Jehovan todistajien lapselliset legendat

Anonyymi-ap

Kaikkihan me muistamme seurakunnista erilaisia urbaaneja legendoja, joita toistettiin faktoista välittämättä tai niitä tarkistamatta.

Yksi legenda kuului niin, että Anssi Kela totesi ennen keikan alkua, että jos paikalla on Jehovan todistajia, heitä pyydetään poistumaan. Tämä on itse asiassa jalostunut alunperin Yhdysvalloista, jossa sama legenda on yhdistetty moniin bändeihin, mm. Bruce Bringsteeniin, KISS:iin, Annie Lennoxiin, Metallicaan, Shakiraan, John Denveriin, Green Dayhin ja Eric Claptoniin. Vain muutamia mainitakseni. Yksi legendan muoto on, että artisti on todennut, ettei voi soittaa keikkaa jos / kun paikalla on Jehovan todistajia.

Esimerkki osoittaa erinomaisesti, miten lapsellisiet legendat leviävät todistajien keskuudessa. Legendoihin suhtaudutaan harvoin terveellä kriittisyydellä, vaan niitä levitetään surutta eteenpäin. Ja miksi ei levitettäisi, ovathan "ystävät" luotettavia. Niinpä niin.

Toinen ja ehkä tunnetuin legenda kertoo, että jonkun lapsen Smurffi-pehmolelu sai valtakunnansalilla kokouksen aikaan hepulin, totesi tyyliin että VMP ja käveli salilta ulos. Tätäkin on levitetty ihan tosissaan ja legendan alkuperä on niin ikään Yhdysvalloissa.

Kolmas esimerkki kertoo julistamassa olleesta sisaresta, joka erehtyi sarjamurhaajan ovelle. Sarjamurhaaja ei kuitenkaan pyytänyt sisarta sisään murhatakseen tämän ja kertoi myöhemmin syyksi sen, että sisarella oli mukana kaksi isoa miestä. Tämä tulkittiin tietenkin siten, että enkelit suojelivat sisarta.

Esimerkkejä on paljon lisääkin, mutta mistä nämä naurettavat legendat sitten syntyvät? Ei enempää tai vähempää kuin järjestön kannustamana. Se kertoo paljon legendoja muodossa "eräs julistaja", "eräs tutkija", "eräässä maassa" ja niin edelleen. Tarinat ovat usein myös kirjallisuudessa pelkkää legendaa.

Jaa ette usko vai? No tässä yksi esimerkki. Jehovan todistajien mielestä sormuksetkin huutavat epätoivossaan. Tällaisten lapsellisten legendojen jälkeen ei tarvitse ihmetellä, miksi saman sarjan naivismia levitetään saleilla ja keskusteluissa ilman mitään kriittisyyttä.

"On viisasta myös tarkkailla, onko kodissa sellaisia esineitä, jotka ehdottomasti liittyvät demonismiin, ja päästä eroon niistä. Hiljattain eräs nuoripari, jota demonit olivat kiusanneet, alkoi tutkia Raamattua Jehovan todistajien kanssa. Talon rouva kuuli tavallisesti ääniä ja näki hahmoja talossa. Aina kun raamatuntutkistelu alkoi, kuultiin pienen kellon soivan. Sitten ääni koveni kovenemistaan kunnes oli mahdotonta tutkia. Koska perhe oli menneisyydessä ollut yhteydessä spiritismiin, ehdotettiin, että etsittäisiin esineet, joiden kautta demonit saattoivat päästä taloon. Vaikka näin tehtiin, vaiva jatkui.

Sitten eräänä päivänä mies huomasi vaimonsa kaulassa ketjun, johon oli kiinnitetty hänen isoäidilleen kuulunut vihkisormus. Isoäiti oli ollut spiritisti. Niinpä he nousivat autoonsa ja ajoivat veden partaalle ja pian sormus lensi veteen. Miten hämmästyneitä molemmat olivatkaan tuona hetkenä! Sormuksen irrotessa heittäjän kädestä kuultiin äänen huutavan: ”Voi . . . vooi . . . voooih”, kunnes sormus lopulta kosketti vettä ja tuli hiljaisuus.

Nyt tämän avioparin kodissa on rauha. He voivat tutkia Raamattua ja olla läsnä kristillisissä kokouksissa, ja kaikki on levollista. Tämä osoittaa, että sellaisia vaikeuksia koettaessa on tärkeätä päästä eroon kaikesta, jolla on jotain tekemistä spiritismin kanssa." - Herätkää 22.7.1970

1

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      😍 ­­­N­­y­m­f­o­­­m­­­a­­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17655042h

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9549
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      392
      4057
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2810
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2574
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      183
      2559
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1813
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      69
      1645
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe