, sillä Herran Jeesuksen veren ja sovitustyön kautta me saamme Jumalan armosta pelastuksen lahjan, kun olemme tehneet parannuksen ja uskoneet evankeliumin Herrasta Jeesuksesta.

      Apt 2:
      29 Te miehet, veljet, on lupa teille rohkeasti sanoa, mitä kantaisäämme Daavidiin tulee, että hän on sekä kuollut että haudattu; onhan hänen hautansa meidän keskellämme vielä tänäkin päivänä.
      30 Koska hän nyt oli profeetta ja tiesi, että Jumala oli valalla vannoen hänelle luvannut asettavansa hänen kupeittensa hedelmän hänen valtaistuimelleen,
      31 niin hän edeltä nähden puhui Kristuksen ylösnousemuksesta, sanoen, ettei Kristus ollut jäävä hyljätyksi tuonelaan eikä hänen ruumiinsa näkevä katoavaisuutta.
      32 Tämän Jeesuksen on Jumala herättänyt, minkä todistajia me kaikki olemme.

      Raamattu opettaa Jeesuksen nousseen kuolleista ruumiillisesti, koska Jeesuksen ruumiin ei pitänyt nähdä (kokea) katoavaisuutta. Se ettei Jeesuksen ruumiin pitänyt nähdä katoavaisuutta ei tarkoita sitä, että Jeesus jäi iankaikkisesti ihmiseksi, vaan sitä, että Jeesuksen ruumis ei jäänyt kuolemaan, eikä siten tällä tavalla nähnyt kuolemaa. Koska Jeesuksen ruumiin ei pitänyt jäädä kuolemaan, niin siksi Jeesus nousi kuolleista ruumiillisesti, kirkastetussa ruumiissa. Raamattu ei kuitenkaan sano ja opeta, että Jeesus olisi jäänyt iankaikkisesti kirkastettuun ihmisruumiiseen.

      Jos alat ajattelemaan järjellisesti, että minne se Jeesuksen kirkkauden ruumis on hävinnyt, jos Hän ei noussut siinä ylös Isän luokse, vaan meni Isänsä luokse Jumalana ilman ihmisyyttä, niin ajaudut järjen umpikujaan. Raamatussa on paljon ihmisjärjelle selittämättömiä asioita, joita emme kykene ymmärtämään järjellä, mutta voimme silti uskoa Raamatun ilmoitukseen. Eräs tällainen on se miten Jumala on luonut taivaat ja maan ja kaikki mitä maassa on. Tätä et voi järjellä ymmärtää ja kertoa yksityiskohtaisen tarkasti miten luominen tapahtui kaiken kaikkiaan käytännössä, sinun on vain uskottava se.

      Raamatun Jumalaa, joka on yksi ja kolmiyhteinen eri Persoonissa Isässä, Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä on sellainen asia, jota ihmisjärki ei kykene täysin ymmärtämään, mutta se tulee kuitenkin uskoa todeksi. Raamatussa on monia muitakin asioita mitä järkemme ei voi ymmärtää, mutta ne on vain lapsenmielisesti uskottava. Jos lähdet tässä jäikö Jeesus iankaikkisesti ihmiseksi järkeilemään, etkä usko Raamatun opetusta, niin et voi koskaan ymmärtää sitä mitä Raamattu opettaa tästä aiheesta, koska olet jäänyt järkesi vangiksi, joka estää sinua uskomasta ja näkemästä totuutta.

      • Anonyymi

        "Jos alat ajattelemaan järjellisesti, että minne se Jeesuksen kirkkauden ruumis on hävinnyt, jos Hän ei noussut siinä ylös Isän luokse, vaan meni Isänsä luokse Jumalana ilman ihmisyyttä, niin ajaudut järjen umpikujaan. Raamatussa on paljon ihmisjärjelle selittämättömiä asioita, joita emme kykene ymmärtämään järjellä,"

        Paavola yrittää pakottaa ihmiset uskomaan sellaista, mitä he eivät omalla järjellään voi käsittää. Itse asiassa Raamattu kertoo, ettei Jeesuksen ihmisruumis ole mihinkään hävinnyt. Hän on edelleen se sama Jumala ja ihminen, mitä on ennenkin ollut.

        Ap.t 2:29 "Veljeni, kantaisästämme Daavidista voi varmasti sanoa, että hän kuoli ja hänet haudattiin. Onhan hänen hautansa tänäkin päivänä meidän nähtävissämme.
        30 Mutta Daavid oli profeetta, ja Jumala oli valalla vannoen luvannut asettaa Daavidin valtaistuimelle hänen oman jälkeläisensä. Daavid tiesi tämän
        31 ja näki ennalta Kristuksen ylösnousemuksen. Sitä hän tarkoitti sanoessaan, ettei Herra hylkää häntä tuonelaan eikä hänen ruumiinsa maadu.


    • Anonyymi

      petskun tekstii. Kuten edellä kävi ilmi, niin Jeesus sanoi ruumiillisen ylösnousemuksensa jälkeen (Joh 20:17) ettei Hän ollut vielä mennyt ylös (Jumalan taivaaseen) Isänsä luokse. Raamatun opetuksen mukaan Herra Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen neljänkymmenen päivän ajan ennen kuin Isä otti Hänet ylös kirkkauteen:

      Apt 1:3 ja joille hän myös kärsimisensä jälkeen moninaisten epäämättömien todistusten kautta osoitti elävänsä, ilmestyen heille neljänkymmenen päivän aikana ja puhuen Jumalan valtakunnasta.

      Kun nämä neljäkymmentä päivää olivat kuluneet, niin silloin Isä otti Jeesuksen ylös kirkkauteen:

      Mark 16:19 Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.

      1 Tim 3:16 Tunnustetusti suuri on jumalanpelon salaisuus: Jumala on ilmestynyt lihassa (θεος εφανερωθη εν σαρκι), vanhurskaaksi julistettu Hengessä, näyttäytynyt enkeleille, saarnattu pakanoiden keskuudessa, uskottu maailmassa, otettu ylös kirkkauteen. STLK 2017

      Joh 17:
      4 Minä olen kirkastanut sinut maan päällä: minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni.
      5 Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennenkuin maailma olikaan.

      Kun opetuslapset näkivät Jeesuksen kuolemansa jälkeen kirkastetussa ruumiissa, niin Häntä ei oltu otettu vielä ylös kirkkauteen Isänsä luokse. Kun ne neljäkymmentä päivää olivat kuluneet jolloin Jeesus ilmestyi ylösnousemuksen ruumiissaan, niin sen jälkeen Isä otti Jeesuksen ylös kirkkauteen.

      Kun Jeesus palasi takaisin Isänsä luokse, niin Hän meni sinne siinä kirkkaudessa missä Hän oli ennen kuin maailma olikaan, jolloin Jeesuksella ei ollut ihmisyyttä, ei ihmisruumista, eikä kirkastettua ihmisruumista. Herra Jeesus ei mennyt Isän luokse kirkastetussa ihmisruumiissa, koska ennen kuin maailma olikaan, niin Jeesuksella ollut kirkkaus oli Jumaluuden kirkkautta ilman minkäänlaista ihmisyyttä. Kun Jeesus palasi takaisin Isänsä luokse, niin Hän palasi sinne siihen tilaan missä Hän oli ennen kuin maailma olikaan, jolloin Hän oli Jumala, iankaikkinen Henki ilman minkäänlaista ihmisyyttä.

      • Anonyymi

        "Kun Jeesus palasi takaisin Isänsä luokse, niin Hän meni sinne siinä kirkkaudessa missä Hän oli ennen kuin maailma olikaan, jolloin Jeesuksella ei ollut ihmisyyttä, ei ihmisruumista,"

        Tämä jos mikä on Raamatun vastaista opetusta Petri Paavolalta.

        Raamattu kertoo, että Jumalan Poika nousi taivaaseen Ihmisen Poikana, mikä tarkoittaa ihmistä. Jumalan Poika on sekä Jumala että ihminen. Jumalan Pojan ihmisyys ei ole mihinkään hävinnyt.

        Ap.t 7:55 Mutta Pyhää Henkeä täynnä Stefanos nosti katseensa taivasta kohti ja näki Jumalan kirkkauden ja Jeesuksen, joka seisoi Jumalan oikealla puolella.
        56 Hän sanoi: "Taivaat ovat avoinna minun silmieni edessä, ja Ihmisen Poika seisoo Jumalan oikealla puolella!"

        Dan 7:13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
        14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.


    • Anonyymi

      Petri Paavola, sinun pitkät jaaritukset eivät pelasta sinua. Olet opettanut väärin. Tunnusta syntisi seurakunnalle!!!

      • Anonyymi

        Näitä oppeja ihmiset keksii ollakseen kiireisiä ja tärkeitä.
        Kaikki aika menee pitkiin luentoihin jotka ei ketään auta eikä pelasta mutta saarnaaja voi pitää itseään erittäin tärkeänä. Henkilönä jolla on enemmän tietoa kuin muilla. 🤴


    • Anonyymi

      Jeesuksesta ei Raamattu sano, että hän olisi muuttunut takaisin hengeksi ylösnoustuaan.

      Jos niin olisi tapahtunut, niin tuo muodonmuutoshan olisi tapahtunut jossain maallisen taivaan ja Jumalan taivaan välillä, koska vielä Öljymäeltä kohottuaan Jeesuksella oli sama ylösnousemusruumis kuin haudasta noustuaan.

      Ajatus siitä, että Jeesus olisi haihduttanut liharuumiinsa menomatkalla taivaaseen, on ainoastaan huvittava! 😂

      Olen sitä mieltä, että Paavola ei tajua, mitä tarkoittaa Raamatussa mainittu "kirkkaus". Eikä sitäkään, että Raamatun mukaan Jeesus kirkastettiin jo maan päällä.

      • Anonyymi

        >> ....Raamatun mukaan Jeesus kirkastettiin jo maan päällä. <<

        Joh. 12:23
        Jeesus vastasi heille sanoen: "Hetki on tullut, että Ihmisen Poika kirkastetaan.

        Joh. 13:29-31
        muutamat luulivat, koska rahakukkaro oli Juudaalla, Jeesuksen sanoneen hänelle: "Osta, mitä tarvitsemme juhlaksi", tai että hän antaisi jotakin köyhille. Niin hän, otettuaan sen palan, meni kohta ulos; ja oli yö. Kun hän oli mennyt ulos, sanoi Jeesus: "Nyt Ihmisen Poika on kirkastettu, ja Jumala on kirkastettu hänessä.

        Joh. 12:12-16
        Seuraavana päivänä, kun suuri kansanjoukko, joka oli saapunut juhlille, kuuli, että Jeesus oli tulossa Jerusalemiin, ottivat he palmupuiden oksia ja menivät häntä vastaan ja huusivat: "Hoosianna, siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen, Israelin kuningas!" Ja saatuansa nuoren aasin Jeesus istui sen selkään, niinkuin kirjoitettu on: "Älä pelkää, tytär Siion; katso, sinun kuninkaasi tulee istuen aasin varsan selässä". Tätä hänen opetuslapsensa eivät aluksi ymmärtäneet; mutta kun Jeesus oli kirkastettu, silloin he muistivat, että tämä oli hänestä kirjoitettu ja että he olivat tämän hänelle tehneet.

        Joh. 13:13-14
        kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava


    • Anonyymi

      >> Petri Paavolan opetus <<

      Hän muistaa aina mainita opetuksensa alussa sen, että hän on hän aina rukoilee ensin, mistä Jumala haluaa hänen puhuvan.

      Ihan kuin muut puhujat eivät niin tekisi.

      Itse olen kuullut hyvin vähän puheita, joissa ei puhuja alussa toteaisi puheestaan, että hän hän koki saaneensa aiheen Raamatusta, kun hän rukoili ja oli Herran edessä.

      • Anonyymi

        Petri Paavola on väärä profeetta.

        Tiedän ainakin kaksi henkilöä, joille Herra on varoittanut Petri Paavolasta. Paavola ei ole Herran profeetta.

        Petri Paavolalle voisin esittää henkilökohtaisen kysymyksen: mitä ääniä kuulet päässäsi?


    • Anonyymi

      Ylläpito sabotoi palstaa postaamalla työkseen solvauksia ja hullutuksiaan ja valheitaan palstalle. Ylläpidon tarkoitus on estää kaikki rauhallinen ja oikeamielinen keskustelu helluntailaisuudesta ja tuoda tilalle luterilaisuuden pakanalliset opit ja saatanan synagoogan valheet.

    • Anonyymi

      Raamatunkääntäjä Juhana Lehmuskoski on oivaltanut hyvin, mikä on Petri Paavolan taktiikka eksyttää. Paavola puhuu yhtä ja tekee toista. Hän sanoo vastustavansa jotain oppia, mutta sitten opettaa juuri sitä oppia. Juhana Lehmuskoski arvostelee Petri Paavolaa näillä sanoilla:

      "Jos kestät sen, että sanon kovia sanoja, niin haluan varoittaa, että lohkaisusi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimestä on lainattu siitä Jeesus yksin -opista, jota väität vastustavasi. Koska suosit kuitenkin juuri tuota oppia, ymmärrät varmaan itsekin loukkaantumatta, miksi hätäilen, että olet modalisti. Itse tiedät paremmin kuin minä, että sinä piiloudut kunnon kolminaisuususkovaisen nimen taakse, vaikka et ole sitä."

      http://www.kotipetripaavola.com/keskustelunijuhanankanssa.html

    • Anonyymi

      >> Jeesus ilmestyi kuolemansa jälkeen myös sellaisessa ihmisen hahmossa etteivät opetuslapset heti tunnistaneet Jeesusta. Opetuslapset tiesivät miltä Jeesus näytti ihmisenä, koska he olivat nähneet Hänet ja vaeltaneet Hänen kanssaan, mutta eivät kuitenkaan heti tunnistaneet Jeesusta siinä ihmishahmossa, jossa Hän esiintyi heille Emmauksen tiellä. <<

      Tämä Petrin selitys ei kerro mitään siitä, että Jeesus olisi muuttunut hengeksi!!!

      Koska Jeesus kerran vaelsi näkyvänä Emmauksen tiellä, ei hän tietenkään ollut henki, vaan ylösnousemusruumissaan. 😂

      • Anonyymi

        Itse asiassa ylösnousemusensa jälkeen Jeesus söi opetuslastensa kanssa ja antoi Tuomaksen tunnustalla hänen haavojensa arpia käsissään ja jaloissaan. Jeesus oli edelleen ihminen. Koska Petri Paavola ei tätä tunnusta, hän on Antikristus.


    • Anonyymi

      petsku pommittaa ja ampuu kovilla panoksilla.

      Raamatullinen oppi yhdestä Jumalasta ja yhden Jumalan kolmiyhteisyydestä löytyy näin Raamatusta:

      Joh 14:28 Te kuulitte minun sanovan teille: ‘Minä menen pois ja palajan jälleen teidän tykönne’. Jos te minua rakastaisitte, niin te iloitsisitte siitä, että minä menen Isän tykö, sillä Isä on minua suurempi.

      1 Kor 11:3 Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Kristus on jokaisen miehen pää ja että mies on vaimon pää ja että Jumala on Kristuksen pää.

      Raamatun opetuksen mukaan Isä on Jeesusta suurempi, koska Isä on Jeesuksen pää, ja Jeesus on alamainen Isälleen. Tämä ei tee Pojasta alempaa Jumalaa, vaan kertoo Jumaluuden hierarkiasta ihan samalla tavalla kuin ihmisessä Jumalan kuvana ja Jumalan asettamana on järjestys, jossa aviomies on vaimonsa pää ja vaimo on miehelleen alamainen. Vaimo ei ole kuitenkaan alempi ihminen tai vähemmän ihminen, vaan miehelleen alamainen, mutta yhtä paljon ihminen kuin mieskin. Vaikka Isä on Jeesusta suurempi, niin Jeesus on silti yhtä paljon Jumala kuin Isänsäkin on, sillä on vain kyse hierarkiasta, Isä on Pojan pää:

      1 Kor 11:3 Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Kristus on jokaisen miehen pää ja että mies on vaimon pää ja että Jumala on Kristuksen pää.

      Ja sitten:

      Joh 13:16 Totisesti, totisesti minä sanon teille: ei ole palvelija herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi.

      Joh 8:18 Minä olen se, joka todistan itsestäni, ja minusta todistaa myös Isä, joka on minut lähettänyt."

      Joh 13:3 niin Jeesus, tietäen, että Isä oli antanut kaikki hänen käsiinsä ja että hän oli lähtenyt Jumalan tyköä ja oli menevä Jumalan tykö,

      Joh 14:28 Te kuulitte minun sanovan teille: ‘Minä menen pois ja palajan jälleen teidän tykönne’. Jos te minua rakastaisitte, niin te iloitsisitte siitä, että minä menen Isän tykö, sillä Isä on minua suurempi.

      Raamatun opetuksen mukaan Isä oli Poikaa lähettäessään Poikaa suurempi myös taivaassa, koska Isä lähetti Pojan taivaasta maan päälle, koska lähettiläs (lähetetty) ei ole lähettäjäänsä suurempi, sillä lähettäjä on lähetettyä suurempi. Tämä tarkoittaa sitä, että Raamatun opetuksen mukaan Isä on aina ollut ja tulee olemaan Jeesusta suurempi (Isä on Pojan Pää). Siksi Raamattu sanoo näin:

      1 Kor 15:
      24 sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.
      25 Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".
      26 Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.
      27 Sillä: "kaikki hän on alistanut hänen jalkojensa alle". Mutta kun hän sanoo: "kaikki on alistettu," niin ei tietenkään ole alistettu se, joka on alistanut kaiken hänen allensa.
      28 Ja kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin ALISTETAAN SEN VALTAAN, joka on alistanut hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.

      Näin Raamattu opettaa Jeesuksen alistuvan lopulta Isän valtaan, koska Isä on Pojan Pää. Vaikka Jeesus alistuu Isän valtaan, niin silti Jeesus on yhtä paljon Jumala, kun Hänen Isänsäkin on. Raamatussa tulee vielä esille se kuinka Pyhä Henki ei ota omastansa, vaan Jeesukselta. Näin näemme Raamatun kolmiyhteisen Jumalan olevan ja toimivan siten, että Pyhä Henki on alamainen Jeesukselle ja Jeesus on alamainen Isälleen, mutta on kuitenkin yksi Jumala, joka on ja toimii ja vaikuttaa kolmena eri Persoonana. En kiellä Raamatun opetusta Jumalan kolmiyhteisyydestä, mutta kiellän enkä usko uskonnollisten perinnäissääntöjen mukaiseen väärään opetukseen Jumalan kolmiyhteisyydestä.

      kopsin tosta. http://www.kotipetripaavola.com/keskustelunijuhanankanssa.html

    • Anonyymi

      Paavola:
      "Jos uskomme ja opetamme Jeesuksen (Jumalan) jääneen iankaikkisesti ihmiseksi, niin silloin alennamme Jeesuksen Jumaluutta, koska Hän tuli vain vähäksi aikaa ihmiseksi ja on nyt ja iankaikkisesti iankaikkinen Jumala, ei iankaikkinen Jumala-ihminen."

      SaulusMedia nimittää myös (eräässä videossaan) Danielin kirjassa mainittua Vanhaikäistä Jeesukseksi, vaikka Daniel selvästi mainitsee myös Ihmisen Pojan tekstiyhteydessä. Vanhaikäinen on siis Isä, eikä Jeesus.

      On siis todella vellit ja puurot sekaisin.

      Herra ilmestyi ihmisille jo paratiisissa ja käyskenteli siellä. Kuin myös Mamressa hän ilmaantui MIEHEN hahmossa Raamatun mukaan.

      Jeesuksen hahmo on siis sellainen ollut aina kuin se oli hänen ylösnoustessaan haudasta! Henki vain palautti Jeesuksen oikean olomuodon takaisin ylösnousemuksessa.

      Jos ei tämä ole totta, niin miksi Raamattu sitten lupaa, että me itsekin saamme Jeesuksen kirkkauden ruumiin kaltaisen ruumiin...? Fil. 3:21 "on muuttava meidän alennustilamme ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi".

      Jos taas Paavolan väite hengeksi muuttumisesta olisi totta, niin sitten meistäkin tulisi Jeesuksen kaltaisia "henkiä".

      Mutta meistä ei tule mitään henkiä, vaan kysymys on samanlaisen ylösnousemusruumiin saamisesta kuin Jeesuksellakin on.

      Jeesuksen ylösnousemusruumis siis on sama asia kuin se 'kirkkaus, mikä hänellä oli ennen kuin maailma olikaan'.

      Näin minusta.

      Enkä kyllä ikinä niele sellaista oppia, että Jeesuksen liha liukeni jonnekin avaruuteen, hänen edetessään taivasta kohti.

      • Anonyymi

        Itse asiassa Raamattu kertoo, ettei Jeesuksen ihmisruumis ole mihinkään hävinnyt. Hän on edelleen se sama Jumala ja ihminen, mitä on ennenkin ollut.

        Ap.t 2:29 "Veljeni, kantaisästämme Daavidista voi varmasti sanoa, että hän kuoli ja hänet haudattiin. Onhan hänen hautansa tänäkin päivänä meidän nähtävissämme.
        30 Mutta Daavid oli profeetta, ja Jumala oli valalla vannoen luvannut asettaa Daavidin valtaistuimelle hänen oman jälkeläisensä. Daavid tiesi tämän
        31 ja näki ennalta Kristuksen ylösnousemuksen. Sitä hän tarkoitti sanoessaan, ettei Herra hylkää häntä tuonelaan eikä hänen ruumiinsa maadu.


      • Anonyymi

        Eikö Jeesuksen jumaluutta alenna jo se että joku kuolevainen väittää määrittävänsä millainen on Jumala? Kuolevainen siis mittaa Jumalan omaan laatikkoonsa.
        Miettii päiväkausia "kuinka selitän Jumalan kuulijoille". Yhtä hyvin voisi sanoa "minä tiedän millainen Jumala on, minä olen Hänet nähnyt".


    • Anonyymi

      petsku pojunen tykittää ja ampuu kovilla.

      Apt 2:
      29 Te miehet, veljet, on lupa teille rohkeasti sanoa, mitä kantaisäämme Daavidiin tulee, että hän on sekä kuollut että haudattu; onhan hänen hautansa meidän keskellämme vielä tänäkin päivänä.
      30 Koska hän nyt oli profeetta ja tiesi, että Jumala oli valalla vannoen hänelle luvannut asettavansa hänen kupeittensa hedelmän hänen valtaistuimelleen,
      31 niin hän edeltä nähden puhui Kristuksen ylösnousemuksesta, sanoen, ettei Kristus ollut jäävä hyljätyksi tuonelaan eikä hänen ruumiinsa näkevä katoavaisuutta.
      32 Tämän Jeesuksen on Jumala herättänyt, minkä todistajia me kaikki olemme.

      Raamattu opettaa Jeesuksen nousseen kuolleista ruumiillisesti, koska Jeesuksen ruumiin ei pitänyt nähdä (kokea) katoavaisuutta. Se ettei Jeesuksen ruumiin pitänyt nähdä katoavaisuutta ei tarkoita sitä, että Jeesus jäi iankaikkisesti ihmiseksi, vaan sitä, että Jeesuksen ruumis ei jäänyt kuolemaan, eikä siten tällä tavalla nähnyt kuolemaa. Koska Jeesuksen ruumiin ei pitänyt jäädä kuolemaan, niin siksi Jeesus nousi kuolleista ruumiillisesti, kirkastetussa ruumiissa. Raamattu ei kuitenkaan sano ja opeta, että Jeesus olisi jäänyt iankaikkisesti kirkastettuun ihmisruumiiseen.

      Joh 17:
      4 Minä olen kirkastanut sinut maan päällä: minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni.
      5 Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennenkuin maailma olikaan.

      Kun Jeesus sanoi, että Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennen kuin maailma olikaan, niin tiedämme sen tosiasian, että ennen kuin maailma olikaan (ennen kuin maailma luotiin), niin Jeesus on ja oli Jumalana Jumalan kirkkaudessa ilman minkäänlaista ihmisyyttä. Ennen kuin maailmaa oli luotu, niin Jeesus on ja oli iankaikkinen Henki, iankaikkinen Jumala ilman kirkastettua ihmisruumista, ilman minkäänlaista ihmisyyttä.

      Jos Jeesus olisi jäänyt iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi, niin silloin Jumaluudessa olisi tapahtunut olemuksen muutos, eikä Jumala olisi enää samaa olemusta iankaikkisena Henkenä, iankaikkisena Jumalana, koska Jumala (Jeesus) olisi muuttunut iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi, mutta Isän ja Pyhän Hengen olemus on iankaikkinen Henki, iankaikkinen Jumala ilman minkäänlaista ihmisyyttä. Oppi Jeesuksen iankaikkisesta ihmisyydestä ei voi olla totta, koska Jumalan olemuksen tulee olla iankaikkisesti sama ja se on silloin sitä kun Jeesus palaa Isänsä luokse Jumalana ilman ihmisyyttä.

      Messias Jeesus tuli vähäksi aikaa ihmiseksi, eli Jumaluuden olemuksessa on tapahtunut vähäksi aikaa olemuksen muutos kun Jumala tuli ihmiseksi, mutta se oli tilapäistä, vain vähäksi ajaksi, jonka jälkeen Jeesus palaa takaisin Jumaluuteen ilman ihmisyyttä. Jumala pysyy samana ollen samaa olemusta, eikä muutu, ei muutu iankaikkisesti olemukseltaan, ei tahdoltaan, eikä Jumaluudessaan.

      Jeesuksella oli Jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti ihmisenä ollessaan, Jeesuksella on ja oli Jumaluuden koko täyteys ennen ihmiseksi tulemistaan sekä mennessään Isänsä luokse Jumaluudessa ilman ihmisyyttä. Minä uskon, että Jumala on yksi ja kolmiyhteinen eri Persoonissa, Isässä, Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä ja siten samaa Jumaluuden olemusta. Sanoja samaa olemusta ei löydy Raamatusta, mutta se voidaan nähdä siinä, että Jumala on iankaikkinen Henki, joka tarkoittaa sitä, että Isä, Jeesus ja Pyhä Henki ovat samaa Jumaluuden olemusta.

      • Anonyymi

        Raamatunkääntäjä Juhana Lehmuskoski on käynyt kriittistä keskustelua somessa Petri Paavolan kanssa. Lehmuskoski arvostelee Paavolaa näillä sanoilla:

        "Jos kestät sen, että sanon kovia sanoja, niin haluan varoittaa, että lohkaisusi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimestä on lainattu siitä Jeesus yksin -opista, jota väität vastustavasi. Koska suosit kuitenkin juuri tuota oppia, ymmärrät varmaan itsekin loukkaantumatta, miksi hätäilen, että olet modalisti. Itse tiedät paremmin kuin minä, että sinä piiloudut kunnon kolminaisuususkovaisen nimen taakse, vaikka et ole sitä."

        http://www.kotipetripaavola.com/keskustelunijuhanankanssa.html


    • Anonyymi

      Suosittelisin pysymään Raamatun opissa.

      "yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus"
      Ensimmäinen kirje Timoteukselle 2:5

    • Anonyymi

      petsku pojunen lataa taas tosi kovilla ammuksilla.

      1 Tim 2:5 on yleinen Raamatun kohta, millä pyritään perustelemaan oppi Jeesuksen iankaikkisesta ihmisyydestä, eli siitä, että Jumalan iankaikkinen olemus iankaikkisena Henkenä ja Jumalana olisi muuttunut siten, että Jumalasta tulisi iankaikkinen Jumala-ihminen. Katsotaan tätä Raamatun kohtaa seuraavaksi:

      1 Tim 2:5 Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,

      Kun Raamattu sanoo tässä selvästi, että ihminen Jeesus Kristus on Välimies Jumalan ja ihmisten välillä, niin sanooko Raamattu tässä, että Jeesus jäi ihmiseksi? Meidän tulee lukea ja ymmärtää tämäkin Raamatun kohta koko Raamatun sanan ilmoituksen valossa. Koska Raamattu sanoo Jeesuksen tulleen vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi (vähäksi aikaa ihmiseksi), Jeesus menee takaisin siihen Jumaluuden kirkkauteen mikä Hänellä oli ennen maailman luomista, niin 1 Tim 2:5 tarkoittaa ja painottaa sitä mitä Jeesus teki ihmisenä tulemalla ihmisenä (ollen samalla Jumala) Välimieheksi (Välittäjäksi) Jumalan ja ihmisen välillä. 1 Tim 2:5 ei sano ja opeta Jeesuksen jääneen iankaikkisesti ihmiseksi, vaan sitä mitä Hän on tehnyt ollessaan ihminen. Jeesuksen ihmisenä oleminen jää sillä tavalla iankaikkisesti voimaan, että Jeesuksen meille hankkima pelastus perustuu siihen, että Jeesus kuoli ihmisenä (ollen samalla Jumala) ristinpuulla syntien sovitukseksi.

      Jeesuksen ihmisenä suorittama pelastuksen sovitustyö jää iankaikkisesti voimaan, mutta Jeesuksen ei tarvitse olla enää ihminen iankaikkisesti, koska Hän pelasti meidät tullessaan ihmiseksi tähän maailmaan. Jumalan taivaan kuningaskunnassa ei tarvita enää Jeesuksen ihmisyyttä, koska pelastusta ei suoritettu Jumalan taivaassa, vaan täällä maan päällä, jonne Jeesus tuli vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi (vähäksi aikaa ihmiseksi).

      Room 8:3 Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa,

      Alunperin se miksi Isä lähetti Jeesuksen maailmaan oli synnin tähden. Synti käsiteltiin ristillä ja me saamme synnit anteeksi Jeesuksen sovitustyön kautta, mutta se alkuperäinen syy miksi Jeesuksen täytyi tulla ihmiseksi oli synnin tähden ja vaikka Jeesus kuoli meidän edestämme ja sillä tavalla synti käsiteltiin ja synnin kirous ja tuomio poistettiin niiltä jotka uskovat Jeesukseen, niin se ei kuitenkaan poista sitä alkuperäistä syytä miksi Jumalan täytyi tulla ihmiseksi, joka oli synnin tähden. Tämä on Raamatun opetus siitä syystä miksi Jumala tuli ihmiseksi. Jumala rakastaa ihmistä ja rakkaudesta ihmiseen Jumala tuli ihmiseksi synnin tähden, että me voisimme saada syntimme anteeksi uskomalla Herraan Jeesukseen, kun katuen tunnustamme syntimme ja uskomme Jeesuksen Herraksi, Messiaaksi ja Pelastajaksi.

      Jos joku sanoo ja opettaa, että Jumala (Jeesus) on jäänyt iankaikkiseksi ihmiseksi, niin mikä oli se alkuperäinen syy miksi Jumala tuli ihmiseksi? Synnin tähden. Oppi Jumalan jäämisestä iankaikkisesti ihmiseksi perustuu siihen, että Jumala tuli ihmiseksi synnin tähden. Näin se olisi synnin tähden, synnin vaikutuksesta, miksi Jumalan (Jeesuksen) täytyisi jäädä iankaikkisesti ihmiseksi, johon en kuitenkaan usko. Synnillä ei ole sellaista voimaa ja vaikutusta, että se saisi Jumalan, iankaikkisen Hengen muuttumaan iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi. Synnillä oli kuitenkin sellainen vaikutus, että sai Jumalan tulemaan ihmiseksi vähäksi aikaa.

      Se on totta, että Jumala tuli synnin tähden ihmiseksi (se on Raamatun opetus), mutta kun Jumala (Jeesus) kuoli ristillä ja nousi ylös Isän luokse, niin sinne Hän palasi takaisin Jumalan kirkkauteen ilman ihmisyyttä. Ei Jumalan taivaassa tarvita Jeesuksen ihmisyyttä mihinkään, koska se mitä Jumala (Jeesus) teki ihmisenä maan päällä sovittaessaan syntimme ratkaisee pelastuksemme, ei se että Jeesuksen täytyisi jäädä iankaikkisesti ihmiseksi. Ajattele nyt tätä, että miksi Jumala tuli ihmiseksi ja pitäisikö Jumalan muuttua iankaikkisesti, niin että Jumala ei olisi enää Jumala, vaan Jumala-ihminen. Ajattele tätäkin, miksi iankaikkisen Jumalan olemuksen, joka on iankaikkinen Henki pitäisi muuttua iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi? Ajattele sitä, että Raamattu opettaa ihmisyyden olevan enkeleitä alempaa ja pitäisikö Jumalan olla iankaikkisesti tilassa, missä Hän ihmisenä olisi enkeleitä alempi? Ei tietenkään, siksi Hebr 2 luku sanoo, että Jeesus tehtiin vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi.

      • Anonyymi

        Paavola käsittelee erästä uskontunnustusta videollaan "Jeesuksen Jumaluuden alentava oppi" ja kieltää uskovansa siihen. Paavola siis kieltää uskonsa Jeesukseen Kristukseen videon kohdassa 18 minuuttia 45 sekuntia.

        Paavola siteeraa uskontunnustusta seuraavasti:

        "Isä on synnyttänyt Jeesuksen ennen aikaa, koskien Jeesuksen Jumaluutta, ja viimeisinä päivinä Jeesus syntyi Mariasta, netisyestä Jumalan synnyttäjästä koskien Jeesuksen ihmisyyttä."

        Paavola vastaa tähän: "Mää en usko, mitä tässä sanotaan".

        Paavola sanoo, ettei hän usko Marian synnyttäneen Jumalaa. Sen lisäksi Paavola ilmoittaa, ettei Jeesus ollut enää ihminen noustuaan ylös taivaaseen.

        Katsotaan oliko Jeesus Jumala? Tuomaksen mukaan Jeesus oli Jumala:

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Oliko Jeesus myös ihminen? Kyllä oli. Raamattu ilmoittaa, että Jumala tuli lihaksi ja syntyi ihmiseksi. Jumalan Poika oli ihminen ja Jumala itse.

        Joh 1:1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
        2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.
        ---
        14 Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.
        ---
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Ilmoittaako, että Jumala on synnyttänyt Poikansa? Kyllä ilmoittaa:

        Ps 2:6 "Minä itse olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni!"
        7 Nyt kerron, mitä Herra on säätänyt. Hän sanoi minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
        8 Pyydä minulta, niin saat kansat perinnöksesi, ja maan ääriin ulottuu sinun valtasi.
        9 Sinä alistat kansat rautaisella valtikalla, murrat ne kuin saviastiat."

        Heb 1:5 Sillä kenelle enkeleistä hän koskaan on sanonut: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin"; ja taas: "Minä olen oleva hänen Isänsä, ja hän on oleva minun Poikani"?
        6 Ja siitä, kun hän jälleen tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: "Ja kumartakoot häntä kaikki Jumalan enkelit".
        7 Ja enkeleistä hän sanoo: "Hän tekee enkelinsä tuuliksi ja palvelijansa tulen liekiksi";
        8 mutta Pojasta: "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        Istuuko Isän oikealla puolella Ihmisen Poika? Kyllä istuu. Isän oikealla puolella istuu ihmislapsi Jeesus Kristus.

        Dan 7:13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
        14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.

        Ps 80:17 Mutta suojatkoon sinun kätesi palvelijaasi, joka on oikealla puolellasi, ihmislasta, jolle sinä olet antanut voiman.

        Heb 2:6 Vaan joku on jossakin paikassa todistanut, sanoen: "Mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmisen poika, että pidät hänestä huolen?
        7 Sinä teit hänet vähäksi aikaa enkeleitä halvemmaksi, kirkkaudella ja kunnialla sinä hänet seppelöitsit, ja sinä panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja;
        8 asetit kaikki hänen jalkojensa alle." Sillä, asettaessaan kaikki hänen valtansa alle, hän ei jättänyt mitään hänen allensa alistamatta. Mutta nyt emme vielä näe kaikkea hänen valtansa alle asetetuksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavola käsittelee erästä uskontunnustusta videollaan "Jeesuksen Jumaluuden alentava oppi" ja kieltää uskovansa siihen. Paavola siis kieltää uskonsa Jeesukseen Kristukseen videon kohdassa 18 minuuttia 45 sekuntia.

        Paavola siteeraa uskontunnustusta seuraavasti:

        "Isä on synnyttänyt Jeesuksen ennen aikaa, koskien Jeesuksen Jumaluutta, ja viimeisinä päivinä Jeesus syntyi Mariasta, netisyestä Jumalan synnyttäjästä koskien Jeesuksen ihmisyyttä."

        Paavola vastaa tähän: "Mää en usko, mitä tässä sanotaan".

        Paavola sanoo, ettei hän usko Marian synnyttäneen Jumalaa. Sen lisäksi Paavola ilmoittaa, ettei Jeesus ollut enää ihminen noustuaan ylös taivaaseen.

        Katsotaan oliko Jeesus Jumala? Tuomaksen mukaan Jeesus oli Jumala:

        Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        Oliko Jeesus myös ihminen? Kyllä oli. Raamattu ilmoittaa, että Jumala tuli lihaksi ja syntyi ihmiseksi. Jumalan Poika oli ihminen ja Jumala itse.

        Joh 1:1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
        2 Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
        3 Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.
        ---
        14 Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.
        ---
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet.

        Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

        Ilmoittaako, että Jumala on synnyttänyt Poikansa? Kyllä ilmoittaa:

        Ps 2:6 "Minä itse olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni!"
        7 Nyt kerron, mitä Herra on säätänyt. Hän sanoi minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.
        8 Pyydä minulta, niin saat kansat perinnöksesi, ja maan ääriin ulottuu sinun valtasi.
        9 Sinä alistat kansat rautaisella valtikalla, murrat ne kuin saviastiat."

        Heb 1:5 Sillä kenelle enkeleistä hän koskaan on sanonut: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin"; ja taas: "Minä olen oleva hänen Isänsä, ja hän on oleva minun Poikani"?
        6 Ja siitä, kun hän jälleen tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: "Ja kumartakoot häntä kaikki Jumalan enkelit".
        7 Ja enkeleistä hän sanoo: "Hän tekee enkelinsä tuuliksi ja palvelijansa tulen liekiksi";
        8 mutta Pojasta: "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        Istuuko Isän oikealla puolella Ihmisen Poika? Kyllä istuu. Isän oikealla puolella istuu ihmislapsi Jeesus Kristus.

        Dan 7:13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
        14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.

        Ps 80:17 Mutta suojatkoon sinun kätesi palvelijaasi, joka on oikealla puolellasi, ihmislasta, jolle sinä olet antanut voiman.

        Heb 2:6 Vaan joku on jossakin paikassa todistanut, sanoen: "Mikä on ihminen, että sinä häntä muistat, tai ihmisen poika, että pidät hänestä huolen?
        7 Sinä teit hänet vähäksi aikaa enkeleitä halvemmaksi, kirkkaudella ja kunnialla sinä hänet seppelöitsit, ja sinä panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja;
        8 asetit kaikki hänen jalkojensa alle." Sillä, asettaessaan kaikki hänen valtansa alle, hän ei jättänyt mitään hänen allensa alistamatta. Mutta nyt emme vielä näe kaikkea hänen valtansa alle asetetuksi.

        Tähän Paavolan videoon liittyen Mauno Mattila on kirjoittanut Petri Paavolasta seuraavaa:

        "Kun Paavola opettaa, ettei Jeesus Kristus ole lihaan tullut vaan siinä käynyt ja siitä lähtenyt lakannut olemasta ihminen, niin se tulee antikristuksen hengestä."

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16546741/petri-paavola-kieltaa-uskonsa-jeesukseen-kristukseen#comment-104042136


    • Anonyymi

      Palstan suurin yksittäinen kommenttien ja aloitusten postaaja on luterilais-pakanamessiaaninen ylläpito. Lähes kaikki ylläpidon kautta tulevat viestit ovat täynnä vihapuhetta; solvauksia ja panettelua ja valheellisia väittämiä.

    • Anonyymi

      Pakanamessiaanisten yksi tärkeimmistä opin kohdista ja heidän uskontonsa perusta on uuden Jerusalemin temppelin rakentaminen ja temppelijumalanpalvelus eläinuhreineen ja Mooseksen laki. Näin ollen voi hyvin ymmärtää heidän raivonsa ja melskaamisensa Paavolan opetuksista.
      Pakanamessiaaniset ovat kuin olisi tulta heidän perseensä alla, jos vain kuka edes hiukan näyttää Sanan valoa heidän pimeyteensä.

    • Anonyymi

      tein googlaus hommia, petsku pojunen kyl tykittää kovasti.

      Efesoksen kirkolliskokouksessa vuonna 431 katolinen kirkko julisti kirkon kiroukseen sellaisen ihmisen, joka ei tunnusta Marian olevan Jumalan äiti. Uskominen Maria Jumalan äidiksi on katolisen kirkon oppiperustana Kristuksen kaksiluonto-opille.

      Khaldekonin kirkolliskokouksessa vuonna 451 katolinen kirkko julisti, että Isä on synnyttänyt Jeesuksen ennen aikaa, koskien Jeesuksen Jumaluutta ja viimeisinä päivinä Jeesus syntyi Mariasta, neitsyestä Jumalan synnyttäjästä koskien Jeesuksen ihmisyyttä. Edellä oleva julistus on katolisen kirkon Kristuksen kaksiluonto-opin perusta.

      Khalkedonin kirkolliskokouksessa päätettiin ettei kenelläkään piispalla tai papilla ole lupaa kirjoittaa tai opettaa muuta tunnustusta kuin mitä kokous päätti ja jos joku näin tekee, että opettaa toisenlaista tunnustusta, niin hän on kirkon kirouksessa.

      Konstantinopolin toisessa kirkolliskokouksessa vuonna 553 katolinen kirkko julisti, että jos joku ei tunnusta Isällä, Pojalla ja Pyhälle Hengellä olevan yksi luonto ja olemus, että heillä on yksi voima ja auktoriteetti, että on kolminaisuuden sama olemus, yhtä Jumaluutta pitää palvoa kolmessa olemuksessa tai persoonassa, niin hän on kirottu.

      Konstantinopolin toisessa kirkolliskokouksessa vuonna 553 katolinen kirkko julisti, että jos joku ei tunnusta Jumalan Sanalla olevan kahta syntymää, ennen kaikkea aikaa Isästä, ulkopuolella ajan ja ilman ruumista ja toiseksi se syntymä näinä viimeisinä päivinä kun Jumalan Sana tuli taivaasta alas ja tuli lihaksi pyhästä ja kunniakkaasta Mariasta, Jumalan äidistä ja ainaisesta neitsyestä syntyen Mariasta, niin hän olkoon kirottu. 

      Raamattu ei opeta Marian olevan Jumalan äiti. Jeesus on iankaikkinen Jumala, joka on ollut olemassa Jumalana ennen Mariaa. Tästä syystä emme saa sanoa Marian synnyttäneen Jumalaa, vaan että Maria synnytti Jeesukselle fyysisen, lihan ihmisruumiin. Maria oli Jeesuksen äiti Hänen ihmisyytensä puolesta, mutta Maria ei ollut Jeesuksen äiti Jumaluuden puolesta. Katolinen oppi Mariasta Jumalansynnyttäjänä on väärä opetus. Raamattu ei opeta Marian olevan ainainen (ikuinen) neitsyt.

      Raamattu ei opeta Isän synnyttäneen Jeesusta ennen aikojen alkua iankaikkisuudessa, koska Jeesus on iankaikkinen Jumala. Jumala synnyttää Jumalan on pakanallinen oppi, ei Raamatun opetus. Raamattu ei opeta eikä kehota palvomaan Pyhää Henkeä, koska Pyhä Henki ei kirkasta itseään, vaan Herraa Jeesusta.

      Katolisen kirkon opetus Kristuksen kaksiluonto-opista perustuu sellaiseen väärään opetukseen, että Jeesuksen Jumaluus perustuu Isästä syntymiseen iankaikkisuudessa sekä lihaksi syntymiseen ainaisen (ikuisen) neitsyen ja Jumalan äidin kautta. Katolisen kirkon väärä opetus ja oppi on kehittynyt ja muuttunut kautta kirkon historian ajan. Nykyään katolinen kirkko sanoo Jeesuksen saaneen synnittömän ihmisluonnon synnittömän äitinsä, Marian kautta. Harhaoppi Jeesuksen synnittömästä ihmisluonnosta, jonka Jeesus olisi saanut synnittömältä Marialta on myös opetus, joka liittyy katoliseen Kristuksen kaksiluonto-oppiin. Raamatun sanan opetuksen mukaan Maria oli syntinen, ei synnitön.

      Herran Jeesuksen opetuslapsen tulisi erottautua pois katolisen kirkon väärästä opetuksesta koskien Kristuksen kaksiluonto-oppia. Sen sijaan Herran Jeesuksen opetuslapsen tulisi uskoa Raamatulliseen opetukseen Kristuksen kaksiluonto-opista: Jeesuksen tosi Jumaluuteen ja tosi ihmisyyteen.

      kopsin tosta. http://www.kotipetripaavola.com/katolinenoppijeesuksenkahdestaluonnosta.html

      • Anonyymi

        Monta kertaa Paavola takertuu sellaisiin asioihin, joihin vain jotkut uskovat. Enin hänen opetuksestaan pitäisi toimittaa suoraan katoliselle kirkolle, johon hänen kritiikkinsä eniten osuu.


      • Anonyymi

        Jos Petri Paavola löytää katolisesta opista jotain väärää, niin se ei tee Paavolasta vanhurskasta, sillä hänen oppinsa ovat myös väärät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Petri Paavola löytää katolisesta opista jotain väärää, niin se ei tee Paavolasta vanhurskasta, sillä hänen oppinsa ovat myös väärät.

        Ylläpito sabotoi palstaa postaamalla työkseen solvauksia ja hullutuksiaan ja valheitaan palstalle. Ylläpidon tarkoitus on estää kaikki rauhallinen ja oikeamielinen keskustelu palstan aiheesta, helluntailaisuus, ja tuoda tilalle luterilaisuuden pakanalliset opit ja saatanan synagoogan valheet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Petri Paavola löytää katolisesta opista jotain väärää, niin se ei tee Paavolasta vanhurskasta, sillä hänen oppinsa ovat myös väärät.

        Pakanamessiaanisten yksi tärkeimmistä opin kohdista ja heidän uskontonsa perusta on uuden Jerusalemin temppelin rakentaminen ja temppelijumalanpalvelus eläinuhreineen ja Mooseksen laki. Näin ollen voi hyvin ymmärtää heidän raivonsa ja melskaamisensa Paavolan opetuksista.
        Pakanamessiaaniset ovat kuin olisi tulta heidän perseensä alla, jos vain kuka edes hiukan näyttää Sanan valoa heidän pimeyteensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylläpito sabotoi palstaa postaamalla työkseen solvauksia ja hullutuksiaan ja valheitaan palstalle. Ylläpidon tarkoitus on estää kaikki rauhallinen ja oikeamielinen keskustelu palstan aiheesta, helluntailaisuus, ja tuoda tilalle luterilaisuuden pakanalliset opit ja saatanan synagoogan valheet.

        Oletko hakeutunut jo ammattiavun piiriin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko hakeutunut jo ammattiavun piiriin?

        Söin juuri 1,5 sänpylää, gudbrundsdalenin juustova, kurkkuva.

        Juomana mehukatti sekamehuva sogeriton värsio.

        Olen sogeriton tietillä 22.12. Glo 16 asti.

        On mukavanpaa syöjä namupaloja kun on kunnolla ollut eka syömättä namupalaita.

        Lihaksikkaasti,ryhdikkäästi, leuka nöyrästi kohollaan ,

        Selef Urge


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Söin juuri 1,5 sänpylää, gudbrundsdalenin juustova, kurkkuva.

        Juomana mehukatti sekamehuva sogeriton värsio.

        Olen sogeriton tietillä 22.12. Glo 16 asti.

        On mukavanpaa syöjä namupaloja kun on kunnolla ollut eka syömättä namupalaita.

        Lihaksikkaasti,ryhdikkäästi, leuka nöyrästi kohollaan ,

        Selef Urge

        Commandohauis 53 cm / Selef Urge, sinä olet varsin lihallinen hellari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Söin juuri 1,5 sänpylää, gudbrundsdalenin juustova, kurkkuva.

        Juomana mehukatti sekamehuva sogeriton värsio.

        Olen sogeriton tietillä 22.12. Glo 16 asti.

        On mukavanpaa syöjä namupaloja kun on kunnolla ollut eka syömättä namupalaita.

        Lihaksikkaasti,ryhdikkäästi, leuka nöyrästi kohollaan ,

        Selef Urge

        Et ole aito s.u.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Söin juuri 1,5 sänpylää, gudbrundsdalenin juustova, kurkkuva.

        Juomana mehukatti sekamehuva sogeriton värsio.

        Olen sogeriton tietillä 22.12. Glo 16 asti.

        On mukavanpaa syöjä namupaloja kun on kunnolla ollut eka syömättä namupalaita.

        Lihaksikkaasti,ryhdikkäästi, leuka nöyrästi kohollaan ,

        Selef Urge

        Selef Urge / Commandohauis 53 cm,

        Mikä sinua oikein vaivaa???


    • Anonyymi

      Onko kyse ennemmin kuitenkin epäuskosta.
      Rakkaus uskoo kaiken. Koraanikin sanoo: Kumartakaa niin kuin muutkin kumartavat.

      Toki tulee enkeli joka suurella äänellä varoittaa aikanaan pedon merkistä. Mutta sen varoituksen tulisi perustua valistukseen ja tietoon eikä tietämättömyyteen.

      Esim. Itse olen saanut ajatuksen. Jos joku sotii Jerusalemia (kirkkoa) tai teokratiaa vastaan eikä hyväksy temppeliä Israeliin nyt kun 2300 on kulunut jo niin Mikael alkaa ajamaan pedon merkkiä niiden tuhoksi, jotka vastustaa.

      Eli pedossa ja sen merkissä on kyse suhtautumisesta Israeliin ja temppeliin.

      Niin tai näin jokaisen pitää ymmärtää mistä pedon merkissä on kyse. Tulee muistaa että Paavali opetti Israelista kaikki pelastuu. Yksikään heistä ei pedon merkkiä siis ota. Enkelin joka suureen ääneen varoittaa meitä aikanaan tulee valistaa tiedolla myös eikä tietämättömyyteen jättää.

      • Anonyymi

        Israelista pelastuu jäännös, ei kaikki pelastu.

        Sak 13:8 Näin sanoo Herra: -- Kaksi kolmasosaa tämän maan asukkaista joutuu tuhoon ja kuolee, vain yksi kolmannes jää jäljelle.
        9 Tämän kolmanneksen minä vien tuleen, puhdistan sen kuin hopean ja koettelen sitä tulessa niin kuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "He ovat minun kansani." He vastaavat: "Herra, meidän Jumalamme."


    • Anonyymi

      petsku pojunen onj taas vaudissa ja tykittää kovaa.

      Athanasiuksen uskontunnustuksessa 400-luvulta sanotaan muun muassa seuraavasti: Jumaluudessaan hän on samanarvoinen kuin Isä, ihmisyydessään vähäarvoisempi kuin Isä. ... Tässä kolminaisuudessa ei ole mitään aikaisempaa eikä myöhempää, ei mitään suurempaa eikä pienempää, vaan kaikki kolme persoonaa ovat yhtä ikuisia ja keskenään samanarvoisia, ....

      Athanasiuksen uskontunnustuksen yllä oleva kohta tuo esille sen, että oppi, joka ei perustu Raamatun totuuteen ajautuu itsensä kanssa ristiriitaan. Katolinen-. ortodoksinen- luterilainen kirkko ja myös monet vapaiden suuntien edustajat opettavat ja sanovat, että kun Jeesus vaelsi ihmisenä maan päällä, niin ihmisyyden puolesta Jeesus oli vähäarvoisempi kuin Isä, mutta taivaassa He ovat yhtä suuria. Kuitenkin he opettavat, että Jeesus on Jumalanakin iankaikkisesti ihminen taivaassa. Kun kerran heidän oppinsa mukaan Jeesuksen ihmisyys tekee Jeesuksesta vähäarvoisemman kuin Isä, niin miten He voivat olla yhtä suuria taivaassa jos Jeesus on jäänyt iankaikkisesti ihmiseksi? Huomaatko tämän ristiriidan tässä opetuksessa? Jos uskot Raamatun sanan totuutta, niin silloin sinulla ei ole tuon yllä olevan kaltaista ristiriitaa.

      kopsin tosta. http://www.kotipetripaavola.com/jeesusasetettiinvahaksiaikaaenkeleitaalemmaksi.html

      • Anonyymi

        Petri Paavola näyttää massapostittavan tänne tekstejään kuvitellen, että ne vakuuttaisivat yleisön. Paavola on salaliittoteoreetikko, joka on menettänyt maineensa ja viime pävien keskustelu osoittaa, että hän yleisesti ottaen opettaa Raamattua koko ajan väärin.


      • Anonyymi

        Raamatunkääntäjä Juhana Lehmuskoski arvostelee Petri Paavolaa tällä tavalla:

        "Jos kestät sen, että sanon kovia sanoja, niin haluan varoittaa, että lohkaisusi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimestä on lainattu siitä Jeesus yksin -opista, jota väität vastustavasi. Koska suosit kuitenkin juuri tuota oppia, ymmärrät varmaan itsekin loukkaantumatta, miksi hätäilen, että olet modalisti. Itse tiedät paremmin kuin minä, että sinä piiloudut kunnon kolminaisuususkovaisen nimen taakse, vaikka et ole sitä."

        http://www.kotipetripaavola.com/keskustelunijuhanankanssa.html


    • Anonyymi

      Petri Paavola on joutunut koko ajan antamaan vastineita, koska häntä vastaan esitetään perusteltua kritiikkiä. Helluntaikansan päätoimittaja ja raamatunkääntäjä Juhana Lehmuskoski on esittänyt kritiikkiä, että Saulus Media opetus on harhaoppista. http://www.kotipetripaavola.com/opettaakosaulusmediaharhaoppiaosa4.html

      Petri Paavola väittää jatkuvasti, että Jeesus olisi menettänyt ihmisyytensä. Raamatun mukaan Jeesus on ihmiseksi syntynyt Jumala, joka on Isän kirkkaus. Paavola ei huomioi sitä, että Raamatun mukaan Jeesuksella oli jo ihmisenä Jumalan antama kirkkaus.

      Juhana Lehmuskoski arvostelee Petri Paavolaa näillä sanoilla: "Miksi vastustat Raamatun opetusta siitä, mitä se kertoo Jumalan ykseydestä? Se selittää, miten Isä ja Poika ovat samaa olemusta: ”Ennen kuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, synnyin minä.” (San. 8:25) Tässä jakeessa ei muuten ole käännösvirhettä, syntyä-sanaa ei voi korvata muilla sanoilla. Uusi testamentti selittää, miten Jeesus syntyi Isästä iankaikkisuudessa: ”…ja joka, ollen hänen kirkkautensa säteily ja hänen olemuksensa kuva…” (Hebr. 1:3) Jeesus lähtee Isästä niin kuin valo lähtee valosta ja liekki lähtee tulesta eli on ollut aina olemassa kuten säde on valossa ja liekki tulessa."

      http://www.kotipetripaavola.com/keskustelunijuhanankanssa.html

      Joh 1:6 Tuli mies, Jumalan lähettämä, hänen nimensä oli Johannes.
      7 Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat siihen.
      8 Ei hän itse ollut tuo valo, mutta valon todistaja hän oli.
      9 Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.
      10 Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä.
      11 Hän tuli omaan maailmaansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
      12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.
      13 He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta.
      14 Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.

