Teetkö pizzapohjasi

Anonyymi-ap

hiivan kanssa vai ilman tai muuta?

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tee. Työlästä ja sotkuista puuhaa. Kaikki taikinahommat on ulkoistettu.

      • Anonyymi

        Ostanet valmispohjia kaupasta...?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se pohja on heti alustuksen valmis uuniin :)

        On toki heti 48 tunnin odottelun jälkeen. Mikrobiologia on sen verran hidasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On toki heti 48 tunnin odottelun jälkeen. Mikrobiologia on sen verran hidasta.

        Mistä oikein puhut? Taikina on valmis kun sen on vaivannut ja kaulinnut - päällysteet vaan ja uuniin. Äsken tein yhden ja liikaakin nousi leivinjauheella.

        Sellaiset 48h-tekeytymiset ovat hifistelyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä oikein puhut? Taikina on valmis kun sen on vaivannut ja kaulinnut - päällysteet vaan ja uuniin. Äsken tein yhden ja liikaakin nousi leivinjauheella.

        Sellaiset 48h-tekeytymiset ovat hifistelyä.

        Vaimo tekee 20 pizzan pohjat kerralla, käyttää kuivahiivaa. Olisiko about tunnin kohotus ja sitten palleroiksi, pari pizzaa heti ja loput pakastimeen.
        Soossina me käytetään mietoa chilikastiketta sellaisenaan, hyvää tulee. Itsellä on täytteenä mozarella, paprika, tomaatti ja kalkkuna. Vaimolla oliivi, mozarella, paprika, tomaatti.


      • Anonyymi

        Pizzataikina on vähiten sotkuinen taikina tehdä. Ei tarvita mitään vatkaimia eikä jää sotkuisia taikinakulhoja tiskattaksi jne. Leivinpaperille vain kasa jauhoja ja sitten vähän öljyä ja vettä ja käsin vaivaamaan.


    • Anonyymi

      Kuivahiivalla tulee hyvä.

      • Anonyymi

        Itse laitoin leivinjauhetta ja ohut taikina turposi sentin paksuiseksi paistaessa.,,,!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse laitoin leivinjauhetta ja ohut taikina turposi sentin paksuiseksi paistaessa.,,,!

        Voisiko leivinjauheen koravata ruokasoodalla? Sitä löytyisi.


    • Anonyymi

      Kuivahiivalla ja loraus rypsiöljyä taikinan joukkoon.

      • Anonyymi

        Kuinka suuri loraus? Pari hyppysellistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka suuri loraus? Pari hyppysellistä?

        Pari ruokalusikallista.


    • Anonyymi

      Ja koko alalle valitsemasi tomaattisen levitteen jälk. juustoraastetta niin on hyvää ja ei pala niin herkästi kun rasvainen juusto. Lopuksi täytteiden päälle vielä juustoraastetta. Mutti-tomaattipyre oli ainakin ennen hyvä.

      • Anonyymi

        En koskaan käytä mitään tomaattisoseita tai -pyreitä; ketsupissa on makua ja aromia runsaasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En koskaan käytä mitään tomaattisoseita tai -pyreitä; ketsupissa on makua ja aromia runsaasti.

        Ja jos on ketsupista kapelo sen voi korvata hyräilemällä ketsuppilaulua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En koskaan käytä mitään tomaattisoseita tai -pyreitä; ketsupissa on makua ja aromia runsaasti.

        Onnistuu ketsupillakin, useammankin kerran joskus vuosia sitten niinkin tehnyt. Heinz paras eli mahdollisimman tomaattinen pitää ketsupin silloin olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnistuu ketsupillakin, useammankin kerran joskus vuosia sitten niinkin tehnyt. Heinz paras eli mahdollisimman tomaattinen pitää ketsupin silloin olla.

        Poppamiehen ketsuppi on parempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poppamiehen ketsuppi on parempaa.

        Itse käytän sinappia, ketsuppi on neitimäisille miehille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse käytän sinappia, ketsuppi on neitimäisille miehille.

        Tosimiehekäs miesten mies lorauttaa Tapascoa.


    • Anonyymi

      Mozzarellaa en kyllä ymmärrä, on sitten niin mauton pizzajuusto. Emmental sopii paljon paremmin, esim. mustaleima.

      • Anonyymi

        Lidlin mozzarella on hyvä pizzassa, emmentaleista en tykkää, se venyy kuin purukumi.
        Tässä ketjussa ei ole keskusteltu juustosta, täytteen alle vai päälle. Itse tykkään alle, täytteet päälle, uppoavat sitten kivasti juustoon ja tulee "nätti".


    • Anonyymi

      taa näitä pitsa hiiva,juusto, kalkkuna - juttuja..

    • Anonyymi

      Wiiburis laitettiin hotapulveria rieskan kuin rieskaan!🌋

    • Anonyymi

      Leikkaan pohjaksi viipaleita juureen leivotusta sekaleivästä. Päälle levitän kana- tai muuta vihannespitoista kastiketta. Lämmitys mikrossa.

    • Anonyymi

      Mikäli haluaa tehdä pohjasta kurantin aateloi sen lopuksi lorauttamalla sekaan tilkan Curaçaoa.

    • Anonyymi

      Me täältä Kotipizzalta haluamme toivottaa teille oikein hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää. 🇫🇮✨

      Kotimaisuus on meille Kotipizzalla tärkeä arvo, olemme ylpeitä suomalaisista juuristamme. Asiakkaamme arvostavat kotimaista ruokaa ja haluamme omalta osaltamme myös tukea suomalaista tuotantoa. 🇫🇮 Viime vuonna lähes 80% käyttämistämme raaka-aineista oli kotimaisia, ja kaikki lihatuotteemme ovat 100 % suomalaisia. 🧑🏼‍🍳 Tuotot hankinnoista jäävät suomalaisille toimijoille, mikä luo myös työpaikkoja täällä 105-vuotiaassa Suomessa.

      Jos tänään siis poikkeat itsenäisyyspäivän pizzalle tai tilaat herkkuja Linnan juhlien kotikatsomoon, on se samalla myös oodi kotimaiselle käsityölle - siitä me olemme erityisen ylpeitä.

    • Anonyymi

      Osta hyvä rieska pohjalle sinappia ja täytteet päälle

      • Anonyymi

        Tortilla saattais käydä kanssa. Sehän on vehnälätty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tortilla saattais käydä kanssa. Sehän on vehnälätty.

        tortilloissa on epäterveellistä palmuöljyä.


    • Anonyymi

      Pitsapohjan olisi hyvä tekeytyä pari vuorokautta, joten pitäisi hyvissä ajoin tietää milloin haluaa pitsaa. Helpompi on tilata valmis pitsa kotiin.

    • Anonyymi

      Pitsan ostan aina valmiina. Kebabia tulee joskus värkkäiltyä, jos on naudan jauheliha tarjouksessa.

    • Anonyymi

      Pitsataikinan sutaisee sen verran nopeasti, että on ihan turha ostaa jotain valmispohjia:

      Pari desiä lämmintä vettä kulhoon, siihen hiivat, loraus öljyä ja suolaa, sitten vaan vehnäjauhoja kunnes seos on sopivan oloista leivitettäväksi leivinpaperille.

      Itse olen käyttänyt yleensä kuivahiivaa, jonka kanssa täytyy olla tarkkana, että vesi, mihin hiivan sekoittaa, on sopivan lämmintä. Tuorehiivalla onnistuu helpommin, mutta sitä varten pitäisi jaksaa usein tehdä ylimääräinen reissu kauppaan.

      Minä olen käyttänyt tavallisia vehnäjauhoja, mutta ilmeisesti durumvehnäjauhoilla saa paremman, italiaisemman taikinan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe