Teetkö pizzapohjasi

Anonyymi-ap

hiivan kanssa vai ilman tai muuta?

34

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tee. Työlästä ja sotkuista puuhaa. Kaikki taikinahommat on ulkoistettu.

      • Anonyymi

        Ostanet valmispohjia kaupasta...?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se pohja on heti alustuksen valmis uuniin :)

        On toki heti 48 tunnin odottelun jälkeen. Mikrobiologia on sen verran hidasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On toki heti 48 tunnin odottelun jälkeen. Mikrobiologia on sen verran hidasta.

        Mistä oikein puhut? Taikina on valmis kun sen on vaivannut ja kaulinnut - päällysteet vaan ja uuniin. Äsken tein yhden ja liikaakin nousi leivinjauheella.

        Sellaiset 48h-tekeytymiset ovat hifistelyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä oikein puhut? Taikina on valmis kun sen on vaivannut ja kaulinnut - päällysteet vaan ja uuniin. Äsken tein yhden ja liikaakin nousi leivinjauheella.

        Sellaiset 48h-tekeytymiset ovat hifistelyä.

        Vaimo tekee 20 pizzan pohjat kerralla, käyttää kuivahiivaa. Olisiko about tunnin kohotus ja sitten palleroiksi, pari pizzaa heti ja loput pakastimeen.
        Soossina me käytetään mietoa chilikastiketta sellaisenaan, hyvää tulee. Itsellä on täytteenä mozarella, paprika, tomaatti ja kalkkuna. Vaimolla oliivi, mozarella, paprika, tomaatti.


      • Anonyymi

        Pizzataikina on vähiten sotkuinen taikina tehdä. Ei tarvita mitään vatkaimia eikä jää sotkuisia taikinakulhoja tiskattaksi jne. Leivinpaperille vain kasa jauhoja ja sitten vähän öljyä ja vettä ja käsin vaivaamaan.


    • Anonyymi

      Kuivahiivalla tulee hyvä.

      • Anonyymi

        Itse laitoin leivinjauhetta ja ohut taikina turposi sentin paksuiseksi paistaessa.,,,!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse laitoin leivinjauhetta ja ohut taikina turposi sentin paksuiseksi paistaessa.,,,!

        Voisiko leivinjauheen koravata ruokasoodalla? Sitä löytyisi.


    • Anonyymi

      Kuivahiivalla ja loraus rypsiöljyä taikinan joukkoon.

      • Anonyymi

        Kuinka suuri loraus? Pari hyppysellistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka suuri loraus? Pari hyppysellistä?

        Pari ruokalusikallista.


    • Anonyymi

      Ja koko alalle valitsemasi tomaattisen levitteen jälk. juustoraastetta niin on hyvää ja ei pala niin herkästi kun rasvainen juusto. Lopuksi täytteiden päälle vielä juustoraastetta. Mutti-tomaattipyre oli ainakin ennen hyvä.

      • Anonyymi

        En koskaan käytä mitään tomaattisoseita tai -pyreitä; ketsupissa on makua ja aromia runsaasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En koskaan käytä mitään tomaattisoseita tai -pyreitä; ketsupissa on makua ja aromia runsaasti.

        Ja jos on ketsupista kapelo sen voi korvata hyräilemällä ketsuppilaulua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En koskaan käytä mitään tomaattisoseita tai -pyreitä; ketsupissa on makua ja aromia runsaasti.

        Onnistuu ketsupillakin, useammankin kerran joskus vuosia sitten niinkin tehnyt. Heinz paras eli mahdollisimman tomaattinen pitää ketsupin silloin olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnistuu ketsupillakin, useammankin kerran joskus vuosia sitten niinkin tehnyt. Heinz paras eli mahdollisimman tomaattinen pitää ketsupin silloin olla.

        Poppamiehen ketsuppi on parempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poppamiehen ketsuppi on parempaa.

        Itse käytän sinappia, ketsuppi on neitimäisille miehille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse käytän sinappia, ketsuppi on neitimäisille miehille.

        Tosimiehekäs miesten mies lorauttaa Tapascoa.


    • Anonyymi

      Mozzarellaa en kyllä ymmärrä, on sitten niin mauton pizzajuusto. Emmental sopii paljon paremmin, esim. mustaleima.

      • Anonyymi

        Lidlin mozzarella on hyvä pizzassa, emmentaleista en tykkää, se venyy kuin purukumi.
        Tässä ketjussa ei ole keskusteltu juustosta, täytteen alle vai päälle. Itse tykkään alle, täytteet päälle, uppoavat sitten kivasti juustoon ja tulee "nätti".


    • Anonyymi

      taa näitä pitsa hiiva,juusto, kalkkuna - juttuja..

    • Anonyymi

      Wiiburis laitettiin hotapulveria rieskan kuin rieskaan!🌋

    • Anonyymi

      Leikkaan pohjaksi viipaleita juureen leivotusta sekaleivästä. Päälle levitän kana- tai muuta vihannespitoista kastiketta. Lämmitys mikrossa.

    • Anonyymi

      Mikäli haluaa tehdä pohjasta kurantin aateloi sen lopuksi lorauttamalla sekaan tilkan Curaçaoa.

    • Anonyymi

      Me täältä Kotipizzalta haluamme toivottaa teille oikein hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää. 🇫🇮✨

      Kotimaisuus on meille Kotipizzalla tärkeä arvo, olemme ylpeitä suomalaisista juuristamme. Asiakkaamme arvostavat kotimaista ruokaa ja haluamme omalta osaltamme myös tukea suomalaista tuotantoa. 🇫🇮 Viime vuonna lähes 80% käyttämistämme raaka-aineista oli kotimaisia, ja kaikki lihatuotteemme ovat 100 % suomalaisia. 🧑🏼‍🍳 Tuotot hankinnoista jäävät suomalaisille toimijoille, mikä luo myös työpaikkoja täällä 105-vuotiaassa Suomessa.

      Jos tänään siis poikkeat itsenäisyyspäivän pizzalle tai tilaat herkkuja Linnan juhlien kotikatsomoon, on se samalla myös oodi kotimaiselle käsityölle - siitä me olemme erityisen ylpeitä.

    • Anonyymi

      Osta hyvä rieska pohjalle sinappia ja täytteet päälle

      • Anonyymi

        Tortilla saattais käydä kanssa. Sehän on vehnälätty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tortilla saattais käydä kanssa. Sehän on vehnälätty.

        tortilloissa on epäterveellistä palmuöljyä.


    • Anonyymi

      Pitsapohjan olisi hyvä tekeytyä pari vuorokautta, joten pitäisi hyvissä ajoin tietää milloin haluaa pitsaa. Helpompi on tilata valmis pitsa kotiin.

    • Anonyymi

      Pitsan ostan aina valmiina. Kebabia tulee joskus värkkäiltyä, jos on naudan jauheliha tarjouksessa.

    • Anonyymi

      Pitsataikinan sutaisee sen verran nopeasti, että on ihan turha ostaa jotain valmispohjia:

      Pari desiä lämmintä vettä kulhoon, siihen hiivat, loraus öljyä ja suolaa, sitten vaan vehnäjauhoja kunnes seos on sopivan oloista leivitettäväksi leivinpaperille.

      Itse olen käyttänyt yleensä kuivahiivaa, jonka kanssa täytyy olla tarkkana, että vesi, mihin hiivan sekoittaa, on sopivan lämmintä. Tuorehiivalla onnistuu helpommin, mutta sitä varten pitäisi jaksaa usein tehdä ylimääräinen reissu kauppaan.

      Minä olen käyttänyt tavallisia vehnäjauhoja, mutta ilmeisesti durumvehnäjauhoilla saa paremman, italiaisemman taikinan.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

      Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
      Ikävä
      310
      2383
    2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

      Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
      Oulu
      29
      2019
    3. Asbergerihmiset

      Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
      Sinkut
      209
      747
    4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

      Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
      Maailman menoa
      307
      692
    5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

      Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
      Ikävä
      38
      682
    6. Jasminilla uuis kulta

      personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      655
    7. Mitä eläintä kaivattusi

      muistuttaa? 💬
      Ikävä
      42
      620
    Aihe