    • Anonyymi

      Toi on aika selvöö.

      Joh 17:
      4 Minä olen kirkastanut sinut maan päällä: minä olen täyttänyt sen työn, jonka sinä annoit minun tehtäväkseni.
      5 Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun tykönäsi, ennenkuin maailma olikaan.

      Joh 17:5 Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut luonasi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun rinnallasi, ennen kuin maailma oli olemassa." Raamattu Kansalle

      John 17:5 Now, Father, glorify Me together with Yourself, with the glory which I had with You before the world came to be.” Tree of Life (TLV) Translation of the Bible - The Messianic Jewish Family Bible Society

      Herra Jeesus pyysi Isäänsä kirkastamaan Hänet (Jeesuksen) Isänsä luona, sillä kirkkaudella, joka Hänellä (Jeesuksella) oli Isänsä luona ennen kuin maailma oli olemassa. Jos haluamme uskoa sen mitä Raamattu opettaa, niin silloin uskomme ja ymmärrämme, että ennen maailman luomista, ennen kuin maailma olikaan, niin Jeesus ei tullut vielä ihmiseksi, eikä Jeesuksella ollut vielä kirkastettua ihmisruumista, mutta Jeesus oli täysi ja tosi Jumala Isänsä luona ennen kuin maailma luotiin.

      Kun Herra Jeesus sanoi palaavansa Isänsä luokse siihen kirkkauteen mikä Hänellä oli ennen maailman luomista, niin se tarkoittaa sitä Jumalan kirkkautta, joka Jeesuksella oli Isänsä luona, jossa Jeesuksella ei ollut minkäänlaista ihmisyyttä, ei ihmisruumista, ei kirkastettua ihmisruumista. Joh 17:5 Raamatunkohdan opetus kertoo meille selvästi sen, että Jeesus ei palaa Isänsä luokse Jumala-ihmisenä, vaan Jumalana ilman ihmisyyttä.

      • Anonyymi

        Petri Paavola sekoittaa nyt asiat.

        Jeesus on ihmiseksi tullut Jumala. Jeesus luopui vähäksi aikaa Jumalalle kuuluvista oikeuksista, mutta kun hän nousi taivaaseen, hän sai kuninkuuden takaisin. Tosin noustuaan taivaaseen takaisin hän oli Ihmisen Poika, joten Jeesus ei koskaan lakannut olemasta ihminen ja ihmisenäkin hänellä oli kirkkaus. Paavola ei näytä tajuavan tätä asiaa millään tai sitten hän tahallaan eksyttää.

        Dan 7:13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
        14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.

        Ap.t 7:56 Hän sanoi: "Taivaat ovat avoinna minun silmieni edessä, ja Ihmisen Poika seisoo Jumalan oikealla puolella!"

        Joh 1:6 Tuli mies, Jumalan lähettämä, hänen nimensä oli Johannes.
        7 Hän tuli todistajaksi, todistamaan valosta, jotta kaikki uskoisivat siihen.
        8 Ei hän itse ollut tuo valo, mutta valon todistaja hän oli.
        9 Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.
        10 Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä.
        11 Hän tuli omaan maailmaansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
        12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.
        13 He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta.
        14 Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.
        ---
        18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet.


    • Anonyymi

      Tääki on aioka selvöö.

      Hebr 2:
      7. Sinä asetit Hänet vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi (ἐλαττόω elattoo),[mutta sitten] seppelöit hänet kirkkaudella ja kunnialla, alistettuasi kaiken hänen jalkojensa alle."
      ..........
      9. Hänet, Jeesuksen, joka vähäksi aikaa oli asetettu enkeleitä alemmaksi (ἐλαττόω elattoo), me näemme kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Jumalan armosta olisi kaikkien puolesta maistanut kuolemaa. Jumalan Kansan Raamattu

      Jumalan Kansan Raamattu kääntää Hebr 2:7,9 jakeet oikein alkutekstin mukaisesti käyttäen sanaa alemmaksi. Hebr 2:7,9 jakeissa oleva kreikankielen sana elattoo tarkoittaa tehdä vähäisemmäksi, tehdä alemmaksi. Hebr 2:7,9:ssa Raamattu sanoo viitaten Isä Jumalaan, että Isä teki Jeesuksen enkeleitä alemmaksi. Tämä enkeleitä alemmaksi asettaminen on liitetty siihen kun Jeesus ihmisenä (ja Jumalana) maistoi kuolemaa (kuoli syntien anteeksisaamiseksi). Hebr 2:7.9 Raamatun kohta opettaa ja kertoo samaa kuin Joh 17:5. Herra Jeesus tuli enkeleitä alemmaksi, eli ihmiseksi vain vähäksi aikaa, ei iankaikkisesti.

      Kaikki Raamatun kohdat, jotka puhuvat Ihmisen Pojasta, Jeesuksesta iankaikkisena Ylimmäisenä Pappina jne. jotka puhuvat Jeesuksen ihmisyydestä tulisi ymmärtää siten, että ne liittyvät siihen tehtävään, joka Jeesuksella oli maan päällä lihanruumissa. Jeesuksen ollessa ihmisenä Jumalan kirkkaudessa maan päällä ja Hänen sovittaessaan syntimme ristinpuulla, niin Hänen suorittama tehtävä ihmisyyden kautta jää voimaan iankaikkisesti ja siksi Raamattu puhuu Ihmisen Pojasta tai Jeesuksesta Ylimmäisenä Pappina jne. Mutta ne eivät opeta Jeesuksen, Jumalan jääneen iankaikkisesti Jumala-ihmiseksi, koska Hän palasi takaisin siihen Jumalan kirkkauteen, mikä Hänellä oli ennen kuin maailma olikaan. Silloin Hänessä ei ollut minkäänlaista ihmisyyttä, sillä ennen kuin maailma olikaan niin Jeesus oli Jumala ja Jumalan Poika Jumalan kirkkaudessa.

      • Anonyymi

        Paavola on väärässä.

        Jeesus ei lakannut olemasta ihminen, kun hän nousi taivaaseen. Jeesus on ihmiseksi tullut Jumala.

        Dan 7:13 Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; ja hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja hänet saatettiin tämän eteen.
        14 Ja hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä.

        Ap.t 7:56 Hän sanoi: "Taivaat ovat avoinna minun silmieni edessä, ja Ihmisen Poika seisoo Jumalan oikealla puolella!"


      • Anonyymi

        Koska Jeesus on luomakunnan esikoinen, hän oli ihminen jo ennen maailman luomista. Jeesus on ihmiseksi tullut Jumala. Jostain syystä Paavola ei halua tunnustaa totuutta.


    • Anonyymi

      Petri ei kykene myöntämään, että hän oli väärässä, joten hän taistelee katkeraan loppuunsa asti.

      • Anonyymi

        No neljäs vastinen Juhana Lehmuskoskelle ja kuulemma viides tulee vielä. Varsin outoa!!!


    • Anonyymi

      Petri Paavola jatkaa harhaoppinsa jankkaamista Youtubessa.

      Hän väittää, että Jeesus menetti ihmisyytensä, kun nousi taivaaseen, vaikka Stefanos näki Isän oikealla puolella Ihmisen Pojan. Daniel näki myös Ihmisen Pojan nousevaan pilvessä taivaaseen.

      Paavolalle sellainen kysymys, että miten Jeesus voi enää tulla takaisin, jos hän ei ole enää ihminen?

      Paavola väittää, ettei ole pelastuskysymys, miten uskoo Jeesuksen olevan enää ihminen tai ei. Paavola on väärässä. Apostoli Johanneksen mukaan sellaiset ovat antikristuksia, jotka eivät usko Jeesuksen olevan ihmiseksi tullut Jumala.

      2 Joh 7:
      Maailmassa on nyt liikkeellä monia eksyttäjiä, niitä jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristusta ihmiseksi, lihaan tulleeksi. Siinä teillä on Antikristus, eksyttäjä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      304
      3381
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      52
      1361
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      158
      1053
    Aihe